Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

8 πρακτικές για να κοιμηθείτε, επιτέλους

Γυρίζετε από την μία πλευρά, μετράτε προβατάκια αλλά τίποτα...Άλλη μια βασανιστική βραδιά αϋπνίας σας περιμένει. Δείτε, τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Ο ύπνος για πολλούς δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό εκτός από περισσότερη κούραση, καταλήγει και σε ακόμα περισσότερο άγχος και ένα σωρό άλλα προβλήματα, που θα λύνονταν εύκολα, αν με κάποιο τρόπο βοηθούσατε τον οργανισμό και τον ίδιο σας τον εαυτό, να χαλαρώσει και εν τέλει να παραδοθείτε στη θαλπωρή του κρεβατιού σας.
Η ιστοσελίδα της Huffington Post, μίλησε με ειδικούς στα θέματα διαταρραχών του ύπνου και παρουσίαζει 8 τρόπους για να καταφέρετε να κοιμηθείτε όταν μοιάζει ακατόρθωτο και... μακρινό όνειρο.

Ποιες τροφές βλάπτουν σοβαρά τη νοημοσύνη;

teliko-TROFESVLAPTOUN
Η διατροφή είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους για την υγεία μας. Υπάρχουν τροφές που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε, σούπερ τροφές που φροντίζουν το ανοσοποιητικό μας και την ευεξία μας, θρεπτικές τροφές που μπορούν να μας δώσουν ενέργεια και δύναμη. Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που έχουν καταστροφικές συνέπειες για τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και που οι διατροφολόγοι μας συστήνουν ή να τις αποφεύγουμε ή να τις καταναλώνουμε με μέτρο.

Ατάκες δικηγόρων που έκαναν το δικαστήριο να... δακρύσει

Το βιβλίο «Disorder in the American Courts» περιλαμβάνει μερικές από τις πιο απίθανες ατάκες που
έχουν ειπωθεί στα δικαστήρια και έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις....
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Αυτή η μυασθένεια κ. μάρτυρα επηρεάζει τη μνήμη σας;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι..
ΔΙΚ: Και με ποιους τρόπους σάς επηρεάζει τη μνήμη;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ξεχνάω...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ξεχνάτε; Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για κάτι που έχετε ξεχάσει;

Η Eurostat δεν είναι φετίχΛυπάμαι πατριώτες αν χαλάω το πάρτυ κάποιων, αλλά θέλω να σας ανακοινώσω κάτι που το ξέρετε ήδη, αλλά δεν βλάπτει να το επαναλαμβάνουμε στο βαθμό που κι οι άλλοι συνεχίζουν το δικό τους βιολί: Τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για Greek Statistics (στατιστκές αλά ελληνικά), όπως έσπευσε να καρφώσει η Wall Street Jοurnal, αλλά για European Statistics (στατιστικές αλά ευρωπαϊκά), αφού στο κόλπο είναι και η Eurostat. Αλλά έχουν βλέπετε κάτι δουλίτσες να τελειώσουν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, να κάνουν τις Ευρωεκλογές, να βγάλουν τον κύριο Σουλτς αρχικομισάριο, να κάνουν και μια εκδούλευση στον ημέτερο Σαμαρά μήπως πέσει κάπως στα μαλακά, και μετά έχει ο Θεός, το ξανασυζητάμε με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπό τον όρο βέβαια ότι θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Όχι αυτά που ανακοινώθηκαν, αλλά αυτά που πραγματικά συμφωνήθηκαν, τα οποία διαρρέουν σιγά σιγά και όλοι τα ξέρουμε, αλλά μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί κι εδώ εκλογές έχουμε και μετά βλέπουμε κι εμείς πώς θα τα βολέψουμε με τα υπεσχημένα.

Ποια τα συμπτώματα των εγκεφαλικών βλαβών;

altΤα συμπτώματα των εγκεφαλικών βλαβών, εξαρτώνται από το ποιά περιοχή του εγκεφάλου έχει υποστεί την βλάβη. Σε μερικές ασθένειες, μπορεί να συμμετέχουν μεγάλες περιοχές του εγκεφάλου, όμως τα συμπτώματα να είναι σχετικώς λίγα.
Αντιστρόφως, πολύ μικρές βλάβες, εάν συμβούν σε κρίσιμες περιοχές του εγκεφάλου, μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ο δικτυωτός σχηματισμός, είναι μία μικροσκοπική περιοχή που ευρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου και η οποία ουσιαστικά, είναι ο γενικός διακόπτης του εγκεφάλου, εάν συμβεί στην περιοχή αυτή ένα αγγειακό επεισόδιο, το αποτέλεσμα είναι, μόνιμο κώμα.
Ένας ασθενής, για να είναι ξυπνητός, χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει εν λειτουργία τον δικτυωτό σχηματισμό και ένα τουλάχιστον εγκεφαλικό ημισφαίριο. Εάν ο ασθενής έχει πλήρη απώλεια συνειδήσεως, τότε είτε δεν λειτουργεί ο δικτυωτός σχηματισμός, είτε υπάρχει σημαντική βλάβη σε αμφότερα τα εγκεφαλικά ημισφαίρια.

ΣΕΞ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ, ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑΟύτε στο σινεμά δεν γίνονται αυτά. Ο άνδρας δεν κρατιέται να ορμήσει στο κορίτσι, πως και πως να περιμένει κι αυτή να σμίξουνε επιτέλους, να τα πετάξουν όλα από επάνω τους και να δοθεί ο ένας στον άλλον. Είναι έξω από την πόρτα του διαμερίσματος της κοπελλιάς και το παλληκάρι έχει πάρει αυτός το κλειδί και προσπαθεί να ξεκλειδώσει με χέρι που τρέμει, από το μέγα πόθο, όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξαπλώσουν στο κρεββάτι.
Φοβερά πράγματα. Το κορίτσι, ο παίδαρος, τίποτα να μην του λείπει, μπαλκόνια, καπούλια, μπουτάρες να τις πιεις, επειδή φοβάται το σκοτάδι άναψε ένα μικρό φωτάκι στην κρεββατοκάμαρα. Παναγιά παρθένα, τι ήταν αυτό! Οι τοίχοι στο δωμάτιο ήταν γκρι χρώματος. Η γκαντεμιά! Ο άνδρας έχασε απότομα κάθε διάθεση για σεξ.
Γίνεται, ρε, αυτό το πράγμα; Παραγίνεται. Αν τα χρώματα της κρεββατοκάμαρας ήταν μωβ, έστω προς το κόκκινο, προς το ροζ, το γαλάζιο, δεν υπήρχε περίπτωση να φρεναριζότανε ο λεβέντης. Ποιος το λέει αυτό; Η επιστημονική έρευνα.

ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΓΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ

Λεβεντόπαιδο ο Θανάσης, γεμάτο ομορφιά, υγεία και ερωτισμό. Τον είδε μέσα στο μοναστήρι ο Τούρκος και γυάλισε το μάτι του. Ο πόθος για τον δόκιμο 17χρονο μοναχό τον αναστάτωσε και ένοιωθε ήδη αδυναμία να ελέγξει τον εαυτό του. Και να μη σεβαστεί τη στρατιωτική του ιδιότητα, μάλιστα σε χώρο ιερό, όπως είναι μια μονή.
Οι κατακτητές οθωμανοί αναγνώριζαν τη θρησκευτική ελευθερία των ραγιάδων, το τελευταίο που τους απασχολούσε ήταν να τους αλλάξουν, από χριστιανούς να τους κάνουν μωαμεθανούς. Ο Τούρκος αρχιτζοχανταραίος μπήκε στο μοναστήρι από την υποψία μήπως κρυβόντουσαν εκεί μέσα τίποτα κλέφτες κι αρματωλοί. Ο ηγούμενος έδωσε εντολή να κεράσουν μια κούπα κρασί τον επισκέπτη.

Η πιο εγωκεντρική αλλά και πιο δημιουργική γενιά λέγεται Millennials.Τι θέλουν από τη ζωή όσοι γεννήθηκαν μετά το ΄80;

OK-millenials2
Οι Millennials, είναι η γενιά που γεννήθηκε από τα μέσα του 1980 και έπειτα και πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο εγωκεντρική, επαρμένη, τεμπέλικη και ψυχρή γενιά μέχρι σήμερα. Οι Millennials είναι ξερόλες, νάρκισσοι και πολύ σύντομα θα αποτελούν το 40% του εργατικού δυναμικού των ανεπτυγμένων χωρών.
Η εταιρία Intelligence Group, που εξειδικεύεται στις έρευνες των νέων και των τάσεων που ακολουθούν, βρήκε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Millennials.

Οι όμορφες γυναίκες κάνουν τους άνδρες να τα χάνουν


Σύμφωνα με έρευνα Καναδών ψυχολόγων, οι άνδρες χάνουν την ικανότητα να επιλέγουν αυτό που τους συμφέρει περισσότερο, μπροστά στη θέα όμορφων γυναικών.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα του Πανεπιστημίου του Χάμιλτον κλήθηκαν να κοιτάξουν σε μια οθόνη υπολογιστή πρόσωπα του αντίθετου φύλου. Στη συνέχεια τους δόθηκαν δύο επιλογές: είτε να αμοιφθούν με 15 έως 35 δολάρια την αμέσως επόμενη ημέρα, είτε με 50 έως 75 δολάρια έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που είχαν κοιτάξει όμορφες γυναίκες προτίμησαν τη λιγότερο συμφέρουσα επιλογή της άμεσης αμοιβής, ενώ όσοι είχαν δει γυναίκες μέτριας εμφάνισης μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τη λογική τους.

Το σεξ ή το συναίσθημα μας οδηγεί στο γάμο;


Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το σεξ ή το συναίσθημα σας οδηγούν στα σκαλιά της εκκλησίας; Αν ναι σκεφτείτε τι σας επηρέασε στην απάντηση που δώσατε. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι πρωτίστως η ηλικία των ερωτηθέντων.
Έτσι, ένας τριαντάρης θα απαντούσε το συναίσθημα και ένας νεότερος ίσως σας ξάφνιαζε με την αμεσότητα του, πως κανένα από τα δύο δε θα τον οδηγούσε να κάνει αυτό το βήμα, γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο και κάποιος τρίτος ίσως έλεγε το σεξ.

Οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει. Ο γάμος δεν είναι ο τελικός προορισμός ενός σύγχρονου ζευγαριού. Η αλήθεια είναι πως ζούμε μια μεταβατική φάση, όσον αναφορά το θεσμό του γάμου. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα θετικό. Τα ζευγάρια σήμερα ζούνε πλέον ένα αρκετό διάστημα μαζί, επιθυμώντας να γνωρίσουν πρώτα καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ολοκληρώνουν τη σχέση τους, αποκτούν παιδιά και όλα αυτά πολύ πριν ανέβουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Τα μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος
Την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρχε στην Αθήνα ένας απαίσιος Αλβανός, που γύριζε στα διάφορα σπίτια των Χριστιανών και μάζευε τον καθιερωμένο κεφαλικό φόρο. Ονομαζόταν Κιουλάκ Βογιατζή. 
Ήταν δύο μέτρα περίπου ψηλός και το άγριο πρόσωπο του ήταν κατάμαυρο και βλογιοκομμένο. Οι Έλληνες, μόνο που τον έβλεπαν, τους κοβόταν η ανάσα. Ο λόρδος Βύρωνας που τον γνώρισε από κοντά, γράφει ότι έμοιαζε σαν δαίμονας, που ξεπήδησε από την κόλαση κι ότι τα παιδιά πάθαιναν ίλιγγο τρόμου, όταν τον αντίκριζαν, ξαφνικά μπροστά τους.

Όταν εκείνος θέλει συνέχεια σεξ.Ο σεξουαλικός εθισμός μερικών ανδρών απειλεί συχνά την έγγαμη ισορροπία. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια μέση λύση;


Όταν εκείνος θέλει συνέχεια σεξ
 

Ουδείς και ουδέποτε έχει αμφισβητήσει την αξία, τη σημασία και την απόλαυση του σεξ. Αλλά όπως συμβαίνει σε όλα τα ωραία, όταν τρυπώνει σε αυτά η υπερβολή τότε η αίγλη τους αλλοιώνεται.   

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι δεν αναφερόμαστε στην κοινή λαχτάρα των δυο συντρόφων στο ξεκίνημα της σχέση τους για συνεχή σεξουαλική επαφή καθώς σε αυτήν την περίπτωση 1. μπαίνει στη μέση ο παράγοντας «άγνωστο» και «καινούργιο κοσκινάκι μου» και 2. είναι αμοιβαίο. Είναι η φάση που όλα επιτρέπονται και όλα τα εμπόδια απλά εξαφανίζονται: μετά από 6 ώρες meeting, το πρωί, στο κρεβάτι, στο πάτωμα, στα γρήγορα, στα αργά….Τα πάντα είναι τέλεια και επιθυμητά.

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή η γλυκιά εμμονή μετατραπεί σε αρρωστημένη εμμονή. Όταν τα χρόνια περάσουν, οι υποχρεώσεις και τα τρεξίματα αυξηθούν και ο σύζυγος επιμένει να έχει μόνο εκεί το μυαλό του. Γιατί πολύ ωραίο είναι να σε θέλει και να σε διεκδικεί ερωτικά ο σύντροφος σου αλλά καλώς ή κακώς από ένα σημείο και μετά μετράει περισσότερο η ποιότητα παρά η ποσότητα.

Το οπλοστάσιο της φύσης: Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ανά ασθένεια


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος

Η φύση διαθέτει ένα ισχυρό οπλοστάσιο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ανακουφίσει ποικίλα προβλήματα υγείας. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορες ασθένειες.

Ασθένειες και Βότανα

Οι σχέσεις είναι στην πραγματικότητα μία διαδικασία αυτοαποκάλυψης, μία διαδικασία αυτογνωσίας.


bing-3
” Οι σχέσεις είναι στην πραγματικότητα μία διαδικασία αυτοαποκάλυψης, μία διαδικασία αυτογνωσίας.
Σ’ αυτή την αποκάλυψη υπάρχουν πολλά δυσάρεστα πράγματα, ανησυχητικά, δυσάρεστες σκέψεις και συμπεριφορές. Κι από τη στιγμή που δεν μ’ αρέσει αυτό που ανακαλύπτω, φεύγω από τη σχέση που μου είναι δυσάρεστη και πάω σε μια άλλη σχέση που μου είναι ευχάριστη. Επομένως οι σχέσεις έχουν πολύ μικρή σημασία όταν απλώς αναζητάμε σ’ αυτές αμοιβαία ικανοποίηση, αλλά έχουν εξαιρετική σημασία όταν είναι μέσο αυτοαποκάλυψης και αυτογνωσίας.
Σε τελευταία ανάλυση, στην αγάπη δεν υπάρχει θέμα σχέσης – υπάρχει; Μόνο όταν αγαπάς περιμένοντας ανταπόδοση της αγάπης σου δημιουργείται σχέση. Όταν αγαπάς αληθινά, δηλαδή όταν δίνεις κάπου τον εαυτό σου εντελώς, ολοκληρωτικά, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση, τότε δεν υπάρχει σχέση.

Πότε μια αμοιβή ξεπερνά τα όρια της ηθικής;


gross-bill-570-800x533
… αναρωτιέται κάποιος  ακούγοντας τις απολαβές του Μπιλ Γκρος – γκουρού των αμοιβαίων κεφαλαίων. Ο άνθρωπος αυτός αμοίβεται με 548,000 δολλάρια την ημέρα!
Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπλακ τζακ στα καζίνο του Λας Βέγκας,φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο,  με σκαιό  τρόπο στους υπαλλήλους του,  τους απαγορεύει να τον κοιτάζουν κατά πρόσωπο και επίσης  παρομοιάζεοι τον εαυτό του με άλογο κούρσας.
Ο 69χρονος γκουρού των ομολόγων, το 1971 ίδρυσε την εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων Pimco  η οποία διαχειρίζεται ως σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 1,9 τρις δολλαρίων προβλέπεται από τα μέσα Μαρτίου να γίνεται  το  θέμα στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με την αποζημιώση του .

Η πολυτέλεια είναι ο τάφος της ψυχής


Η δημιουργικότητα ξεκινά όταν κάποιος δεν έχει όλα τα μέσα στην κατοχή του για να εκτελέσει την εργασία του, και αγωνίζεται να δημιουργήσει νέα μέσα ή να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες.
Τα παιδιά που έχουν τα πάντα και κάθε μέσον να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους, στο τέλος παρουσιάζουν σημάδια καθυστέρησης. Εκείνα τα παιδιά που δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια, που δημιουργούν νέους τρόπους να παίξουν, να χτίσουν και να ευχαριστηθούν τη ζωή, είναι εκείνα που θα γίνουν πιο επιτυχημένα στη ζωή απ’ αυτούς που ζουν στην πολυτέλεια.

Μεγάλου μεγέθους σεισμός στο Μεξικό πυροδοτεί μίνι τσουνάμι σε πισίνα!!! (Βίντεο)

Παρακολουθήστε τι συνέβει σε μια πισίνα στο Cnar στο Μεξικό, όταν σεισμός  μεγέθους 7.2 συγκλόνισε το Guerrero στο Μεξικό, την Παρασκευή 18 Απριλίου, 2014.  Κοιτάξτε το μέγεθος αυτών των κυμάτων! Είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΑΡΑΩ!


 
                ¨Η τελευταία ελληνίδα Φαραώ της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα η Ζ' φιλοπάτωρ

Στην τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα ο Γερμανός αρχαιολόγος Otto Rubensohn ανακάλυψε έναν πανάρχαιο τύμβο τριακόσια χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια. Η περιοχή ονομαζότανε Αμπουσίρ ελ Μελέκ και ο αρχαίος τάφος έκρυβε πλούσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Μεταξύ των ευρημάτων υπήρχαν και μούμιες αδιευκρίνιστης χρονολόγησης.
Τότε υπήρχε η «συνήθεια» ό,τι έβρισκαν οι αρχαιολόγοι να το κουβαλούν στην πατρίδα τους.

Έτσι το 1904, μία μούμια έγινε πακέτο από τους εντόπιους με εντολή του αρχαιολόγου και στάλθηκε στο Αιγυπτιακό Μουσείο Βερολίνου (Berliner Ägyptischen Museum). 

11 συνήθειες που έχουν οι ήρεμοι άνθρωποι


Είναι κάποιοι που διατηρούν την ψυχραιμία τους ακόμη και όταν ο κόσμος μοιάζει να διαλύεται...Μα πώς το καταφέρνουν, αναρωτιέστε εύλογα. Δείτε πώς.
Το άγχος όσο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής είναι, άλλο τόσο αντιπαραγωγικό και ζημιογόνο είναι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνθήκη στην οποία βάζουμε –μάλλον- ασυναίσθητα τους εαυτούς μας, χωρίς εν τέλει να στοχεύουμε απαραίτητα στην απελευθέρωσή μας από το ζυγό του άγχους και του στρες, παρά στη διαιώνισή του, καθώς αυτό πιστεύουμε θα μας φέρει πιο κοντά στη λύση των προβλημάτων.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Michigan και αναφέρεται στον ιστότοπο της Huffington Post, το άγχος, εν αντιθέσει με το φόβο, δεν έχει μια συγκεκριμένη αιτία και πηγή που το προκαλεί, όπως,  για παράδειγμα είναι ο φόβος για τα ύψη. Οι άνθρωποι καταλήγουν να αγχώνονται για το μέλλον και τα κακά που πιθανώς τους συμβούν με μια καταστροφολογική διάθεση, χωρίς εν τέλει απτά αίτια.

Γιατί μελανιάζω με το παραμικρό;Δεν είναι λίγες οι φορές που με το παραμικρό χτύπημα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος μας τα γνωστά σε όλους σημάδια που ονομάζουμε μελανιές. 
Περισσότερο ευάλωτες στις μελανιές είναι οι γυναίκες οι οποίες έχουν την τάση να εμφανίζουν στο δέρμα τους μώλωπες αμέσως μετά από ένα χτύπημα. Στην περίπτωση όμως που αυτές εμφανίζονται συχνά τότε πιθανό να υπάρχει κάποια διαταραχή στην πήξη του αίματος οφειλόμενη σε φάρμακα ή σε ασθένειες.
 
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα τις αποφύγετε αλλά και πως θα τις αντιμετωπίσετε!

Τι δεν επιτρέπεται στο σεξ; Έρευνα


Λένε πως στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα στο σεξ τα οποία απαγορεύονται δια ροπάλου!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Aberdeen της Βρετανίας ανακάλυψε τις καταστάσεις εκείνες οι οποίες όχι μόνο δεν επιτρέπονται στο σεξ αλλά πολλές φορές φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ένα από τους δυο συντρόφους. 
 
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά τα λίπη, τα γέλια, οι συγκρίσεις με τον/η πρώην αλλά ακόμη και όταν τα ανδρικά προσόντα δεν απογειώνονται, δεν επιτρέπονται στις ερωτικές περιπτύξεις αφού προκαλούν αμηχανία και έντονο στρες στο ζευγάρι.
όταν τα προσόντα δεν απογειώνονται

Εφηβική Κατάθλιψη: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην πείτε «φάση είναι θα περάσει» είναι πραγματικό πρόβλημα
Η κατάθλιψη θεωρείται η ασθένεια του 21ου αιώνα.  Τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην εφηβική ηλικία είναι συγκλονιστικά, αφού δείχνουν ότι περισσότερο από 20% των εφήβων στο γενικό πληθυσμό έχουν συναισθηματικά προβλήματα, ενώ το 1/3 των εφήβων που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης πάσχουν από κατάθλιψη.  Από την άλλη, το ποσοστό αυτοκτονιών στην εφηβική ηλικία έχει αυξηθεί πάνω από 200% την τελευταία δεκαετία.  Παρόλα αυτά, δε γίνεται διάγνωση της κατάθλιψης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, με αποτέλεσμα οι έφηβοι να έχουν σοβαρά προβλήματα στο σπίτι, το σχολείο, την κοινωνική τους ζωή και γενικά την προσαρμογή τους, δυσκολίες που συνήθως συνεχίζονται και στην ενήλικη ζωή.

Γιατί δε γίνεται έγκαιρη διάγνωση;

ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τις Πταίει;

«Στην πράξη ο μόνος σκοπός της Πολιτικής είναι να κρατά το λαό φοβισμένο, απειλώντας τον με μια σειρά από ανύπαρκτα φαντάσματα».
Χένρι Λούις Μένκεν (1880-1956), κοινωνικός αναλυτής
Bankrupt02

Ανωνύμου του Έλληνος (bankrupt.gr@gmail.com)
Αν για τη χρεοκοπία μου ευθύνομαι πρωτίστως εγώ, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και του ελληνικού κράτους ευθύνονται πρωτίστως οι πολιτικοί μας και ειδικά τα δύο κόμματα που άσκησαν εξουσία στη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Η ευθύνη τους είναι αδιαμφισβήτητη, αφού γνώριζαν καλά το πρόβλημα, μιας και οι ίδιοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία του. Γνώριζαν ήδη από τη δεκαετία του 1970 πως η Ελλάδα καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα παράγει και πως αυτή η κατανάλωση τροφοδοτούνταν και συντηρούνταν από το δανεισμό.

Η ισχυρή επιθυμία της αποφυγής του πόνου στον άνθρωπο, τα κίνητρα και οι προσπάθειες για την αλλαγή της ζωής του

Φωτογραφία: Φίλοι και φίλες!
Με την εκπνοή του έτους σας αποστέλουμε παρακάτω προς ανάγνωση και μελέτη ενα αρθο για την υγεία σας..ευχόμαστε να το απολαυσέτε και θα χαρούμε να λάβουμε τα σχόλια σας..
Με εκτίμηση,
Δρ.Μουρούτης
Εκ φύσεως τους οι άνθρωποι προσεγγίζουν την ευχαρίστηση και αποφεύγουν τον πόνο. αλλά η ισχυρότερη από τις δύο δυνάμεις είναι η επιθυμία να αποφύγουν τον πόνο. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν αρχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω πάχους ή κάποιας ασθένειας που αντισταθμίζει της φροντίδας του εαυτού τους. Επειδή η ένταση και το είδος των ερεθισμάτων που απορρέουν από την ευχαρίστηση και την αποφυγή του πόνου ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, διαφέρουν επίσης και τα κίνητρα για την αλλαγή.
Το κίνητρο κατά την πρώιμη ηλικία της ζωής είναι:                           Η αποφυγή του πόνου και η γελοιοποίηση.
Για τα περισσότερα παιδιά, η γελοιοποίηση από τους συμμαθητές είναι μια κοινή και οδυνηρή εμπειρία, και η προσωπική τους εμφάνιση είναι πιο συχνά το επίκεντρο αυτής της διακωμώδησης. Παρακολουθήστε το παιδί σας σαν ‟γαμπρό” πριν από το σχολείο: κάθε τρίχα πρέπει να είναι στη θέση της, και το πιο μικρό ψεγάδι μπορεί να είναι επαρκής λόγος για να του χαλάσει όλη την ημέρα. Ο πόνος, του να μην αισθάνεται κάποιος ελκυστικός είναι συχνά αρκετά ενοχλητικός και θεωρούν ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη. Η κακή απόδοση στην τάξη και στον αγωνιστικό χώρο είναι μια άλλη συνηθισμένη πηγή γελοιοποίησης. Οι αθλητικές ικανότητες είναι ένα άμεσο επακόλουθο του σωματικού βάρους ενός παιδιού, το μυϊκό σύστημα είναι η πηγή της ενέργειας (είναι η τροφή τους). 
Τα μωρά γεννιούνται με μια έμφυτη προσπάθεια να μάθουν, και τα μικρά παιδιά εκ φύσεως τους είναι περίεργα, αλλά από τη γέννηση μέχρι τις μεγάλες τάξεις στο σχολείο βρίσκονται στο έλεος των αποφάσεων των γονιών τους σχετικά με την διατροφή τους. Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι (τουλάχιστον μερικώς) η ευημερία τους εξαρτάται από δική τους βούληση και τις δικές τους επιλογές. Οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ετών αποτελούν νοοτροπίες και συνήθειες που διαρκούν μια ζωή. 
Οι κορυφαίες δέκα προσπάθειες για να βοηθήσετε τα παιδιά:
1. Αναγνωρίστε την στεναχώρια τους και συζητήστε μαζί τους γι 'αυτό. Μήπως το παιδί σας πάσχει από ακμή, παχυσαρκία, κοιλιακό άλγος, ή πόνο στις αρθρώσεις; Μήπως έχουν καμιά αδικαιολόγητη ψυχική κατάπτωση ή χαμηλή αυτοεκτίμηση;
2. Είναι οι γονείς για τα παιδιά τους τα "καλύτερα παραδείγματα" Ως εκ τούτου, οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να φαίνονται και να αισθάνονται καλά. 
3. Οι γονείς πρέπει να παρέχουν ελκυστικά γεύματα. Πιθανόν μια καλή χορτόσουπα με φιδέ θα είναι καλύτερα αποδεκτή από μια απλή ψητή πατάτα.
4. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι η παχυσαρκία δεν είναι φυσιολογική (αν και το 30% από τους συμμαθητές του ή τις συμμαθήτριες του είναι υπέρβαροι), και ότι η ακμή δεν είναι μόνο από τις ορμονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εφηβεία, αλλά είναι και αποτέλεσμα του τρόπου που τρώμε. Εξηγήστε τους ότι οι κινήσεις του εντέρου δεν πρέπει να είναι επώδυνες και να κρατάνε μισή ώρα.
5. Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στα ψώνια και την προετοιμασία των γευμάτων. Διδάξτε τους πώς να παραγγέλλουν όταν τρώνε έξω.
6. Ερευνήστε τα πάθη του παιδιού σας. Εάν ο αθλητισμός είναι σημαντικός για αυτούς, επισημάνετε ότι οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων (δρομείς, ποδηλάτες, κ.λπ.), κερδίζουν επειδή τρέφονται σωστά με άμυλα και δεν επιβαρύνονται από τα πρόχειρα φαγητά, τρόφιμα ζωικής προέλευσης και λίπος.
7. Απομυθοποιήστε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης (κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά) χτίζει τους μυς.
8. Εξερευνήστε και άλλα ωφέλημα για την βελτίωση της προσωπικής τους εμφάνισης (εκτός από την απώλεια του υπερβολικού σωματικού πάχους). Το λιπαρό δέρμα και η ακμή είναι αποτέλεσμα των φυτικών ελαίων και του ζωικού λίπους.
9. Ο πόνος των ζώων και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι θέματα τα οποία αποσπούν την προσοχή των παιδιών, ακόμη περισσότερο από ότι τα θέματα της εμφάνισης και της υγείας τους.
10. Κάνετε γνήσια θετικά σχόλια για το παιδί σας ως άτομο (όχι για την εμφάνισή τους) και για τα επιτεύγματά τους.
Το κίνητρο κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας είναι:                          Απόκτηση ομορφιάς & Δύναμης
 Με απλά λόγια, η πλούσια δυτική διατροφή στερεί τους ανθρώπους από την ομορφιά και τη δύναμή τους. Πού έχουν πάει όλες οι ωραίες γυναίκες και οι ωραίοι άνδρες; Έχουν περάσει στη σκοτεινή πλευρά της τραπεζαρίας. Οι άνθρωποι που ενισχύουν την ελκυστικότητα τους ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια σε ρούχα, αυτοκίνητα, μακιγιάζ, αρώματα, και την πλαστική χειρουργική έχουν γίνει απεχθείς, όλα για τα εξεζητημένα φαγητά που είναι γεμάτα από λίπος και αλάτι, και μυρίζουν αηδιαστικά. Οι ζωές καταστρέφονται από την διατροφή στον ίδιο βαθμό που καταστρέφονται από το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, ή την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Καταστρέφονται από άστοχες επιλογές. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν την υγεία τους απλά αλλάζοντας τη διατροφής τους. 
Τα δέκα σημαντικά κίνητρα για τους ενήλικες :
1. Η σεξουαλική ελκυστικότητα εξαρτάται από την υγεία σας και την προσωπική σας εμφάνιση. Η υγεία είναι ελκυστική. Οι φυσικές δυνάμεις για τη συνέχιση της ύπαρξης του ατόμου και για την Επιβίωση του Είδους στους άνδρες και στις γυναίκες είναι να μοιραστούν το γενετικό τους υλικό (ωάρια και σπερματοζωάρια) με υγιείς συντρόφους, έτσι ώστε να παράγουν άριστους απογόνους. Όντας υπέρβαροι, προέκταση κακής υγείας, συμπεριλαμβάνετε υψηλότερος κίνδυνος καρδιακών νόσων, διαβήτη και καρκίνου.
2. Η φυσική ελκυστικότητα και ομορφιά είναι καλύτερη από όταν καλλωπιζόμαστε. Το λαμπερό δέρμα είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της κυκλοφορίας με μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Οι κηλίδες, η ακμή, και τα σπυράκια, προκαλούνται από μια διατροφή βασισμένη σε ζωικά λιπαρά.
3. Η φυσική οσμή του σώματος θα έπρεπε να είναι σεξουαλικά ελκυστική, κάτι που από καιρό είναι γνωστό στη βιομηχανία αρωμάτων. Το πιο αποκρουστικό και η πηγή της κακής αναπνοής και άσχημης σωματικής οσμής που είναι το αποτέλεσμα της ζωικής διατροφής. 
4. Η ελκυστική προσωπική σας εμφάνιση και η υγεία σας που ακτινοβολεί, θα χρησιμεύσει ως κίνητρο για καλύτερες επιλογές τροφίμων για το σύζυγό σας, τα παιδιά, τις κοινωνικές επαφές και τους συναδέλφους σας.
5. Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει την αναπαραγωγική γονιμότητας, σε άνδρες και γυναίκες.
6. Καταναλώνοντας κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος.
7. Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών σε απογόνους (για τη μητέρα και τον πατέρα).
8. Η Αμερικανοί λατρεύουν τους λεπτούς και αποδοκιμάζουν τους παχύσαρκους. Οι πιθανότητές σας για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία εξαρτάται από την υγεία και την εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να φοιτήσουν σε κολέγιο, και ακόμα παίρνουν χαμηλότερους μισθούς.
9. Οι καθημερινές σωματικές δραστηριότητες και η αθλητική απόδοση ενισχύεται με την υγιεινή διατροφή.
10. Η συντόμευση της ζωής από ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις είναι το αποτέλεσμα των λιπαρών της ζωικής διατροφής που βασίζεται η Αμερικανική διατροφή. 
Το κίνητρο κατά τα τέλη της ζωής είναι να:                          καθυστερήσει ο θάνατος και η αποφυγή της αναπηρίας
Τα αναπαραγωγικά και παραγωγικά χρόνια ακολουθούνται από τα χρόνια αφυπηρέτησης (νοητικής και φυσικής). Οι σκέψεις και οι φοβίες σας στρέφονται προς την αναπηρία και το θάνατο. Μία ακόμα ημέρα στο παιχνίδι του γκολφ ή μια ώρα παίζοντας με τα εγγόνια σας αξίζει σχεδόν κάθε θυσία, και ειδικά για ανθρώπους που πλησιάζουν την υπέρτατη θυσία. Παρόλα αυτά συχνά οι άνθρωποι λένε: ‟δεν φοβάμαι τον θάνατο, φοβάμαι την αναπηρία και την εξάρτηση από τα παιδιά μου”.


Τα δέκα σημαντικά κίνητρα για τους μεγάλους.
1. Η κανονική διάρκεια της ανθρώπινης ζωής είναι περίπου στα 85 χρόνια. Αυτό σημαίνει θάνατο από φυσικά αίτια (όχι από πολέμους, ατυχήματα, ή ασθένειες) και μπορεί να συμβεί σε αυτή την ηλικία. Η φυσική ζωή περιορίζεται από τον αριθμό των φορών που ένα κύτταρο θα διαιρεθεί κατά την διάρκεια μιας ζωής. Ένας "φυσικός θάνατος" είναι αποτελέσματα καρδιακής ανεπάρκειας. Ιδανικά αυτό το τελικό γεγονός συμβαίνει σιωπηλά κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς η εξασθενημένη καρδιά επιστρέφει το αίμα στους πνεύμονες γεμίζοντας τους με υγρό. Η πραγματική μέση διάρκεια ζωής, σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ μικρότερη, περίπου στα 67 χρόνια, λόγω αιτιών που θα μπορούσαν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό.
2. Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η κύρια αιτία των θανάτων παγκοσμίως. Η πλούσια δυτική διατροφή είναι η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.
3. Ο μέσος αριθμός των φαρμάκων που καταναλώνονται από τους ηλικιωμένους κυμαίνεται από 8 έως 13. Οι άρρωστοι άνθρωποι παίρνουν φάρμακα. Αν τρώτε καλά, και κάνετε προσεκτική άσκηση, μαζί με λίγο ηλιοφάνεια, θα πρέπει να αναμένετε ότι θα παραμείνετε χωρίς φάρμακα για μια ζωή.
4. Οι αισθήσεις της όρασης, ακοής, όσφρησης και της γεύσης θα λειτουργούν για όλη τη διάρκεια της ζωής (με μόνο μια ήπια απώλεια) ακολουθώντας την McDougall δίαιτα. 
5. Η ανικανότητα (στυτική δυσλειτουργία) προκαλείται από την έλλειψη αποτελεσματικής κυκλοφορίας του αίματος στο πέος. Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και η απόδοση δεν είναι απλά αποτέλεσμα της μεγάλης ηλικίας, αλλά και οι τροφές που επιλέγουμε να φάμε.
6. Οι υγιείς γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση χωρίς να προσβάλλονται από εξάψεις, ή την ψυχική και συναισθηματική αστάθεια. Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική μετάβαση της ζωής, δεν είναι μια ασθένεια.
7. Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που κατά κύριο λόγο προκαλείται από μια διατροφή πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες. Ωστόσο, η οστική πυκνότητα, αντικατοπτρίζει την αναπαραγωγική κατάσταση πάνω από την υγεία των οστών. Οι γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία τους αποθηκεύουν περίπου δύο κιλά ορυκτών (ανόργανα συστατικά) για την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία. Πέρα από την εμμηνόπαυση, δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί αυτή η επιπλέον αποθήκευση του ασβεστίου κλπ, η οστική πυκνότητα μειώνεται φυσιολογικά. 
8. Η εκφυλιστική αρθρίτιδα (λόγω γήρατος) είναι συνέπεια της κακής δυτικής διατροφής. Οι αρθρώσεις θα πρέπει να παραμένουν κανονικά διαμορφωμένες και λειτουργικές για μια ζωή.
9. Η Άνοια, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Alzheimer, οφείλονται στην δυτική δίαιτα και την δηλητηρίαση με αλουμίνιο. Θα πρέπει να περιμένετε να παραμείνετε διανοητικά έξυπνοι όλα τα επόμενα χρόνια σας.
10. Οι ηλικιωμένοι έχουν πολλά να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Δυστυχώς, οι δεκαετίες της μάθησης και η επικερδής εμπειρία στις επιχειρήσεις, τη μουσική, την τέχνη, και την πολιτική χάνονται με τη συνταξιοδότηση (65 ετών).
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο κίνητρο σήμερα, τότε πάντα υπάρχει το αύριο. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλές αρνητικές διεγέρσεις για όσους αδυνατούν να κάνουν την αλλαγή. Τα αποτελέσματα της συνέχισης της δυτικής διατροφής είναι καλύτερα να συνοψιστούν ως επιταχυνόμενη γήρανση.

Εκ φύσεως τους οι άνθρωποι προσεγγίζουν την ευχαρίστηση και αποφεύγουν τον πόνο. αλλά η ισχυρότερη από τις δύο δυνάμεις είναι η επιθυμία να αποφύγουν τον πόνο. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν αρχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω πάχους ή κάποιας ασθένειας που αντισταθμίζει της φροντίδας του εαυτού τους. Επειδή η ένταση και το είδος των ερεθισμάτων που απορρέουν από την ευχαρίστηση και την αποφυγή του πόνου ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, διαφέρουν επίσης και τα κίνητρα για την αλλαγή.

Το κίνητρο κατά την πρώιμη ηλικία της ζωής είναι: Η αποφυγή του πόνου και η γελοιοποίηση.


Για τα περισσότερα παιδιά, η γελοιοποίηση από τους συμμαθητές είναι μια κοινή και οδυνηρή εμπειρία, και η προσωπική τους εμφάνιση είναι πιο συχνά το επίκεντρο αυτής της διακωμώδησης. Παρακολουθήστε το παιδί σας σαν ‟γαμπρό” πριν από το σχολείο: κάθε τρίχα πρέπει να είναι στη θέση της, και το πιο μικρό ψεγάδι μπορεί να είναι επαρκής λόγος για να του χαλάσει όλη την ημέρα.


 Ο πόνος, του να μην αισθάνεται κάποιος ελκυστικός είναι συχνά αρκετά ενοχλητικός και θεωρούν ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη. Η κακή απόδοση στην τάξη και στον αγωνιστικό χώρο είναι μια άλλη συνηθισμένη πηγή γελοιοποίησης. Οι αθλητικές ικανότητες είναι ένα άμεσο επακόλουθο του σωματικού βάρους ενός παιδιού, το μυϊκό σύστημα είναι η πηγή της ενέργειας (είναι η τροφή τους). 

Η Κατανάλωση Κρέατος Σχετίζεται Με Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Και Τον Διαβήτη

Φωτογραφία του χρήστη Δρ.Κωνσταντίνος Μουρούτης.Φωτογραφία του χρήστη Δρ.Κωνσταντίνος Μουρούτης.
Φίλοι και φίλες!
Σας παραθέτουμε αποσπασματικά 2 νέες έρευνες που σχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και τον διαβήτη..
Ο κάθε εις ας αποφασίσει για τον εαυτό του πλέον..Η υγεία του καθενός μας είναι προσωπική,καθημερινή εκλογή!

1) Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου 
Καταναλώνοντας μια διατροφή πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη οδηγεί σε πρόωρο θάνατο, συγκριτικά με τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αναλύει τα δεδομένα από 6.381 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα