Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τεράστιο Θηλυκό Μαμούθ Με Αίμα Και Μυικό Ιστό Στους Πάγους Της Σιβηρίας!!!

AFP Φωτογραφία / Μουσείο Μαμούθ του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικολογίας της Βόρειο-Ανατολικής Federak Πανεπιστήμιο

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα πλήρως αναπτυγμένο θηλυκό μαμούθ με αίμα και καλοδιατηρημένο μυϊκό ιστό παγιδευμένο στους πάγους στη Σιβηρία . Τα ευρήματα έρχονται εν μέσω συζητήσεων σχετικά με το εάν το εξαφανισμένο είδος πρέπει να αναστηθεί χρησιμοποιώντας DNA.

Στεφανιαία Τρύπα!!

Μια τρύπα στην ατμόσφαιρα του ήλιου- "στεφανιαία τρύπα"-έχει ανοίξει εκτοξεύοντας ηλιακό άνεμο στο διάστημα. Το Solar  Dynamics Observatory της NASA φωτογράφισε το UV-σκοτεινό κενό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαΐου.
Credit SpaceWeather.com
Credit SpaceWeather.com

Πρώτο εμβόλιο για τη νόσο «χεριού, ποδιού, στόματος»

Ελπίδα για εκατομμύρια παιδιά

H ασθένεια εκδηλώνεται με εξανθήματα και φουσκάλες στα πόδια, τα χέρια και το στόμα
H ασθένεια εκδηλώνεται με εξανθήματα και φουσκάλες στα πόδια, τα χέρια και το στόμα  

Λονδίνο
Το πρώτο εμβόλιο το οποίο προστατεύει τα παιδιά από τη νόσο χεριού, ποδιού, στόματος δημιουργήθηκε από επιστήμονες στην Κίνα.

Η συγκεκριμένη νόσος προκαλεί λοίμωξη που εκδηλώνεται με εξανθήματα και επώδυνες φουσκάλες. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μπορεί να οδηγήσει σε εν δυνάμει θανατηφόρα λοίμωξη στον εγκέφαλο.

16 φράσεις – κίνητρα για μια νέα αρχή!

inspire_forgive


16 φράσεις, κίνητρα για να μπορέσετε να ξεκολλήσετε από μια κατάσταση και να προχωρήσετε σε μια επόμενη. Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας κολλάμε σε καταστάσεις, μένουμε ακίνητοι και δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα. Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν καλό φίλο, τον ίδιο μας τον εαυτό για να μας παρακινήσει να εξελιχθούμε. Ακολουθούν  αυτές οι φράσεις που έχουν ειπωθεί με άπειρη αγάπη!

Σχεδιάζουν παγκόσμιες τεχνητές κρίσεις καταστροφών


Στα δημόσια σχολεία των Η.Π.Α σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας διδάσκουν πλέον στα παιδιά μέτρα ασφαλείας, και τους παρέχουν συμβουλές να αναζητήσουν ανακούφιση στα στρατόπεδα της FEMA σε μια εποχή κρίσης.

Η FEMA, ο Ερυθρός Σταυρός, και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α, εκπαιδεύουν τα παιδιά γιατί «ετοιμάζονται για μια επερχόμενη καταστροφή». Αλλά γιατί οι κυβερνητικές υπηρεσίες δείχνουν τόσο πολύ ενδιαφέρον γι αυτό? Είναι επειδή θέλουν τα σχολεία να είναι πιο ασφαλή ή επειδή θέλουν οι πολίτες να φύγουν προς τα στρατόπεδα της FEMA σε μια περίοδο κρίσης? Αυτά τα στρατόπεδα είναι για βοήθεια μετά την καταστροφή, ή είναι στην πραγματικότητα … στρατόπεδα εγκλεισμού?

Τι να κάνεις, αν θέλεις να βράσει γρήγορα μία πατάτα




Το ιδανικό μαγείρεμα της πατάτας είναι στον ατμό και με τη φλούδα της (αφού την έχεις πλύνει καλά). Ωστόσο, αν βιάζεσαι να βράσει γρήγορα, μπορείς να καθαρίσεις μόνο τη μία πλευρά της.

Παγκόσμια Τράπεζα: 1 στους 4 ανθρώπους χωρίς ρεύμα!

electricity-wo
Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όμως ακόμα και στην σύγχρονη εποχή της «ανάπτυξης» και της «προόδου» περίπου 1,2 δις άνθωποι ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει αυξηθεί ελάχιστα τα τελευταία 20 χρόνια.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας τονίζοντας τις χαμηλές πτήσεις της ενέργειας, σημειώνει πως «συγκρατημένη πρόοδος έχει σημειωθεί από το 1990 σχετικά με την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια (…), την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης».

Το παγκόσμιο πολίτευμα…

παγκοσμιο_πολιτευμα

Την ώρα που η προσοχή της «μάζας» είναι στραμμένη στις «ήξεις-αφίξεις» στην οικονομία, στις στημένες αναταραχές με τους φανατικούς ισλαμιστές και στην Μέση Ανατολή, στο παρασκήνιο ετοιμάζεται από την δυτικότροπη παγκόσμια διαπλοκή, η απάντηση στα προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργούνται.

Έχουν δοθεί και ίσως δοθούν περεταίρω περιθώρια ανάσας στους πολίτες, προκειμένου οι παγκοσμιοποιητές να δουλεύουν στην άκρη με την ησυχία τους χωρίς κίνδυνο να εξεγερθεί ο λαός. Τους επόμενους μήνες στους οποίους θα κριθούν πολλά κατά τα φαινόμενα, οι αφορμές επιβολής παγκόσμιας αρχής με σκοπό την διαχείριση των τεχνηέντως δοθέντων προβλημάτων θα πληθύνουν.

Ο καφές μάς… παχαίνει;

Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι 5-6 φλιτζάνια την ημέρα οδηγούν σε δυσλειτουργία του ήπατος και σε συσσώρευση λίπους
Ο καφές μάς… παχαίνει;
Καφεδάκι με μέτρο συνιστούν οι επιστήμονες

Σίδνεϊ 
Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων καφέδων την ημέρα ενισχύει σημαντικά τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, υποστηρίζει νέα μελέτη αυστραλών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Δυτικής Αυστραλίας η αυξημένη κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων προβλημάτων υγείας (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης κ.ά.)  
Προηγούμενες μελέτες είχαν υποστηρίξει ότι η καθημερινή απόλαυση του καφέ με μέτρο, μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό προστασία ενάντια στην απειλή ενός εγκεφαλικού ή διαφόρων τύπων καρκίνου.

Το νερό απαραίτητο συστατικό σε μία δίαιτα


Η επαρκής ενυδάτωση σε καθημερινή βάση αποτελεί άλλο ένα σημείο υποστήριξης του οργανισμού. 


Το νερό είναι αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου οργανισμού. Η επάρκεια σε αυτό καθορίζει τόσο την ικανότητα του για θερμορύθμιση όσο και διάφορες μεταβολικές λειτουργίες με άμεσο αντίκτυπο στις συνολικές καύσεις και στον έλεγχο βάρους.

Κίνδυνος απόδρασης γονιδίων από το «μεταλλαγμένο» σολομό

Οικολογική βόμβα


Σολομός ΑquΑdvantage δίπλα σε κανονικό σολομό ίδιας ηλικίας, Η διαφορά είναι εντυπωσιακή (Πηγή: ΑquΑdvantage)
Σολομός ΑquΑdvantage δίπλα σε κανονικό σολομό ίδιας ηλικίας, Η διαφορά είναι εντυπωσιακή (Πηγή: ΑquΑdvantage)  

Λονδίνο
Μια νέα μελέτη καταδεικνύει τις επιπτώσεις που πιθανώς να υπάρξουν αν οι γενετικά τροποποιημένοι σολομοί που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για κατανάλωση αποδράσουν από τα σημεία εκτροφής και έρθουν σε επαφή με άλλα ψάρια. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο γενετικά τροποποιημένος σολομός μπορεί να ζευγαρώσει με κάποια συγγενικά είδη όπως η καφέ πέστροφα. Το ζευγάρωμα θα δημιουργήσει μια νέα γενιά σολομών οι οποίοι είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρές οικολογικές ανατροπές.

Τα αυγά μπορούν & να μειώσουν την όρεξη!


Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Experimental Biology, διερευνήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης αυγών (ασπράδι και κρόκος) στα επίπεδα...
χοληστερόλης, στις υψηλού κινδύνου ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μεταβολικό σύνδρομο και καρδιακές παθήσεις.

Τα οφέλη του καρότου



Το καρότο ή καρώτο, είναι φυτό μονοετές ή διετές και ανήκει στο γένος Δαύκος (Daucus) της οικογένειας των Σελινοειδών.
Προέρχεται από το Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές, ενώ ήταν γνωστό φαρμακευτικό φυτό στην αρχαία Ελλάδα με το όνομα Σταφλίνος. Στην Ευρώπη η καλλιέργεια του ξεκίνησε το 13ο αιώνα και ήταν χρώματος μωβ, εξαιτίας κάποιων χρωστικών που περιείχε.
Η ρίζα του είναι σαρκώδης με κωνικό μακρύ σχήμα και χρώμα πορτοκαλί, κίτρινο ή λευκό ανάλογα με την ποικιλία. Οι διάφορες ποικιλίες καρότου διακρίνονται από διαφορές στο σχήμα, το χρώμα και το μήκος της ρίζας. Τα φύλλα βγαίνουν από τη κορυφή της ρίζας και έχουν μακρύ μίσχο. Τη δεύτερη χρονιά αναπτύσσονται τα άνθη που είναι λευκά, κιτρινωπά ή ρόδινα.

Διατροφικές Θεμελιώσεις ένα μάθημα στην Βασική Διατροφή

diatrofh1
Οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για τη συντήρηση, την επιδιόρθωση, την ανάπτυξη, και την αναπαραγωγή όλων των ιστών του σώματος μας. Οι τροφές μας περιέχουν τα ακόλουθα βασικά θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες και νερό.
Υδατάνθρακες, η πιο αποτελεσματική πηγή ενέργειας του σώματός μας και το ποιό ουσιώδες συστατικό για την παραγωγή πολλών δομικών και λειτουργικών υλικών, παράγονται από τα φυτά κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Είναι κατασκευασμένα από ενώσεις του άνθρακα,  υδρογόνου και οξυγόνου και ονομάζονται σάκχαρα ή σακχαρίτες. Μόρια από αυτά τα απλά σάκχαρα συνδέονται μαζί για να κάνουν μεγάλες αλυσίδες διακλάδωσης που καλούνται σύνθετοι υδατάνθρακες. Επίσης αυτά τα μεγάλα μόρια υδατανθράκων, συνήθως αναφέρονται και ως άμυλο.

Γυναικείος οργασμός: Μύθοι και πραγματικότητα




Των Θάνου Ασκητή* και Βασιλικής Ντούμου**


Ο οργασμός αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Διαχρονικά, αποτελεί το βασικό προβληματισμό, τόσο των ειδικών θεραπευτών, όσο και των αντίστοιχων ερευνητών που επιχειρούν να κατανοήσουν τους βιολογικούς και ψυχικούς μηχανισμούς που τον διέπουν.

Θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το γυναικείο οργασμό ως ένα πολύπλοκο σύστημα πολυπαραγοντικών δεδομένων, που οι μύθοι και οι αντιλήψεις, τον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Η σημαντικότητά του, αναγκάζει τη γυναίκα να καθηλώνεται αγχωτικά στην αναζήτησή του, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να παγιδεύεται μοιραία, όταν πιστεύει ότι όλη της η σεξουαλική συμπεριφορά είναι η οργασμική της κορύφωση.

Πρησμένα πόδια με κάψιμο και πόνο: Πώς να προστατεύσετε τις φλέβες σας


Πόδια κουρασμένα, πρησμένα, με αίσθημα βάρους, καψίματος και πόνο! Είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία δεν είναι αθώα!
Τι είναι Φλεβική Ανεπάρκεια
Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια (ΧΦΑ) είναι μία αλληλουχία αλλοιώσεων που συμβαίνουν στα κάτω άκρα όταν οι φλέβες δεν επαναφέρουν σωστά το αίμα στην καρδιά.
Οι φλέβες των κάτω άκρων λειτουργούν ως αγωγοί που μεταφέρουν αίμα από τα πόδια προς την καρδιά. Αυτό επιτυγχάνεται με μία σειρά βαλβίδων οι οποίες, ως φράγματα, ανοίγουν για να επιτρέψουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά και κλείνουν για να εμποδίσουν τη ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε ορισμένες καταστάσεις αυτές οι βαλβίδες δεν κλείνουν σωστά, αφήνοντας κενό μεταξύ τους και έτσι δεν μπορούν να εμποδίσουν την παλινδρόμηση του αίματος, με συνέπεια το αίμα να λιμνάζει στις φλέβες και στους ιστούς.

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας υπήρξαν …αλλού

Jardins+Suspensos+da+Babilônia



Ναι οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου υπήρξαν,  αλλά όχι στην Βαβυλώνα, λεν οι ερευνητές. Μια ιστορική παρεξήγηση έχει πιθανώς συμβεί με ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αφού τελικά μάλλον βρίσκονταν σε άλλη πόλη, τη Νινευή, σύμφωνα με μια διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικό, η οποία έχει αφιερώσει πολύχρονη έρευνα πάνω στο ζήτημα.

Ανεξήγητα Φαινόμενα.Η Λίμνη του Θανάτου.Καμερούν 1986




Καμερούν, Αύγουστος του 1986.Μια τρομακτική βουή σπάει την νυχτερινή ησυχία και αμέσως ένας νέφος δηλητηριώδους αερίου αναδύεται από την λίμνη Νίος,οι περισσότεροι κάτοικοι των γύρω χωριών Νίος,Σουμπούμ και Τσα πέθαναν από ασφυξία κατά την διάρκεια του ύπνου,ελάχιστοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τρέξουν μακριά από το δηλητηριώδες νέφος βγάζοντας τα ρούχα τους για να αποφύγουν τα καψίματα από  το αέριο,το πρωί όμως βρέθηκαν και αυτοί νεκροί.Οι μαρτυρίες των λίγων που επέζησαν κάνουν λόγο για ένα έντονο αίσθημα θερμότητας,και οι άνθρωποι άρχισαν να βήχουν και να φτύνουν αίμα.Επίσης όσα ζώα βρέθηκαν εντός του δηλητηριώδους αερίου έπεσαν και αυτά νεκρά.

Oι εγκέφαλοι Boltzmann, το πολυσύμπαν και η θεωρία των χορδών


Είναι γεγονός πως οι φυσικοί κατά καιρούς επεξεργάζονται περίεργες ιδέες, αλλά με την ιδέα των εγκεφάλων Boltzmann θα μπορούσε κάποιος να τους κατηγορήσει πως έχουν «ξεφύγει» τελείως.
BRAIN_SPACE1
Οι εγκέφαλοι Boltzmann είναι συνειδητές οντότητες που είναι δυνατόν να αναδυθούν αυθόρμητα στο χώρο
Όταν αναφερόμαστε σε «εγκέφαλο Boltzmann», εννοούμε έναν παρατηρητή που εμφανίζεται στο σύμπαν εξ αιτίας των τυχαίων διακυμάνσεων του χωρόχρονου. Αυτή η ιδέα της συνειδητής οντότητας που αναδύεται αυθόρμητα στο χώρο, φέρει το όνομα του μεγάλου θεωρητικού φυσικού” Ludwig Boltzmann.
Φαντάζει αδύνατος ο αυθόρμητος σχηματισμός ενός εγκεφάλου, όμως οι νόμοι της φυσικής δεν το αποκλείουν εντελώς. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τεράστιο χρονικό διάστημα για να συνδυαστούν με τον κατάλληλο τρόπο τα σωματίδια στην μορφή ενός λειτουργικού μυαλού.

Ηρόστρατοι




Υστερικές, ανερωτικές φωνές που σπάζουν τα τύμπανα των αγωνιώντων Ελλήνων καθώς ο ήχος και η ηχώ τους πολλαπλασιάζεται από τα τηλεοπτικά κύμβαλα. Βλέπεις τους πιο πολλούς αδειανούς από κάθε χρώμα, στερημένους από την όποια απόχρωση, χωρίς θάλπος, δίχως διάκριση καμιά, να μας ωθούν πίσω στην ακραία αγανάκτηση που ταυτίζεται πλέον με την απελπισία. Και αντιλαμβάνεσαι πως δεν φοβούνται για την Ελλάδα αλλά μόνο για τον εαυτό τους. Γιατί ο κόσμος όλος είναι ο εαυτός τους, όπως οι her omnes του Κάφκα.

To Aγχος




Το άγχος σχετίζεται πάντοτε με ένα συγκεκριμένο ή αόριστο συναίσθημα ότι κάποιος, ή κάτι, μας απειλεί.

Όταν αισθανόμαστε άγχος, πολλές φορές καταφεύγουμε σε διάφορες άλλες παρηγοριές για να ξεχαστούμε. Καλύτερα όμως θα ήταν αν αφήναμε το άγχος που νιώθουμε να μας μιλήσει, ώστε να αντιληφθούμε και συνειδητά τι είναι αυτό που μας φοβίζει. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι για το πρόβλημα μας, και όχι όταν προσπαθούμε να κρυφτούμε από τον εαυτό μας. Μερικά πράγματα που ίσως ανακαλύψουμε, όταν ακούσουμε τι έχει να πει το άγχος μας, είναι:

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - IV




ερικά πρόσθετα δεδομένα θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Πάμε σε μία σελίδα της Νάσα με αστρονομικά δεδομένα, ετούτην εδώ: http://nssdc.gsfc.nasa.gov/ . Και μετά, πάμε εκεί που γράφει "Solar System Exploration", και ρίχνουμε μιά ματιά στις σελίδες δεδομένων γιά τους φυσικούς δορυφόρους των:
Βρίσκουμε πολύ εύκολα τη στήλη με τις τροχιακές περιόδους (orbital periods), και δίπλα ακριβώς έχει τη στήλη με τις αντίστοιχες περιόδους ιδιοπεριστροφής (rotation periods). Παρατηρούμε ότι στη δεύτερη στήλη σπάνια γράφει αριθμούς. Κατά κανόνα έχει τα γράμματα "S" και "C". Αυτά αντιστοίχως σημαίνουν "synchronous" (σύγχρονες) και "chaotic" (χαοτικές - ίσον ανώμαλες, τρέχα γύρευε δηλαδή).

Και ωραία, τα είδαμε. Τί σημαίνουν όλ' αυτά;

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - III




ιά μικρή προσθήκη, πριν συνεχίσουμε: ο (ακέραιος) αριθμός σεληνιακών μηνών, που συνδέει γέννηση με γέννηση ή θάνατο με θάνατο -σε διαδοχικές ενσαρκώσεις του ίδιου ατόμου- προκύπτει όχι μόνο ως άθροισμα όρων της ακολουθίας Φιμπονάτσι, αλλά και ως διαφορά.
Επίσης, μπορείτε να διαπιστώσετε την αλήθεια όσων ισχυρίζομαι, εάν κάνετε δοκιμές στις ημερομηνίες γεννήσεων και θανάτων ιστορικών προσωπικοτήτων. Ιδού ο δημόσιος δειγματοχώρος σας!

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - II


ριν συνεχίσουμε, να σας εξηγήσω καλύτερα τί εννοώ με τα ωροσκόπια.
Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα άτομο, που ζει μία ζωή πχ 80 ετών, πεθαίνει, και μετενσαρκώνεται μετά από 20 χρόνια. Το όλον, 100. Στα 100 αυτά χρόνια ο Πλούτωνας θα έχει μετακινηθεί πεντέξη ζώδια προς τα εμπρός, ο Ποσειδώνας γύρω στα εννέα με δέκα, και ο Ουρανός θα έχει κάνει μία πλήρη περιστροφή, συν καναδυό ζώδια ακόμη. Άρα, τουλάχιστον το 13.5% των αστρικών θέσεων (3 στους 11 "πλανήτες" στα ζώδια - οι "οίκοι" δεν είναι απαραίτητο να διαφέρουν) του ωροσκοπίου του συγκεκριμένου ατόμου θα είναι αναγκαστικά διαφορετικό.
Άρα, μιλάμε γιά άλλον χαρακτήρα, δηλαδή άτομο αρκετά διαφορετικό από αυτό που υπήρξε στην προηγούμενη ζωή του. Θεωρητικά, τουλάχιστον. Κοιτάξτε, όμως - ως παράδειγμα:

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - I

λα ξεκίνησαν από την ικανότητά μου να πλάθω σενάρια. Θέμα φαντασίας, λοιπόν!

Αφού εδώ μέσα συζητάμε γιά το "Μάτριξ" και τα "πυθαγόρεια" Μαθηματικά, γιατί να μη συζητήσουμε και γιά τον συνδυασμό τους;...
...Και, μάλιστα, γιά την επιρροή τους στις γεννήσεις και τους θανάτους...

...Τις μετενσαρκώσεις μας!

Αν και θα μπορούσε να με βάλει σε υποψίες η σκηνή από την αυθεντική ταινία "Μάτριξ", όπου ο ήρωας ξυπνάει μέσα σε μία αίθουσα με άπειρα πανομοιότυπα μωρά μέσα σε άπειρες πανομοιότυπες θερμοκοιτίδες, το είδα το θέμα απ' τη μαθηματική μεριά. Έκαστος στο είδος του, που λένε!
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Άρα γε, οι χρονικές στιγμές των γεννήσεων και των θανάτων συνδέονται με σχέσεις "πυθαγορείων" Μαθηματικών;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΩΝ



Η σκέψη εκφράζεται μέσω του νου δίνοντας στα λόγια χρώμα, ύφος, βαρύτητα.

Οι σπόροι έμπνευσης, οι μεγάλες ιδέες, οι ανώτερες συλλήψεις ενυπάρχουν στην έκφραση της Δημιουργίας μέσα σε έναν Ενεργειακό Ωκεανό, περιπλανώμενες στο Σύμπαν ελεύθερες, πρόσφορες για χρήση από όλους μας.

Εάν χρησιμοποιούμε την ανώτερη έκφραση της ύπαρξής μας, αυτό που πολλές φορές αποκαλέσαμε Ανώτερο Εαυτό, μέσω της δημιουργικής μας φαντασίας και της αγάπης για την εξέλιξη, τότε οι συλλήψεις των σκέψεών μας θα μπορούν να δομούν δημιουργικές σκεπτομορφές από το επίπεδο των Ανώτερων Κόσμων εκφράζοντάς τες στον κόσμο των συνανθρώπων μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα και οι επιπτώσεις στην Αύρα μας!!!



Η Αύρα του ανθρώπου η οποία ονομάζεται και ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι ένας μεγάλος φορτιστής που επαναφορτίζεται , από εμάς και τα ηλεκρομαγνητικά δίκτυα της γης. Αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των ανθρώπων γύρω μας .

Τα αρνητικά συναισθήματα, και σκέψεις μεταφέρουν ένα τοξικό φορτισμένο πεδίο γύρω μας, που αποτυπώνεται στην αύρα μας. Όταν η τοξικότητα αυτή είναι λίγης διαρκείας , συνήθως αποφορτίζεται σε κάποιο χρονικό διάστημα.

Πάμε πράγματι καλύτερα;

 Πάμε πράγματι καλύτερα;
Του Γιώργου Κατρούγκαλου* 
Ο Νίτσε, ερμηνεύοντας το γνωστό μύθο, γράφει ότι ο Δίας άφησε την ελπίδα στο κουτί της Πανδώρας όχι από οίκτο, αλλά από κακία, γιατί ελπίδα χωρίς αντίκρισμα και κυρίως χωρίς απόφαση για δράση δεν αποτελεί δώρο, αλλά κατάρα. «Τέτοια ελπίδα», υποστηρίζει στο «Menschliches, Allzumenschliches» ο φιλόσοφος, «αποτελεί το χειρότερο κακό, γιατί παρατείνει ατελείωτα το μαρτύριο του ανθρώπου».

Διατεταγμένη σκέψη


Έναν χρόνο τώρα η τρικομματική κυβέρνηση έχει αλαλιάσει τη χώρα, την έχει μετατρέψει σε ένα πεδίο βολής που ασκούνται ληστεύοντας ξένιοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, κι όμως περί τη συνοχή τηςέως τώρα δεν είχε ανοίξει μύτη. Πέρα από κάτι κόνξες και κόκκινες γραμμές για πράσινα άλογατης ΔΗΜΑΡ, η τριανδρία της ελεεινής μορφής επέδειξε εκπληκτική ομοφωνία στο σφάξιμο της χώρας,στην κατάλυση της κυριαρχίας της και στη μετατροπή της σε Φόρου Υποτελές προτεκτοράτο.

Δέκα βότανα κατά του άσθματος!


Συνταγές από τη φύση, δοκιμασμένες στη διάρκεια του χρόνου, προτείνουν οι βοτανολόγοι και η λαϊκή ιατρική για την καταπολέμηση του άσθματος. Δεκάδες είναι τα βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για το αναπνευστικό σύστημα.  Εδώ παροουσιάζονται τα δέκα από τα σημαντικότερα τα οποία μπορεί να βρει οποιοσδήποτε εύκολα στη φύση.

Oι εθισμοί οφείλονται στην έλλειψη αγάπης;

Oι εθισμοί οφείλονται στην έλλειψη αγάπης;

Μέσα από μια προσωπική μαρτυρία και αναφορές σε περιστατικά ασθενών του, ο διεθνούς φήμης Φυσικός και συγγραφέας Gabor Mate, μιλά για τον περίπλοκο μηχανισμό του εθισμού και των ουσιοεξαρτήσεων και πώς αυτός σχετίζεται με την έλλειψη αγάπης στην παιδική και τη νεανική ηλικία.
 Ως κλινικός γιατρός δουλεύω στο Βανκούβερ και έρχομαι σε επαφή με πολύ εθισμένους ανθρώπους, ανθρώπους που παίρνουν ηρωίνη, κοκαΐνη, αλκοόλ, μεθαδόνη. Οι ασθενείς μου υποφέρουν, πεθαίνουν πολύ νέοι. Πεθαίνουν από  HIV, από ηπατίτιδα C,  από μολύνσεις των βαλβίδων της καρδιάς, από μολύνσεις του εγκεφάλου. Κάποιοι αυτοκτονούν.

Περί Γνώσης και Πνευματικού Δρόμου, Γνώμη των Πολλών και Πραγματικότητα


1.Περί Γνώσης και Πνευματικού Δρόμου

1.1 Γνώμη των Πολλών και Πραγματικότητα

Ο  άνθρωπος  που  γίνεται  σοφός  συνειδητοποιεί  σταδιακά  ότι  η
πραγματικότητα  είναι  σχεδόν  κατά  κανόνα  ακριβώς  αντίθετη  από  τη
γνώμη των πολλών. Ότι  « η γνώμη των πολλών»  είναι συνήθως  « η πλάνη
των πολλών » . Και τότε αρχίζει να αναρωτιέται  αν  αυτός είναι ο τρελός ή
όλοι οι υπόλοιποι.

1.2 Η Αλήθεια είναι το αντίθετο του Κατεστημένου

Η Πλάνη είναι το αντίθετο της Αλήθειας. Γι αυτό και σε ένα σημερινό
Κόσμο  βουτηγμένο  στην  Πλάνη,  ένας  τρόπος  για  να  προσεγγίσεις  την
Αλήθεια είναι να διαλογιστείς ποιο είναι το αντίθετο των κατεστημένων
ανθρώπινων παραδοχών!

15 κακές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω

Διορθώνοντας κακές συνήθειες, όπως οι παρακάτω, είναι σίγουρα μια καλή αλλαγή στη ζωή μας.
  1. Το να θεωρούμε ότι η ζωή είναι εύκολη. - Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλα έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας. Όμως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι οι δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι αυτές που προσφέρουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή.

Άνθρωποι-χίμαιρες με δύο DNA. Ποιοι είναι αυτοί;

ДНК молекула генетика наука


Αντί για ένα μόνο DNA στον οργανισμό τους τα άτομα αυτά είναι «ευτυχείς» κάτοχοι δύο διαφορετικών. Είναι δυνατό να είναι φορείς των ξένων γονιδίων επί χρόνια, προτού κάποιο τυχαίο περιστατικό αποκαλύψει την περίεργη αυτή μετάλλαξη.

Πόσο βάσιμος είναι ο όρος "τοπικό αδυνάτισμα";




Εν όψει του καλοκαιριού, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες για το τοπικό αδυνάτισμα. Ωστόσο, ο όρος αυτός δεν υφίσταται πραγματικά: είναι αδύνατο να ελέγξουμε από ποιο σημείο του σώματός μας θα χαθεί το βάρος που χάνουμε κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι χάνουμε (ή παίρνουμε) βάρος ομοιόμορφα: 

~Τελικά το ΒΡΑΔΙΝΟ.. παχαίνει;~


Αρκετά χρόνια τώρα, επικρατεί η άποψη ότι το βραδινό γεύμα παχαίνει, κάτι το οποίο στηρίζεται στο ότι το βράδυ δεν καταναλώνονται οι θερμίδες και αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους. 

Οι περισσότερες δραστηριότητες των ανθρώπων λαμβάνουν χώρα την ημέρα, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες, γι' αυτό το μεσημεριανό έχει καταστεί για πολλούς το βασικότερο γεύμα της ημέρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα