Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εξισορροπώντας τις θηλυκές και τις αρσενικές ιδιότητες



Φαίνεται ότι υπήρχε πάντα ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα. Και οι δυο όμως είναι ίσοι, κανείς δεν υπερτερεί. Να είσαι υπερήφανος γι' αυτό που είσαι σε τούτη τη ζωή.
*****
«Στη διάρκεια του ύπνου δεν γνωρίζεις αν είσαι άνδρας ή γυναίκα», [είπε ο Σρι Γιούκτεσβαρ]. «Όπως ο άνδρας που εκπροσωπεί τη γυναίκα δεν γίνεται γυναίκα, έτσι και η ψυχή που εκπροσωπεί τόσο τον άνδρα, όσο και τη γυναίκα, παραμένει αμετάβλητη. Η ψυχή είναι αμετάβλητη, και δίχως χαρακτηριστικά φύλου εικόνα του Θεού».
*****
Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να περιορίζεται στη συνειδητότητα του άνδρα ή της γυναίκας. Είσαι μια ψυχή πλασμένη κατ' εικόνα του Θεού... Είναι σοφό να θυμάσαι πάντα ότι: «Δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Είμαι Πνεύμα». Έτσι θα απαλλάσσεσαι από την περιοριστική συνειδητότητα των δυο τάσεων και θα αντιλαμβάνεσαι τις ανώτερες θεϊκές δυνατότητές σου, είτε είσαι ενσαρκωμένος ως άνδρας είτε ως γυναίκα.

Βελτιώστε την επικοινωνία σας


epikinonia-2
Η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη στις ανθρώπινες σχέσεις και όμως τις πιο πολλές φορές είναι ημιτελής. Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ των ανθρώπων συμβαίνουν λόγω των παρανοήσεων και της ελλιπούς επικοινωνίας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε μερικά απλά βήματα για να κάνουμε την επικοινωνία μας πιο αποδοτική.
  • Ξεκινήστε να ακούτε τους άλλους. Έχετε δύο αυτιά για να ακούν και ένα στόμα για να μιλάει. Είναι σημαντικό στην επικοινωνία να ακούς ώστε να γνωρίζεις τον άλλον, να ξέρεις στο μέλλον τι να περιμένεις από αυτόν, αλλά και για να του δώσεις μια άλλη οπτική σε μια κατάσταση. Ακούστε τις σκέψεις, τους φόβους, τις ανησυχίες, τα όνειρα του άλλου χωρίς ίχνος κριτικής διάθεσης.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..


Ναι γιατί πραγματικά είναι τέχνη….
   Οραματιζόμενος έναν κόσμο γεμάτο αγάπη αληθινή βαθειά και ανθρώπινη αγάπη είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούμε. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως αυτό που περνά η ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή είναι οικονομική κρίση όμως εγώ νομίζω πως είναι και κοινωνική, ηθική, και πολλά πολλά πολλά αλλά…                                                  
  Γιατί πότε υπήρξε πραγματικά ο άνθρωπος ευτυχισμένος? Πάντα κάτι δεν του έλλειπε νομίζοντας ότι θα του καλύψει το κενό η απέναντι βιτρίνα ή το ωραίο αυτοκίνητο κ.α.?
Λέγαμε πως αγαπάμε μα με τον πρώτο άνεμο γκρεμίζαμε ότι είχαμε κτίσει πάνω στο όνομα της αγάπης. Θυμώνουμε με τους συνανθρώπους μας θαρρείς και εμείς είμαστε τέλειοι ή θαρρείς πως ο κόσμος μας χρωστά.
   Όμως η πραγματική αγάπη…
"Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί. Η αγάπη δεν φθονεί. Η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται, δεν φέρεται με απρέπεια, δεν ζητάει τα δικά της, δεν εξάπτεται, δεν συλλογίζεται το κακό. Δεν χαίρεται στην αδικία, συγχαίρει όμως στην αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.’’ ( Κορινθίους Α΄ 13: 4 – 7)

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

 Τον πιο ωραίο ορισμό για το συναίσθημα τον βρήκα σε ένα ντοκιμαντέρ, υπάρχουν τα δεδομένα των αισθήσεων, δηλαδή αυτά που αντιλαμβανόμαστε με τα αυτιά μας, τα μάτια μας, τα χέρια μας, την μύτη μας και το στόμα μας. Το συναίσθημα είναι το συμπέρασμα, η γνώμη του μυαλού μας για αυτό το δεδομένο, δηλαδή η χαρά αν κάτι μας αρέσει, η ο φόβος αν αντιλαμβανόμαστε ότι μια πληροφορία που παίρνουμε μέσω αισθήσεων (π.χ. ένας ήχος) κρύβει μια ενδεχόμενη απειλή κ.ο.κ. Το συναίσθημα λοιπόν είναι εκείνο στο οποίο συναντιούνται ο νους και οι αισθήσεις.

ΒΑΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νά ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις”.
Κ. Καβάφης  
Βάζω στόχους στην ζωή μου σημαίνει κατακτώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Σημαίνει πως ξεκινάω ένα μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας το οποίο θα με βοηθήσει να μάθω τα χαρίσματα μου τα δυνατά μου σημεία μα και τα αδύνατα μου για να τα βελτιώσω. Ένας δρόμος σαφώς  με πολλά εμπόδια και δυσκολίες που όμως θα ξεπεράσω γιατί είναι πολύ σημαντικό να μάθω ποιος είμαι και που πάω για να μπορέσω να φτάσω εκεί. Για να μην περιπλανιέμαι….
   Ένας δρόμος γεμάτος γνώσεις και περιπέτειες που ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει για να βρεί την Ιθάκη του..

Μην φοβάστε να κάνετε όνειρα όπως κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. Μην φοβάστε τα εμπόδια. Μην φοβάστε το άγνωστο. Βάλτε στόχους δοκιμάστε τα όρια σας τις αντοχές σας τις δυνάμεις σας τις ικανότητες σας και το θετικό μέσα σας. Ένας στόχος είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να σηκωθεί κανείς  το πρωί από το κρεβάτι του… για να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάψει πια να ρίχνει ευθύνες για ότι του συμβαίνει, στους γονείς του, στους φίλους του, στην κοινωνία ή στην μοίρα του…

"....Ο,τιδήποτε έχεις στο νου σου, αυτό δημιουργείς.

"....Ο,τιδήποτε έχεις στο νου σου, αυτό δημιουργείς. 

Δημιουργείς ακατάπαυστα αόρατες πραγματικότητες εν όσω συλλογίζεσαι. Εάν συλλογισθής κάτι επί ένα δευτερόλεπτο, καθιστάς αυτό το κάτι αόρατη πραγματικότητα για ένα δευτερόλεπτο. Εάν το συλλογισθής επί ώρες, ημέρες, έτη, θα ελκύσης την ούτως ή άλλως δημιουργηθείσα πραγματικότητα στον εαυτό σου υλικώς.

Εάν διατηρής στον νου σου οιαδήποτε ιδέα καλή ή κακή, επί μήνες και επί έτη εξακολουθητικώς, την καθιστάς ουσιώδη αόρατη πραγματικότητα, και επειδή αυτή γίνεται όλο και περισσότερο ισχυρή, στο τέλος θα λάβη κατ' ανάγκην μορφή και θα εμφανισθή στον ορατό και υλικό κύκλο των περιστάσεών σου. 

Ελκύεις ακαταπαύστως από το αόρατο ρεύμα των πραγματικοτήτων πράγματα συγγενή προς εκείνα για τα οποία συλλογίζεσαι...

 Όταν διαβάζεις με ενδιαφέρον στις εφημερίδες περί φόνων, κλοπών, σκανδάλων και φρικαλέων συμβάντων στη γη και την θάλασσα, ελκύεις στον εαυτό σου αόρατες πραγματικότητες της αυτής φύσεως. Συνδέεις τον εαυτό σου με αυτές, οι οποίες είναι κατωτέρας περιωπής, και όταν βρίσκεσαι στο ρεύμα τους, ενώ διαβάζεις με ενδιαφέρον κάθε μέρα, διατρέχεις τον κίνδυνο να φέρης στον εαυτό σου μια κάποια μορφή αυτών των φρικαλεοτήτων και αθλιοτήτων. 

Οι αόρατες πραγματικότητες σχηματίζουν τα στοιχεία των ορατών πραγματικοτήτων.... Όσο περισσότερο χρόνο έχεις τον νου σου σε ένα οποιοδήποτε πράγμα, καλό ή κακό, τόσο ισχυρότερο το καθιστάς αυτό το πράγμα ως αόρατη πραγματικότητα. Κατ' αναπόδραστη ανάγκη εν τέλει, καθ΄όσον έχεις τον νου σε αυτό, θα καταστή στον ορατό κόσμο και εντός του κύκλου των περιστάσεων σου, όργανον λύπης ή χαράς.... 

Κύτταξε πολλούς τριγύρω σου. Σε τι συνιστάται η αιώνια σκέψη τους ή ο καθορισμένος σκοπός του βίου τους; Στο να λάβουν τον μισθό τους με την λήξη του μηνός. Πέρα από αυτό τίποτε. Στο να αγοράσουν ένα νέο φόρεμα, στο να κάνουν ένα ταξίδι. Πέρα από αυτό τίποτε. Στο να ζουν ημέρα με την ημέρα ή εβδομάδα με την εβδομάδα. Πέρα από αυτό τίποτε..."

Του Πλάτωνος Δρακούλη από το έργο του “Στοιχεία Βιονομίας”

Ο Πλάτωνας Δρακούλης, κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1858 στην Ιθάκη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Υπήρξε από τους πρώτους κοινωνιολόγους στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστοί οι αγώνες του για την διάδοση των κοινωνικών ιδεών της ελευθερίας και της ισότητας. 

Στο πιο πάνω έργο του, μας μυεί με τον πλέον εύδηλο τρόπο, στο πώς του αυθεντικού βιώματος της ψυχής, στο βίωμα της πληρότητας, οδηγώντας μας στον δρόμο της αρετής, της ακεραιότητας, των αξιών, στην ολότητα.

 Στα ανωτέρα χωρία του έργου του  αναφέρεται στην ελκτική δύναμη της σκέψης, στην επιστήμη των μορφογενετικών πεδίων, στην μαγνητική φύση της ψυχής, πολύ πριν αυτές οι έννοιες γίνουν πάγκοινα γνωστές κυρίως από σύγχρονους συγγραφείς από την δεκαετία του 1980 και μετά, ενώ απέκτησαν τεράστια δημοτικότητα  από βιβλία τύπου Το Μυστικό και όλα τα σχετικά έργα που κυκλοφόρησαν έπειτα. 

Σημασία έχει πως ενώ στην Ελλάδα παρόμοια βιβλία  κάνουν πολλές πωλήσεις, δυστυχώς ονόματα πρωτοπόρων σαν του Πλάτωνα Δρακούλη παραμένουν άγνωστα και είναι στην αφάνεια.

Aργύρης Καραβούλιας

Δημιουργείς ακατάπαυστα αόρατες πραγματικότητες εν όσω συλλογίζεσαι. Εάν 
συλλογισθής κάτι επί ένα δευτερόλεπτο, καθιστάς αυτό το κάτι αόρατη 
πραγματικότητα για ένα δευτερόλεπτο. Εάν το συλλογισθής επί ώρες, ημέρες, έτη, 
θα ελκύσης την ούτως ή άλλως δημιουργηθείσα πραγματικότητα στον εαυτό σου 
υλικώς.
Εάν διατηρής στον νου σου οιαδήποτε ιδέα καλή ή κακή, επί μήνες και επί έτη 
εξακολουθητικώς, την καθιστάς ουσιώδη αόρατη πραγματικότητα, και επειδή αυτή 
γίνεται όλο και περισσότερο ισχυρή, στο τέλος θα λάβη κατ' ανάγκην μορφή και 
θα εμφανισθή στον ορατό και υλικό κύκλο των περιστάσεών σου.
Ελκύεις ακαταπαύστως από το αόρατο ρεύμα των πραγματικοτήτων πράγματα 
συγγενή προς εκείνα για τα οποία συλλογίζεσαι...

Πώς να σταματήσεις να νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων

Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο, υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει να σε στοιχειώνει τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Αν συνηθίζεις να ζητάς την έγκριση των άλλων και να συμπεριφέρεσαι κατά τρόπο ώστε να γίνεις αποδεκτή, παραβλέποντας τις επιθυμίες σου, τότε μάλλον πρέπει να σπάσεις τα δεσμά σου.
meganΟι περισσότεροι θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί κι αρεστοί κι αυτό δεν είναι κακό μέχρι το σημείο που δε θυσιάζουμε την ευτυχία και προσωπική ευημερία για χάρη άλλων. Παρακάτω σου δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταφέρεις να μη σου καίγεται καρφάκι για τη γνώμη των άλλων όταν αυτοί σου βάζουν εμπόδια.

Mega προπαγάνδα


Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Mega κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του σε ξεφτίλα και προπαγάνδα. Για να καταλάβετε ακριβώς για τί πράγμα μιλάω ανοίξτε τον σύνδεσμο του χθεσινού δελτίου (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 24/7) και διαβάστε παρακάτω.

Μεταδίδοντας την είδηση για τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και θάνατο δεκάδων αμάχων, το Mega στο αρχικό ρεπορτάζ του δελτίου παρουσίασε την είδηση όπως έπρεπε δείχνοντας πλάνα και μαρτυρίες ανθρώπων που μιλούσαν για καθαρό έγκλημα του ισραηλινού στρατού ο οποίος πυροβολεί ακόμα κι εναντίον τραυματιοφορέων του Ερυθρού Σταυρού.

Το μικρό εγώ που θέλει να γίνει ΘΕΟΣ

EGO by vimark

Το δράμα του ανθρώπου – εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια, τουλάχιστον, που βάθυνε η θρησκευτική σκέψη κι ανέτειλε ο φιλοσοφικός στοχασμός (στην Ινδία, στην Κίνα, στην Ελλάδα…)- είναι ότι θέλει να γνωρίσει, να ζήσει, να πράξει, μέσα από το εγώ, κάποιο εγώ… Ακόμα και τον ΘΕΟ θέλει να τον γνωρίσει μέσα από το εγώ – σαν εμπειρία του εγώ – να Ενωθεί με τον ΘΕΟ, να Φωτισθεί, να Απελευθερωθεί…
Όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο άνθρωπος, όσες ώρες Διαλογισμού κι αν διαβεί, όσες Προσευχές κι αν κάνει, όσες τελετουργικές πράξεις (κάθε είδους) κι αν εκτελέσει, δεν μπορεί να φτάσει πουθενά (πέρα από την σκέψη)…
Όσα ερωτήματα κι αν βάλει ο άνθρωπος για τον ΘΕΟ, το πώς και το Γιατί… η απάντηση είναι πάντα μία: «Δεν μπορείς να φτάσεις στο ΘΕΟ, έτσι»… Ο λόγος είναι απλός: ο ΘΕΟΣ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, η ΑΛΗΘΕΙΑ, Είναι Πέρα από την οντολογική περιοχή του ανθρώπου. Όσο ο άνθρωπος μένει εγκλωβισμένος στην περιορισμένη φύση του και στις αδιέξοδες διαδικασίες της σκέψης του, δεν μπορεί να Περάσει Πέραν.

Καλοκαιρινή Μελαγχολία....

Γιατί Μελαγχολούμε το Καλοκαίρι;



Ενώ για τους περισσότερους το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της χαράς, της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, ωστόσο υπάρχει μια σεβαστή μερίδα ανθρώπων οι οποίοι ζορίζονται ψυχικά όταν αρχίζει να φτιάχνε ο καιρός και ειδικά καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.  Ξέρουμε από επιστημονικές έρευνες ότι ο ήλιος βοηθάει τη χημεία του εγκεφάλου μας, προκαλώντας την έκλυση ουσιών που δημιουργούν το αίσθημα της χαράς.  Ωστόσο, παρά το φυσιολογικό αυτό γεγονός, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ψυχικά πεσμένοι την περίοδο του καλοκαιριού.  Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο;
            Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι συνδέεται στο μυαλό των περισσότερων με διακοπές, ξενοιασιά και καλές παρέες, οι άνθρωποι που δεν έχουν φιλικές ή ερωτικές σχέσεις και διανύουν μια περίοδο μοναξιάς αισθάνονται μεγαλύτερη κατάπτωση και  μελαγχολία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Για τα άτομα αυτά το καλοκαίρι είναι η περίοδος που κάνουν απολογισμό των συναισθηματικών δούναι και λαβείν τους, για να διαπιστώσουν ότι ο συναισθηματικός τους λογαριασμός βρίσκεται στο «μείον».  Η διαπίστωση αυτή είναι οδυνηρή και όταν μάλιστα δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή λύση στον ορίζοντα, τα άτομα αυτά τείνουν να υποκύπτουν στην απαισιοδοξία τους και θεωρούν ότι «τίποτα καλό δεν πρόκειται να συμβεί σε μένα».

ΕΧΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ? ΘΕΣ ΚΟΡΜΙ ΘΕΙΚΟ? ΠΕΡΠΑΤΑ ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

ΕΧΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ? ΘΕΣ ΚΟΡΜΙ ΘΕΙΚΟ? ΠΕΡΠΑΤΑ ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ
Έχεις κυτταρίτιδα;

Φυσική άσκηση, αποτελεσματική εκγύμναση και ειδική… βηματοθεραπεία στην άμμο της παραλίας. Τι λες ξεκινάμε; Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις είναι εδώ!
Εξοικειώθηκες με το περπάτημα στην άμμο; Εκμεταλλεύσου! Προσδιόρισε στόχο και γυμνάσου… Στόχος: καταπολέμηση άγχους, αύξηση ευεξίας!  Περπάτησε με ήπιο
Προληπτική βηματο-θεραπεία!
Εξοικειώθηκες με το περπάτημα στην άμμο; Εκμεταλλεύσου! Προσδιόρισε στόχο και γυμνάσου…
Στόχος: καταπολέμηση άγχους, αύξηση ευεξίας!
Περπάτησε με ήπιο και ευχάριστο ρυθμό, το λιγότερο για 10΄ χωρίς διακοπή, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.
Στόχος: καλύτερη υγεία, πρόληψη ασθενειών!
Περπάτησε με χαμηλή ένταση για 15-20΄, 3-4 φορές εβδομαδιαίως, αυξάνοντας το χρόνο κατά 1-2΄ ανά εβδομάδα, με απώτερη επιδίωξη τα 30΄ συνεχόμενου περπατήματος. Εναλλακτικά, μπορείς να περπατάς για 10-15΄ το πρωί και άλλα τόσα το απόγευμα ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή σε βολεύει.

ΜΥΡΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

ΜΥΡΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

Μύρο (Commiphora Myrrha) –
Το μύρο είναι μια αρωματική ρητίνη που εκχυλίζεται από το δέντρο Commiphora Myrrha που είναι εγγενές στην Υεμένη, Σομαλία, Ερυθραία και Ανατολική Αιθιοπία.
Υπάρχουν πολλά είδη μύρου, εκτός από το Commiphora Myrrha, στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει ένα είδος μύρου που προέρχεται από το δέντρο Commiphora molmol και είναι γνωστό στους βιβλικούς χρόνους ως το βάλσαμο της Μέκκας.
Το μύρο είναι γνωστό και με τις ονομασίες σμύρνα και βδέλλιο. Η λέξη “μύρο” προέρχεται από την αραμαϊκή λέξη “Murr” και την αραβική “Mur” που σημαίνει “πικρή”. Στην ελληνικά η λέξη “μύρο” ήταν γενικός όρος για τα αρώματα με ελαιώδη σύσταση.
Στην Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν το μύρο για την θεραπεία των πληγών και στους ναούς της αρχαιότητας ως θυμίαμα στις τελετουργίες για το κάλεσμα των θεών. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον μύρο για την ταρίχευση των νεκρών και για τις θεραπείες ασθενειών. Το 1.550 π.Χ ανακαλύφτηκε στην Αίγυπτο ένας πάπυρος που περιέχει 700 ασθένειες (συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου) που θεραπεύονταν με μύρο. Στους βιβλικούς χρόνους ήταν ένα από τα τρια δώρα (λιβάνι,μύρο/σμύρνα,χρυσός) των Τριών Μάγων στον νεογέννητο Ιησού Χριστό.

Οι παρέες βδέλλες

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου.
Βδέλλα, είδος σκουληκιού, το οποίο κολλάει πάνω στο δέρμα του ανθρώπου και ρουφά αίμα, σε ποσότητα ακόμα και πέντε φορές το μέγεθός του. Απομακρύνεται από πάνω μας, με απλό αλατόνερο.
Εύκολος και οικονομικός τρόπος για να απαλλαγείς.
Και με τους ανθρώπους βδέλλες, τις παρέες βδέλλες, τι γίνεται;;
Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα, είναι εκείνοι που αυτοπροσκαλούνται πριν καν προλάβεις να πεις αν έχεις όρεξη να βγεις.
Είναι εκείνοι που έχουν πάντα να σου προτείνουν το επόμενο in στέκι της πόλης για να «πάτε».
Είναι εκείνοι που θα σου εκμυστηρευτούν εύκολα και γρήγορα πράγματα για την ζωή τους, αληθινά ή όχι, για να σου γίνουν οικείοι και να σε κάνουν να τους ανοιχτείς κι εσύ.
Είναι εκείνοι που θα σου κάνουν το πρόγραμμα της βραδιά σου χωρίς να σε ρωτήσουν καν αν θες να βγεις.
Θέλουν εκείνοι, κι αυτό αρκεί!!

Πόση αλήθεια σηκώνεις;


Γράφει ο Μιχάλης Χονδρογιάννης.

Η αλήθεια. Την αγαπάμε τόσο πολύ ή απλά είναι ένα θέμα ταμπού και δεν το ακουμπάμε, γιατί κάνει τζιζ. Πόσοι από σας δεν έχετε δηλώσει λάτρεις της και δεν διαρρηγνύεστε τα ιμάτια σας ότι προτιμάτε την πιο σκληρή αλήθεια από το πιο όμορφο ψέμα;
Είναι όμως πράγματι έτσι;
Είστε σίγουροι ότι θέλετε να σας λέει ο κόσμος αυτό που σκέφτεται και όχι αυτό που θέλετε να ακούσετε; Αμφιβάλω.
Καταρχήν υπάρχουν αθώα και ένοχα ψέματα ή όλα είναι ίδια και απλά ο σκοπός “αγιάζει” τα μέσα”;
Κι έπειτα πόσο ειλικρινής είστε εσείς, ώστε να έχετε την ίδια απαίτηση κι από τους άλλους ;
Όχι φίλοι μου (αυτό είναι ψέμα, δεν είστε φίλοι μου, τουλάχιστον όχι όλοι), κάνεις άνθρωπος δεν είναι απόλυτα ειλικρινής και κανείς δεν αγαπάει την αλήθεια όσο θέλει να πιστεύει.

Χόρχε Μπουκάι: Να προσέχεις


«Ο μεγάλος μου γιος είναι δεκάξι χρόνων. Τα σαββατοκύριακα μένω και κοιμάμαι στη Μαλάγα, κι αυτός βέβαια εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να βγει το βράδυ και να γυρίσει στο σπίτι λίγο πιο αργά απ? ό,τι συνήθως. Φεύγοντας, του λέω: “Πάρε με τηλέφωνο μόλις γυρίσεις σπίτι για να μην ανησυχώ”, κι εκείνος θυμώνει. Αυτό γίνεται πάντα! Ξέρω πως δεν είναι σωστό, αλλά ακούει κανείς να συμβαίνουν τόσα στον δρόμο, οπότε για να είμαι ήσυχη και να μην έχω αγωνία, του ζητάω να μου τηλεφωνεί.»

«Και για να του μάθεις να φοβάται. Αλλιώς, πώς θα μάθει κάποιος στα παιδιά του ότι πρέπει να φοβούνται; Γι? αυτό και κάνει αυτά τα πράγματα. Ωστόσο, είναι πολύ ενδιαφέρον το παράδειγμα. Όταν διαβάζει κανείς καθημερινά στις εφημερίδες όσα γίνονται, πώς μπορεί να μη φοβηθεί για τ? αγαπημένα του πρόσωπα; Είναι αδύνατον να μη νιώσει φόβο.»
«Είναι, όμως, απολύτως βέβαιο ότι μεταδίδει αυτόν τον φόβο και στα παιδιά του;»
«Ασφαλώς. Και ξέρεις γιατί;Έχει σημασία να το ξέρεις. 

Μήπως ζείτε τη ζωή των άλλων αντί για τη δική σας;-Συνεξάρτηση


Τι είναι Συνεξάρτηση;
Συνεξάρτηση είναι όταν αναλαμβάνεις τα προβλήματα των άλλων, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τις προτιμήσεις, τους στόχους, τη ζωή τους, σα να είναι δικά σου, παραμελώντας ή ακόμη και χάνοντας επαφή με τα πραγματικά δικά σου.
Ο όρος αρχικά αναφερόταν στη νοσηρή «δυναμική» που παρατηρούνταν στους συντρόφους αλκοολικών, που χωρίς να το θέλουν, υπέθαλπαν τα προβλήματα του εθισμένου ατόμου, μέσα από υποθετικά βοηθητικές συμπεριφορές. Η συνεξάρτηση τώρα πλέον αναφέρεται σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε παρόμοια νοσηρή «δυναμική». Λέμε «νοσηρή» γιατί το να καλύπτει τις ανάγκες του άλλου, δεν είναι υγιές για τον συνεξαρτημένο αλλά ούτε και για τον παραλήπτη.

Πως αναπτύσσεται η συνεξάρτηση;

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες… μια για πάντα!

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες… μια για πάντα!Ένας απρόσκλητος επισκέπτης που σκορπά τον πανικό στα σπίτια, κυρίως των πόλεων. Λίγο οι υπόνομοι, λίγο τα βρώμικα νερά της πόλης και οι κατσαρίδες έχουν φτάσει στο σημείο να μπαίνουν από τους σωλήνες ή τις ρωγμές του σπιτιού «ύπουλα» στο σαλόνι σας. Εκτός από αηδιαστικές, είναι ικανές να προκαλέσουν σαλμονέλα, δυσεντερία, γαστρεντερίτιδα και αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορεί σαν είδος να μην έχει αλλάξει εδώ και 300 εκατ. χρόνια… αλλά εσείς έχετε τη δυνατότητα να απαλλαχθείτε από αυτές μέσα από τα παρακάτω βήματα!

Η διαφορά των δύο φύλων. Είναι τόσο μεγάλη;

Η διαφορά των δύο φύλων. Είναι τόσο μεγάλη;Το 19ο αιώνα, η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου κίνησε το επιστημονικό ενδιαφέρον για τις διαφορές φύλου. Αυτή η θεωρία προώθησε την άποψη πως οι άνδρες και οι γυναίκες ανέπτυξαν σωματικές και ψυχολογικές διαφορές, οι οποίες τους βοηθούν να λειτουργούν σε συγκεκριμένους ρόλους.  Στις μέρες μας η διαφορά των δύο φύλων είναι εξίσου επιστημονικό και πολιτικό θέμα. 
Με τον όρο «φύλο» αναφερόμαστε στα δύο γένη, το αρσενικό και το θηλυκό και χαρακτηρίζουμε με αυτόν τον όρο τις βιολογικές – σωματικές τους ιδιαιτερότητες.  Στη διαφοροποίηση του αρσενικού και του θηλυκού φύλου επιδρούν οι ενδοκρινείς αδένες. Όμως, τα τελευταία χρόνια φάνηκε πως οι βιολογικές διαφορές είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε μορφολογικά και λειτουργικά στοιχεία. Από την άποψη της φυσιολογίας φαίνεται πως σε καθένα από τα δύο φύλα συνυπάρχει η γενετήσια ορμόνη του άλλου φύλου, είναι επομένως σεξουαλικά διφυή. 
Κάποιοι άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως η διαφορά των δύο φύλων δεν είναι παρά μόνο αποτέλεσμα περιβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτισμικών επιδράσεων της αγωγής.  Το άτομο δέχεται διάφορες επιδράσεις από το περιβάλλον του και καλείται να «παίξει» το ρόλο του θηλυκού ή του αρσενικού.

Πώς να μην κολλήσετε ηπατίτιδα το καλοκαίρι

ipatitida

Κάθε καλοκαίρι τα κρούσματα ηπατίτιδας Β εκτοξεύονται, καθώς την περίοδο αυτή σημειώνονται οι περισσότερες σεξουαλικές επαφέςχωρίς προφύλαξη.
Η ηπατίτιδα Β είναι η φλεγμονή του ήπατος, η οποία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια και προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Β (HΒV). Η μετάδοση του HΒV γίνεται κυρίως με την επαφή του ατόμου με μολυσμένα βιολογικά υγρά (αίμα, σπέρμα).
Αναλυτικά:
- Με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό
- Με την κοινή χρήση συριγγών για τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών
- Με τη χρήση μολυσμένων με αίμα αντικειμένων
- Με τρύπημα με μολυσμένη βελόνα ή αιχμηρό αντικείμενο
- Με την επαφή με αίμα μολυσμένου ατόμου
- Με μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε

Γιατί μια γυναίκα δεν φτάνει σε οργασμό;

sad-mother-main_b

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού
εάν αντιμετωπίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία.
Ποιες είναι, όμως, οι αιτίες διαταραχής του γυναικείου οργασμού;

Βιοχημεία εγκεφάλου και ερωτας

http://i2.wp.com/www.astro-live.gr/wp-content/uploads/2014/07/erwtas-egkefalos-vioximeia.jpg?w=1050

Είναι ο ερωτας το «θανατηφόρο δηλητήριο», όπως τον αποκάλεσε ο Σαίξπηρ, ή ‘το απόλυτο γιατρικό’; Στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος;Τι συμβαίνει τελικά στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί η καρδιά μας φλέγεται, ο καρδιακός παλμός αυξάνεται,  και το στομάχι μας γεμίζει «πεταλούδες»; Γιατί η διάθεσή μας ανεβαίνει ξαφνικά, ενώ λίγο αργότερα πέφτει κάθετα; Η βιοχημεία, οι νευροεπιστήμες και άλλοι κλάδοι των επιστημών, έχουν ανακαλύψει τις περίπλοκες διεργασίες, που συντελούνται στον ανθρώπινο οργανισμό, τις στιγμές αυτές της απόλυτης ευτυχίας.Η επιστήμη εν τέλει, έρχεται να εξηγήσει, πως όλο αυτό το  παραλήρημα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει, ότι ο ερωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο.
Τα μάτια έχουν τον πρωταρχικό ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι.

ΡΕ, ΑΛΛΑΧ, ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;


Είναι κι αυτή η υπόθεση της ύλης κόντρα στο Πνεύμα. Βέβαια, οι βιολόγοι διαφωνούν. Όλα, λένε, είναι η αλυσίδα του DNA. Δεν υπάρχει πνεύμα τουλάχιστον όπως το φανταζόμαστε. Γενικό κουμάντο κάνει το μπεγλέρι της ζωής, ο αρχικουμανταδόρος της φύσης, το DNA.
Ας το πιστεύουνε, δικαίωμά τους. Η πλειοψηφία πιστεύει διαφορετικά. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Η αθανασία της ψυχής είναι η μόνη περιοχή που οι εγωιστές και η θρησκείασυμφωνούν. Οι μεν εγωιστές, διότι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ο εαυτούλης τους θα εξαφανιστεί σαν καπνός από σέρτικο τσιγάρο σε δυνατό άνεμο, ενώ η θρησκεία για τους δικούς της λόγους.
Ας δούμε την βασική θέση της δικής μας θρησκείας. Ο άνθρωπος γεννιέται και έχει μέσα του πνεύμα, ψυχή. Θα ήταν πιο κομψό, και ίσως πιο σωστό, αν λέγανε ότι η ψυχή έρχεται στον κόσμο με ένα υλικό περίβλημα, αλλά ας μη γυρεύουμε ψύλλους στ’ άχυρα.
Γεννιέται, λοιπόν, ο άνθρωπος, ζει την ζωή του και πεθαίνει. Στο τέλος της ημέρας κρίνεται και ο Θεός αποφασίζει αν η ψυχή του θα μπει στη βασιλεία των ουρανών, ή αν θα σταλεί στο πυρ το εξώτερον. Παρεμπιπτόντως, και τα δύο είναι αιώνια. Πολύ απλά τα λέμε, αλλά ο χώρος το επιβάλλει.

Συγνώμη... σε βλέπω φιλικά!


Γυναίκες και άντρες σε όλο τον κόσμο, ξέρω πως όλοι σας μισείτε όσο τίποτα την κατάρα του να ακούσετε τις 3 παρακάτω λέξεις: "Σε βλέπω φιλικά"! Έχει συμβεί λίγο-πολύ στους περισσότερους από εμάς και πάντα σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα: "Είμαι άτυχος! Έκανα το λάθος να τον/την προσεγγίσω φιλικά από την αρχή και τώρα με βλέπει πιο πολύ σαν τον κολλητό του/της και τίποτα παραπάνω!". Άρα πιστεύεις πως σε βλέπει σαν φίλο... Άρα με λίγα λόγια όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι "You have been Friendzoned"! Αγαπητέ μου αναγνώστη/αναγνώστρια όμως σου έχω τρομερά νέα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα