Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ποιος... ;


Νικόδημος

1. «Ποιος θα σ’ επεξηγήσει στον εαυτό σου;…
 Ποιος γνωρίζει τον γέροντα μάστορα στη ρίζα;…
 Ποιος κοιτούσε/καθώς έσκυβες πάνω στα θαύματα του ήλιου;…
 Ποιος όμως κοιτούσε/όταν παρατηρούσες τις απάτες των φωτονίων;…».

Αυτά έγραψε ένας ποιητής το 1990: δεν έχει σημασία το όνομα, μα το «Ποιος;».

Όλοι λίγο πολύ, όταν ο νους σοβαρεύεται για λίγο, αναρωτιόμαστε – Ποιος είμαι;… Ποιος είναι αυτός μέσα μου που ωριμάζει;… Ποιος επιθυμεί και, όταν υπάρχουν 2 ή 3 επιθυμίες, επιλέγει τη μια;… Ποιος αποφασίζει;… Ποιος εμπειράται χαρά και πόνο;… Ποιος έχει επίγνωση;…

Σε πανάρχαια χρόνια, στην ΚΕΝΑ Ουπανισάδα ο ερευνητής ρωτά: «Ποιος κάλεσε τον νου σε αυτή την αναζήτηση [της Αλήθειας, του Εαυτού]; Ποιος πρόσταξε τη ζωή να κινηθεί; Ποιος οδηγεί τη γλώσσα να μιλήσει; Ποιος ανοίγει το μάτι και το αυτί;»

2. Τον περισσότερο χρόνο νομίζουμε πως είμαστε ένα ενιαίο και σταθερό πρόσωπο, ένας εαυτός, γένους αρσενικού ή θηλυκού. Μα συγχρόνως ξέρουμε πως είμαστε μια ύπαρξη που αλλάζει συχνά, ακατάπαυστα, έστω κι αν έχουμε το ίδιο όνομα, το ίδιο σώμα που μεγαλώνει, ακμάζει και παρακμάζει, παλιές συνέπειες, αρέσκειες και απέχθειες, φιλοδοξίες που δεν υλοποιήθηκαν πλήρως, αναμνήσεις ευχάριστες κι ενοχές δυσάρεστες.

Κορονοϊός: Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στα πυρηνικά καταφύγια του όρους Cheyenne



Στις ΗΠΑ σοβαρεύουν τα πράγματα με την εξάπλωση του κορονοϊού, κάτι το οποίο άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ο οποίος μίλησε για πολλές χιλιάδες νεκρούς ενώ ανέστειλε το «σπάσιμο» της καραντίνας μέχρι τις 30 Απριλίου.
Το αμερικανικό ΥΠΑΜ θέλοντας να προστατέψει την στρατιωτική ηγεσία αλλά και τις ηγεσίες των δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ, τους απομόνωσε στο όρος Cheyenne όπου και θα παραμείνουν «σφραγισμένοι» μέχρι να περάσει η πανδημία.

Συγκεκριμένα ο πτέραρχος Terrence O'Shaughnessy, που είναι ο επικεφαλής της U.S. Northern Command και της NORAD, ανακοίνωσε ότι μαζί με το επιτελείο του μετακινήθηκαν στις εγκαταστάσεις στο όρος Cheyenne στο Colorado για να είναι απομονωμένοι από τον ιό.

Έχουν μεταφερθεί στελέχη των αμερικανικών Επιτελείων απαραίτητα για την διατήρηση της στρατιωτικής λειτουργίας των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να πούμε πως το όρος Cheyenne διαθέτει πυρηνικά καταφύγια για την επιβίωση της αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεχθούν πυρηνικό πλήγμα.

Ο ψαράς και ο Θησαυρός


Ένας ψαράς κατεβαίνει κάθε νύχτα στην παραλία για να ρίξει τα δίχτυα του.
Ξέρει πως όταν βγαίνει ο ήλιος έρχονται τα ψάρια στην παραλία για να φάνε αχιβάδες, γι΄αυτό πάντα ρίχνει τα δίχτυα του πριν ξημερώσει.
Έχει ένα καλυβάκι στην παραλία και κατεβαίνει μες τη νύχτα με τα δίχτυα στον ώμο.
Με τα πόδια γυμνά και τα δίχτυα μισοαπλωμένα, μπαίνει στη θάλασσα.
Αυτή τη νύχτα, για την οποία μας μιλάει η ιστορία, όπως πάει να μπει στο νερό, αισθάνεται το πόδι του να χτυπάει πάνω σε κάτι πολύ σκληρό στον πάτο της θάλασσας. Το πασπατεύει και βλέπει πως είναι πράγματι κάτι σκληρό, σαν πέτρες, τυλιγμένες σε μια σακούλα.
Εκνευρίζεται και μουρμουρίζει :
«Ποιός ηλίθιος πετάει τέτοια πράγματα στην παραλία…”
Και αμέσως διορθώνει : “Στη δική μου παραλία.»
“Κι εγώ, έτσι απρόσεκτος που είμαι, κάθε φορά που θα μπαίνω στο νερό, θα σκοντάφτω πάνω στις πέτρες….”
Αφήνει λοιπόν κάτω τα δίχτυα, σκύβει, πιάνει τη σακούλα και τη βγάζει από το νερό.
Την αφήνει στην ακροθαλασσιά, και ξαναμπαίνει με τα δίχτυα στο νερό.

♥ *** ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ – Η ΠΥΛΗ 2020 ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ! *** ♥

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΛΕΙΑΔΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 02/04/2020

Michael Love

*Για  άμεση πλανητική μετάδοση στους αστρόσπορους της Γης*

Εισαγωγή:
Αρκετούς μήνες πριν, η Γήινη Συμμαχία έλαβε μία κρίσιμη ακασική μετάδοση από τις Δυνάμεις Φωτός η οποία περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με μια σημαντικότατη ουράνια σύνοδο που θα σηματοδοτούσε τον πολυαναμενόμενο χρόνο της πλήρους απελευθέρωσης του πλανήτη Γη και της Μεγάλης Εξελικτικής Ανάληψης της ανθρωπότητας! Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, ελευθερίας και ενθάρρυνσης, το οποίο έρχεται απ’ ευθείας από τους Πλειάδιους!
Σημείωση για το αστρολογικό γεγονός:
Οι περισσότεροι συμβατικοί αστρολόγοι δεν θα έχουν πλήρη επίγνωση των ιστορικών λεπτομερειών ή των ισχυρών επιπτώσεων αυτής της πλανητικής ευθυγράμμισης! Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι αστρολόγοι που είναι μέλη-κλειδιά της Γήινης Συμμαχίας έχουν πρωτεύον ενδιαφέρον γι’ αυτό το ουράνιο γεγονός και το παρατηρούν αρκετό καιρό τώρα, και παρέχουν υποστηρικτικές πληροφορίες γι’αυτή τη μετάδοση των Φωτεινών Δυνάμεων!
Έναρξη μετάδοσης…
Σπουδαίοι μας,
στις 4/4 ξεκινάει μια πολύ σημαντική και σπάνια ευθυγράμμιση με τον Δία και τον Πλούτωνα να βρίσκονται σε σύνοδο! Οι ισχυρές επιρροές αυτής της κοσμικής ευθυγράμμισης θα βιωθούν από τους αστρόσπορους της Γης από την άνοιξη του 2020 μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο είναι το ακριβές σημείο στη χρονογραμμή ανάληψης της Γης που θα ξεκινήσει η Χρυσή Εποχή του Υδροχόου!
Πλειάδιες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ουράνιο γεγονός
Ο Κεντρικός Ήλιος (SGR-A, ΣτΜ: ΤΟΞΟΤΗΣ-Α), ο οποίος βρίσκεται στον γαλαξιακό πυρήνα, στο κέντρο του γαλαξία Μίλκι Γουέι στον αστερισμό του Τοξότη, πρόσφατα δείχνει αυξημένη δραστηριότητα που οφείλεται στις κυκλικές μαζικές εκτινάξεις μέσα στη μαύρη τρύπα στον γαλαξιακό πυρήνα!
Αυτές οι εκτινάξεις του Κεντρικού Ήλιου περιλούζουν το ηλιακό μας σύστημα με εξωτικά σωματίδια υψηλής συχνότητας Γάμμα φωτονίων πλασματικού φωτός, που μετρήθηκε από τη συχνότητα Σούμαν της Γης και βρίσκεται στα 40-100 Hertz! Η συνειδησιακή κατάσταση Γάμμα (ευδαιμονία και υπεράνθρωπες ικανότητες) εκπέμπει μεταξύ 40-100 Hertz! Το χαμηλότερο όριο της 5ης διάστασης (ουρανός) ξεκινάει ακριβώς στα 40 Hertz και το ανώτερο όριο τελειώνει ακριβώς στα 100 Hertz!
Η διάσταση δεν είναι τοποθεσία, αλλά κατάσταση ύπαρξης ή συνείδησης που μπορεί και πρόκειται να εκδηλωθεί ως συνειδητοποιημένη πραγματικότητα!
Ο Μεγάλος Κεντρικός Ήλιος στη 12η διάσταση ονομάζεται “ενέργεια νοήμονος πηγής” και εκπέμπει την ουσία του προς τα έξω με αιώνιο τρόπο, εκδηλώνοντας τον εαυτό του ως Όλα Όσα Υπάρχουν! Ο Μεγάλος Κεντρικός Ήλιος μεταδίδει  όλη την πληροφορία του (σε κοσμικές ακτίνες) στον Κεντρικό Ήλιο, στην 5η διάσταση, για αποθήκευση και χρήση στην τοπική κοσμική κοινότητα. Ο Κεντρικός Ήλιος είναι ένας διαγαλαξιακός αποθηκευτικός χώρος που συγκρατεί όλες τις πληροφορίες-φως που υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν! Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ίδιες με όλη τη γνώση του θεού/σύμπαντος και τα Ακασικά Αρχεία! Είναι πρωτογενή υποκείμενα κοσμικά δεδομένα-πληροφορίες, καθώς και συμπαντική, νοήμων ενέργεια Πηγής που επινοεί όλη την ύπαρξη!

Ηλιακό Ελάχιστο: Η θερμοκρασία της Γης έπεσε τον Μάρτιο - Παγκόσμια ψύξη από εδώ και πέρα

Η παγκόσμια χαμηλότερη ατμόσφαιρα σημείωσε πτώση θερμοκρασίας 0,28C το Μάρτιο έως 0,48C , από το υψηλό 0,76C το Φεβρουάριο. Κοιτάζοντας τον ήλιο, τους κύκλους, το παρελθόν και τα γραφήματα, είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια μόνο τάση από εδώ και πέρα, και αυτή είναι προς τα κάτω...



Πάρτε τις προηγούμενες ανώμαλες "αιχμές θέρμανσης" στη δορυφορική θερμοκρασία που βασίζεται στον δορυφόρο του παγκόσμιου χάρτη χαμηλότερης ατμόσφαιρας (παρακάτω) - εμφανίζονται γενικά στην αρχή ενός έτους και στη συνέχεια ακολουθούνται γρήγορα από μια απότομη πτώση:

Η συνέχιση της απότομης απότομης πτώσης του Μαρτίου (με το περίεργο χτύπημα στο δρόμο) είναι πολύ πιθανή κατά τους προσεχείς μήνες και τώρα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η ανάγνωση κάτω από την τιμή αναφοράς μέχρι το τέλος του έτους είναι "πιθανή".

Το Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο εντείνεται

Οι ηλιακές κηλίδες (ένα καλό βαρόμετρο για την ηλιακή δραστηριότητα) εξακολουθούν να λείπουν το 2020 και εξακολουθούν να υπάρχουν λίγα σημάδια του επόμενου ηλιακού κύκλου (25). 

Ο ήλιος είναι κενός για 70 μέρες μέχρι στιγμής φέτος (ή το 76% του χρόνου), και ως εκ τούτου παραμένουμε σταθερά στο ηλιακό Ελάχιστο έδαφος του κύκλου 24. Αυτό το ξόρκι μειωμένης ηλιακής δραστηριότητας άρχισε να ξεκινά στα τέλη του 2017 και ήταν επίσης το πιο βαθύ από τα τελευταία 100+ χρόνια.

Γεωμαγνητικές επιδράσεις στη βιολογία της Γης | Ηλεκτρισμός της Ζωής

Η επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις του Ήλιου στη ζωή στη Γη έχει αποφέρει αποτελέσματα που μπορεί να σας εκπλήξουν. 



Πάνω από έναν αιώνα πριν, ο επιστήμονας της σοβιετικής εποχής Alexander Chizhevsky  διεξήγαγε εξαντλητικές μελέτες που καταδεικνύουν μια εμφανή συσχέτιση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητας και των εξέχοντων ιστορικών γεγονότων και των κοινωνικών αλλαγών.

Σήμερα, οι γεωμαγνητικές επιδράσεις στη βιολογία της Γης και η ζωή στον πλανήτη συνολικά, αποτελούν αντικείμενο πολλών πεδίων έρευνας. Σε αυτό το επεισόδιο, παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες ενδείξεις ότι η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα του Ήλιου μπορεί να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό μας με εκπληκτικούς και δραματικούς τρόπους.

O Osho για το σεξ

Osho – Insights on SEX | Awakening Times

Αποσπάσματα του Osho για το σεξ

Αν μπορέσεις να γίνεις διαλογιστικός στη σεξουαλική σου ζωή….
“Όταν κρατάς το χέρι της γυναίκας ή του άντρα σου, γιατί να μην καθίσετε σιωπηλοί; Γιατί να μην κλείσετε τα μάτια και να νιώσετε; Νιώσε την παρουσία του άλλου, μπες μέσα στην παρουσία του άλλου, άφησε την παρουσία του άλλου να μπει μέσα σου, να πάλλεστε μαζί, να λικνίζεστε μαζί, αν σας κυριεύσει ξαφνικά κάποια μεγάλη ενέργεια, να χορέψετε μαζί -και θα φτάσετε σε τέτοιες οργασμικές κορυφές χαράς που δεν είχατε γνωρίσει ποτέ προηγουμένως. Οι οργασμικές εκείνες κορυφές δεν έχουν καμιά σχέση με το σεξ, έχουν για την ακρίβεια μεγάλη σχέση με τη σιωπή.
“Κι αν μπορέσεις επίσης να γίνεις διαλογιστικός στη σεξουαλική σου ζωή, αν μπορείς να είσαι σιωπηλός όσο κάνεις έρωτα, σε ένα είδος χορού, θα εκπλαγείς. Έχεις μια ενσωματωμένη διαδικασία που θα σε πάει στη πιο μακρινή ακτή.”
Όσο πιο σεξουαλικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο και πιο ευφυής
“Συμβαίνει λοιπόν πραγματικά, ότι όσο πιο σεξουαλικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο και πιο επινοητικός μπορεί να είναι. Όσο πιο σεξουαλικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο και πιο ευφυής. Με τη λιγότερη σεξουαλική ενέργεια, υπάρχει και λιγότερη ευφυΐα΄ με περισσότερη σεξουαλική ενέργεια, υπάρχει περισσότερη ευφυΐα, διότι το σεξ αποτελεί μια βαθιά αναζήτηση για να αποκαλύψεις, όχι μόνο ένα σώμα, όχι μόνο το σώμα του αντίθετου φύλου, αλλά και το κάθε τι που είναι κρυμμένο.”
Το σεξ σημαίνει δυνατότητα
“Όταν εκφράζεται μέσα από σένα η αγάπη, εκφράζεται πρώτα ως σώμα. Μετατρέπεται σε σεξ. Αν εκφράζεται μέσω του νου, ο οποίος είναι ανώτερος, βαθύτερος, λεπτότερος, τότε ονομάζεται αγάπη. Αν εκφράζεται μέσω του πνεύματος, μετατρέπεται σε προσευχή….
“Αν όλα πάνε καλά και το σεξ είναι φυσικό και κυλάει, αποτελεί μια όμορφη εμπειρία, διότι μπορείς μέσω αυτού να ρίξεις μια ματιά στο δεύτερο. Αν το σεξ προχωρήσει πραγματικά βαθιά, ώστε να ξεχνάς τελείως εκεί τον εαυτό σου, μπορεί ακόμη να ρίξεις μια ματιά και στο τρίτο μέσα από τούτο. Κι αν το σεξ γίνει μια ολική οργασμική εμπειρία, υπάρχουν σπάνιες στιγμές που μπορείς μέσα από τούτο να ρίξεις μια ματιά και στο τέταρτο, το τουρίγια, το πέραν.
“Αν όμως αποτύχει το σεξ, τότε συμβαίνουν πολλές διαστροφές στο νου. Οι διαστροφές αυτές βρίσκουν έκφραση στο μίσος. Το μίσος αποτελεί την αποτυχία του σεξ, την αποτυχία της ενέργειας της αγάπης. Η βία, η απληστία για χρήμα, οι συνεχείς συγκρουόμενες στάσεις των εγώ: ο πόλεμος, η πολιτική – όλα αυτά είναι διαστροφές του σεξ.
“Ο άνθρωπος του οποίου το σεξ δεν είναι διεφθαρμένο δεν μπορεί να γίνει πολιτικός. Είναι αδύνατο. Όλοι οι πολιτικοί χρειάζονται βαθιά σεξουαλική θεραπεία, διαφορετικά όλη τους η ενέργεια θα πηγαίνει στην απόκτηση όλο και περισσότερης δύναμης. Όταν είναι φυσικό το σεξ, νιώθεις τη δύναμη, δεν την αναζητάς. Το σεξ σημαίνει δυνατότητα, δύναμη. Τη νιώθεις να πέφτει σαν βροχή επάνω σου, δεν την ψάχνεις, δεν την αναζητάς. Αλλά όταν σου ξεφεύγει από εκεί, τότε προβάλει η μεγάλη παρόρμηση να αναζητάς την δύναμη: γεννιέται έτσι η πολιτική. Μετά γεννιούνται οι πόλεμοι, η συνεχής βία΄ το μίσος, ο θυμός και χίλια δυο είδη διαστροφών.”

Contre-Temps no 1: Περί ιών και άλλων δαιμον-ίων ή γιατί η επιδημία από Covid-19 δεν είναι γρίπη




A. Μερικές βασικές γνώσεις για να μπορεί να γίνει συζήτηση
 
1. Γενικά για τους ιούς. Οι ιοί είναι οργανισμοί εξαιρετικά μικροί, με συγκεκριμένη δομή: στο κέντρο τους έχουν το γενετικό τους υλικό και περιβάλλονται από ένα περίβλημα πρωτεϊνών. 
Οι ιοί δεν είναι κύτταρα! 
Τα κύτταρα έχουν συγκεκριμένη δομή και λειτουργία και κυρίως μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους στο περιβάλλον, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Το γεγονός ότι οι ιοί δεν διαθέτουν δομή και λειτουργία κυττάρου, τη στοιχειώδη δηλαδή δομή ζωής, προκαλούσε αντιπαραθέσεις μέσα στην επιστημονική κοινότητα, αν είναι ή όχι μορφές ζωής. 
Η διαφορά ωστόσο μεταξύ μικροβίων (οργανισμοί που διαθέτουν κυτταρική δομή και πολλά από αυτούς προκαλούν ασθένειες) και ιών είναι -ανάμεσα στα άλλα-ότι οι ιοί δεν σκοτώνονται από τα αντιβιοτικά, επειδή τα αντιβιοτικά επιτίθενται σε συγκεκριμένα τμήματα της κυτταρικής δομής των μικροβίων.

Οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν από μόνοι τους: είναι παρασιτικές δομές, που μόνο μέσα σε κύτταρα μπορούν να επιβιώνουν.
 Άρα οι ιοί είναι παράσιτα, αλλά διαφέρουν από τα συνήθη παράσιτα, επειδή τα τελευταία έχουν μεν την ιδιότητα να εισέρχονται μέσα στα κύτταρα των οργανισμών και να χρησιμοποιούν τις δομές, τα οργανίδια και τα συστατικά τους, είναι ωστόσο κυτταρικοί (και κάποιοι πολυκύτταροι) οργανισμοί και κάποια από αυτά μπορούν να επιβιώσουν για ορισμένο διάστημα στο περιβάλλον. Το γεγονός ότι οι ιοί είναι παρασιτικές δομές σημαίνει ανάμεσα στα άλλα, ότι ακόμα κι αν μια επιδημία σταματήσει, οι ιοί δεν πεθαίνουν, ούτε εξαφανίζονται: συνεχίζουν να παρασιτούν μέσα στα κύτταρα οργανισμών (reservoir), χωρίς να προκαλούν νόσο (φορεία).
2. Ιός Γρίπης. Ο ιός της γρίπης είναι μια αιτία του κοινού κρυολογήματος (common cold), αυτού που με ελαφρά καρδία λέει ο κόσμος: «έχω γρίπη», όταν μας έχει πιάσει συνάχι (ρινική καταρροή), λίγο πονόλαιμος, λίγα δέκατα (δεκατική πυρετική κίνηση) και μια γενική αδιαθεσία. Ωστόσο όταν μιλάμε για γρίπη, μιλάμε για μια σχετικά βαριά ίωση του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλείται από συγκεκριμένους ιούς, συγκεκριμένα τρεις τύπους ιών (A,B,C), με μακρά ιστορία προσβολής ανθρώπινων πληθυσμών, που κατά καιρούς έχει προκαλέσει πανδημίες και που έχουν αναπτυχθεί εμβόλια για την προφύλαξη από αυτούς. Όπως όλοι οι ιοί, η δομή των ιών της γρίπης αποτελείται από ένα περίβλημα πρωτεϊνών, που καλύπτει το γενετικό τους υλικό. Ο τύπος Α της γρίπης, ο πιο συχνός, έχει διάφορα υποστελέχη που ταξινομούνται ανάλογα με τις αντιγονικές ιδιότητες των πρωτεϊνών της επιφάνειας του: την αιμαγλουτίνη (H) και τη νευραμινιδάση (Ν). Συχνές μεταλλάξεις στα γονίδια που κωδικοποιούν αυτές τις πρωτεΐνες έχουν ως αποτέλεσμα εμφάνιση διαφορετικών παραλλαγών του ιού. Από την άλλη, εμφάνιση ολοκληρωτικά νέων υποτύπων (αντιγονική μεταβολή, antigen shift) συμβαίνει σε άτακτα χρονικά διαστήματα και μόνο με τον τύπο Α του ιού, είναι υπεύθυνη για πανδημίες και προέρχεται από απρόβλεπτους ανασυνδυασμούς ανθρώπινων αντιγόνων, με χοίρια αντιγόνα, ή αντιγόνα πτηνών. Οι σχετικά μικρές αντιγονικές αλλαγές (αντιγονική παρέκκλιση, antigen drift) των τύπων Α και Β της γρίπης είναι υπεύθυνες για τις συχνές επιδημίες και ξεσπάσματα σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, που συμβαίνουν σχετικά σταθερά και απαιτούν ετήσια αναδιαμόρφωση του εμβολίου της γρίπης. Το χαρακτηριστικό του ιού (ιών) της γρίπης είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι επιδημίες που προκαλούν, η εκτεταμένη νοσηρότητα και η σοβαρότητα των επιπλοκών (ιογενείς δηλαδή από τον ίδιο τον ιό, ή βακτηριακές πνευμονίες, που προκαλούνται δηλαδή από άλλα μικρόβια -βακτήρια- επειδή ο ιός έχει αδυνατίσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού).

Τι είναι το παλμικό οξύμετρο, τι δείχνει και ποιοι το έχουν ανάγκη;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Καθοριστικό στοιχείο για να εξακριβωθεί η ανάγκη νοσηλείας ενός ασθενή με συμπτώματα κοροναϊού είναι η μέτρηση του οξυγόνου στον οργανισμό του.

Η μέθοδος αυτή είναι ικανή να διαχωρίσει ποιος χρειάζεται τεστ για Covid 19 προτού ξεκινήσει η τυπική διαδικασία ελέγχου για την εισαγωγή του ασθενή στο νοσοκομείο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η έγκαιρη περίθαλψη τόσο του ασθενή, όσο και η προφύλαξη του υγειονομικού προσωπικού και των νοσηλευομένων από τυχόν διασπορά του ιού

Όλοι γνωρίζουμε για το πόσο σημαντική είναι η μέτρηση ορισμένων ζωτικών στοιχείων, όπως οι παλμοί, η θερμοκρασία, η πίεση και ο ρυθμός της αναπνοής.

Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο που πρέπει να μετριέται όχι μόνο κατά την επίσκεψή μας στο γιατρό, αλλά και στο σπίτι, ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα. 

Το σεξ χωρίς αγάπη δημιουργεί μια βαθιά απογοήτευση

Πώς θα ξεπεράσω την ερωτική απογοήτευση; - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - Youweekly

Το σεξ χωρίς αγάπη δημιουργεί μια βαθιά απογοήτευση. 

Κάποιος μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με αγάπη και να απολαύσει την πράξη, αλλά αν συνδυαστεί η χαρά και η αγάπη, το ζευγάρι φτάνει σε έκσταση. 

Η έκσταση δεν είναι ένα αίσθημα ή μια κατάσταση συνειδητότητας, αλλά μια στιγμή ανοίγματος της αύρας στο Ενορατικό Πεδίο, από το οποίο έρχεται μια ακτίνα ευδαιμονίας. 

Η έκσταση στο σεξ δεν μπορεί να προσεγγιστεί από εκείνους που διαπράττουν μοιχεία, από εκείνους που αλλάζουν συντρόφους συχνά, που δεν είναι πιστοί ο ένας στον άλλο ή που οι καρδιές τους είναι διαιρεμένες. 

Η επιρροή σας είναι η αξία σας

10 Μεγάλες Αλήθειες για το Κάρμα | Oroskopos.gr


Οι Κύριοι του Κάρμα καταγράφουν πολύ προσεκτικά την επιρροή που έχουν οι άνθρωποι στους άλλους. Ένας άνδρας ή μια γυναίκα είναι μια συνεχής επιρροή για καλό ή για κακό.

Ας υποθέσουμε ότι είστε ηθοποιός και εντυπώνετε στα μυαλά των ανθρώπων πώς να διαπράττουν εγκλήματα, να καπνίζουν, να πίνουν αλκοόλ, να σκοτώνουν, να χρησιμοποιούν βρώμικη γλώσσα και ούτω καθεξής. Εδώ, δέκα εκατομμύρια άνθρωποι σας παρακολουθούν και από αυτά τα δέκα εκατομμύρια, οκτώ εκατομμύρια εντυπώνονται έντονα για να σας μιμηθούν στη ζωή τους. Πώς και με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να καθαρίσετε το κάρμα σας όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα προσθέσουν στο λογαριασμό των καρμικών σας χρεών με τα εγκλήματά τους;

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε συνεχώς υπεύθυνοι για αυτά που κάνουν και θα κάνουν εξαιτίας της επιρροής σας. Πώς θα πληρώσετε το χρέος σας σε τέτοιους ανθρώπους; Έτσι, όλοι εκείνοι που επηρεάζουν τα πλήθη λόγω της θέσης και των ταλέντων τους πρέπει να προσέχουν να μην οδηγούν τους ανθρώπους σε αδιέξοδο ή σε μονοπάτι που οδηγεί στη καταστροφή. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σταθερό καρμικό εισόδημα αιώνια, επηρεάζοντας τις ζωές των ανθρώπων προς την τελειότητα.

Δεν επηρεάζουμε τους ανθρώπους μόνο από αυτά που σκεφτόμαστε, λέμε και κάνουμε, αλλά τους επηρεάζουμε και από αυτά που δεν σκεφτόμαστε, που δεν λέμε και δεν κάνουμε. Η επιρροή σας είναι η αξία σας. Δεν σκοτώσατε ένα άτομο, αλλά δεν εμποδίσατε ένα άτομο να σκοτώσει. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πιο ένοχοι με το να μην κάνουν κάτι παρά με το να κάνουν κάτι. Στο μέλλον θα έχουμε νόμους που θα παίρνουν υπόψιν τους πράγματα που δεν σκεφτήκατε, λέξεις που δεν είπατε και πράξεις που δεν κάνατε τα οποία έβλαψαν τους ανθρώπους ή τους οδήγησαν σε σύγχυση ή κίνδυνο.

Ένας μεγάλος Άβαταρ εργάζεται με το ζωικό βασίλειο


66. Το αερόστατο - Άλλος, -η, ο, προσωπικές αντωνυμίες, κτητικά ...


Το ζωικό βασίλειο έχει έναν σπουδαίο διαχειριστή. Ένας μεγάλος Άβαταρ εργάζεται με το ζωικό βασίλειο, ως τον κήπο Του, για να τα αναπτύξει στην εξέλιξη, να τα προωθήσει και τελικά να τα αποφοιτήσει από το ζωικό βασίλειο. Είναι ένας μεγάλος Άβαταρ. Ο οποίος σύντομα πρόκειται να εμφανιστεί και να προστατεύσει το ζωικό βασίλειο.

Το μεγαλύτερο προνόμιό της είναι το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση… (ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ)


-Ποιά χωρίζει σήμερα; ρώτησε η μικρή
-Μια εξαισίως ανόητη. Αρχετυπικό μοντέλο. Απ’ αυτές που, παρά να διαλύσουν το γάμο τους, προτιμούν να διαλύονται οι ίδιες. Είκοσι χρόνια παντρεμένη. Επέμενε. Ασυνεννοησία, πλήξη, ανευθυνότητα, καθολική ανυπαρξία του άλλου, απιστίες – όλα ήταν ψιλοπράγματα. Μαρτύριο της σταγόνας – αυτό το τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με την τρέχουσα συζυγική ζωή- αυτή και πάλι έμενε. Την έκανε σκουπίδι, του έβρισκε βορβορώδη άλλοθι: κακή παιδική ηλικία, γολγοθάς του στρατού, η επιθετικότητα που εισπράττει από το προϊστάμενο και την εξαπολύει κι αυτός με τη σειρά του σαν αγέλη αγριόσκυλων πάνω στον πλησιέστερο άνθρωπο… Όλη της η θέση ζωής ήταν ένα διαρκές: “Σ’ ευχαριστώ που με θεωρείς τον πιο κοντινό σου άνθρωπο, ξαμόλυσε και άλλα αγριόσκυλα εναντίον μου”.
…Αν πέσει πάνω σε μπερδεμένο, σε ανασφαλή, σε αναποφάσιστο, σε ασταθή, σε άντρα με ιδιότητες που μόνο ως γυναικείες είναι ανεκτές μέχρι χαριτωμένες, την έβαψε. Θα τον επινοήσει ως αρχετυπικό. Μεταθέτει το μοντέλο του αρχετυπικού πάνω στο εύρημά της, αρνούμενη να συλλάβει πως αυτός σφαδάζει κάτω από το βάρος της επιταγής…Η δεινοσαυρική πλέον ευφυία της (εγκέφαλος σε μέγεθος μήλου) της απαγορεύει ακόμα και να σκεφτεί πως η τρυφερότητα, η ευγένεια, η καλοσύνη είναι ανθρώπινες ιδιότητες, που μερίδιό τους της αναλογεί. Αν αυτός την κακομεταχειρίζεται, την ταπεινώνει, την εξοντώνει ηθικά, δεν παίζει ρόλο. Αυτή η γυναίκα δεν είναι απλώς δυστυχισμένη και καταπιεσμένη, είναι ένας προδότης του αγώνα της ανθρώπινης επιβίωσης. Το μεγαλύτερο προνόμιό της είναι το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση…

ΚΙΝΑ: Η νέα απειλή – φορείς χωρίς συμπτώματα

ΚΙΝΑ: Η νέα απειλή - φορείς χωρίς συμπτώματα
Οι κινεζικές αρχές άρχισαν από την Τρίτη να καταγράφουν φορείς του νέου κορωνοϊού που δεν εμφανίζουν όμως καθόλου συμπτώματα της ασθένειας.
Χθες καταγράφηκαν 130 τέτοιοι ασθενείς, σημάδι ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που μεταδίδουν την ασθένεια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί είναι αρκετά μεγάλη.
Την Τρίτη, οι κινεζικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπήρχαν συνολικά 1.541 άνθρωποι οι οποίοι, ενώ νοσούν, δεν έχουν συμπτώματα. Αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα του νέου κορωνοϊού μαζί με το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς εμφανίζουν μόνον ήπια συμπτώματα, που μοιάζουν επιπλέον με αυτά της γρίπης, ευθύνεται για την πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Τις τελευταίες ημέρες, οι κινεζικές αρχές ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα της επιδημίας COVID-19, παρά μόνον φορείς που έχουν έρθει από άλλες χώρες.
Καθώς η Κίνα έχει άρει τα περισσότερα από τα δραστικά μέτρα που είχε εφαρμόσει τους προηγούμενους μήνες, είναι υψίστης σημασίας να εντοπίζει γρήγορα νέους φορείς, προκειμένου να αποτρέψει την επανεμφάνιση της επιδημίας. Η δημοσιοποίηση φορέων χωρίς συμπτώματα μετά την προτροπή του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ προς τις τοπικές αρχές να δώσουν προτεραιότητα στον εντοπισμό και στην παρακολούθηση φορέων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε περιπτώσεις χωρίς συμπτώματα, από τον εντοπισμό τους, την ανίχνευση των επαφών τους, την απομόνωση και τη θεραπεία τους, ώστε να διασφαλίσουμε τα προηγούμενα κέρδη και να καλύψουμε πιθανές τρύπες στην προσπάθεια περιορισμού», είπε ο Κετσιάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου.

Η ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορονοϊού

Η ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορονοϊού - Ψυχο-γραφήματα
Ο απαραίτητος εγκλεισμός στα σπίτια, “κολώνα” της άμυνας απέναντι στον κορονοϊό, είναι για τη συντριπτική πλειονότητα πρωτόγνωρη εμπειρία. Για τα θετικά που μπορεί να έχει το «μένουμε σπίτι», για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, ενημερωνόμαστε συνεχώς από τους αρμόδιους φορείς. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με συμπεριφορές μέσα στο σπίτι. Κάποιοι δεν αντέχουν να είναι στο σπίτι τους αναγκαστικά με την οικογένειά τους και ξεσπούν στα δικά τους πρόσωπα, με διάφορους τρόπους και πολύ συχνά με άσκηση σωματικής βίας.
«Είναι γεγονός» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «ότι παρότι το ιατρείο μου παραμένει διαθέσιμο μόνο για έκτακτα περιστατικά, όπως και των περισσότερων συναδέλφων, ήδη έχω κληθεί να εξετάσω αυτές τις μέρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που μου συνέδεσαν τα περιστατικά βίας με τον εγκλεισμό στο σπίτι».
Δεν είναι όμως «κεραυνός εν αιθρία» η ενδοοικογενειακή βία αυτή τη δύσκολη εποχή, ούτε πρωτοεμφανιζόμενη. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και τώρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το θύμα, συνεχίζει ο κ. Λέων, «αναγκάζεται να ζει αρκετές ώρες με τον άνθρωπο που πιθανά το έχει κακοποιήσει έστω και σε ελαφρύτερη μορφή στο παρελθόν. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, όταν ένας δράστης αρχίζει να κακοποιεί, δύσκολα σταματάει. Μάλιστα, πολλές φορές η βία μεταξύ ενός αντρόγυνου μεταδίδεται και στα παιδιά, κάνοντας και τα ίδια θύματα αυτής. Φανταστείτε λοιπόν το πόσο δυσκολότερη γίνεται η κατάσταση όταν αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να συμβιώσουν για πολλές ώρες την ημέρα μαζί».

Τα ύστερα του (Σημερινού) Κόσμου


Γράφει ο Χρ. Ι. Στεφανάδης *

“…Αμ’τίταν αυτά τα ξεδιάντροπα λόγια που μας αράδιασες προχθές στο βουνό. Να δίνουμε λέει χαράτσι στους κουρελήδες, να γίνουμε λέει ίσοι, όλοι αδέλφια, πάει να πει κουρελήδες;
Να δώσουμε λέει τα χωράφια μας μισά μισά

Είναι δικά μας, πατρογονικά μας , αίμα μας. Να κόψουμε το λοιπόν τις σάρκες μας και να τους τις δώσουμε να τις φάνε; Τα ύστερα του κόσμου!..”

(Από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Ο Xριστός ξαναστρώνεται”. Διάλογος του προύχοντα με τον βοσκό).

Ξεκίνησε από την Κίνα. Ένας μικροοργανισμός , ένας ιός που ούτε καν είναι ένα ολόκληρο ζωντανό κύτταρο. Είναι ένα κομμάτι κυττάρου. Είναι μια από τις πλέον πρωτόγονες μορφές ζωής.

Δεν μπορεί να ζήσει αυτοδύναμα, αλλά χρειάζεται άλλο οργανισμό ,για να εισχωρήσει στα κύτταρά του.

Το μόνο πλεονέκτημά του είναι ο άκρατος πολλαπλασιασμός και η ικανότητα του να μεταδίδεται με ασύλληπτη ευκολία από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αφού στην Κίνα προκάλεσε χιλιάδες θύματα και τεράστια οικονομική καταστροφή, ταξίδευσε στην Δύση.

Ταξίδευσε , όχι μέσα από τον επίπονο ,χρονοβόρο και δύσβατο δρόμο του μεταξιού, αλλά με τους τρόπους και την ταχύτητα που ο σύγχρονος άνθρωπος διαθέτει . Και σε μηδενικό χρόνο έφθασε στην Ευρώπη και στην την Αμερική.

Εκεί που ο Δυτικός άνθρωπος, ζούσε στην ευδαιμονία που ο σύγχρονος τρόπος ζωής τού προσέφερε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα