Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γαζωμένος με 16 σφαίρες! Requiem για ένα Ήρωα! Εν ζωή.

Χαρ. Ζερβουδάκης


Του Δημοσιογράφου κ. Νίκου Ψιλάκη [Περιοδικό ΥΠΕΡ Χ, τεύχος 66/ 2013, σελίδες 35-44]. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα! Δεν είναι δυνατόν!! Σας παραμύθι μοιάζει.
Τον έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και τον γάζωσαν με ριπές πολυβόλου. Κατάφερε να γλιτώσει έχοντας ένα μάτι λιγότερο, ένα χέρι σακατεμένο, ένα διαμπερές τραύμα στην ωμοπλάτη και μερικά κόκαλα τσακισμένα από τις σφαίρες.
Ήταν παιδί ακόμη, στα 16 του, όταν ένιωσε στο πετσί του τη φρίκη της ναζιστικής θηριωδίας. Και σήμερα, στα 86 του χρόνια, αποτελεί την πιο αδιάψευστη ζωντανή μαρτυρία για τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξε η γερμανική βαρβαρότητα στην Ελλάδα. Το όνομα του είναι Χαρίλαος Ζερβουδάκης και κατοικεί στον οικισμό Βαχός της μαρτυρικής Βιάννου, στη νότια Κρήτη.

χοληστερίνη: ένας σύγχρονος μύθος

Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος

Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν,
ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά,
αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό

Οι διαφημιζόμενες τροφές
και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
είναι αυτά, που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες

ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ? ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΟΥ.




Τόσες ταινίες έχουμε δει απο Χόλυγουντ, και είμαστε και φύση συνωμοσιολόγοι εδώ σ΄αυτή τη ταλαίπωρη πατρίδα είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να τσιμπάμε σαν ψάρια τόσο εύκολα?  Εντάξει έχει γίνει τέχνη πλέον η τεχνική του αποπροσανατολισμού της μάζας, της απόσπασης της προσοχής, αλλά τόσο προβλέψιμοι είμαστε?

Είναι το πλέον απλοϊκό κόλπο που γνωρίζει και το τελευταίο κλεφτρόνι. Σου δείχνει από εκεί "τι είναι αυτό που πέφτει πάνω από το κεφάλι μας, κοίτα κοίτα, και την ώρα που γυρνάς σου έχει βουτήξει το ποτοφόλι. 

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκομαστε ακριβώς σ΄αυτό το σημείο. Το πρόβλημα είναι πως ένας απλός πολίτης καλείται να λύσει ένα γρίφο που βγαίνει από το παραπάνω παράδειγμα.

Γινόμαστε δυστυχείς κυνηγώντας την ευτυχία;

Alessandra Maria (6)

«Ταράττει τους ανθρώπους ου τα πράγματα,
αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα»
-Επικτητος

Μέσα στην παραζάλη της καθημερινότητας, η αναζήτηση της ευτυχίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Στην Αμερική έχουν χορηγηθεί τρία αναφαίρετα δικαιώματα στους πολίτες: η ζωή, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας. Στο βασίλειο του Μπουτάν, έχουν δημιουργήσει και χρησιμοποιούν ένα δείκτη για τη μέτρηση της ευτυχίας.
Τι γίνεται όμως, αν το κυνήγι της ευτυχίας, μας εμποδίζει τελικά να την βρούμε; Πράγματι, υπάρχουν λόγοι που μας οδηγούν στο συμπέρασμα  ότι η αναζήτηση της ευτυχίας μπορεί να αποδειχτεί συνταγή για τη δυστυχία .

ΨΥΧΕΣ.............

Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες ονομάζονταν «ψυχές», καθώς πιστευόταν ότι είναι οι ψυχές των νεκρών. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την πεταλούδα «σκώληκα ή καμπή», ενώ τη χρυσαλλίδα, το επόμενο δηλαδή στάδιο στάδιο μεταμόρφωσης από την κάμπια, «νεκύδαλλο», που σημαίνει «περίβλημα νεκρού».
Στην ελληνική αλλά και τη ρωμαϊκή μυθολογία η Ψυχή, μια θνητή, απελευθερώθηκε από το θάνατο από τον Δία και η μυθολογική εικονοπλασία την αναπαριστά πολλές φορές με φτερά πεταλούδας. Απελευθερωμένο από τον θάνατο το σώμα της Ψυχής θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα στα ύψη, αναχωρώντας από τα δεσμά της χρυσαλίδας της.

Τρομερο κόλπο για να επαναφέρεις σελίδα που έκλεισες από λάθος



Προσπαθήστε να κλείσετε το tab που έχετε αυτή τη στιγμή ανοικτό και διαβάζετε αυτό το κείμενο και μετά προσπαθήστε να το επαναφέρετε....
Δεν πρόκειται να το καταφέρετε στον αιώνα τον άπαντα...απίστευτο
Όχι πια όμως!

Αυτές οι υπέροχες σχέσεις...

Σχέσεις
Μιλάω για εκείνες τις σχέσεις -τις νόμιμες ή τις παράνομες- που μέσα από την ωριμότητα του χαρακτήρα των ατόμων που τις συνθέτουν στέκουν ορθές και πασίζηλες στο βάθος του χρόνου. Για αυτές που μέσα από την μοναδικότητά τους αναδεικνύονται σε σπάνιες, υπέροχες και μοναδικές, για τις σχέσεις που τους αρκεί ένα κερί και ένα χέρι για να οδηγήσει τον τυχερό/η στα αχνάρια του κορμιού, στην αργή λιτανεία του έρωτα και της απαράμιλλης ομορφιάς του βαθέως συναισθήματος.

Οι σχέσεις αυτές, αντέχουν τα πάντα γιατί περιέχουν τα πάντα. Αγάπη, απόλυτη ελευθερία, ενδιαφέρον και σεξ. Όχι έρωτα.

Μα γίνεται αυτό;

Το Voyager δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα το Ηλιακό Σύστημα, στην πραγματικότητα είναι ακόμη αρκετά μακριά!!!


9/12/13 - Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε ένα μεγάλο ορόσημο στην αναζήτηση της ανθρωπότητας  να στείλει αντικείμενα πολύ μακριά έξω στο σύμπαν για να δει τι θα συμβεί. Το διαστημόπλοιο Voyager 1 , που ξεκίνησε το 1977, έχει γίνει επίσημα το πρώτο αντικείμενο κατασκευασμένο από ανθρώπους που κατάφερε να εισέλθει στον διαστρικό χώρο (εκτός και αν υπάρχουν άνθρωποι σε άλλους πλανήτες που έχουν κάνει το ίδιο πράγμα - είναι δυνατόν!).  Σήμερα βρίσκεται περίπου 12 δισεκατομμύρια μίλια μακριά. 
Επειδή το διάστημα είναι παράξενο, υπάρχει πολλή σύγχυση σήμερα, όπως πάντα , για το πού ακριβώς ο Voyager 1 είναι τώρα. Πολλά πρωτοσέλιδα ισχυρίστηκαν ότι έχει «εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα."

ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ


Ας καθαρίσουμε  το σπίτι μας  οικολογικά όπως οι γιαγιάδες μας
• Αλάτι: Βρέξτε την μπανιέρα ή τα μάρμαρα και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι στο οποίο έχετε απλώσει 2 κουταλάκια αλάτι για να ασπρίσουν.
• Ξίδι: Το ξίδι έχει απολυμαντικές ιδιότητες ενώ απομακρύνει και τις δυσάρεστες μυρωδιές. Σε 2 λίτρα νερό ρίξτε 1 ποτήρι του κρασιού ξίδι και καθαρίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας. Καθαρίστε τις αποχετεύσεις ρίχνοντάς τους 1 ποτήρι ξίδι στο οποίο έχετε διαλύσει 3-4 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα. Στη λεκάνη της τουαλέτας ρίξτε 1/2 ποτήρι ξίδι διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό.
• Λεμόνι: Είναι απολυμαντικό όπως το ξίδι. Στύψτε 1 λεμόνι σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το νεροχύτη. Διαλύστε το επίσης με λίγο νερό για να αφαιρέσετε σκουριές και επίμονους λεκέδες από ασπρόρουχα.

--- OI ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ OJIBWA ΚΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ---

Σύμφωνα με την ιστορία που καταγράφηκε το 1917 από τον συνταγματάρχη και εθνολόγο GE Laidlaw, πριν από 500 χρόνια υπήρχε ένας μεγάλος καταυλισμός ινδιάνων στην Αμερική, το Ojibwa, όπου ζούσαν περίπου 550 ιθαγενείς. Μια μέρα λοιπόν λίγο πιο έξω από τον καταυλισμό, ένα ζευγάρι από αυτούς έπεσαν πάνω σε έναν ξένο που καθόταν πάνω στο γρασίδι με μία παράξενη λάμψη επάνω του. Οι ντόπιοι πλησίασαν τον ξένο και τον ρώτησαν ποιος ήταν και πώς βρέθηκε εκεί. "Δεν είμαι ένας από εσάς. Δεν ανήκω σε αυτή τη γη. Ήρθα από πάνω.», τους απάντησε ο παράξενος άνδρας.
Εμφανίζοντας ασυνήθιστη φιλοξενία, το ζευγάρι τον κάλεσε στο χωριό του. Ο ξένος συμφώνησε, αλλά υπό έναν όρο: "Πρέπει να φύγω ώστε να ξεκαθαρίσω τον τελικό προορισμό μου. Όταν αυτό συμβεί θα έρθω μαζί σας για λίγες μέρες» τους απάντησε και τους χαιρέτησε βιαστικά.

Ινδιάνοι

Του Πιτσιρίκου

Ινδιάνοι.

Η ακινησία και η παθητικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του πλανήτη απέναντι σε ένα σύστημα που αποκλείει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού -και δεν είναι καθόλου μυστικό πως στο μέλλον θα αποκλείει ακόμα περισσότερους- δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση.

Η ανθρωπότητα κοιτούσε συχνά από την άλλη μεριά, όταν διαπράττονταν εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Και τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας τα έκαναν άνθρωποι. Δεν τα έκαναν εξωγήινοι.

Η άρνησή μας να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι -και να παραδεχτούμε πως είναι απελπιστική- δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Αντιθέτως, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Όσο δυσάρεστο και επώδυνο κι αν είναι αυτό. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το παρόν και τα σχέδια για το τρομακτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Εγκρίθηκε τεστ HbA1c για τη διάγνωση του διαβήτη

Με απόφαση του FDA
Εγκρίθηκε τεστ HbA1c για τη διάγνωση του διαβήτη

Αθήνα
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμακων (FDA) ενέκρινε τη δοκιμασία Tina-quant HbA1cDx Gen.2 ως βοήθημα για τη διάγνωση του διαβήτη. 
Χάρη στο νέο αυτό τεστ, το οποίο είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμο στην Ευρώπη ως μέρος του αναλυτή κλινικής χημείας COBAS INTEGRA 800  (και πρόκειται να κυκλοφορήσει κατά το γ' τρίμηνο του 2013 και στις ΗΠΑ), οι γιατροί θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν άμεσο έλεγχο χωρίς οι ασθενείς να χρειάζεται να βρίσκονται σε κατάσταση νηστείας.
Η δοκιμασία Tina-quant HbA1cDx Gen.2, πληροί συγκεκριμένα κριτήρια επίδοσης που καθιστούν ευκολότερο τον προσδιορισμό και τη διαχείριση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ ???


Εχετε πονόδοντο και το ραντεβού με τον οδοντίατρο αργεί; Γιά να ανακουφίσετε προσωρινά τον πόνο:...

11 ιδέες για να ξαναζωντανέψετε παλιά αντικείμενα!!!!





Έχεις παλιά αντικείμενα κρυμμένα και ξεχασμένα στο πατάρι και την αποθήκη; Βγάλτα από την αφάνεια, απάλλαξε τα από...

τη σκόνη και δώσε τους πνοή ζωής! Ανακάλυψε 11 έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με φινέτσα και δημιουργικότητα!

Ακόμη ένα τεράστιο βήμα προς την ανάπτυξη...Μετακομίζει στο Βέλγιο η ΒΙΟΧΑΛΚΟ



Άλλο ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της αποτελεί η απόφαση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει από την Αθήνα στο Βέλγιο.

Η μετακίνηση θα γίνει μέσω της απορρόφησης της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική VIOCHALCO S.A., που εδρεύει στο Βέλγιο. Η VIOCHALCO S.A. θα συγχωνευθεί και με άλλη εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο την Cofidin. 

Μετατρέψτε τα μπουκάλια της μπύρας σε γυάλινες κούπες! (5 εύκολα βήματα)

Τα γυάλινα αντικείμενα, μπορεί να κοστίζουν αρκετά ακριβά ειδικά αν είστε στο κολέγιο και λόγω <<αδέξιας>> μεταχείρισης σπάζετε συνεχώς τα ποτήρια σας.. Ξεκινήστε απλώς χρησιμοποιώντας τα άδεια μπουκάλια μπύρας σας και μετατρέποντας τα στα νέα γυάλινα ποτήρια σας. Κοιτάξτε προσεκτικά, είναι εύκολο να γίνουν και αποτελεί μία φθηνή λύση!Ακολουθήστε αυτά τα 5 απλά βήματα.

η ιατρική επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του καρκίνου

Η Ιατρική επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του καρκίνου


Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ (National Cancer Institute), συνέστησε αλλαγή του ορισμού του καρκίνου και την εξάλειψη της λέξης, καρκίνος, από κάποιες κοινές διαγνώσεις.
Η έκθεση διευκρινίζει ότι:
«Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, με την ευαισθητοποίηση του κοινού στις προληπτικές εξετάσεις έχει δοθεί έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Οι στόχοι αυτών των προσπαθειών ήταν η μείωση του ποσοστού περιστατικών τελικού σταδίου και η μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο.
Παρόλα αυτά οι κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτοί οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Εθνικά στοιχεία καταγράφουν σημαντική αύξηση των διαγνώσεων σε πρώιμο στάδιο χωρίς όμως αντίστοιχη πτώση των περιστατικών τελικού σταδίου…”

Κρατήστε τα μικρόβια μακριά από το πιάτο σας

Κρατήστε τα μικρόβια μακριά από το πιάτο σας

Kρατήστε τα παθογόνα μικρόβια μακριά από τα τρόφιμά σας, τηρώντας τους κανόνες των επαγγελματιών.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ – ΙΧΘΥΩΝ

Γίνεται στις 19-9-2013, ώρα 2.13μ.μ. (θερινή στην 26ο του άξονα Ιχθύων – Παρθένου, σε σημεία του ζωδιακού που συνδέονται με την απόλυτη έξαρση (27ο Ιχθύων) και την απόλυτη πτώση (27ο Παρθένου) της Αφροδίτης.

Ο ωροσκόπος είναι στις 21ο Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας και το M/C  στις 11ο Ζυγού, σε ακριβέστατη αντίθεση με τον εκρηκτικό Ουρανό.




«Δυνατή» φαίνεται αυτή η Πανσέληνος, ας δούμε λοιπόν τις θέσεις των άλλων πλανητών αυτή τη μέρα:

Ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών ζητά η τρόικα


Ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών ζητά η τρόικα
Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας, που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση αφού η ψήφισή της είναι ιδιαίτερα επισφαλής από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Οι τροϊκανοί και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της Task Force κ. Ράιχενμπαχ έχουν επισημάνει τον ισχυρό ρόλο που διαδραματίζουν οι συνδικαλιστές στην Ελλάδα αλλά κυρίως έχουν τονίσει την ανάγκη να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και να περιοριστεί ο αριθμός των απεργιών.

ΜΗΔΈΝ.

“Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη…
Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας ,
Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα…” -Γ.Σ

Η κοινωνική δικτύωση των ουρακοτάγκων


Ενημερώνουν για τα σχέδιά τους και προγραμματίζουν τα ταξίδια τους


Ο εκ των προτέρων προγραμματισμός ενός ταξιδιού και η κοινωνική δικτύωση δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των ανθρώπων.

Σύμφωνα με επιστήμονες, οι ουρακοτάγκοι όταν πρόκειται να κάνουν ένα ταξίδι, το σχεδιάζουν από την προηγούμενη νύχτα ενώ ενημερώνουν και τους υπόλοιπους της ομάδας τους πού θα πάνε και για πόσο θα λείψουν.

~Γιατι επιλεγω να αγαπω~



~Η αγαπη ειναι παντα επιλογη!Ειναι παντα η σωστη επιλογη!~

...Χανουμε την αγαπη μας για τον αλλον,οταν νιωθουμε οτι απειλειται η αξια μας, η ασφαλεια μας, η ελευθερια μας, με αυτο που κανει ο αλλος.


Οταν νιωθουμε οτι κινδυνευουμε, μπαινει ο μηχανισμος της μη αγαπης.

Δεν χρειαζεται να μαθουμε να αγαπαμε, γιατι η αληθινη μας φυση ειναι αγαπη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα