Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΥΠΕΡΟΧΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ! (η υπέροχη ,υπεροχή!)


Η μανία των ανθρώπων.Να υπερέχουν σε όλα από όλους τους άλλους!
έχει ο γείτονας ακριβό αμάξι?Εγώ θα πάρω ακριβότερο!
Εχει ο γείτονας ένα αμάξι?Εγώ θα πάρω δεύτερο...
Η υπεροχή στον υλισμό,η υπεροχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι,
η υπεροχή στην φήμη,στην ομορφιά,στις ερωτικές σχέσεις.
Ο άνθρωπος έχει μανία με την υπεροχή!
Γιατί όμως "πρέπει" να σκέφτεται έτσι?

Ωροσκόπιο Ιανουαρίου 2013 - Ζώδια και Αστρολογικές προβλέψεις για σωστές επιλογές 21-27 Ιαν. 2013

                               

Συγγραφέας: Μάντυ Β.   Πηγή: ANEW.GR

 
Στην αστρολογία ο Ιανουάριος φέτος είναι ότι πρέπει για να πετάξουμε από τη ζωή μας ότι μας επιβαρύνει, να τελειώσουμε οριστικά καταστάσεις που δεν μας ταιριάζουν ώστε να κάνουμε χώρο για να μπουν νέα πρόσωπα και όμορφες καταστάσεις που πραγματικά μας αξίζουν και να παραμείνουν σταθερά. Όπως μας δείχνει η αστρολογία , η Αφροδίτη (από 9-31/1) και ο Πλούτωνας (όλο το μήνα) στο ζώδιο του Αιγόκερω θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πιο λογικά και πρακτικά, να οργανώσουμε καλύτερα τη ζωή μας και ιδιαίτερα τη δουλειά μας και να κινητοποιηθούμε κυρίως για θέματα επαγγελματικά. 

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Πουλημένοι'' Νίκος Ξυλούρης-Σταύρος Ξαρχάκος- Παύλος Μάτεσις


                      Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μάτεσις


Πέθανε το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 80 ετών, ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και μεταφραστής Παύλος Μάτεσις. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στο κοιμητήριο Παπάγου.

Ρακόμελο το… ευεργετικόν!

Τι κι αν το κρύο είναι τσουχτερό; Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα; Κανένα πρόβλημα. Ένα ποτηράκι ζεστό ρακόμελο θα σας μεταφέρει με τον πιο γλυκό και μεθυστικό τρόπο τη ζεστασιά του. Η ρακή ή τσικουδιά, η διάφανη μυρωδάτη «κυρία» της Κρήτης, δένει αρμονικά με το χρυσαφί γεμάτο αρώματα πευκόμελο, και το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, το γνωστό σε όλους ρακόμελο!

Συνταγή: Ιατρικά λάδια και μύρα

Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, (Κάθε χοίνιξ ισούται με 1,2 λίτρα περίπου) από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες (μικρό κρασοπότηρο)  καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί προσθέσεις μία κοτύλη νερού και τα αφήσεις να μουσκέψουν μαζί, κάνε το ίδιο. Οι τέσσερις χοίνικες μας δίνουν μία κοτύλη.

Η Βανίλια και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

Αν και οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε για το άρωμα της, οι ειδικοί όμως μας θυμίζουν ότι διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές, τονώνει το νευρικό σύστημα και μας βοηθάει να χάσουμε βάρος...

Η Βανίλια αποτελείται από 90 περίπου είδη αναρριχητικών φυτών. Οι καρποί μερικών φυτών από τα 90 μας προσφέρουν την αρωματική ουσία βανίλια την οποία χρησιμοποιούμε συνήθως στη ζαχαροπλαστική.

Τι είναι το αλουμίνιο



PictureΤι είναι το αλουμίνιο, πόσο κυριαρχεί στη ζωή μας καλά καμουφλαρισμένο, ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία μας.
                                              Του Χρήστου Τσάκαλου
Τεχνολόγος Μηχανικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου


Στον Περιοδικό Πίνακα των Χημικών Στοιχείων έχει ατομικό αριθμό 13.

Καλά κρυμμένο  Το αλουμίνιο βρίσκεται σχεδόν παντού και ίσως μας δηλητηριάζει, λένε οι ειδικοί. Μόλις 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Η "ΚΡΙΣΗ" ΜΕ ΜΙΑ "ΑΛΛΗ" ΜΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ)


 



Εχουμε "σαλεψει" τελειως μου φαινεται...

Μια γωνια της γης,τοσο ευνοημενη απο τη φυση,την εχουμε κυριολεκτικα καθημαξει,την εχουμε "ευνουχισει" και τωρα της "ζητουμε" να παραξει!

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;! (που θα λεγε κι ο Κολοκοτρωνης).

Πού ειναι το λαδι,το σταρι,το βαμβακι,το κρασι,τα ζουμερα μας φρουτα και τα ολοδροσα λαχανικα μας; Πού ειναι η κτηνοτροφια μας; Που ειναι τα πιο "ζωντανα" ψαρια της θαλασσας μας;

Η Αμερικάνικη ιστορία των πειραματισμών σε ανθρώπους!!




1932 – 1972 - Στη διαβόητη μελέτη Tuskegee για τη σύφιλη , 200 έγχρωμοι άνδρες διαγνώστηκαν με σύφιλη αλλά ποτέ δεν τους ανακοίνωσαν την ασθένειά τους, στερώντας τους τη θεραπεία..

Χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου.

Όλοι στη συνέχεια πεθαίνουν από σύφιλη,στις δε οικογένειές τους ποτέ δεν ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να θεραπευθούν. 

Κομήτες: Οι Αγγελιαφόροι του Σύμπαντος

Διάστημα

Πέρα από τις καθαρά υλικές επιδράσεις των κομητών όπως αυτές καταγράφονται από τα επιστημονικά όργανα, λέγεται πως η παρουσία τους ασκεί και συγκεκριμένες εσωτερικές επιρροές πάνω στην ανθρωπότητα και στη Γη, καθώς και σε όποιο άλλο διαστημικό σώμα πλησιάζουν. Τα κλειδιά αυτής της γνώσης βρίσκονται στα «χέρια» της εσωτερικής παράδοσης από αρχαιοτάτων χρόνων.

Κι εσύ ω άνθρωπε, ποθείς να γίνεις Θεός. Τόσο λίγο, αγαπάς τον Εαυτό σου!!





Η απογοήτευση είναι ένα είδος χρεοκοπίας. Χρεοκοπίας επειδή ξοδεύουμε πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες.

Eric Hoffer, 1902-1983, Αμερικανός συγγραφέας & φιλόσοφος

Ένας αδύναμος άνθρωπος είναι δίκαιος μόνο κατά τύχη. Ένας δυνατός, μη-βίαιος άνθρωπος είναι άδικος μόνο κατά τύχη.

Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης

Μην μιλάς σε οποιον κάθεται να σε ακούσει. Μόνο σε οποιον εχει Κατανόηση.

Φυσική Ηγεσία - Εποχή Παρακμής - Αντιφυσική Πραγματικότητα.


Θα ήθελα να είχα την δυνατότητα, ενα μαγικό ραβδάκι, να μεταμορφώσω σε πρωθυπουργούς, η προέδρους κρατών με μεγάλη απλότητα και ευκολία, την πλειοψηφία οσων κρίνουν τους πολιτικούς. Είμαι σίγουρος, οτι το 99,9% αυτών, θα έκανε τα ίδια και χειρότερα από ότι οι πολιτικοί. Για να πάψουν να υπάρχουν εξουσίες, θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν εξουσιαζόμενοι. Και για να συμβεί αυτό, απαιτείται υψηλή παιδεία και επίγνωση. Η μάζα, είναι γυναίκα , οπως λέει ο Λεμπόν. Όσα περισσότερα της δίνεις, άλλα τόσα θέλει. Δεν ικανοποιείται ποτέ και με τίποτα. Πούλα της παραμύθι και θα σε λατρέψει. Πες της την αλήθεια και θα σε μισήσει. Ευλογημένο το μίσος της μάζας, στην αλήθεια. 

Οπλοκατοχή και Δημοκρατία. Ένα αιρετικό άρθρο από την Πράβδα.




Του Stanislav Mishin
Αυτές τίς μέρες,υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα νά θαυμάσει κανείς από τήν σοσιαλιστικές,ληστεμένες και πολιτιστικά αποδομημένες ΗΠΑ, αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ένα πράγμα παραμένει:τό δικαίωμα τής κατοχής οπλων καί θανατηφόρας χρήσης τους γιά τήν υπεράσπιση τής σωματικής ακαιρεότητας και τής ατομικής ιδιοκτησίας του κατόχου τους.
Αυτό πιθανόν να προκαλεί σόκ στούς περισσότερους δυτικούς αναγνώστες, αλλά κάποτε η Ρωσική ήταν μιά από τίς πιό βαριά οπλισμένες κοινωνίες στόν πλανήτη.Αυτό βέβαια συνέβαινε όταν είμαστε ελεύθεροι κατά τήν Τσαρική περίοδο.

H πινακίδα του Ιδαλίου


του Χάρη Φουρνίδη
Η περίφημη πινακίδα του Ιδαλίου ανεβρέθηκε από χωρικούς στο Ιερό της Αθηνάς στην βορειοδυτική ακρόπολη της αρχαίας πόλεως το 1850 και πωλήθηκε στον Duc de Luynes ( γνωστό Γάλλο αρχαιοκάπηλο). Τα όσα αναφέρονται στην πινακίδα – που βρίσκεται σήμερα στην εθνική πινακοθήκη του Παρισιού – είναι γραμμένα στην Κυπροσυλλαβική η Κυπρομινωική γραφή η οποία έχει αποκρυπτογραφηθεί από τον Άγγλο Ασσυριολόγο G. Smith το 1876, με την βοήθεια δίγλωσσης πινακίδας ( Φοινικικής – Κυπροσυλλαβικής) που βρέθηκε στον ναό του Απόλλωνα στο Ιδάλιο.

Το «θησαυροφυλάκιο» του Λούβρου


της Γεωργίας Κωνσταντίνου
Ποιος να το πίστευε άραγε ότι για να θαυμάσεις την ιστορία χιλιάδων χρόνων της ίδιας σου της χώρας θα χρειαζόταν να ταξιδέψεις χιλιόμετρα και χιλιόμετρα και να ξοδέψεις κάτι περισσότερο από ένα μηνιαίο μισθό;
Σίγουρα όχι ο Πραξιτέλης, ούτε ο Αγάσιος από την Έφεσο, ούτε ο Φειδίας μα ούτε και ο Πολύκλειτος θα τον πίστευαν.
Εμείς όμως σήμερα αγαπητοί μου το ζούμε. Πόσοι όμως από εμάς το γνωρίζουμε? Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι τα θαυμαστά έργα των προγόνων μας εκτίθενται στο παγκοσμίως γνωστό Μουσείο του Λούβρου και όχι στην γενέτειρα τους; Κι ακόμη περισσότερο πόσοι από εμάς γνωρίζουν τα έργα που βρίσκονται σε αυτό το μουσείο, ποιοι τα έφτιαξαν και πότε;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


H Aγάπη είναι κατάσταση ή ζείς μέσα σ'αυτήν,ή όχι...

Ο άνθρωπος, δημιουργός του εαυτού του


Ξαναβρίσκουμε εδώ όλη την σύλληψη της έννοιας του ανθρώπου, της όποιας πρέπει να υπενθυμίσουμε τις βασικές γραμμές. Ό άνθρωπος είναι ζωντανός και συνεπώς υποταγμένος σε μερικούς εξαναγκασμούς, πού απορρέουν από την βιολογική του υπόσταση, 'Αλλά δεν είναι ζωντανός όπως τα άλλα όντα. Διαφέρει από τα άλλα ζώα, με μια πιο μεγάλη και συνεχή ελαστικότητα, τείνει προς το «νέο, ή προς την διαρκή νεότητα. Μέσα στα όρια και στις προϋποθέσεις της φύσεως μας, ή Ελευθερία μας παραμένει ακέραια. Αυτή είναι όλη ή διαφορά μεταξύ του ένστικτου και αυτού πού στον άνθρωπο είναι ή παρόρμηση.

Η θέση της γυναίκας στον χριστιανισμό



Το σωστό κατά τον Παύλο για έναν άνδρα είναι να μην αγγίξει ποτέ του γυναίκα! Συμβιβάζεται όμως με την κατώτερη ηθικά λύση της μονογαμίας, για να αντιμετωπίσει την... πορνεία. Επίσης συμβουλεύει τις χήρες να μείνουν όπως αυτός, δηλαδή άγαμες. Για την αντιμετώπιση όμως της ερωτικής επιθυμίας, κάνει την παραχώρηση να επιτρέψει και σε αυτές το γάμο. Ο γάμος δηλαδή παρουσιάζεται ως «αναγκαίο κακό» για την αποτροπή της αχαλίνωτης σεξουαλικότητας, ενώ για «προγαμιαίες σχέσεις» ούτε λόγος... Αν όλοι είχαν την ίδια άποψη (ευτυχώς για μας δεν την είχαν), τότε μάλλον το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί! 

Χωριό υποφέρει:πάνω από 20 καταβόθρες σε 5 μήνες!!


Μια τρύπα στην κινεζική χωριό του Lianyuan
Οι κάτοικοι στο χωριό  Lianyuan στη νότια επαρχία Χουνάν της Κίνας  ζουν έναν εφιάλτη τους τελευταίους μήνες.

Πάνω από 20 καταβόθρες έχουν ανοίξει στο έδαφος από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα