Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ


Ένα από τα πλέον τραγικά πρόσωπα της Μυθιστορίας μας, το οποίον έχει ταυτισθεί με την αιτία του Τρωϊκού πολέμου, είναι η Ελένη, η σύζυγος του Μενελάου, η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη!

Αν ανατρέξουμε στην Μυθολογία, θα εύρουμε τις ακόλουθες πληροφορίες δι’ 
αυτήν: Ήταν κόρη του Διός και της Λήδας, ή κατά μίαν άλλην εκδοχήν, του Διός και της Νεμέσεως, ή ακόμη φέρεται και ως κόρη του Διός και της Αφροδίτης. Σαν επίσημος πατέρας της, φέρεται ο Τυνδάρεως, βασιλεύς του Άργους.

Είχεν αδελφούς από την Λήδα τους Διόσκουρους Κάστορα και Πολυδεύκην, την Τιμάνδρα, την Κλυταιμνήστρα και την Φιλονόην.
Λήδα 
Η Ελένη, ήταν ξακουστή διά την θεϊκήν ομορφιά της. Όταν ήταν ακόμη μικρή, την απήγαγεν ο Θησεύς με την βοήθειαν του Πειρίθου και την έκρυψεν στις Αφίδνες της Αττικής, αναθέτοντας την φροντίδα της στην μητέρα του Αίθρα. Κάποτε όμως που ο Θησεύς έλειπε στον Άδη, τα αδέλφια της οι Διόσκουροι την ελευθέρωσαν, αφού κατέλαβαν τις Αφίδνες και η Ελένη επέστρεψε στο Άργος, με την φήμη της πλέον περιζήτητης νύφης σε όλην την Ελλάδα. Ήταν όμως έγκυος από τον Θησέα και εγέννησε την Ιφιγένεια, την οποία παρέδωσε στην αδελφή της Κλυταιμνήστρα σύζυγο του Αγαμέμνονος, διά να την μεγαλώσει.

Διασώστες του ΕΚΑΒ πήγαν για μεταφορά και έγιναν μαιευτήρες



Αξιέπαινοι οι σούπερ διασώστες που έχει το νησί μας, και ευτυχώς που τους έχουμε, αφού για άλλη μία φορά απέδειξαν την μεγάλη τους προσφορά. 
Συγκεκριμένα κλήθηκαν χθές το βράδυ να παραλάβουν ετοιμόγεννη γυναίκα από το χωριό Πυλώνα της Ρόδου, όμως διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν αρκετά έτοιμη για τον τοκετό και όποια άλλη ενέργεια θα εκτίθεντο σε σε κίνδυνο τόσο το νεογέννητο όσο και η μητέρα.

"Η Ροζαλία και ο κόσμος των ονείρων"

 της Μαίρης Κάντα

«Πόσο όμορφα είναι τα παραμύθια. Πόσο θα ήθελα να ζούσα μέσα  σε αυτά, χωρίς να επέστρεφα ποτέ στη πραγματικότητα» σκέφτηκε η μικρή Ροζαλία τελειώνοντας το διάβασμα ενός ακόμα παραμυθιού. Η Ροζαλία, ζούσε μαζί με το αλκοολικό πατέρα της από τότε που πέθανε η μητέρα της. Ο πατέρας της, ο Στράτος, όταν μεθούσε γινόταν βίαιος και ξεσπούσε στη μικρή του κόρη. 

     Εκείνο το βράδυ η Ροζαλία...
ξεχάστηκε με το παραμύθι που διάβαζε και άργησε να κοιμηθεί. Όταν επέστρεψε ο Στράτος στο σπίτι θύμωσε που είδε την μικρή Ροζαλία ξύπνια. «Ακόμα ξύπνια είσαι; Τώρα θα δεις τι θα πάθεις» φώναξε ο Στράτος και της έδωσε ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Η μικρή Ροζαλία λιποθύμησε από το πόνο και έπεσε στο πάτωμα.

     Όταν άνοιξε ξανά τα μάτια της η Ροζαλία δεν βρίσκονταν πια στο σπίτι της. Σηκώθηκε όρθια για να παρατηρήσει καλύτερα το μέρος όπου βρισκόταν και δεν πίστευε στα μάτια της. Ήταν ένα καταπράσινο λιβάδι με πανέμορφα λουλούδια. Μικρές νεράιδες πετούσαν στο αέρα και τραγουδούσαν, μία παρέα ξωτικών συζητούσε με μία παρέα από μικροσκοπικά μπλε ανθρωπάκια και γελούσε, ενώ χρωματιστές τεράστιες πεταλούδες μετέφεραν διάφορα βάζα από το ένα λουλούδι στο άλλο. Υπήρχε επίσης μία λίμνη με ροζ κύκνους.

ΑΣΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ


Ο κόσμος των ονείρων
Ζούμε το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμισμένοι. Όμως παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτε για τον ύπνο και τα μυστήρια που κρύβει.
Το μοναδικό που ουσιαστικά γνωρίζουμε είναι το ότι βλέπουμε όνειρα. Αλλά και για αυτά γνωρίζουμε ελάχιστα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν μόνο αυτά που γράφονται σε διάφορα περιοδικά και συνήθως δεν έχουν πολύ σχέση με την πραγματικότητα. Ο αστρικός διαχωρισμός ονομάζεται επίσης και αστρική προβολή ή αστρικό ταξίδι ή συνειδητό ονείρεμα ή εξωσωματική εμπειρία. Πρέπει να πούμε ότι η Ουσία κατά τη διάρκεια των ωρών του ύπνου, αν και εμφιαλωμένη μέσα στο Εγώ, βρίσκεται έξω από το φυσικό σώμα. Έτσι με το Εγώ και την Ουσία έξω από το φυσικό σώμα, είναι βέβαιο ότι ζούμε στο αστρικό επίπεδο που είναι ο κόσμος των επιθυμιών κοιμισμένοι, όπως ακριβώς ζούμε εδώ, σε αυτό το επίπεδο.

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ



ΚΛΕΙΔΙ ΥΑΤ
Μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει αρκετά για το γεγονός ότι είμαστε κοιμισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι αν και ευρισκόμενοι σε κατάσταση δράσης κατά την διάρκεια της ημέρας, εντούτοις ονειρευόμαστε βαθιά. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον αληθινό κόσμο μέσα από τις πέντε αισθήσεις, αλλά προβάλλουμε τα προσωπικά μας όνειρα πάνω σε αυτόν. Έτσι μας διαφεύγει η πραγματικότητα με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη.Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η συνείδηση των ανθρωπίνων πλασμάτων είναι κοιμισμένη. Οι άνθρωποι οδηγούν αυτοκίνητα, περπατούν στους δρόμους, εργάζονται, παντρεύονται και ζουν πεπεισμένοι ότι είναι ξύπνιοι, ενώ δυστυχώς κοιμούνται βαθιά και ονειρεύονται.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


Ένας νόμος ο οποίος είναι πολύ προσφιλής σήμερα σε όλες τις εσωτεριστικές σχολές αλλά και στις επιστημονικές τάξεις είναι ο νόμος της εξέλιξης. Η ανοδική εξέλιξη σημαίνει ότι τίποτε δεν βρίσκεται σταματημένο, όλα ζουν και αναπτύσσονται μέσα στον χρόνο. Σύμφωνα με αυτήν όλα εξελίσσονται συνεχώς και ανοδικά με αποτέλεσμα όλα να γίνονται καλύτερα. Αυτό είναι πολύ βολικό, αφού έτσι δεν απαιτείται από εμάς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Από μια πρώτη ματιά αυτό φαίνεται να ισχύει, αφού είναι προφανές ότι ο πολιτισμός μας συνεχώς εξελίσσεται και τώρα είμαστε «πιο πολιτισμένοι» από τον προηγούμενο αιώνα. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά μόνο για το τεχνολογικό μέρος. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει στην τελειότητα με την ανοδική εξέλιξη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΦΘΗΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Ο χυμός που εξολοθρεύει την κυτταρίτιδα


Εκτός από την υγιεινή διατροφή, τη γυμναστική, την άφθονη κατανάλωση νερού και το τοπικό μασάζ, υπάρχει ακόμα ένα όπλο που θα συμβάλλει στη μάχη σας κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού.
Ο λόγος για έναν χυμό, που αποβάλλει τις τοξίνες, διαλύει το συσσωρευμένο λίπος και σας βοηθάει να αδυνατίσετε.

Ι. Ζαφειρόπουλος: Τα Δυο Άκρα: Το "Σωματίδιο Του Θεού" Και Το Γονίδιο Της Ανθρώπινης Βλακείας" ...

Εκεί , στα σύνορα Γαλλίας - Ελβετίας , κατασκευάστηκε ο (περιμέτρου  27 χιλιομέτρων!) "πειραματικός" σωλήνας τουCERN .
Κανείς  στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει απόλυτα τη ''φύση'' του προγράμματος του CERN...
Πρόκειται για το πιο δαπανηρό  (και ίσως  το πιο επικίνδυνο!) πείραμα όλων των εποχών.
Οι  "επιστήμονες" έψαχναν  εδώ και δεκαετίες  την "αρχική   πρωτογενή" δομή, την "αρχή της "γέννησης" του Σύμπαντος (!) κλπ.
Εδώ που τα λέμε ...
ο "δικός μας" Δημόκριτος  προηγήθηκε κατά πολύ , μιλώντας για το ... άτομο (ευτυχως , παρεμεινε μονο στις  φιλοσοφικες θεωριες !)

Καστορέλαιο για υγιή μαλλιά

Το καστορέλαιο προσφέρει έντονη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά αφήνοντας τα δυνατά, απαλά, λαμπερά και υγιή.
Υλικά
καστορέλαιο
πλαστικό σκουφάκι

Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ




...  Τι άλλο θέλουν όντως οι άνθρωποι ; Αποδοχή και αναγνώριση, ναι, το οποίο είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα αυτό καθαυτό. Πώς πρόκειται  να έχουν αποδοχή ή αναγνώριση εάν αυτοί δεν αποδέχονται ή δεν αναγνωρίζουν τον εαυτόν τους;
   Εάν εσείς που ακούτε έξω εκεί  - που ακούτε εδώ  - εάν έχετε κάποιο ζήτημα αποδοχής,εάν αισθάνεστε ότι "οι άλλοι άνθρωποι  δεν με δέχονται, δεν με καταλαβαίνουν," είναι επειδή δεν δέχεστε τον εαυτό σας ή δεν κατανοείτε τον εαυτό σας.  Θέλουν την αποδοχή και την αναγνώριση. Βρίσκονται σε αυτόν τον αγώνα της ταυτότητας του να  αποδεχτούν τον εαυτό τους. Προσπαθούν να ψάχνουν όλη την ώρα για αυτό από τους άλλους. Ως επί το πλείστον δεν εμφανίζεται  ποτέ σε αυτούς το να το εξετάσουν από μέσα . Έτσι ψάχνουν την αποδοχή.

Φάκελος Α.Τ.Ι.Α. Η διασημότερη επαφή τρίτου τύπου.Το περιστατικό στο Βορονέζ της Σοβιετικής Ένωσης.


                              

Το γεγονός χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα NEW YORK TIMES ως η είδηση του αιώνα.


Μια είδηση που πρώτο έβγαλε    το Σοβιετικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης εκείνη την εποχή στην Σοβιετική Ένωση που έκανε αναφορά στο γεγονός καθώς όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να αναφέρουν την είδηση.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...




 Αγάπη είναι να δουλεύω σιωπηλά κάθε μέρα για να είμαι υπεύθυνος 
και πλήρης, να έχω καλοσύνη και να ζω γαλήνια.

 Στο βαθμό που έχω αυτό, έχω κι επικοινωνία με τον εαυτό μου, τους 
άλλους και το σύμπαν. Επομένως, θα έχω καθοδήγηση και θα προχωρώ 
με μια συνείδηση γαλήνια κι ήρεμη. Θα περπατάω στο δρόμο και κύματα 
γαλήνης θ' αφήνουν τα πέλματά μου κι αυτό είναι εκδήλωση αγάπης.

Πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τις ενοχές;


Κάποιες φορές είναι θεμιτό και αναμενόμενο να νιώθεις ενοχές, επειδή, για παράδειγμα, έβλαψες σκόπιμα κάποιον ή διέπραξες κάποιο ποινικό αδίκημα. Αν όμως είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους, που νιώθουν ένοχοι εξαιτίας όλων αυτών των «πρέπει» που δεν διεκπεραίωσαν, τότε αυτό είναι όχι μόνο κακό για την ψυχική και σωματική σου υγεία αλλά και άδικο για σένα.
Ας δούμε πως μπορείς να αποβάλλεις αυτή την ενοχή:

Που οφείλονται οι ενοχές;


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μάθει να νιώθουμε ενοχές από την παιδική μας ηλικία. Η οικογένεια, οι φίλοι, η κοινωνία και η θρησκεία συνειδητά ή ασυνείδητα μας εκπαιδεύουν να νιώθουμε ένοχοι για συγκεκριμένους τρόπους σκέψης ή συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, σαν παιδιά μας υπενθύμιζαν συνεχώς την κακή μας συμπεριφορά και όταν κάναμε κάτι λάθος, οι γονείς ή οι δάσκαλοι μας έλεγαν πόσο τους απογοητεύσαμε.
Ο σκοπός αυτής της ενοχής που επιβαλλόταν από το εξωτερικό περιβάλλον ήταν να αλλάξει τη συμπεριφορά μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε κακοί για ότι κάναμε. Όταν νιώθαμε αρκετά ένοχοι τότε κάναμε αυτό που μας ζητούσε ο γονιός ή ο δάσκαλος, ώστε να ξεφύγουμε από την ενοχή και να κερδίσουμε πάλι την έγκρισή τους.
Η ενοχή λοιπόν είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον για να χειριστεί τη συμπεριφορά κάποιου άλλου και συνδέεται στενά με την ανάγκη για έγκριση από το εξωτερικό περιβάλλον.

Τεράστιες Κατασκευές Στον Ήλιο; (Βίντεο)

ήλιος εικόνες


Όσο τρελό κι αν ακούγεται, υπάρχει ακόμη έστω και μια μικρή πιθανότητα να υπάρχουν «Κατασκευές» στον Ήλιο μας; Τρελά πράγματα πυροδοτούν τη φαντασία σου όταν σκέφτεσαι ότι ίσως υπάρχουν πραγματικές κατασκευές στον Ήλιο. Θα μπορούσε αυτό να εξηγήσει το UFO  σε σχήμα  "Angel"  που έχουμε δει σε εικόνες του SDO και το οποίο διέσχιζε  τον Ήλιο; Ή θα μπορούσε αυτό να εξηγήσει το ποσό των άλλων "Τεράστιων" αντικείμενων που παρατηρήθηκαν τυχαία στις εικόνες; Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβιώσει  τόσο κοντά στον Ήλιο; 

Τεράστιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!!! (Βίντεο)


Φοβερή εικόνα από τον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρατηρούμε ένα  τεράστιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο το οποίο βρίσκεται προς το κέντρο της εικόνας ακριβώς πάνω από τη Γη. Τι θα μπορούσε αυτό να είναι;
http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/ESC/large/ISS006/ISS006-E-51192.JPG Credit NASA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα