Αν η μητέρα για ευκολία δεν ζυμώνει ψωμί, αν δεν δίνει φρέσκα φρούτα στο παιδί της να πάρει για κολατσιό στο σχολείο και βάζει στο καλαθάκι ένα τοστάκι και ένα αναψυκτικό, πρέπει να ξέρει τι ακριβώς βάζει στον οργανισμό του παιδιού της

Ας διαβάσει τα εξής: Τα πιο όμορφα στην όψη φουσκωτά ψωμάκια με το σουσάμι από πάνω,γράφουν στην ετικέτα; Σιτάλευρο, νερό, ζάχαρη, σουσάμι (3%0 , μαγιά, φυτικό έλαιο, αλάτι, γαλακτωματοποιητής (Ε 471, Ε472e, Ε481) διορθωτικό οξύτητας Ε262, αιθυλική αλκοόλη.
Αν η μητέρα προσθέσει και ζαμπόν μπούτι σαν αυτό που γράφει στην ετικέτα του: «Ζαμπόν μπούτι μάλαξης . Προϊόν μάλαξης, θερμικής επεξεργασίας κρέας μπούτι χοιρινό ευρ. εν. 75%, νερό, άμυλο σίτου, αλάτι, πρωτεΐνη σόγιας, καρυκεύματα, σάκχαρα, λακτόζη, γαλακτωματοποιητής, φωσφορικά άλατα , ενισχυτικό γεύσης, γλουταμινικό νάτριο.
Αντιοξειδωτικό: ερυθορβικό νάτριο, γαλακτικό νάτριο, σταθεροποιητής: καραγελάνη, συντηρητικό νιτρώδες νάτριο», αποκτά άλλη διάσταση η σύσταση του τοστ. Και αν προσθέσει τυρί για τοστ που γράφει στην ετικέτα του: «ημίσκληρο τυρί από παστεριωμένο γάλα, αλάτι, γαλακτοκομική καλλιέργεια, χλωριούχο ασβέστιο, πυτιά, χρωστική καροτίνη, άννατο, συντηρητικό Ε251, λιπαρά επί ξηρού 40% , συσκευασμένο σε άζωτο» τότε το τοστάκι θα έχει μέσα τη μισή Χημεία !!!!