Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ; {ΒΙΝΤΕΟ}

Για εμάς τους χριστιανούς το απόλυτο κακό είναι ο Διάβολος. Εκείνος ο Αρχάγγελος που αποστάτησε απο τον Θεό και το ονομά του είναι Σαμαέλ. 

Για τους περισσότερους που δεν ασχολούνται με το τι γίνεται έξω απο τον γυάλινο μικρόκοσμο μέσα στον οποίον ζούν αποτελεί απλά φαντασίωση. 

Πολλοί αν και χριστιανοί δεν δέχονται οτι υπάρχει αν και ο Απ.Παύλος ξεκαθαρίζει οτι ο αγώνας μας είναι εναντίων των κοσμοκρατόρων του κόσμου αυτού , των δαιμόνων και του αρχηγού τους του Διάβολου , Σαμαέλ Σατανά

Αν είναι δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος την ύπαρξη των Δαιμόνων και του Σαμαέλ , σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί

"Υπάρχει κάτι χειρότερο απο τον Διάβολο " ;

Μέγα το ερώτημα και ποιός ο λόγος να το σκεφτόμαστε κάν θα πεί κάποιος , και θα είχε δίκαιο , αν ο Ιησούς Χριστός ο Υιός και Λόγος του Θεού δεν είχε αναφερθεί σε αυτόν , στον πατέρα του Διαβόλου!. λέγοντας στους φαρισαίους " Εσείς εκ του πατρός του Διαβόλου είστε" Κατα Ιωάννην κεφ 8 στίχος 44

Ωπ τι ήταν αυτό λέει ; Ο Πατέρας του Διαβόλου δεν είναι ο Θεός ;
Ο Πατέρας του απο πλευράς Δημιουργίας ναι....αλλά απο πλευράς
πνευματικής ανάπτυξης-καθοδήγσης και μεντορισμού....όχι...αφού ο Διάβολος δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που ήταν κάποτε ώς Αρχάγγελος του Φωτός. 

Έχει πλέον αναμορφωθεί πλήρως απο το Σκότος .

Ποιό είναι λοιπόν αυτό το "Σκότος" ;

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;





ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;
 
Αυτός ο περίπατος στην σελήνη ακόμη και με την σημερινή τεχνολογία κατάντησε ο εφιάλτης της NASA.

Tα τελευταία 45 χρόνια δεν τόλμησε καν να επιχειρήσει αυτό το βήμα, να κάνει μια επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι, αφού κανείς δεν τόλμησε έως σήμερα να βγει έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, παρά αρκούνται σε αποστολές που έχουν να κάνουν μόνο με την περιστροφή γύρω από την ατμόσφαιρα και μέσα στην προστασία που παρέχει το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Αν αυτό δεν είναι μια περίτρανη απόδειξη, ότι δεν δύναται κανείς πάνω στην Γη να κάνει μια επανδρωμένη πτήση έξω από την προστασία του μαγνητικού πεδίου της Γης, τότε τι είναι;

Ο Δαρβίνος και η εξέλιξη της ζωής και της Γης

Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης, το «είδος» δεν είναι σταθερό κι αναλλοίωτο. Όλα τα είδη των φυτών και των ζώων, που έζησαν πάνω στη Γη ή που εξακολουθούν να ζουν, είναι το αποτέλεσμα της ασταμάτητης μεταβολής, της εξέλιξης από μια ή ελάχιστες υποτυπώδεις αρχικές μορφές. 

hominids 
Αιτία της εξέλιξης είναι η φυσική επιλογή, που οφείλεται στον αγώνα για τη «διαιώνιση του είδους». Είναι ένας αγώνας, που τον διεξάγουν όλα τα ζωντανά πλάσματα της φύσης και κατά είδη και κατά άτομα του ίδιου είδους. Έτσι, κάθε άτομο και κάθε είδος αναπτύσσει εκείνες τις ιδιότητες που το βοηθούν να επιβιώσει ή δημιουργεί νέες, ανάλογα με το τι απαιτεί η προσαρμογή του στο περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια, η «διαιώνιση».

natural 
Πριν από 150 περίπου χρόνια οι πεταλούδες Biston betularia, που ζούσαν στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, είχαν ανοιχτό ή σκούρο χρώμα, με τις ανοιχτόχρωμες να είναι περίπου το 90% του πληθυσμού και τις σκουρόχρωμες μόνο το 10%. Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην περιοχή, οι κορμοί των δέντρων άρχισαν να γίνονται σταδιακά πιο σκούροι λόγω της ρύπανσης, οπότε παρατηρήθηκε μια μείωση των ανοιχτόχρωμων πεταλούδων και αύξηση των σκουρόχρωμων.

Με την κληρονομικότητα, οι αναπτυγμένες ή νέες ιδιότητες μεταβιβάζονται στους απογόνους, ενώ οι άχρηστες ατροφούν και, συχνά, χάνονται. Μια τέτοια φυσική επιλογή επικράτησε 600.000.000 πριν, όταν η ζωή βγήκε στη στεριά.

Σήμερα, η θεωρία της εξέλιξης είναι απόλυτα παραδεκτή κι, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η μόνη αμφισβήτηση που μπορεί να υπάρξει εντοπίζεται στην «ορθόδοξη άποψη πως μοναδικός παράγοντας αλλαγής και ανάπτυξης στη ζωή ήταν η φυσική επιλογή σε συνεργασία με αιφνίδιες αλλαγές ή μεταλλάξεις στους οργανισμούς» (Χάκετα Χόουκς, στον πρόλογο του πρώτου τόμου της «Ιστορίας της Ανθρωπότητας», έκδοση της UNESCO).

Κοίτα, λοιπόν, στα μάτια το πρόσωπό σου και απολογήσου...





Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και αναρωτιέσαι, ποιος είναι απέναντί σου. 

Κάτι που έπρεπε να είχες κάνει από το πρώτο καθρεφτάκι που απόχτησες, παιδί ακόμα, για να φτιάχνεις τη χωρίστρα σου. 

Ένα πρόσωπο που όσο το κοιτάζεις, άλλο τόσο επίμονα σε κοιτάζει κι αυτό. 

Συλλογίζεσαι πως έχεις ταυτιστεί με αυτό το πρόσωπο και καταλαβαίνεις πως τόσα χρόνια σε ακολουθούσε. 

Μια σκιά, χωρίς χαρακτηριστικά, ένα περίγραμμα πακτωμένο με κατάμαυρο χρώμα, που συνήθως ήταν πίσω σου, Και όταν καμιά φορά την έβλεπες μπροστά σου προσπαθούσες να την πατήσεις, να την λιώσεις, επιταχύνοντας το βήμα σου αλλά, ποτέ δεν τα κατάφερνες σ΄αυτό το ατελείωτο κυνηγητό. 

Αρχαίο Σπιτικό Σιρόπι που αφαιρεί το φλέγμα από τους πνεύμονες και θεραπεύει τον βήχα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ancient-homemade-syrup-that-removes-phlegm-from-the-lungs-and-cures-cough
Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεστε περισσότερο από ένα φάρμακο που να είναι ικανό να θεραπεύσει τον βήχα σας και να απομακρύνει τη βλέννα από τους πνεύμονες σας σε αυτό την κρύα περίοδο. Αυτό το αρχαίο φάρμακο κάνει ακριβώς αυτό. Είναι ασφαλές για παιδιά και ενήλικες και έχει πολλά οφέλη.
Το καρότο είναι το πιο ωφέλιμο και υγιεινότερο λαχανικό στον πλανήτη. Έχει αφθονία αντιοξειδωτικών και ο χυμός του έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος και μπορεί δυνητικά να εμποδίσει την εμφάνιση του διαβήτη. Καλό είναι να πίνετε χυμό καρότου παρά να τα τρώτε ωμά επειδή ο χυμός έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία.
Άλλα οφέλη για την υγεία από τα καρότο, περιλαμβάνουν:
  • Διεγείρει την πέψη
  • Προλαμβάνει τον καρκίνο
  • Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Είναι ένας πολύ καλός παράγοντας αποτοξίνωσης για το σώμα
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο
  • Αποτρέπει την ακμή
  • Μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης
  • Είναι εξαιρετικό για την υγεία του δέρματος.

Επιβίωση



Τον ρωτήσαμε τι θέλει από τη ζωή του, τι ονειρεύεται. Μας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα, πως θέλει απλά να επιβιώσει! 

Διερωτώμαι γιατί. Γιατί να θέλει να επιβιώσει; Ποιος είναι ο λόγος; Για να αποφύγει το θάνατο; Γιατί φοβάται αυτό που δεν ξέρει. οπότε «επιλέγει» τη μια και μοναδική επιλογή που βλέπει: την επιβίωση; 

Και τι είναι η «επιβίωση»; Τρώω, κοιμάμαι, δουλεύω, πληρώνω λογαριασμούς και φροντίζω όσο μπορώ να μην πηγαίνω κόντρα στις αρχές; Δεν ξέρω… ίσως ο καθένας να θέτει δικά του, παρόμοια όμως, περιεχόμενα στο «επιβιώνω». Μα, μου φαίνονται όλα εξ’ ίσου ανιαρά, ανώφελα και περιοριστικά. 

Μπορεί να το κάναμε αυτό στο παρελθόν. Να ήταν δικαιολογημένο. Να μην ξέραμε τίποτ’ άλλο. Όμως δικαιούμαστε/δικαιολογούμαστε τώρα να μην ξέρουμε; Έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίζουμε να ζούμε όπως ζούσαμε τις τελευταίες δεκαετίες; Σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο ραγδαία, τόσο καθημερινά και όπου το αύριο είναι τόσο άγνωστο, τόσο ρευστό, δικαιούμαστε να παραμένουμε στην «επιβίωση»; 

Ήταν σκυθρωπός, σαν να είχε ένα πέπλο να σκίαζε την όρασή, το Είναι του. Ήταν διεκπεραιωτικός, σαφής, χωρίς καμία επιπλέον, «άσχετη» κουβέντα, κάνοντας πιστά τη «δουλειά» του, στην προσωρινή γνωριμία μας. Η χαρά έλειπε παντελώς, όχι μόνο από το πρόσωπό του μα και από τη ζωή του, την ψυχή του. Ήταν ολοφάνερο. 

Τολμώντας την αποδόμηση


Η αποδόμηση της ταυτότητας είναι πλέον αναπόφευκτη.

Όλα όσα νομίζουμε, πιστεύουμε ότι είμαστε, θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της έκφρασης του αληθινού Είναι μας.

Πώς όμως να συμβεί όταν όλες οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθεί, όταν το μόνο που εμπιστευόμαστε είναι το νου που δημιούργησε την ταυτότητά μας αρχικά;

Οι άνθρωποι όλοι δεν είναι όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ή όπως τους βλέπουμε και μας αρέσει να τους τοποθετούμε. Χρειάζεται «απλά» να αναλάβουμε την ευθύνη να εξετάσουμε τη δική μας όραση, την δική μας κατανόηση και τοποθέτηση των πάντων, έτσι όπως έχει καταχωρηθεί και βολεύει το δομημένο μας εγώ.


Δύσκολη υπόθεση για όποιον θέλει να διατηρεί την ταυτότητά του και όλα όσα νομίζει πως γνωρίζει. Ομολογουμένως έχουμε σπαταλήσει άπειρη ενέργεια για να χτίσουμε αυτό που τώρα πρέπει να γκρεμίσουμε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στη συλλογική, κοινωνική μας πραγματικότητα.

Η ενστικτώδης αντίδρασή μας είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όσο μπορούμε αυτό το οικοδόμημα που η πλήρης καταστροφή του φαίνεται να απειλή την ίδια την ύπαρξή μας. Θα το «καθυστερήσουμε» όσο μπορούμε, παίζοντας ουσιαστικά με διάφορες θεωρίες και χειρισμούς που ωραιοποιούν και δικαιολογούν αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε.

Όμως η ζωή είναι δίκαιη και «ανταμείβει» τους τολμηρούς με καθαρή όραση, ενώ ωθεί τους φοβικούς σε ραγδαίες αλλαγές που δεν προλαβαίνουν να συνειδητοποιήσουν ή να χειραγωγήσουν. Γιατί; Μα επειδή φυσικά ο κόσμος, η ύπαρξη, η ζωή δεν μας ανήκει προσωπικά, δεν ανταποκρίνεται στα εγωιστικά θέλω μας, δεν εξαρτάται από την άποψή μας για αυτήν. Είμαστε συνδεδεμένοι, είμαστε κομμάτια – μέρη του Όλου, του Ενός, που διαστέλλεται, εξελίσσεται, επεκτείνεται, με βάσει τους συμπαντικούς νόμους που το εγώ αδυνατεί να αποδεχτεί καθώς απειλούν την ίδια την κυριαρχία του επάνω στη συνειδητότητα.

20 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Λέτε στο Παιδί σας Κάθε Μέρα

Αν θυμάστε και λέτε κάποια από αυτά στο παιδί σας καθημερινά, του κάνετε το καλύτερο δώρο της ζωής του! Τονώνετε την αυτοπεποιθησή του και του στρώνετε το δρόμο για προσωπική ευτυχία και επιτυχία 



1. Σε αγαπώ!  Σε αγαπώ απέραντα και ατελείωτα και δεν υπάρχει τίποτα που θα με κάνει να σταματήσω να σε αγαπάω.

2. Είσαι καταπληκτικό παιδί!  Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, μοναδικός και δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν εσένα.

3. Δείξε τα συναισθήματά σου. Κλάψε αν έτσι νιώθεις, γέλα αν το αισθάνεσαι.  Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα και σημαντικά, αρκεί να ξέρουμε να τα εκδηλώσουμε σωστά και να μη διαλέξουμε συμπεριφορές που στεναχωρούνε ή πονάνε τους άλλους.

4. Έκανες λάθος. Δε πειράζει, όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη.  Το σημαντικό είναι να μάθεις από το λάθος σου, να το διορθώσεις και να μην το επαναλάβεις.  Έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα.

5. Τα κατάφερες. Μπράβο σου!  Αν και δεν ήταν εύκολο, ξέρω ότι προσπάθησες και τα κατάφερες. Είμαι περήφανη/ος για σένα και πρέπει κι εσύ να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.

6. ΣυγγνώμηΕγώ έκανα λάθος.  

7. Μπορείς να αλλάξεις γνώμηΜερικές φορές μπορεί να πάρεις μια απόφαση αλλά μετά να αλλάξεις γνώμη.  Μπορείς να το κάνεις με ωραίο τρόπο, χωρίς κλάματα ή θυμό.

8. Τι ωραία ιδέα! Χαίρομαι που το σκέφτηκες!  Όταν βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει το αποτέλεσμα είναι σούπερ!  Πες μου και άλλα πράγματα για αυτή την ιδέα σου.

9. Αυτό ήταν ευγενικό εκ μέρους σου.  Τι ωραία επιλογή να βοηθήσεις και να  πεις ωραία πράγματα σε κάποιον άλλο!  Φαντάζομαι πόσο όμορφα νιώθεις μέσα σου! Είμαι περήφανη/ος για σένα! Μπράβο!

10. Σου έχω μια μικρή έκπληξη!  Έτσι, χωρίς λόγο, επειδή σε αγαπώ.

μετά την ήττα των αγροτών – είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
ΟΙ αγρότες είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν και να επιστρέψουν ταπεινωμένοι στα σπίτια τους και στα χωράφια τους. Το κρατικό επιτελείο συντονισμού της καπιταλιστικής επίθεσης έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες δύο φάσεων -  θα το δούμε διεξοδικά παρακάτω.  Είναι βέβαιο ότι οι αγρότες και ξέρουν τι δεν θέλουν και ξέρουν τι θέλουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Ξέρουν ότι ο σκοπός του Κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση της πλειονότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων αγροτών. Αγρότης σε χωριό των Σερρών καλλιέργησε πέρυσι 1.500 στρέμματα βαμβάκι, 700 στρέμματα σιτάρι και έχει κι έναν αμπελώνα 60 στρεμμάτων και εξάγει επιτραπέζια σταφύλια. 2260 στρέμματα είναι το ένα τρίτο της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης ενός οποιουδήποτε χωριού. Κι αυτά τα στρέμματα τα καλλιεργεί με πέντε μόνο εργάτες (Αλβανούς), συν μερικούς άλλους εποχιακούς ντόπιους, νεαρούς και νεαρές ανέργους,  για την καλλιέργεια του αμπελιού, όταν σε αυτά τα χωράφια τη δεκαετία του εξήντα εργάζονταν και ζούσαν από αυτά 300 άνθρωποι.
ΤΑ γνωρίζουν όλα αυτά οι αγρότες, τα ζουν, τα βλέπουν.  Η τροφή θα παράγεται και στην Ελλάδα από όσο γίνεται λιγότερα χέρια, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες. Θα υπάρχουν μόνο γαιοκτήμονες με χιλιάδες στρέμματα, με όλον τον εργαλειακό εξοπλισμό, που θα απασχολούν λίγους κακοπληρωμένους ξένους εργάτες. Αυτό είναι το μέλλον που έχει σχεδιαστεί και προδιαγραφεί. Με αυτόν τον τρόπο η παραγόμενη τροφή θα είναι πολλή, άρα φθηνή, άρα και τα μεροκάματα και οι μισθοί θα είναι χαμηλοί. Αυτός ο τρόπος παραγωγής της τροφής είναι αυτοκτονικός και για το έδαφος και για τους Υποτελείς παραγωγούς και για τους καταναλωτές –  υβρίδια, τόνοι φυτοφάρμακα και λιπάσματα, νερό μολυσμένο.
ΜΠΟΡΕΙ να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, φίλες και φίλοι;  Όχι, οι αγρότες δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Τι θα απογίνει η πλειονότητα των γεωργών και κτηνοτρόφων και άλλων παραγωγών; Η πλειονότητα των αγροτών, που είναι πάνω από πενήντα χρονών,  σε λίγα χρόνια θα πάρουν μια σύνταξη των 350-500 εβρών και θα αποσυρθούν· οι νεότεροι θα μεταναστεύσουν ή θα δουλεύουν στους γαιοκτήμονες. Όσοι αγρότες καλλιεργούν 500 στρέμματα, θα καλλιεργούν τώρα 1000 και όσοι καλλιεργούν 1000 θα καλλιεργούν 1500 ή 2000.

6 λόγοι για να ξυπνάτε στις 6 το πρωί

Ακούγεται δύσκολο αλλά υπάρχουν 6 πολύ σημαντικοί λόγοι για να το κάνετε.

Το πολύ πρωινό ξύπνημα είναι μια συνήθεια που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. Υπάρχουν 6 λόγοι που θα σας δώσουν το κίνητρο να αλλάξετε τις συνήθειες του ύπνου σας.
Θα έχετε περισσότερο χρόνο να ανακαλύψετε τον εαυτό σας
Πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να πετύχουν τους στόχους τους λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Είναι πολύ εύκολο να αποπροσανατολιστούμε από τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως είναι γνωστό, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας μας. Χρησιμοποιήστε το χρόνο που θα κερδίσετε για να θέσετε τη ζωή σας υπό έλεγχο και μην αφήσετε τα συναισθήματά σας να κυριαρχούν.

Θα έχετε περισσότερο χρόνο να προγραμματίσετε την ημέρα σας
Όσοι ξυπνούν νωρίς έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τη μέρα τους πριν ξεκινήσουν γα τη δουλειά. Όσο νωρίτερα έχετε έτοιμο το πλάνο της μέρας σας, τόσο πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά θα αξιοποιήσετε το χρόνο σας. Το να κάνετε τον προγραμματισμό σας το απόγευμα της προηγούμενης μέρας είναι αντιπαραγωγικό, καθώς εκείνη την ώρα ο εγκέφαλός σας έχει ήδη κουραστεί.

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.
Ποιος είπε ότι πρέπει να φύγετε τρέχοντας για το γραφείο αμέσως μόλις ξυπνήσετε; Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για την οικογένειά τους, για να διασκεδάσουν ή για να πάνε στο γυμναστήριο. Εάν ξυπνήσετε στις 6, θα έχετε δύο ώρες στη διάθεσή σας για να πάτε στο γυμναστήριο πριν ξεκινήσετε για τη δουλειά. Όταν κάνετε την πρωινή σας γυμναστική, το σώμα σας κατακλύζεται με ενδορφίνες. Πρόκειται για ορμόνες που μας δίνουν την αίσθηση της χαράς και της ευφορίας. Οι ενδορφίνες που θα πάρετε από αυτή τη δραστηριότητα θα σας δώσουν ενέργεια και καλή διάθεση για όλη την υπόλοιπη μέρα.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΘΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΥΛΕΣ” ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

Κάποιος που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τις σύντομες ιστορίες, τις νουβέλες και τα διηγήματα που δημιούργησε ο H.P.Lovecraft είναι πολύ πιθανόν να σαγηνευτεί από την Περίφημη Μυθολογία Κθούλου που ξεδιπλώνεται στο συγγραφικό του έργο και ονομάστηκε από τον Μεγάλο Υδάτινο θεό που ηγείται του Σκοτεινού πάνθεον των Παλαιών οντοτήτων.

Μυθολογια Κθουλου & Νεκρονομικόν

0076240
Δεν είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που έχει την απαιτούμενη τριβή με το παραφυσικό και το απόκρυφο και ιδιαίτερα τον τομέα της Μαγείας να κατανοήσει το υπόβαθρο αυτών των ιστοριών. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αυτό το Πάνθεον των σκοτεινών καταχθόνιων θεών μα και τα Γροιμόρια που αναφέρονται στις διηγήσεις είναι πλήρως κατασκευασμένα από τον ίδιο τον Συγγραφέα, και ειδικότερα η Βίβλος της Μυθολογίας Κθούλου, το Νεκρονομικόν.
Δύο βιβλία που ήρθαν λίγο αργότερα στο προσκήνιο όμως και φέρεται να είναι μεταφράσεις του «Πραγματικού» Νεκρονομικόν διαφοροποησαν εν μέρει την θεώρηση πως η Μυθολογία Κθούλου είναι σαγηνευτική ως Μυθο-Μαγικό κατασκεύασμα, αλλά υστερεί σε βάσιμες απόκρυφες δομές για να θεωρηθεί πραγματικό μαγικό σύστημα. Ένα από αυτά τα βιβλία, η εκδοχή του Σίμωνα φαίνεται να είναι και η πιό ενδιαφέρουσα καθώς τα περιεχόμενά του είναι μεταφρασμένο υλικό  από Μεσοποτάμιες Σφηνοειδείς Πινακίδες και από Βαβυλώνιες και Ασυρριακές Συλλογές.Από την άλλη η Εκδοχή του Colin Wilson ίσως και να ήταν μία συλλογή από παράξενες «απόκρυφες» ιδέες που συνδυάστηκαν με μία δημιουργική φαντασία του Συγγραφέα.
Αρκετοί είναι εκείνοι που μελέτησαν και δοκίμασαν τις μαγικές πρακτικές που βρίσκονται στις δύο παραπάνω εκδοχές του Νεκρονομικόν και υποστηρίζουν πως η Εκδοχή του Σίμωνα είναι ικανότερη στην παραγωγή «Μαγικών» Αποτελεσμάτων. Υποστηρίζουν όμως και το γεγονός πως κανένα από τα δύο δεν ήταν αποτέλεσμα ενός Πραγματικού «Λαβκραφτικού» Αποκρυφισμού, και πως δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της ανακάλυψης ενός νέου Μαγικού Συστήματος χρησιμοποιώντας αρχαίες μαγικές πρακτικές που προυπήρχαν της Μυθολογίας Κθούλου.
Λίγο μετά την έκδοση των δύο αυτών Βιβλίων έκανε την Εμφάνισή του ένα Αποκρυφιστικό Σύστημα που ονομαζόταν Μαγεία του Χάους και βασίστηκε στην πεποίθηση πως ένα οποιοδήποτε Σύστημα ή Μυθολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Μαγικό,και άρα παρουσιαζόταν ως «Μετά-Σύστημα». Αναλόγως, η Μυθολογία κθούλου που σύμφωνα με αρκετούς είναι φανταστική, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει ένα έγκυρο Μαγικό Σύστημα. Μέσα από αυτή την ιδέα γεννήθηκε μία νέα σέκτα. Ξαφνικά αποκαλύφθηκε ένας αριθμός Μάγων του  Χάους που χρησιμοποιούσαν την Μυθολογία Κθούλου ως το κύριο Μαγικό Σύστημά τους και έτσι το Νεκρονομικόν  έγινε για ακόμη μία φορά της μόδας.
Αυτή η πρωτοβουλία των Μάγων του Χάους που εδραίωσαν το Σύστημα της Μυθολογίας Κθούλου ως έγκυρο Μαγικό Σύστημα δεν ήταν πρωτοποριακό και αυτό διότι οι Anton LaVey και Kenneth Grant έπραξαν κάτι ανάλογο πρώτοι με τις εκδόσεις τους Satanic Rituals και τα έργα του Grant (Πέρα από το Typhonian Tetralogy).  Αρκετοί από τους Αποκρυφιστές αγόρασαν τα παραπάνω και άλλα βιβλία και τα χρησιμοποίησαν στις «Σκοτεινές» Μαγικές πρακτικές τους.
O Λάβκραφτ ήταν ο πρώτος που δημιούργησε αυτό το νέο είδος Συγγραφικού Γοτθικού τρόμου και μετέπειτα τον ακολούθησαν αρκετοί ταλαντούχοι συγγραφείς που γιγάντωσαν τον Μυθιστορηματικό Τρόμο.

9 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ζήσεις ευτυχισμένος σύμφωνα με τους επιστήμονες

1. Να βλέπετε λιγότερο τηλεόραση
Οι δυστυχισμένοι άνθρωπο έχουν την τάση να βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση.
9-pragmata-pou-boreis-na-kaneis-gia-na-ziseis-eftyxismenos-symfona-me-tous-epistimones.col-8

2. Μη φοβάστε να μεγαλώσετε
Αν φοβάστε τις άσπρες τρίχες και τα προβλήματα υγείας που φέρνει ο χρόνος να ξέρετε ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία.
simple_happiness3. Προγραμματίστε διακοπές
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σχεδιασμός των διακοπών, και όχι το ίδιο το ταξίδι, αυξάνει την ευτυχία στους ανθρώπους. Ίσως η προσδοκία του να φύγουμε μακριά από την καθημερινότητα μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο από ό, τι όταν βρισκόμαστε όντως σε μια παραλία.
4. Κάντε αλλαγές στην καθημερινότητά σας
Ακόμα κι όταν κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί με τον καιρό μπορεί να γίνει ρουτίνα κι έτσι να μη σας προσφέρει την ίδια χαρά. Κάθε τόσο να αλλάζετε συνήθειες. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιο χόμπι αφήστε το για λίγο και καταπιαστείτε με κάτι καινούργιο.

Πόση ραδιενέργεια έχουν 4 τσιγάρα;


Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων εταιρειών παραγωγής και διάθεσης καπνού έδειξαν ότι ήδη από το 1964 ήταν σε γνώση τους η ύπαρξη ραδιενεργούς μόλυνσης του καπνού. Για παράδειγμα, εσωτερικές εκθέσεις του γίγαντα παραγωγής καπνού, της “Philip Morris” απεδείκνυαν ότι η εταιρεία ήταν σαφώς εν γνώσει της ραδιομόλυνσης του καπνού από το 1975. Η εταιρεία κατείχε, ήδη από το 1980, την τεχνογνωσία απομάκρυνσης του ραδιενεργού Πολωνίου-210 από τον καπνό. Μία από τις εκθέσεις περιέγραφε την τεχνική αυτή ως “εμπεριστατωμένη και σοβαρή πρόταση, αλλά ασύμφορη οικονομικά”. O δικηγόρος Amos Hausner (υιός του δημόσιου κατήγορου ο οποίος έστειλε τον Ναζί Adolf Eichmann στην αγχόνη), χρησιμοποίησε τις εκθέσεις της Phillip Morris, ως απόδειξη στην μεγαλύτερη δικαστική μάχη η οποία πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία του Ισραήλ. Σε αυτήν, μία ισραηλινή και έξι αμερικανικές εταιρείες παραγωγής και διάθεσης καπνού καταδικάσθηκαν να καταβάλλουν στους ενάγοντες, 8 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (8.000.000.000 $) για συνειδητή δηλητηρίαση ισραηλινών πολιτών με ραδιενεργά τσιγάρα.

Ζούμε σε ραδιενεργό περιβάλλον. Πάντα, μερικά εκατομμυριοστά της τροφής μας είναι ραδιενεργά, προκαλώντας 8000 ραδιενεργές διασπάσεις το δευτερόλεπτο (!) στο στομάχι μας. Λουζόμαστε στην πολύ διεισδυτική ακτινοβολία του ήλιου και των γαλαξιών και αναπνέουμε ραδιενεργό ραδόνιο από τα έγκατα της Γης. Ειδικά το πτητικό Ραδόνιο-222, ανεβαίνει σε τεράστιες ποσότητες από τα έγκατα της Γης στην επιφάνεια και κατακλύζει κτίρια, ορυχεία, χωράφια, σπαρτά, υπόγεια ύδατα και τελικά την ατμόσφαιρα (δεν είναι τυχαίο ότι άνω του 50% των καρκίνων του πνεύμονα παγκοσμίως, οφείλεται στην εισπνοή του ραδονίου). Σε αυτή την φυσιολογική διαδικασία, το ραδιενεργό αέριο Ραδόνιο-222, συνεχώς μεταπίπτει (μετατρέπεται) λόγω εκπομπής ακτινοβολίας, σε άλλα ελαφρότερα ραδιενεργά στοιχεία (μεταξύ των οποίων και το Πολώνιο-210 υπό μορφή σκόνης).

Η ατυχία των καπνιστών έγκειται στην αδυναμία του ανέμου και της βροχής στα χωράφια να διώξει από τα φύλλα του καπνού το Πολώνιο-210

Είναι επικίνδυνος ο φούρνος μικροκυμάτων; (Μέρος Ά)


Μέρος Ά

Έχει διαπιστωθεί ότι ο φόβος του πληθυσμού για τις ραδιοσυχνότητες των κινητών τηλεφώνων και κεραιών έχει γενικευθεί και στραφεί κατά οποιασδήποτε συσκευής η οποία είναι πιθανόν να εκληφθεί ως “πηγή ακτινοβολίας”. Ο φόβος αυτός περιλαμβάνει και τους φούρνους μικροκυμάτων (ΦΜΚ). Ήδη εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν την ακτινοβολία διαρροής από τον ΦΜΚ με την ραδιενέργεια, την πρόκληση σοβαρών βλαβών στην υγεία ακόμη και τον καρκίνο. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι, είτε ο ΦΜΚ, είτε το τρόφιμο, είτε και τα δύο, μετατρέπονται σε ραδιενεργά ή έστω η ακτινοβολία παραμένει “ζωντανή” στο εσωτερικό του τροφίμου....

Ο φόβος αυτός επεκτείνεται πέραν των οικιακών καταναλωτών και στους επαγγελματίες μαζικής εστίασης, καθώς χρησιμοποιούν τους ΦΜΚ σε πολύωρη καθημερινή βάση. Οι τελευταίοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της κατασκευής ασφαλών συσκευών και τον συχνό τακτικό έλεγχό τους.

Ποια είναι η βασική σύνθεση και λειτουργία του ΦΜΚ;

Ο ΦΜΚ διαθέτει κατ’αρχήν, μία ισχυρή πηγή παραγωγής υψηλού δυναμικού η οποία παράγει και διοχετεύει ηλεκτρική ενέργεια σε μία λυχνία magnetron. Η magnetron είναι ένας υψηλής τεχνολογίας “μεταλλάκτης”, ο οποίος με την σειρά του μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ηλεκτρομαγνητική (Η/Μ) χαμηλής ενέργειας ακτινοβολία (τα λεγόμενα μικροκύματα). Τα τελευταία, μέσω μίας ειδικής μικρής κεραίας (κυματοδηγός) οδηγούνται στο εσωτερικό του ΦΜΚ. Εκεί, ανακλώνται σε μία περιστρεφόμενη έλικα, διασκορπίζονται και ανακλώνται επί των τοιχωμάτων του ΦΜΚ και το τρόφιμο θερμαίνεται περιμετρικά. Ο θάλαμος είναι επενδυμένος με μεταλλικά τοιχώματα και μεταλλικό πλέγμα (στο υάλινο παράθυρο παρατήρησης) τα οποία εμποδίζουν την διαρροή της ακτινοβολίας (ο λεγόμενος “κλωβός Faraday”) έξω από τον ΦΜΚ.

Τι ακτινοβολία χρησιμοποιεί ο ΦΜΚ; Έχουν βάση οι φόβοι των χρηστών;

Έχετε Παλιές Κασέτες που τις Θέλετε; Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τις αντιγράψετε στον υπολογιστή σας!


323232323
Η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε καινοτόμα, πλέον να είναι ξεπερασμένα. Οι βιντεοκασέτες είναι ένα από αυτά τα αντικείμενα, που πλέον σκονίζονται σε αποθήκες.
Δε θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλες τις αναμνήσεις που έχουμε καταγράψει σε αυτές, σε ένα πιο καινούριο μέσο, όπως είναι ο υπολογιστής μας; Κι όμως γίνεται!
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Donald Bell μας καθοδηγεί στη διαδικασία μετατροπής των παλιών VHS κασετών μας σε μορφή αναγνωρίσιμη από υπολογιστές, ξεκαθαρίζοντας πως σε περίπτωση που θέλετε να αντιγράψετε ταινίες και όχι οικογενειακά βίντεο, απαγορεύεται από τη νομοθεσία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα