Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Koροναϊός: Η ανοσία είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι δείχνουν τα τεστ



Παρόλο που κάποια άτομα έχουν βρεθεί αρνητικά σε αντισώματα κοροναϊού μπορεί εντούτοις να έχουν ακόμη κάποια ανοσία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Για κάθε άτομο που ήταν θετικό για αντισώματα, δύο βρέθηκαν να έχουν συγκεκριμένα Τ-κύτταρα που ταυτοποιούν και καταστρέφουν μολυσμένα κύτταρα. Αυτό παρατηρήθηκε ακόμη και σε άτομα που είχαν ήπια συμπτώματα Covid-19 ή ήταν εντελώς ασυμπτωματικά.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό προστατεύει απλώς το άτομο ή αν μπορεί επίσης να το εμποδίσει να μεταδώσει τη μόλυνση σε άλλους.
Ερευνητές στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία έκαναν τεστ σε 200 άτομα τόσο για αντισώματα όσο και για Τ-κύτταρα.

Ο τρόπος που τρώμε φανερώνει το χαρακτήρα μας




Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει τα άτομα γύρω μας να τρώνε και να μας προκαλεί εντύπωση ή να μας ξαφνιάζει ο τρόπος με τον οποίο το κάνουν. Άλλες φορές ακούμε ήχους κατά τη διάρκεια του φαγητού από κάποιους κυρίως όταν “μασουλάνε” τη τροφή τους, άλλες φορές βλέπουμε ανθρώπους να βάζουν στο στόμα τους τεράστιες ποσότητες φαγητού και επίσης άλλη κατηγορία ατόμων μπορεί να έχει το φαγητό μπροστά της επί ώρες χωρίς να μπορεί να το φάει.
Μετά από έρευνες, οι μελετητές έφτιαξαν μια χρήσιμη και αποκαλυπτική λίστα, η οποία αναφέρει τους πιο γνωστούς τρόπους κατανάλωσης του φαγητού και πως αυτοί συνδέονται άμεσα με τον χαρακτήρα των ανθρώπων.
Όταν τρώμε αργά

Άνθρωποι από τον Πύρινο Κόσμο μπορούν να κατεβούν και να εκτελέσουν πολλές θαυματουργές επεμβάσεις


MATRIX και Αιθερικό πεδίο - Μπορούμε να ξεφύγουμε; - Διαδραστικά

Άνθρωποι από τον Πύρινο Κόσμο μπορούν να κατεβούν στον αστρικό και φυσικό κόσμο και να εκτελέσουν πολλές θαυματουργές επεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούν ακόμη και να σταματήσουν μηχανήματα και αυτοκίνητα, εάν δουν μεγάλους κινδύνους, ή να μεταφέρουν διάφορα αντικείμενα από μεγάλες αποστάσεις.

Αναφέρεται επίσης ότι μπορούν να πιάσουν βόμβες και να τις τοποθετήσουν με ασφάλεια στη γη πριν εκραγούν. Υπάρχει μια ομάδα αστρικών εξυπηρετητών που είναι οργανωμένοι για να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους των πολεμικών παιχνιδιών που η ανθρωπότητα παίζει τόσο σοβαρά και με μεγάλο μίσος και εχθρότητα.

20 κορυφαίες συμβουλές ζωής από ηλικιωμένους άνω των 60!



Πρόσφατα έγινε μια έρευνα σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών με θέμα: «Τι συμβουλή θα δίνατε στα νεαρά άτομα σήμερα;» Φαίνεται πολύ απλή ερώτηση, αλλά όπως αποδεικνύεται, μερικές απαντήσεις, ήταν τελείως απρόβλεπτες.
Σας συστήνουμε να διαβάσετε τις συμβουλές τους, που στη πλειοψηφία τους συστήνουν να δράσουμε τώρα, παρά να το μετανιώσουμε αργότερα.
1. Οι άνθρωποι συνήθως λένε: «Καλή είναι εκείνη η δουλειά, που καθημερινά λαμβάνεις προσωπική ικανοποίηση». Είναι μια λάθος δήλωση. Καλή δουλειά είναι εκείνη που μπορείτε να αντέξετε τη πλειοψηφία των συναδέλφων σας και καλύπτει όλα τα έξοδά σας. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια τέτοια δουλειά, που την λατρεύει όλη την ώρα.
2. Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Μη παντρεύεστε νέοι. Ζήστε μια γεμάτη ζωή. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ. Δεν έχει σημασία, αν έχετε χρήματα ή όχι. Μαζέψτε τη βαλίτσα σας και ταξιδέψτε εκεί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Όσο δεν έχετε παιδιά, μη χαλάτε χρήματα σε ρούχα. Δείτε τον κόσμο. Βρείτε ένα σημείο στον χάρτη και φύγατε!
3. Μη τα παίρνετε όλα σοβαρά. Ακόμα και σε στιγμές που η ζωή φαίνεται ανέλπιδη, προσπαθήστε να γελάσετε με όλη την κατάσταση και να κοιτάξετε μπροστά.
4. Ο φίλος είναι εκείνος που θα έρθει για βοήθεια, ακόμα και στις δύο το πρωί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί.
5. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας, είναι αυτός που θα δεχτεί να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σας.

Ο Ιούλιος ο Θεραπευτής*





1. 7. 2020




Οι Θεραπευτές Ιατροί


Άγιοι Ανάργυροι,


Κάθε Πρωτη Ιουλίου


Θυμίζουν


Πως ο Μήνας αυτός


είναι Αυτοκράτορας


γιατί εν Πρώτοις


είναι Θεραπευτής Ιατρός Ανάργυρος,


δεν Αργυρώνεται ~ Δεν Πληρώνεται,


σου λέει λοιπόν πως η


Πραγματική Θεραπεία η Εντός σου,


δεν Πληρώνεται,


είναι Ανεκτίμητη,


μιλά για τους Εσωτερικούς σου Θεραπευτές,


όχι τους Εξωτερικούς,


η Πραγματική Θεραπεία Ξεκινά


όταν ο Εξωτερικός Θεραπευτής


ενεργοποιεί τον Θεραπευτή Μέσα σου*

Πώς να αλλάξετε συνήθειες για το καλό

Η συγγραφέας του βιβλίου “The kindness method: changing habits for good “ Shahroo Izadi υποστηρίζει πως το να είσαι καλός είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που βοηθά την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση και τον έλεγχο της συμπεριφοράς του κάθε ανθρώπου. 
ΤBehaviorChangeΤο Balance Magazine δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ‘’ Γιατί η καλοσύνη είναι μία υπερδύναμη;”
Είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στα αρνητικά και τι συμβαίνει με τις συμπεριφορές μας, αλλά για να διασφαλίσουμε πραγματική, διαρκή αλλαγή, ίσως ήρθε η ώρα να αφήσουμε την καλοσύνη να οδηγήσει τον δρόμο μας. Είναι φυσικό να σκεφτόμαστε πολύ πάνω στα αρνητικά των συνηθειών μας – τελικά, είναι συχνά ο λόγος που θέλουμε να αλλάξουμε. Όμως, εστιάζοντας στο πώς τα μοτίβα της συμπεριφοράς μας μας βοηθούν να παραμείνουμε ίδιοι, μπορεί αυτό να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε πολύ πιο χρήσιμες γνώσεις.
Γιατί όμως κάποιος να αλλάξει συνήθειες και να γίνει ‘’περισσότερο’’ καλός; 
  1. Όταν προσπαθείς να αλλάξεις μία συνήθεια καταλαβαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου
Ας υποθέσουμε πως υπάρχουν κάποιες στιγμές που απογοητεύεσαι από τον εαυτό σου και αναρωτιέσαι, γιατί αντέδρασες απότομα σε μία συνθήκη. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να καταλάβεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την αντίδραση ή αν σου θυμίζει κάτι αυτή η συμπεριφορά; Σύμφωνα με το περιοδικό Balance, ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις τον εαυτό σου είναι να αναρωτηθείς εξ αρχής γιατί φέρεσαι με έναν τρόπο που δεν σου αρέσει και μετά το μετανιώνεις. Για να καταλάβεις τους αγαπημένους σου θα χρειαστεί πρώτα να καταλάβεις εσένα. 

Άγγελοι Συνοδοί – Κανείς άνθρωπος δεν «πεθαίνει μόνος»



Κανείς ἄνθρωπος δέν «πεθαίνει μόνος». Αὐτό εἶναι ἕνα μεγάλο ψέμμα. Ὅπως ψέμμα εἶναι ὅτι «ζεῖτε μόνοι». Περνᾶτε στήν ἔνσαρκο βίωση μέ τόν ἤ τούς φύλακές σας, συνεχίζετε μέ τούς ἴδιους ἤ μέ ἄλλους ἀγγέλους καί ὁδηγούς, φεύγετε ἀπό τό φυσικό πεδίο πάλιν μέ φύλακες συνοδούς. Ὅλοι. Μικροί καί μεγάλοι (ἐξελικτικῶς νεώτεροι ἤ ὡριμότεροι). Ὅπου καί ἄν ἔχετε νά πᾶτε «μετά», φεύγετε ἀπό τήν βίωση μέ συνοδούς.
Ἀναφερόμενοι στόν θάνατο καί στό ταξείδι τῆς ἐπιστροφῆς, ἀρχίσαμε μ’ αὐτήν τήν δήλωση, ἐπειδή ἡ γνώση καί ἡ ἀποδοχή ἤ μή ὡς ἀληθοῦς αὐτῆς τῆς πληροφορίας καθορίζει καί τόν τρόπο τοῦ περάσμα­ τος καί ὅσα συμβαίνουν κατόπιν:
Οἱ πεποιθήσεις κάθε ἀνθρώπου σχετικῶς μέ τήν Ὕπαρξη, τήν ἀθανασία τῆς ψυχῆς, τούς ἀγγέλους, τους ὁδηγούς, τόν «Παράδεισο», τήν «Κόλαση», τό Χάος…, οἱ πεποιθήσεις εἶναι αὐτές πού καθορίζουν τήν συνέχεια ­ὅπως ἄλλωστε συμβαίνει καί κατά τήν διάρκεια τῆς βιώσεως.

«Τώρα είμαι ελεύθερος να απαγκιστρωθώ απ’ ό,τι είναι πια παρελθόν». (WAYNE W. DYER)



Από τα Ρουμπαγτάτ του Ομάρ Καγιάμ
Το δάχτυλο που κινείται γράφει. Κι όταν γράψει, κινείται παρακάτω. Καμιά ευσέβεια, πνεύμα κανένα δεν θα το θέλξει πίσω, μισή γραμμή να ακυρώσει, δάκρυ κανένα ούτε μισή γραμμή θα σβήσει.
ΟΜΑΡ ΚΑΓΙΑΜ (περ. 1048 – 1122)
Ο Ομάρ Καγιάμ ήταν λόγιος και αστρονόμος, και έζησε στο Ιράν. Η ποίησή του αντανακλά τις σκέψεις του σχετικά με το θεϊκό στοιχείο, το καλό και το κακό, το πνεύμα, την ύλη κατ το πεπρωμένο.
Σχεδόν χίλια χρόνια έχουν περάσει από τη γέννηση του Ομάρ Καγιάμ, του πιο γνωστού σκηνοποιού, ποιητή και αστρονόμου, που υπήρξε συγχρόνως λαμπρός αφηγητής ιστοριών με φιλοσοφικό συμβολισμό. Το παραπάνω τετράστιχο από τα Ρουμπαγιάτ περιέχει ένα μάθημα ζωής που στο πέρασμα μιας ολόκληρης χιλιετίας διατηρεί ατόφια τηv αξία του. Τα περίφημα αυτά λόγια περικλείουν μια αλήθεια πολύ λεπτής φύσης, που συνήθως διαφεύγει από πολλούς ανθρώπους.
Ένας τρόπος για να κατανοήσετε τη σοφία αυτού του τετράστιχου είναι να φανταστείτε το σώμα σας σαν ένα ταχύπλοο σκάφος που διασχίζει τα ύδατα με ταχύτητα σαράντα κόμβων rnv ώρα. Εσείς στέκεστε στην πρύμνη αυτού του σκάφους με το βλέμμα σας καρφωμένο στο νερό. Αυτό το οποίο βλέπετε κατά τη φανταστική αυτή σκηνή, είναι το αυλάκι που χαράζει το σκάφος στο νερό. Τώρα, θέλω από εσάς να στοχαστείτε σχετικά με τα ακόλουθα τρία ερωτήματα:
Ερώτημα πρώτο: Τι είναι αυτό το αυλάκι στο νερό; Το πιθανότερο είναι πως θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το ίχνος που αφήνει πίσω του το σκάφος, και τίποτα περισσότερο.
Ερώτημα δεύτερο: Τί είναι αυτό που κινεί το σκάφος; (Το σκάφος αντιπροσωπεύει τον διάπλου σας στη ζωή.) Η απάντηση είναι: «Η ενέργεια που παράγεται αυτή τη στιγμή από τη μηχανή, και μόνο αυτή, είναι η αιτία rnς κίνησης του σκάφους». Ή, όταν πρόκειται για τη ζωή σας, οι σκέψεις της παρούσας στιγμής είναι αυτές που κινούν προς τα εμπρός το σώμα σας, και τίποτε περισσότερο!

Ταραχές για τη δολοφονία του Φλόιντ


Νικόδημος

1. Ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών των διαμαρτυριών, ειρηνικών και βίαιων ταραχών στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και σε άλλες χώρες; Γιατί γίνονται; Τι ζητούν οι διαδηλωτές;

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ και η καταπιεστική διάκριση κατά των μαύρων και, γενικότερα, μη λευκών ξένων, δεν είναι καινούριο φαινόμενο, όπως έχω δείξει σε προηγούμενα άρθρα και όπως είναι γενικά γνωστό.

Τώρα ο ρυθμός παρακμιακής κατολίσθησης σε αυτή τη νέα χώρα, που επιφανειακά υποσχόταν τόσα πολλά και που στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα προσέφερε, όχι δίχως κάποιο συμφέρον, τόσα πολλά στην Ευρώπη, φαίνεται να είναι ταχύτερος κι εντονότερος.

Αυτή η παρακμιακή βουτιά φαίνεται όχι μόνο στην ψυχρή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (ενώ και 3 αστυνομικοί και πολλοί πολίτες χάζευαν και βιντεοσκοπούσαν το θέαμα) μα και στις διαμαρτυρίες και ταραχές που ακολούθησαν - και, φυσικά, στον ανεκδιήγητο πρόεδρο Τραμπ!

2. Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ και Δεξιοί αλλού προσπαθούν να καλύψουν την πραγματικότητα εστιάζοντας σε ζητήματα μακριά από την αυξανόμενη διαφθορά και βία στη δήθεν φιλελεύθερη μητρόπολη της πολιτισμένης Δύσης μακριά και από τον πρόεδρο και την αστυνομία και τις πολιτικο-οικονομικές δομές. Οπωσδήποτε δεν είναι όλες οι κρατικές υπηρεσίες και όλες οι αστυνομίες ρατσιστικές, εναντίον των μαύρων. Μα δεν φωτίζουν την υπόθεση με το να ξεφουρνίζουν οι αρθρογράφοι άσχετες στατιστικές για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων μαύρων, μα και περισσότερων λευκών που έχουν σκοτώσει οι μαύροι! Οι περισσότεροι στηρίζουν τον Τραμπ.

Πώς να επιβιώσεις από τον ανάδρομο Ερμή.



Οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι οι κινήσεις των πλανητών έχουν συνέπειες για τη ζωή μας στη γη. Στην αστρολογία κάθε πλανήτης έχει μια έννοια και μια αντίστοιχη σειρά «σημάτων». Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον ήλιο τους, είτε πιστεύουν στην αστρολογία είτε όχι. Κάθε σημάδι του ήλιου κυβερνάται από έναν διαφορετικό πλανήτη και καθένας έχει διαφορετικές επιπτώσεις. Ο Ερμής στην αστρολογία είναι ο πλανήτης που κυβερνά την επικοινωνία, το ταξίδι και τη μάθηση. Αυτός είναι ο λόγος που ο ανάδρομος Ερμής θεωρείται ότι προκαλεί παρεξηγήσεις και αναλύσεις στην επικοινωνία. Μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνος για ατυχήματα στις μεταφορές και καθυστερήσεις στις διαδικασίες.
Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή στην καθημερινότητα, όμως είναι και μια ευκαιρία για ανανέωση. Πώς μπορείς, λοιπόν, να επιβιώσεις όποιο ζώδιο κι αν είσαι;

Κριός: Ενώ είναι γενικά παθιασμένοι και θετικοί άνθρωποι είναι επίσης γνωστοί για την παρορμητικότητά τους και τις αντιθέσεις στη διάθεσή τους. Προσπάθησε να μη χάσεις την ψυχραιμία σου όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις – θυμήσου ότι δεν είσαι ο μόνος. Αν πάλι δεν πάνε όπως τα θέλεις, δοκίμασε να κάνεις μποξ.
Διάσημοι Κριοί: Edie Sedgwick, Reese Witherspoon, Elton John, Lady Gaga, Robert Downey Jr, Pharrell.

Ταύρος: Αξιόπιστοι, πρακτικοί, φιλόδοξοι, και αισθησιακοί είναι οι «άγκυρες» του ζωδιακού κύκλου και τα πιο σταθερά ζώδια. Είναι ανθεκτικοί, τους αρέσει η τάξη και παρόλο που δεν συμπαθούν τις αλλαγές, η γήινη σταθερότητά τους, τους επιτρέπει να αλλάζουν μαζί με τις εποχές. Οι ταύροι εργάζονται σκληρά και δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από τις ανέσεις τους.
Ανάδρομος Ερμής: Αγκάλιασε τους αγαπημένους σου, βάλε μία μάσκα προσώπου και απόλαυσε την αγαπημένη σου σειρά.
Διάσημοι Ταύροι: Miranda Kerr, GiGi Hadid, Iggy Pop, Queen Elizabeth II, William Shakespeare, Barbara Streisand

Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη στον κόσμο

Η αγάπη μεταμορφώνει πραγματικά τον άνθρωπο είτε βρίσκεται από την πλευρά αυτού που την προσφέρει είτε από την πλευρά αυτού που τη δέχεται.


Είναι μία συνεχής διεργασία τροφοδοσίας παραγωγικής διατήρησης του «είμαι» ως σημείο αναφοράς και ανάδειξης του «είμαστε» ως κανάλι εξέλιξης που κατακλύζει κάθε σημείο της ανθρώπινης ύπαρξης διοχετεύοντας συνεχείς ανάσες ζωής μέσα από το κανάλι της, συνδέοντας κυρίως πνευματικά τους φορείς της.
Πρακτικά όμως στις μέρες μας, οι επιστήμονες μέσω σύγχρονων επιστημονικών ερευνών αποδεικνύουν πόσο η αγάπη βοηθά τους ανθρώπους να απαλύνουν τον πόνο τους βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία του νευρικού τους συστήματος.
Η επιστήμη αναφέρει πως η αγάπη όχι μόνο ελαττώνει την εμπειρία του φυσικού πόνου αλλά κάνει εμάς και τους αγαπημένους μας πιο υγιείς.

Η εμπειρία της ένωσης με τον εαυτό


Αν είναι να μιλήσεις, μίλησε από την καρδιά…
Μιλησε με αγάπη, μίλησε με αλήθεια τιμώντας τη ζωή και το φως…
Μη λες αυτά που θέλουν να ακούσουν
Μίλα με την αλήθεια της καρδιάς σου

Κι αν νιώθεις ότι δεν μπορείς, ότι το μυαλό κυριαρχεί στο λόγο σου
Σώπασε…

Άσε τη σιωπή να σε εξαγνίσει
Επέτρεψε στο φως να σε ενώσει, 
να σταματήσει το διχασμό σου,
να σε οδηγήσει στην ολότητα…

ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ?

Window portraits highlight COVID-19 challenges with humor ...

Τους εφιάλτες τους φανταζόμαστε σαν κάτι πολύ ιδιαίτερο, όπου εικόνες που δεν βλέπουμε ποτέ στην πραγματικότητα εξελίσσονται με τρόπους αφύσικους, τέρατα που εισβάλλουν στον ήσυχο ύπνο μας και μας ιδρώνουν, μας κόβουν τα γόνατα, μας γεμίζουν συναισθήματα αγωνίας, υποψίας πως κάτι τρομερό συμβαίνει ή θα μας συμβεί. Αυτός ο εφιάλτης όμως που ζούμε τώρα, είναι ύπουλος. Είναι ντυμένος με τα χρώματα της "κανονικότητας". Συμβαίνει. Τον αποδεχόμαστε σαν κάτι το φυσιολογικό... Ναι κάπου εκεί αρχίζει και χάνεται το νήμα. Οταν την ανωμαλία αρχίζεις να την αποδέχεσαι σαν κανονικότητα.

Κοπέλα γύρω στα 25? Κάπου εκεί. Ηλεκτρικός. Πρωί. Φοράει μάσκα. Γάντια. Κρατάει στο χέρι της το κινητό, ακούει μουσική, αλλά κάθε τόσο βγάζει από τη τσάντα ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό και πασαλείβει τα χέρια της. Μια κυρία την πλησιάζει αρκετά. Βάζει τις φωνές. Σας παρακαλώ μην έρχεστε κοντά μου. Κρατείστε τις αποστάσεις που ορίζει ο νόμος... λέει...Ναι, γιατί ο νόμος πλέον μπορεί να είναι ότι θέλει. Σοβαρός ή γελοίος. Λογικός ή παρανοϊκός. Μπορεί να έχει ουσία ή να είναι απλά για χαβαλέ. Μπορεί να αποσκοπεί σε επιβολή προστίμου, φυλάκισης ή απλά να έχει κέφια και να θέλει να φτιάξει στομάχι από τα γέλια, παρακολουθώντας τους λοβοτομημένους που τους παίζει σαν μικρές καλοκουρδισμένες μαριονετίτσες...

Κοιτάζω γύρω μου και νοιώθω πως ο covid ήταν μόνο η αρχή μιας παράστασης τσίρκου, όπου σίγουρα εμείς δεν είμαστε ούτε ακροβάτες, ούτε θηριοδαμαστές... ούτε καν χαρισματικοί κλόουν.. Νομίζω πως είμαστε τα παραπαίδια που μαζεύουν τα σκουπίδια στο τέλος της παράστασης. Οι ασήμαντοι που οι θεατές αγνοούν την ύπαρξή μας. Είμαστε κάπου εκεί, πίσω από τις κουρτίνες και υπακούμε σε ότι απαιτήσουν οι πρωταγωνιστές. Ναι ο covid ήταν η πρώτη γενική πρόβα, γιατί κάποιος έπρεπε επιτέλους να τσεκάρει πόσο χαμηλά έχει πέσει ο άνθρωπος. Έπρεπε κάποιος να είναι σίγουρος πως ότι και να συμβεί, ότι και να θελήσουν να επιβάλουν στον υποτιθέμενο εύφρονα πίθηκο, αυτός θα το καταπίνει σαν νεράκι. Έτσι απλά. Πήδα, θα πηδάει, σκύψε, θα σκύβει, μην ανασαίνεις, θα κρατάει την αναπνοή, χτύπα παλαμάκια, θα χειροκροτά....

ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ» - Η σημασία των μη τεχνικών δεξιοτήτων - Ηγεσία και διαχείριση των δεξιοτήτων (Μέρος Τρίτο)

Διασώστης μια πολυφορεμένη λέξη (για να λέμε τα σύκα – σύκα και τη ...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 

4. ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ 

Μη τεχνικές δεξιότητες μπορούν να οριστούν ως συμπεριφορές οι οποίες δεν σχετίζονται άμεσα με τη χρήση της ιατρικής τεχνογνωσίας, φάρμακα ή εξοπλισμό. Αφορούν στις διαπροσωπικές ικανότητες, π.χ. επικοινωνία, ομαδική εργασία, την ηγεσία, και τις γνωστικές δεξιότητες π.χ. κατάσταση εγρήγορσης και τη λήψη αποφάσεων (Cole E, 2006).

Ηγεσία μπορεί να είναι ορίζεται ως η διαδικασία επηρεασμού των δραστηριοτήτων ενός ατόμου ή μιας ομάδας στις προσπάθειές της να επιτύχει και να ολοκληρώσει ένα στόχο (Hersey P, 1979). Οι όροι θα αναλυθούν παρακάτω.

4.1 Ιστορική Αναδρομή 

ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ» - Ο Ρόλος του Διασώστη και της Ομάδας στην Αντιμετώπιση Ατυχημάτων (Μέρος Δεύτερο)

Eκπαίδευση του Διασώστη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 

3. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 

3.1 To έργο του ΔΙΑΣΩΣΤΗ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ συνίσταται: 

α) Nα αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει στον τόπο του συμβάντος απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις (ατυχήματα, οξείες παθολογικές καταστάσεις) σε επαφή και συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία Επειγόντων εις την οποία μεταδίδει πληροφορίες με τα μέσα τηλεπικοινωνιών που χειρίζεται ο ίδιος (VHF, τηλεφωνική επαφή, μετάδοση δεδομένων με τηλεϊατρική) και λαμβάνει οδηγίες

 β) Να αυτενεργήσει σε περιπτώσεις όπου η βαρύτητα δεν επιτρέπει την αναμονή (π.χ. καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση επί καρδιακής ανακοπής) 

γ) να προβεί μετά από εκτίμηση και εντολή της ιατρικής υπηρεσίας από τα παρεχόμενα από την τηλεϊατρική στοιχεία και πληροφορίες σε σωστικές ενέργειες για τον πάσχοντα, όπως είναι η χορήγηση φαρμάκων και υγρών παρεντερικώς, η ακινητοποίηση καταγμάτων, η χορήγηση οξυγόνου, η απελευθέρωση και διατήρηση ανοικτών αεροφόρων οδών, η μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής, η ηλεκτρική ανάταξη της καρδιακής ανακοπής. 

δ) Να βοηθήσει τον ιατρό της Επείγουσας ιατρικής, όταν παρίσταται στην ομάδα, εκτελώντας με την πρέπουσα δεξιότητα και ακρίβεια τις εντολές του. 

ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ» - Γενική Θεώρηση Αντιμετώπισης Πολυτραυματία - Ορισμοί - Στόχος Πρώτων Βοηθειών (Μέρος Πρώτο)

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ 

Η εξέλιξη και η τελική έκβαση του τραυματία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γεγονότα της πρώτης ώρας μετά τον τραυματισμό η οποία συνηθίζεται να λέγεται "χρυσή ώρα". Η πατρότητα της χρυσής ώρας στο τραύμα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και ανήκει στον στρατιωτικό χειρουργό Adams Cowley ο οποίος με την φράση αυτή ήθελε να περιγράψει το διάστημα εκείνο μετά από σοβαρό τραυματισμό στο οποίο οι ιατρικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι σωτήριες για την ζωή του τραυματία (Dick W 2000).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα