Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η δύσκολη επιστήμη του «ζειν»


Ν΄ ἀγκαλιάζεις ἕνα σῶμα γυναίκας εἶναι τό ἴδιο σάν νά σφίγγεις ἐπάνω σου τήν παράδοξη ἐκείνη χαρά πού νιώθεις κάποτε νά κατεβαίνει ἀπό τόν οὐρανό πρός τή θάλασσα.

Σέ λιγάκι, ὅταν ἡ στιγμή φτάσει νά πέσω καί νά κυλιστῶ μές στίς ἀγριομέντες ὅσο πού νά ποτίσει τό κορμί μου ἀπό τήν εὐωδιά τους, ξέρω πώς θά ΄χῶ τή συναίσθηση- κι ἄς μ΄ ἔχουν μάθει ἀλλιῶς- ὅτι πραγματώνω μιάν ἀλήθεια˙ τήν ἀλήθεια τοῦ ἥλιου, πού μέλλει νά ΄ναί καί ἡ ἀλήθεια τοῦ θανάτου μου. Ἐπειδή, ἀπό μιάν ἄποψη, παίζεται ἡ ζωή μου ἐδῶ πέρα˙ μία ζωή μέ τή γεύση τῆς πυρωμένης πέτρας, γιομάτη ἀπό τίς φωνές τῆς θάλασσας καί τῶν τζιτζικιῶν πού ἀρχινᾶν κιόλας τό τραγούδι τους. Φυσάει ὁ μπάτης ὅλος δροσιά κι ὁ οὐρανός εἶναι καταγάλανος. Δίνομαι σέ μία τέτοια ζωή μ΄ἀληθινόν ἔρωτα κι ἀποζητάω ἐντελῶς ἐλεύθερα νά προσδιορίσω τί μέ κάνει νά αἰσθάνομαι: ναί, μέ κάνει περήφανο νά νιώθω ἄνθρωπος. 

Η ζωή που περνά και χάνεται


Σκέψου ἡ ζωὴ νὰ τραβάει τὸ δρόμο της καὶ σὺ νὰ λείπεις,
να’ ρχονται οἱ Ἄνοιξες μὲ πολλὰ διάπλατα παράθυρα, καὶ σὺ νὰ λείπεις,
να’ ρχονται τὰ κορίτσια στὰ παγκάκια τοῦ κήπου μὲ χρωματιστὰ φορέματα, καὶ σὺ νὰ λείπεις,
οἱ νέοι νὰ κολυμπᾶνε τὸ μεσημέρι, καὶ σὺ νὰ λείπεις,
ἕνα ἀνθισμένο
 δέντρο νὰ σκύβει στὸ νερό,
πολλὲς σημαῖες ν’ ἀνεμίζουν στὰ μπαλκόνια,
ν’ ἀνεβαίνει μιὰ παρέλαση τὴν ὁδὸ Σταδίου,
χιλιάδες κόσμος κρατώντας στὰ χέρια του κόκκινες σημαῖες,
κρατώντας ἐπιτέλους τὰ ὄνειρά του μέσα στὰ χέρια του,
νὰ λένε δυνατὰ τὴ λέξη σύντροφος, καὶ σὺ νὰ λείπεις,
ὕστερα ἕνα κλειδὶ νὰ στρίβει – ἡ κάμαρα να’ ναὶ σκοτεινή,
δυὸ στόματα νὰ φιλιοῦνται στὸν ἴσκιο, καὶ σὺ νὰ λείπεις,
σκέψου δυὸ κορμιὰ νὰ παίρνονται, καὶ σὺ νὰ κοιμᾶσαι κάτου ἀπ’ τὸ χῶμα,
καὶ τὰ κουμπιὰ τοῦ σακακιοῦ σου ν’ ἀντέχουν πιότερο ἀπὸ σένα
κάτου ἀπ’ τὸ χῶμα
κι ἡ σφαίρα ἡ σφηνωμένη στὴν καρδιά σου νὰ μὴ λιώνει,
ὅταν ἡ καρδιά σου, ποὺ τόσο ἀγάπησε τὸν κόσμο, θα’ χει λιώσει.

Από τις «Γειτονιές του κόσμου», του Γιάννη Ρίτσου, εκδόσεις Κέδρος



Η Άνοιξη, με τα πολλά διάπλατα παράθυρα, έφτασε. Χτύπησε την πόρτα μου. Μια δυο φορές. Απάντηση καμία. Έλειπα. Ξανάρθε πάλι αργότερα κουβαλώντας μαζί της όλη εκείνη την πανδαισία των χρωμάτων και των ευωδιών που και νεκρούς ανασταίνουν. Κι όμως, εγώ πάλι έλειπα.

Το απόσπασμα αυτό από τις Γειτονιές του κόσμου του Γ. Ρίτσου είναι ένα πρώτης τάξεως σπαρακτικό μήνυμα για όσους από εμάς απουσιάζουμε από τη ζωή. Εκεί συνίσταται η απουσία, το έλλειμμα μας. Ο θάνατος δεν είναι το μοναδικό σημείο όπου κανείς φανερώνει την απουσία του από τη ζωή. Υπάρχουν πολλοί, οι περισσότεροι ίσως, που ενώ δεν έχουν πεθάνει σωματικά, λείπουν από τον κόσμο των ζωντανών. Ο θάνατος θα παραμένει εσαεί το αδιαφιλονίκητο προνόμιο όσων έζησαν πραγματικά.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ 300 ΕΥΡΩ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Πριν καν ολοκληρωθούν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και την έκτη ή έβδομη κατά σειρά μείωση των συντάξεων, το ΔΝΤ έσπευσε να ζητήσει συμπληρωματικά μέτρα, συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Που το πάνε άραγε οι εταίροι;
Σε ποιο επίπεδο διαβίωσης έχουν κατατάξει τους Έλληνες υπερήλικες; Η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Και την ξέρει από τον περασμένο Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας. Το μήνα αυτό έγινε η επεισοδιακή σύσκεψη Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας και ο διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομόλογο του της Λετονίας Λαιτμτότα Στραουγιούμα (φωτό) παρουσία των άλλων ηγετών, ήταν εξόχως αποκαλυπτικός. Αφορμή η άρνηση του Τσίπρα να συμφωνήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων.
«Δεν μπορώ να καταλάβω. Οι συντάξεις στη Λετονία είναι γύρω στα 300 ευρώ. Και μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εσείς δεν μπορείτε να μειώσετε τις συντάξεις;».

Ήταν τα Ελληνικά η πρώτη δυτική γλώσσα;

arxaia_2
Ταχτοποιώντας την βιβλιοθήκη μου, έπεσα πάνω στο εξαιρετικό βιβλίο της κ. Άννας Τζιροπούλου Ευσταθίου «Έλλην ο λόγος» (εκδόσεις Γεωργιάδη 2003), κι’ άρχισα να το ξεφυλλίζω. Επειδή όμως είναι 700 σελίδες, και δεν ήταν εύκολο το ξεφύλλισμα, το πήρα μαζί μου στον καναπέ.
Στην εισαγωγή του βιβλίου ΕΛΛΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ, με υπότιτλο «Πώς η ελληνική γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο», διαβάζεις τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που είναι αδύνατον να το αφήσεις απ’ τα χέρια σου. Δηλαδή το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο ένα λεξικό. Είναι μια εργασία η οποία ενώ περιέχει ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο ευρωπαϊκό λεξικό, καθώς και εκτενείς αναφορές σε διάφορες γλώσσες Ανατολής και Δύσης, φιλοδοξεί να διαβαστεί και να μελετηθεί σαν ιστορία… σαν περιπέτεια των λέξεων… σαν ένα ταξίδι του ελληνικού λόγου και της ελληνικής γλώσσας στους αιώνες…..
Graeci qui sermonem primi fecerunt… (Οι Έλληνες… οι οποίοι λόγον, ομιλίαν, πρώτοι εποίησαν) Quintilianus

ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!


Την σκέπτεσαι. Την γούσταρεις με χίλια και γι' αυτό δεν φεύγουν από το μυαλό σου οι εικόνες, τα πλάνα όταν το κάνεις μαζύ της, έτσι κι αλλοιώς.
Καλό. Πολύ καλό που το κορίτσι σε... εμπνέει. Την φαντασιώνεσαι, δηλαδή. Σου τραβάει την σκέψη, τη σεξουαλική σου σκέψη.
Το κακό, το περίεργο θα ήταν εσύ ο στραίητ, που δεν είχες καν διανοηθείς την πάρτη σου σε gay activities να ονειρευθείς σεξ με ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι ένα άλλο κόλπο. Αυτό είναι μπέρδεμα. Αυτό είναι όνειρο.
Δεν μιλάμε για όνειρα στον ύπνο, αλλά για φαντασιώσεις στο ξύπνιο είτε είσαι ρέστος, είτε σε μόνιμη σχέση, είτε παντρεμένος. Επειδή φαντασίωση σημαίνει ότι είσαι μέσα στο ερωτικό παιχνίδι. Σ' ενδιαφέρει το έργο.

ΤΑ «ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ» ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΕΞ


Να βάλουμε ένα πονηρό βιντεάκι να φτιαχθούμε, προτείνει ο άνδρας. Γιατί, ρε μάγκα θέλεις την αβάντα της τσόντας για να ερεθιστείς εσύ, να διεγερθεί και η άλλη. Νέος άνθρωπος είσαι, δεν σε πήραν τα χρόνια, το σύστημα παίρνει μπροστά και χωρίς κάποιο «ερωτικό βοήθημα», όπως έτσι τα λένε.
«Ερωτικά βοηθήματα» δεν είναι μόνον οι δονητές και άλλα αντικείμενα, διάφορα αξεσουάρ βιομηχανικής, μαζικής παραγωγής που τα βρίσκεις στα ειδικά καταστήματα. Είναι και ένα πορνοπεριοδικό, μια τολμηρή ταινία, που κι αυτή προσφέρεται για το σεξουαλικό ντόπιγκ.
Δεν είναι κακό, απεναντίας είναι καλό το «ερωτικό βοήθημα» όταν ανοίγει την όρεξη, όταν ανεβάζει τις πτήσεις. Και, βέβαια, όταν γίνεται η χρήση του με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο. Όχι ο ένας να πιέζει τον άλλον.

Sex toys που πρέπει μια γυναίκα να έχει στο συρτάρι της!

Ιρρόη Καρυπίδου
Όπως όλοι ξέρουμε, οι γυναίκες έχουν πολλούς τρόπους να διασκεδάζουν μόνες τους στο σπίτι. Ένας απ’αυτούς μάλιστα, τους επιτρέπει να μη σηκωθούν καν απ’το κρεβάτι τους. Και γι’αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε σήμερα. Για το ένα συρτάρι του κομοδίνου, που δε χρειάζεται κανένας πατέρας να μάθει ποτέ, με τι το γέμισε η μοσχαναθρεμένη του κορούλα.
Για όποιον αναρωτιέται ακόμα, ναι, μιλάμε για sex toys. Τα γνωστότερα παιχνίδια ενηλίκων, που μπορεί να μην προκαλούν γέλια όπως τα επιτραπέζια, αλλά η χρήση τους είναι εξίσου διασκεδαστική.
Μια βόλτα σε ένα online κατάστημα θα σας διαφωτίσει πλήρως, αν και κινδυνεύετε να νιώσετε πολύ φλώροι, όπως εγώ την πρώτη φορά που βρέθηκα κατά λάθος σε ένα και συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο δεν ήξερα τι υπάρχει εκεί έξω αλλά κοιτάζοντας τις εικόνες δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται.
Τα κοίταξα από δω, τα μελέτησα από κει, στο τέλος τα κατάφερα. Ενημερώθηκα. Και σήμερα θα καταγράψω κάποιες από τις γνώσεις μου. Θα σας πω, τι μπορεί να περιέχει ένα σύγχρονο βοηθητικό συρτάρι.

Η Αλήθεια

 By Still

Η Αλήθεια είναι σε αυτό που υπάρχει, σε αυτό που συμβαίνει. Αν μπορούμε να Δούμε, να Κατανοήσουμε, αυτό που συμβαίνει, τότε αυτό το ίδιο το συμβάν, το να βλέπουμε, μας αποκαλύπτει όχι μόνο την Αλήθεια αλλά και τους τρόπους αντίδρασης σε αυτό που συμβαίνει κι έτσι μόνο εξελισσόμαστε και πάμε παρακάτω στην ζωή. Είναι φανερό ότι το να Βλέπουμε σημαίνει να είμαστε αφυπνισμένοι, εδώ, τώρα, και να το κάνουμε (δηλαδή να βλέπουμε). Αυτό είναι κάτι ζωντανό που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο κι ανανεώνεται συνεχώς.


 Αυτή η ζωντανή άμεση επαφή με την Πραγματικότητα είναι η Αληθινή Ζωή που εξελίσσεται στο Παρόν, στην Στιγμή που Ρέει μέσα στην Αιωνιότητα που ανανεώνεται συνεχώς, αντιμετωπίζοντας κάθε στιγμή τα καινούργια ζωντανά παρόντα φαινόμενα. Η Αλήθεια λοιπόν, η Αληθινή Ζωή, η Αληθινή Δράση, έχει την ουσία της αμεσότητας, του ζωντανού βιώματος, εδώ, τώρα, σε πραγματικό χρόνο.

Αυτή όμως η ζωντανή επαφή με την Πραγματικότητα απαιτεί ενέργεια, δράση συνεχή κι είναι φυσικό να μας εξαντλεί, επειδή δεν έχουμε μάθει, επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι. Για κάποιον όμως που «συνηθίζει» σε μια τέτοια ζωή  γίνεται ανεξάντλητη πηγή ανανέωσης, ειρήνης και μακαριότητας. Αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να κοπιάσουν.


 Οι άνθρωποι λοιπόν που είναι εξαιρετικά ευφυείς και εφευρετικοί (κι αυτό το απέδειξαν από την κυριαρχία τους στον πλανήτη) βρήκαν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Από τα πολύ παλιά άρχισαν να φτιάχνουν «σταθερές εικόνες των πραγμάτων», έννοιες-λέξεις, που «αποθήκευαν» στην μνήμη κι έτσι σιγά-σιγά άρχισαν να σχηματίζουν μια εικόνα του κόσμου.

Είναι μέρες που πεινάτε διαρκώς; Δείτε γιατί σας συμβαίνει!



Σίγουρα είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή. Από το πρωί πο ξυπνήσουμε μέχρι και το βράδυ που θα ξανακοιμηθούμε, έχουμε μια διαρκή τάση να... τσιμπολογάμε διάφορα σνακ, πέρα από τα κυρίως γεύματα που είναι ούτως ή άλλως... μεγάλα.
Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάποια απλή εξήγηση; Η επιστήμη έχει δώσει απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα. Δείτε τι ισχύει σχετικά...

Πλύσιμο προσώπου: Τα λάθη που όλοι κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε



Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε είναι τα βασικά λάθη που όλοι μας κάνουμε, όταν πλέονουμε το πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα να ερεθίζουμε και να προκαλούμε προβλήματα στην επιδερμίδα μας.
Δείτε ποια είναι αυτά και προσπαθήστε να τα αποφύγετε στο μέλλον, ώστε να έχετε πιο απαλή και υγιή επιδερμίδα προσώπου.

Πονοκέφαλος από hangover: Γιατί συμβαίνει – Τι να κάνετε



Ο πονοκέφαλος και το “βαρύ κεφάλι” μετά από μια έντονη βραδιά με... αρκετή κατανάλωση αλκοόλ είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους ανθρώπους.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουμε πονοκέφαλο από το hangover;
 
Το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που περνάει στο αίμα σας, το σώμα σας χρησιμοποιεί τα αποθέματα νερού στη ροή του αίματος για να το αραιώσει. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μια αύξηση του όγκου του αίματος και της πίεσης. Για να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το σώμα χρειάζεται να αποβάλλει το νερό, μέσω της ούρησης. Το πρόβλημα είναι, ότι τώρα τα κύτταρα δεν έχουν το νερό που χρειάζονται. Ο εγκέφαλός μας είναι περίπου 70% νερό και η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε “συρρίκνωση” του εγκεφάλου, το οποίο είναι αυτό που προκαλεί τον πόνο.
 
Τι μπορείτε να κάνετε

10 συνήθειες των υπερ-οργανωτικών ανθρώπων!

martin luther king anger quote1

Λατρεύουν να σημειώνουν τα πάντα και να φτιάχνουν λίστες. Τα συρτάρια, τα ντουλάπια και κάθε είδους αποθηκευτικός χώρος είναι για αυτούς ένας καθημερινός παράδεισος. Η οργάνωση είναι ταυτόχρονα χάρισμα και συνήθεια..

Μελέτες δείχνουν, ότι βοηθά το άτομο να έχει περισσότερο έλεγχο στη ζωή του και να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Παράλληλα, η οργάνωση συμβάλλει στην καταπολέμηση του καθημερινού στρες.

Όλοι μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο οργανωτικοί εάν κάνουμε ότι και οι οργανωτικοί άνθρωποι.

O "ιδανικός" σύντροφος




Ο ιδανικός σύντροφος

Ξερετε τί σκεφτομαι σημερα; βλεπω ολα τα ποστ περι ιδανικου συντροφου,αδελφης ψυχης,διδυμης φλογας και μου φαινεται πως αγνοουμε κατι σημαντικο. Κι αυτο ειναι οτι ιδανικος συντροφος μπορει να σημαινει ενας ανθρωπος που καθρεπτιζει τις ελλειψεις και τα ψεγαδια μας και μας προσφερει την ευλογια της αυτογνωσιας. Αδικως απογοητευομαστε οταν αυτο συμβαινει. Ενας αλλος μπορει μονο να καθρεπτισει οτι εχουμε μεσα μας. Οσο καλυτερα ειμαστε εμεις,οσο πιο πληρεις,οσο πιο πολυ αγαπη και φροντιδα δινουμε στον εαυτο μας τοσο πιο ‘‘ιδανικο‘‘θα ειναι το ταιρι μας! Και το παραδοξο ειναι οτι οταν αληθινα δεν θα νιωθουμε την αναγκη ισον δεν θα ειμαστε σε ελλειψη,τοτε ο συντροφος δεν θα μπορει παρα να ειναι ο ιδανικος! Ωστωσο καθε ανθρωπος γυρω μας ΕΙΝΑΙ ιδανικος. Ισως δεν χρειαζεται να μεινει αλλο διπλα μας (κι εμεις διπλα του) γιατι εξυπηρετησε τον σκοπο του και με αγαπη και ευγνωμοσυνη ισως ειναι ωρα να χωρισουν οι δρομοι μας. Αυτο η καρδια μας θα μας το πει.

Οποιος απο εμας λοιπον ψαχνει τον ιδανικο συντροφο δεν εχει παρα να κοιταξει τους ‘‘καθρεπτες‘‘ γυρω του,να ψαξει -και να βρει-μεσα του.

Και φυσικα βρισκοντας μεσα μας αγαπη,αποδοχη,πληροτητα ειναι επομενο οτι εν τελει θα ελξουμε ενα συντροφο εξισου ολοκληρωμενο η τελοσπαντων εναν συντροφο προθυμο να εξελισσεται μαζι με μας και να κοιταζει μεσα του καθε φορα που παρουσιαζεται μια προκληση κι ετσι να δημιουργησουμε την "ιδανικη"σχεση οπου και οι δυο συντροφοι θα ειναι εξισου αφοσιωμενοι σε αυτην και η σκληρη δουλεια που απαιτειται να ειναι ευχαριστη και καθολου βαρετη!

Πως βρισκουμε λοιπον τον ιδανικο συντροφο?
Οταν ιδανικος συντροφος ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος!
Ωστοσο αξιοποιηστε καθε "μη ιδανικη" σχεση για να μαθετε τον εαυτο σας και να ξερετε οτι καθε σχεση και καθε προσπαθεια μας οσο επιτυχημενη η αποτυχημενη κι αν την βαπτιζουμε ειναι ευλογια,ειναι ευκαιρια για αυτογνωσια και εχει να μας προσφερει πολλα!
Ακομα κι αν θεωρουμε οτι τελειωνει αδοξα...

Με ρεαλισμο αλλα και φαντασια προχωραμε!

Έξι «γιατί» να τρώτε αυγά

Έξι «γιατί» να τρώτε αυγά

Μπορεί να είναι μια παρεξηγημένη τροφή αλλά θωρείται από τους ειδικούς επιστήμονες εφάμιλλης αξίας με το μητρικό γάλα.
Το αυγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, όπως τονίζουν οι ειδικοί, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Παράλληλα, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία έχει καταρριφθεί ο μύθος που ήθελε το αυγό υπεύθυνο για την αύξηση της χοληστερόλης, αφού όλες οι σχετικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμη και καθημερινά, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης εφόσον η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Λάδι για το πρόσωπο

λάδι για το πρόσωπο

Συχνά αναρωτιόμαστε τι ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στο πρόσωπό μας για να μπορούμε να το διατηρούμε λαμπερό και υγιή. Πολλά τα προϊόντα που μπορούμε να επιλέξουμε και το μπέρδεμα δεν αργεί να έρθει. Τα τελευταία όμως  χρόνια οι γυναίκες στράφηκαν περισσότερο στα φυσικά προϊόντα και σε προϊόντα που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό. Με τόσες πολλές επιλογές για την γυναικεία περιποίηση πολλές θεωρούν αδύνατο να βρουν αυτό που τις ταιριάζει. Για πολλές πάλι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η τιμή του προϊόντος. Και επειδή πάνω από όλα είναι η υγεία μας, αν θέλετε σίγουρα αποτελέσματα και οικονομικά χρησιμοποιήστε απλά λάδι για το πρόσωπο! Η περιποίηση που θα σας χαρίσει, όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβά προϊόντα αλλά στέκεται και σύμμαχος της υγείας σας!

ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

Dumped-wideΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο πόλεμος στην Συρία όπως και η ανατροπή του Καντάφι στην Λιβύη και γενικότερα το «παραμύθι» της Αραβικής Άνοιξης, έγινε αποκλειστικά για τον έλεγχο από τους Αμερικανούς κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια από τους Ευρωπαίους σύμμαχους τους, των ενεργειακών πόρων και των ενεργειακών αγωγών της ευρύτερης περιοχής. Πρώτοι σύμμαχοι τους σε αυτό το έργο ήταν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και στη συνέχεια η Τουρκία. Μοχλός ανατροπής των καθεστώτων ήταν οι Σουνίτες μουσουλμάνοι και τα εξτρεμιστικά σουνιτικά κινήματα. Αυτούς χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί και παλαιοτέρα στο Αφγανιστάν κατά της Σοβιετικής Ένωσης και έχουν μεγάλη πείρα σε αυτή την «πρακτική».
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια αυτά ήταν ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, που είχε αρνηθεί να συναινέσει στην κατασκευή του αγωγού Κατάρ, Ιορδανίας, Συρίας και Τουρκίας, που θα μετέφερνε το φυσικό αέριο του Κόλπου στην Ευρώπη χτυπώντας το μονοπώλιο της Ρωσίας. Αντίθετα ο Άσαντ είχε υπογράψει στις 27 Ιουλίου 2011 με το Ιράν και το Ιράκ την κατασκευή του λεγόμενου «Αγωγού Φιλίας», που θα μετέφερνε το φυσικό αέριο του Ιράν μέσω Ιράκ, Συρίας, Λιβάνου, Κύπρου και Ελλάδας, στην Ευρώπη. Η στάση αυτή του Άσαντ ήταν και η κύρια αιτία που ο Ερντογάν στράφηκε μετά μανίας εναντίον του, ενώ μέχρι το 20011 τον αποκαλούσε «αδελφό» του, δήθεν για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Συρίων.

Τρικ υγείας για να ελέγξετε την πείνα σας

Τρικ υγείας για να ελέγξετε την πείνα σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να τρώει όχι γιατί νιώθετε πείνα αλλά από βαρεμάρα ή αφηρημάδα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να τρώει όχι  γιατί νιώθετε πείνα αλλά από βαρεμάρα ή αφηρημάδα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν απλοί, υγιεινοί τρόποι για να ελέγξετε το ανεξέλεγκτο αίσθημα της πείνας και να τρώτε τόσο μόνο όσο χρειάζεστε. Έτσι, και θα διατηρείτε την γραμμή σας πιο εύκολα και θα νιώθετε πιο ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια. Δείτε πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό

Ψέματα στη σχέση – Λόγοι

ψέματα στη σχέση

Στην ζωή γενικότερα παρατηρούμε σχέσεις να αρχίζουν με ψέματα, σχέσεις να στηρίζονται στα ψέματα, σχέσεις να επιβιώνουν με ψέματα και σχέσεις να διαλύονται από τα ψέματα. Ένα αρνητικό στοιχείο το οποίο δυστυχώς κάνει συχνά την εμφάνισή του στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα ψέματα άραγε έχουν κάποια σχέση με την δειλία ή χρησιμοποιούνται ως διπλωματικός τρόπος για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πολλές φορές ακούμε τα «κατά συνθήκη ψεύδη» τα οποία χρησιμοποιούνται για να μην στεναχωρηθεί ο άλλος και δεν βλάπτουν ποτέ κανέναν. Πώς όμως μπορούν να βλάψουν τα ψέματα την σχέση; Σίγουρα δεν θα έβλαπτε κανέναν από τους δυο αν έλεγες πως θα πας γυμναστήριο και τελικά πήγαινες στο κομμωτήριο! Αλλά αν έλεγες πως θα πας στο γυμναστήριο και τελικά συναντούσες κάποιον αυτό μάλλον θα πείραζε! Πολλοί θεωρούν πως δεν μπορείς να χωρίσεις τα ψέματα σε μεγάλα και σε μικρά, σε ουσιαστικά και σε αδιάφορα. Το ψέμα είναι ψέμα και δηλητηριάζει μία σχέση. Στην ουσία κάποιες γυναίκες θεωρούν πως αναγκαστικά πρέπει να πούνε ψέματα γιατί βιώνουν μία καταπίεση που δεν αντέχουν. Άλλες πάλι λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν καταστάσεις για τις οποίες θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Βέβαια κάπως έτσι λειτουργούν και οι άντρες!

Τι Είναι Αυτό που το Σύμπαν Προσπαθεί να σου Πει Πραγματικά;


Δεν πάει πολύς καιρός που έχασα έναν πολύ νέο και αγαπημένο φίλο, πολύ νωρίς. Και το μικρό ξενοδοχείο σε ένα νησί των Δωδεκανήσων όπου εδώ και χρόνια μου αρέσει να αποσύρομαι για να βρω γαλήνη, σοφία, γιατρειά και καθοδήγηση, κάηκε ολοσχερώς. Όταν οι τραγωδίες συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, είναι φυσικό να ψάχνουμε να βρούμε νόημα και απεγνωσμένα να προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις στο «Γιατί;»

Υπάρχει μια φιλοσοφία στους πνευματικούς κύκλους ότι οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας – τα υπέροχα πράγματα, αλλά και τα φρικτά – όλα συμβαίνουν με έναν σκοπό. Λένε ότι τα πάντα στην ζωή σου, τα δημιουργείς ο ίδιος. Τα καλά, τα κακά, τα άσχημα – όλα εξαρτώνται από εσένα.

Η διδασκαλία αυτή υποδηλώνει ότι τα όλα όσα αντικατοπτρίζονται στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών μας (συνειδητά ή ασυνείδητα). Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως εμείς θέλουμε, είναι επειδή το σχέδιο του υποσυνείδητου στην πραγματικότητα επιθυμεί αυτό που εμείς νομίζουμε ότι δεν θέλουμε.
Με άλλα λόγια, μπορεί να νομίζουμε ότι θέλουμε να συναντήσουμε τον έρωτα της ζωής μας, ή μπορεί να ελπίζουμε ότι θα θεραπεύσουμε μια ασθένεια, αλλά αν κάποιος μπορούσε να "διαβάσει" τον υποσυνείδητο νου, θα ανακάλυπτε ότι σε ένα βαθύ επίπεδο, στην πραγματικότητα θα φοβόμαστε να ερωτευτούμε επειδή στο παρελθόν είχαμε απογοητευτεί, ή ότι η ασθένεια ικανοποιεί μια βασική ανάγκη για ξεκούραση ή ελευθερία από μια τοξική δουλειά.
"Περίμενε!" Λέτε. "Αλλά εγώ πραγματικά θέλω να βρω Τον Ένα!" Υπονοείς ότι στην πραγματικότητα δεν θέλω μια σχέση;

Να αγαπάς τον εαυτό σου

“Αρχίζουμε με μια από τις πιο βαθιές σούτρες τού Γκωτάμα Βούδα: 'Να αγαπάς τον εαυτό σου…'


Το αντίθετο ακριβώς σε έχουν διδάξει όλες οι παραδόσεις του κόσμου, όλοι οι πολιτισμοί, όλες οι κουλτούρες, όλες οι εκκλησίες. Λένε: “Αγάπα τους άλλους, μην αγαπάς τον εαυτό σου.” Και υπάρχει κάποια πονηρή στρατηγική πίσω από τη διδασκαλία τους.

Η αγάπη αποτελεί την τροφή της ψυχής. Όπως ακριβώς είναι το φαγητό για το σώμα, έτσι και η αγάπη είναι για την ψυχή. Χωρίς φαγητό το σώμα είναι αδύναμο, χωρίς αγάπη η ψυχή είναι αδύναμη. Και κανένα κράτος, καμιά εκκλησία, κανένα επενδυμένο συμφέρον δεν θέλησε ποτέ να έχει ανθρώπους με δυνατή ψυχή, γιατί ο άνθρωπος που έχει πνευματική ενέργεια είναι επόμενο να είναι εξεγερμένος.

75 χρόνια από την γέννηση του: 10 λόγοι για να θαυμάσετε τον John Lennon

john lennon34



10. Συνεχίζει και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά


Στις δύσκολες εποχές πάντα θα στραφούμε στην μουσική του. Στις 2 Οκτωβρίου, 2001, τρεις εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11, μεταδόθηκε στις ΗΠΑ ένας τηλεοπτικός έρανος με τίτλο ''Come Together:  A Night for John Lennon’s Words and Music''. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης και ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους της πόλης. Χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν και γιόρτασαν το μήνυμα της μουσικής του John Lennon. Ένας μεγάλος αριθμός από δημοφιλείς καλλιτέχνες βγήκε για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του. Μεταξύ τους οι, Sean Lennon, Rufus Wainwright, Alanis Morissette, Nelly Furtado, Stone Temple Pilots, Marc Anthony, Moby, Natalie Merchant, Cyndi Lauper, Lou Reed, ο Dave Mathews, και ο Kevin Spacey.

Σε θυμάμαι στην κούνια

Άρθρο: Ευτυχία Παπούλια
Κοινωνιολόγος
Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
Φιλόλογος
il_fullxfull.685591332_8zsn
Τους πρώτους μήνες λέγαν οι παλιές πρέπει να το κρατάς κρυφό, μέχρι να ανέβει το μωρό για τα καλά σε αυτή την “τσουλήθρα” που το ρίχνει στον έξω κόσμο. Οι προληπτικές το ρίχνουν στο μάτι- αχ όλο στο κακό πάει αυτός ο νους- κι οι άλλες που’ χουν ξεφυλλίσει δυο περιοδικά ιατρικής, αραδιάζουν επιστημονικά μισόλογα που ανάθεμα κ αν τα καταλαβαίνουν οι ίδιες.
Κι εγώ ένα τόσο δα πλασματάκι, με ροζ τσιμπιδάκια πιο πολλά κι από τις τρίχες της κεφαλής μου, το’ χα σφυρίξει σε ολόκληρο το νηπιαγωγείο πως έρχεται αδερφάκι. Την είχα βάλει και στις ζωγραφιές μου και το σπιτάκι το έκανα μεγαλύτερο με την ξυλομπογιά. Στο παιχνιδόσπιτο του νηπίου, οι κούκλες γελούσαν και οι τοίχοι μου ερχόταν πως είχαν ρωγμές που έμοιαζαν με χαμόγελα. Μπορείς να κρατήσεις μυστικό αν ο κόσμος όλος γελάει με τα μαντάτα;
Σε θυμάμαι να κλωτσάς τη μάνα κι εμένα να της λέω να βιαστεί να σε βγάλει, γιατί μάλλον δε βολεύεσαι εκεί μέσα. Ήρθες, μα η φαντασία μου δεν οργίαζε τόσο για να σε κάνει τόσο όμορφη όσο ήσουν, σε είχαν αδικήσει οι ζωγραφιές μου…

Ξεφόρτωσου τους ενοχλητικούς κάλους χωρίς να επισκεφτείς χειρουργό!

Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στους χειρουργούς κάθε φορά που ένας γιατρός μας λέει πως αυτή είναι η μόνη λύση. Υπάρχουν και άλλες λύσεις τις οποίες καλό είναι πρώτα να εξερευνήσουμε, να τις εξαντλήσουμε και αν δεν δούμε αποτέλεσμα (που τις περισσότερες φορές θα δούμε), να απευθυνθούμε σε κάποιον χειρουργό.
Έτσι, είπα να ψάξω και να βρω μία φυσική αλλά αποτελεσματική λύση που θα εξαφανίσει τους κάλους που σε ταλαιπωρούν.

Σημάδια στα πόδια – Αντιμετωπίστε τα φυσικά

σημάδια στα πόδια

Όλες οι γυναίκες  ή τουλάχιστον οι περισσότερες έχουμε κάποια σημάδια στα πόδια. Όταν τα σημάδια αυτά δεν είναι σημάδια σοβαρής μορφής ή σημάδια τα οποία προκύπτουν από κάποια ασθένεια του κυκλοφορικού μας συστήματος όπως φλεβίτιδα, θρόμβωση και από δερματικές ασθένειες οι οποίες αφήνουν σημάδια άρα κατ’ επέκταση χρίζουν ιατρικής διάγνωσης για την σωστή τους αντιμετώπιση τους, τότε μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον με κάποιους φυσικούς τρόπους. Όταν λέμε σημάδια στα πόδια εννοούμε τις μελανιές, τις ραγάδες, κοψίματα, καψίματα, κάποια σπυράκια και άλλα μικρά σημάδια τα οποία είναι απλώς ενοχλητικά στην όψη. Τα σημάδια στα πόδια όπως και να το κάνουμε μας στερούν πολλά από την γενική εικόνα των ποδιών μας μιας και ως γυναίκες που είμαστε όπως και να το κάνουμε θέλουμε τα πόδια μας να είναι όσο το δυνατόν αψεγάδιαστα. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό ειδικά για στα μάτια ενός άντρα από δυο υπέροχα γυναικεία πόδια. Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε φυσικά τα μικρά σημάδια στα πόδια μας που μας ενοχλούν και που δεν μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα όταν φοράμε την αγαπημένη μας φούστα, το κοντό φόρεμα μας ή ακόμα και το σορτς μας.
Πότε τα σημάδια στα πόδια είναι ανησυχητικά

H αύρα


Η αυρα

Εχετε πει ποτε αυτος ο ανθρωπος "ακτινοβολει ευτυχια" η "λαμπει απο χαρα"; Στην πραγματικοτητα εκεινο που περιγραφετε ειναι η αυρα.
 Η αυρα ειναι η προσωπικη μας ενεργεια,η οποια αποτελειται απο ηλεκτρομαγνητικα σωματιδια που ακτινοβολουνται απο το σωμα σε αρκετα διαδοχικα στρωματα. Ειναι η ζωτικη μας δυναμη και αντικατοπτριζει ολες τις πλευρες του σωματος,του νου και του πνευματος,αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα μας και αλλαζει αναλογα με την ψυχικη μας διαθεση. Αποκαλυπτει την εσωτερικη μας κατασταση,τα συναισθηματα και τις πραξεις μας αλλα ακομα και το πως σχετιζομαστε με τους αλλους.

 

Αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα μας,τα συναισθηματα μας,την κατασταση της υγειας μας.
Αυρα διαθετουν ολα τα ζωντανα πλασματα,τα φυτα,τα βραχια ,τα "αψυχα"αντικειμενα και οι πλανητες.
Η αυρα ειναι η προσωπικη μας ζωτικη ενεργεια και η συνδεση μας με την ενεργεια και τον προσωπικο χωρο των αλλων.  Μας συνδεει επισης με την συμπαντικη ενεργεια της οποιας ειμαστε ολοι μερος.
Οταν συναντατε καποιον για πρωτη φορα μπορει να σας δημιουργηθει μια αμεση πρωτη εντυπωση.Προκειται για μια υποσεινηδητη αντιληψη του ενεργειακου του πεδιου και μια αισθηση για το ποσο αυτη η αυρα  διαφερει η μοιαζει με την δικη μας.
Η αυρα παρα τον εσωτεριστικο της χαρακτηρα εχει μελετηθει απο τους επιστημονες απο τις αρχες του 1800 μεχρι σημερα.
Εχει μετρηθει και ευκολα φωτογραφιζεται με μια ειδικου τυπου φωτογραφικη μηχανη. Μπορει ακομα και να βιντεοσκοπηθει.

(Οι παρακατω ασκησεις θα σας βοηθησουν να ευαισθητοποιησετε τις αισθησεις σας,να εστιασετε σε αυτες και την ενεργεια που υπαρχει γυρω σας. Δεν ειναι απαραιτητο ο σκοπος σας να ειναι το να δειτε την αυρα,μπορειτε να διαλεξετε οποια ασκηση σας αρεσει και να παιξετε με αυτην.Διασκεδαστε το!)

Γιατί τα πρωτότοκα παιδιά έχουν αυξημένη μυωπία



Μέχρι σήμερα τα πρωτότοκα παιδιά τα συνόδευε μόνο η φήμη των “κακομαθημένων”. Τώρα, μετά από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Ophthalmology, γίνεται γνωστό ότι η αιτία που κάνει αυτά τα παιδιά “κακομαθημένα”, ίσως ευθύνεται και για το γεγονός ότι κατά κανόνα έχουν μεγαλύτερη μυωπία από τα αδέρφια τους.
Συγκεκριμένα, μετά από ανάλυση δεδομένων 90.000 ενηλίκων ηλικίας 40-69 ετών, οι επιστήμονες επιχείρησαν να προσδιορίζουν αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην όρασή τους (από την παιδική τους ακόμα ηλικία και το πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια) και το αν ήταν πρωτότοκα παιδιά ή όχι.
 
Διαπίστωσαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά ήταν 10% πιο πιθανό να αναπτύξουν μυωπία και 20% πιο πιθανό να έχουν πολύ σοβαρή μυωπία. Τα μικρότερα αδέλφια τους, από την άλλη πλευρά, ήταν λιγότερο πιθανό κατά μέσο όρο να αναπτύξουν μυωπία, και ακόμη και αυτό γινόταν, είχαν γενικά πολύ χαμηλότερα επίπεδα μυωπίας.

Γκρίνια στη σχέση – Αιτίες

γκρίνια στη σχέση

Ένας από τους πιο διαδεδομένους λόγους για τον οποίο διαμαρτύρονται τα ζευγάρια και ιδιαίτερα οι άντρες είναι η γκρίνια στην σχέση. Αν και παρατηρείται συχνότερα ως φαινόμενο σε μακροχρόνιες σχέσεις  τακτικά παρατηρείται και από την αρχή τους. Μερικές φορές είναι στοιχείο του χαρακτήρα κάποιων γυναικών και άλλες φορές δημιουργείται από τις καταστάσεις. Όπως και να ‘χει όμως η γκρίνια στην σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία περίπτωση θετικά από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Η γυναίκα την εκφράζει πιο εύκολα αφού είναι και αυτή που παρατηρεί περισσότερο σε βάθος και με λεπτομέρεια την σχέση. Ποιοι είναι όμως οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που θα κάνουν μια γυναίκα να γκρινιάξει και για ποιους λόγους θα γκρινιάξει ένας άντρας; Αν και οι λόγοι είναι τελείως διαφορετικοί, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, δημιουργούν τριβή σε μία σχέση και κάποιες φορές έντονα προβλήματα. Μπορεί να θεωρείται αναπόφευκτο, σε μερικές περιπτώσεις, καλό θα ήταν να μειώσουμε την γκρίνια στην σχέση ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Αν και πιστεύουμε πως με την γκρίνια θα μας ακούσει και θα διορθωθούν κάποια πράγματα, από ότι καταλαβαίνουμε συχνά όχι μόνο δεν αλλάζουν αλλά δημιουργούνται και προστριβές. Αφού λοιπόν σε κανέναν δεν αρέσει η γκρίνια, γιατί παρατηρείται στα περισσότερα ζευγάρια;

Αγάπη χωρίς ανάγκη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΑΝΟΥΔΗΣ
Bsc, ψυχοθεραπευτής|

Η αγάπη είναι ένα από τα συναισθήματα που γεννιούνται μαζί με εμάς. Η πρώτη φύση της είναι περιελιγμένη με την ανάγκη αφού τη χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Χρειαζόμαστε αγάπη για να φροντιστεί ο εαυτός μας, να τραφούμε, να καθαριστούμε και να μεταφερθεί η πολύτιμη πληροφορία από τη μητέρα σε εμάς.

Θα έλεγε κανείς ότι η αγάπη και η ανάγκη, τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, είναι αγκαλιασμένες η μία με την άλλη. Παρόλα αυτά, η σημαντικότερη παράμετρος της, δεν παύει να είναι η ποιότητα αφού η ποιότητα απελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά μιας ατέρμονης προσμονής για ποσότητα. Μοιάζει προδικασμένο για αυτόν που δεν βίωσε την ποιότητα της αγάπης, στα πρώτα του χρόνια, να ζητά μία επανάληψη αυτών στην υπόλοιπη ζωή του. Πώς βιώνεται αυτή η ποιότητα, όμως, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας;

7018439145_ed9507f95d_h

Η ποιότητα στην αγάπη βιώνεται μέσα από την επένδυση. Την συναισθηματική επένδυση, για να γίνω συγκεκριμένος, η οποία χρωματίζει κάθε πράξη κάνοντάς την “ανάγλυφη” στον καμβά του χρόνου. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, φανταστείτε κάθε κίνηση που κάνει κάποιος σε κάποιον άλλο, κάθε ενέργεια ή νεύμα του, σαν ένα δοχείο… Όταν το δοχείο δεν έχει περιεχόμενο, όσο όμορφη και συμβολική να είναι η κίνηση δεν παύει να παραμένει άδεια… Όταν, όμως, το δοχείο γεμίσει με συναίσθημα τότε ακόμα και το πιο μικρό νεύμα ανάγεται στην ύψιστη μορφή επικοινωνίας. Πώς, όμως, απαγκιστρώνεται η ανάγκη από την αγάπη και πώς εκτυλίσσεται η διαδικασία;

ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: 2020-3000

ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

2020-3000

FUTURE BOOM 

jupiter-colony-moon-future
«Είδα το μέλλον· μοιάζει με το παρόν, μόνο που κρατά περισσότερο…»
Γούντι Άλλεν
Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)
paul-dienach-chronicles-future
Αφού προσπεράσαμε το σκόπελο του «τέλους εποχής» (Fin de Sciecle), ξεφύγαμε δηλαδή από την απαισιοδοξία του 2012, του “Τέλους του Κόσμου” κι αφού διώξαμε από το μυαλό μας τα μίζερα σενάρια «Αποκάλυψης» που μας στοίχειωναν, αρχίσαμε να βαδίζουμε ολοταχώς προς το μέλλον! Για μια ακόμη φορά η μελλοντολογία πήρε τα πάνω της. Μια έκρηξη δημιουργικότητας έχει καταλάβει τους μελλοντολόγους, που έπεσαν με τα μούτρα στη συγγραφή αισιόδοξων βιβλίων σχετικά με το κοντινό και μακρινό μέλλον της ανθρωπότητας. Ο γνωστός Αμερικανός «γκουρού» της νέας οικονομίας Πήτερ Σβαρτς στο βιβλίο του A Long Boom: A Vision for the Coming Age of Prosperity, υποστηρίζει ότι ο κόσμος έχει εξασφαλίσει την μακρύτερη περίοδο εφημερίας στην ιστορία του. Η περίοδος αυτή ξεκίνησε το 1980 και θα διαρκέσει ως το 2020. Η ανάπτυξη αυτή, που θα διαχυθεί ακόμη και στις φτωχές χώρες, θα βασιστεί στις τηλεπικοινωνίες, υπολογιστές, δίκτυα, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία κι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ο τεχνοφιλικός Σβαρτς θεωρεί βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια ο μέσος Δυτικός άνθρωπος θα είναι «φορτωμένος» με διάφορα μικροτσίπ και θα είναι ασύρματα δικτυωμένος με τον κόσμο.

Μελέτη εξηγεί πως το σεξ σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου ενισχύει τη γονιμότητα

Μελέτη εξηγεί πως το σεξ σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου ενισχύει τη γονιμότητα

Ευνοϊκές ανοσοποιητικές αλλαγές

Νέα Υόρκη

Το σεξ σε οποιαδήποτε φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου της γυναίκας μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα που ενισχύουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στα επιστημονικά έντυπα Fertility and Sterility και Physiology and Behavior.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ανοσοποιητικές αλλαγές συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης, μετά τον τοκετό και κατά τη διάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Για πρώτη φορά οι αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής την Δρ Τιερνι Λορενζ, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 30 γυναίκες που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη «Immunity and Sexual Health Study» του Γυναικολογικού Ινστιτούτου Kinsey.

Εντόπισαν ξεκάθαρες διαφορές στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος μεταξύ των γυναικών που ήταν σεξουαλικά ενεργές και αυτών που δεν ήταν. 

9 αρνητικές σκέψεις που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας

Κανείς από εμάς δεν διαθέτει ανοσία στις αρνητικές σκέψεις που κρύβονται στο μυαλό μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκύψουμε σε αυτές. Είτε η αρνητική σκέψη σας αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο ή συμβαίνει απλώς μια φορά στο τόσο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία και την επιτυχία σας το να καταφέρνετε να αναγνωρίζετε πότε σκέφτεστε αρνητικά και να αλλάζετε συνειδητά τη νοοτροπία σας σε θετική.
GoldinΠαρακάτω σας παραθέτουμε 9 από τις πιο συχνές αρνητικές σκέψεις από τις οποίες βασανίζονται οι άνθρωποι και μερικές συμβουλές για να επαναφέρετε τη θετική σας σκέψη:
1. «Πρέπει να είμαι ακριβώς όπως θέλουν οι άλλοι». Η ζωή σας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία κάθε στιγμή για να δείτε και να κατανοήσετε ποιοί πραγματικά είστε. Μην χάσετε την ευκαιρία! Μερικές φορές χανόμαστε εντελώς στην προσπάθεια να ζήσουμε τη ζωή μας για τους άλλους, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να κάνουμε πράγματα μόνο και μόνο για να τους εντυπωσιάσουμε. Σταθείτε μια στιγμή και σκεφτείτε. Ενεργείτε με τρόπο που πραγματικά σας εκφράζει; Θυμηθείτε τις δικές σας ανάγκες και στόχους. Θυμηθείτε ποιοί είστε. Ζήστε, ενεργήστε και αγαπήστε, έτσι ώστε να γίνετε ευτυχισμένοι γιατί όταν έρθει εκείνη η στιγμή δεν θα είστε αληθινοί απέναντι στους άλλους εκτός κι αν είστε αληθινοί απέναντι στον εαυτό σας πρώτα.

Όταν δεν περιμένεις τίποτε, έχεις τα πάντα



Έχεις τα πάντα. Μία κατάσταση που όλοι οι άνθρωποι την θέλουν. Όμως για κάποιο λόγο εκεί που το ένα έρχεται φεύγει το άλλο. Έτσι ο άνθρωπος έχει μονίμως έστω και σε έναν τομέα, κενό ή κενά.


Η έννοια τα «πάντα», μοιάζει σαν τη σκιά μας, που δεν μπορούμε να την πιάσουμε. Σαν ένα άπιαστο όνειρο.

Κι όμως αυτό το όνειρο δεν είναι άπιαστο. Είναι ένα όνειρο που είναι εφικτό. Αρκεί να ενεργοποιήσουμε μία μαγική λέξη την ευγνωμοσύνη.

Και επίσης να σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε με επίθετα όπως άσχημο, όμορφο, καλό, κακό κάθε τι που έρχεται στη ζωή μας και τις έννοιες εύκολο δύσκολο. Γιατί αυτά τα επίθετα είναι επίκτητες διαδρομές και οι έννοιες επίσης. 

ΚΑΡΜΑ

ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ


Ο μεν Ιησούς Χριστός το ονόμασε "μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις" ο δε βούδας το ονόμασε "ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης" (κάρμα).
Οι ψυχές που γεννιούνται σε άρρωστα μωρά, που τα ακολουθούν διάφορες σοβαρές αρρώστιες, όπως τετραπληγίες (καμία επικοινωνία με το περιβάλλον για όλη τους τη φυσική ζωή), είχαν κάποτε, στις προηγούμενες ζωές, αφαιρέσει ζωές απο συνανθρώπους τους.
Όλες αυτές οι αρρώστιες, (που σας έχουν διδάξει ότι "έτσι το ήθελε ο Θεός",) είναι αποτελέσματα των δικών σας πράξεων από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις σας, και δεν είναι τυχαίες. Μάλιστα, σε περιπτώσεις που έχετε αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές, το κάρμα είναι πάρα πολύ βαρύ, και για επτά (7) επανασαρκώσεις αυτή η ψυχή θα ενσαρκώνεται σε άρρωστο σώμα στο φυσικό σώμα. Αν λάβετε υπόψη και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των σαρκώσεων, και το ξεκίνημα από την αρχή, ξανά και ξανά, σε πλανήτες χαμηλής εξέλιξης, όπως η γη, αντιλαμβάνεστε τι μεγάλο λάθος είναι η αφαίρεση ζωής και πόσο ακριβά την πληρώνει κάποιος, για να μπορέσει τελικά να κατανοήσει το μέγεθος του λάθους του. Κι αυτός ο νόμος ισχύει για κάθε μια αφαίρεση ζωής. Εάν αφαιρέσετε περισσότερες, ισχύει αναλογικά για όσες αφαιρέσετε.
Εάν αναρωτιέστε γιατί η αφαίρεση ζωής να είναι τόσο μεγάλο λάθος, σκεφτείτε το εξής: Εάν πιείτε μια γουλιά νερό, αυτή η ποσότητα νερού κάνει το ταξίδι της στο σώμα, από τον οισοφάγο στο στομάχι, τα νεφρά, το έντερο και εσείς την "ξανασυναντάτε" είτε στο ούρα είτε στον ιδρώτα. Τίποτα δεν γνωρίζετε για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στο δικό σας σώμα και καμία εκούσια συμμετοχή δεν έχετε σ' αυτή την διαδικασία. Λοιπόν, απο που κι ως που εσείς εξουσιοδοτηθήκατε να αφαιρέσετε άλλων ανθρώπων ζωές στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και μάλιστα να επικαλείστε και ύμνους ότι δηλαδή επιτελείτε υπηρεσία στον παντοδύναμο θεό!
Ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης ή νόμος του "μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις" ή "κάρμα", είναι μία διδασκαλία που αναφέρθηκαν και ο Ιησούς Χριστός και ο Διδάσκαλος Σινάντρα Σακιαμούνι Γκαουντάμα Βούδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα