Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πιστεύετε στις θεωρίες συνωμοσίας

Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μια απαραίτητη παράμετρος για τη διατήρηση της αυτοεκτίμησης είναι η αίσθηση του ελέγχου, η ουτοπία ότι μπορούμε να καθορίζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν ή τουλάχιστον να τα εντάσσουμε σε ένα ερμηνευτικό πλαίσιο, σε μια φιλοσοφία ή κοσμοθεωρία.
 Η ανάγκη αυτή είναι τόσο μεγάλη, που τις περισσότερες φορές κατηγοριοποιούμε ερεθίσματα, ώστε να τα εξηγούμε συλλήβδην, αποδίδοντάς τους γενικές ιδιότητες, που ναι μεν αποκρύπτουν τη λεπτομέρεια, αλλά ομαδοποιημένα καθώς είναι, παρέχουν ευκολότερη αποκρυπτογράφηση του περιβάλλοντος, των αντιδράσεων, των συμπεριφορών. 
Μερικές φορές αυτή η διαδικασία αποτελεί την απαρχή των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, ακόμα και του ρατσισμού.

Η Απόλαυση – Μαγεία της κασέτας

Από τον Ορέστη Πέτικο
Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα μικρόπραγματάκι φτιαγμένο απόπλαστικό που έκρυβε μέσα του μουσικές. Το πραγματάκι αυτό ήταν γνωστό στον κόσμο ως κασέτα.
Τι  θυμήθηκα   τώρα ε;!
Κασέτα. Η μαγική αυτή ανακάλυψη  της  αθώας εποχής, πλέον αποτελεί μια όμορφη ιστορία αφήγησης  στις  νέες γενιές και  όπως  είναι φυσικό  προκαλεί τονγέλωτα, καθώς πλέον υπάρχει η ευκολία του CD, τουi-podκαι του USB…… Ναι και  όμως  με μια απλή κίνηση στον υπολογιστή που ονομάζεται ‘’αντιγραφή – επικόλληση’’ και συνδέοντας το USB στο αμάξι σου, στο εξελιγμένο CD-player σου ή σε άλλον υπολογιστή μπορείς να ακούσεις μουσική!
Αυτό που δεν ξέρατε μέχρι τώρα τεχνολογικά προοδευτικά εξελιγμένα όντα είναι από πού προέρχεστε…
cassette1
Αρκετά με  τις σύγχρονες ανακαλύψεις. Πάμε πίσω στην αθωότητα για λίγο να θυμηθούμε ωραίες εποχές!

Το Κοινωνικό Jet Lag είναι η διαφορά ανάμεσα στο βιολογικό και το κοινωνικό μας ρολόι. Πόσο πολύ μπορεί να βλάψει την υγεία μας;

οκ-SOCIALJETLAG2
“6 ώρες ύπνος για έναν άντρα, 7 ώρες για μία γυναίκα και 8 ώρες για έναν ηλίθιο” συνήθιζε να λέει ο Μέγας Ναπολέων. Φυσικά, ο Αϊνστάιν διαφωνούσε κάθετα μαζί του, αφού επέμενε ότι ένας 10ωρος ύπνος ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κανείς να αποδώσει τα μέγιστα! Η άποψη όμως του Ναπολέοντα φαίνεται να έχει επικρατήσει, αφού όλη μας η ζωή βασίζεται στο μοντέλο του πολύ πρωινού ξυπνήματος (σχολείο, εργασία).
Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταντήσει να ζουν δύο ζωές.

OΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ: 70 ιδέες για την ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ


To να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα, χωρίς να προηγηθεί ...ανασκαφή, τα ρούχα, τα παπούτσια μας, μια κουβέρτα που θα χρειαστεί μέσα στην νύχτα, ή ο,τιδήποτε συνήθως βρίσκεται στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, είναι σπουδαιότερο και πιο ...άμεσης ανάγκης από πχ να ανακαλύψουμε που έχει χωθεί το περιοδικό που ψάχνουμε δύο μέρες ή η σακούλα με τα ρεσώ που σαν να άνοιξε η ...ακατάσταση γη του καθιστικού και να την κατάπιε. :)

Γι΄αυτό και το θέμα "οργάνωση - τακτοποίηση - αποθηκευτικοί χώροι" στην κρεβατοκάμαρα δεν έχει πρωτίστως διακοσμητικό όσο λειτουργικό πρωτίστως περιεχόμενο.  

Πόσες θερμίδες έχει ένα σουβλάκι;

Πόσες θερμίδες έχει ένα σουβλάκι;
Το σουβλάκι μπορεί να κατηγορείται ως «πρόχειρο φαγητό», ωστόσο ένα και μόνο ένα σουβλάκι είναι ένα πλήρες γεύμα. Αν τα υλικά του μάλιστα είναι πρώτης ποιότητας (λάδι, κρέας) τότε η κατανάλωσή του δεν πρέπει να φοβίζει.
Ένα σουβλάκι μπορεί να έχει από 180 έως 500 θερμίδες, ανάλογα με το αν η πίτα είναι λαδωμένη ή αλάδωτο και το τι περιέχει.
Το σουβλάκι περιέχει υδατάνθρακες από την πίτα, πρωτεΐνη από το κρέας, λαχανικά και γαλακτοκομικά (από το τζατζίκι) , οπότε αποτελεί ένα πλήρες γεύμα!

Σκοτώνει 1 στους 10 ενήλικες και το έχουμε όλοι σπίτι μας

Σκοτώνει 1 στους 10 ενήλικες και το έχουμε όλοι σπίτι μας
Νέα έκθεση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταδεικνύει ότι χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο της ζωής τους από μία και μόνο κακή συνήθεια.
Πιο συγκεκριμένα, τα στατιστικά δείχνουν ότι 88.000 ενήλικες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα