Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φρούτα: Οφέλη και Αντιθέσεις

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν...

Φρούτα: Οφέλη και Αντιθέσεις
“Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι” Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης
Μην μπορώντας οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν την αθανασία, μπορούν να εξασφαλίσουν την ΕΥ-δαιμονίαν τους. Μια κατάσταση συνδεδεμένη με την καλή υγεία, ψυχής και σώματος.
Φρούτα! Εντάξει… Αλλά Ποιά! Πως! Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν μονάχα όποιοι γνωρίζουν πως να μελετούν. Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.
Μια από τις “ανακαλύψεις” του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την όξυνση του οργανισμού. Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο ανακάλυψη, ούτε τόσο νέο, άσχετα αν είναι καλό να λέγεται και να επαναλαμβάνεται συνεχώς, ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης δάσκαλος του Ιπποκράτη το ‘λέγε κάμποσες εκατοντάδες χρόνια πριν, όπως επίσης το γνωρίζουν και όλοι όσοι μελετούν τα κατάλληλα βιβλία, το αναφέρουμε επανειλημμένως και είναι από τα βασικά αξιώματα στην σωστή και υγεινή διατροφή.
ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΑ με ΑΛΜΥΡΑ ή ΞΙΝΑ. ΠΟΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Νόμος απαράβατος.

Ιερή Σβάστικα: Σύμβολο Ευδαιμονίας

Η ιερή σβάστικα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο. Η σβάστικα, (δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός 卐 ) και η "σωβάστικα" (αριστερόστροφος 卍) είναι ένα πανάρχαιο ιερό σύμβολο. Σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού, ενώ συναντάται...

Ιερή Σβάστικα: Σύμβολο Ευδαιμονίας

Η ιερή σβάστικα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο ζωής.
Η σβάστικα, στα σανσκριτικά स्वस्तिक (δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός 卐 ) και η “σωβάστικα” (αριστερόστροφος 卍) είναι ένα πανάρχαιο σταυροειδές ιερό σύμβολο.
Η σβάστικα ήταν ιερό σύμβολο της ΜΟΥ [εικ. 2] Η ΜΟΥ είναι μια ήπειρος που βρισκόταν στον Ατλαντικό ή στον Ειρηνικό Ωκεανό και κατοικείτο από πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό, σύμφωνα με τον εγγονό του Σλήμαν, αλλά βυθίστηκε από πυραυλική επίθεση υπερόπλων. Κατάλοιπα της είναι η Νήσος του Πάσχα, η Χαβάη και η Αυστραλία. Η ονομασία ΜΟΥ, δόθηκε από τον ταξιδιώτη και μελετητή αρχαιοτήτων Augustus Le Plongeon, (1825 –1908), σύμφωνα με τον οποίο ο Αιγυπτιακός πολιτισμός και πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής, δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες μιας ηπείρου που αργότερα χάθηκε, την Μου, την τοποθετούσε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή η θεωρία επεκτάθηκε από τον Τζέιμς Τσέρτσγουαρντ (James Churchward), ο οποίος ανέφερε ότι η ΜΟΥ βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Από εκεί ξεκίνησε και έφτασε να αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού, ενώ συναντάται και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, όπως της Αρχαίας Ελλάδας, των Περσών και των πολιτισμών των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής της προκολομβιανής περιόδου, καθώς και των αρχαίων Νορβηγικών φυλών (Βίκινγκ) οι οποίοι την αριστερόστροφη την αποκαλούσαν “Κεστ” και τη θεωρούσαν ως σύμβολο παθητικής προστασίας, ευδαιμονίας κι ευημερίας.
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη Ναζιστική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς σε ταμπού, κυρίως στη Δύση. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό κι έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το ρου της ζωής.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: 4 απρόσμενα συμπτώματα που πρέπει να ξέρετε


Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος του πεπτικού συστήματος. Εμφανίζεται όταν το γαστρικό οξύ ή, ενίοτε, το περιεχόμενο του στομάχου, ρέει προς τα πίσω/πάνω στον οισοφάγο. Η αντίστροφη αυτή κίνηση (παλινδρόμηση) ερεθίζει την εσωτερική επιφάνεια του οισοφάγου και προκαλεί διάφορα συμπτώματα.
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η καούρα είναι κοινές παθήσεις πεπτικού συστήματος, τις οποίες πολλοί άνθρωποι βιώνουν από καιρό σε καιρό. Όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται τουλάχιστον δύο φορές κάθε εβδομάδα ή παρεμβαίνουν με την καθημερινή ζωή του ατόμου, τότε η διάγνωση είναι χρόνια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
 
Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα (αίσθημα καούρας στο στήθος και τον λαιμό, δυσκολία στην κατάποση κλπ) υπάρχουν και μερικά, τα οποία σπανίως τα συνδυάζει κανείς με την ΓΟΠ.

Ο θεϊκός άνθρωπος ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΌ ΘΝΗΤΌ ΔΥΑΔΙΚΟ ΣΎΜΠΑΝ




Ο Άνθρωπος έξω από αυτό το σύμπαν γεννήθηκε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν με τον Πατέρα Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων.


Τι είναι ο Θεός; πρόσωπο; η Όλον;

Όλον είναι και ο αρχικός Άνθρωπος Δημιουργός.


Όταν θέλησε να ζήσει και κατανοήσει ο Άνθρωπος το θνητό δυαδικό ενεργειακό σύμπαν, η σκέψη και επιθυμία του αμέσως πραγματοποιήθηκε, και βρέθηκε μέσα σε αυτό..


Από Φως έγινε πνεύμα, και από Ζωή μέσα από Φως Υπάρχων που ήταν, έγινε ψυχή μέσα από ενέργεια υπάρχων


Στο ενεργειακό σύμπαν υπάρχουν οι θετικές και αρνητικές ενέργειες, και κάθε σκέψη έχει και την αντίθετη της σκέψη.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΤΙ είναι Ο προϋπάρχων Δημιουργός ορατών και αοράτων; πρόσωπο; η Θείον;(Όλον). ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ






Αν είναι πρόσωπο τότε κάθε παρουσία του, είναι απλά μια απειροελάχιστη προβολή του εαυτού του...μια προβολή του Όλον Νου.

Νους είναι ο Δημιουργός, και νους είναι όλοι οι άνθρωποι, ως απειροελάχιστα τμήματα μιας προβολής του Όλον μέσα στον χώρο που γεννά το παγκόσμιο συνειδητό του πνεύματος των ανθρώπων.. για παράδειγμα στον πλανήτη Γη, όπου επικρατεί η πλάνη της αλήθειας, διότι πλάνη ονομάζουμε την μη συνειδητοποίηση της αλήθειας, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε έναν Νου, αλλά δύο!

Ο πρώτος Νους είναι η ψυχή μας, που έχει μέσα της τον Νου προερχόμενο από το Φως..
..ο δεύτερος Νους που έχουμε, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης μέσα από τον Άγιο Λόγο του Φωτός με το αντίθετο του το σκότος, που επέφερε ως αποτέλεσμα, έναν Νου δυαδικό της δράσης και αντίδρασης, του καλού και του κακού, όπου δεν έχει σημασία αν είμαστε καλοί, η κακοί, διότι θα ανήκουμε και πάλι στον θνητό κόσμο, όπου ναι μεν το καλό θα επιφέρει κάτι από το Φως, αλλά πάντα μέσα από την επικράτηση και των δύο, ως αποτέλεσμα της δράσης και αντίδρασης αυτού του κόσμου του καλού και του κακού.
Με αυτή την ένωση με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε το δυαδικό σύμπαν καλό-κακό, δράση-αντίδραση..κτλ .

Προσδιορίζοντας την έννοια του “τώρα”


skies“Το μέλλον σε λίγο θα γίνει παρελθόν, ενώ το παρελθόν πριν από λίγο ήταν μέλλον. Το παρόν, είναι απλά η ενδιάμεση κατάσταση μηδενικού χρόνου και κίνησης, αποτελώντας για μας τη μοναδική πραγματικότητα.”
Ο άνθρωπος μέσα από τις αισθήσεις του, αντιλαμβάνεται και κατανοεί πλήρως την απόσταση η οποία ξεκινά από το σώμα του και περιλαμβάνει ολόκληρο τον εξωτερικό του χώρο πέρα μακριά από αυτόν έως τα πέρατα του κόσμου, τον ουρανό και το βαθύ διάστημα. Ενώ όμως όταν εξετάζει τον χώρο, αυτός του γίνεται αντιληπτός, την ίδια στιγμή του είναι δύσκολο να τον κατανοήσει ως χρόνο και να τον ταυτίσει χρονικά με κάποια διάρκειά του.
Όμως ο αστρικός χώρος -διότι για αυτόν μιλάμε-, είναι το χωροχρονικό πεδίο εκείνο, όπου ενώ ο χώρος του αποτελεί το αισθητό εξωτερικό μας περιβάλλον του ουρανού και του βαθέως διαστήματος, συγχρόνως ταυτίζεται και με το αισθητό μέρος του χρόνου το οποίο αντιστοιχεί γραμμικά, με το γνωστό σε μας παρελθόν. Αν και ισχυριζόμαστε όμως οι περισσότεροι ότι αντιλαμβανόμαστε το χρόνο, ελάχιστοι είναι ίσως εκείνοι που μπορούν πράγματι να τον προσδιορίσουν στο βάθος του.

Έλαιο μέντας: Με ποιον τρόπο καθαρίζει τα πνευμόνια σας



Το κύριο συστατικό στο έλαιο μέντας είναι η μενθόλη, η οποία παρέχει την αίσθηση δροσιάς και το άρωμα μέντας, αλλά περιέχει επίσης και πολλά σημαντικά για την υγεία σας συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C, μέταλλα και λιπαρά οξέα.
Τα οφέλη από την κατανάλωση του ελαίου μέντας ειδικά για τον καθαρισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και των πνευμόνων είναι μοναδικά.
 
Εισπνοές με έλαιο μέντας ως μέσο αντιμετώπισης για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος

Τροφή δίχως Σκέψη

Τροφή δίχως Σκέψη

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να τρώει αλόγιστα, υπερβολικά και χωρίς να πεινάει;

Γιατί είναι αδύνατον να χάσουμε κιλά ενώ σχεδόν λιμοκτονούμε;

Γιατί υπάρχουν τόσα φαγητά γύρω μας ενώ τα περισσότερα απ’ αυτά όχι μόνο δεν κάνουν για τροφή, αλλά βρωμίζουν ακόμη και τα σκουπίδια;

Φάγατε ποτέ το τελευταίο κομμάτι ξεραμένου, μπαγιάτικου κέικ, παρόλο που ήταν σαν πριονίδι με μυρωδιά σοκολάτας; Αποτελειώσατε ποτέ ένα ένα πιάτο με τηγανίτες πατάτες, παρόλο που είχαν κρυώσει και ήταν υπερβολικά μαλακές; Γιατί συνεχίζουμε να καταβροχθίζουμε φαγητό που δεν έχει καν ωραία γεύση;

Τρώμε υπερβολικά γιατί γύρω μας υπάρχουν σημάδια που μας προτρέπουν να φάμε. Απλώς δεν είναι στη φύση μας να σταματάμε έπειτα από κάθε μπουκιά και να σκεπτόμαστε αν χορτάσαμε. Καθώς τρώμε αλόγιστα ψάχνουμε για σημάδια ότι φάγαμε αρκετά. Πάρτε για παράδειγμα το ποπκορν του σινεμά. Δεν υπάρχει η σωστή ποσότητα ποπκορν να φάτε. Δεν υπάρχουν κανόνες ή οδηγίες του ΕΟΦ. Οι άνθρωποι τρώνε όσο θέλουν, ανάλογα με το πόσο πεινούν και το πόσο ωραία γεύση έχει. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται.

Καθένας από μας τρώει, όσο τρώει, κυρίως λόγω του περιβάλλοντος του. Τρώμε πολύ λόγω πείνας, αλλά και λόγω της οικογένειας και των φιλών μας, των συσκευασιών και των πιάτων, των ονομάτων και των αριθμών, των προϊόντων και των χρωμάτων, των σχημάτων και των οσμών, των ντουλαπιών και των σκευών. Η λίστα είναι σχεδόν τόσο ατελείωτη όσο και αόρατη.

Κάπνισμα: Πώς να φτιάξετε το 'ελιξίριο' καθαρισμού των πνευμόνων σας



Αν καπνίζετε για περισσότερο από πέντε χρόνια, τότε πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή τα γνωστά συμπτώματα της βρογχίτιδας, τα οποία εκδηλώνονται πολύ πιο συχνά στους καπνιστές.
Η βρογχίτιδα συνοδεύεται πάντα με ένα συγκεκριμένο και χαρακτηριστικό είδος βήχα. Βεβαίως, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας σε πολλούς τομείς, αλλά αν αυτό είναι σας είναι προς το παρόν πολύ δύσκολο, τότε το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε μέσω της διατροφής να καθαρίσετε όσο είναι δυνατόν τα πνευμόνια σας.
 
Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν σας την προσπάθεια:

Το ρολόι που φορούσε του έσωσε τη ζωή από καρδιακό πρόβλημα



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία του 17χρονου Paul Houle από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος χρωστάει εν μέρει τη ζωή του στο τελευταίας τεχνολογίας ρολόι που φοράει.
Ο νεαρός είναι αθλητής στην ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Tabor και όταν την περασμένη εβδομάδα είχε τελειώσει την προπόνηση, άρχισε να νιώθει πολύ περίεργα.
 
Έλεγξε τους σφυγμούς του μέσω της ειδικής λειτουργίας του ρολογιού που φορούσε και είδε ότι οι παλμοί του είχαν φτάσει τους 145/λεπτό και παρέμεναν σε αυτό το επίπεδο για περίπου 2 ώρες συνεχόμενα.
 
Έτσι, επικοινώνησε με τον προπονητή του, συναντήθηκαν και εκείνος του πήρε την πίεση επιτόπου με το πιεσόμετρο. Όταν επιβεβαίωσε αυτά που του έλεγε και ο νεαρός, τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Είμαι ευαίσθητη! Πώς να μην πληγώνεσαι

είμαι ευαίσθητη

Εμείς οι γυναίκες, ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά που έχουμε ως γυναικείο φύλλο, έχουμε και πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευαισθησίας ή τουλάχιστον όπως δείχνουν οι περισσότερες έρευνες το έχουμε πιο ανεπτυγμένο ή το δείχνουμε πιο εύκολα από το αντρικό φύλλο. Και μπορεί να μην θέλουμε να το δείχνουμε προς τα έξω όμως αυτή η ευαισθησία μας πολλές φορές μας επηρεάζει στην καθημερινότητα μας σε βαθμό που τις περισσότερες φορές μας διαταράσσει ολόκληρη την ψυχολογία μας. Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που σου περιγράφουμε αρκεί να αναρωτηθείς πόσες φορές δεν σκέφτηκες ότι σε ενοχλούν και σε επηρεάζουν πράγματα ή καταστάσεις επειδή είσαι ευαίσθητη; Ή πόσες φορές ένα γεγονός που συνέβη σε στεναχώρησε ή σου άλλαξε όλη την διάθεση και την ψυχολογία με αποτέλεσμα να σου χαλάσει όλο το υπόλοιπο της ημέρας; Στην περίπτωση που είσαι μια ευαίσθητη γυναίκα η απάντηση είναι σίγουρα πάρα πολλές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε φορά που σε πιάνουν οι μελαγχολικές σου τάσεις ή που σε καταβάλει ένα γεγονός αρνητικά σκέφτεσαι «καλά να πάθω αφού είμαι ευαίσθητη» ή πολλές φορές μπορεί να δικαιολογείς τον εαυτό σου λέγοντας απλά «είμαι ευαίσθητη». Πολλοί άνθρωποι εκλαμβάνουν την ευαισθησία ως αδυναμία ενώ κάποιοι άλλοι θαυμάζουν τους ανθρώπους με ευαισθησίες. Όμως η ευαισθησία έχει διαβαθμίσεις και αυτό ακριβώς θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο. Θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε εκείνες τις συμβουλές τις οποίες εάν τις ακολουθήσεις σταδιακά θα πάψεις να πληγώνεσαι, να σε παίρνει από κάτω και να χαλάς την ψυχολογία σου για πράγματα και καταστάσεις που πραγματικά δεν αξίζουν.

Ο Πορτοσάλτε κάνει την αγιογραφία του Τσίπρα (Βίντεο)



Για το ότι το δημοσιοκαφρικό αληταριό που παρελαύνει κάθε μέρα απ το τηλεοπτικό χαζοκούτι του Αλαφούζου, παραπληροφορεί, συκοφαντεί κάθε εργατική κινητοποίηση, διαστρεβλώνει καταστάσεις  προπαγανδίζει υπέρ της μνημονιακής ταξικής βαρβαρότητας δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.

Το να φτάνουν όμως στο σημείο μαρκουτσοφόροι του να υποτιμούν τόσο κατάφορα την νοημοσύνη μας στην προσπάθεια τους να κάνουν την αγιογραφία του Α. Τσίπρα –ποιος να το φανταζόταν αυτό πριν κάποιους μήνες!- είναι κάτι που σε εξοργίζει!

Ακούστε –στο βίντεο που παραθέτουμε- τον τρόπο που δικαιολογεί τις κωλοτούμπες  του Τσίπρα και το πέρασμα του στο μνημονιακό στρατόπεδο o Αρης Πορτοσάλτε κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εξηγεί και την λαϊκή αποδοχή που εισέπραξε με το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.


«Είμαστε η 23 χώρα ανάμεσα στις 200 πλουσιότερες χώρες του κόσμου» μας είπε ο δημοσιοκάφρος  (ξέρετε πώς βγαίνουν αυτά τα στοιχεία. Κάνουν σούμα  την αμύθητη περιουσία μιας χούφτας πλουτοκρατών  με τα ελάχιστα εισοδήματα των λαϊκών τάξεων και βγάζουν μέσω όρο) και ο κόσμος ψήφισε τον Τσίπρα για να μην διακινδυνεύσει αυτή την «προνομιούχα» θέση που βρίσκεται, σήμερα λόγω του ευρώ. Φυσικά ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον Α. Τσίπρα για να υλοποιήσει τις «δράσεις» που καθορίζονται απ’ το νέο «αριστερό μνημόνιο».

Φρούτα που καίνε το λίπος – 7 παραδείγματα

φρούτα που καίνε το λίπος

Τις περισσότερες φορές, όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε αποκτήσει περιττά κιλά και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το ανεπιθύμητο σωματικό βάρος, ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα ως προς δίαιτες και άλλες πρακτικές αδυνατίσματος, ψάχνοντας μάλιστα συχνά και για μαγικές ενδεχομένως τροφές που θα μας κάνουν να απομακρύνουμε το συσσωρευμένο λίπος από το σώμα μας όσο γίνεται πιο σύντομα και ακοπίαστα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των διατροφών που προτείνονται για απώλεια βάρους, τα φρούτα (μαζί και με τα λαχανικά) είναι τα πρώτα που συστήνονται να ενσωματωθούν στο καθημερινό μας μενού και να καταναλώνονται συστηματικά. Παρότι τα πιο πολλά φρούτα περιέχουν πολλά φυσικά σάκχαρα τα οποία σε υπερβολικές ποσότητες θα μετατραπούν σε λίπος και συνεπώς θα μας δώσουν θερμίδες, υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα που καίνε το λίπος και μπορούν να γίνουν σύμμαχός σου στην προσπάθεια για απώλεια των περιττών κιλών. Άλλωστε, τα φρούτα περιέχουν πάρα πολλές θρεπτικές ουσίες και ενώσεις και έχουν την ιδιότητα να αυξήσουν το ρυθμό του μεταβολισμού μας καθώς και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό.
Αν μάθεις να τρως τα κατάλληλα φρούτα που καίνε το λίπος, ή πιο σωστά που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην καύση λίπους, τότε ενδεχομένως χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τεράστιες και δραστικές αλλαγές στο διατροφικό σου πρόγραμμα, θα έχεις σύντομα αποτελέσματα και θα ξεφορτωθείς το περιττό λίπος από το σώμα σου.

22 ΣΕΠ: Οι Έλληνες κερδίζουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

22 ΣΕΠ: Οι Έλληνες κερδίζουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Αθήνα) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτέλεσε την σημαντικότερη σύγκρουση και την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.
Battle of Salamis elfff
Αρχικά, οι Έλληνες σχεδίαζαν να σταματήσουν τους Πέρσες στις Θερμοπύλες και στο Αρτεμίσιο (ξηρά και θάλασσα αντίστοιχα). Στη μάχη των Θερμοπυλών, οι Πέρσες εξολόθρευσαν τους Έλληνες, χάρη στην προδοσία του Εφιάλτη. Στο Αρτεμίσιο, ο συμμαχικός στόλος έχασε περίπου τα μισά πλοία του, ενώ ο περσικός στόλος έχασε το 1/4 των πλοίων του. Μόλις οι Σύμμαχοι πληροφορήθηκαν για την καταστροφή στις Θερμοπύλες αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Αυτό επέτρεψε στους Πέρσες να καταλάβουν τη Βοιωτία και την Αττική.
Οι Πελοποννήσιοι ήθελαν να σταματήσουν τον περσικό στόλο στον Ισθμό της Κορίνθου. Παρ' όλ' αυτά, ο Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός Θεμιστοκλής έπεισε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα, ελπίζοντας ότι μια νίκη θα εμπόδιζε τους Πέρσες να εισβάλουν στην Πελοπόννησο. Ο Θεμιστοκλής ανάγκασε τον Ξέρξη να επιτεθεί στα Στενά της Σαλαμίνας, όπου η αριθμητική υπεροχή των Περσών ήταν άχρηστη και προβληματική. Στη ναυμαχία, ο ελληνικός στόλος πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού κατέστρεψε 300 περσικά πλοία.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ;;;


tourkiko-prokseneioΗ διπλωματική αντιστοιχία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε επίπεδο πρεσβειών και προξενείων είναι η ακόλουθη :
Τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, αντίστοιχη της Ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.
Τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχο Ελληνικού προξενείου Κωνσταντινούπολης.
Τουρκικό προξενείο της Ρόδου αντίστοιχο Ελληνικού προξενείου Σμύρνης.
Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αντίστοιχο Ελληνικού προξενείου Αδριανούπολης.

Η Γλώσσα θέλει χαλινάρι!




Θα έχετε παρατηρήσει πόσο ενοχλητικοί και κουραστικοί γίνονται κάποιοι συνάνθρωποι μας όταν μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο σε δημόσιο χώρο.Σπάνια θα δεις κάποιον να χαμηλώνει την ένταση της φωνής του ή να βάζει συνεσταλμένα την παλάμη του μπροστά στο στόμα του.Συχνά γινόμαστε μάρτυρες δημόσίων εξομολογήσεων η οποία όμως μου φαίνεται ότι δεν προδίδει ”άνεση”αλλά κοινωνικό ”αυτισμό”.Δεν επικοινωνούν με τους άλλους,αλλά αυτό που κάνουν είναι να μιλάν για τον εαυτό τους μπροστά στους άλλους.
Τα ριάλιτι και τα πρωινάδικα εισήλθαν στην πραγματική μας ζωή.Σε αυτά ακούς να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς αναστολές,χωρίς ταμπού,για σεξουαλικά,οικογενειακά και άλλα θέματα.Η τηλεόραση και η τεχνολογία έχουν εισάγει νέα ήθη και όλοι θεωρούν φυσικό να αποκαλύπτουν την προσωπική τους ζωή σε όλους.Τους αφιερώνω λοιπόν αυτό το παρακάτω υπέροχο κείμενο:

Σημεία και Τέρατα στους Ουρανούς!! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Macheras Bonnie

Η χρήστης του fb  Macheras Bonnie παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό.

Το γεγονός αυτό έλαβε μέρος στις 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Είναι εξακριβωμένο ότι δεν πρόκειται για δορυφόρο που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Παρακολουθείστε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

Τι είναι αυτή η σκιά στα σκαλοπάτια;

ΦΩΤΟ STORY: Τι είναι αυτή η σκιά στα σκαλοπάτια;


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1945 στην Ιαπωνία. 
Στην πόλη Χιροσίμα. 
Είναι η μόνιμη σκιά ενός από τα θύματα της ατομικής βόμβας που έριξαν στην πόλη οι Αμερικάνοι. 
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν, τόσο αυτή τη φωτογραφία, όσο και άλλες παρόμοιες.

Snowden - Εξωγήινοι προσπαθούν να έρθουν τώρα σε επαφή με τη Γη!

Ο NSA πληροφοριοδότης Edward Snowden ισχυρίστηκε ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Γη,αλλά ποτέ δεν μπορεσαμε να εντοπίσουμε το σήμα τους χάρη στην κρυπτογράφηση, σε μια κλήση που έκανε ο αστροφυσικός του "StarTalk" podcast, Neil deGrasse Tyson την Παρασκευή. Εξετάζουμε τη θεωρία Σνόουντεν στις ειδήσεις χειλιών με Elliot Hill και τη Margaret Howellhttp://www.mirror.co.uk/news/world-ne...
Τον ισχυρισμό ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη Γη την στιγμή αυτή, διατύπωσε ο Edward Snowden.

Ο πληροφοριοδότης της NSA αν και εξακολουθεί να ζει σε απομόνωση στη Ρωσία μετά από μια μεγάλη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο που οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολουθούν και χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα, συνομίλησε τηλεφωνικά στην ραδιοφωνική εκπομπή startalk με τον επιστήμονα Neil deGrasse Tyson για τις ανακαλύψεις του.

Εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης ορατή από την Ελλάδα - Τι συμβαίνει με την "Ματωμένη Σελήνη"



Μία πανσέληνος με το φεγγάρι να είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει, η λεγόμενη και υπερπανσέληνος, θα εξαφανιστεί τελείως λόγω ολικής έκλειψης. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί πάνω από τρεις δεκαετίες.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, όσοι είναι ξύπνιοι στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μια ολική έκλειψη υπερμεγέθους Σελήνης. Στη χώρα μας το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η, ούτως ή άλλως θεαματική, ολική έκλειψη θα συμβεί κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «υπερπανσελήνου», καθώς η πανσέληνος θα λάβει χώρα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η διάμετρος του υπό έκλειψη φεγγαριού θα φαίνεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλείψεις.
Η έκλειψη -εφόσον το επιτρέπει ο κατά τόπους καιρός- θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία. Προηγήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου μια μερική σεληνιακή έκλειψη, η οποία όμως ήταν ορατή μόνο από τη Νότια Αφρική και από τους... πιγκουίνους της Ανταρκτικής.
Κάτι ανάλογο -συνδυασμός ολικής έκλειψης και υπερπανσελήνου- είχε συμβεί μόνο πέντε φορές μετά το 1900: το 1910, το 1928, το 1946 και για τελευταία φορά το 1982, ενώ δεν θα ξανασυμβεί πριν από το 2033, σύμφωνα με τη NASA. Ασφαλώς ολικές εκλείψεις «κανονικής» και όχι «σούπερ» Σελήνης συμβαίνουν πολύ πιο συχνά (περίπου κάθε δυόμισι χρόνια).

122 προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού


1. "Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."
(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! "
(Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη καί αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τούς χρόνους τής Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα τών γυναικοπαίδων).

3. "Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε."
(Ελέχθη είς τήν περιφέρειαν Σιατίστης)
4. "Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. "
(Ελέχθη εν Χειμάρρα - Η σπουδαιοτάτη αύτη προφητεία τού Αγίου, η οποία έτρεφε τήν γλυκυτέραν ελπίδα τού υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι τής απελευθερώσεως τού Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από τών χρόνων πού προεφήτευσεν αυτήν ό 'Aγιος, καθόσον, ώς γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5. "Θάρθη καιρός νά σάς πάρουν οι εχθροί σας καί τή στάχτη από τή φωτιά, αλλά σείς νά μήν αλλάξετε τήν πίστι σας, όπως θά κάμνουν οί άλλοι. "
(Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σάς λυπάμαι γιά τήν περηφάνεια, οπού έχετε. Τό ποδάρι μου εδώ δέν θά ξαναπατήση. Καί εάν δέν αφήσετε αυτά τά πράγματα πού κάνετε, τήν αυθαιρεσία καί ληστεία, θά καταστραφήτε. Σέ κείνο τό κλαρί, πού κρεμάτε τά σπαθιά σας, θάρθή μιά μέρα πού θά κρεμάσουν οί γύφτοι τά όργανά τους. "
(Ελέχθη εις τό χωρίον 'Aγιος Δονάτος Σουλίου)
7. "Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι 'Aγγλοι επί 54 χρόνια, καί κατόπιν θά γίνη Ρωμαίικο."

Η σύνδεση του CERN με τους Ιησουίτες επιβεβαιώθηκε


Το CERN ανακοίνωσε ότι ο επόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου του, θα είναι ο καθηγητής Sijbrand de Jong. Είναι ενδιαφέρον διότι το άρθρο αναφέρει ότι αυτός είναι ένας Ιππότης του Τάγματος του Ολλανδικού Λέοντος. Δεν παίρνει πολύ από εκεί για να συνδέσετε αυτόν τον άνθρωπο με τους Ιππότες της Μάλτας, τους Ιησουίτες, τη Ρώμη, και, συνεπώς, τους Illuminati. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έκαναν αυτή την ανακοίνωση μόλις ημέρα πριν την άφιξη του Πάπα  στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το LHC άνοιξε ... πλήρη ταχύτητα μπροστά. 

Ερμής πάνω στο Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου* Κάνε μια Παύση*



22. 9. 2015


ΕΡΜΗΣ (ανάδρομος)

πάνω στο Μεσοδιάστημα

ΑΡΗ/ΚΡΟΝΟΥ*



Σήμερα οι Επικοινωνίες 

και οι Δράσεις

παντός Είδους

θέλουν προσοχή και απαλότητα*




Ο Ερμής

βρίσκεται στην 14η, 40 Μοίρα του Ζυγού

ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου*

Το Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου

είναι το Μεσοδιάστημα

της Μπλοκαρισμένης Ενέργειας και του Τέλους

αλλά και της Εξαιρετικής Αντοχής*




Καλύτερα Σιωπήστε*

Κάντε μια Βουτιά Μέσα σας

και μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε

με τους Άλλους 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα