Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πως μπορώ ν' απελευθερωθώ από το συνεχή χείμαρρο των ταραγμένων σκέψεων;

 


Ο Jean Klein(1912-1998) ήταν Γάλλος πνευματικός δάσκαλος, δάσκαλος γιόγκα, γιατρός, μουσικός και συγγραφέας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως μπορώ ν' απελευθερωθώ από το συνεχή χείμαρρο των ταραγμένων σκέψεων;
JEAN CLEIN : Με το να τις παρατηρείς απλά να έρχονται και να φεύγουν. Ούτε να τις απορρίπτεις ούτε να τις ενθαρρύνεις. Μην τις κατευθύνεις με κανένα τρόπο. Να παραμένεις σε απρόσωπη εγρήγορση

Παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη: Τι δείχνουν νέες έρευνες για τη λήψη τους



Παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη; Πού είναι καλύτερο να στραφούμε για να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό, τον πονοκέφαλο και τις μυαλγίες; Υπάρχουν κάποια στοιχεία που αξίζει να προσέξουμε προτού πάρουμε ένα παυσίπονο για να ανακουφιστούμε από τα ήπια συμπτώματα της γρίπης, του κοινού κρυολογήματος ή του Covid-19;

Νέες προδιαγραφές κρανών: Αλλάζουν όλα


Δραστικές αλλαγές στις προδιαγραφές ECE των κρανών μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες.


Μεγάλες αλλαγές στα στάνταρ πιστοποίησης των κρανών φέρνουν οι νέες προδιαγραφές ECE 22.06, μετά από σχεδόν 20 χρόνια «στασιμότητας». 

Ο κύβος ερρίφθη: Από την 1η Ιανουαρίου 2021 ενεργοποιούνται οι νέες προδιαγραφές κρανών ECE 22.06, που αντικαθιστούν το υπάρχον πρωτόκολλο ECE 22.05. 

6 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ουρολοίμωξης

 


Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Παραδοσιακά αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, ωστόσο υπάρχουν και πολλά άλλα μέσα, τα οποία βοηθούν στη θεραπεία και την αποτροπή της επανεμφάνισης της λοίμωξης.

Τι είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI) επηρεάζουν μέρος της ουροφόρου οδού, όπως τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν αυτές τις λοιμώξεις είναι τα βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο, οι μύκητες και οι ιοί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα βακτήρια Escherichia coli και Staphylococcus saprophyticus, ευθύνονται για το 80% περίπου των περιπτώσεων.

Κορωνοϊός: Δείτε ποιες μάσκες διευκολύνουν περισσότερο την επικοινωνία

 


Τα οπτικά ερεθίσματα είναι πολύ σημαντικά για επιτυχή επικοινωνία, καθώς παρέχουν συμπληρωματικές πληροφορίες στην ομιλία.

Οι μάσκες προσώπου μπορεί να μας προστατεύουν από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, αλλά εμποδίζουν την ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ μας. Με τόσα διαφορετικά είδη, όμως, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πώς μπορεί να ξέρει κάποιος ποια να διαλέξει ώστε να επικοινωνεί καλύτερα;

Σκύλος – βοηθός του διαβήτη λαμβάνει τιμητικό πτυχίο νοσηλευτικής!

  


Η Mona είναι το πρώτο σκυκλί στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Δυτικής Georgia που κατάφερε να λάβει τιμητικό πτυχίο πανεπιστημίου. Και νομίζουμε ότι δικαίως το έλαβε!

Η Mona, το labradoodle, είναι σκύλος – βοηθός του διαβήτη, και ανήκει στη Maggie Leptrone, φοιτήτριας νοσηλευτικής στο Tanner Health System School of Nursing, που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 εδώ και δύο περίπου δεκαετίες. 

Το Σύνδρομο της Καραντίνας



Η αδράνεια και η απομόνωση που προκαλούνται από την καραντίνα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να υιοθετούν θέλοντας και μη καθιστικό τρόπο ζωής λόγω αναστολής της λειτουργίας χωρών άθλησης, απολύσεων ή εργασίας από το σπίτι, δεν έχει επηρεαστεί μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική μας υγεία.

Καρδιακά, καρκίνος και διαβήτης οι βασικές αιτίες θανάτων το 2019

  Οι μη μεταδοτικές ασθένειες όπως καρδιακά, καρκίνος και ο διαβήτης είναι πλέον οι κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο, σε μια δραματική αλλαγή σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν.

Οι μη μεταδοτικές ασθένειες όπως καρδιακά, καρκίνος και ο διαβήτης είναι πλέον οι κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο, σε μια δραματική αλλαγή σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν.

Αποτελούν πλέον επτά από τις 10 πρώτες αιτίες θανάτου, αύξηση σε σχέση με το 2000 που ήταν τέσσερις στις 10, με τις καρδιακές παθήσεις να αντιστοιχούν στο 16% όλων των θανάτων. 

Πανδημία: Άγχος και Οδήγηση

 


Ανέκαθεν ο άνθρωπος ερχόταν αντιμέτωπος με καταστασιακές κρίσεις όπως ασθένειες, φυσικές/βιομηχανικές καταστροφές, πολεμικές ενέργειες και αιφνίδιους θανάτους που συνέβαιναν αναπάντεχα και μη-ελεγχόμενα στην ζωή του.

Ηράκλειο: "Αντώνη παλικάρι μου, δεν φταις εσύ" (Εξαιρετικό)

 

αντώνης στρατιδάκης

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Κρήτη ο άδικος χαμός ενός ακόμη νέου ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Αντώνης Στρατιδάκης "έφυγε" γρήγορα από ζωή, μόλις στα 16 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α) Γιάννης Λιονάκης με μία συγκλονιστική ανάρτησή του, αναφέρεται στον αδικοχαμένο νέο, αλλά και στη μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων, με θύματα εφήβους.




Διαβάστε την ανάρτηση:

ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΘΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ..ΛΙΟΦΥΤΟ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα