Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΣΕΞ


Για να μην είμαι υπερβολικός θα πω τα τελευταία 300 χρόνια, δήλαδή όσα κυκλοφορώ στη ζωή, είναι η πρώτη γυναίκα του πλανήτη. Ίσως θα ήμουν μέσα ακόμα κι αν ισχυριζόμουν ότι η Μπριτζίτ Μπαρντώ εδώ και χίλια χρόνια είναι ό, τι πιο θηλυκό που πλησιάζει σε αισθητική τελειότητα. Αυτή είναι η εικόνα της, θηλυκότητα που ακτινοβολεί από κορμί χωρίς χυδαιότητα, από βλέμμα αγνότητας και φωνή κοριτσίστικης αφέλειας.
Καμίλ Ζαβάλ, το πραγματικό της όνομα, όταν γεννήθηκε, στις 28 Σεπτεμβρίου, το 1934, από πατέρα αποτυχημενο ποιητή και πετυχημένο επιχειρηματία. Η μητέρα της είχε μπουτίκ ρούχων και έτσι προήλθε μια φωτογράφιση της στο “Elle”, με ψευδώνυμο μονον δυο γράμματα, Β.Β. που αργότερα έγιναν Brigitte Bardot. Ήθελε να γίνει μπαλαρίνα, όχι μοντέλο. Έγινε ηθοποιός, κάτι περισσότερο, σύμβολο του σεξ, η διάσημη γατούλα του σεξ, που προκάλεσε σε μόδα το σεξ-απήλ την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία.

6 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Κάνει το Αλουμινόχαρτο

6 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Κάνει το Αλουμινόχαρτο

Μπορεί η χρήση του να σας φαίνεται αρκετά περιορισμένη, αλλά σας έχουμε νέα: το αλουμινόχαρτο σας λύνει τα χέρια και πέρα από το τύλιγμα του φαγητού!
Πιθανόν να συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για να τυλίξετε το φαγητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να  βγάλετε αυτό το φαινομενικά μονόπλευρο υλικό από την αχρηστία του. Δείτε που θα σας χρησιμεύσει και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του
  1. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα συρτάρια σας.

Η αληθινή δουλειά του ανθρώπου είναι να βρει τον δρόμο για τον εαυτό του

Quotation-Viktor-E-Frankl-live-meaning-today-people-Meetville-Quotes-89007
Αναμφίβολα, ο Βίκτορ Φρανκλ υπήρξε ο σύγχρονος συγγραφέας που εξερεύνησε όσο κανείς τη σημασία της αναζήτησης νοήματος στη ζωή. Πράγματι, όταν ένας ασθενής τού ομολογούσε ότι η ύπαρξή του δεν είχε κανένα νόημα, εκείνος συνήθιζε να απαντάει: «Λοιπόν, τώρα πια έχει, το να της βρεις νόημα».
Στο διασημότερο έργο του εκφράζει την ακόλουθη σκέψη για τη σπουδαιότητα του να ονειρεύεται κανείς ξύπνιος ακόμα και μέσα στα τρομερότερα βάσανα:
Όλοι πρέπει να έχουμε ένα όνειρο. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον βαθμό ολοκλήρωσης ενός ατόμου από τη διακριτικότητα που επιδεικνύει απέναντι σε αντιξοότητες, όπως αν βρεθεί αιχμάλωτος πολέμου ή σκλάβος, αν αρρωστήσει σοβαρά κτλ. η ζωή έχει ένα νόημα που ο άνθρωπος οφείλει να ανακαλύψει∙ το να μη βρίσκεις το νόημα της ζωής σου, σου προκαλεί «υπαρξιακό κενό».

Η ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΩΣΗ…ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ..


Το τοξόπλασμα είναι ένα ενδοκυττάριο παρασιτο  που αποικίζει σχεδόν όλους τους  ιστους
αλλά ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει στο Μυϊκό Ιστό, Στον Εντερικο   Και Στο Νευρικο.. 
Το τοξόπλασμα είναι το μοναδικό πρωτόζωο στη φύση που μπορεί να προσβάλλει.. οποιοδήποτε εμπύρηνο κύτταρο.
Το τοξόπλασμα εμφανίζει τρεις  μορφές και κύριος (τελικός) ξενιστής του είναι η γατουλα..
γι αυτό καλο είναι να ειμαστε προσεκτικοι με τα παιδια μας..Η τοξοπλασμωση δεν αστειεύεται..

Ένας λαός στο ρόλο του νιπτήρα

Sto_rolo-tou-niptiraΥπάρχουν στιγμές που τα γεγονότα σε αποστομώνουν, υπάρχουν στιγμές που η κατάντια σου δείχνει το δρόμο της σιωπής. Μια σιωπή που αν γίνει λόγος, δε θα βρίσκει από που να αρχίσει και τι να πρωτοπεί.
Το τι ζούμε σήμερα, είναι αρκετά κατανοητό στην καθημερινότητα. Το τι θα ζήσουμε στη συνέχεια, θα γίνει ακόμα πιο κατανοητό και θα είναι απόρροια του χθες. Ενός χθες που οι «μύγες ήταν παχιές» και απολαμβάναμε τον πράσινο ήλιο στις γαλάζιες μας παραλίες. Μόνο που τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τις παρατραβηγμένες ηλιοθεραπείες που αμέριμνα κάναμε.
Θυμάμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον πατέρα μου να λέει «Η ενδεκάτη εντολή είναι, ου μπλέξεις». Δυστυχώς μπλέξαμε!
Σαμαράς και Βενιζέλος είναι επικίνδυνοι και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ψέμα στο ψέμα και εκβιασμός στον εκβιασμό είναι η μόνιμη τακτική τους.
Από την άλλη, ο Τσίπρας δε θα φέρει την «άνοιξη» που πολλοί ελπίζουν.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΗΓΟΥΜΑΣΤΕ…



Πόσες φορές δεν έχεις κάτσει να αναρωτηθείς «εγώ ποτέ θα βρω την κατάλληλη;». Η μία δεν είναι του γούστου σου, η άλλη δεν είναι τόσο έξυπνη όσο περίμενες, η τρίτη δεν είχε το χιούμορ που έψαχνες και άμα συνεχίσω μπορώ να σου αραδιάσω ενα σωρό επιπλέον «δεν» που θα γέμιζαν το πρώτο μου άρθρο. Ίσως και το δέυτερο. Σκέφτεσαι: εγώ δεν πρόκειται να την βρω ποτέ, αλλά τι σκας όλοι κάποτε την βρίσκουν, εσύ τι λιγότερο έχεις απ΄ τους άλλους; Άσε μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ, τίποτα απολύτως, απλά δεν έφτασε ακόμα η ώρα να την βρεις.

Όπως φαντάζομαι θα ‘χει συμβεί και σε σένα, είχε έρθει και σε μένα η στιγμή που νόμιζα ότι την είχα βρει. Μεγαλώνοντας, κι έχοντας γνωρίσει αρκετές κοπέλες μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι δεν ήταν σαν καμιά άλλη. “Σ’ ερωτέυτηκα απ΄ την πρώτη στιγμή που σε είδα και μου χαμογέλασες επειδή το καταλάβες”, όπως έχει πει και ο Σαίξπηρ.

Η πορεία της Αφροδίτης το 2015

Love-wallpaper-2015

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυριαρχεί στον πρακτικό Ταύρο και στον διπλωμάτη Ζυγό. Συχνά αναρωτιέσαι τι κοινό να έχει ο Ταύρος με το ζώδιο του Ζυγού και πως γίνεται η Αφροδίτη να απολαμβάνει τη θέα και από τα δυο σπίτια, δηλαδή το 2ο και το 7ο,σύμφωνα πάντα με την Αστρολογία.  Το 2ο σπίτι απεικονίζει την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και τον τρόπο υλοποίησης των σχεδίων σου,   ενώ το 7ο σπίτι εκφράζει δέσμευση και μονιμότητα και φυσικά τη σχέση που έχεις με αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες.  Η Αφροδίτη είναι δηλαδή χρήμα και έρωτας, ύλη και πνεύμα μαζί! Επίσης γνωρίζεις ότι η θεά περνάει καλά μόνο όταν έχει και τα δυο ,( ζεστή καρδιά και γεμάτο πορτοφόλι) και αυτό είναι που παρασύρει το μυαλό σου, παρά τις τωρινές συνθήκες Κρίσης ,  σε σκέψεις «πολυτελείας». Ακολουθείς σαν τυφλός τα ταξίδια της στο ζωδιακό κύκλο και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή που θα τύχεις την εύνοια της για να πιάσεις και εσύ την ..καλή!
Η Αφροδίτη ξεκίνησε την πορεία της το 2014 από τον συγκρατημένο ζώδιο τον Αιγόκερω, και μέχρι το τέλος της χρονιάς πέρασε από όλα τα ζώδια, δίνοντας τα δώρα στους θνητούς , χωρίς να κάνει ιδιαίτερες χάρες.
Μέσα στο 2015 όμως η Αφροδίτη δεν θα ολοκληρώσει τον ζωδιακό κύκλο , αφήνοντας έξω τον Τοξότη , τον Αιγόκερω , τον Υδροχόο, και τον Ιχθύ. Εσύ που ανήκεις σε ένα από τα παραπάνω τέσσερα ζώδια θα παραπονεθείς για την «κακό» που σε έχει βρει , αλλά υπόσχομαι να πάρεις το αίμα σου πίσω μέσα στο επόμενο έτος , το 2016..

"Το χάπι που συνιστώ είναι η ευγνωμοσύνη"


Χωρίς ευγνωμοσύνη, κάποιος δεν μπορεί να έχει χαρά. Όταν δείτε ανθρώπους που είναι θλιμμένοι, αρνητικοί και καταστροφικοί, ανακαλύπτετε ότι δεν έχουν ευγνωμοσύνη στην καρδιά τους. Ευγνωμοσύνη σε τι; Ευγνωμοσύνη στα πάντα! Να είστε ευγνώμονες ακόμα και σ’ εκείνους που σας βλάπτουν, που σας συκοφαντούν και που σας κουτσομπολεύουν. Αποκαλύπτουν εκείνα τα σημεία στην φύση σας που χρειάζονται βελτίωση. Κάνουν μια σπουδαία υπηρεσία δωρεάν.
 
Να έχετε ευγνωμοσύνη για την γυναίκα σας, τον άνδρα σας, τον φίλο ή την φίλη σας, την ομάδα σας, την Διδασκαλία σας, το όραμά σας, τη ζωή, τα δέντρα, τα βουνά.
 
Όταν είστε θυμωμένοι ή έχετε μίσος κι εκδικητικότητα, καθίστε για λίγα λεπτά και σκεφτείτε σχετικά με την ευγνωμοσύνη και γίνετε ευγνώμονες. Θα δείτε ότι όλα τα αρνητικά σύννεφα θα εξαφανιστούν.

Τα χαρούμενα παιδιά είναι το άνθος και ο καρπός συγκεκριμένων συνθηκών

Τα χαρούμενα παιδιά είναι το άνθος και ο καρπός συγκεκριμένων συνθηκών:




1. Δεν κληρονόμησαν καθόλου ασθένειες απ’ τους γονείς τους.
2. Οι γονείς τους δεν μόλυναν την φύση τους με εκνευρισμό, τσακωμούς, διαζύγια και αρνητικά συναισθήματα.
3. Τράφηκαν σωστά.
4. Είχαν χαρούμενο περιβάλλον.
5. Τους παρείχαν κατάλληλα ρούχα.
6. Υπήρχε αγάπη στο σπίτι, κατανόηση και αρμονία.

Το δώρο


         Ένα σπόρο να πας για δώρο φέτος...
ένα σπόρο λουλουδιού που χάνεται...
ένα σπόρο ζωντανού που πεθαίνει....
ένα σπόρο ανθρωπιάς που έφυγε...
ένα σπόρο λευτεριάς που λείπει...
κι όσο φτηνό είναι το δώρο σου...
τόσο ακριβή να ’ναι η ευχή σου...

Οι Ρότσιλδ – (β’ μέρος)

Seymour place london Rothschild
Seymour place london Rothschild
«Εβραίος υπό την εξουσία του Πεταίν, απόβλητος  υπό την εξουσία  του Μιτεράν, ε, φτάνει πια»
Guy de Rothschild
Γράφει ο Ευθύμης Φρεντζαλάς
Το 1850 οι Ρότσιλδ είχαν γίνει πλέον τόσο πλούσιοι, που δεν χρειαζόταν πλέον (ούτε και μπορούσαν μάλλον) να δανείζουν όλα τα χρήματά τους και γι’ αυτό έλαβαν από κοινού την απόφαση να διαθέσουν μέρος αυτών για την κατασκευή πολυτελέστατων παλατιών και επαύλεων, τα οποία διακόσμησαν με συλλογές πολύτιμων, ακριβών δηλαδή, έργων τέχνης. Τους αποκαλούσαν «άνευ στέμματος βασιλείς της Ευρώπης», τους είχαν αποδώσει τίτλους και τιμές και γι’ αυτό ένιωθαν πως δεν μπορούσαν να αρκεστούν στην προσθήκη του de ή του von στα ονόματά τους. Έπρεπε να χτίσουν  και παλάτια, στα οποία θα διέμεναν και τα οποία θα συμβόλιζαν την αίγλη και τον πλούτο τους και προπάντων την πολιτική τους ισχύ. Με τον καιρό, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στυλ (πολυτελούς εννοείται) ζωής που πήρε το όνομά τους (le gout Rothschild) και επηρέασε σχεδιαστές μόδας όπως τον Yves Saint Laurent…

Οι Ρότσιλδ – (α’ μέρος)

Γράφει ο Ευθύμης Φρεντζαλάς
Αν ρωτούσαμε έναν φιλαλήθη ιστορικό για τους Ρότσιλδ θα μας έλεγε, σαν τον συγγραφέα και ιστορικό Πωλ Τζόνσον, ότι «δεν έχει γραφτεί ως σήμερα  κανένα βιβλίο για αυτούς που να είναι ταυτόχρονα αποκαλυπτικό και ακριβές».  Μία γυναίκα δε συγγραφέας που σχεδίαζε να γράψει ένα βιβλίο για αυτούς με τίτλο «Ψέματα γύρω από τους Ρότσιλδ» εγκατέλειψε τελικά την ιδέα τόσο απελπισμένη που έφτασε να πει: « Μου ήταν σχετικά εύκολο να εντοπίσω τα ψέματα που έχουν γραφτεί, αλλά αποδείχθηκε αδύνατο να βρω την αλήθεια». Η στρατηγική (και πλέον, μετά από επτά γενιές Ρότσιλδ, παράδοση) της  οικογένειας  να μην αποκαλύπτουν ποτέ και σε κανέναν  το μέγεθος της περιουσίας τους και λεπτομέρειες των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων φαίνεται πως έχει εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό την ιστορική έρευνα.
Ρότσιλδ, εξώφυλλο στο περιοδικό TIME
Ρότσιλδ, εξώφυλλο στο περιοδικό TIME
Αν ρωτούσαμε, πάλι, έναν βιομήχανο για τους Ρότσιλδ θα μας έλεγε πως σε  αντίθεση με τον Μόργκαν, τον Ροκφέλλερή τον Φορντ οι Ρότσιλδ δεν άφησαν πίσω τους μεγάλα κατορθώματα, καθώς καμία μεγάλη βιομηχανία δεν συνδέεται με το όνομά τους. Ένας τραπεζίτης, όμως, θα μας έλεγε πως υπήρξαν πρωτοπόροι καθώς ίδρυσαν την πρώτη πολυεθνική τράπεζα στην ιστορία και πως αυτή αποτελούσε την Κεντρική ουσιαστικά Τράπεζα της Ευρώπης τον 18ο τουλάχιστον αιώνα μιας και δεν είχαν συλληφθεί τότε καν οι ιδέες  της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας…

Γυναίκες: Τα οφέλη της προπόνησης με βάρη

Γυναίκες fitness
Κυρίες μου, αν θέλετε να γυμναστείτε θα πρέπει να σηκώσετε βάρη. Μάθετε τα πολλά οφέλη της προπόνησης δύναμης και ξεκινήστε με ένα πλήρες πρόγραμμα προπόνησης με βάρη!

Η άρση βαρών δεν θα σας κάνει ογκώδης ούτε θα σας μετατρέψει σε Hulk. Αλλά θα κερδίσετε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και ένα εκπληκτικό σώμα.


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΗ;

Μεταβολισμός και μυϊκή μάζα: Πρώτον, και ίσως το πιο πειστικό, είναι η επίδραση που έχει η άρση βαρών στην απώλεια λίπους. Όση περισσότερη μυϊκή μάζα έχει μια γυναίκα (όπως ισχύει και για τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτος φύλου), τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψει σε μια κατάσταση ηρεμίας. Βασικά, οι μύες επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική απώλεια λίπους.

Υγεία των οστών: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άρση βαρών μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα. Πολλές γυναίκες στη δεκαετία των '20 και των '30 δεν το σκέφτονται αυτό συχνά, αλλά κάποια μέρα θα το σκεφτούν. Είναι σημαντικό να σηκώνετε βάρη και να φροντίζετε για την πυκνότητα των οστών σας πριν καν αρχίσουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Η πολύ καλοσύνη καταντά ...εμμονή.


Βάλε ζάχαρη. Ρίξε κι ακόμα λίγη. Πάρε τώρα το γλυκό και πέταξέ το.

Το ρητό, μηδέν άγαν, (τίποτα πολύ) των αρχαίων ημών… είχε την αξία του. Δώσε θάρρος στο χωριάτη… Παροιμία με τη δική της αξία.

Επί της ουσίας λοιπόν.

Η πολύ καλοσύνη δεν εκλαμβάνεται ως τέτοια. Θεωρείται με μεγάλη επιείκεια να πω, ανάγκη. Δεν θα πω ‘’βλακεία’’, γιατί τέτοια δεν είναι, αλλά θα επιμείνω προσθέτοντας μία ακόμα λέξη σε εκείνη της ανάγκης. Εξάρτηση.

Ο ευεργετημένος ως άλλος αγνώμων –ισχυρός του είδους- θεωρεί ότι εκείνος που του προσφέρει, τελικά ...υποχρεούται. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς (και δυστυχώς μπορεί να έχει δίκιο).

Μέγα το λάθος και ανήκει ολόκληρο σε εκείνον που ευεργετεί δίχως να καταφέρνει να τιθασεύσει την ανεπάρκειά του σε αίσθημα. ‘’Δίνω, άρα πρέπει να πάρω κι όταν δεν παίρνω, δίνω ακόμα περισσότερο ελπίζοντας…’’

Η ευγενής διάθεση με την πάροδο του χρόνου εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ως υποχρέωση και ο άνθρωπος ο οποίος ευγενώς δίνει, καταντά κατοικίδιο ευγενές. Χαριτωμένο.

Αυτή λοιπόν η ‘’χαριτωμενιά’’ προσβάλει.

Καταδεικνύει στο έπακρο την ολιγότητα τού να καταφέρουμε να σταθούμε σε ύψος που ορίζει η αξιοπρέπεια.

Ασφαλώς και υπάρχει θέμα με τον χαρακτήρα μας. Ασφαλώς δίχως αντίρρηση.

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” Κάρολος Ντίκενς

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Χαρά Νάστου
Φίλοι μου, είστε έτοιμοι να κάνετε μαζί μου ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε μια λαμπροστόλιστη χρονική στιγμή, στολισμένη με γιρλάντες κι αστέρια, με λαμπιόνια και κουκουνάρες, μ' έλατα χιονισμένα και καμαρωτά, που γέρνουν την κορφούλα τους σε μελωδικά τρίγωνα, που κρατούν παιδικά γαντοφορεμένα χεράκια, δίνοντας την ευκαιρία στην άχνα τους να γίνει η ομίχλη στον αέρα;
Εισιτήριό σας θα είναι ένα αγαπημένο σας βιβλίο, δώρο ίσως στα μικράτα σας, θησαυρός στον ίσκιο του στολισμένου δέντρου, χαρακιά στη μνήμη σας.
Κι εγώ την ίδια αποσκευή θα κρατώ, ολιγοβαρή μεν, μεστή δε σε ουσία και περιεχόμενο.
Απ' έξω γράφω, για να μη χαθεί: “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, Κάρολος Ντίκενς.
Μη ξεχάσετε, καλού-κακού, να επιγράψετε και στη δική σας αποσκευή.
ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

12 Top PDF εφαρμογές

1
Χρησιμοποιώντας το δωρεάν Free PDF to JPG Converter μπορείτε να μετατρέψετε απλά και γρήγορα αρχεία PDF σε JPG εικόνες. Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να εξαγάγετε τις εικόνες από αρχεία PD. Ακόμη και αν είστε αρχάριος με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να χειριστούν εύκολα προϊόντα λογισμικού, κάτι που δεν ισχύει όμως στο συγκεκριμένο.
2
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χρηστες PC που χρησιμοποιούν PDF εν τούτοις είναι δύσκολο να τα επεξεργαστούν χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση αλλά κυρίως και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή αυτή μετατρέπει τα διαθέσιμα έγγραφά σας από PDF σε Word καθιστώντας έτσι την επεξεργασία τους παιχνιδάκι.

χριστουγεννιάτικες εικόνες


Ανεβάστε την διάθεσή σας με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα wallpapers που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για φόντο στον υπολογιστή σας  σε πολύ υψηλές αναλύσεις.

Ο Αχιλλέας στον Σκορπιό* Η Αχίλλειος Πτέρνα Σου*



20. 12. 2014


Κι ο Αχιλλέας 

αφηνιάζει στην 9η Μοίρα του Σκορπιού.

 

Με τον Άρη 

να τον Τετραγωνίζει από τον Υδροχόο.

 

Με τον Άρη 

να θέλει να του βγάλει το βέλος από την

''Αχίλλειο Πτέρνα'' του*

 


Δηλαδή να του Αφαιρέσει

την Υπερηφάνεια και την Υπεροψία.

 

Και την Οργή. Την Μανιακή Οργή.

ZompieSopa: Πολυεθνικές θεάματος vs Google vs Πειρατείας

Το τελευταίο διάστημα βγήκε στην επιφάνεια μια διαμάχη και ένα οικονομικό/πολιτικό παιχνίδι που υπήρχε ανέκαθεν, μα άρχισε ν' αποκτά άλλες διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα και μετά από την διαρροή της ταινίας Ιnterview της Sony σχετικά με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.
Νομίζω είναι περιττό το να καθίσουμε να γράψουμε το ποια είναι η Sony, ο πολυεθνικός κολοσσός που εμπορεύεται σε πολλούς τομείς της αγοράς, σε τομείς που κυριαρχεί ένα ολιγοπωλιακό τραστ. Ουσιαστικά είναι μια από τις τριψήφιες σε αριθμό πολυεθνικές που ελέγχουν τον πλανήτη.
Ο έλεγχος άλλωστε δημιουργείται από το χρήμα και το καπιταλιστικό σύστημα είναι εξ' ολοκλήρου βασισμένο σε αυτό. Οσο και να προσπαθεί να φανεί αλλιώς, τον κόσμο τον ελέγχουν οι πολυεθνικές που έχουν υπό την κατοχή τους τα πάντα, από πρώτες ύλες, διατροφή, ένδυση, ψυχαγωγία, αθλητισμό, τα πάντα, οτιδήποτε υπάρχει και δεν υπάρχει γύρω μας.
Οι πολυεθνικές εταιρείες κάθε είδους, είναι αυτές που ελέγχουν και δημιουργούν την οικονομική δικτατορία από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Τα πάντα πλέον είναι βιομηχανοποιημένα και υπό των έλεγχο ενός μικρού αριθμού πολυεθνικών και των θυγατρικών τους.

Τα Αρπακτικά Σκιές





...Carlos Castaneda
"The active side of infinity"

...Τι είναι αυτό, δον Χουάν, ρώτησα. Βλέπω παντού γύρω μου σκιές, σκιές που ξεγλιστρούν.

Α, είναι το σύμπαν στην ολότητά του, απάντησε. Ασύγκριτο, μη γραμμικό, πέρα από το βασίλειο της σύνταξης. Οι σαμάνοι του αρχαίου Μεξικού ήταν οι πρώτοι που διέκριναν αυτές τις φευγαλέες σκιές, κι έτσι παρακολούθησαν τις κινήσεις τους. Τις είδαν όπως τις βλέπεις κι εσύ, και τις είδαν επίσης σαν ενέργεια που ρέει στο σύμπαν. Και ανακάλυψαν κάτι υπερβατικό.

Σώπασε και με κοίταξε. Οι παύσεις του ήταν πολύ καίριες. Σώπαινε πάντα όταν εγώ ένιωθα να κρέμομαι από μια κλωστή. Τι ανακάλυψαν δον Χουάν; τον ρώτησα.

Ανακάλυψαν πως έχουμε έναν ισόβιο σύντροφο, απάντησε με όση σαφήνεια μπορούσε. Ενα αρπακτικό, που ανέβηκε από τα βάθη του κόσμου και πήρε τον έλεγχο της ζωής μας. Τα ανθρώπινα όντα είναι αιχμάλωτοί του. Τούτο το αρπακτικό, που είναι πολλοί άρπαγες μαζί, είναι κύριος και αφέντης μας. Μας έκανε υπάκουους, αβοήθητους. Οταν πάμε να διαμαρτυρηθούμε, καταπνίγει τις διαμαρτυρίες μας. Κι όταν θελήσουμε να δράσουμε ανεξάρτητα, απαιτεί να μη δράσουμε καθόλου.

...Το γυροφέρνω τόση ώρα για να σου πω ότι κάτι μας κρατά αιχμαλώτους. Κι είμαστε όντως αιχμάλωτοι, δεσμώτες! Αυτό ήταν ένα ενεργειακό γεγονός για τους σαμάνους του Μεξικού.

Και γιατί μας κυρίευσε αυτό το αρπακτικό με τον τρόπο που μου περιγράφεις δον Χουάν; τον ρώτησα. Κάποια λογική εξήγηση πρέπει να υπάρχει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα