Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ


Γίνεται στις 27.1.2013, ώρα 6.38 π.μ. στις 7ο Λέοντα – Υδροχόου, σε τετράγωνο με Κρόνο, που είναι στις 11ο Σκορπιού, και με Ερμή (13ο Υδροχόου) σε τετράγωνο με Κρόνο.




Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στις 20ο Αιγόκερω, στον Ποσειδώνα της Ελλάδας, τοM/C στις 12ο Σκορπιού, σε σύνοδο με τον Κρόνο. «Βαριά» φαίνεται αυτή η Κρόνια Πανσέληνος, η οποία δείχνει:

ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ



Ο μύθος


Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο  ερωτεύτηκε τον εαυτό του όταν ανακάλυψε την εικόνα του στο καθρέφτισμα των νερών μίας πηγής. Η γοητεία που άσκησε πάνω του η αντανάκλαση του ειδώλου του, του δημιούργησε το ανικανοποίητο πάθος του για τον ίδιο του τον εαυτό που τον οδήγησε στο θάνατο.

Τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής προσωπικότητας

Έρως και Ψυχή - Μια μυθική ιστορία αγάπης


Ο Ερωτας και η Ψυχη είναι ένα μυθολογικό ζευγάρι, που βασανίστηκαν πολύ μέχρι να μπορέσουν να χαρούν την αγάπη τους ανεμπόδιστα. Αυτός είναι ο μύθος του Ερωτα και της Ψυχής όπως τον αναφέρει ο Απουλήιος, Ρωμαίος συγγραφέας του 2ου μ.Χ. αιώνα:

Δελφίνια: Οι Σύντροφοι του Ανθρώπου





Δελφίνια: Πλάσματα μαγικά, σχεδόν παραμυθένια, με νοημοσύνη, δική τους γλώσσα και εντυπωσιακές ικανότητες επικοινωνίας. Σύντροφοι του ανθρώπου σε κάθε στιγμή της πορείας του, φορείς βαθιάς ωκεάνιας αρμονίας, αλλά και μιας ανεπαίσθητης κοσμικής νότας που μοιάζει να έρχεται από τα βάθη του σύμπαντος.


Μοναξιά!Τι φταιει?

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_3eSFL2LP5FH1yOPlYi6PtFKBVgT2yF9WS-509cOsaAkNeqmvMA
Η μοναξιά είναι ένα θλιβερό συναίσθημα απομόνωσης από τους άλλους ανθρώπους, που συνοδεύεται συνήθως από κούραση ψυχική, πικρία, ή ακόμη και απόγνωση. Μοναξιά μπορεί κάποιος να βιώσει ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο πλήθος, στην παρέα του ή στην οικογένειά του, αν αισθάνεται ότι οι άλλοι τριγύρω δεν τον ακούνε, δεν τον κατανοούν, ή δεν τον αγαπούν.

ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ


Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012



Ζούμε σε μια εποχή που γίνεται όλο και περισσότερο συνείδηση ότι η πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα "όπως είναι", αλλά όπως τη βλέπουμε και τη θεωρούμε. Όχι μόνο είναι εύπλαστη, αλλά και ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βάλει το χέρι του στη διαμόρφωσή της. Και φυσικά, όχι τόσο το χέρι του -αφού στο μεγαλύτερο μέρος της η πραγματικότητα "δεν περνάει από το χέρι μας"-, όσο τη σκέψη του... 

Ο Νόμος της Έλξης και οι σχετικές θεωρίες, όπως διατυπώνονται για παράδειγμα στο βιβλίο Το Μυστικό,αναφέρονται στην έμμεση υλοποίηση. 

ΠΕΡΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΏΝ




   Περιοδικό "Μ' ενδιαφέρει", της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
 Τεύχ. 44, Ιούν. - Ιούλ. 2005, σελ. 85 - 87

Το αξιόλογο βιβλίο του Καθηγητού-Ακαδημαϊκού Αριστ. Κούζη, (1872-1961), Ο καρκίνος παρά τοις αρχαίοις Ελλησιν ιατροίς, Αθήνα 2004, το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν από εκατό και πλέον χρόνια, πρόσφατα το επανεκδώσαμε, ώστε να γίνει προσιτό σε εκείνους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τις γνώσεις περί καρκίνου των αρχαίων Ελλήνων ιατρών: Ιπποκράτους, Γαληνού, Αρεταίου, Ρούφου του Εφεσίου, Διοσκουρίδου, Αρχιγένους, Φιλόξενου, ΄Αντύλλου, Ορειβασίου, Παλλαδίου, Αετίου, Παύλου Αιγινήτου, Θεοφάνους Νόννου, Μιχαήλ Ψελλού, Συμεώνος Σήθη και Ιωάννου Ακτουαρίου.

TA ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ: Το Απαγορευμένο «Ιερό» Φυτό από την Αρχαιότητα ως τις Μέρες μας


Cannabis

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Το Απαγορευμένο «Ιερό» Φυτό από την Αρχαιότητα ως τις Μέρες μας

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Καινούρια έρευνα: Το τσιγάρο γερνάει (και) τον εγκέφαλο

Βλάβες στην μνήμη, την μάθηση και την ταχύτητα σκέψης Καινούρια έρευνα: Το τσιγάρο γερνάει (και) τον εγκέφαλο  

Το τσιγάρο γερνάει τον εγκέφαλο, προκαλώντας βλάβες στη μνήμη, τη μάθηση, την γλωσσική ικανότητα, την ταχύτητα της σκέψης και την ικανότητα της προσοχής, αναφέρουν ερευνητές από το King's College του Λονδίνου. Βάσει της μελέτης σε 8.780 εθελοντές ηλικίας άνω των 50 ετών που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Age and Ageing», οι ερευνητές διαπίστωσαν λένε πως τα ευρήματά τους αποδεικνύουν ότι ο τρόπος ζωής δεν βλάπτει μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό.

Η αιτία των ασθενειών

Δύο αιτίες προξενούν τις ασθένειες και τα προβλήματα: Η μια είναι σωματική - η μη σωστή διατροφή και αναπνοή και η δεύτερη είναι ψυχολογική - η μη σωστές σκέψεις και συναισθήματα. 


Πολλές από τις ασθένειες οφείλονται σε συναισθηματικές διαταραχές, ενώ άλλες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές. Όταν οι ασθένειες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές, τότε επιβαρύνουν το μυϊκό σύστημα, και τους πνεύμονες. Όταν οι δυσλειτουργίες έχουν περισσότερο συναισθηματικό χαρακτήρα, αυτές επιβαρύνουν την καρδιά, το συκώτι, το αναπνευστικό και το κυκλοφοριακό σύστημα.

Αυτοάνοσα Νοσήματα - Η κύρια αιτία χρονίων ασθενειών σήμερα!



Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
American College for the Advancement in Medicine

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. Ένας στους δέκα πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.


Είναι κύρια αιτία χρονίων ασθενειών σήμερα και επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος. 


Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτων πενήντα εκατομμύρια Αμερικανοί, ένας στους πέντε, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. 



Είναι βέβαιο είτε να γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είτε να πάσχετε και εσείς οι ίδιοι από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 'ΙΣΤΟΡΙΑ'




Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ένα πολυεργαλείο που βρέθηκε στην περιοχή της Μεσογαίας ή Μεσογείου. Η ηλικία του μόλις ...1800 ετών 

Ποιός κατασκεύαζε πολυσουγιάδες το 200 μχ ? 
Καμία σχέση δεν είχαν με την Ελβετία. Πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στη Μεσόγειο αυτό το πολυεργαλείο το οποίο υπολογίζεται οτι έχει ηλικία 1800 ετών. Ειναι φτιαγμένο απο ασήμι και σίδερο. Έχει κουτάλι, πιρούνι, σπάτουλα, ξυράφι αλλα και οδοντογλυφίδα. Λέγεται ότι το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι για να βγάζουν τα σαλιγκάρια απο το κέλυφός τους. 

Πτωχεύει η Atari!




Ψάχνει αγοραστή για το λογότυπο και τα παιχνίδια της
Πρόσφατα, η γνωστή εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, Atari, γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης της. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στο γεγονός, κυκλοφόρησε το κλασσικό παιχνίδι «Pong» στην πλατφόρμα του iOS, ενώ διέθεσε δωρεάν τη πλατφόρμα για παιχνίδια Atari Arcade, που βασίζεται σε browser.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ , ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ...!!! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !


Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


Είναι αφελής κάποιος να θεωρεί ότι όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταια τρια χρόνια, είναι χωρίς πρόγραμμα και να ακούμε από κάποιους δήθεν αντιμνημονιακούς ότι δεν τους βγαίνει το
πρόγραμμα και ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της χώρας.

Όλοι μηδενός εξαιρουμένου από τους κυβερνώντες , τους γνωστούς δημοσιογράφους των γνωστών ΜΜΕ , ακόμα και μερικοί blogers γνωστών site αν δεν είναι γνώστες δεν είναι αφελής να μην καταλαβαίνουν.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΙ ΧΟΥΚ ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;



Σημείωση: Σε καμία περίπτωση αυτό το άρθρο δεν υποστηρίζει ότι δεν υπήρξαν θύματα που πυροβολήθηκαν στο Sandy Hook Δημοτικό Σχολείο στις 14 Δεκ 2012, απλά επισημαίνει μια σύνθετη λειτουργία ψευδής επιχείρησης με πραγματικά θύματα.

Τα καθαριστικά συνδέονται με το άσθμα


Λίστα με επαγγέλματα υψηλού κινδύνου καταρτίζουν οι ειδικοί
Τα καθαριστικά συνδέονται με το άσθμα
Δικαιολογία για όσους απεχθάνονται τις δουλειές του σπιτιού: τα προϊόντα καθαρισμού κρίνονται «ένοχα» για την εμφάνιση άσθματος μετά τα 50

Το Τραγούδι της Ημέρας - "Jubilee Street" Nick Cave-Bad Seeds



                         


Λατρεμένος και δημοφιλέστατος στην Ελλάδα, ο Nick Caveκυκλοφορεί το 15ο άλμπουμ με τους Τhe Bad Seeds (τη μουσική του παρέα) από τη Sony Music στις 18 Φεβρουαρίου 2013!
Τίτλος του άλμπουμ "Push The Sky Away" και περιέχει τραγούδια που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και εκφράζουν ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της μουσικής του Cave, την αξία της θλίψης μέσα από την οποία μπορούμε να ζήσουμε την αληθινή ευτυχία. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ


                                    
ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΜΑΤΑΣ» ΔΙΧΩΣ ΑΞΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΑ ΣΑΣ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ «ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΩΣ» ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΑΣΕΩΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (Α.Τ.Ι.Α) ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΜΗ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΗΙΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ,

Πυρετός: βότανα και φυσικά γιατροσόφια





Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που «ρίχνουν» τον πυρετό; Ναι, απαντούν οι ειδικοί που ασχολούνται με τις φυσικές, συμπληρωματικές θεραπείες. Υπάρχουν βότανα με αντιπυρετική δράση, πρακτικά γιατροσόφια που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, ομοιοπαθητικά σκευάσματα, αιθέρια έλαια, αλλά και πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία των χεριών και των ποδιών που μπορούν να «ρίξουν» τον πυρετό.

Διώξτε Την Αρνητικότητα Από Την Ζωή Σας!!



Ζούμε σε έναν κόσμο δυστυχίας.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δεν είναι ευτυχισμένοι στη ζωή τους.Ζούνε σε συνεχή άρνηση και προσπαθούν με το βλέμμα τους να βρουν την ευτυχία <έξω>  και να καταργήσουν την αρνητικότητα από τη ζωή τους. Ψάχνουν για την αγάπη στο πρόσωπο του ιδανικού συντρόφου, αναζητούν την ευημερία σε χρήμα και ασφάλεια σε μια δουλειά που δεν τους αρέσει καν.

Γιατρέ, γιατί βλέπω 'μυγάκια' και 'αστραπές';

alt
Η Ευαγγελία Καρκαλέτση, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί ,γιατί βλέπουμε μικρά μαύρα στίγματα ή "μυγάκια", ή "αστραπές", μέσα στο πεδίο της όρασής μας.

Τα μικρά μαύρα στίγματα ή "μυγάκια" που καμιά φορά κινούνται μέσα στο πεδίο της όρασής μας είναι κάτι που κατά κανόνα μας ανησυχεί. Συνήθως τα παρατηρούμε πιο έντονα όταν κοιτάζουμε ένα ομοιόμορφο φόντο, όπως π.χ. έναν άσπρο τοίχο ή τον ουρανό. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι τα περιέγραφαν σαν muscae volitantes-(ιπτάμενα μυγάκια), πολύ πετυχημένο χαρακτηρισμό, στον οποίο οφείλουν και την κοινή τους ονομασία. Τα μυγάκια είναι μικρές ποσότητες πηχτής γέλης (ζελέ), που σχηματίζονται μέσα στο υαλοειδές, το καθαρό ζελατινοειδές υγρό που γεμίζει την εσωτερική κοιλότητα του ματιού.

Δεν βλέπουν το ίδιο άνδρες και γυναίκες!




Πολλές και μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων….και σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ακόμη μία ουσιώδη διαφορά: οι γυναίκες και οι άνδρες δεν βλέπουν το ίδιο!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο επεξεργάζεται τα χρώματα ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος.Για παράδειγμα το πορτοκαλί χρώμα, φαντάζει πιο κοκκινωπό στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα