Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ἀπολυτότης

Ἀπολυτότης.Χρειάζεται; Καί πότε;
Θεωρητικῶς πρέπει νὰ εἴμαστε διαλακτικοί, ἐπικοινωνιακοί, δημοκρατικοί.
Μά εἶναι δυνατόν νά συμβῇ αὐτό στά πάντα; Ἤ μήπως σέ κάποια ἀπό αὐτά θά μποροῦσε νά συμβῇ; Καί ποιά εἶναι αὐτά;
Ἄς ξεκαθαρίσουμε κάτι πολὺ σημαντικό.
Ἀπολυτότης θὰ μποροῦσε νὰ ὑπάρχῃ ΜΟΝΟΝ ὅταν βεβαιωμένα αὐτὸ γιὰ τὸ ὁποῖον συζητᾶμε εἶναι ἀδιαπραγμάτευτον. (Ὅπως γιὰ παράδειγμα μία ἐπιστημονικὴ ἀπόδειξις…!!!)
Ὅμως…

4 κόλπα για να αλλάξεις την εργασιομανία… σε δύναμη!


4 κόλπα για να αλλάξεις την εργασιομανία… σε δύναμη!

Η θέληση και η αντοχή για εργασία είναι σπουδαίες δυνατότητες! Δυνατός όμως είναι εκείνος που ελέγχει τη δύναμή του. Εσύ, λοιπόν, ελέγχεις την ενασχόλησή σου με την εργασία;

Στους εργασιομανείς κυριαρχούν οι ακόλουθες πεποιθήσεις. Ας τις καταρρίψουμε!


  • Πεποίθηση νούμερο 1: Μόνο με την πολλή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε αποτελεσματικά και ποιοτικά αποτελέσματα.

Η ποιότητα απαιτεί διαλείμματα και επανεκκινήσεις του μυαλού. Το μυαλό μας αποτελείται από νευρώνες. Όταν σκεφτόμαστε ένα συγκεκριμένο θέμα, κάποιοι νευρώνες υπερλειτουργούν και οι υπόλοιποι δουλεύουν στο ρελαντί. Όσο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς restart, οι νευρώνες που υπερλειτουργούν κολλάνε στα ίδια αποτελέσματα. Επειδή συνηθίζουμε σ’ αυτήν την κατάσταση, αρνιόμαστε να σηκωθούμε από την καρέκλα και συνεχίζουμε στο ίδιο mode.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις δικαιολογίες ότι δήθεν εργαζόμαστε, και ας κάνουμε διάλειμμα! 

WORK together to get OUT of your problems


Προπόνηση
Η “Κρίση” την οποία βιώνουμε στο πετσί μας δεν είναι αμιγώς Οικονομική, δεν επηρεάζει μόνο τις τσέπες μας.
Επηρεάζει πάνω απ’ όλα τον Ψυχισμό μας…
Και αυτό σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στην συμπεριφορά όχι μόνο των άλλων, αλλά φυσικά και στην δική μας… εμείς είμαστε των άλλων “οι άλλοι”.
Η πίεση που νιώθουμε συσσωρεύεται μέσα μας και πρέπει να ξεσπάσει επάνω σε κάποιον, αλλιώς θα “σκάσουμε”.
Είναι κουτό να ξεσπάμε στους συντρόφους μας, φιλικούς, ερωτικούς ή επαγγελματικούς συνεργάτες.
Είναι σαν να σπάμε από τα νεύρα μας το μπαστούνι που μας βοηθάει να περπατάμε… ποτέ ξανά δεν θα αντέξει το βάρος μας, όσο καλά και αν το κολλήσουμε.

Σε μνημείο λατρείας της συγκυβέρνησης μετατρέπονται οι Σφίγγες του τάφου της Αρχαίας Αμφίπολης!

10637610_800581336629232_1391378223_n
Σε μαρμάρινη αρχιτεκτονική κατασκευή η οποία θα αναπαριστά με παραστατικότατο τρόπο τα δύο ηγετικά στελέχη της ελληνικής δικομματικής κυβέρνησης (Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο) αποφασίστηκε τελικά να μετατραπούν τα δυο μεγαλοπρεπή αγάλματα με τις ακέφαλες Σφίγγες που βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην είσοδο του βασιλικού τάφου της Αρχαίας Αμφίπολης!
Σταματάει η έρευνα των αρχαιολόγων για τα κεφάλια των Σφιγγών!
Με τα πρόσωπα του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου σε μαρμάρινη μορφή, θα αναπληρωθούν τα εξαφανισμένα Σφιγγο-κέφαλα. 

O θεσμός του Τριηράρχου στην Αρχαία Αθήνα



Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον θεσμός που αφορούσε την οικονομική συντήρηση του Αθηναικού στόλου. Ο Θεσμός αυτός ήταν η Τριηραρχία. (Τι λαμπρό παράδειγμα για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε..)
Στην αρχαία Αθήνα η Τριηραρχία αποτελούσε θεσμό έκτακτης δημόσιας λειτουργίας που επιβαλλόταν από την Πολιτεία στους πλουσιότερους των πολιτών. Το πότε εισήχθηκε αυτός ο θεσμός στην Αθηναϊκή πολιτεία δεν έχει εξακριβωθεί, αν και ο Δημοσθένης στους λόγους του παρέχει πολλές πληροφορίες γι΄ αυτόν.
Τριηραρχία στην Αρχαία Αθήνα ονομάζονταν η υποχρεώση των πλουσιοτέρων Αθηναίων πολιτών στην ανάληψη των εξόδων μίας ή περισσοτέρων Τριήρων. H Τριηραρχία ήταν από τις δαπανηρότερες λειτουργίες που μπορούσε ν΄αναλάβει κάποιος πλούσιος Αθηναίος, καθώς είχε την πλήρη ευθύνη για τον εξοπλισμό πολεμικού πλοίου στη διάρκεια εκστρατείας. Από το έτος 357 π.Χ. το ζήτημα αυτό ρυθμίστηκε με νόμο του Περίανδρου.

Για να έχετε επιτυχία...



Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να έχετε επιτυχία, είναι, “Τι μπορώ να κάνω για τους ανθρώπους ώστε να είναι επιτυχημένοι;”

Υπήρχε ένας άνδρας που ήρθε σε μια πόλη και είδε ότι στην πόλη δεν υπήρχε νερό, κι έτσι ξεκίνησε να σκάβει για να κάνει ένα πηγάδι.


 Έσκαψε το πηγάδι και πολύ καθαρό νερό βγήκε και οι κάτοικοι του χωριού χάρηκαν πολύ, “Επιτέλους, έχουμε νερό τώρα!” 

Οι σκοτεινές δυνάμεις μέσα απ' τον κινηματογράφο



Οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν πολλούς αντιπροσώπους στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Γνωρίζουν ότι αυτή η βιομηχανία είναι ένα μεγάλο μέσο για να επηρεάσουν τις μάζες των ανθρώπων.

Στις περισσότερες ταινίες, εντυπώνεστε δυνατά με εγκλήματα, καταστροφές, φόνους, ακραία βία, ξυλοδαρμούς και σκοτωμούς. Εντυπώνεστε με διάφορους τρόπους για το ασύδοτο σεξ. Αυτή είναι η ηθική πλευρά του θέματος. Κάνουν επίσης πολιτικούς υπαινιγμούς, οι οποίοι υπογείως βυθίζονται στα “κόκαλα” του κοινού.

Σε πολλές ταινίες βλέπετε ότι ακόμα κι αν ένα άτομο είναι σωστό στην άποψη ή στην κρίση του και στέκεται ενάντια σε εκείνους που παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, η αστυνομία καλείται να λύσει το πρόβλημα αντί για τη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα είναι νικήτρια στο τέλος, ακόμα κι αν η δικαιοσύνη θάβεται.

Συνειδητότητα χωρίς επιλογές




Σε μια μικρή ιστορία Ζεν, ο μαθητής ρωτά τον δάσκαλο: “Το καλοκαίρι ζεσταίνομαι και τον χειμώνα κρυώνω, τι να κάνω;”

Ο δάσκαλος απαντά με ένα ερώτημα, δείχνοντας στον ορίζοντα ένα καράβι που πλέει μέσα στη θάλασσα: “Μπορείς να σταματήσεις το καράβι να φτάσει στον προορισμό του;”


Μπορείς; Μάλλον όχι. Αν και γνωρίζω κάποιους φίλους που πιθανόν να απαντήσουν: “ναι θα προσπαθήσω!”. Πιθανόν να κάνουν διαλογισμό για να χαλάσουν οι μηχανές του καραβιού ή για να σηκώσουν γιγάντια κύματα. Έτσι είναι ο νους. Μπορεί να σκεφτεί χίλιες δυο ανοησίες για να συνεχίσει να παλεύει, για να μην παραιτηθεί, για να μην το βάλει κάτω, για να μην παραδεχτεί ότι δεν είναι παντοδύναμος. Θα προσπαθήσει ακόμη κι ένα καράβι να σταματήσει.   

Ιδού τα δέκα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή ψέματα σε μια σχέση! Εσείς τα λέτε;‏

Όποιος υποστηρίζει ότι οι σχέσεις δεν περιλαμβάνουν- ορισμένες σε λιγότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό - κάποιο ψέμα, τότε πιθανότατα είναι εκτός ανθρώπινης πραγματικότητας. Ναι, σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο τα ζευγάρια θα ήταν πλήρως ειλικρινή μεταξύ τους, θα έλεγαν ο ένας στον άλλο αυτό ακριβώς που σκέφτεται και – φυσικά – δεν θα χώριζαν ποτέ. Επιστροφή στην πραγματικότητα όμως, και ιδού δέκα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή ψέματα που λέμε στις σχέσεις. 

HEY JUDE! DON'T LET HER DOWN


Ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Έτσι χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το Hey Jude των Beatles. Κάποιοι το κατατάσσουν στο 10ο καλύτερο που έχει γραφτεί ποτέ. Ο αποδυτηριάκιας λέει ότι είναι ένα single, ένα κομμάτι που προσφέρεται για σκηνική παρουσία. Να γίνει θεατρικό δρώμενο, ένα μίνι-μονόπρακτο.
Οι Beatles επέβαλλαν το album, την έκδοση συλλογής τραγουδιών απέναντι στα δισκάκια, που είχαν ένα μόνο τραγούδι σε κάθε πλευρά. Δεν αγνόησαν, όμως, εντελώς τα σίνγκλ, με τραγούδια που δεν συμπεριλαμβάνονταν στα LP.
Στις 15 Μαρτίου το 1968 βγαίνει το πρώτο sinlge των Μπητλς και η επιτυχία του Lady Madonna, για όσους γνώριζαν τότε τα “από μέσα” του θρυλικού συγκροτήματος, ήταν μία “νίκη” του Πωλ ΜαΚάρτνυ στον Τζων Λένον. Είχαν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σύννεφα, που τελικά θα οδηγούσαν στη διάλυση των Μπητλς.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ


Αυτός ο Άνθιμος, ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης δεν βάζει γλώσσα μέσα. Κι τι λέει; Τη μία ανοησία μετά την άλλη. Είμαι σίγουρος ότι η αγωνία του παπά δεν είναι να μεταδώσει κάτι σοβαρό, κάτι σημαντινό στο “ποίμνιό” του, όσο κάτι να πει που θα κάνει το γύρο στα μήντια. Ο άνθρωπος του Θεού ψοφάει για δημοσιότητα.
Ποιο ήταν το τελευταίο του, με το οποίο και στον πιο κουτό αποδεικνύεται ότι ο Άνθιμος είναι ένας τίποτας. Ένας της πλάκας σαν δημόσιος σχολιαστής.
Φοβερά πράγματα. Γίνεται της τρελλής, λέει ο κύριος Άνθιμος για να βρουν τον τάφο του,Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί;

10 +1 βότανα ανακουφίζουν από τις ρευματοπάθειες

assets_LARGE_t_213761_54031293_type12128.jpg
Μια επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα Υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι ρευματικές παθήσεις.
Μια επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα Υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι ρευματικές παθήσεις. Με 2,5 εκατομμύρια Ελληνες πάσχοντες οι ρευματοπάθειες αναδεικνύονται στο συχνότερο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με το Ελληνικό Ιδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών, αποτελούν το συνηθέστερο αίτιο απουσίας από την εργασία και το πρώτο αίτιο για τη μακροχρόνια λειτουργική ανικανότητα στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή σε άτομα ηλικίας 19-65 ετών.

Τι αποκαλύπτει το μήκος των δαχτύλων για την υγεία σας

Τι αποκαλύπτει το μήκος των δαχτύλων για την υγεία σας

Όπως τα νύχια φανερώνουν τα προβλήματα στο συκώτι και τα μάτια φανερώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ, η παλάμη μας μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη χρησιμότατη ένδειξη για πιθανά προβλήματα υγείας.
Συγκεκριμένα, η αναλογία του δείκτη (δεύτερο δάχτυλο) και του παράμεσου (τέταρτο δάχτυλο) είναι ενδεικτική τριών προβλημάτων υγείας.

Μέθη ύπνου: Μάθετε τι είναι η παράξενη διαταραχή

Μέθη ύπνου: Μάθετε τι είναι η παράξενη διαταραχή
Μπορεί να έχει συμβεί και σε εσάς... Χτυπά το ξυπνητήρι και νομίζετε ότι χτυπάει το τηλέφωνο; Ξυπνάτε μέσα σε πλήρη αποδιοργάνωση, χωρίς να συνειδητοποιείτε απολύτως πού βρίσκεστε ή τι πρέπει να κάνετε;
Αυτός ο αποπροσανατολισμός κατά το πρωινό ξύπνημα ή λίγο πριν τον ύπνο ονομάζεται μέθη του ύπνου (sleep drunkenness). Πώς εξηγείται όμως το παράδοξο φαινόμενο και πόσο συχνό είναι;
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Neurology, η μέθη του ύπνου χαρακτηρίζεται από τη δυσκολία του ατόμου να ανακτήσει την επαφή με τον κόσμο μετά τον ύπνο και συνοδεύεται από τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό. Μερικές φορές εκδηλώνονται ταυτοχρόνως βίαιες αντιδράσεις, ακόμη και περιστασιακή αμνησία. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η Αλβανία τελευταία σε αποθέματα χρυσού- η Ελλάδα ‘επιπλέει’ στο χρυσό



Αποθέματα χρυσού, η Αλβανία τελευταία στην περιοχή, η Ελλάδα ‘επιπλέει’ στο χρυσό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

Αύγουστος 26, 2014.

«Η Αλβανία κατατάσσεται τελευταία στον κατάλογο των 100 χωρών στον κόσμο, όσον αφορά τα αποθέματα χρυσού», σημειώνει η αλβανική ‘Shekulli’ επικαλούμενη την τελευταία έκθεση του «World Gold Council» για τον Αύγουστο του 2014.

Ανοικτή "επιστολή" προς τον νομικό κόσμο της χώρας …και όχι μόνον.

…Προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης,
…προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
…προς τους γνωστούς "συνταγματολόγους" της Βουλής,
…προς τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών
…και βέβαια προς όλους τους πολίτες.



Με τον Βουλγαράκη μάθαμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Με τον Λοβέρδο θα μάθουμε ότι το ανήθικο είναι πάντα και παράνομο. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η άυλη μορφή του κεφαλαίου και τα πνευματικά δικαιώματα, αποτελεί έγκλημα τεραστίων διαστάσεων η "δήμευση" και εν συνεχεία η ολοκληρωτική καταστροφή περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών …Περιουσιακών στοιχείων, τα οποία για πολλούς απ’ αυτούς είναι και τα μοναδικά που κατέχουν. Όταν ο διεθνής νόμος προστατεύει ακόμα και δύο στιχάκια τραγουδιού ως "πνευματική ιδιοκτησία", δεν είναι δυνατόν ο εθνικός νόμος να κάνει "κατασχέσεις" άπειρου πνευματικού κόπου και σημαντικών οικονομικών επενδύσεων …Να κάνει "κατασχέσεις" ανολοκλήρωτου πνευματικού "κεφαλαίου".

Τι 50, τι 60, τι 70…

ΣΤΥΛ,ΜΟΔΑ,ΟΜΟΡΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗ-ΤΙ-50,-ΤΙ-60,-ΤΙ-70...
Καλοκαίρι, η εποχή της ζέστης, των διακοπών αλλά και της δίαιτας…
Όλοι λίγο πολύ όταν έρχεται η ώρα να βγούμε στις παραλίες ξεκινάμε δίαιτα, διατροφή, γυμναστήριο… Τελικά τί λάθη κάνουμε και ποιός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής;
Ας αφήσουμε το θέμα της εμφάνισης. Είναι καθαρά υποκειμενικό. Ένας άνθρωπος είναι όμορφος είτε έχει το σωστό βάρος είτε έχει παραπάνω κιλάκια!
Όμως, τίθεται και το θέμα της υγείας στην περίπτωση των παραπανίσιων κιλών, το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Είναι γνωστό ότι τα περιττά κιλά ,και κυρίως το κοιλιακό λίπος ακόμα και αν δεν είμαστε συνολικά παχείς, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
Θα σας αποκαλύψω τα δικά μου μυστικά, που κατάφερα να χάσω αρκετά κιλά χωρίς να πεινάσω!

ΣΕΞ. ΘΕΜΑ ΤΑΜΠΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Oι άνθρωποι, συσσωρεύουν καταπιεσμένα πιστεύω, πεποιθήσεις που κρατάνε γιατί έτσι μάθανε πως είναι το σωστό, καθορισμούς ανεπάρκειας, καταπίεση χρόνων του ίδιου του εαυτού τους, (μη εκφράζοντας την όποια πραγματικότητα έχουν μέσα τους, ειδικά όταν δεν συμφωνεί με όλα τα παραπάνω), συναισθήματα ανεπάρκειας, όπως και συναισθήματα ανικανοποίητων επιθυμιών, δημιουργημένων πάλι, με βάση καθορισμούς του τρόπου που έχουν ορίσει, πως με αυτούς μόνο θα είναι καλά, κάποτε στο μέλλον……

Και τρέχουν όλη μέρα......., και τρέχουν, χωρίς ποτέ, να φτάνουν πουθενά……
 

Όλα αυτά, δεν είναι τίποτε άλλο, από συσσωρευμένη τελικά ενέργεια βαριάς δόνησης, που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πως πνίγονται, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα του γιατί τελικά όλα αυτά…….

Και φτάνουν να νιώθουν αδύναμοι, μόνοι, και βαθιά απογοητευμένοι…….

Η δημιουργικότητα ως δρόμος αναζήτησης

Οι άνθρωποι είμαστε δημιουργικά όντα. Αυτό δεν αποτελεί κάποια θεωρία ή κάτι που είναι προνόμιο μερικών από εμάς. Όλοι έχουμε μια δημιουργική  πλευρά, από την οποία πηγάζει η ικανότητα μας να σκεφτόμαστε δημιουργικά για να λύσουμε ένα πρόβλημα και να εκφράσουμε το πώς είναι ο κόσμος γύρω μας σύμφωνα με τη δική μας οπτική,  σε συνδυασμό με την ικανότητα να υλοποιούμε αυτές μας τις σκέψεις και να συνεισφέρουμε ενεργά στην φυσική διάσταση την οποία ζούμε. Αυτές μας οι ικανότητες είναι ζωογονητικές. Μέσω τους γνωρίζουμε εμάς καλύτερα και δυναμώνουμε και σ’ αυτές ακριβώς τις ικανότητες οφείλουμε την αντοχή του ανθρώπινου γένους στο χρόνο.


Σταμάτα για λίγο να διαβάζεις αυτό το άρθρο, κοιτά γύρω σου και συλλογίσου.

Ρόδος: Θα έρθει εποχή που το καροτσάκι του Δήμου θα μεταφέρει τους νεκρούς λόγω πείνας από τους δρόμους...Σχεδιάζουν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ - αυξήσεις σε βασικά αγαθά

Picture
Με την δικαιολογία την μείωση του διοικητικού κόστους διεκπεραίωσης του ΦΠΑ και την απλοποίηση του συστήματος, λες και αυτό έφταιγε που δεν γίνονταν οι επιστροφές φόρου, ΔΝΤ και Κομισιόν θέλουν την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ.
Με δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να νομοθετήσει έως τον Οκτώβριο ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με το σχέδιο ο νέος ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα ισχύσει από το 2015 και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του θα είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με την imerisia.gr, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων τις προτάσεις του για τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, το δημοσιονομικό κόστος και τις επιπτώσεις του νέου καθεστώτος ΦΠΑ στην αγορά, προκειμένου εν συνεχεία να το επεξεργαστεί και να το θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. 

Στο στόχαστρο θα μπουν οι χαμηλότεροι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, καθώς επίσης και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 13%, για τα τρόφιμα, τις υπηρεσίες μεταφορών, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, την παροχή ύδρευσης τις επισκευές παλαιών κατοικιών και 6,5% για τα φάρμακα, τα βιβλία και τον τουρισμό.

Πως να έχετε περισσότερη ενέργεια με φυσικό τρόπο

Η επιθυμία να έχουμε περισσότερη ενέργεια είναι συνηθισμένη στην καταπονημένη και έντονα αγχώδες εποχή μας. 

Ακούμε τακτικά ανθρώπους να σχολιάζουν πως θα ήθελαν να έχουν περισσότερη ενέργεια για να κάνουν τις δραστηριότητες που αγαπούν, είτε αυτό αφορά το να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε ένα χόμπι, να μάθουν κάτι καινούριο ή να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι όταν ασχολούμαστε μ’ αυτό που αγαπάμε, είναι φυσικό να αισθανόμαστε πιο δημιουργικοί και γεμάτοι ενέργεια. 

Ο μύθος του ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια είναι λανθασμένος. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε ραγδαία την ενέργεια μας με το να χτυπάμε 24-ωρα ενισχυτικά ενέργειας, καφέ ή το ακραίο παράδειγμα των τοξικών φαρμάκων – μακροπρόθεσμα όλα αυτά τα διεγερτικά θα εξαντλήσουν το σώμα μας και θα καταστρέψουν τα ενεργειακά μας αποθέματα.

"Ξύπνα", μη χάνεις άλλο χρόνο από τη ζωή σου!

"Ξύπνα", μη χάνεις άλλο χρόνο από τη ζωή σου!

Ένα υπέροχο βιντεάκι, γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη, για το πραγματικό νόημα της ζωής.
Πολυβραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ.

Είσαι σίγουρα ζωντανός;

 

Από παιδί φοβόμουν τα γηρατειά. Όχι τις ρυτίδες και τα άσπρα μαλλιά. Τα άλλα γηρατειά, του μυαλού της καρδιάς. Τις γεροπαραξενιές που λέμε, την άνευ λόγου γκρίνια, την μιζέρια, την απογοήτευση στα μάτια και τις παρωπίδες στις ιδέες.  

Θέλει κότσια κι άντερα για να τα γλυτώσεις αυτά. Ο Δημήτρης τα διέθετε και τα δύο. Τα μαλλιά του σαν παχύ βαμβάκι, το πρόσωπό του με πολλές, βαθιές χαρακιές αλλά με δυο μεγάλα, ενθουσιώδη και κατάμαυρα μάτια. Ο πιο νέος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Βιολογική ηλικία, εβδομήντα τρία. Πραγματική, εικοσιπέντε.

 Όχι δε νεάνιζε. Απλώς εκτιμούσε βαθιά την ζωή. Θεωρούσε μεγάλη αχαριστία απλώς το να αναπνέει. Δεν ήθελε να επιβιώνει, διεκδικούσε να ζει. 

Ο αβίωτος πόνος είναι βασική αιτία δυστυχίας. Ζήσε τον... Είσαι ασφαλής!

«Φοβάμαι μήπως με ξανα-παρατήσει ο άνδρας μου, όπως έγινε πριν μερικά χρόνια… Μήπως μείνω μόνη. Όπως τότε.
Το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινα μόνη στη ζωή μου, δηλαδή χωρίς να είμαι σε σχέση, είναι δύο-τρεις μήνες… Γιατί να φοβάμαι τόσο πολύ;… Δεν θέλω να φοβάμαι…».
Δεν φοβάσαι κάτι που ήδη δεν γεύτηκες, δεν βίωσες ποτέ…
Το ενδεχόμενο του να μείνεις μόνη, αβοήθητη δεν σε παραπέμπει μόνο στο γεγονός που συνέβη στην συντροφική σου σχέση πριν μερικά χρόνια, όπως εσύ νομίζεις. 
Ο σημερινός σου φόβος σε οδηγεί στο πολύτιμο παρελθόν σου.
Τότε που, σφηνωμένη μέσα στις συμπληγάδες της προσπάθειάς σου να «σώσεις» τον δύσκολο γάμο των γονιών σου, και της απελπισίας σου, γιατί κανείς δεν μπορούσε να σε γλυτώσει από την κανιβαλιστική αίσθηση της παντοδυναμίας σου, βίωνες την ψυχική σου μοναξιά σαν πραγματικό κίνδυνο που απειλεί ολόκληρη σου την ύπαρξη.
Σήμερα, δεν κινδυνεύεις πραγματικά.

Το Χρέος

multiple-paths

Θέλεις τα αυτιά να σου χαϊδέψω ή προτιμάς τα λόγια να σου κάψουν τη λογική;

Είναι το Χρέος άνθρωπε σου λέω!
Το Χρέος που έχεις σα γονιός, να πεις στο παιδί σου τα πρέποντα και να το αφήσεις να τραβήξει μετά κατά πως νομίζει. Το Χρέος που έχεις σαν αγαπητικός να δώσεις το μέρισμα της καρδιάς σου σε μια φλόγα που ίσως είναι να σε κάψει. Το Χρέος που έχεις σαν άνθρωπος να περάσεις από το καμίνι που σφυρηλατεί ψυχές και μετά να ανοίξεις τις πόρτες της ψυχής σου στους σταυρωτές σου.
Είναι το Χρέος άνθρωπε για τη ζωή που σου έχει χαριστεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα