Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το WikiLeaksαμε σήμερα το χρέος! – Θέατρο παγκόσμιας εμβέλειας!




Aπό το πρωί το θέμα του WikiLeaks με την συνομιλία των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ μονοπωλεί τα ντόπια αλλά και ξένα ΜΜΕ
Αφορά σε μια συνομιλία που σύμφωνα με τον οργανισμό, «αποκαλύπτει» ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να εκβιάσει αφενός τη Γερμανία λέγοντας ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αφετέρου την Ελλάδα για να δεχτεί περισσότερα μέτρα λιτότητας, αλλά κύρια τις μεταρρυθμίσεις.
 Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου οι άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δηλαδή η αύξηση φόρων και οι περικοπές των συντάξεων.
Το Μαξίμου άδραξε την ευκαιρία και είπε ότι το Ταμείο θέλει να προκαλέσει παράλληλα και «γενική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη». Σύμφωνα με την δική του «ανάγνωση», ξαφνικά το ΔΝΤ, το οποίο οι ίδιοι ζητούσαν να αποχωρήσει από την Τρόικα ή αλλιώς το Κουαρτέτο όπως είναι τώρα, γίνεται ο κακός της παρέας και στρέφεται, λένε, ενάντια και στην ίδια την Μέρκελ – ουάου! Περίεργα τα πράγματα, γιατί η Μέρκελ δεν ζητάει ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε είναι ξεκάθαρος ενάντια, το ΔΝΤ είναι αυτό που ζητάει, το θέτει μάλιστα και ως όρο. 
Από την άλλη έσπευσαν ξένοι δημοσιογράφοι κύρια των ΗΠΑ να πουν ότι το δημοσίευμα του οργανισμού είναι κατασκεύασμα της ελληνικής κυβέρνησης. Όμως το Wikileaks ανταπάντησε στις εικασίες των αμερικανικών ΜΜΕ ότι το έγγραφο διέρρευσε από ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και τους άδειασε δημόσια με άμεσα τουίτς λέγοντας «είναι δικό μας».
Η ταχύτητα φωτός με την οποία έγιναν όλα αυτά είναι αξιοθαύμαστη: Wikileaks, Μαξίμου, ξένα ΜΜΕ, Μαξίμου, Wikileaks, Μαξίμου.

Διανοηση Made in Belgium

TSIPRAS PROTAPLILIA
Φανταζωμαι οτι καποιοι διαβασαν για την αποφαση του μεγαλου πατερουλη να βαλει για τεσσερα (4) χρονια γενικο διευθυντη του Ελληνικου Φεστιβαλ εναν… Βελγο τον Γιαν Φαμπρ. Ο οποιος μας δηλωσε οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες καλλιτεχνες επειδη δεν … προλαβε να ενημερωθει: «Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και, σιγά-σιγά, να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ». Εγινε ο κακος χαμος- δικαιολογημενα- αφου ο Βελγος προλαβε να μας εκπολιτισει μιας και στο προγραμμα στις 9 και 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράστασή του «Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy», γνωστή και ως «Παλλόμενα Πέη», με γυμνούς άνδρες επί σκηνής. Βεβαια εδω και 30-35 χρονια μια αναλογη εκφραση εχει πει ο μεγας- προφητης Χαρρυ Κλυνν- τα πεη blue- και δε καταλαβαινω γιατι επρεπε να παμε σε Βελγο ενω εχουμε ελληνικο προιον. Ισως γιατι δεν ηταν παλλομενα αλλα απλα μπλε.
Αυτο βεβαια τη πρωτη μερα που συναντηθηκε με τον μεγαλο πατερουλη μιας και χτες μεχρι και οι δικοι του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη βγηκε και εκραξε τον Βελγο και φυσικα τον Μπαλτα- ενα ακομη μεγαλο κεφαλι του ΤΣΥΡΙΖΑ για τη τεραστια επιλογη του: Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η περιγραφή του θεωρητικού πλαισίου, έτσι όπως εκφράστηκε από τη συνέντευξη Τύπου, υπήρξε μερική, πρόχειρη και οπωσδήποτε ανισοβαρής τόσο ως προς το πληροφοριακό μέρος, όσο και ως προς την κατηγοριοποίηση των στόχων.
Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου από τον νέο διευθυντή (ή επιμελητή, όπως προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται) είναι αναμενόμενη και συγγνωστή. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απαξίωση του εγχώριου δυναμικού και αποκλεισμού του από έναν σημαντικό δημόσιο θεσμό.
Για να μεταφρασω σε ελληνικα την αριστερη διαλεκτο της μπουρδας: Τα κανατε ροιδο (υπήρξε μερική) η δουλεια ειναι αρπα κολλα (πρόχειρη) και τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ (και οπωσδήποτε ανισοβαρής) γιατι εισαστε-ειμαστε  ΑΣΧΕΤΟΙ (Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου είναι αναμενόμενη και συγγνωστή).
Αφου ξεσηκωθηκαν ΑΠΑΝΤΕΣ για την επιλογη του τεραστιου Μπαλτα, ο οποιος για να μη ξεχναμε εχει δηλωσει το ΑΜΙΜΗΤΟ «τιμητικής για την Ελλάδα εικόνα της Ειδομένης», ο Βελγος:  υπεβαλε την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφασή του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαμπρ υπέβαλε την παραίτησή του όχι στον πολιτικό προϊστάμενό του Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του και διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, με αποτελεσμα η παράστασις ο καραγκιόζης και τα πέη, να λαβει τέλος μολις δυο (2) μερες απο την προσληψη του.
Ειναι πραγματικα κριμα που δεν θα απολαυσωμεν (που ελεγε και ο κανονικος Μητσοτακουλας οχι ο ιμιτασιον ο τωρινος) την μεγαλη σχολη πολιτισμου του Βελγιου. Μιας χωρας που οταν την ειχα επισκεφτει – τελη δεκαετιας του 90- σε επαγγελματικο ταξιδι με τεραστια πολυεθνικη, μας ειχαν οργανωσει tour για να μας δειξουν τας Βρυξελλας: Μας πηγαν σε μια πλατεια που ειχε μια βρυση με ενα λιονταρι που το επιανες λεει για να εχεις καλη τυχη… και μετα μας πηγαν στο μουσειο. Του ΤΕΝ ΤΕΝ! ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ το μουσειο- αξιοθεατο που πηγαν στελεχη απο ολη την Ευρωπη ηταν ο Τεν Τεν! Που παιζει να ειναι απο τα πιο αδιαφορα- ξενερωτα κομικς ever. Την ιδια εποχη επαιζαν Asterix απο τη μια Lucky Luke απο την αλλη και το Ιταλικο ΕΠΙΚΟ Coco Bill του Benito Jacovitti- μια τρελλη παρωδια western που ειναι και το αγαπημενο μου.
ΑΥΤΟ μας εδειξαν και μετα μας πηγαν για μπυρες με…μυδια. Πολιτισμος οχι αστεια..
Φυσικα για αλλη μια φορα ΑΠΕΔΕΙΞΕ αυτο το ΤΣΙΡΚΟ που μας κυβερνα ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ αγραμματο καταληψια που χθες συναντησε ολο περηφανια το Βελγο στο Μαξιμου, ποσο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ (στη καλυτερη περιπτωση) διαχειριζεται ακομη και τα πιο απλα θεματα: θελει οντως ΘΕΛΗΣΗ να καταφερνεις να τα κανεις σα τα μουτρα σου με οτιδηποτε καταπιανεσαι, απο το πιο απλο μεχρι το πιο συνθετο.

Σύμπαν Vs Εσύ: Σημειώσατε 1

Σύμπαν Vs Εσύ: Σημειώσατε 1
Κατά κύριο λόγο δεν έχει να κάνει με προλήψεις, κακό μάτι, γκαντέμηδες φίλους και δε συμμαζεύεται. Λίγο πολύ, σε όλους έχει τύχει. Κάτι σε φάση «όταν θέλεις κάτι πολύ, σίγουρα είναι στα άπλυτα». Υποψιάζομαι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από το κανονικό σύμπαν, γαμιέται και το παράλληλο!
Άλλωστε το έχουν πει πολλοί, αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Θα ‘ναι η μέρα σου, η εβδομάδα σου, ο μήνας σου, θα το καταλάβεις από το πρωί! Το ρητό «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» το έχεις ακουστά; 
Τίποτα δεν πάει καλά, και η μέρα ξεκινάει παντελώς ανάποδα. Αργά ή γρήγορα, η χειρότερη δυνατή συγκυρία συνθηκών θα συντρέξει, να είσαι σίγουρος για αυτό.
Είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, μόνο που ξυπνάς με ένταση και νεύρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Έχεις 24 ώρες να την φτιάξεις, θα μου πεις. Όχι, αυτό δεν ισχύει, το ξέρω και εγώ, το ξέρεις και εσύ. Σε αυτή την περίπτωση το σύμπαν συνωμοτεί και όλα μοιάζουν να πάνε με λάθος πορεία, με αποτέλεσμα να τρακάρεις συνεχώς σε έναν αόρατο τοίχο και με πολλά χιλιόμετρα την ώρα.
Καταρχάς, με το που ανοίγεις τα μάτια σου και σηκώνεσαι από το κρεβάτι, όλα τα έπιπλα σε παίζουν σε σύστημα 4-4-2 χρησιμοποιώντας ό,τι γωνία υπάρχει για να ρίξουν τις άμυνες σου. Ναι, το μικρό σου δαχτυλάκι, τα πλευρά και ακόμα και το κεφάλι σου κινδυνεύουν.
Το κακό συναπάντημα θα συνεχιστεί. Θέλεις καφέ και έχει τελειώσει; Το κοντινότερο περίπτερο θα είναι κλειστό.
Δεν το ήξερες και βγήκες με πιτζάμες με αρκουδάκια; Τρεις πρώην με τις κοπέλες τους, δυο μοντέλα και ο Brad Pitt θα περάσουν από δίπλα σου.
Πρέπει να ετοιμαστείς γρήγορα και δεν έχεις τι να βάλεις; Το μόνο που σου φαίνεται σωστό το έχεις δανείσει σε φίλη που ορκιζόταν πως την επόμενη μέρα θα στο επιστρέψει.
Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει λάθος, θα είναι αυτό που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζημιά.
Βιάζεσαι να πας κάπου; Το αυτοκίνητό σου δε θα παίρνει μπρος όσο και αν χτυπάς το τιμόνι.
Ηρέμησε, υπάρχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δια μαγείας όμως και πάλι, χάνεις το αστικό/τρένο/μετρό το τελευταίο λεπτό. Για ένα μόνο λεπτό πρέπει να περιμένεις το επόμενο που μπορεί να σου πάρει από 20 μέχρι και 90 λεπτά. Γαμάτο ε; 

Μήπως η άποψή σου δεν είναι ολότελα δική σου;

Μήπως η άποψή σου δεν είναι ολότελα δική σου;
Σήμερα θα ξεκινήσω με την εξής δήλωση: καμιά από τις απόψεις που εκφράζουμε όλοι κατά καιρούς δεν είναι απόλυτα δική μας. Αν θέλει κανείς να ψάξει την πηγή τους πρέπει να ανασκαλίσει το παρελθόν του και ποιες επιρροές έχει δεχθεί μέσα στα χρόνια της ύπαρξής του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, άλλωστε η μοναδικότητά μας ως ανθρώπινα όντα είναι αποτέλεσμα των εμπειριών μας και των βιωμάτων μας.
Η διαμόρφωσή μας ως άνθρωποι, βέβαια, ξεκινά από το σπίτι και συνεχίζει στο σχολείο. Εκεί είναι το σημείο μηδέν στο οποίο πρέπει να ανατρέξει κανείς. Γιατί ακριβώς εκεί πλάθεσαι ως άνθρωπος, μέσα στην παιδική και την εφηβική σου ηλικία. Όταν αρχίζεις να απορροφάς σα σφουγγάρι πληροφορίες και αρχίζεις να δημιουργείς τη δική σου προσωπική ταυτότητα. Αναρωτήθηκες, όμως, αν αυτό που είσαι σήμερα είναι αυτό που εσύ επιθυμείς, ή μήπως είσαι δημιούργημα κάποιων άλλων;
Προηγουμένως ανάφερα το σπίτι. Η οικογένεια σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο για το ποιος είσαι και τι απόψεις εκφράζεις. Χωρίς να το καταλάβεις, αρκετές φορές οι πεποιθήσεις σου, που μπορεί να νομίζεις πως είναι δικές σου, στην πραγματικότητα είναι αυτές των γονιών σου. Ίσως το πιο απλό παράδειγμα είναι η επιλογή της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο βασικότερος λόγος που υποστηρίζουμε οι περισσότεροι τις ομάδες που υποστηρίζουμε είναι, πολύ απλά, γιατί αυτή είναι η ομάδα του μπαμπά.Ούτε ιδεολογικοί, ούτε ταξικοί είναι λόγοι. Κανείς, άλλωστε, στην τρυφερή ηλικία των 6 ή των 7 χρόνων δε γνώριζε από αυτά. Αυτό μας έμαθαν να κάνουμε και αυτό κάνουμε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα χειραγωγήσουμε και εμείς τα παιδιά μας, όταν θα έρθει η ώρα. Σιγά μην αφήσω το παιδί μου να γίνει άλλη ομάδα από τη δική μου.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ»


Η αποκωδικοποίηση του Ομηρικού κειμένου της Ιλιαδας .
Σκοπός της νέας ομάδας είναι η αποκωδικοποίηση των στίχων της Ιλιαδας .Αφορμή για αυτό στάθηκε η αποκάλυψη του στίχου β17-18 της Οδύσσειας , πως η Ιλιαδα αναφέρεται στην ιστορία του Ιησού Χρηστού.
Η επίμαχη πρόταση είναι [ Οδυσηι Ιλιον εις = Ιησού δ’ Ιλιον εις] ερμηνεύεται «η ιστορία του Ιησού υπάρχει στην Ιλιαδα».
Μια πρόχειρη ερεύνα που έκανα από-συμβολίζοντας τους πρώτους [15] στίχους της Ιλιαδας ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την είδηση, που μας έδωσε η πρόταση του στίχου β17-18
Η Ιλιαδα αναφέρεται με απίστευτες λεπτομέρειες στην ιστορία του Χρηστού, στα εξωγήινα πρόσωπα που ενσαρκώθηκαν για να μεταδώσουν την νέα φιλοσοφία ζωής στις μάζες της ευαίσθητης περιοχής, που αποτελούσε την πάλε ποτέ Περσική αυτοκρατορία .
Ο γενετικός κώδικας αυτών των ανθρώπων είχε αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο από την παρέμβαση του Αλέξανδρου και του γενετικού κωδικα των Μακεδόνων - Δωριέων στρατιωτών του.
326 χρόνια από τον «θάνατο» του Αλέξανδρου, σε ηλικία 33 ετών, γεννιέται ο Ιησούς Χρηστός που και αυτος αποχωρεί από τα Γήινα στην ίδια ηλικία των 33 ετών.
Ας το δούμε αναλυτικά για να το καταλάβουμε.
Το παρακάτω κεφάλαιο περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου [ο κώδικας των Ελλήνων αθάνατων [2]

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ»

Εάν η θεωρία μου διασταυρωθεί και είναι σωστή, η γέννηση και ο θάνατος των δυο μεγάλων του πλανήτη ορίζουν το τέλος της εποχής του Κριού και την αρχή της εποχής των Ιχθύων.
Η επιθυμία των δημιουργών μας να γνωρίσουμε την αλλαγή των εποχών είναι τεράστια Φρόντισαν δε διαχρονικά να τις οριοθετήσουν με σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας, ώστε να καταγράφουν από τους ερευνητές –επιστήμονες μας .
Η αλλαγή της εποχής των Ιχθύων με αυτή του Υδροχόου επισημάνθηκε με το γεγονός της μέτρησης των 6 δις. «γραμμάτων» του γενετικού μας κωδικα το [2000 μ.χ.] Διασταυρώθηκε με την εμφάνιση της ημερομηνίας αυτής μέσα από τις διαστάσεις των ευρημάτων της ταφικής στοάς του Αλέξανδρου, στην Αμφι-πόλη[ 45Χ72 = 3240 χρόνια μετά την δημιουργία του σύγχρονου ανθρώπου από την Καλύψω 1240 π.χ. +2000 μ.χ. =3240]
Σήμερα, η θεωρουμένη ως ημερομηνία γέννησης του Χριστού αμφισβητείται από πολλούς.
Ένα μεγαλο μέρος επιστημόνων θεώρει πως το 3μ.χ. πρέπει να θεωρείται ως ημερομηνία της γέννησης του αντι του έτους [0] μηδέν .
Όλα δείχνουν πως αυτοί που υποστηρίζουν το 3μ.χ. ως ημερομηνία γέννησης του θεανθρώπου έχουν δίκαιο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.-ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

του Julian Assange 2 Απριλίου 2016 - Μετάφραση: Μάρη Λιώκη
Σήμερα, 2, Απριλίου, 2016, το WikiLeaks δημοσιεύει τα αρχεία της από 19ης Μαρτίου 2016 τηλεδιάσκεψης, μεταξύ των δύο κορυφαίων αξιωματούχων του ΔΝΤ που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της κρίσης του ελληνικού χρέους – τον Poul Thomsen, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, και την Delia Velkouleskou, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ προβλέπει μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία που συμπίπτει με το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το αν αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση («Brexit»). (Πέμπτη 23 Ιουνίου, 2016)
«Αυτό θα είναι μια καταστροφή», παρατηρεί η Velkouleskou στη διάσκεψη.
Σύμφωνα με την εσωτερική διάσκεψη, το ΔΝΤ σχεδιάζει να πει στη Γερμανία ότι θα εγκαταλείψει την τρόικα (που αποτελείται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) αν το ΔΝΤ και η Επιτροπή δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Thomsen: "Κοιτάξτε , κα Μέρκελ, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ερώτημα: έχετε να σκεφτείτε τι θα στοιχίσει περισσότερο: Να προχωρήσετε χωρίς το ΔΝΤ - όταν το Bundestag (ομοσπονδιακό κοινοβούλιο) πει: «Το ΔΝΤ δεν είναι επί του σκάφους», ή να επιλέξετε την ελάφρυνση του χρέους που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται, για να «παραμείνουμε στο πλοίο;»
Παραμένοντας στην τρόικα, φαίνεται ολοένα και δυσκολότερο για το ΔΝΤ να μπορεί να έχει εσωτερική πειθώ, διότι το κομμάτι του ΔΝΤ που πιστώνει μη ευρωπαϊκές χώρες, θεωρεί την στάση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ως μία παράβαση των κανόνων του, που υπαγορεύουν για άλλα μέρη, να μη δανείζει χώρες χωρίς βιώσιμα χρέη.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ – ΠΗΡΑ?

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

«Και ένας από τους Φαρισαίους τον παρακαλούσε να φάει μαζί του. Και αφού μπήκε στην οικία του Φαρισαίου, κάθισε στο τραπέζι. Και ιδού, κάποια γυναίκα στην πόλη, η οποία ήταν αμαρτωλή, όταν έμαθε ότι κάθεται στο τραπέζι στην οικία του Φαρισαίου, έφερε αλάβαστρο με μύρο και αφού στάθηκε κοντά στα πόδια του πίσω του κλαίγοντας, άρχισε να βρέχει τα πόδια του με τα δάκρυα, και τα σκούπιζε με τις τρίχες του κεφαλιού της, και φιλούσε τα πόδια του, και τα άλειφε με το μύρο.
Και αφού στράφηκε προς τη γυναίκα, είπε προς τον Σίμωνα: «Βλέπεις αυτή τη γυναίκα; Ήρθα στην οικία σου, νερό για τα πόδια μου δεν έδωσες, κι αυτή με τα δάκρυα έβρεξε τα πόδια μου, και με τις τρίχες του κεφαλιού της τα σκούπισε. Φιλί δεν μου έδωσες, αυτή δε, από την ώρα που μπήκε, δεν έπαψε να φιλά τα πόδια μου. Με λάδι το κεφάλι μου δεν άλειψες, αυτή δε με μύρο άλειψε τα πόδια μου. Γι’ αυτό, σου λέω, συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες της οι πολλές. Διότι αγάπησε πολύ. Και σε όποιον συγχωρείται λίγο, λίγο αγαπά».
Και είπε προς αυτήν: «Συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες σου».
Και άρχισαν αυτοί που κάθονταν μαζί στο τραπέζι να λένε στον εαυτό τους: «Ποιος είναι αυτός ο οποίος και αμαρτίες συγχωρεί?».
Είπε δε προς τη γυναίκα: «Η πίστη σου σε έσωσε. Πήγαινε με γαλήνη».
– Κατά Λουκά Ζ:36-50

Πόνος στον αυχένα: Πώς θα τον ανακουφίσετε μέσα σε 60”

πόνος στον αυχένα
Ξυπνάτε το πρωί, σηκώνεστε από το κρεβάτι και εκεί που πάτε να τεντωθείτε, νιώθετε έναν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μοιάζει σαν να έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο “κόμπο” στο σώμα σας. Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε για να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνήθως κουνάμε το κεφάλι κυκλικά και πιάνουμε με το χέρι μας το σημείο που μας πονάει, αλλά, κακά τα ψέμματα, αυτή η κίνηση σπανίως βοηθάει.
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξαλειφθεί σχεδόν τελείως το πιάσιμο και ο πόνος στον αυχένα μέσα σε ένα μόλις λεπτό, όπως συστήνει η ειδική εργοφυσιολόγος Allynh Kakuk, από την Mayo Clinic.
  1. Εντοπίστε το ακριβές σημείο που σας πονάει. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο αντίστοιχο πάνω μέρος της πλάτης, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι.

Ποιοι διάσημοι υποφέρουν από ημικρανίες – Γιατροσόφια απ’ όλο τον κόσμο

ημικρανίες

Μια ημικρανία μπορεί να προκαλέσει έντονη ταχυπαλμία, ή μια αίσθηση ότι ο εγκέφαλός σας “πάλλεται” και συνήθως συνοδεύεται από ναυτία, εμετό και ακραία ευαισθησία στο φως και τον ήχο.
Οι ημικρανίες μπορεί να προκαλέσουν πολύ οξύ πόνο για ώρες, ή και ημέρες και να είναι τόσο σοβαρές, ώστε το μόνο που αντέχει να σκεφτεί ο ασθενής είναι το να βρει ένα σκοτεινό και ήσυχο μέρος για να ξαπλώσει, μήπως και ηρεμήσει έστω και λίγο.
Ορισμένες ημικρανίες προηγούνται ή να συνοδεύονται από δευτερεύοντα προβλήματα (προειδοποιητικά συμπτώματα), όπως αύρα, λάμψεις φωτός, τυφλά σημεία στην όραση, ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια.
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες είναι πάρα πολλοί και είναι λογικό, αρκετοί εξ αυτών να τυχαίνει να είναι και διάσημοι σε όλο τον πλανήτη. Εσείς, το γνωρίζατε αυτό για τους ακόλουθους;...

Τι σκέφτονται άνδρες και γυναίκες όταν κάνουν σεξ;

 σεξ12

Τα πάνω κάτω φέρνει μια νέα έρευνα για το σεξ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Μπορεί ο ρομαντισμός να έχει δώσει τη θέση του σε άλλα πράγματα πολύ πιο κοινότυπα. Αναλυτικότερα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 5.000 νεαρών εθελοντών για να διερευνήσει τις συμπεριφορές τους απέναντι στο σεξ και στο φαγητό έδειξε ότι οι το ισχυρό φύλο έχει διάφορες φαντασιώσεις όταν κάνουν σεξ αλλά οι γυναίκες ονειρεύεται κανένα γλυκάκι!
Βάση της ίδιας έρευνας μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά, ενώ το σεξ απασχολεί με την ίδια συχνότητα μόλις μία στις δέκα.
Αντιθέτως, οι άντρες σκέφτονται πολύ πιο συχνά το σεξ, με τον έναν στους 20 να ασχολείται με αυτό όλη την ώρα και το 36% να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε 30 λεπτά.
‘Φαντασιώσεις» με κάποιον άλλο

Πεινάτε συνέχεια; Να, ο τρόπος για να το καταπολεμήσετε!


Πεινάτε συνέχεια; Να, ο τρόπος για να το καταπολεμήσετε!


Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Loughborough, μελέτησε τη διαφορά της επίδρασης τόσο της δίαιτας όσο και της άσκησης όσον αφορά τη μείωση των θερμίδων.

Οι ερευνητές μελέτησαν την ορμονική, ψυχολογική και συμπεριφορική αντίδραση κάποιων γυναικών σε σχέση με το φαγητό τόσο μετά από άσκηση όσο και κατά τη δίαιτα. Στη μία περίπτωση μείωσαν τις θερμίδες που έπαιρναν οι γυναίκες κατά 836 και τις παρακολούθησαν για 9 ώρες και στην άλλη περίπτωση τους ζήτησαν να τρέξουν τόσο, ώστε να κάψουν περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων (836).

Και στις δύο περιπτώσεις τις πήγαν σε έναν μπουφέ στο τέλος της ημέρας και τους είπαν να φάνε όσο ήθελαν. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα έφαγαν κατά μέσο όρο 944 θερμίδες στο δείπνο, ενώ όταν είχαν κάνει γυμναστική έφαγαν κατά μέσο όρο 660 θερμίδες.

Κατηγορώ την ελπίδα που θα μου παίρνει απ’ αυτά που δεν έχω

edvard-munch-the-scream-new-york-03
Της Ματίνας Ιατροπούλου
Εμπνευσμένο από το ‘’Κατηγορώ’’ του Εμίλ Ζολά που γεννήθηκε σαν σήμερα (2 Απριλίου 1840-29 Σεπτεμβρίου 1902), ενός αξιοθαύμαστου εκπροσώπου του νατουραλισμού, που τόσο περίτεχνα θα μπορούσε να περιγράψει τις συνθήκες της ζωής μας.
Ο Εμίλ Ζολά συμμετείχε ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα της Γαλλίας, στηλιτεύοντας θέσεις και καταστάσεις που χαρακτήριζαν την εποχή του. Αξέχαστη στιγμή της πορείας του, η ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα L’ Aurore το 1898 με τίτλο ‘’Κατηγορώ’’, στην οποία κατηγορούσε ανοιχτά το Στρατό για την καταδίκη του λοχαγού Ντρέιφους. Μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως η υπέρτατη πράξη δικαιοσύνης και άλλαξε ολόκληρο το Σύστημα της χώρας.
Κατηγορώ τη γενιά της αφθονίας, που μ’ έφερε για να με πετάξει στο σήμερα.
Κατηγορώ τα χώματα που με έκαναν σκλάβα τους, γιατί τώρα μου ζητούν να λησμονήσω και να ξεριζωθώ.
Κατηγορώ τα ψέματα που χτύπησαν τις φιλοδοξίες μου, γιατί οι στόχοι που μου ζήτησαν να φτάσω κάηκαν στη μετριότητα.
Κατηγορώ τα λόγια που αλλάζουν μορφές, γιατί πλέον ψάχνω πίσω από κάθε καλημέρα να βρω τον ήλιο.

Άσε τα “θα” και τα “αν” και ζήσε το ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ!

magiccreation
Της Μαρίνας Αβραάμ
Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι, όμως συχνά η πραγματικότητα αν και ωμή πολλές φορές, είναι πολύ καλύτερη και σίγουρα ρεαλιστική! 
Για όλα αυτά τα «Θα» που λες αλλά επίσης και τα «Αν», βάζε τελεία. Γιατί νομίζω πως ποτέ δεν τα θέλησες πραγματικά και δεν τα χρειάζεσαι απόλυτα στη ζωή σου. Ότι χρειάζεσαι, ότι σου λείπει, έρχεται και σε βρίσκει. Και εάν δεν έρθει από μόνο του, κάνεις εσύ πάντοτε τις σωστές κινήσεις παίρνοντας καθημερινά τις απαραίτητες αποφάσεις για να φτιάξεις τη ζωή σου στα μέτρα σου
Για αυτό επιμένω λίγο πως όσο και να νομίζεις ότι θες κάτι και «Θα» κάνεις τα πάντα για να το αποκτήσεις, δεν το θέλησες ποτέ αρκετά. Όταν το λες και το ξανά λες, είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τον ίδιο σου τον εαυτό για αυτό. Γιατί, ότι πραγματικά επιθυμείς, απλά δουλεύεις καθημερινά για να το αποκτήσεις.
Είτε πρόκειται για δουλειά, για κάποιο στόχο, αλλά και για την προσωπική σου ζωή.
Δεν αναφέρομαι σε συγκυρίες που πιθανόν να θέλουν δυο ανθρώπους χωριστά που και αυτό δεν ισχύει πάντα, αλλά σε πράγματα τα οποία χρειάζεσαι στη ζωή σου. Για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, γιατί σε γεμίζουν, γιατί τα θες απόλυτα δικά σου, γιατί δεν μπορείς να σε φανταστείς χωρίς αυτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα