Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

10 φράσεις που σαμποτάρουν έμμεσα τα παιδιά μας


10 φράσεις που σαμποτάρουν έμμεσα τα παιδιά μας!

Υπάρχουν πολλές – προφανώς λανθασμένες, επιζήμιες και τρομερές – κουβέντες να πει κάποιος σε ένα παιδί («Μακάρι να μην είχες..» ή « Είσαι ο λόγος που πήραμε διαζύγιο» μεταξύ αυτών). Μπορεί να σας φανεί περίεργο, εάν ανακαλύψετε ότι κάποιες φαινομενικά ακίνδυνες φράσεις, μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια, να ρίξουν την αυτοεκτίμηση ή να δημιουργήσουν άλλα λιγότερο ή περισσότερο επιθυμητά συναισθήματα στα παιδιά σας.

Η συγγραφέας και Ιδρυτής της εταιρείας Positive Parenting Solutions Amy McCready, λέει : «Εχουμε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά συχνά λέμε πράγματα στα παιδιά μας, χωρίς σκέψη για το πώς τα παιδιά μας εκλαμβάνουν τα λόγια μας». Παρακάτω θα διαβάσετε 10 φράσεις που θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές, πριν τις επαναλάβετε στα παιδιά σας.

Ανακαλύφθηκε Χαμένη Πόλη Των Μάγια

nunca.maya.1
Μια απίστευτη ανακάλυψη που θα προσφέρει στους ερευνητές νέα στοιχεία.
Ένα πραγματικά απίστευτο αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως στο Μεξικό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια πόλη των μάγια, στο βάθος της ζούγκλας του Μεξικό, που δεν έχει ποτέ  ξανά αναφερθεί. 
Η ομάδα των αρχαιολόγων έχει επικεφαλής τον Ιβάν Sprajc - έναν σλοβένο αρχαιολόγο.

Ο οικισμός ονομάστηκε Chactún, σε μετάφραση "Κόκκινη Πέτρα" ή "Μεγάλη Πέτρα", χτίστηκε κάπου μεταξύ 600 και 900 μ.Χ., βρίσκεται στη νοτιοανατολική Campeche και οι ειδικοί εικάζουν ότι ο Chactún ήταν το κέντρο  μιας μεγάλης περιοχής των Μάγια.«Είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές των Κεντρικών Lowlands, συγκρίσιμη σε έκταση και μέγεθος κτιρίων με αυτά των Becan, Nadzcaan και El Palmar στην Campeche», δήλωσε ο ερευνητής, αναφερόμενος στην έκταση πάνω από 22 στρέμματα που καταλαμβάνει αυτή η  ακρόπολη. Ένας μεγάλος αριθμός μνημείων με επιγραφές βρέθηκαν στον Chactún.

Νέο σοκ: Κάτω από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη λόγω... ύφεσης

Νέο σοκ: Κάτω από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη λόγω... ύφεσης  Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ - που θα χορηγείται σταδιακά από την 1/1/2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές - θέτουν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που συμμετέχουν στις συσκέψεις για την προετοιμασία εφαρμογής του νέου νόμου, θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, αν ισχύσουν «ως έχουν» τα άρθρα 3 και 11 του σχετικού νόμου, τα οποία προβλέπουν τη βασική σύνταξη στα 360 ευρώ για το έτος 2010 και την ετήσια «αναπροσαρμογή» της στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Γνωρίζετε το μυαλό σας;



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί με κάποιους ανθρώπους ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή και επικοινωνούμε άνετα μαζί τους, ενώ με κάποιους άλλους η κατανόηση, η συνεργασία και η επικοινωνία μοιάζει αδύνατη όσο και να προσπαθούμε;
Γιατί ένας άνθρωπος είναι συγκρατημένος στη συμπεριφορά του, ακριβής στην ώρα του, συνεπήςπειθαρχημένος, ενώ άλλος είναι πιοεκδηλωτικός, λιγότερο συνεπής, αντιπαθεί την τάξη και την πειθαρχία και έχει ανεπτυγμένη φαντασία και δημιουργικότητα
Για ποιο λόγο μερικοί άνθρωποι αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» στην εργασία που κάνουν (παρότι η δουλειά τους μπορεί να πηγαίνει καλά), ενώ άλλοι γύρω τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες είναι χαρούμενοι; Γιατί μερικές φορές νιώθουμε να παλεύουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, προκειμένου να πάρουμε μία απόφαση;
Το σίγουρο είναι ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, από πού όμως πηγάζει αυτή η διαφορετικότητά και πως την χειριζόμαστε;

Ρόδος: Ο Δήμος Ροδίων Ανέπτυξε Και Κάνει Χρήση Νέας Τεχνολογίας Στους Φωτεινούς Σηματοδότες!!!


Ο Δήμος Ροδίων, πάντα μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα, ανέπτυξε σε μυστικές εγκαταστάσεις, και κάτω από άκρα μυστικότητα, μία νέα τεχνολογία την οποία ήδη έδωσε προς χρήση.

Αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες και είναι βασισμένη σε μία επίσης ανακάλυψη του συμπολίτη μας Αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, ο οποίος ως γνωστό έχει κατασκευάσει και το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη.

Στην ολοκλήρωση αυτού του τεχνολογικού θαύματος βοήθησε η αποκρυπτογράφηση αρχαίων παπύρων, γραμμένων από τον Δεινοκράτη, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν μεταξύ των χωριών Αφάντου και Απολλώνων, κάτι που θεωρήθηκε καλός οιωνός επειδή τα δύο αυτά χωριά αποτελούν τους τόπους καταγωγής των πρώην και νυν δημάρχων του νησιού, άξιους απόγονους του μεγάλου αυτού Αρχιτέκτονα.


Και το όνομα του τεράστιου αυτού τεχνολογικού θαύματος είναι: ΔΕΜΑΤΙΚΑ

ΞΕΥΤΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ LADY GAGA


Για σκέψου να βρίσκεσαι σε μία παρέα και όποτε εσύ ανοίγεις το στόμα σου να πεις κάτι, οι άλλοι να τα ξύνουν. Να σε αγνοούν. Να γυρίζουν την πλάτη τους. Να μη δίνουν συνέχεια σ' αυτό που είπες. Σα να μη μίλησες εσύ. Σα να μην υπάρχεις εσύ, και οι άλλοι να συνεχίζουν τη συνομιλία τους. Χωρίς να δίνουν καμμία προσοχή για την παρουσία σου. Πώς θα νοιώθεις;
Ότι είσαι ο μαλάκας της παρέας. Ένας τίποτας. Έτσι αισθάνθηκε κοτζάμ Lady Gaga. Είναι στη σκηνή, στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης και την ώρα που τραγουδάει, από κάτω, μάλιστα στις πρώτες θέσεις, έπεφτε κουβεντολόι. Έφριξε η τρελλή.

Τα Σύμβολα ως Τρόπος (Ψυχο)Θεραπείας


Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στα σύμβολα σκεφτόμαστε πολύ συγκεκριμένες παραστάσεις, πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου. Δεν είναι λάθος κάτι τέτοιο, αλλά αυτό μας λέει ποια είναι και όχι τι είναι τα σύμβολα.

Ας δούμε μερικά τέτοια παραδείγματα συμβόλων.

Η Πεντάκτινος: Σύμβολο της μικροκοσμικής συνοχής όπου στα πέντε άκρα της αντιστοιχούν τα τέσσερα στοιχεία συν το πνεύμα, συνθέτοντας έτσι μια ισορροπημένη εικόνα των φυσικών δυνάμεων. Για τους Πυθαγόρειους είναι εικόνα του αρτιμελή ανθρώπου – ΥΓΕΙΑ. (Ένθετη προσωπική παρέμβαση: Η πεντάκτινος ήταν στην αρχαιότητα το σύμβολο της Αφροδίτης...!)

Πώς να προπονηθείτε στη θετική σκέψη

Πώς να προπονηθείτε στη θετική σκέψη

Η θετική σκέψη είναι το συστατικό της ευεξίας και της ευτυχίας.

Αν ποτέ δεν είχατε το χρόνο να ελέγχετε τις σκέψεις σας, ήρθε η στιγμή να κάνετε μία δοκιμή. Υπολογίζεται ότι ο εγκέφαλός μας παράγει περίπου 70.000 σκέψεις την ημέρα. Συγκεκριμένα ο εγκέφαλός μας παράγει σκέψεις είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι και εάν αφιερώσουμε μόλις 10 λεπτά ελέγχοντας τις σκέψεις μας, θα εκπλαγούμε από το αρνητικοί μπορεί να είμαστε.

Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που μας δυσανασχετούν όπως η εργασία μία όμορφη ημέρα, αλλά και πράγματα που μας ανησυχούν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Πάντα ακούμε σε έρευνες και συζητήσεις ότι προϋπόθεση της ευεξίας είναι η θετική σκέψη, όμως πόσο εύκολο είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά αφού δεν το συνειδητοποιούμε όταν συμβαίνει;  

Η απάντηση είναι να προσπαθούμε κάθε φορά που σκεφτόμαστε κάτι συνειδητά να είναι θετικό. Ακόμη και σε μία αρνητική σκέψη πρέπει να προσπαθούμε να βγάζουμε τη θετική πλευρά της. Μετατρέποντας έτσι ένα μεγάλο αριθμό σκέψεων σε θετικές, συνηθίζουμε σταδιακά να σκεφτόμαστε μόνο θετικά, να είμαστε πιο αισιόδοξοι στη ζωή μας και επομένως να νιώθουμε ευεξία κάθε στιγμή.

Δείτε μερικούς τρόπους για να το καταφέρετε:

Freemake Music Box : Αναζητήστε και ακούστε δωρεάν online μουσική

Αναζητήστε δωρεάν online μουσική, ακούστε χιλιάδες τραγούδια, οργανώστε τη μουσική συλλογή σας με ένα πιο απλό τρόπο. Η εφαρμογή είναι ουσιαστικά ένας μουσικός player με ενσωματωμένη στη μηχανή αναζήτησης.

Μέγας Αλέξανδρος….. «η συνωμοσία των παίδων»


Αλέξανδρος ο Μέγας-τετράδραχμο Αμφιπόλεως
Αλέξανδρος ο Μέγας-τετράδραχμο Αμφιπόλεως
Ο Φίλιππος Β΄ είχε καθιερώσει να υπηρετούν τον βασιλέα τα παιδιά των επιφανών Μακεδόνων, μόλις εισέρχονταν στην εφηβεία. Καθήκοντά τους ήταν να τον φροντίζουν, να τον φρουρούν όταν κοιμόταν, να εκτελούν χρέη ιπποκόμου στις εξόδους του, να τον βοηθούν να ιππεύσει με τον Περσικό τρόπο και να συμμετέχουν στους βασιλικούς κυνηγετικούς αγώνες.
Συναναστρεφόμενα τον βασιλέα και τους πλησιέστερους σ’ αυτόν αξιωματούχους, αποκτούσαν γνώσεις και εμπειρία, τόσο στα πολιτικά όσο και στρατιωτικά πράγματα. Εν ολίγοις το «Σώμα των παίδων» αποτελούσε το φυτώριο των μελλοντικών αξιωματούχων του Μακεδονικού κράτους. 
Ήταν όμως και κάτι ακόμη, ένα «Σώμα Ομήρων» του Μακεδόνα βασιλιά και δεν είναι τυχαίο ότι καθιερώθηκε από τον Φίλιππο, που υπήρξε και ο ίδιος όμηρος και γνώριζε από πρώτο χέρι τη χρησιμότητα των ομήρων. 
Όταν καθιέρωσε αυτό το Σώμα, το Μακεδονικό κράτος ήταν σχεδόν υποταγμένο στους Ιλλυριούς και η δυναστεία των Αργεαδών απειλούνταν από τους δυσαρεστημένους Μακεδόνες αριστοκράτες. 

Αποσπάσματα που εμπνέουν

Positive Thinking Greece

Άρχισα πάλι να... ψαχουλεύω τα μικρά μου τετραδιάκια και παλιές δημοσιεύσεις στο facebook με αποσπάσματα βιβλίων που είχα ξεχάσει.. 

Οτιδήποτε μου δίνει έμπνευση, με παρακινεί, μου ζεσταίνει την ψυχή, με προβληματίζει..είναι σαν μια μαγική χρυσόσκονη μέσα στην καθημερινότητα.




Αγκάλιασε σφιχτά τον εαυτό σου. Κρύψου κάτω από το δέρμα σου. 
Μέσα στις χούφτες σου.   
Ζέστανε την ψυχή σου με την ανάσα σου.
Και σκέψου πόσα πράγματα σημαντικά έχεις να κάνεις μόλις περάσει η καταιγίδα...   
Δε λέω πως δεν έχεις δίκιο να φρικάρεις.
Όμως κρατήσου. Μην αφεθείς.
Τα πέντε πράγματα που κρύβεις μέσα σου,υπεράσπισέ τα.

Κάτι θα γίνει. Δεν μπορεί.
Η ζωή ποτέ δεν περιφρόνησε τους εραστές της.

Η Αρετή της Ευτραπελίας



Μέσα στον καλούμενο "αρχαιοελληνικό χώρο" διακρίνω δύο τάσεις :

α) Αυτούς που ασχολούνται κυρίως με θρησκευτικά ζητήματα ( θεολογία , τελετές , αναγνώριση Πατρώας Θρησκείας , μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ) . Ας τους ονομάσουμε "θρησκευτές" .

β) Αυτούς που ασχολούνται κυρίως με το ερώτημα "ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ nea taksi ;" . Αυτοί ασχολούνται με πρακτικά ζητήματα : Σωστή διατροφή , Εναλλακτική Ιατρική , Στρατηγική . Δεν πολυπιστεύουν στην ύπαρξη θεών . Τους απασχολεί ό,τι μπορεί ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ . Όσα δεν αποδεικνύονται (ψυχές , θεοί , μετεμψυχώσεις , ουφολογία ) τους αφήνουν αδιάφορους . Ας τους ονομάσουμε "τυφεκιοφόρους" .

Οι δύο υποομάδες τείνουν να βλέπουν με δυσπιστία η μία την άλλη .

Ενέργεια από αέρα... κοπανιστό !!!




Συλλέκτες ακτινοβολίας «τυπώνουν» οι ερευνητές και οραματίζονται πλήθος εφαρμογών

Σκεφτείτε να είχαμε τη δυνατότητα να «καθαρίζουμε» το ...
ηλεκτρομαγνητικό νέφος που βαραίνει το περιβάλλον του σπιτιού, του γραφείου, του σχολείου και μαζί και την υγεία μας. 


Σκεφτείτε να μπορούσαμε να φυλακίσουμε την ισχύ της ακτινοβολίας που δεχόμαστε από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το κινητό τηλέφωνο ή το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να φορτίσουμε άλλες μικροσυσκευές. 

Αν τα παραπάνω σάς ακούγονται σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μάθετε ότι πρόκειται για μια υπαρκτή τεχνολογία μηδαμινού κόστους, η οποία μάλιστα φέρει ελληνική υπογραφή.

Έχασα τον Εαυτό μου Λόγω Έλλειψης Αγάπης - 2ο Μέρος


Όπως είδαμε στο πρώτο μέρος, κάποιοι «διαταραγμένοι» γονείς* δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να αναπτύξουν τον εαυτό τους με βάση τις δικές τους εμπειρίες, αλλά τα εξαναγκάζουν να συμμορφωθούν με τους δικούς τους όρους.

Οι συνέπειες αυτού του εξαναγκασμού όχι μόνο γίνονται φανερές κατά την παιδική ηλικία, όπως θα δούμε παρακάτω, αλλά ακολουθούν τα παιδιά μέχρι την ενήλικη ζωή τους και, επιπλέον, εκδηλώνονται σε κάθε στενή τους σχέση.

Το δυστύχημα είναι ότι, ως παιδιά, εμπιστευόμαστε άκριτα τους όρους των γονιών μας και εσωτερικεύουμε ως ακριβή την εικόνα που εκείνοι σχηματίζουν για εμάς.

 Στη συνέχεια, βάση αυτής της ξένης και διαστρεβλωμένης εικόνας για τον εαυτό μας αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τον κόσμο.

* Στο εξής, όπου αναφέρεται η λέξη «γονείς» εννοούνται οι άνθρωποι που 

φροντίζουν τα παιδιά, όποιοι και αν είναι αυτοί, σε όποιο φύλο κι αν ανήκουν.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ" !!!

Henry Kissinger, chairman of Kissinger Associates, speaks during the annual meeting of the World Economic Forum in Davos



Σημαντικότατο άρθρο του “μάγου” της διπλωματίας μας δίνει μία γεύση της άποψης που θέλει ενεργότερη εμπλοκή του Αμερικανικού παράγοντα στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή. 
Θεωρεί ότι η ακολουθούμενη “Βυζαντινή” στρατηγική των ΗΠΑ είναι αδιέξοδη, και δίνει το δικό του στίγμα για τις εξελίξεις!


Την άνοιξη του 1947 ο Αιγύπτιος δάσκαλος και θρησκευτικός ακτιβιστής Χασάν αλ Μπανά πρότεινε στον τότε βασιλιά Φαρούκ την ίδρυση ενός θρησκευτικού ισλαμικού κράτους. Ο αλ Μπανά εξέφρασε τότε τις αρχές και τις προσδοκίες των Αιγύπτιων Αδελφών Μουσουλμάνων, η οποία ιδρύθηκε το 1928, με σκοπό να πολεμηθεί η δυτική επιρροή στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των μουσουλμάνων Αιγυπτίων.

Η Δύση, κατά τον αλ Μπανά, είναι χρεοκοπημένη και παρηκμασμένη. Ο αλ Μπανά είπε, ουσιαστικά, ότι η παγκόσμια τάξη, όπως την δημιούργησε η Δύση, είχε χάσει την ισχύ αλλά και τη νομιμοποίηση.

Στην πραγματικότητα «παγκόσμια τάξη» δεν υπήρξε ποτέ. Το σύγχρονο πολιτικό οικοδόμημα δημιουργήθηκε περίπου 400 χρόνια πριν, στη Βεστφαλία, μετά από έναν αιώνα πολέμων στην Ευρώπη. Βασίστηκε σε ένα σύστημα ανεξάρτητων κρατών και στον περιορισμό των φιλοδοξιών εκάστου από αυτά, μέσα από έναν μηχανισμό ισορροπίας δυνάμεων. Το σύστημα που δημιουργήθηκε με την Συνθήκη της Βεστφαλίας (1648), εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, λόγω της εξάπλωσης των ευρωπαϊκών κρατών σε όλες τις ηπείρους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν πως ελιξήριο νεότητας είναι και οι σκύλοι

Δεν θα πιστεύετε τι έδειξε πρόσφατη μέλετη!

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί τελικά να είναι και ελιξίριο νεότητας, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σκωτία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 547 εθελοντές, ηλικίας άνω των 65 ετών, ανακάλυψαν πως όσοι ήσαν ιδιοκτήτες σκύλων είχαν φυσική κατάσταση εφάμιλλη με αυτήν πολύ νεώτερών τους ανθρώπων.


Στην πραγματικότητα, “η φυσική τους κατάσταση ήταν 10 χρόνια νεώτερη απ” ό,τι η βιολογική τους ηλικία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητήςδρ Ζικιάνγκ Φενγκ, λέκτορας στη Σχολή Γεωγραφίας & Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου StAndrews.

Νεράντζης: «Ανωμαλία η εξέταση προστάτη»



Με νέα παρέμβαση μέσω twitter, ο βουλευτής Πειραιά, ζητάει με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου, να σταματήσει η πολιτεία να στηρίζει τις ιατρικές εξετάσεις που θίγουν τον ανδρισμό των Ελλήνων

Ενάντια στις ξενόφερτες ιατρικές πρακτικές που οδηγούν τους φυσιολογικούς πολίτες στην ομοφυλοφιλία και στα όργια, έστρεψε τα πυρά του ο Τάσος Νεράντζης, σε μια προσπάθεια όπως δήλωσε ο ίδιος, να περισώσει την αξιοπρέπεια και να διαφυλάξει τις πατροπαράδοτες αξίες, της οικογένειας και της ηθικής.
Ο κ. Νεράντζης σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής, μίλησε για την ανάγκη να διαφυλάξουμε τα οπίσθιά μας από τις επιθέσεις που δέχονται λόγω της Ευρώπης, που θέλει μετά τα φωνήεντα, να μας πάρει και το τελευταίο απόρθητο φρούριο που διαθέτουμε: Τον ανδρισμό μας!

Τέλος στο ροχαλητό με αυτόν το χυμό!

Τέλος στο ροχαλητό με αυτόν το χυμό!

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνει κανείς έναν καλό βραδινό ύπνο, κάτι που είναι άλλωστε κοινή συνισταμένη πολλών θετικών επιδράσεων στην υγεία μας.
Αλλά πολλές φορές το έντονο/δυνατό ροχαλητό του/της συντρόφου που κοιμάται δίπλα σας στο κρεβάτι, σας εμποδίζει να κοιμηθείτε καλά.
Ένα από τα πράγματα που συμβάλλει στο ροχαλητό είναι η υπερβολική έκκριση βλέννας από τους βλεννογόνους αδένες. Εάν μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της βλέννας που συσσωρεύεται στο λαιμό και την ρινική οδό, θα απελευθερώσετε τους αεραγωγούς και ίσως καταφέρετε να μειώσετε ή και να εξαλείψετε το ροχαλητό εντελώς.
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με έναν χυμό από φυσικά υλικά, όπως αυτός που ακολουθεί:

Έχετε πολλές κρεατοελιές; Δείτε γιατί πρέπει να είστε χαρούμενοι!

Έχετε πολλές κρεατοελιές; Δείτε γιατί πρέπει να είστε χαρούμενοι!

Έχετε πολλές κρεατοελιές στο σώμα σας και κάθε φορά που τις βλέπετε δυσανασχετείτε;
Ίσως νιώσετε καλύτερα, αν διαβάσετε μία παλαιότερη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King's College του Λονδίνου, που καταδεικνύει ότι οι κρεατοελιές στο σώμα αποτελούν ένα φυσικό γενετικό πιστοποιητικό αντιγήρανσης.

Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Το σωματίδιο του 'Θεού' μπορεί να καταστρέψει το σύμπαν!

Ευτυχώς που το λέει και ο Stephen Hawking γιατί όταν το λέμε εμείς, μας λένε αγράμματους, αναρμόδιους και συνωμοσιολόγους. Ναι, το Cern μπαίνει σε επικίνδυνα χωράφια, εκεί που δεν το έχει σπείρει κανείς!
Picture
Το φευγαλέο «σωματίδιο του Θεού» που υποτίεθεται ανακαλύφθηκε από επιστήμονες το 2012 έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το σύμπαν, προειδοποιεί ο καθηγητής Stephen Hawking.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, το μποζόνιο Higgs θα μπορούσε να προκαλέσει μια «καταστροφική καθυστέρηση κενού», κάτι που θα έκανε τόσο το χρόνο όσο και το χώρο να καταρρεύσουν και μάλιστα "ούτε που θα προλάβουμε να δούμε ότι μας έρχεται".

Γιατί να σαπουνίσεις το σώμα σου… ανορθόδοξα;

Το σαπούνισμα του σώματος εκπαιδεύει το μυαλό; Φυσικά, αν το κάνεις με το χέρι που δεν είναι το «καλό» σου.

4 πράγματα που έκαναν οι γονείς μας και εάν γίνονταν σήμερα θα πήγαιναν φυλακή

forbitten1
Το πρώτο που δεν γίνεται σήμερα είναι φυσικά το να μην βάλει κάποιος γονέας ζώνη ασφαλείας στο παιδί του. Για να μην πούμε ότι είναι απαραίτητο και το παιδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο. Προηγούμενες δεκαετίες κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβαινε. Τα μωρά, τα παιδιά ήταν ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλοτε καθόντουσαν ήρεμα, και άλλοτε πάλι σκαρφάλωναν στα καθίσματα του οχήματος. Πράγμα ανεπίτρεπτο και άκρως επικίνδυνο. Τότε όμως ήταν φυσιολογικό. Στις ΗΠΑ έχει αποδειχτεί ότι οι ζώνες ασφαλείας σώζουν 14.000 παιδικές ζωές το χρόνο.

Οι νόμοι της Μαγείας (β’ μέρος)

Ο πιο διάσημος ορισμός –και πιθανώς ο σωστότερος στην αξιωματική 

του καθαρότητα – για την Μαγεία έρχεται από το αφοσιωμένο της 

Θηρίο Άλιστερ Κρόουλυ: 

Μαγεία είναι η Επιστήμη και η Τέχνη του να προκαλείς 

την Αλλαγή σε συμφωνία με τη Βούληση».
Πριν τα μπεστ-σέλλερ τύπου το «Μυστικό» και την ατέλειωτη σειρά για τον Νόμο της  Έλξης, το πασπαρτού κλειδί για την πρόκληση μαγικών αλλαγών, πριν τις  θεωρίες για κβαντικές νομοτέλειες και θαυματουργά συμβάντα, πριν την Chaos Magic, τα κινήματα Wicca, τους νεοπαγανιστές, η αλήθεια που διατυπώνει άμεσα ο Κρόουλυ εμπεριέχει όλα τα συστατικά στοιχεία της μαγικής πράξης. Ο επιδιωκόμενος στόχος της Αλλαγής, η κινητήρια ισχύς της Βούλησης, η γνώση (επιστήμη/know how) της πρόκλησης και εκτέλεσης του μαγικού φαινομένου και η τέχνη, ο τρόπος και η ενέργεια, η επινοητικότητα, η δημιουργικότητα με την οποία αυτό επιτελείται είναι βασικοί πυλώνες του Μαγικού Συστήματος.
Ένας άλλος από τους ορισμούς που της έχουν δοθεί είναι πως «η Μαγεία είναι η κατεξοχήν Τέχνη, που εμπεριέχει όλες τις άλλες τέχνες».  Είναι όμως και Επιστήμη-Γνώση και όπως κάθε επιστήμη που σέβεται τον εαυτό της έχει τους νόμους της- αξιωματικές προτάσεις που έχουν παρατηρηθεί, εφαρμοστεί και επαληθευτεί από απανωτά «μαγικά πειράματα» στη διάρκεια του χρόνου.
Αυτούς τους νόμους, 20 τον αριθμό, τους συνοψίζει ένας νεαρός εκπαιδευόμενος μάγος(;)σίγουρα πάντως ιστορικός της μαγείας, ο  Bill Whitcomb, σε ένα συγκεντρωτικό έργο που τιτλοφορεί «Ο Σύντροφος ενός Μάγου». Συνεχίζουμε το β’ μέρος των νόμων :

Οι νόμοι της Μαγείας (α’ μέρος)

witchcraft-magic-caulfron
Ο πιο διάσημος ορισμός –και πιθανώς ο σωστότερος στην αξιωματική του καθαρότητα – για την Μαγεία έρχεται από το αφοσιωμένο της Θηρίο Άλιστερ Κρόουλυ: Μαγεία είναι η Επιστήμη και η Τέχνη του να προκαλείς την Αλλαγή σε συμφωνία με τη Βούληση».
Πριν τα μπεστ-σέλλερ τύπου το «Μυστικό» και την ατέλειωτη σειρά για τον Νόμο της  Έλξης, το πασπαρτού κλειδί για την πρόκληση μαγικών αλλαγών, πριν τις  θεωρίες για κβαντικές νομοτέλειες και θαυματουργά συμβάντα, πριν την Chaos Magic, τα κινήματα Wicca, τους νεοπαγανιστές, η αλήθεια που διατυπώνει άμεσα ο Κρόουλυ εμπεριέχει όλα τα συστατικά στοιχεία της μαγικής πράξης. Ο επιδιωκόμενος στόχος της Αλλαγής, η κινητήρια ισχύς της Βούλησης, η γνώση (επιστήμη/know how) της πρόκλησης και εκτέλεσης του μαγικού φαινομένου και η τέχνη, ο τρόπος και η ενέργεια, η επινοητικότητα, η δημιουργικότητα με την οποία αυτό επιτελείται είναι βασικοί πυλώνες του Μαγικού Συστήματος.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ



Θα σου πω έναν από τους βαθύτερους νόμους της ζωής. Ίσως να μην τον έχεις σκεφτεί καθόλου. Έχεις ακούσει -όλη η επιστήμη από τούτο εξαρτάται- ότι την βάση την αποτελεί η αιτία και το αιτιατό. Δημιουργείς την αιτία και ακολουθεί το αιτιατό. Η ζωή είναι μια αιτιατή σύνδεση. Βάζεις στο χώμα τον σπόρο κι εκείνος θα βλαστήσει. Αν υπάρχει η αιτία, τότε θα ακολουθήσει το δέντρο. Υπάρχει η φωτιά: βάζεις εκεί το χέρι σου και θα καεί. Υπάρχει η αιτία και θα ακολουθήσει το αιτιατό. Παίρνεις δηλητήριο και θα πεθάνεις. Κανονίζεις την αιτία και μετά ακολουθεί το αιτιατό.
Είναι ένας από τους πιο βασικούς νόμους της επιστήμης, ότι η αιτία και το αιτιατό αποτελούν την εσώτατη σύνδεση όλων των διαδικασιών της ζωής. Η θρησκεία γνωρίζει κι έναν δεύτερο νόμο, ο οποίος είναι ακόμη πιο βαθύς από εκείνον. Αλλά ο δεύτερος νόμος, ο οποίος είναι βαθύτερος, θα φανεί παράλογος, αν δεν τον γνωρίζεις και δεν πειραματιστείς μαζί του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;



Ζήλια σημαίνει σύγκριση. Και μας έχουν μάθει να συγκρίνουμε, μας έχουν διαπλάσει έτσι ώστε να συγκρίνουμε, να συγκρίνουμε πάντα. Κάποιος άλλος έχει καλύτερο σπίτι, κάποιος άλλος έχει ωραιότερο σώμα, κάποιος άλλος έχει περισσότερα χρήματα, κάποιος άλλος έχει περισσότερο χαρισματική προσωπικότητα. Σύγκρινε, σύγκρινε διαρκώς με όλους όσους προσπερνάς, και θα υπάρξει μεγάλη ζήλια σαν αποτέλεσμα΄ είναι το υποπροϊόν τής διάπλασής σου για συγκρίσεις.
Διαφορετικά, αν αφήσεις τις συγκρίσεις, η ζήλια θα εξαφανιστεί. Θα ξέρεις τότε απλώς ότι είσαι ο εαυτός σου και δεν είσαι κανείς άλλος και δεν υπάρχει λόγος να είσαι. Είναι καλό που δεν συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα δέντρα, αλλιώς θα αρχίσεις να νιώθεις μεγάλη ζήλια: γιατί δεν είσαι πράσινος; Και γιατί υπήρξε τόσο σκληρός μαζί σου ο Θεός και δεν σου έδωσε λουλούδια; Είναι καλύτερα να μην συγκρίνεσαι με τα πουλιά, με τα ποτάμια, με τα βουνά΄ διαφορετικά θα υποφέρεις. Συγκρίνεις το εαυτό σου μόνο με ανθρώπους, γιατί έχεις προγραμματιστεί έτσι ώστε να συγκρίνεις μόνο με ανθρώπους΄ δεν συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα παγώνια και τους παπαγάλους. Αλλιώς, η ζήλια θα γινόταν όλο και πιο πολλή: θα σε βάραινε τόσο πολύ η ζήλια που δεν θα μπορούσες να ζήσεις καθόλου.

Ύποπτο το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό ταφικό μνημείο δεν αναφέρεται πουθενά στις ιστορικές πηγές της εποχής...




  Η Αρχαία Αμφίπολη έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα. Οι Καρυάτιδες δημιούργημα της κλασικής Ελλάδας, πάνω σε έναν μακεδονικό τάφο, κάνουν ήδη το μνημείο μοναδικό δημιουργώντας  νέα δεδομένα.
    Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχεία που βοηθούν να καταλάβουμε τι έχουν βρει ως τώρα στην Αμφίπολη.
Όσον αφορά την Αρχαιολογία:
1) Ο συνδυασμός Καρυάτιδων (κλασική Ελλάδα) και  Σφιγγών (αιγυπτιακές ρίζες)  σε ένα μακεδονικό τάφο δείχνει πως μιλάμε για μία πρωτοφανή ανακάλυψη, που όμοια της δεν υπάρχει. Σίγουρα αυτός ή αυτοί που έχουν ταφεί δεν περιορίζονται στα όρια της Μακεδονίας, καθώς τα τρία αυτά στοιχεία φωτογραφίζουν πρόσωπο ή πρόσωπα  που μπορεί να ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της Ελλάδας.
2) Το μέγεθος του τύμβου είναι μοναδικό. Η δομή του επίσης πρωτοφανής  με τρεις προθαλάμους, στοιχείο που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. 
3) Η σφράγιση του είναι και αυτή πρώτη φορά που την συναντάμε, καθώς μέχρι τώρα έχουμε ήδη δει 6 «εμπόδια» αποφυγής της σύλησης του. (περίβολος, πρώτος τοίχος σφράγισης μπροστά από τις Σφίγγες, επιχωμάτωση πρώτου προθαλάμου, δεύτερος τοίχος σφράγισης, δεύτερη επιχωμάτωση, τρίτος προθάλαμος). Τόσο οι Σφίγγες, όσο και οι Καρυάτιδες με την κίνηση τους συμβολίζουν πως απαγορεύουν την είσοδο.

Όταν η προσευχή προκαλεί μεγαλύτερο άγχος – ανακουφίζει τις ανησυχίες μόνο όταν η πίστη είναι ισχυρή

Δεν είναι λίγες οι έρευνες, που υποστηρίζουν ότι η προσευχή μπορεί να βοηθά στην ανακούφιση των ανησυχιών ενός ατόμου, όμως μόνο εφόσον το άτομο έχει ένα ισχυρό δεσμό με το Θεό. Όπως αναφέρει ένα άρθρο, που υπογράφει η Olga Khazan για το The Atlantic, η προσευχή μπορεί μερικές φορές να βοηθά και άλλες να πληγώνει τους ανθρώπους.

Praying Woman Προηγούμενες μελέτες, που έχουν γίνει στο παρελθόν, γύρω από τα οφέλη της προσευχής στην ψυχική υγεία, έχουν καταλήξει σε μικτά συμπεράσματα.

Τα 43 Πιο Στρεσογόνα Γεγονότα Στη Ζωή του Ανθρώπου : Ο θάνατος το πιο Στρεσογόνο Γεγονός



To 1967 oι Ψυχίατροι Thomas Holmes και Richard Rahe μέσα από μία έρευνα πάνω σε δείγμα 5.000 Αμερικανών ασθενών , κατέγραψαν τα πιο στρεσογόνα γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο είδος διαταραχής και παθολογίας στον άνθρωπο. 
Αν και η έρευνα αφορούσε δείγμα του Αμερικάνικου πληθυσμού, ωστόσο, τα Στρεσογόνα γεγονότα που κατεγράφησαν, θεωρούνται ότι επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους , χωρίς στατιστικά σημαντικές διαφορές όσον αφορά την πολιτιστική κουλτούρα, είναι δηλαδή πανανθρώπινα
Ωστόσο, άλλοι ερευνητές θεωρούν ότι υπάρχουν δια-πολιτισμικές διαφορές και η συγκεκριμένη κλίμακα θεωρείται αδύνατη και «ψυχομετρικά» ευάλωτη ως προς αυτό το σημείο.
Παρά ταύτα, η Κλίμακα Στρές των Thomas Holmes και Richard Rahe έχει ακρίβεια σε κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως παναθρώπινη, διαχρονική, δια-γενεακή και αρχετυπική αγωνία-φόβο: ο θάνατος είναιο πιο στρεσογόνος παράγοντας στη ζωή και σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, αφού έρχεται πρώτος στη σχετική κλίμακα και μάλιστα παίρνει και την υψηλότερη βαθμολογία (=100) όσον αφορά την ισχυρότατη στρεσογόνο επίδραση που ασκεί.

Το Ευχάριστο και το Δυσάρεστο στη Ζωή του Ανθρώπου

ΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ή ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ;
του Ευάγγελου Κουσιάδη
δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, τεύχος 10, τον Ιούλιο του 2009)

"... Γιατί δεν έχουμε ανάγκη να φαινόμαστε υγιείς, αλλά να είμαστε πράγματι υγιείς."  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
image photo : Mask4
                                                                                                      
Πολλοί άνθρωποι όταν ακούν ή αναφέρονται στη λέξη "υγεία" εννοούν κατα κύριο λόγο το να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση το σώμα τους, ενώ με την έννοια της "ψυχικής υγείας ή ισορροπίας" αναφέρονται σε πράγματα και καταστάσεις που τους ευχαριστούν και "ικανοποιούν τη ψυχή τους", με αμφίβολη όμως "θρεπτική αξία" και ουσιαστική συνεισφορά στη βελτίωσή τους.
'Ετσι, το ευχάριστο στον άνθρωπο είναι πάντοτε προτιμότερο, γιατί του επιβεβαιώνει ψευδαισθητικά την υγιή του κατάσταση, ενώ το δυσάρεστο είναι μονίμως απευκταίο διότι του θυμίζει ακριβώς το έλλειμμα της πραγματικής του υγείας.

30 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσεις Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου



Οπως είπε η Μαρία Ρόμπινσον κάποτε:
 «κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ενα νέο τέλος» 
Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να είναι πλησιέστερα στην αλήθεια. Αλλα πριν να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία της αλλαγής πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα πράγματα που σε πηγαίνουν πίσω 


Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις
:

1.) Σταμάτα να ξοδευεις χρόνο με λάθος ανθρώπους –

Γιατί διαλέγουμε λάθος σχέσεις;









Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που, σε κάποια φάση της ζωής τους, έχουν αναρωτηθεί, γιατί συνεχίζουν να... μένουν σε μια σχέση που φαινομενικά αφήνει ακάλυπτες τις ανάγκες τους. 
 Σαν να πρόκειται για μια εκτός ελέγχου δύναμη που τους αναγκάζει να μένουν εκεί. Άλλοι την βαφτίζουν ανασφάλεια, άλλοι συνήθεια και άλλοι εξάρτηση, ενώ υπάρχουν χιλιάδες ακόμα ονόματα που μπορούμε να της δώσουμε και τα οποία περιγράφουν με σαφήνεια μερικές από τις μεγαλύτερες αλήθειες πάνω στις οποίες 
έχει χτιστεί μια τέτοια σχέση. 

Που δεν είναι ο Θεός ;



Ένας αρχαίος μύθος αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ζούσε σ’ ένα μικρό χωριό. Αυτό το αγόρι είχε τις αρετές ενός άβαταρ (ενσάρκωση θεϊκών οντοτήτων στη Γη σε ανθρώπινη μορφή). Οι άνθρωποι θεραπεύονταν μόνο και μόνο ευρισκόμενοι κοντά του. 

Πολλοί χωρικοί μιλούσαν για την ικανότητά του να μπορεί να βρεθεί σε δύο διαφορετικά μέρη ακριβώς την ίδια στιγμή. Η έκφρασή του ήταν γαλήνια και εξέπεμπε ηρεμία. Οι γηραιότεροι της φυλής εκλιπαρούσαν αυτό το νέο άβαταρ να τους πει τα μυστικά του Θεού και του σύμπαντος. 

ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ

Θα προσπαθήσω να κάνω μια πρώτη απόπειρα αποσυμβολισμού του μνημείου με βάση τα έως  τώρα δεδομένα και με την υπόθεση ότι  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΦΟΥ(Θ3)  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟ (Τ2). 

     Από την αρχή έχω κάνει την υπόθεση ότι οι Σφίγγες ήταν εσκεμμένα ακέφαλες και χωρίς φτερά, είτε διότι τους αφαιρέθηκαν κατά την εγκατάσταση τους στο πρόθυρο του Τάφου μέσα από κάποιου είδους τελετουργικό,  είτε δεν τα είχαν ποτέ.

    Όπως έχει ανακοινωθεί έχουν βρεθεί κομμάτια των φτερών, άρα πολύ πιθανόν να ισχύει το πρώτο, τουλάχιστον για τα φτερά. Αυτό βέβαια θα λειτουργούσε και ως αποθαρρυντικό για τους επίδοξους τυμβωρύχους, με την έννοια ότι θα τους υποδήλωνε ότι «έρχονται δεύτεροι  και συνεπώς να κοιτάξουν αλλού και να μην θεωρήσουν ότι από εκεί υπάρχει κάποια είσοδος.

    Μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την εύρεση των Καρυάτιδων, ας ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά στις Σφίγγες :


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα