Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο Ήφαιστος στον Ταύρο, από 4 Μαίου* Το Αμόλυντο Φως Εξαγνίζει την Ανθρωπότητα*



1. 5. 2020



Ο Αστεροειδής Ήφαιστος 2212


θα περάσει στο Ζώδιο του Ταύρου


στις 4 Μαΐου


και θα μείνει εκεί μέχρι τις 22 Μαΐου του 2021*




Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ 


Εσωτερικός Κυβερνήτης του Ταύρου


είναι το Ακάματο Πυρ


και το Αμόλυντο Φως,


όπως μας λέει ο Ορφικός Ύμνος του*


Έναν ολόκληρο Χρόνο πάνω στο Ζώδιο


της Γαίας Ταύρο, μαζί με τον Ουρανό,


ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ θα Σφυρηλατεί το Υλικό


και Πνευματικό Σώμα της Ανθρωπότητας


με το Πυρ και το Ιερό Φως του*

Ποια είναι η σημασία των ονείρων

ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Ποια είναι η σημασία των ονείρων και πώς μπορεί κανείς να τα ερμηνεύει ο ίδιος;
ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ: Θα ήθελα να προχωρήσω σε αρκετό βάθος σε αυτήν την ερώτηση και να μην την αντιμετωπίσω επιφανειακά· και ελπίζω να ενδιαφέρεστε αρκετά ώστε να παρακολουθήσετε αυτά που θα πω, βήμα-βήμα. 
Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε όνειρα. Υπάρχουν οι εφιάλτες από υπερβολικό φαγητό ή από λάθος φαγητό, αλλά δεν μιλάω για τέτοια όνειρα. Μιλάω για όνειρα που έχουν μία ψυχολογική σημασία. Υπάρχουν διάφορα στάδια σε σχέση με τα όνειρα, δεν υπάρχουν; Ονειρεύεσαι, ξυπνάς και μετά προσπαθείς να βρεις τη σημασία του ονείρου σου, το ερμηνεύεις. Η ερμηνεία σου εξαρτάται από τις γνώσεις σου, από την διαμόρφωσή σου, από το τι έχεις μάθει από διάφορους φιλόσοφους, ψυχολόγους και λοιπά. Εάν παρερμηνεύσεις το όνειρο, όλα τα συμπεράσματά σου θα είναι λάθος. Εκτός από αυτό, μπορεί κανείς να βλέπει ένα όνειρο και καθώς το βλέπει να γίνεται ταυτόχρονα και η ερμηνεία του, έτσι ώστε όταν ξυπνάει να του είναι ξεκάθαρο αυτό που είδε· έχει κατανοήσει το όνειρο και δεν τον επηρεάζει πια. Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί αυτό.
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι πώς θα ερμηνεύεις τα όνειρα, αλλά γιατί βλέπουμε όνειρα. Καταλαβαίνετε; Εάν ερμηνεύεις τα όνειρά σου σύμφωνα με οποιονδήποτε ψυχολόγο, τότε η ερμηνεία εξαρτιέται από την ιδιαίτερη διαμόρφωσή του· και αν δοκιμάσει να τα ερμηνεύσεις μόνος σου, η ερμηνεία σου καθορίζεται από την δική σου διαμόρφωση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ερμηνεία μπορεί να είναι λάθος, οπότε και κάθε συμπέρασμα ή ενέργεια που βασίζεται σε αυτήν να αποδειχτεί κάτι εντελώς ανυπόστατο. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι πώς να ερμηνεύεις τα όνειρα, αλλά γιατί να βλέπεις όνειρα; Αν μπορούσες να λύσεις αυτό το πρόβλημα, τότε δεν θα χρειαζόταν η ερμηνεία. Εάν μπορούσες να κατανοήσεις πραγματικά την όλη διαδικασία τού να ονειρεύεσαι, τότε θα γινόταν ένα πολύ απλό θέμα.
Γιατί βλέπουμε όνειρα; Σας παρακαλώ, ας το μελετήσουμε μαζί, όχι σύμφωνα με κάποιαν αυθεντία που έχει γράψει κάποιο βιβλίο για το θέμα αυτό. Παραμερίστε τα εντελώς όλα αυτά, εάν μπορείτε, και ας σκεφτούμε πολύ απλά για το θέμα μαζί. Γιατί βλέπουμε όνειρα; Πέφτεις στο κρεβάτι, αποκοιμιέσαι κι αρχίζει μια δραστηριότητα με τη μορφή διαφόρων συμβόλων ή καταστάσεων· και με το που ξυπνάς λες, «ναι, αυτό είναι το όνειρο που είδα».

Ρωσία: Διαλύθηκε η σύνθεση του ψηφιδωτού που απεικόνιζε τον Πούτιν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων



Μάιος 1, 2020. 15:46

Η ψηφιδωτή εικόνα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό προς τιμήν της Αναστάσεως του Χριστού στην Κουμπίνκα (που είναι η κύρια εκκλησία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας) διαλύθηκε. 


Η Ρωσική εκκλησία ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ήταν του προέδρου του κράτους.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν έδειχναν το εσωτερικό της εκκλησίας στην οποία υπήρχε ψηφιδωτό που απεικόνιζε τον Πούτιν και άλλους Ρώσους πολιτικούς και αξιωματούχους, όπως ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κ.ά.
 
κενός ο χώρος στον οποίο υπήρχε το ψηφιδωτό
Στις 26 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου  Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η πρόεδρος γνώριζε για το μωσαϊκό με την εικόνα, αλλά δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί το έργο του με αυτόν τον τρόπο.

Τα στοιχειά των πηγαδιών…

Τα στοιχειά των πηγαδιών...

Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις της Χίου, τα πηγάδια, και κυρίως τα μεγάλα πηγάδια, που κρύβουν στο βάθος τους σπηλιές, έχουν το καθένα το στοιχειό του.
Το στοιχειό του πηγαδιού είναι συνήθως ένας κοντός αραπάκος, που αναρριχάται στις νοτισμένες και γλιστερές πέτρινες πλαγιές του και κατόπιν, κάθεται στου πηγαδιού τα χείλια.
Το μικροκαμωμένο αυτό πλάσμα δεν πειράζει κανέναν, ούτε μιλά σε κάποιον. Παρά μόνο, αν περάσει από εκεί καμιά κοπέλα λυγερή, της γνέφει με ήρεμα νοήματα να σιμώσει. Κι αν εκείνη δε φοβηθεί και πλησιάσει τον αραπάκο, την περιποιείται καλά και δώρα πολλά της δίνει.
Αν, πάλι, δεν τον ζυγώσει από φόβο, εκείνον δεν τον μέλλει, μήτε κακό της κάνει. Μα, καμιά φορά, από τη φούρκα του για την καταφρόνια που μπορεί να του δείξουν, πέφτει μέσα στο πηγάδι και αναταράσσει τον ήσυχο καθρέφτη των δροσερών νερών.

Όταν ανοίγεσαι στους άλλους, κινδυνεύεις να μπλεχτείς. Αλλά τι πιο σημαντικό υπάρχει στην ζωή; (LEO BUSCAGLIA)



Αυτό θα το πετύχεις, αν αποφασίσεις να το κάνεις.
Είναι τόσο εύκολο. Έτσι γίνονται οι αλλαγές και η αλλαγή είναι πάντα δυνατή.
Δεν αντέχω ν’ ακούω κουβέντες όπως … «Το γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει καινούργιο κόλπα»
Έχω διδάξει πολλά καινούργια κόλπα σε γέρικα σκυλιά.
Μπορείς όμως να διαλέξεις.
Η ζωή είναι επιλογή και είναι στα χέρια σου.
Μπορείς να την ζήσεις χαρούμενα ή να την ζήσεις θλιβερά.
Μπορείς να είσαι επιπόλαιος.
Μπορείς να είσαι πολύ σοβαρός.
Ανάλαβε όμως ολόκληρη την ευθύνη για την επιλογή που κάνεις.
Αν πλήττεις, αν φοβάσαι, αν δεν σ’ αρέσει το σκηνικό σου, άνοιξε την πόρτα και φύγε!
Ποιος είπε, ότι πρέπει να μείνεις εδώ;
Όσο η καρδιά και το μυαλό σου δουλεύουν και το ηθικό είναι ακμαίο, μπορείς να μπεις σε όποιο σκηνικό θελήσεις. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου. Να δημιουργήσεις ένα νέο.
Από αύριο κιόλας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κάνε τα διαφορετικά, γιατί μόνο η πράξη αλλάζει.

...κι’ ο εφιάλτης πως κάποτε θα ξυπνήσουμε μη έχοντας τίποτε να πούμε

Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου: ...κι’ ο εφιάλτης πως κάποτε θα ξυπνήσουμε μη έχοντας τίποτε να πούμε

Πάντοτε δυσπιστούσα για την άνοιξη. Αυτή η ακαθόριστη αίσθηση
στις ανθισμένες βραγιές κι’ ένα ρίγος λεπτό
κι’ οι φωνές των παιδιών στο γήπεδο όταν το απόγευμα διυλίζει το φως
κι’ οι φίλοι μου να περιμένουν το καλοκαίρι, τι κι’ αν γινόταν αργότερα
μια θάλασσα μεσημεριού με ξέθωρον ήλιο
πετράδι δουλεμένο να φέγγει στη νύχτα. Πόλη μου αγαπημένη
πολύβουη μα ερημική, πολύκοσμη μα απρόσιτη βιτρίνα νεωτερισμών
ψευτίζοντας τη ζωή μας.

Πνευματική Αφύπνιση & Μοναδικότητα : Πως εξελίσσεται ο άνθρωπος;

TheSecretRealTruth: Πνευματική Αφύπνιση & Μοναδικότητα : Πως ...

Από τις απαρχές της ύπαρξης του ανθρώπου, το είδος μας αναζητά την εξέλιξη. Δημιουργήσαμε πολιτισμούς, αναπτύξαμε και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την Τεχνολογία. Και μέσα σε αυτή την διαρκή αναζήτηση του επόμενου βήματος, αρκετοί επιχειρούν να πετύχουν την Πνευματική Αφύπνιση. Κάποιοι ιδιαίτεροι άνθρωποι που μάλιστα αντιμετωπίστηκαν και ως “Θεοί επι της Γης” κατάφεραν να φτάσουν στην ολοκληρωτική εξέλιξη του Πνεύματός τους κατά το παρελθόν. Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να συμβεί σε ένα απλό άνθρωπο; Μπορεί η Πνευματική αφύπνιση να μεταλαμπαδευτεί στο σύνολο της ανθρωπότητας; Και αν ναι, πως θα είναι αυτός ο νέος “Αφυπνισμένος” ανθρώπινος Πολιτισμός;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο δωρεάν online περιοδικό “Unlocking the Truth

Η Συνειδησιακή Μοναδικότητα: Ένας νέος άνθρωπος
Αρκετοί υποστηρίζουν πως αυτή η μαζική πνευματική εξέλιξη θα επέλθει μέσα από την “Συνειδησιακή Μοναδικότητα”. Σε τι αναφέρεται όμως αυτός ο όρος; Η Συνειδησιακή Μοναδικότητα αναφέρεται σε ένα υποθετικό σημείο στον χρόνο, και γράφω υποθετικό αφού δεν έχει επιβεβαιωθεί πως θα έρθει σίγουρα, στο οποίο η ανθρώπινη συνείδηση θα βιώσει μία δραματική μεταβολή σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Αυτή η αλλαγή θα αφυπνίσει το σύνολο της ανθρωπότητας που τώρα δεν φαντάζεται τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η πνευματική μας αφύπνιση. Αυτός ο όρος ταυτίζεται σχεδόν σε αναλογία με την Μοναδικότητα στην Φυσική και τις Μαύρες τρύπες όπου κανείς δεν μπορεί να δει πέρα από τον Ορίζοντα των Γεγονότων αφού το φως αδυνατεί να δραπετεύσει.
Με ένα παρόμοιο τρόπο, όσοι υποστηρίζουν την Συνειδησιακή Μοναδικότητα θεωρούν πως αυτή η πνευματική αφύπνιση είναι πέρα από τα όρια της περιορισμένης φαντασίας μας.Για να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα αυτό το σημείο αφύπνισης του νου, μπορούμε να φανταστούμε τι θα βίωνε ένας ποντικός ή ένας χιμπατζής αν ξαφνικά το μυαλό του λειτουργούσε σαν το μυαλό του ανθρώπου. Πριν το βιώσει θα ήταν αδύνατο σε ένα τέτοιο ον να κατανοήσει
τις δυνατότητες αυτές.Αυτή η πνευματική αφύπνιση αν και εφόσον πραγματοποιηθεί θα τερματίσει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Είτε μιλάμε για Επιστήμες, Τεχνολογία ή Πνευματισμό, είτε συζητάμε για την μεταμόρφωση του χρόνου,του χώρου και της ίδιας της πραγματικότητας.
Πόσο θα Εξελιχθεί πνευματικά η Ανθρωπότητα;

ΟΙ ΡΟΚΦΕΡΛΕΡ, Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

Κορονοιος, η μεγάλη μάχη με την νέα τάξη, Κορονοιος ο προπομπός ...

Παρακάτω μετάφραση από ένα ιταλικό κείμενο. Η μετάφραση είναι ελεύθερη, όμως πουθενά δεν αλλάζω το νόημα του αρχικού κειμένου.

ΣΚΕΨΕΙΣ , ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 2010 ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡ. 
Οι Rockefeller τα είχαν προβλέψει όλα. Όχι μόνο την πανδημία από ένα άγνωστο ιο, αλλά ότι συμβαίνει τώρα και όλες τις συνέπειες.
Από τον έλεγχο της μάζας των πολιτών, στην κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων.
Όλα είναι γραμμένα σε ένα αρχείο του 2010 που έχει τίτλο "Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της παγκόσμιας ανάπτυξης", όπου ουσιαστικά περιγράφεται με απόλυτη ακρίβεια η παρούσα κατάσταση. (Σας δίνω το λινκ να το διαβάσετε με την ησυχία σας εφόσον γνωρίζετε αγγλικά http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf)

Οποιος έγραψε αυτή τη μελέτη είχε σίγουρα μια ακριβή ιδέα για την κατεύθυνση που θα έπαιρνε ο κόσμος στα χρόνια που θα ερχόντουσαν.

Η πανδημία και η παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Οπως και στη συνάντηση που ονομάστηκε "Συμβάν 201",  με τον πατέρα της Microsoft, έτσι και σε αυτή την ευκαιρία η πανδημία ξεσπάει από τη μετάλλαξη ενός ιού, που μεταδόθηκε από ένα ζώο στον άνθρωπο.

Στη περίπτωση του Bill Gates, ο“ένοχος” ήταν ένα γουρούνι , ενώ στη μελέτη της γνωστής αμερικανικής οικογένειας, η μετάλλαξη προήλθε από τις χήνες.
Το σχετικό σενάριο ονομάζεται  “lock step”, μια έκφραση που στα αγγλικά σημαίνει μια κατάσταση απόλυτης έλλειψης ευελιξίας.

Αυτό το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία, γιατί όπως θα δούμε στη συνέχεια, από αυτή τη κρίση αναδύεται ένα πολιτικό σύστημα απόλυτα αυταρχικό στο οποίο δεν επιτρέπεται η παραμικρή διαφωνία.

Σε αυτή τη προσομοίωση , η πανδημία μολύνει το 20%  του παγκόσμιου πληθυσμού, και προκαλεί τον θάνατο 8 εκατομμυρίων ατόμων. 

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί έρχεται παγκόσμιος βιβλικός λιμός λόγω covid19.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ (Βίντεο)



To Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών κραυγάζει συναγερμό για μια πείνα που θα μπορούσε ν΄απειλήσει διπλάσια άτομα ευάλωτα λόγω των συνεπειών των οικονομικών μέτρων που σχετίζονται με πανδημία Covid-19.Οδηγούμαστε σε μια έκρηξη του αριθμού των ατόμων που θα είναι στο χείλος της πείνας.

Ήδη πριν κάποιες εβδομάδες ένα κοινό ανακοινωθέν των OMS, OMC και FAO σήμανε συναγερμό για ενδεχόμενο κίνδυνο παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων που συνδέεται με την πανδημία. Μια κραυγή συναγερμού εκφράστηκε από τον ο David Beasley, Εκτελεστικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP). Μιλώντας την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας τηλεσυνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε τις ανησυχίες του.
« Συγχωρέστε με που μιλάω ειλικρινά, αλλά θα ήθελα να σας εξηγήσω πολύ καθαρά τι αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή, είπε. Παράλληλα με την πανδημία COVID-19, υπάρχει επίσης μια πανδημία πείνας. Δεν υπάρχει ακόμη λιμός πρόσθεσε. Αλλά οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι αν δεν προετοιμαστούμε και δεν αντιδράσουμε τώρα – για να εγγυηθούμε την πρόσβαση στη διατροφή, να αποφύγουμε τις ελλείψεις χρηματοδότησης και τις εμπορικές διαταραχές – θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλό λιμό με βιβλικές αναλογίες σε λίγους μήνες. “».

Αυτά τα λόγια του David Beasley επέρχονται κάποιες μέρες μόνο μετά τη δημοσίευση από το PAM μιας έκθεσης που αποκαλύπτει ότι στις μέρες μας 821.000.000 άνθρωποι δεν χορταίνουν την πείνα τους παγκοσμίως,ενώ 135.000.000 άλλοι είναι σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας πολύ σοβαρή. Αυτός ο τελευταίος απολογισμός θα μπορούσε ως το τέλος της χρονιάς να διπλασιαστεί λόγω πανδημίας Covid-19.

Οι περιοχές που είναι οι πιο ανησυχητικά ταυτοποιημένες από την έκθεση είναι le Yémen, la République démocratique du Congo, l’Afghanistan, le Venezuela, l’Éthiopie, le Soudan du Sud, le Soudan, la Syrie, le Nigéria et Haïti.Αυτές οι χώρες (και άλλες), που μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, πολιτική αστάθεια, οικονομικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές, μπορεί να δουν αυτούς τους παράγοντες να επιδεινώνονται καθώς ο κόσμος πέφτει στην οικονομική κρίση από την πανδημία .

Με βιβλικές διαστάσεις λιμός που αναφέρει ο ΟΗΕ παραπέμπει
-στην Αποκάλυψη στην 3η και 4η σφραγίδα….

Όνειρο ήταν… Το Ι.Χ θα μας σώσει τελικά (και) από τον COVID-19.



Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 στο ζήτημα των μετακινήσεων  δυστυχώς όχι μόνο διέψευσαν τις προσδοκίες αυτών που περίμεναν πως κάποια διδάγματα θα είχαν βγει πάνω σ αυτό το ζήτημα (ενδεικτικά οι προσδοκίες για την ενίσχυση της ποδηλασίας από μερίδα κυβερνητικών στελεχών και  πανεπιστημιακών ιθυνόντων ΕΔΩ), αλλά κινούνται αντίθετα προς τις συστάσεις του Π.Ο.Υγείας, όσο και σ αυτά που υλοποιούν οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες.
Με την εξαγγελία μέτρων που θα σημάνουν την επάνοδο στην εργασία τους στις 4 Μαίου μόλις του 1/10 των εργαζομένων που τελούν  σε αναστολή, εξαγγέλθηκε: “Σύσταση για χρήση ΙΧαναστολή δακτυλίου για τις μετακινήσεις πληθυσμού στην Αθήνα και ελεύθερο πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κατά το πρώτο κρίσιμο δίμηνο”.
Στη χώρα που μέχρι χθες δυσκολευόσουν να βρεις μάσκες, που μέχρι σήμερα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν μαζικά – στοχευμένα τεστ δεν είναι το ίδιο δύσκολο να βρεις ΙΧ.

Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού



Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης.
Πρόσφατη έρευνα, ανέδειξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, ως μια από τις πόλεις με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο. Έχοντας αυτό κατά νου, αλλά και θέλοντας να μειώσουν το συνωστισμό, κατά τις ημέρες έξαρσης του κορωνοϊού, οι αρχές της Μπογκοτά προέβησαν σε μια ενδιαφέρουσα ενέργεια, αυξάνοντας το μήκος των ποδηλατοδρόμων της πόλης.

Κατευθυντήριες οδηγίες ΠΟΥ για την ερεθιστική δερματίτιδα σε επαγγελματίες υγείας από την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών




Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι δερματικών αντιδράσεων που σχετίζονται με την υγιεινή των χεριών  και σε ένα μεγάλο ποσοστό ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες υγείας,οι οποίοι καλούνται να χρησιμοιποιήσουν πολύ συχνότερα αντισηπτικές ουσίες, αλκοολούχα διαλύματα και να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και τον περιορισμό διασποράς μικροβίων εντός του περιβάλλοντος εργασίας και απο ασθενή σε ασθενή.

 Ο πρώτος και πιο συνηθισμένος τύπος δερματικής αντίδρασης είναι η ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής, τα συμπτώματα της οποίας μπορεί να ποικίλουν από αρκετά ήπια έως εξουθενωτικά, όπως ξηρότητα, ερεθισμό, κνησμό, ακόμη και σχάση του δέρματος και αιμορραγία. 

Ο δεύτερος τύπος δερματικής αντίδρασης, η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, είναι σπάνιος και αντιπροσωπεύει αλλεργία σε κάποιο έκδοχο ενός προϊόντος υγιεινής των χεριών.


Τα συμπτώματα της αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής μπορεί επίσης να κυμαίνονται από ήπια και εντοπισμένα έως σοβαρα και γενικευμένα. Στην πιο σοβαρή μορφή της, η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να σχετίζεται με αναπνευστική δυσχέρεια και άλλα συμπτώματα αναφυλαξίας.

Οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων για τη διαχείριση παιδιών και εφήβων με ύποπτη/βεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2


Έλεγχος για COVID-19 θα πρέπει να διενεργείται στα παιδιά < 16 ετών με:

1. Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη του Αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) που χρειάζονται νοσηλεία ή που νοσηλεύονται με πυρετό χωρίς άλλη σαφή αιτιολογία


2. Φιλοξενούμενα σε κλειστές δομές που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια


3. Παιδιά με σοβαρή χρόνια υποκείμενη νόσο (π.χ. χρόνια πνευμονοπάθεια, χρόνιo καρδιαγγειακό νόσημα, σακχαρώδη διαβήτη, σοβαρή ανοσοκαταστολή) που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια. Η κλινική εξέταση του παιδιού και λήψη δείγματος θα πρέπει να διενεργείται σε προκαθορισμένο ιατρείο όπου το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να φέρει ΜΑΠ (Πίνακας).


Αναφορικά με τη διαχείριση τέτοιων παιδιών, η απόφαση για νοσηλεία εν αναμονή του αποτελέσματος είναι στη κρίση του παιδιάτρου και βασίζεται στη κλινική εικόνα αλλά και το υποκείμενο νόσημα του ασθενή. Τονίζεται ότι επί ήπιας κλινικής εικόνας είναι προτιμητέα η παραμονή στο σπίτι περιμένοντας το αποτέλεσμα. Εφόσον αποδειχθεί ότι ο ασθενής είναι θετικός, γίνεται άμεση επικοινωνία και ο ασθενής μπορεί να παραμείνει στο σπίτι με καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία. Αν υπάρξει επιδείνωση συνιστάται άμεση νοσηλεία.

Η πομπή. Η οδός κάθε πρόδρομης γενιάς

Ελένη Ψαρρά


"Τα όνειρα είναι ένας χάρτης.
Χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά". 
Carl Sagan-Cosmos 
Αστροφυσικός

  Το αρχαίο ρολόι της δημιουργίας χτυπά δίχως να σκέφτεται τον μηδαμινό χρόνο που αναλογεί σε μια ανθρώπινη ζωή. Κάθε γενιά διαδέχεται την άλλη σαν να παρελαύνει σε μια μακρόσυρτη πομπή που προχωρά μονάχα προς το μέλλον. Οι επιστήμονες λένε πως η νοήμων ζωή είναι το μέσο για να καταλάβει το Σύμπαν τον εαυτό του. Την υπόστασή του. Ένα εξελικτικό χρέος εκατομμυρίων ετών, που περνά με την κληρονομική σκυτάλη από τον γονέα στο παιδί του. Δισεκατομμύρια ρολόγια του παρόντος και του παρελθόντος παλεύουν για την ελπίδα εκείνης της μοναδικής γενιάς του μέλλοντος που θα φτάσει εκεί που δεν μπορούσαν να φτάσουν οι αρχέγονες γενιές. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο άνθρωπος του μέλλοντος δε θα μοιάζει με εμάς. Θα έχει στα κύτταρά του τα σημάδια όλων των πρόδρομων γενεών και τη συνολική γνώση των προκατόχων του, αλλά μια καρδιά απελευθερωμένη από μικρόψυχα δόγματα.

  Κάθε λέξη που έχω διαβάσει έως τώρα , κάθε ταπεινό βίωμα που έχει καταγραφεί στο ασήμαντο ημερολόγιο της εφήμερης ύπαρξής μου είναι ένα κομμάτι από ένα τεράστιο παζλ, που αν συμπληρωθεί σωστά σε οδηγεί σε ένα μοναδικό συμπέρασμα.

GILLIAN TETT: ΠΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ


INDEPENDENTNEWS


Την περασμένη εβδομάδα μου τηλεφώνησε μια φίλη κλαίγοντας. Είχε ρωτήσει το πρωί τον άντρα της για μια οικιακή δαπάνη κι εκείνος έγινε έξαλλος, τη χτύπησε επανειλημμένα και την πέταξε στον τοίχο.
«Τι να κάνω;», μου είπε ψιθυριστά, καθώς το σπίτι είναι μικρό και υπήρχε κίνδυνος ο άντρας της να την ακούσει. Όπως μου είπε, έχουν ξανασυμβεί τέτοιες σκηνές και θέλει να φύγει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά. Φοβάται όμως ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στη διάρκεια της καραντίνας. Και δεν θέλει να καταγγείλει τον άντρα της στην αστυνομία γιατί μπορεί να χάσει τη δουλειά του και να αφήσει την οικογένεια χωρίς εισοδήματα.
«Ο κορονοϊός μάς παγίδευσε στην κόλαση», είπε, εκφράζοντας την απόγνωσή της επειδή οι κυβερνήσεις επέβαλαν καραντίνα χωρίς να προστατεύσουν τις ευάλωτες οικογένειες.
Όσο την άκουγα, με κατέλαβε θλίψη όχι μόνο γι’αυτή την οικογένεια, αλλά και για πολλές ακόμη γυναίκες και παιδιά που είναι παγιδευμένα σε ένα κλουβί τρόμου, άγχους και κακοποίησης.

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τους ασθενείς που παθαίνουν ανακοπή καρδιάς εκτός νοσοκομείων

ανακοπή καρδιάς

Ανησυχητικά ευρήματα από μελέτη στην Λομβαρδία της Ιταλίας. Τα περιστατικά παρουσίασαν αύξηση κατά σχεδόν 60% την εποχή της μεγάλης επέλασης του νέου κορωνοϊού.


Ο κορονοϊός Covid-19 μπορεί να αυξάνει τον αριθμό των ασθενών που υφίστανται ανακοπή καρδιάς και πεθαίνουν μακριά από τα νοσοκομεία, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ιταλία.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με το 2019 ήταν αυξημένος κατά σχεδόν 60% ο αριθμός των αυτών περιστατικών. Επιπλέον, πάνω από τα τρία τέταρτα των πρόσθετων ασθενών ήσαν μολυσμένοι με τον νέο κορωνοϊό.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τέσσερις επαρχίες της Λομβαρδίας. Η Λομβαρδία ήταν η περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας στην οποία ο κορωνοϊός Covid-19 προκάλεσε την μεγαλύτερη επιδημία. Ήταν επίσης η περιοχή όπου ο κορωνοϊός εμφανίστηκε μαζικά νωρίτερα απ' ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Στερητικό σύνδρομο οξυγόνου από το δίκτυο 5G



Δρ Μέτσης: «Η τεχνολογία δεν μεταδίδει τη νόσο, αλλά η ενέργεια της συχνότητας (60 GHz) απορροφάται από τον οργανισμό
Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τις νέες συχνότητες 5G, προκειμένου να μη χάσει το «τρένο της ανάπτυξης και της προόδου», ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται σε περιοχές όπου λειτουργεί η τεχνολογία 5ης γενιάς κάνουν λόγο για στερητικό σύνδρομο οξυγόνου.
Όπως διευκρινίζει στη «δημοκρατία» ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης, η τεχνολογία 5G δεν προωθεί ούτε μεταδίδει την ασθένεια, αλλά η ενέργεια της συχνότητάς της απορροφάται από το οξυγόνο.
«Η συχνότητα των 60 GHz έχει μήκος κύματος ίδιο με αυτό των μορίων του οξυγόνου, γεγονός που προκαλεί επίδραση. Τα μόρια του οξυγόνου στροβιλίζονται κάτω από τις συχνότητες των 60 GHz και φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στην απορρόφηση του οξυγόνου από τους πνεύμονες ή μάλλον στην οξυγόνωση του αίματος» εξηγεί.
Το πρόβλημα που παρατηρείται στους ασθενείς που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημειώνει ο δρ Μέτσης, παρουσιάζεται από τους πολλούς επιστήμονες ως έλλειψη οξυγόνου και όχι ως αναπνευστική αδυναμία των πνευμόνων.
Πάντως, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η πρώτη πόλη που εφάρμοσε την τεχνολογία 5G και με συχνότητες 60GHz ήταν η πόλη Ουχάν στην Κίνα, όπου οι νεκροί από τις επιπλοκές του Covid-19 ξεπέρασαν τους 40.000.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα