Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η δύναμή σου πάνω στον χρόνο, είναι ανενεργή…!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η δύναμή σου πάνω στον χρόνο, είναι ανενεργή…!!!!

Ο χρόνος κυλά πολύ διαφορετικά από όσο νομίζουμε. Συνήθως η επιτυχία, είναι μια συνέπεια και έρχεται μόνη της. Αν δεν έγινε σήμερα κάτι, δε σημαίνει ότι δε θα γίνει.
Εσύ, πρέπει να προετοιμάζεσαι για να το υποδεχτείς.
Η συμπαντιη ''υπομονή'', χρειάζεται προετοιμασία για την υποδοχή…
Κάνοντας το καθήκον μας.
Οτιδήποτε έχεις βάλει στόχο να κάνεις, απαιτεί βήματα και άλματα. Αυτά τα βήματα και τα άλματα, δε θα γίνουν μόνο σε ευθεία. Θα χρειαστεί να γίνεις ακόμη και δρομέας ανώμαλου δρόμου προκειμένου να κάνεις πραγματικότητα ό,τι θέλεις.
Το αν θα κάνεις τον «ακροβάτη» για όσα θέλεις να πετύχεις, είναι δικό σου θέμα. Μάλλον, ακόμη καλύτερα, της θέλησής σου. Το σημαντικό είναι οτι έθεσες έναν στόχο και ξεκινάς να τον υλοποιείς. Το μυαλό σου και η ψυχή σου πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν.
Είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Το να μπορείς να συγκεντρώνεσαι πάνω σε κάτι και να αφοσιώνεσαι χωρίς να πανικοβάλλεσαι όταν κάτι «στραβώνει» και να μην ενθουσιάζεσαι όταν όλα είναι απρόσμενα καλά. Μπορείς να το πεις και συναισθηματική πειθαρχία. Κάνουμε λοιπόν, αυτό που απαιτεί η περίσταση. Είμαστε συγκεντρωμένοι, ΜΟΝΟ σε αυτό. Στο κάθε βήμα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα, είναι μια άλλη ιστορία…
Όσο και να βιαστείς, ο χρόνος… αδιαφορεί.

ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΤΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ

lifehub-logia-gia-filous-5
Ακολουθούν πέντε βήματα που πιστεύουμε ότι θα κάνουν την συμπεριφορά του σκύλου σας καλύτερη κι έτσι, θα είναι πιο ευχάριστο για όλους να τον έχετε μαζί σας, στην παρέα σας.
Βήμα 1: «Πιάστε» τον σκύλο να κάνει κάτι σωστό
Σε πολλές οικογένειες που έχουν ζώα, ο σκύλος κερδίζει την μεγαλύτερη προσοχή όταν δεν συμπεριφέρεται σωστά. Μόλις αρχίσει να δαγκώνει το πόδι του τραπεζιού αντί το παιχνίδι του, όλη η προσοχή επικεντρώνεται επάνω του. Εκμεταλλευτείτε όλες εκείνες τις στιγμές που ο σκύλος σας συμπεριφέρεται σωστά, π.χ. μένει ξαπλωμένος ήρεμα τρώγοντας το παιχνίδι του, για να τον επαινέσετε, να τον χαϊδέψετε και να του δώσετε την προσοχή σας.
Βήμα 2: Αγνοήστε τις Ενοχλητικές Συμπεριφορές
Τα σκυλιά που γαβγίζουν στους ιδιοκτήτες τους, πηδάνε πάνω στους ανθρώπους και ενοχλούν για να κερδίσουν την προσοχή τους, το κάνουν επειδή έχει αποτέλεσμα –το αποτέλεσμα είναι κάποιο είδος προσοχής από τον ιδιοκτήτη- ακόμη κι αν αυτό είναι η τιμωρία ή το μάλωμα. Όταν αγνοείτε έναν σκύλο που γίνεται ενοχλητικός, η συμπεριφορά του θα χειροτερέψει προτού τελικά, καλυτερέψει. Αυτό το βήμα ταιριάζει ακριβώς με το βήμα 1 – αν αγνοείτε την ενόχληση και δώσετε την προσοχή σας στον σκύλο σας όταν αυτός είναι φρόνιμος, σύντομα ο σκύλος σας θα καταλάβει τους νέους κανόνες. Ισχύει κυρίως για τις συμπεριφορές με τις οποίες το σκυλί προσπαθεί να «κερδίσει» την προσοχή σας, το ενδιαφέρον σας ή να πετύχει κάτι.
Βήμα 3: «Τίποτε (ή τουλάχιστον πολλά πράγματα) στη Ζωή δεν είναι Τσάμπα»

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΣΩΜΑ – ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ


 15-εαυτος
                                                    «εδιζησάμην εμεωυτόν»=αναζήτησα τον Εαυτόν μου (Ηράκλειτος)

       Η κορυφαία εντολή, που αναδύεται από τα έγκατα της Ανθρωπότητας, είναι το Δελφικό «ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ»=ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ
 02-εαυτος
Σημαίνει : Γνώση της Αληθινής σου Ύπαρξης μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, όπου ΥΠΑΡΧΩ σημαίνει ΑΡΧΩ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΣ υπό την Συνθήκη του ΌΛΟΥ ΠΑΝΤΟΣ, με Ευθύνη, Σεβασμό, Δημιουργικότητα, μέσα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ.
Σημαίνει : Συνειδητοποίηση, από την ενσαρκωμένη στην Ύλη Ψυχή, της Σειομένης Ενέργειας του Θείου ΝΟΟΣ εντός του Ατομικού Εαυτού, ο οποίος είναι Άπειρος.
Σημαίνει : Μάθε την Άπειρη Θεία Ενέργεια της Αρχικής Πηγής, που σου κληροδοτήθηκε Υικώς (καθώς από Πατέρα σε Υιόν) νοητικώς. Μάθε τον βαθύ Αιώνιο Εαυτό Σου, άνευ ατομικών ορίων.

       Σήμερα, η πλειονότητα των ανθρώπων πάσχει από έλλειμμα σωστής Βιοθεωρίας, δηλαδή Γνώσης του Αληθινού Σκοπού της Ζωής, στον επίγειο βίο. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη Αυτογνωσίας, που εμποδίζει και την γνήσια Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.  Έτσι, παρασύρεται από ρηχές επιδράσεις του περιβάλλοντος, νοοτροπίες, δόγματα, προπαγάνδες, ιδεοληψίες και πλανερά ιδεολογήματα, καταντώντας μαζάνθρωπος, αλλοτριωμένος από την αληθινή του φύση, ζωντανός νεκρός, άγεται και φέρεται στις διαταγές κι επιβουλές κάποιων άλλων, χωρίς ελεύθερη κρίση, ευθύνη και δράση. Διότι, καθώς επεσήμανε και ο Ιησούς: « Και αι μέριμναι του αιώνος τούτου και η απάτη του πλούτου και αι επιθυμίαι των υλικών πραγμάτων εισερχόμενα συμπνίγουσι τον λόγον  και γίνεται άκαρπος (σαν σπόρος σπερόμενος μεταξύ ακανθών)» (Μάρκ.δ΄19)
       Οι περισσότεροι άνθρωποι κατατρέχονται από « ψευδή συνείδηση» του ΕΓΩ (ψυχολογικός και κοινωνιολογικός όρος) – προϊόν εξωκατεύθυνσης, που τους επιβάλλεται από το εξουσιαστικό κατεστημένο( σε όλα τα επίπεδα : οικογένεια-εκπαίδευση-κοινωνία-θρησκεία-πολιτική), με πλανερές πληροφορίες, λειψή ή παραποιημένη γνώση, ανταγωνισμούς, ναρκισσισμούς, ανασφάλειες, φόβους, θωράκιση, απομόνωση, ρηχότητα, υλισμό, ματαιότητα...Γεννιούνται και πεθαίνουν, χωρίς να γνωρίσουν και να πραγματώσουν τον Ιδανικό Εαυτό τους, σαν την ρήση του Ιησού «αφήστε τους νεκρούς να θάπτουν τους νεκρούς των».
       Έτσι, ο άνθρωπος καλύπτεται με επίπλαστα προσωπεία, μάσκες εξωτερικές, που του κρύβουν τον αληθινό βαθύ Εαυτό του, το οποίον πρέπει να πραγματοποιεί σε αυτήν την ζωή...Η πλάνη του ΕΓΩ προς τα εξωτερικά επιφαινόμενα εμποδίζει την στροφή προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό άνθρωπο. Το ΕΓΩ νομίζει πως είναι ο ΕΑΥΤΟΣ , ενώ είναι μόνον ένας διάμεσος διαχειριστής σκέψης και συμπεριφοράς προς τις  περιβαλλοντικές επιδράσεις. Για να γίνει το ΕΓΩ ο ΕΑΥΤΟΣ, πρέπει να αυτοκαταργηθεί ως ΕΓΩ ατομικό και να ταυτισθεί με τον ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΑΥΤΟ, που εμπεριέχει το ΟΛΟ
 ΟΧΙ, δεν είσαι τα εξωτερικά αισθητικά σου γνωρίσματα ούτε οι γνώμες, οι νοοτροπίες σου, οι επιθυμίες σου, ούτε οι δόξες-γνώμες, που έχουν οι άλλοι για σένα..Το «κατ’ αλήθειαν ζην» , και όχι χρησιμοθηρικώς, περικλείει το νόημα της Ζωής, με την Ζωντανή Μνημοσύνη του Υπαρξιακού σου Πνευματικού Προορισμού μέσα στην Κοινωνία του Σύμπαντος Κόσμου.

Η Ιατρική αλλάζει, εμείς τι κάνουμε;


Dr. Burwell πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ σε ομιλία του το 1944 προς τους φοιτητές της ιατρικής ανέφερε το εξής: “Τα μισά από αυτά που θα σας διδάξουμε είναι σωστά και τα μισά είναι λάθος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πιο μισό είναι τι.” 

Αν σκέφτεστε ότι αυτό ίσχυε το 1944 και ότι τώρα η επιστήμη έχει προχωρήσει, σύμφωνα με την επιστημονομετρία (scientometrics) - την επιστήμη που μετράει και αναλύει την επιστήμη την ίδια - η δήλωση του Burwell ισχύει και σήμερα. 
Όσα γνωρίζουμε αλλάζουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και πολλές “επιστημονικές αλήθειες”, που πιστεύαμε μέχρι πρόσφατα, δεν ισχύουν πια

Δεδομένα όπως: οι δεινόσαυροι ήταν ψυχρόαιμα ζώα, ο Πλούτωνας είναι πλανήτης, το μεγαλύτεροτμήμα του DNA είναι “άχρηστο”, η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών με τη διατροφή μας μειώνει την επίπτωση του καρκίνου,  ότι οι καλά σχεδιασμένες μεθοδολογικά κλινικές μελέτες θα αποφέρουν πιο αξιόπιστα δεδομένα, δεν ισχύουν πλέον. 

Στην ιατρική μάλιστα η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη. Το 2005 ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης στη μελέτη του δημοσιεύτηκε στο Plos Medicine ανέδειξε γιατί “Η πλειοψηφία των δημοσιευμένων ιατρικών μελετών είναι ψευδής.” 

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια

Το πρόβλημα είναι περισσότερο σύνηθες από όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Μία μαμά το περιγράφει όπως ακριβώς το νιώθουν αμέτρητες άλλες: «ο άντρας μου και εγώ παντρευτήκαμε σχετικά μικροί. Πλέον ήμαστε σχεδόν δέκα χρόνια μαζί. Τον αγαπάω πολύ –είναι ο καλύτερός μου φίλος. Όμως δεν με ελκύει πια σεξουαλικά. Προσπάθησα να το συζητήσω μαζί του κάποια στιγμή, αλλά είδα πόσο τον δυσκόλευε αυτή η συζήτηση οπότε σταμάτησα. Αποκτήσαμε δύο παιδιά –θεώρησα ότι η έλλειψη ερωτικού πάθους δεν ήταν αρκετή ώστε να μας εμποδίσει να γίνουμε γονείς. Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Δουλεύει σκληρά για την οικογένειά του και με βοηθά πάντα με τις δουλειές στο σπίτι. Έχουμε ερωτικές επαφές, καθώς δεν θέλω να του τις στερήσω. Από την άλλη, ούτε να χωρίσουμε θέλω. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με κάποιον με τον οποίον δεν είμαι ερωτευμένη.»  Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;
Τι να κάνετε αν ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια
Στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, ακόμα και τον πρώτο καιρό του γάμου, όλοι πιστεύουμε πως θα είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Η ζωή, ωστόσο, συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Εκείνη γίνεται γκρινιάρα και νευρική. Εκείνος γίνεται αδιάφορος και ψυχρός. Και έρχεται κάποια στιγμή που το πάθος φεύγει και μαζί με αυτό το σεξ, αλλά και… η ελπίδα. Δεν θέλετε, όμως, να χωρίσετε και αυτό είναι μία καλή βάση για να βρείτε μια λύση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Γιατί φεύγει η έλξη

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να είναι ερωτευμένα. Μπορεί να φταίει η «κακή αρχή» -ότι, δηλαδή, παντρευτήκατε έναν άνθρωπο για λάθος λόγους, μπορεί να φταίνε οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που σας δημιουργούν οι ρομαντικές ταινίες ή μπορεί -απλά και ρεαλιστικά- να αλλάξατε τόσο εσείς όσο και εκείνος. Να μην είστε πια τόσο ανέμελη και ευδιάθετη, να μην είναι πια τόσο τρυφερός. Μπορεί, επίσης, να εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή σας, με το οποίο να φαντάζεστε ότι θα μπορούσατε να είστε πιο ευτυχισμένη. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, στα διάσημα ζευγάρια (τα πανέμορφα και λαμπερά) που κάθε λίγους μήνες βρίσκουν έναν νέο παρτενέρ θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι –και πως ούτε ένας τέτοιος τρόπος ζωής σας γοητεύει.

Η σπίθα μπορεί, ακόμα, να έχει σβήσει γιατί δεν έχετε φροντίσει να επενδύσετε σε συνήθειες που θα την κρατήσουν αναμμένη: Δεν περνάτε αρκετό χρόνο οι δυο σας –μόνοι σας, δεν είστε φίλοι –δηλαδή δεν συζητάτε τα πάντα ή δεν δείχνετε με πράξεις και λόγια την εκτίμησή σας προς τον άλλον. Τα καλά νέα είναι ότι, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντα να κάνετε την αρχή και να φτιάξετε αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας.

Ταξίδι στο παρελθόν

Κερί στο αυτί: Τρεις τρόποι εξπρές για να το απομακρύνετε

Κερί στο αυτί

Το κερί στα αυτιά ή όπως ονομάζεται επιστημονικά κυψελίδα δημιουργείται συνεχώς από τους αδένες του δέρματος που βρίσκονται στο κανάλι των αυτιών.

Μπορεί για τους περισσότερους το κερί στο αυτί να είναι άκρως ενοχλητικό αλλά ο ρόλος του είναι τα προφυλάσσει από βρομιές και σκόνη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic η απομάκρυνση του κεριού με τη χρήση της μπατονέτας δεν ενδείκνυται αφού είναι δυνατόν ο τρόπος αυτός να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες στην ακοή. Και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που χρειάζονται πράγματι καθάρισμα, ο μόνος κατάλληλος είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι τα αυτιά χρειάζονται άμεσα καθάρισμα είναι:

Μήπως έχετε χαμηλή λίμπιντο; Δείτε όλες τις απίστευτες αιτίες

πρωινο σεξ

Η χαμηλή λίμπιντο αποτελεί σημάδι των καιρών αφού »χτυπά» όλο και περισσότερα ζευγάρια.

Οι επιστήμονες αυτή τη φορά βάλθηκαν να εντοπίσουν όλες τις πιθανές αιτίες που τα ζεγάρια έχουν μειωμένη ερωτική επιθυμία. Δείτε τι ανακάλυψαν!
Τα αντικαταθλιπτικά
Σαρώνει η κατάθλιψη στα χρόνια της κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών όπως προκύπτει από νεότερες έρευνες. Όμως η χρήση αυτών των χαπιών έχει ενοχοποιηθεί για την μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Πάντως μην βιαστείτε να σταματήσετε όποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ακολουθείτε, πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Μια εξαντλητική δίαιτα
Οι εξαντλητικές δίαιτες όπως αναφέρουν οι ειδικοί μπορεί να αποδυναμώσουν τον οργανισμό σας αλλά και τη λίμπιντο.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Στρες: Οι καλύτερες εναλλακτικές θεραπείες

Προτού επιλέξετε φαρμακευτική αγωγή, δοκιμάστε να απαλλαχθείτε από το άγχος με τις παρακάτω φυσικές μεθόδους.

Στρες: Οι καλύτερες εναλλακτικές θεραπείες

Αν το στρες σας κάνει να χάνετε το μυαλό σας μερικές φορές, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Θα υποθέσουμε πως γνωρίζετε ήδη ότι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε το στρες χωρίς φάρμακα είναι η γυμναστική και η υποστήριξη από τα κοντινά μας άτομα. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν έχουμε χρόνο για γυμναστική ή απλά δεν έχουμε όρεξη να μιλήσουμε;
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αποκτήσετε ξανά τον έλεγχο στην ζωή σας.

Λεβάντα

Το άρωμα της λεβάντας μπορεί να μας χαλαρώσει, ελαττώνοντας τους παλμούς της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Τοποθετήστε αποξηραμένη λεβάντα σε ένα βάζο κοντά στο κρεβάτι σας ή χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με άρωμα λεβάντα.

Δίαιτα έναντι άσκησης: Τι είναι καλύτερο για την καρδιά στη μέση ηλικία

Ο μεσήλικας που ακολουθεί καθιστική ζωή και έχει σοβαρή ανάγκη να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς του θα πρέπει να προτιμήσει να ασκείται ή να κάνει δίαιτα;


Δίαιτα έναντι άσκησης: Τι είναι καλύτερο για την καρδιά στη μέση ηλικία

Νέα έρευνα αναφέρει ότι η άσκηση ή συνδυασμός δίαιτας και άσκησης μπορεί να έχει περίπου το ίδιο καλό αποτέλεσμα εφόόσον κάποιος χάνει βάρος.
Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι η άσκηση σε συνδυασμό με δίαιτα ίσως είναι ο καλύτερο τρόπος.
Σχεδίασαν τις 3 παρεμβάσεις ώστε οι συμμετέχοντες να χάσουν περίπου 7% του βάρους τους σε διάστημα 3 μηνών.
Όπως έδειξε η έρευνα, δεν φάνηκε να παίζει ρόλο η επιλογή της μεθόδου όσον αφορά το χάσιμο βάρους.
Συμμετέχοντες και στις 3 ομάδες είδαν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου να μειώνεται από το 46% στο 36%.
Ο ερευνητής Edward Weiss, του Saint Louis University, δήλωσε ότι η άσκηση και η υγιεινή διατροφή, με χαμηλές θερμίδες, είναι γνωστό πως βελτιώνουν τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, ακόμα και όταν δεν σημειώνεται απώλεια βάρους.
Βάσει αυτού, οι ερευνητές περίμεναν ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης να έχει πρόσθετα οφέλη σε παράγοντες κινδύνου και επομένως να φανούν μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ομάδα συνδυασμού έναντι των άλλων ομάδων χωριστά.
Αντίθετα, η έρευνα ανακάλυψε ότι το μέγεθος του οφέλους δεν εξαρτάται από το αν για το στόχο της απώλειας βάρους χρησιμοποιείται η διατροφή, η άσκηση ή συνδυασμός των δυο. Αυτό που είχε σημασία ήταν ότι οι άνθρωποι αδυνάτιζαν.
Ερευνητές χώρισαν 52 υπέρβαρους άντρες και γυναίκες σε μια από 3 κατηγορίες: ομάδα δίαιτας, ομάδα άσκησης και ομάδα συνδυασμού των δυο.

ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΟΧΙ» ΜΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (Μέρος Β)

ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΟΧΙ» ΜΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (Μέρος Α)



Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, έχω κινηθεί ενάντια στην επικρατούσα ροή της συνειδητότητας. Όταν το συλλογικό απερίσκεπτα κάνει ζίγκ, εγώ επιλέγω να κάνω ζάγκ. Είναι ένα μοναχικό μέρος να στέκεσαι και που δεν συγκεντρώνει πολλή υποστήριξη, αλλά μου έχει δείξει τα σημαντικά πράγματα στη ζωή: την αλήθεια, την αγάπη, την απλότητα, την συμπόνια, τον σκοπό, την δημιουργική έκφραση, και τις αυθεντικές σχέσεις.
Καθώς συνεχίζω να ανακτώ την δύναμη μου, συνειδητοποιώ περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για μια κοινότητα από ανθρώπους που σκέπτονται και αισθάνονται παρόμοια με μένα, για να με κρατήσει γερά θεμελιωμένη στον Εαυτό μου. Δεν αρνούμαι ότι η κατάσταση του κόσμου και η άγνοια της επικρατούσας ανθρωποκεντρικής κοσμοθεωρίας δεν με καταβάλλουν. Αλλά, όπως λέει και η παροιμία, υπάρχει δύναμη στους αριθμούς, ειδικά όταν είναι ενωμένοι στην αλήθεια, την αγάπη, την ακεραιότητα, και τον σεβασμό.
Τα έντονα προαισθήματα που οδηγούν την σε εξέλιξη έξοδο μου από το σύστημα, συνοδεύονται από έναν ακριβέστερο ορισμό της αυθεντικής σχέσης, και η οποία αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια μου. Δεν ανέχομαι πλέον όλους εκείνους που μου λένε τι να κάνω ή πώς να είμαι μέσα στον κόσμο. Δεν θέλω να με «διορθώνουν», να με στηρίζουν, να με κρίνουν, να με αρνούνται, ή να με πατρονάρουν. Δεν με ενδιαφέρουν οι συμβουλές, οι ιστορίες, ή οι γνώμες. Αρνούμαι να συμμετέχω στην «εξουσία των ανωτέρων», στο παιχνίδι της κυριαρχίας της ντροπής ή της κατηγόριας. Δεν θα με εξυψώνουν ή θα με υποτιμούν. Επιλέγω την αλήθεια, την ακεραιότητα, την αμοιβαιότητα, την ευγένεια, την ισότητα… ή τίποτα.

ΠΩΣ, Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

«Κάποιοι» φρόντισαν και φροντίζουν να φτωχύνουν οι χρήστες της Ελληνικής Γλώσσας, με ψυχαγωγία του χειρίστου είδους, μειώνοντας το καθημερινό λεξιλόγιο, αλλάζοντας τους κανόνες της ορθογραφίας και του τονισμού, κάνοντας μόδα τα greeklish, είτε ακόμα-ακόμα καταργώντας κάποια από τα φωνήεντα του αλφαβήτου μας


(Το κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες!!)

Από την Φωτεινή Τυράσκη *


Μονοδιάστατη χρήση της γλώσσας μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τις λέξεις χωρίς να συνειδητοποιούμε και να κατανοούμε το βάθος των εννοιών τους.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, σε μια ξένη γλώσσα, (γιατί στην Ελληνική αυτό είναι αδύνατον…!): Στα Αγγλικά η λέξη Wisdom σημαίνει την Σοφία. Αν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο συμφωνούσαμε, από αύριο, να αποκαλούμε, αγγλιστί, την Σοφία π.χ. floren ή rill, αυτό δεν θα επηρέαζε σε τίποτε την γλώσσα, ούτε και αυτούς που την ομιλούν.


Στην Ελληνική γλώσσα, λόγω του φαινομένου «Σημαίνοντος και Σημαινομένου», εάν αλλάξουμε μία λέξη, στυγνά και χωρίς λογική, υπάρχουν επιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο, που γεμίσαμε με Ελληνάκια που «πάσχουν» από δυσλεξία ή άλλες δυσχέρειες του λόγου, της μαθήσεως ή της εκφράσεως. Κάτι δεν γίνεται σωστά τα τελευταία 35 χρόνια, όπου άρχισαν να εμφανίζονται, έντονα, τέτοια συμπτώματα σε ευρεία κλίμακα του πληθυσμού, ενώ όλο και αυξάνονται.


Και φτάνουμε στην δισδιάστατη χρήση της γλώσσας μας, με την προσπάθεια αντιλήψεως των εννοιών των λέξεων, μέσω της ετυμολογίας. Έτσι κατανοούμε πως: το υποβρύχιο βρίσκεται υπό τα βρύχια (βρύχια = νερά), όταν θέτω κάτι υπ’ όψιν σου, στο φέρνω μπροστά σου, ο ρινόκερος έχει ένα κέρας στην ρίνα (μύτη) του, το κενοτάφιο είναι ένας κενός τάφος-μνημείο, η πανάκεια τα πάντα θεραπεύει (ακή = θεραπεία), το υδραγωγείο είναι αγωγός ύδατος, η αστρονομία μάς μιλά για τον νόμο των άστρων, η φιλαρμονική είναι φίλη της αρμονίας, αν με λένε Ευτυχία σημαίνω την καλή τύχη, αν με λένε Νικόλαο σημαίνω την νίκη του λαού ή ως Γεώργιος επιτελώ της γής έργα, ενώ όταν μετανοώ, μετά καταλαβαίνω (το λάθος), μπορούμε να πούμε πως ο Θεός δεν υπάρχει, γιατί Άρχει, αφού, ως Άναρχος, δεν υπόκειται καμμίας αρχής κ.λπ.

Όντας γνώστες και χρήστες της ετυμολογίας, ο λόγος αποκτά δύναμη. Οι συνάψεις και οι νευρώνες του εγκεφάλου μας πολλαπλασιάζονται και γινόμαστε έξ-υπνοι και εύ-στροφοι… Σ’ αυτό το επίπεδο γεννώνται οι Τέχνες και η Ποίηση.


Αλλά, τί αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε όταν κάνουμε τρισδιάστατη ή πολυδιάστατη χρήση του Λόγου; Σε τέτοια επίπεδα ο άνθρωπος μπορεί να αγγίξει την Επιστήμη (επίσταμαι = γνωρίζω καλώς) και την Αλήθεια (την Όχι λήθη-λάθος).

Δέκα μύθοι για τον καρκίνο του μαστού

karkinos-mastou6

Ο καρκίνος του μαστού δεν θεωρείται πια επάρατος νόσος όπως μέχρι πριν από κάποια χρόνια, καθώς η επιστήμη έχει να επιδείξει σημαντική πρόοδο στη θεραπεία του, ωστόσο παραμένει μία νόσος που συνοδεύεται  από βαρύ φορτίο παρανοήσεων και προκαταλήψεων  ιδίως σχετικά με το πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό που αφορά την πρόληψη των γυναικών.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, παραθέτει τους δέκα επικρατέστερους μύθους για τον καρκίνο του μαστού και τους…  διαλύει για το καλό της υγείας του γυναικείου πληθυσμού.
1. «Δεν κάνω τακτικά προληπτική εξέταση, γιατί μεγάλωσα πια»
Αυτή είναι μία άποψη που εκφράζεται συχνά από γυναίκες λίγο πάνω από τα 60, ιδιαίτερα αν έχουν παιδιά ή εγγόνια. Αποτελεί, όμως, μία τελείως λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη διάγνωση της νόσου με όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.
Η ηλικία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού σε μία γυναίκα. Σε νεαρές ηλικίες ο καρκίνος του μαστού είναι σπάνιος. Συνήθως τα περιστατικά αρχίζουν να αυξάνουν μετά την ηλικία των 30 ετών, και μετά την εμμηνόπαυση.
Ο μόνος περιορισμός σε ό,τι αφορά το μέχρι πότε να γίνονται οι τις προληπτικές εξετάσεις σχετίζεται με τη βιολογική ηλικία μίας γυναίκας. Έτσι, αν μια γυναίκα έχει καλή σωματική υγεία και προσδόκιμο επιβίωσης, τότε πρέπει να ελέγχεται προληπτικά και ας είναι 80 ή περισσοτέρων ετών.
2. «Εξετάζομαι πολύ συχνότερα γιατί η γιαγιά μου είχε καρκίνο στο μαστό ή γιατί είχαμε κληρονομικότητα καρκίνου στην οικογένεια».
Υπάρχουν δύο παρεξηγήσεις σ’ αυτή την άποψη. Ας αρχίσουμε από την πρώτη άποψη πολλών γυναικών ότι αν κάνουν συχνότερα έλεγχο, πιο συχνά από το μία φορά το χρόνο, κάνουν κάτι σωστότερο για τον εαυτό τους, αφού έτσι θεωρούν ότι λαμβάνουν περισσότερα προληπτικά μέτρα για την εμφάνιση του καρκίνου.
Αυτό δεν ισχύει. Οι προληπτικές εξετάσεις πρέπει να διενεργούνται τα τακτά χρονικά διαστήματα που ορίζουν οι ειδικοί. Ο καρκίνος του μαστού πχ έχει έναν ρυθμό προόδου τέτοιο που ο ετήσιος ή ο ανά διετία έλεγχος είναι ο πιο κατάλληλος ώστε να τον ανακαλύψει έγκαιρα.
Ο συχνότερος έλεγχος ( π.χ. ανά 6μηνο ή ακόμα και τρίμηνο) έχει νόημα σε ασθενείς που παρακολουθούνται τα πρώτα χρόνια μετά τη θεραπεία τους για την αντιμετώπιση της νόσου ή όταν διερευνάται κάποιο ασαφές εύρημα από τον τελευταίο έλεγχο.

Ανακαλύφθηκε νέο σημείο G και δεν είναι εκεί που νομίζεις!

g

Τα πάνω κάτω έρχονται στην ερωτική σου ζωή, αφού σύμφωνα με έρευνες υπάρχει ένα νέοσημείο G, που είναι ικανό να σου προσφέρει πολλαπλούς οργασμούς και δεν είναι στην ευαίσθητη περιοχή σου.
Και μπορεί να είσαι λίγο σκεπτική αλλά η συγκεκριμένη θεωρία βγάζει νόημα και για την ακρίβεια έχει σχετική εφαρμογή, στην οποία μέχρι τώρα δεν είχες δώσει την απαραίτητη προσοχή.
Το επίμαχο σημείο,  ονομάζεται Θάλασσα της Ενέργειας και βρίσκεται τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό. Ακριβώς όμως! 
Και πως λειτουργεί; 

Τα συναισθήματα του καρκίνου

Διάγνωση και η σημασία της συναισθηματικής υποστήριξης


synaisthimata tou karkinou - MpountiΑπό την Παναγιώτα Μπουντή, Ψυχολόγο BSc,MSc,MA, Συντονίστρια της Ομάδας Υποστήριξης ¨Γυναίκες Μαζί¨
Options For Life Network
Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η αναζήτηση βοήθειας είναι δύο μεγάλα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, όπως και με άλλες χρόνιες νόσους η έγκαιρη κινητοποίηση, αλλά και η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να επηρεάσει θετικά την θεραπευτική διαδικασία και να βοηθήσει τη γυναίκα που νοσεί να συμφιλιωθεί με τις δυσκολίες που βιώνει και να τις αξιοποιήσει εποικοδομητικά για την ζωή της.
Η εμπειρία του καρκίνου του μαστού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές λέμε πως η δύσκολη αυτή διαδικασία ξεκινά με την διάγνωση του καρκίνου. Αλλά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πρώιμο διάστημα της συνειδητοποίησης των ενδείξεων στο μαστό της γυναίκας και τη συναισθηματική φόρτιση από την οποία η περίοδος αυτή συνοδεύεται.
Ο καρκίνος του μαστού είναι διαπιστωμένα μια από τις πιο συνήθεις μορφές καρκίνου στις γυναίκες. Είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη ανά τον κόσμο η πληροφόρηση για την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή θεραπευτική διαδικασία για την γυναίκα που νοσεί. Το τρίπτυχο “γνωρίζω το σώμα μου”, “ελέγχω και παρατηρώ για τυχών αλλαγές στο μαστό μου” και “εγκαίρως απευθύνομαι στον γιατρό μου”, αποτελεί τη βάση κάθε εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. Πιο συγκεκριμένα, η αξία του να βρίσκεται η γυναίκα σε επαφή με το σώμα της, να ενδιαφέρεται, να παρατηρεί και να αναγνωρίζει τις εξελικτικές μεταβολές στο μαστό της καθώς ωριμάζει ηλικιακά είναι ανεκτίμητη. Και ιδιαιτέρως ως προς την έγκαιρη διαπίστωση ασυνήθιστων αλλαγών στη μορφή και την αίσθηση ή την υφή του μαστού της.
Η πιθανότητα για διάγνωση καρκίνου του μαστού είναι πολύ φυσικό να προκαλεί στη γυναίκα που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της εξειδικευμένης ιατρικής διερεύνησης, συναισθήματα άγχους και αβεβαιότητας για το μέλλον της. Ο φόβος για τη διάγνωση μιας ασθένειας, η οποία δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ζωή της γυναίκας φέρνει συναισθηματική αναστάτωση και μεγάλη αγωνία.

ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΟΧΙ» ΜΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (Μέρος Α)


«Όχι» είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση - Anna Lamott
Καθώς διεκδικώ όλο και περισσότερη από την εσωτερική δύναμη μου αποσυνδέοντας από τα αυταρχικά πολιτισμικά συστήματα που βλάπτουν την ψυχή (π.χ. τραπεζικά και ασφαλιστικά συστήματα, τεχνολογία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκπαίδευση, σύστημα «υγείας», πολιτική, κλπ) συνειδητοποιώ με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς η εξημέρωση του ανθρώπινου πνεύματος έχει υποβαθμίσει το είδος του χόμο σάπιενς σε ένα είδος υπάκουης, συμβιβασμένης μετάλλαξης. Ομαλοποιώντας την επικρατούσα (ανώμαλη) ιστορία του διαχωρισμού και μη αμφισβητώντας τα συστήματα που την κρατούν στην θέση της, διατηρούμε το status quo με μεγάλο κόστος για τη δική μας ζωή, αλλά και για τη ζωή πάνω στη Γη.
Ο Joseph Goebbels, υπουργός προπαγάνδας για το Γερμανικό Τρίτο Ράϊχ υπό τον Αδόλφο Χίτλερ είπε κάποτε: «Αν πείτε ένα ψέμα αρκετά μεγάλο και το επαναλαμβάνετε, οι άνθρωποι τελικά θα το πιστέψουν… Το ψέμα μπορεί να διατηρηθεί μόνον για όσο χρονικό διάστημα το Κράτος μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους από τις πολιτικές, οικονομικές, και/ή στρατιωτικές συνέπειες του ψέματος. Γίνεται έτσι ζωτικής σημασίας για το Κράτος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να καταστείλει τη διαφωνία, γιατί η αλήθεια είναι ο θανάσιμος εχθρός του ψέματος, και ως εκ τούτου, κατ’ επέκταση, η αλήθεια είναι ο θανάσιμος εχθρός του Κράτους».
Κατά τους τελευταίους μήνες είχα έντονα προαισθήματα για επικείμενη κατάρρευση. Δεν έχω άλλους λόγους πέρα από την βαθιά διαισθητική λογική που διακατέχει την αρχέγονη σοφία του σώματος μου. Είναι οικονομική; Οικολογική… ή και τα δύο; Ποιος ξέρει; Την τελευταία φορά που είχα τόσο έντονα προαισθήματα, έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στην πόλη της Νέας Υόρκης. Καμμιά ποσότητα διαλογισμού, αναπόλησης, ή ιερού χρόνου στην φύση δεν μπορεί να υποτάξει την βαθιά αυτή αίσθηση ανησυχίας. Ως αποτέλεσμα, αισθάνομαι αναγκασμένη να διακόψω επιθετικά όσο περισσότερους συστημικούς δεσμούς είναι δυνατόν.
Τον περασμένο μήνα, ο σύντροφος μου κι εγώ ξοφλήσαμε όλα τα υπόλοιπα χρέη, καταστρέψαμε όλες τις πιστωτικές κάρτες (όχι εύκολο πράγμα σε μια κοινωνία ταυτισμένη με το πλαστικό), τελειώσαμε μια για πάντα τη σχέση μας με την τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου, αγοράσαμε ένα χρησιμοποιημένο Prius για να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τους ομίλους του πετρελαίου, και κυριολεκτικά αποσυρθήκαμε από το τραπεζικό σύστημα (εκτός από τις ελάχιστες ανάγκες).
Η ώθηση για αυτήν την πολιτισμική απελευθέρωση μόλις άρχισε!

Δεν θυμάσαι κάτι που σου είπαν πριν λίγο; Μήπως έχεις καλή διάθεση..;

Δύο έρευνες συνδέουν την μνήμη με την ψυχολογική διάθεση



Η διάθεση επηρεάζει
τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.



Από την Ευφροσύνη Μήτσιου, Ψυχολόγο, Msc Σχολική –Εξελικτική Ψυχολόγος Α.Π.Θ.
Η διάθεση μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν δεν είμαστε καλά αναζητούμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να νιώσουμε καλύτερα.
Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά βρίσκεται σε περίοπτη θέση η μνήμη και οι λειτουργίες της οι οποίες έχουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας. Τον σημαντικό αυτό ρόλο τον αντιλαμβανόμαστε από τις πιο απλές περιπτώσεις στην καθημερινότητα που ξεχνάμε πληροφορίες ή γεγονότα μέχρι εκείνες που παρουσιάζονται κενά μνήμης λόγω οργανικών (όπως, επιληψία) ή περιβαλλοντικών παραγόντων (όπως, ατύχημα με αυτοκίνητο ή σε σκι, χτύπημα στο κεφάλι και κρανιοεγκεφαλική κάκωση).
Ποια η σχέση ανάμεσα στην ψυχική διάθεση και στη μνήμη και πιο συγκεκριμένα στην επεξεργασία και πρόσληψη πληροφοριών από το περιβάλλον που συνδέεται με την ορθή κρίση και τη λήψη αποφάσεων; Η διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, όταν είμαστε χαρούμενοι για παράδειγμα τα βλέπουμε όλα πιο θετικά ακόμα και τα αρνητικά (σε αυτή την περίπτωση τα αρνητικά θεωρούνται απλά λιγότερο θετικά).
Σε έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Τορόντο άτομα υποβλήθηκαν σε διαδικασία πρόκλησης καλής και κακής διάθεσης για διερεύνηση της επίπτωσής της στην επεξεργασία και διατήρηση πληροφοριών. Φάνηκε ότι τα άτομα στην ομάδα που έβλεπαν περιεχόμενο που τους δημιουργούσε καλή διάθεση θυμόταν περισσότερες πληροφορίες σε σύγκριση με τα άτομα της ομάδας για την πρόκληση κακής διάθεσης. Ο οπτικός φλοιός των ατόμων που έχουν καλή διάθεση, όπως οι ερευνητές επεσήμαναν, ενισχύει τη διατήρηση πληροφοριών από το περιβάλλον σε αντίθεση με αυτόν των ατόμων με κακή διάθεση που περιορίζεται σε κάποιες πληροφορίες (tunel vision) αγνοώντας τις υπόλοιπες.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟ / PROJECT BLUE BOOK - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 1964

Αποτέλεσμα εικόνας για PROJECT BLUE BOOK


Το παρόν βίντεο παρουσιάζει μια ανάκριση/συνέντευξη ενός Γκρίζου «εξωγήινου» που έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου του 1964 το πιθανότερο στην Αμερική από πράκτορες της Αεροπορίας Η.Π.Α. Από διάφορους ειδικούς σε θέματα επεξεργασίας βίντεο που εξέτασαν το εν λόγω αρχείο έχει αναφερθεί πως δεν παρουσιάζει δείγματα ψηφιακής επεξεργασίας ή κατασκευής. Εικάζεται πως έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τον πληροφοριοδότη Edward Snowden που πριν μερικά χρόνια υπέκλεψε πάρα πολλά διαβαθμισμένα αρχεία της NSA και κατά καιρούς τα βγάζει στη δημοσιότητα.

Το βίντεο παρουσιάζει έναν ανθρώπινο απόγονο ενός πιθανού εφιαλτικού χρονοδιαγράμματος -δηλαδή εναλλακτικής πραγματικότητας- που στους περισσότερους είναι γνωστός ως Γκρίζος «εξωγήινος».

Αυτά τα όντα έχοντας βιώσει ένα σενάριο πυρηνικού πολέμου στον Πλανήτη τους/μας σε ένα διαφορετικό χρονοδιάγραμμα με το δικό μας, έχασαν κάθε απόδειξη ή στοιχείο για τους προγόνους τους –δηλαδή εμάς- και επέστρεψαν στο παρελθόν τους, δηλαδή αυτό που θεωρούμε εμείς παρόν μας, για να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία και ίσως να αποτρέψουν αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Είναι γνωστό πως αυτά τα πρώην ανθρώπινα όντα έχουν διεξάγει πάρα πολλά πειράματα γενετικής σε συνανθρώπους μας που απήγαγαν υπό την ανοχή και συνεργασία των κυβερνήσεων των Η.Π.Α. 

Ο λόγος για τον οποίο έκαναν αυτές τις διασταυρώσεις του γενετικού τους υλικού με το δικό μας και άλλα είδη, είναι γιατί έχοντας μεταλλαχτεί τόσο βαθιά ως είδος έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να αναπαραχθούν. Είναι ένα είδος που όχι μόνο μεταλλάχτηκε βαθιά αλλά γερνά και πεθαίνει χωρίς απογόνους. Οδεύει σε εξαφάνιση με μαθηματική ακρίβεια.

Επέστρεψαν σε αυτή τη χρονική περίοδο διότι είναι μια κρίσιμη καμπή για την ανθρωπότητα όπου αλλάζουν τα πάντα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΘΗ



Να αποφεύγετε να σκέφτεστε όλη την ώρα τα λάθη που έχετε κάνει. Δεν ανήκουν σ' εσάς τώρα. Αφήστε τα να λησμονηθούν. Η προσοχή είναι αυτό που δημιουργεί τη συνήθεια και τη μνήμη. Μόλις βάλετε τη βελόνα στον δίσκο, αυτός αρχίζει να παίζει. Η προσοχή είναι η βελόνα που παίζει τον δίσκο των προηγούμενων πράξεων. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εστιάζετε την προσοχή σας στις κακές. Γιατί να συνεχίσετε να υποφέρετε από τις ασύνετες πράξεις του παρελθόντος σας; Βγάλτε τες από τον νου σας και φροντίστε να μην τις επαναλάβετε.
Η αναπόληση αρνητικών πραγμάτων δεν είναι ο σκοπός της δοσμένης από τον Θεό μνήμης. Μερικοί άνθρωποι συνεχώς θυμούνται πόσο υπέφεραν και πόσο φοβερός ήταν ο πόνος από μια εγχείρηση που έκαναν πριν είκοσι χρόνια! Ξανά και ξανά αναζωογονούν τη συνειδητότητα της ασθένειας αυτής. Γιατί να επαναλαμβάνετε τέτοιες εμπειρίες? Το να ανακαλείτε στη μνήμη σας σκόπιμα οδυνηρές ή φαύλες εμπειρίες είναι κατάχρηση της μνήμης και αμαρτία κατά της ψυχής σας.
Με το να θρέφετε δυσάρεστες αναμνήσεις θα τις μεταφέρετε μαζί σας στο μέλλον, και αυτό δεν είναι καλό για σας. Αν νιώθετε αγανάκτηση για κάποιο πρόσωπο και κάθε μέρα θυμάστε αυτό το συναίσθημα και εκδικείστε με το να τον χτυπάτε νοητικά, θα σας πάρει πολλές ενσαρκώσεις για να σβήσετε την ανάμνηση αυτού του μίσους. Το να γίνετε θύμα μιας μνήμης γεμάτης με άσχημες αναμνήσεις είναι επικίνδυνο. Καλλιεργήστε τη λησμονιά των παλιών λαθών και των εκδικητικών συναισθημάτων και ενδυναμώστε μόνο τις αναμνήσεις της καλοσύνης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ – ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ? – ΑΝ ΟΧΙ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ


Οι περισσότεροι τρέχουμε δίχως σκοπό, σαν αυτοκίνητα φυγάδων, χωρίς κανένα σχέδιο. Τρέχοντας αψήφιστα στο δρόμο της ζωής, δεν συνειδητοποιούμε τον σκοπό του ταξιδιού μας. Σπάνια προσέχουμε αν βρισκόμαστε σε ελικοειδείς παράδρομους που δεν οδηγούν πουθενά ή σε ευθείς δρόμους που οδηγούν κατ’ ευθείαν στον σκοπό μας. Πώς μπορούμε να βρούμε τον σκοπό μας αν δεν τον σκεφτόμαστε ποτέ?
Έχετε επιτρέψει να διαστρεβλωθεί η ζωή σας από δυνάμεις που φαίνονται να είναι ισχυρότερες από τις δικές σας? Έχετε, άραγε, τον έλεγχο της ζωής σας? Μη βυθίζεστε μέσα στο τέλμα της μετριότητας. Υψωθείτε πάνω από τα πλήθη. Βγείτε από την αποπνικτική μονοτονία της ρουτίνας και περάστε σε μια πιο εκλεπτυσμένη, πιο πολύχρωμη ζωή, αυτήν της επιτυχίας και της διαρκώς ανανεούμενης γαλήνης.
Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας. Έχετε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού. Αυτός είναι ο αληθινός Εαυτός σας. Η συνειδητοποίηση της εικόνας του Θεού μέσα σας είναι η ύψιστη επιτυχία – απεριόριστη χαρά, εκπλήρωση κάθε επιθυμίας, νίκη επί όλων των δυσκολιών του σώματος και των παρεμβολών του κόσμου.
Δεν ξέρετε γιατί είστε εδώ στη γη ή γιατί είστε άντρας ή γυναίκα ή γιατί είστε όπως είστε. Δεν είστε εδώ απλώς για να κάνετε το κέφι σας. Είστε εδώ για να κάνετε το θέλημα του Θεού. Με το να εργάζεστε για τον εαυτό σας, δένεστε με τη ζωή. Με το να εργάζεστε για τον Θεό, είστε ελεύθεροι.

ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΑΦΕΛΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ


«Και προσέχετε τους ψευδοπροφήτες οι οποίοι έρχονται σ’ εσάς με ενδύματα προβάτων, εσωτερικά όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε. [...] Το καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς και το σάπιο δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Άρα από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε» (κατά Ματθαίο Ζ:15-20).
Με μια καυστική φαντασία, ο Ιησούς προειδοποιεί τους ανθρώπους που είναι αφελείς, πρόθυμοι να πιστέψουν οτιδήποτε διαλαλούν κάποιοι κράχτες που είναι προς το συμφέρον τους, να φυλάγονται από τους δήθεν δασκάλους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη θρησκεία ως ένα μέσο να κερδίσουν προσοδοφόρους οπαδούς-πρόβατα.
Αυτοί που προσποιούνται ότι είναι πνευματικοί διαπράττουν το ύψιστο αμάρτημα εναντίον του Θεού, χρησιμοποιώντας τον Κύριο του Σύμπαντος για προσωπικό ή χρηματικό όφελος. Ο Ιησούς περιγράφει τέτοιους δασκάλους ως «αρπακτικούς λύκους» της φαυλότητας, ντυμένους «με ενδύματα προβάτων» προσποιητής ταπεινότητας και πνευματικότητας. Τα προσόντα ενός δασκάλου δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια από την εξωτερική εμφάνιση της επιφανειακής συμπεριφοράς του. Οποιοσδήποτε με μια θρησκευτική αμφίεση μπορεί να φαίνεται άγιος, αλλά δεν μπορεί να κρύψει μια αχρεία καρδιά. Αυτή θα εκδηλωθεί τελικά μέσα από τις πρακτικές του ασχολίες με τη μορφή αχρείων πράξεων. Τα άτομα χωρίς διάκριση μπορεί να εξαπατηθούν. Ο Θεός όμως δεν εξαπατάται, ούτε και ο καρμικός νόμος.
Αποτελεί αναπόδραστη αλήθεια ως προς τα πνευματικά θέματα ότι για την ανώτατη συνειδητοποίηση και την ένωση με τον Θεό, η καθοδήγηση από έναν «ψευδοπροφήτη» ή ψεύτικο δάσκαλο δεν θα αποδώσει. Ο πιστός χρειάζεται να ακολουθήσει το μονοπάτι κάποιου που γνωρίζει τον Θεό και είναι επιλεγμένος γι’ αυτόν από τον Θεό. Ένας ψεύτικος δάσκαλος δεν μπορεί ποτέ να είναι ένας εντεταλμένος από τον Θεό γκουρού, άσχετα με το πόσο έξυπνα ισχυρίζεται ότι έχει έναν τέτοιο τίτλο. Ψεύτικος δάσκαλος είναι κάποιος που γνωρίζει απόλυτα την υποκρισία του και την ηθική του αδυναμία και εντούτοις διακηρύσσει καλοσύνη για να προσελκύσει και να κρατήσει ανθρώπους που θα τον ακολουθούν τυφλά για τους δικούς του σκοπούς – οικονομικούς και για την ικανοποίηση του εγώ του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα