Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

11 «ιδιοτροπίες» του ανθρώπινου σώματος

Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει να μουδιάζει το χέρι σας, να «πετάει» το μάτι σας, να κοκκινίζετε χωρίς λόγο ή ακόμα και να έχετε αυτή την περίεργη αίσθηση του déjà vu; Τι σημαίνουν τελικά αυτά τα περίεργα «μηνύματα» που μας στέλνει το σώμα μας;

Από΄εμάς, τον καθένα από εμάς, εξαρτάται η ευημερία, η αλληλεγγύη, η χαρά και το Νόημα του κόσμου τούτου.



Για αιώνες ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο, για πάσα χρήση. Ο ένας τον άλλον και ο άλλος τον άλλον...Σαν ένα ντόμινο που και ο πρώτος και ο τελευταίος θα πέσουν κάτω, αλλά δεν το ξέρουν από την αρχή.

Έγινε συνήθεια να κάνουμε κι εμείς στον άλλον, ότι μας κάνουν και εμάς. Και αυτό που κάνουμε και αφήνουμε να μας κάνουν, είναι μέρος μιας άνευ όρων απάθειας προς κάθε τι ζωντανό...
Το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα και στα φυτά έχει να κάνει με αυτήν την απάθεια και επεκτείνεται και στο ανθρώπινο στοιχείο.
Γιατί όλος ο κόσμος της Γης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μεταξύ του, μέσα από μια λεπτή ισορροπία Αγάπης και Σεβασμού, που καθορίζουν την Συνύπαρξη μας. Δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένα ζωντανό στοιχείο από τούτην την απάθεια...

Δεν αρκεί



Δεν αρκεί να νομίζεις ότι…, πρέπει να ξέρεις τι. Δεν αρκεί να πιστεύεις ότι…, πρέπει να έχεις όλη την ύπαρξή σου εκεί.

 Δεν αρκεί να σχεδιάζεις για…, πρέπει να δράσεις. Δεν αρκεί να θεωρείς πως…, πρέπει να το βιώνεις. Δεν αρκεί να σου αρέσει το…, πρέπει να σε στοιχειώνει τις νύχτες. 

Βρίσκεις τον εαυτό σου, όχι όταν σε αποδέχονται οι άλλοι, αλλά όταν αποδεχτείς εσύ αυτό που είσαι




Η οπτική που έχουμε για κάτι, είναι ο μεγαλύτερος δέσμιος της πορείας μας. Νομίζεις κάτι; Αυτομάτως θέτεις όρια! Χαράζεις μέσα από ένα πλήθος άπειρων πιθανοτήτων την προοπτική σου. Και αυτό γίνεται η φυλακή σου! Το υπερασπίζεσαι και ψάχνεις να το επιβεβαιώνεις! 

~~~ ΛΕΒΙΑΘΑΝ & ΛΙΛΙΘ ~~~~



Αν και στα θεματα της πιστεως σημερα επικρατει ενα χαος και κανενας δεν μπορει να πει με σιγουρια ποιος ειναι ποιος , ειδικα στο θεμα Λιλιθ & Λεβιαθαν εχουμε ξεκαθαρη εικονα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΑΛΟΓΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΦΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ .
Για να το παρουμε απο την αρχη το θεμα στην σωστη του βαση πρεπει να δουμε πρωτα την λεγομενη
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Οι καλλιτέχνες αναζητούν πάντα τρόπους να προβληθούν

 


Η πρόσφατη εμφάνιση της Miley Cyrus στα VMA προκάλεσε πολλές συζητήσεις, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε αρκετές χώρες του κόσμου.
Αρκετοί ήταν αυτοί που την επέκριναν για την εμφάνισή της και λογικά είχαν δίκιο. Όμως ΄κάνοντας ταμείο΄ μερικές μέρες μετά την εκδήλωση διαπιστώνουμε ότι βγήκε κερδισμένη αφού κατάφερε να προκαλέσει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με αυτήν και να κάνει την εμφάνιση της Lady Gaga να φαίνεται αρκετά σεμνή..

Νέα Πλάνα Του Ison...Tα UFO Είναι Πραγματικά!!!!!!( Βίντεο)

για τον Πολύφημο

Η ιστορία του Κύκλωπα Πολύφημου είναι γνωστή σε όλους. Κατοικούσε σε ένα σπήλαιο στο νησί Θρινακία και ζούσε από τα πρόβατά του. Αιχμαλώτισε στη σπηλιά του τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του και άρχισε να τους τρώει τον ένα μετά τον άλλο, μέχρι που ο Οδυσσέας τον τύφλωσε κι ύστερα αυτός και οι εναπομείναντες σύντροφοί του δραπέτευσαν κρεμασμένοι από τις κοιλιές των προβάτων του Πολύφημου.
Αργότερα ο Ποσειδώνας, ο πατέρας του Πολύφημου, εκδικήθηκε τον Οδυσσέα και τους άντρες του, στέλνοντάς τους αμέτρητες τρικυμίες στις διάφορες περιπλανήσεις τους.

Ο Οδυσσέας και οι άνδρες του τυφλώνουν τον Πολύφημο

Ποτε θα ερθει η Παρασκευη για να μου πεις το ΟΧΙ?




Να οδηγείς βράδυ να μιλάς μαζί της να μην της έχεις πιάσει καν το χέρι
και να λες όχι ρε πουστη φτάνουμε κ θα κατέβει κ τώρα ποτέ θα την ξαναδώ......"
Αυτο μου ειπε πριν λιγο καιρο ενας  φιλος μου ο Α. σε μια προσωπικη του στιγμη
και θυμηθηκα την μακρινη πια εποχη που σταθερα καθε εβδομαδα,  Παρασκευη 6 το απογευμα , εμπαινα στη διπλανη ταξη για να ζητησω απο την Κ. "να τα φτιαξουμε". 

William Cuthbert Faulkner...Αρνούμαι ν’ αποδεχτώ το τέλος του ανθρώπου

thompson11
«Εγώ αρνούμαι ν’ αποδεχτώ το τέλος του ανθρώπου. Είναι μάλλον εύκολο να ισχυρίζεσαι πως ο άνθρωπος είναι αθάνατος μόνο και μόνο επειδή μπορεί και αντέχει, μόνο και μόνο επειδή, όταν και η ύστατη κωδωνοκρουσία του τελικού αφανισμού ηχήσει και σβήσει πάνω στον τελευταίο ασήμαντο βράχο που θα μετεωρίζεται μέσα στο έσχατο πορφυρό και ετοιμοθάνατο απόβραδο, επειδή και κατά τη στιγμή εκείνη θ’ ακουστεί ένας ήχος ακόμη: ο ήχος της ασθενικής -αλλά που αρνείται να δύσει- φωνής του, να μιλάει ακόμη. Αρνούμαι να το αποδεχτώ αυτό.

ese el que fue

che_guevara_wallpaper[1]
Η παρακάτω ιστορική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Ernesto Guevara De La Serna σε Κουβανούς φοιτητές της Ιατρικής, στις 20 Αυγούστου 1960.
Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. Το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ακούραστα για να πετύχω κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά, την ίδια στιγμή, θα αποτελούσε κι έναν προσωπικό θρίαμβο. Ήμουν, όπως όλοι μας, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου.

κάτι, σαν ανατέλλων τρόμος



συνταγή
Από την εξώπορτα μέχρι το σταθμό του μετρό είναι 176 βήματα. 
17 λεπτά στο μετρό. 
8 λεπτά στον προαστιακό. 
45 βήματα από τον σταθμό για το γραφείο. 
10 ώρες στο γραφείο.
45 βήματα από το γραφείο για το σταθμό. 
8 λεπτά στον προαστιακό. 
17 λεπτά στο μετρό. 
176 βήματα από το σταθμό του μετρό μέχρι την εξώπορτα.
5 ώρες στον καναπέ.
7 ώρες αμφίβολου ύπνου με ιδρώτα, δύσπνοια, άπνοια, γαστρο-οισοφαγική παλλινοδρόμηση, οξέα από το στομάχι στο σεντόνι, κλιματιστικό, ξυπνητήρι, νερό, σερτραλίνη.
Απλά μαθηματικά.

αβιογένεση


Η Μαρία είναι από την Αλβανία και καθαρίζει σπίτια. Δεν μιλάει καλά ελληνικά. Δείχνει πιο γερασμένη απ' ότι είναι.
Μου είπε ότι θα πάει στην Αλβανία για διακοπές. Τη ρώτησα γιατί δεν μένει εκεί, παίζει να είναι καλύτερα από δω πλεον. Είπε πως πριν κανα δυο χρόνια ήταν όντως καλύτερα, τωρα είναι πάλι σκατά.
"Σκοτώνουν στους δρόμους πάλι. Πριν λίγο καιρό, μπήκαν κάτι τύποι στην πλαζ στον Αυλώνα και σκότωσαν τεσσερις με καλάσνικωφ".
Πλαζ. Καλασνικωφ. Ήλιος. Αίματα.
Μισώ τα καλοκαίρια. Τελεία.

Σκέψεις




Ένας άνθρωπος που κοιτά κάθε μέρα τον καθρέφτη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι γερνάει.Είναι τόσο μικρές οι καθημερινές αλλαγές,που στα μάτια του είναι ανύπαρκτες.Μόνο όταν κάτσει εκείνη την -καταραμένη- ώρα σχόλης κι ανασκαλέψει παλιές φωτογραφίες,συνειδητοποιεί την πραγματικότητα.

Το ίδιο παθαίνει και η κοινωνία.Αλλάζει χωρίς να συνειδητοποιεί τις αλλαγές της.Μόνο αν κοιτάξει πίσω της μπορεί να αντιληφθεί τις ρυτίδες,το στέρεμα των ορμονών,το σακούλιασμα στα μάτια,το καινούργιο,γερασμένο,αποκρουστικό της πρόσωπο.Γιατί η ταχύτητα,με την οποία συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές,είναι όμορφα ρυθμισμένη ώστε να της αφήνουν περιθώρια να προσαρμόζεται,χωρίς να αναστοχάζεται.

Πού κρυβόταν τόση σκατοψυχιά;

Σκατά και Ζάχαρη

Ποιος πολιτισμικός και κοινωνικός βόθρος άνοιξε το 2010; Πόσο φαρμάκι έκρυβε μέσα της η ελίτ του ελληνικού πολιτισμού της δεκαετίας του ’90; Πόσες εμμονές και πόση αυταρέσκεια χωρά σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων; Πόσο παραγωγικός είναι επιτέλους αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός που έχει επιβληθεί.
Ξεφτίλισαν το συνταξιούχο που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος. Χλεύασαν τα παιδιά που λιποθύμησαν από κακή διατροφή. Αφόδευσαν σε πιτσιρικάδες που σαπίζουν στα κρατητήρια. Αγνόησαν χιλιάδες ψυχές που στιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χειροκρότησαν κάθε κυβερνητική απόφαση που έκριναν ότι είναι αρκούντως σκληρή και διαμαρτυρήθηκαν μόνο για τις καθυστερήσεις στην επιβολή της πιο απάνθρωπης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Όχι, δεν είναι ούτε εργοστασιάρχες, ούτε μεγαλοτραπεζίτες, ούτε εθνικοί εργολάβοι, ούτε καναλάρχες. Είναι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι η πεφωτισμένη πρωτοπορία των 90s. Είναι το πνευματικό ισοδύναμο της σκωληκοειδούς απόφυσης του Κλικ.

Πλησιαζει η στιγμη της πτωσης των χουντικων


Αναρωτηθειτε Τελικα Τι συμβαινει απο τους τυραννους και τους φιλους τους στα παρασκηνια .
Ποιος ειναι Ποιος και Τι παιχνιδια παιζουν πισω απο την πλατη μας εδω και πολλα πολλα χρονια .

Καταπολεμήστε την υπνηλία μέσα στην ημέρα

Δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ''ξυπνήσετε'' το σώμα και το νου σας.

Καλὸ ταξίδι Δάσκαλε


Ὁ Ἠλίας Μπαζίνας ἔφυγε ἀπὸ τὴν ζωή τὸ βράδυ τῆς Πέμπτης 22 Αὐγούστου 2013, σὲ ἡλικία 73 ἐτῶν.

   Γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ μεγαλώσαμε μὲ τὰ ἄρθρα του στὸν «Φίλαθλο» καὶ τὰ σχόλιά του στὸ ραδιόφωνο καὶ στὴν τηλεόρασι, γιὰ τὸν ἀθλητισμό, γιὰ τὴν ἱστορία, γιὰ τὴν τέχνη, γιὰ τὴν φύσι καὶ τὸν ἄνθρωπο, γιὰ τὴν ζωή, γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ ὄχι μόνον εἴδαμε ν᾿ ἀνοίγουν οἱ ὁρίζοντες τοῦ μυαλοῦ μας ἀπὸ τὶς γνώσεις του, ἀλλὰ γνωρίσαμε τὸ ἦθος του, νιώσαμε λίγο καλύτεροι ἄνθρωποι, καὶ εἴδαμε τὸν κόσμο καὶ τὸν ἑαυτό μας μὲ νέο μυαλὸ καὶ νέα καρδιά, ἡ ἀπώλεια εἶναι μεγάλη.

   Ἀλλὰ αὐτὰ ποὺ μᾶς ἄφησε, τόσα πολλά.

   Καλὸ ταξίδι Δάσκαλε!

Ἠλίας Μπαζίνας - συνέντευξις στὸν Δαυὶδ Ναχμία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πώς να απομακρύνετε ένα ξένο σώμα από το μάτι σας

Κάποιο σκουπιδάκι, λίγη σκόνη ή μια βλεφαρίδα, όταν βρεθούν στο μάτι μας, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε ένα ξένο σώμα, αλλά και ποιες ενέργειες πρέπει να αποφύγετε.

Οι ημικρανίες αυξάνουν τον κίνδυνο μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης

Οι ημικρανίες αυξάνουν τον κίνδυνο μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης

 Οι ημικρανίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, αν και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν τους ασθενείς μακροπρόθεσμα παραμένει άγνωστος, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Οι επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, πραγματοποίησαν μία μετά-ανάλυση 19 ερευνών και βρήκαν πως τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικών βλαβών, ανωμαλιών της λευκής ουσίας και αλλοιώσεων του όγκου του εγκεφάλου σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν ημικρανίες.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι δίκαιος…


Κανένας άνθρωπος δεν είναι δίκαιος και ούτε καν ξέρει τι θα πει ειρήνη αναφέρεται στην Επιστολή του Παύλου προς τους Ρωμαίους.
Της Παρθένας Τσοκτουρίδου.
Δίκαιο, είναι η τέχνη του καλού και του ίσου. Επομένως, το δίκαιο αποτελεί αναγκαιότητα για την κοινωνική συμβίωση και είναι κανόνας της πολιτικής κοινωνίας, η δικαιοσύνη (ως έκφραση του δικαίου) είναι κοινωνική ανάγκη και η δίκη είναι η σωστή απονομή της δικαιοσύνης στον υλικό, πνευματικό και ηθικό τομέα.
Για να γίνει όμως αυτό, είναι απαραίτητος ένας πλουσιότατος σε ηθικά εφόδια ψυχικός κόσμος εκείνου που θα αποδώσει τη δικαιοσύνη, ο οποίος θα πρέπει συν τοις άλλοις να διαθέτει και αντικειμενικότητα, αμεροληψία, οξύτατη κρίση, νηφαλιότητα και πλήρη κυριαρχία του λογικού πάνω στα συναισθήματα, στα πάθη και στις επιθυμίες.

ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟ


Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Κάποτε μας έλεγαν οι δικοί μας για τον κακό τον λύκο, ήταν ο πρωταγωνιστής σχεδόν όλων των παραμυθιών. Κάποια παιδιά μάθανε να τον θαυμάζουν (ελάχιστα νομίζω) και κάποια άλλα η πλειοψηφία να τον φοβούνται. Λογικό μου ακούγετε τώρα πια ως ενήλικη ακούγοντας αυτά τα παραμύθια με τον λύκο, να τρομοκρατούν ένα μικρό μυαλουδάκι των τριών ή τεσσάρων χρόνων. Το ερώτημα που προέκυψε μιλώντας με διάφορα άτομα στην ζωή μου είναι μήπως εκείνος ο λύκος των παιδικών μας χρόνων δεν είναι τίποτα μπροστά σ αυτόν που διατηρούν οι ενήλικες; Αν έχετε παρατηρήσει ακόμα και τραγούδια υπάρχουν που αναφέρονται σ αυτό το τρομακτικό πλάσμα που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι φόβος.

Η διασημότερη Ελληνοτουρκική αερομαχία στη Μικρά Ασία-ο άγραφος κώδικας τιμής των πιλότων


mikrasia_tourkiko_aerodromioΓράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Λοχαγός του Τουρκικού στρατού, Αχμέτ Μπαχατίν, έπιασε με τα δυο του χέρια το πηδάλιο του αεροσκάφους του. Το τράβηξε προς το μέρος του και το έστρεψε στα αριστερά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το γκάζι στον κινητήρα. Το Γαλλικής κατασκευής διπλάνο τύπου Breguet 14 B2, που οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει σαν βοήθεια από τη «σύμμαχο» της Ελλάδας, με λεφτά των Σοβιετικών, πήρε μια μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Η μύτη του υψώθηκε και ξεκίνησε να διαγράφει ένα αόρατο κύκλο στον γαλάζιο και δίχως σύννεφα ουρανό του Μπαλ Μαχμούτ.

ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Archimedes
Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.
Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα.
Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός. Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.

Η «μάνα», ο «πατέρας» και η «μαμή»



Αρθρογράφος: 
Νίκος Μπογιόπουλος
Ο μεν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος, είπε στο «Reuters»:

«Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Για όσους δεν κατάλαβαν: Την ώρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ούτε καν τυπικά δεν έχουν καταθέσει το πόρισμα των ελέγχων τους στη Συρία, την ώρα που ακόμα κι αυτή η γνωστή Κάρλα Ντελ Πόντε αποδίδει τη χρήση χημικών στους λεγόμενους «αντάρτες» της Συρίας,

Κατάθλιψη και συνειδητότητα

Κατάθλιψη και συνειδητότητα

 Η κατάθλιψη και η έλλειψη ευτυχίας είναι συναισθήματα που πονούν βαθιά. Ίσως να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να γλυτώσετε από αυτό το συναίσθημα που σας έχει στερέψει από χαρά και σας αναστατώνει το μυαλό. Ίσως να έχετε διαπιστώσει ότι όσο πιο πολύ προσπαθείτε να το διώξετε και να το αρνηθείτε, τόσο αυτό επιμένει.

Και τότε, νομίζοντας πως έχετε αποτύχει μια ακόμη φορά να βρείτε τη χαρά, ίσως η θλίψη και η απογοήτευση να μεγαλώνουν. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου «Στο συνειδητό δρόμο για να ξεπεράσετε την κατάθλιψη», ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι στα πολύ αρχικά στάδια της κατάθλιψης, όταν δηλαδή η διάθεση απλά αρχίζει να πέφτει, δεν είναι η ίδια η διάθεση που βλάπτει αλλά το πώς αντιδρούμε σε αυτή.

Απαγορεύεται για μια πενταετία η κοπή αρωματικών φυτών στην Κρήτη

Διάταξη προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν
Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων.
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική - αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των βλαστών παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου  και πόας».

Ενας μύθος για τους Έλληνες και τους Κινέζους. Μια ιστορία που αξίζει να γνωρίζετε

Ενας μύθος για τους Έλληνες και τους Κινέζους. Μια ιστορία που αξίζει να γνωρίζετε

Η παρακάτω παραβολή βρίσκεται στο Κολοσσιαίο  έργο μεταφυσικού περιεχομένου, το «Μαθναβί» γραμμένο από τον Πέρση ποιητή και δάσκαλο Θεολογίας Τζελαλεντίν Ρουμί το 1273. Στην Ιστορία αυτή απεικονίζεται η διαφορά μεταξύ θεολογικής και μυστικιστικής σκέψεως ανάμεσα στους δυο κορυφαίους πολιτισμούς των Ελλήνων και των Κινέζων.

ΟΠΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ



ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όποιοι έζησαν την εποχή της κόλασης σαν σε παράδεισο, ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω τους όλα τα περιττά μπιχλιμπίδια...

Όποιοι έζησαν την εποχή της κόλασης σαν σε παράδεισο, ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω τους όλα τα περιττά μπιχλιμπίδια...
Όλοι μιλούν για την ‘κρίση’. Σε σεμινάρια, σε καφενεία, σε αίθουσες αναμονής, σε ουρές, σε συνεντεύξεις, στο κρεβάτι του πόνου, του ψυχαναλυτή ή του έρωτα, όλοι μιλούν για την ‘κρίση’.

Μια μισοξεχασμένη λέξη που ξαφνικά κατέκτησε περίοπτη θέση στα χρηματιστήρια που αποτιμούν τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της εφήμερης αξίας τους.
Κάποιοι μετράνε κέρδη, οι περισσότεροι απώλειες και όλοι σχεδόν τις μέρες για την επιστροφή στη ‘χρυσή εποχή’ της αμεριμνησίας και της αμνησίας. 

Κάποιοι λίγοι γελάνε με την πληθωριστική χρήση της λέξης, κι αυτό γιατί η εποχή των παχιών αγελάδων ήταν η εποχή της δικής τους κόλασης. 

Ιεροί τόποι … λίθοι… φυτά δύναμης και κοσμικές ενέργειες




Το σύμπαν είναι ένα άπειρο  << υλικό >>  από ενέργειες και δυνάμεις παράξενες και άγνωστες οι περισσότερες για τον κοινό Νου.
Αυτές οι δυνάμεις εκδηλώνονται στον φυσικό μας κόσμο,  δημιουργώντας  και διαπερνώντας τα διάφορα επίπεδα και τις διαστάσεις σύμφωνα με τον νόμο του τρία και το νόμο του επτά, [...της δημιουργίας και της τάξης. ] 
Αυτές οι δυνάμεις και ενέργειες  αλλάζουν  συχνότητες, κραδασμούς και  μορφές, ανάλογα   με την αποστολή που  καλούνται να εκδηλώσουν σε κάθε διάσταση και σε κάθε χώρο.
Διαμορφώνοντας τους ηλεκτρόνιους, μοριακούς , κυτταρικούς , και ορυκτούς κόσμους .

 Έτσι καταλήγουν  τελικά να γίνονται κάποιες από αυτές τις ενέργειες ορατές και απτές από κάθε άνθρωπο του πλανήτη δια μέσω των αισθήσεων του, [ ορυκτές μορφές, κυτταρικές μορφές ].
Άλλες ενέργειες  γίνονται  αντιληπτές σαν  σκέψεις ή συναισθήματα  και άλλες μόνο  διαισθητικά, διορατικά αντιληπτές  ανάλογα το υπαρξιακό επίπεδο  του κάθε ανθρώπου, και  άλλες μέσα στο εργαστήριο του επιστήμονα [ ηλεκτρόνιοι και μοριακοί κόσμοι ]
 Όλα αυτά όμως χωρίς να έχει  ο άνθρωπος  την γνώση για την  προέλευση τους, ή την αρχική  αιτία που  αποκρυσταλλώθηκαν  στον κόσμο αυτές οι δυνάμεις και  οι μορφές.

Τα Σόδομα και Γόμορρα καταστράφηκαν από Μετεωρίτη γράφει δίσκος από πηλό!


Αποκωδικοποίηση: «Δίσκος από πηλό λέει πως ένας αστεροειδής κατέστρεψε τα Σόδομα πριν από 5.000 χρόνια»

Ένα δισκίο αργίλου που έχει βασανίσει τους επιστήμονες για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει χαρακτηριστεί ως η επιβεβαίωση της μαρτυρίας ενός αστεροειδή που κατέστρεψε τις βιβλικές πόλεις Σόδομα και Γόμορρα πριν από 5.000 χρόνια.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σύμβολα της πλάκας αποτελούν λεπτομερή περιγραφή για το πώς ένας μεγάλος - 800 μέτρων - αστεροειδής έπληξε την περιοχή, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και ερημοποίηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα (386.000 τετραγωνικά μίλια). 

Θα περάσουμε στην 5η Διάσταση;



Κυκλοφορούν εσχάτως κείμενα που μιλούν για πέρασμα στην 5η διάσταση, για επέμβαση ισχυρών οντοτήτων, για εξάλειψη των προβλημάτων της ανθρωπότητας ...

Είναι αλήθεια; Είναι ψέματα; Και αν είναι ψέματα, τι θα γίνει ο ενθουσιασμός τόσων ανθρώπων που περιμένουν αυτό το πέρασμα; 
Θα πάει χαμένος; 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα