Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Διαβάστε όλη την ιστορία του δονητή!

vibrator

Όλο και περισσότερο έδαφος κατακτούν τα ερωτικά παιχνίδια τα οποία βγαίνουν από το περιθώριο αφού χρησιμοποιούνται ευρέως χωρίς αναστολέςκαι ηθικές αναστολές από τα ζευγάρια
Ποιος να πιστέψει εξάλλου ότι η κράμπα στο χέρι ενός γιατρού  υπήρξε η αφορμή για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον τομέα του σεξ;
Το ερωτικό αυτό αξεσουάρ το οποίο συμπληρώνει 134 χρόνια ζωής με την πάροδο του χρόνου άλλαξε σχέδια, βάφτηκε με τα χρώματα του έρωτα απέκτησε αυτονομία προκειμένου να πιο χρηστικό.
Έτσι  από το πυελικό μασάζ του πρωτοπόρου και άκρως επιτυχημένου  επιστήμονα στον τομέα της γυναικολογίας,  δρ. Ντάλριμπλ  ο οποίος είχε εντρυφήσει στην «υστερία», την πιο διαδεδομένη γυναικεία νόσο εκείνης της εποχής φτάσαμε στα νέα και πιο εξελιγμένα.
Ήδη όπως ανακάλυψε η Ελληνικής καταγωγής, δημοσιογράφος Αριάννα Χάφινγκτον είναι πλέον πραγματικότητα οδονητής που ενεργοποιεί το σημείο g προκαλώντας, ατέλειωτους οργασμούς στην γυναίκα.
Πλέον ο νέος δονητής ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην σελίδα της στο facebook έχει προκαλέσει σχόλια και σχόλια. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται ή ίδια έχει σχεδιαστεί από γυναικολόγους και υπόσχεται ατέλειωτους οργασμούς.

Μουδιάζουν τα άκρα σας; Δείτε τι μπορεί να φταίει

rsz_karpos_628_355

Το μούδιασμα που συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με τη αίτια που σας το προκάλεσε.

Το πρωτοφανές φιάσκο των Σαμαρά και Βενιζέλου. Του Γ. Δελαστίκ




Φιάσκο σαν αυτό που έπαθαν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος κατά την τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ την Τετάρτη σίγουρα δεν έχει ξανασυµβεί στα σχεδόν εξήντα χρόνια ύπαρξης της ιµπεριαλιστικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΕΟΚ και της ΕΕ! 

Από µια επτακοµµατική βουλή µε πέντε κόµµατα που δεν συµµετέχουν στην κυβέρνηση να µην πάει τελικά στη φιέστα της ΕΕ ούτε ένας –κυριολεκτικά ούτε ένας!– αρχηγός κόµµατος της αντιπολίτευσης είναι σίγουρα πρωτοφανές. Το γεγονός αποκαλύπτει τόσο την πλήρη αποµόνωση της κυβέρνησης Σαµαρά από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάµεις που τη θεωρούν οριστικά «ξοφληµένη» όσο και την απέχθεια που αισθάνεται πλέον ο ελληνικός λαός προς την ΕΕ.

Το χειρότερο πράγμα που ένας άνδρας κάνει στην γυναίκα του


Picture
Την αφήνει παντρεμένη αλλά μόνη- Steven StosnyΑυτό που κάνει τον γάμο ανυπόφορο για μια γυναίκα είναι η απομόνωση που νιώθει όταν ο άνδρας της απομακρύνεται από τον σχέση τους συναισθηματικά. Και επειδή αυτό είναι πολύ γενικό και  οι μισοί από μας (οι άνδρες) δεν το καταλαβαίνουν, θα σας πω κάποια παραδείγματα/κατηγορίες όπως τα αναλύει ο Dr. Steven Stosny, ψυχολόγος του οποίου τα βιβλία μου είναι απολύτως κατανοητά και πιστεύω έχουν κάτι να προσφέρουν στην λύση αυτού του αινίγματος που λέγεται "καλή σχέση"...

Ξεκινάμε με ένα γνώριμο, πολύ σύνηθες παράπονο των γυναικών. Παρόλο που είναι ένα απ' αυτά που εύκολα μοιράζεται κανείς, εξακολουθεί και ταλανίζει πολλές σχέσεις : Μόνη στο σπίτι-νιώθει αποκλειστικά υπεύθυνη για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Η έννοια, η οργάνωση, τα logistics, οι "υποχρεώσεις", η  (-αποδεδειγμένη ή μη) αίσθηση ότι αν κάτι δεν το  κάνεις εκείνη, δεν θα γίνει (στην ώρα του).

Ωδή, οργή, και καταδίκη..


     Οι αστοί κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν καταλαβαίνουν, ή μάλλον δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν καθημερινά, το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται.
     Οι αισθήσεις τους και τα αισθητήριά τους έχουν αμβλυνθεί από τηνκαθημερινή γκριζάδα, την μιζέρια, τηνβρωμιά και την κακογουστιά, την αθλιότητα και την απελπισία που αντικρύζουν. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή το ίδιο: ασχήμια,γκρίζο και απόγνωση..
     Σου λέει, στο κάτω- κάτω και τί θα μας πάρουνΤην μιζέρια ή την κατάθλιψη;

     Οι υπόλοιποι εμείς, που κατοικούμε την μικρή επαρχία και την ύπαιθρο, και βιώνουμε το καθημερινό θαύμα και την ομορφιά της φύσης που κόβει την ανάσα, έχουμε μιά διαφορετική επίγνωση της κλεψιάς και της προδοσίας που επιχειρείται.

     Όταν βλέπεις κάθε μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά σου, την πρωϊνή πάχνη στα χόρτα και στους αγρούς,
     ..τα πουλιά να πετούν χαμηλά, κοντά στην μάνα γή, να ξεφύγουν απ' το πρωϊνό κρύο,

Πώς να αντιγράψετε οποιοδήποτε κλειδί στο σπίτι σε λιγότερο από 10 λεπτά (Βίντεο)




ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΛΕΙΔΙ...

Για την πρωτοβάθμια καταδίκη του "Γέροντος Παστίτσιου"


Καθημερινά στα Ελληνικά δικαστήρια δικάζονται και καταδικάζονται συμπολίτες μας για το αδίκημα της "κακόβουλης βλασφημίας", το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα ("με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον Θεό") και πάει "σετάκι" σε μηνύσεις, μαζί με τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, και της απόπειρας ή της απλής σωματικής βλάβης. Είναι τα 3-4 χαρακτηριστικά ενός τυπικού ελληνικού καυγά. Λίγες όμως είναι οι φορές που καταγράφεται καταδίκη για το επόμενο, στον Ποινικό Κώδικα, αδίκημα της "καθύβρισης θρησκευμάτων" ("Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών").

Τα δύο αυτά άρθρα του Ποινικού Κώδικα εντάσσονται στο 6ο κεφάλαιο, με τίτλο "Επιβουλή της Δημόσιας Τάξης", όπως η σύσταση συμμορίας, η κατάρτιση ένοπλης ομάδας, η κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, η διατάραξη θρησκευτικών συναθροισεων και η περιύβριση νεκρού (όχι προσβολή μνήμης νεκρού που υπάγεται στα αδικήματα κατά της τιμής) και άλλα. 

Η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στο Γενικό Σχόλιο 34 του 2011 που αφορά το περιεχόμενο και τους περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου των Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, έχει διατυπώςει σοβαρές ενστάσεις για την ύπαρξη τέτοιων νομικών απαγορεύσεων. Το κείμενο περιέχει και την εξής διαπίστωση: 

ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΠΑΝ (5) - Γεωμετρική προσέγγισις των Ζωδίων και των θεών: Απόλλωνος-Αρτέμιδος, Αθηνάς, Εκάτης και Δήμητρας

ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΠΑΝ
(Γεωμετρική προσέγγισις των Ζωδίων και των θεών: Απόλλωνος-Αρτέμιδος, Αθηνάς, Εκάτης και Δήμητρας) Νο 5


Ως «πότνια θεά των θηρών», δηλαδή….«η Δέσποινα των ζώων», η Άρτεμις, πρέσβευε την θεά της άγριας φύσης και λατρευόταν ιδιαίτερα σε μέρη δασώδη και ορεινά. Κατοικούσε συνήθως εις τις πηγές και εις τα ποτάμια και προστάτευε τα ζώα. Η Άρτεμις ταυτίστηκε αρκετά με τις παλαιότερες θεότητες της φύσης και τελικά αφομοίωσε κληρονομώντας τους ρόλους και τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι στην ιδιότητά της σαν θεά του κυνηγιού ενσωματώθηκαν οι θεότητες, όπως: η Δίκτυννα και η Βριτόμαρτις, η Καλλιστώ, (η Άρτεμις Καλλίστη εις την Αρκαδία), ή Θεμιστώ ή Μεγιστώ, η Λαφρία εις την Καλυδώνα.

Η Κυνηγέτις Άρτεμις συνήθως κρατούσε ένα τόξο με βέλη κι έτρεχε εις τα βουνά και εις τα δάση και είχε τα επίθετα, όπως: ελαφηβόλος, ελαφία, αγνή, αγραία, αγροτέρα, ιοχέαιρα (τοξεύτρια), ποδάγρα, τοξία, τοξόδαμφος, τοξόκλυτος, τοξότις, χρυσηλάκατος (χρυσότοξη) και παριστανόταν να συνοδεύεται από τις Νύμφες και να τοξεύει τα αγρίμια. 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (674-678 μΧ)

Walls of Constantinople
Άποψη των τειχών της Κωνσταντινούπολης
-
Το 661 μ.Χ. ο νέος χαλίφης Μωαβίας έμεινε ο απόλυτος κύριος του Αραβικού χαλιφάτου μετά την εξουδετέρωση του ανταγωνιστή του, Αλή. Κατέστησε τη Δαμασκό πρωτεύουσα του, ενώ η Συρία έγινε το νέο κέντρο του ισλαμικού κόσμου. Οι πολιτισμένοι πληθυσμοί της Συρίας-Παλαιστίνης και της Αιγύπτου έγιναν οι κύριοι υποστηρικτές της νέας χαλιφικής δυναστείας των Ομεϋαδών (661-750) την οποία ίδρυσε ο Μωαβίας. Επίσημη γλώσσα της διοίκησης και του κράτους παρέμεινε η ελληνική της παλαιάς Βυζαντινής εξουσίας. Ο Μωαβίας στηρίχθηκε για τη διοίκηση στους παλαιούς βυζαντινούς αξιωματούχους, επειδή οι Άραβες του δεν είχαν ακόμη την απαιτούμενη εμπειρία σε θέματα διακυβέρνησης. Με το κέντρο του στη Συρία και με ελληνική γλώσσα και διοικητική υποδομή, το χαλιφάτο των Ομεϋαδών ομοίαζε πολύ με ένα επαυξημένο Σελευκιδικό Βασίλειο. Το πολιτικοστρατιωτικό στήριγμα των Ομεϋαδών αποτελούσαν οι προϊσλαμικοί τοπικοί Άραβες της Συρίας-Παλαιστίνης (Ιτουραίοι, Παλμυρηνοί, Γασανίδες κ.ά.), οι οποίοι είχαν πλέον εξισλαμισθεί.
            Μετά την αναγόρευση του Μωαβία ως χαλίφη, οι αραβικές δυνάμεις κινήθηκαν πάλι εναντίον του Βυζαντίου, ακολουθώντας δύο κατευθύνσεις επίθεσης. Ένα μέρος τους διενεργούσε ολέθριες επιδρομές στη Μικρά Ασία, ενώ άλλα σώματα επιτέθηκαν στο Βυζαντινό Εξαρχάτο της Αφρικής. Ένα προς ένα τα βυζαντινά οχυρά και οι φυλές των Νουμιδών και των Μαυρουσίων υποτάχθηκαν στους Άραβες.

Κατασκευή 160 Μέτρων Ανακαλύφθηκε Στον Άρη

Ο Scott Waring, συγγραφέας του UFO Sightings Daily , λέει "Αυτή η κατασκευή είναι εύκολο να βρεθεί χρησιμοποιώντας το δωρεάν downloadable Google map. Έκανα ακριβώς αυτό και το ανακάλυψα στις παρακάτω συντεταγμένες. Ναι, το ανάφερα και πριν από δύο χρόνια, αλλά οι περισσότεροι αναγνώστες μου ίσως δεν το είδαν. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει και σήμερα. Απλά αντιγράψτε  αυτές τις συντεταγμένες στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε αναζήτηση. "

Ημερομηνία βίντεο: Ιανουάριος 2014
Τόπος Εύρεσης: Άρης
Google Map Συντεταγμένες: 45 ° 56'58 .08 "N 23 ° 32'32 .84" E

Raspberry Pi: o πιο φθηνός υπολογιστής

pi_1Έχει περάσει πολύς καιρός από την ανακοίνωση για την διάθεση του Raspberry Pi (του υπολογιστή σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με λειτουργικό Linux), τόσος καιρός που εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε το μοντέλο Β και η αρχική τιμή των 19 ευρώ έφτασε στα 40 ευρώ.

Η μεγάλη απόφαση


Αντίκρισα για άλλη μία φορά την βαριά ξύλινη πόρτα που επέμενε να στέκει μπροστά μου κάθε φορά που ένοιωθα την ανάγκη για ζωή να με πνίγει. Το χρώμα της παρέμενε πράσινο βαθύ και περίεργο, γιατί έγερνε σε εκείνο του κυπαρισσιού των νεκροταφείων που τα σούρουπα το μπέρδευα με το μαύρο. Οι κάθετες τάβλες της, παχιές και στέρεες καμωμένες από καλό τεχνίτη του μεσαίωνα θαρρείς, με μεράκι και γούστο βαρύ. Οι αμπάρες και οι μεντεσέδες της όμως, είχαν επάνω τους όλα εκείνα που φοβόμουν γιατί η σκουριά είχε απλώσει την αγριάδα της σε όλη τους την επιφάνεια και με τρόμαζε αυτό γιατί κάθε που πήγαινα να αγγίξω το μεταλλικό της χερούλι, με αγρίευε μέσα από διάφορους συνειρμούς, εκείνη η τραχιά συμφορά του άγνωστου που καραδοκούσε πονηρά και ως αίσθηση απτή στο χέρι μου, αλλά και ως κάποια άλλη υποδόρια πονηρή σαν μια ενσάρκωση του κακού, βαθιά μέσα στο μυαλό μου. 

Ανάσανα.

Φυλές, φύλα, έθνη και το φυλετικό κράτος στην Αρχαία Ελλάδα

ancient-greek
Για την πλήρη κατανόηση των θεμάτων του παρόντος Λεξικού, θεωρήσαμε απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις όρων και εννοιών, τις οποίες οι μεν ειδικοί και οι ασχολούμενοι με ζητήματα Ανθρωπολογίας, Γενετικής, Εθνολογίας κ.λ.π. ίσως αντιμετωπίσουν ως περιττές, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθούν απαραίτητες στον μέσο αναγνώστη, ο οποίος δεν είναι βέβαια υποχρεωμένος να γνωρίζει οπωσδήποτε την χρήση των όρων φυλή, φύλο, έθνος από τους αρχαίους συγγραφείς, οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν με άλλη έννοια και επομένως είναι αναμενόμενο να του δημιουργούνται συχνά απορίες και παρανοήσεις.

Η πλέον συνηθισμένη παρανόηση και σύγχυση δημιουργείται γύρω από τον όρο φυλή, τον οποίο γνωρίζει με την σημερινή τρέχουσα γενική χρήση του, που υποδηλώνει ευρύτερα ανθρώπινα σύνολα π.χ. η ελληνική φυλή, η ιαπωνική φυλή, η Μαύρη φυλή, η Κίτρινη φυλή κ.λ.π.

Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι έχει διαβάσει ή έχει ακούσει επίσης ότι οι Ίωνες, αποτελούσαν μια από τις 4 φυλές στις οποίες διακρίνονταν οι αρχαίοι Έλληνες. Ανατρέχοντας στο λήμμα Ίωνες του παρόντος Λεξικού θα διαβάσει ότι αποτελούσαν ένα αρχαιοελληνικό φύλο δηλ. μια υποδιαίρεση της φυλής των Ελλήνων και επί πλέον ότι οι Ίωνες υποδιαιρούνταν σε τέσσερα μικρότερα υποσύνολα που ονομάζονταν επίσης φυλές: Τους Αιγικορείς, τους Αργαδείς, τους Γελέοντες και τους Όπλητες.

Ολική Επαναφορά: Συνέντευξη με τον Mark Richards




Η Kerry στην κάμερα. Ξεκινάει με μία σύντομη συνέντευξη με την Jo Ann Richards, σύζυγο του πλοιάρχου Mark Richards Στη συνέχεια μεταβαίνει με την Kerry στο αυτοκίνητο για ανάκληση μέσω βίντεο μπλογκ, σε προσωπική συνέντευξη με τον Mark Richards.
Δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου 2013
Αυτή είναι μία συνέντευξη με τον πλοίαρχο Mark Richards η οποία διεξήχθη στις φυλακές Vacaville στις 2 Νοεμβρίου του 2013. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια της φυλάκισής του, όπου κάποιος δημοσιογράφος του έχει πάρει συνέντευξη. Δεν μου επιτράπηκε να τεκμηριώσω αυτή την πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη με τη φωτογραφική μηχανή ή άλλες συσκευές εγγραφής ή να κρατήσω σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Οτιδήποτε πρόκειται να δείτε έχει ανακληθεί από μνήμης αμέσως μετά τη συνάντησή μου μαζί του. Ακριβώς πριν από την συνέντευξη μίλησα πολύ σύντομα με τη σύζυγό του Jo Ann η οποία ήταν επίσης παρούσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Ο Πλοίαρχος Mark Richards ήταν ένας αξιωματικός που συμμετείχε στη μάχη του Dulce και είχε μεγάλη δραστηριότητα στο Μυστικό Διαστημικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ και τη Διοίκηση του Διαστήματος για πολλά χρόνια πριν να συλληφθεί και καταδικαστεί για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση της κυβέρνησης που παγιδεύει  κάποιον επειδή αισθάνεται ότι μπορεί να στραφεί εναντίον της μέσα από το στρατό.
«. . . Όταν η αλήθεια ήταν προφανής ότι, υπάνθρωποι και άλλα πλάσματα είχαν παραχθεί από απαχθείσες Γήινες γυναίκες που έμειναν έγκυες παρά τη θέλησή τους, μια μυστική ομάδα αντίστασης η οποία δεν ενέκρινε τις συμφωνίες που είχαν γίνει με «έξω-κοσμικούς» σχηματίστηκε μέσα στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς τους γενναίους ανθρώπους δολοφονήθηκαν, ή «πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες,»  ή «σιώπησαν με άλλους τρόπους.»

Η απόρριψη των Δασκάλων και των Διδασκαλιών στον Κρισναμούρτι

jiddu_krishnamurti4.jpg

Ένα θέμα που συχνά αναφύεται και το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο στη διδασκαλία του Κρισναμούρτι. είναι αυτό της χρησιμότητας ή μη των δασκάλων και των σχολών.

Παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο ο άνθρωπος που πολέμησε όλη του τη ζωή τις αυθεντίες να εκλαμβάνεται ο ίδιος ως αδιαμφισβήτητη αυθεντία και τα λόγια του να επαναλαμβάνονται ως αυταπόδεικτες αλήθειες.  Αυτό ίσως οφείλεται στην έλλειψη βαθιάς κατανόησης και στην ενδόμυχη ανάγκη πολλών αναζητητών να βρουν κάποιο σταθερό στήριγμα στην πορεία τους .... 

Έτσι, ακόμα και η αμφισβήτηση που θα άνοιγε τον ψυχικό και πνευματικό χώρο των ανθρώπων μετατρέπεται σε ένα ακόμη νοητικό είδωλο. Ο Δρόμος της εσωτερικής έρευνας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και δεν υπάρχουν λεωφόροι που να οδηγούν μαζικά στην κορυφή. 

Κάθε βεβαιότητα και συναισθηματική προσκόλληση, ακόμα και στην αρνητική προσέγγιση της αλήθειας γίνεται ένα νέο , ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο ερευνητής καλείται να γίνει ένα είδος σχοινοβάτη και μάλιστα χωρίς προστατευτικό δίχτυ. 

Καταστροφή της ευφυΐας – Ενδυνάμωση της ευφυΐας



Η ανάπτυξη της ευφυΐας βαδίζει χέρι χέρι με την ηθική ανάπτυξη και τελείωση. Γιατί, πόσο ευφυής μπορεί να θεωρηθεί κάποιος όταν καταστρέφει, για παράδειγμα, την υγεία του ή το περιβάλλον; Ακόμα κι αν χειρίζεται το λόγο και τα επιχειρήματα με επιδεξιότητα, ακόμα κι αν γνωρίζει να λύνει προχωρημένες μαθηματικές εξισώσεις, ακόμα κι αν έχει “καταπιεί” ολόκληρες βιβλιοθήκες, ένας άνθρωπος που δεν ξέρει να θέσει τις γνώσεις του στην υπηρεσία των άλλων αλλά και στην ίδια του την ζωή ώστε να επιβιώσει, μπορεί να θεωρηθεί ευφυής; Κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη, που οι σχέσεις του είναι δυσαρμονικές κι αποτυχημένες, που δεν μπορεί να εφαρμόσει τις γνώσεις του σε πρακτικό έργο, που δεν μπορεί να βρει εργασία, πόσο ευφυής τελικά μπορεί να θεωρείται;

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ



Ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει πως ότι μα ότι και αν κάνω το κάνω επειδή πράγματι μου αρέσει και όχι για να ξεφύγω ή να νιώσω κάποια εφήμερη επαναλαμβανόμενη δυνατή συγκίνηση. Πχ στο τώρα δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι συνέχεια χαρούμενος όταν η ζωή του και ο γύρω κόσμος του καταρρέει, με άλλα λόγια στο ΤΩΡΑ αντιμετωπίζεις την κατάσταση με απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή και δρας χωρίς άγχος, και όχι παθητικά αποσύρεσαι στον κόσμο σου.

Τίποτα δεν είναι μεμπτό ή ανήθικο εάν δεν αποκτάς μια σχέση εξάρτησης με αυτό ή αν δεν σε περιορίζει με οποιοδήποτε τρόπο, γι` αυτό οφείλεις να διερευνήσεις στο έπακρο τον εαυτό σου. Τίποτα δεν είναι κακό αν το κάνεις με αγνή καρδιά, και τότε είσαι στο ΤΩΡΑ.

ΥΦΟΣ - ΤΕΧΝΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ



Το ύφος μας απομακρύνει από τον πραγματικό μας Εαυτό.

Αντιστρόφως ανάλογα η προσήλωση στην Ύπαρξη μας επιδέχεται οποιαδήποτε μορφολογική έκφραση - δεν έχει σημασία αν χαμογελάς ή αν έχεις παγωμένο βλέμμα, ή αν κλαις και γελάς - το μόνο που έχει σημασία είσαι Εσύ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ;



Γιατί διακρίνουμε τους ανθρώπους σε όμορφους ή άσχημους; και εννοώ καθαρά ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ, όχι από την πλευρά ενός ψυχολογικού διχαστικού διαχωρισμού, ούτε και από πλευρά της οξύνοιας διαπίστωσης ότι, η εσωτερική ομορφιά ή ασχήμια αντανακλά προς τα έξω και αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου

Και επίσης γιατί "μαγευόμαστε" από την ενατένιση στην φύση;

Μήπως η ανθρωποκεντρική μας αντίληψη για την ομορφιά ή την ασχήμια είναι περιορισμένη; Μήπως βασίζεται στην εμπειρία μας και την διανόηση; 


Μήπως έχουμε προσαρμόσει την αυθεντικότητα περί ομορφιάς ή ασχήμιας στα δικά μας ανθρώπινα μηχανιστικά όρια;

 Είναι η ομορφιά αντικειμενική πραγματικότητα ή είναι μια ψευδαίσθηση που τρέφεται από το φθαρτό και πεπερασμένο μας σώμα;

Επίσκεψη στην "άλλη πλευρά"





Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα προσωπικό μου βίωμα που συνέβη πριν από 20 χρόνια περίπου, αλλά είναι τόσο ζωντανό στη μνήμη μου, σα να συνέβη πριν από μόλις 10 λεπτά!

Ο αγαπημένος μου πατέρας 'έφυγε' στις 18/6/1993 σε ηλικία 54 ετών. Τόσο νέος και τόσο ζωντανός, αλλά δυστυχώς ο καρκίνος είχε διαλύσει το σώμα του... 
Τότε ήμουνα 27 και το γεγονός ότι θα τον έχανα με είχε καταρρακώσει. Καθώς βρισκόμουν δίπλα του, πριν από την τελευταία του ανάσα του είπα, "κοιμήσου τώρα, μπαμπά, και σαν φύγεις, να θυμάσαι να έρθεις να με επισκεφθείς, δεν θα φοβηθώ". Μετά από 5 λεπτά είχε 'φύγει'. Μου έδωσε αμέσως σημεία ότι βρισκόταν ακόμα τριγύρω, αλλά όχι επίσκεψη... μήνες πέρασαν με ακόμα περισσότερα σημεία, αλλά τίποτε άλλο. 

Ο έρωτας και η αναζήτηση του Θεού




Διψασμένο το σώμα αναζητά με λαχτάρα να βρει νερό για να λυτρωθεί απ’ τη δίψα του. Έχει την ανάγκη του νερού γιατί γνωρίζει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ νερό. Διψασμένη η ψυχή να λυτρωθεί από τον υπαρξιακό της πόνο ψάχνει απεγνωσμένα την Αλήθεια, τον Θεό. Πως θα μπορούσε να έχει την ανάγκη του Θεού αν δεν υπήρχε Θεός;


Μα για στάσου· δεν έχουν όλοι του Θεού την ανάγκη, ενώ έχουν όλοι την ανάγκη του νερού. Οι ερωτευμένοι ας πούμε έχουν σπάνια την ανάγκη του Θεού. Νιώθουν πληρότητα. Εξελίσσονται και βελτιώνονται μέσα από τον έρωτα. Απόδειξη είναι ότι οι άνθρωποι που βιώνουν διαστήματα σφοδρών ερώτων, είναι πιο εκλεπτυσμένοι από ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ τους ερωτευτεί. Και δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος σε αμοιβαίο ερωτικό στάδιο που να μπορεί να εκδηλώσει μίσος και επίθεση για οποιονδήποτε συνάνθρωπό του. «Σ’ αγαπώ, κι αγαπώ κι όλον τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί» λέει το άσμα.

Σας κυριεύουν οι ενοχές;

Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται όταν οι συμπεριφορές και οι επιθυμίες ενός ατόμου είναι αντίθετες από τις ηθικές αρχές του. Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα τόσο ισχυρό, που πολλές φορές παραλύει το άτομο ψυχικά και το κάνει να αισθάνεται ανάξιο και με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ο φόβος και η ενοχή συνήθως είναι δύο συναισθήματα που πάνε μαζί και συχνά ασυνείδητα οδηγούν το άτομο σε πράξεις αυτοτιμωρίας και αυτουποτίμησης.
enoxes1Κι όπως μας λέει ο Φρόυντ: η ενοχή είναι το αποτέλεσμα ασυνείδητων ενδοψυχικών συγκρούσεων

5. Το χρέος σου είναι να ενδίδης, να ενδίδης πάντοτε εις τας Επιθυμίας που είναι τα τελειότερα πλάσματα των τελειοτέρων θεών.

"Η Μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη"
15Η ανέλιξη στην Αγάπη, η αυτοπραγμάτωσή μας, η οποία ισοδυναμεί με την κατάκτηση της θεϊκής εξίσωσης «να αγαπήσουμε τον πλησίον ως σεαυτόν», περνά μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας.
Η επιθυμία είναι η έννοια που παρήγαγε τον ίδιο τον άνθρωπο και αυτήν υπηρετεί. Η επιθυμία είναι αυτή που οργανώνει τη δομή του ίδιου του ανθρώπου έτσι ώστε να λάβει την υλοποίησή της.
Ο αγώνας για την εδραίωση της προσωπικής ευδαιμονίας δεν είναι εγωιστική προσπάθεια, αλλά ανθρωπιστική προσφορά και υπηρεσία στους συνανθρώπους. Η ευτυχία μας δεν αποτελεί «πρόκληση», όπως προσπαθούν να μας εμφυσήσουν, αλλά προϋπόθεση προσφοράς⋅ εκτός λοιπόν από ευχαρίστηση, αποτελεί και χρέος, γιατί μας εφοδιάζει με την απαραίτητη δύναμη να παρέχουμε συμπαράσταση σε όσους αγωνίζονται και υποφέρουν.
Το χρέος σου είναι να ενδίδης, να ενδίδης πάντοτε εις τας Επιθυμίας που είναι τα τελειότερα πλάσματα των τελειοτέρων θεών.

Θέλετε να μείνετε υγιείς; Πλύνετε τα χέρια σας!

handwashing

Δίπλα στο «κλείσε το φως» ή το «μην χτυπάς δυνατά την πόρτα», ίσως θα πρέπει να διδάξετε από νωρίς τα παιδιά σας να υπακούν στην οδηγία «πλύνε τα χέρια σου» γιατί αυτή θα τα βοηθήσει να παραμείνουν υγιή.


Το πλύσιμο των χεριών έχει όντως αποδειχθεί πως είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να έχει κάποιος καλή υγεία. Για ποιο λόγο; Επειδή τα χέρια είναι ο υπ’ αριθμόν 1 τρόπος για να μεταδοθούν τα μικρόβια, αφού αυτά θα ακουμπήσουν τα μάτια σας, το στόμα και τη μύτη σας, που αποτελούν εισόδους για κάθε λογής βακτήρια.
Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας;

Kαμφορά: Καταπολεμά κρυολογήματα και φλεγμονές

camfora

Η καμφορά (Cinnamomum camphora η λατινική ονομασία) είναι μια υπόλευκη στερεά ουσία με ισχυρό διακριτικό άρωμα, που βρίσκεται στο ξύλο της Καμφοράς, ενός μεγάλου αειθαλούς δέντρου.


Απαντάται στην Ανατολική Ασία και σε τμήματα της Βόρειας Αφρικής. Το έλαιο της καμφοράς είναι ένα φυσικό συντηρητικό και εντομοαπωθητικό. Πολλά σεντούκια και αποθηκευτικά ντουλάπια φτιάχνονταν κάποτε από ξύλο καμφοράς για να βοηθήσει στη διατήρηση του περιεχομένου τους.
Για χιλιάδες χρόνια, η καμφορά υμνήθηκε για την ικανότητά της να αντιπαλεύει τα βακτήρια. Η ινδική αγιουρβεδική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει την καμφορά ως αντιβακτηριακό παράγοντα για πάνω από 5.000 χρόνια και οι Αφρικανοί χρησιμοποίησαν τον φλοιό του δέντρου της καμφοράς για την καταπολέμηση του πυρετού και της ελονοσίας, καθώς και ως αντισηπτικό.

Oι καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50 ετών




Οι καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, είναι εκείνες που μπορούν να τους βοηθήσουν να ασχοληθούν με όλες τις αλλαγές στο σώμα τους, καθώς μεγαλώνουν.
Οι γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση, αλλά οι άνδρες βιώνουν τις δικές τους, πιο ανεπαίσθητες αλλαγές καθώς γερνούν.

Με την «ανδρόπαυση» ή ανδρική κλιμακτήριο, σιγά-σιγά μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως και ο μεταβολισμός, ο προστάτης διογκώνεται και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες.
Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα, τη διάθεση, την ικανότητα να κοιμηθεί, τη συγκέντρωση και την υγεία του προστάτη.
Η σωστή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της πνευματικής οξύτητας του άνδρα και να τον διευκολύνει να διαχειριστεί τα προβλήματα υγείας και να αυξήσει την ενέργειά του.
Τρώγοντας μια ποικιλία υγιεινών τροφών θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα έχετε μια καλύτερη ζωή.
Επίσης, οι άφθονες φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το πεπτικό σας σύστημα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών.

Ο «Μεγάλος Αδελφός»




Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις στατιστικές συμπεριφοράς των ανθρώπων. Αλλά το ενδιαφέρον μεγαλώνει όταν μπορείς να είσαι ουδέτερος παρατηρητής, χωρίς να χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη έκβαση ή αποτέλεσμα. Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι προγραμματιστές σου, μόνο που εκείνοι σε οδηγούν σε μια συγκεκριμένη έκβαση, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι.

Ποιοι είναι οι προγραμματιστές σου; Όλοι όσοι δεν αντιλαμβάνεσαι, ενώ νομίζεις ότι είναι κάποιοι ελίτ που κάθονται κάπου ψηλά, διευθύνοντας τον κόσμο από κει πάνω. Παραμύθια της Χαλιμάς! Είναι οι άνθρωποι δίπλα σου, οι φίλοι σου, ο γείτονάς σου, ο υπάλληλος της εταιρίας με την οποία συναλλάσσεσαι, ακόμα κι εσύ ο ίδιος μέσα από τις ενέργειές σου, χωρίς καν να καταλαβαίνεις τίποτα απ’ όσα γράφω. Εκείνοι που γνωρίζουν πολύ καλά πώς λειτουργεί ο νους σου - ενώ εσύ έχεις πλήρη μεσάνυχτα - έχουν και την μεγαλύτερη, αόρατη επίδραση επάνω σου.Ο καθένας τους παίζει ένα άκρως σημαντικό ρόλο στην άψογη ιεραρχία της συνεχιζόμενης υποδούλωσής σου! Δεν το βλέπεις...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα