Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εκατοντάδες μεταλλάξεις σε κάθε νευρώνα του εγκεφάλου

Συσσωρεύονται με την πάροδο των χρόνων αλλά ακόμη δεν είναι σαφές αν επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία
Ο εγκέφαλος περιέχει 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, καθένας από τους οποίους φαίνεται πως έχει το δικό του, μοναδικό γονιδίωμα (Πηγή: NICHD / S. Jeong)


Τσέβι Τσέις, Μέριλαντ 

Η εξέταση τριών ανθρώπων που δώρισαν τους εγκεφάλους τους στην επιστήμη οδήγησε σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη: με την πάροδο των χρόνων κάθε νευρώνες συσσωρεύει εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες νέες μεταλλάξεις. Οι αριθμοί είναι πραγματικά μεγάλοι, μέχρι στιγμής όμως δεν είναι σαφές αν αυτά τα γενετικά ατυχήματα επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και την υγεία.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι επιστήμονες αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν γενετικές εξετάσεις σε μεμονωμένα κύτταρα, καθώς οι ποσότητες DNA είναι πολύ μικρές. Πλέον, όμως, αυτού του είδους οι μελέτες είναι εφικτές.

Κάθε νευρώνας έχει ξεχωριστό γονιδίωμα

Γιατί τα κοράκια θρηνούν τους νεκρούς τους;


Τα κοράκια είναι ιδιαίτερα ευφυή. Έρευνα δείχνει πως "θρηνούν" τους νεκρούς της κοινότητάς τους, αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων που αποτελούν απειλή και τα "διδάσκουν" στα υπόλοιπα κοράκια για να προσέχουν

Οι συνήθειες των πουλιών να τιμούν τους νεκρούς τους έχει παρατηρηθεί ευρέως το τελευταίο διάστημα. Τα κοράκια παρατηρούν και συγκεντρώνονται πάντα γύρω από έναν νεκρό πτηνό του είδους τους, όμως μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ακριβώς γιατί. Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, κατέγραψε τη συμπεριφορά των πτηνών αφού τοποθέτησε ομοιώματα με νεκρά κοράκια σε διάφορες περιοχές. Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα έστησε τρία "επικίνδυνα" σενάρια στο σκηνικό των νεκρών πτηνών. Ένας άνδρας που φορούσε μάσκα και κρατούσε ένα νεκρό κοράκι, ένας άνδρας με μάσκα δίπλα σε ένα γεράκι και ένας άνδρας με μάσκα πλάι σε γεράκι που έχει μπροστά του ένα νεκρό κοράκι.
Το σκεπτικό του πειράματος ήθελε αφενός να εξετάσει το μνημονικό που έχουν τα κοράκια να θυμούνται ανθρώπινα πρόσωπα, εξ' ου και οι συγκεκριμένες μάσκες ανά περίπτωση, αλλά και να σημειώσει σε ποιο από τα τρία σενάρια κινδύνου θα αντιδρούσαν εκείνα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση ένα κοράκι (εκείνο που ελέγχει την περιοχή) θα εμφανιζόταν και κράζοντας θα προσέλκυε επιπλέον πέντε με 11 επιπλέον πτηνά του είδους.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!


Ο μαλάκας θα πει “την πήδηξα την γκόμενα”. Το λέει έτσι επειδή δεν γαμάει. Επειδή δεν γνωρίζει την τέχνη στο γαμήσι. Σα γνήσιος μαλάκας, της κατηγορίας λεβεντομαλάκας, αυτός πηδάει, αντί να γαμάει. Λες και η γυναίκα είναι ένα εμπόδιο, όχι το πλάσμα με το οποίο θα συνουσιασθεί, θα ενώσει τη δική του ουσία ζωής, τη δική του ουσία ύπαρξης με τη δική της.
“Την πήδηξα” σου λέει. “Της τον έχωσα”. “Της ξέσκισα την τρύπα”. Όχι, κύριε. Δεν ξηγιέσαι καλά όταν σκέπτεσαι μονάχα να μπεις και να αδειάσεις το σωλήνα σου. Είπαμε. Το έργο θέλει μαστοριά. Υψηλή τέχνη, αν μιλάμε για το γαμήσι κι όχι για το πήδημα.
Η σεξουαλική επαφή είναι μια διαδικασία, δεν είναι να την βγάζεις έξω την τσουτσού και την πλακώνεις την άλλην. Πρόκειται για ιεροτελεστία. Το ίδιο το κορμί ορίζει το πως θα ενεργήσεις. Δεν είσαι ίδιος με την θηλυκιά. Απλή ιστορία για το αρσενικό να φθάσει στον οργασμό. Το κορίτσι χρειάζεται να διεγερθεί, διαφορετικά δεν θα φθάσει στην κορύφωση.

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΦΠΑ 23% ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 2002


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Φοβερό. Ανεπανάληπτο. Ελληνικό. Τρεις μήνες μας ταλανίζουν με το ΦΠΑ του 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, αγνοώντας ότι το θέμα έχει ξεκαθαρίσει από το 2007 για να μην πω από το 2002.
Τη χρονιά αυτή, το 2002, δικαστική απόφαση βασισμένη σε ευρωπαική οδηγία όρισε ότι είναι ανεπίτρεπτη η είσπραξη ΦΠΑ στα κόμιστρα των λεωφορείων των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο αφορά, π.χ. δίδακτρα, στην παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο λειτουργίας της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Η 20ΑΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΘΕΝΑ!


Βρήκε προφυλακτικό στην τσέπη του γιου του και πανηγύριζε λες και ο Ολυμπιακός πήρε τον τελικό του τσάμπιονς ληγκ. Γάβρος ο πατέρας και με τη μόνιμη ανησυχία μήπως ο 19χρονος δεν πολυγουστάρει τις γυναίκες. Λυτρώθηκε ο φουκαράς όταν έπιασε στα χέρια του την καπότα. Και εκείνο το βράδυ κέρασε την παρέα και κοιμήθηκε τρισευτυχισμένος.

Οι εποχές τρέχουν, αλλάζουν. Τις προηγούμενες γενιές τα αγόρια έκαναν κρα να πηδήξουν, τότε δεν υπήρχε αυτό το σημερινό ξεσάλωμα. Όπου νέοι και νέες έχουν του κόσμου τις ευκαιρίες να ξεσκιστούν.

Έλα, όμως, που σήμερα ο νεαρός άνδρας ξεφορτώνει, «πηδάει» με το ηλεκτρονικό μαραφέτι στο χέρι. Μπροστά σ' αυτή τη χοντρομαλακία είναι ονειρικό γαμήσι ο αυνανισμός του νέου τη δεκαετία '60 και '70.

Δεν ορμάει σήμερα ο μαθητικής και φοιτητικής ηλικίας νέος, με το σωστό τρόπο βέβαια, για να δαγκώσει το κορίτσι, να το ρουφήξει, να το πιει ολόκληρο. Να του δώσει να καταλάβει ότι υπερέχει η συνουσιακή ικανοποίηση από την αυτοϊκανοποίηση στην οποία εκείνη επιδίδεται.

ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ «ΦΙΛΟΤΙΜΟ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ


newego_LARGE_t_1101_54389419
Εδώ και ένα χρόνο περίπου κυκλοφορεί αυτό το βίντεο όπου 29 Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της φιλανθρωπίας, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης εξηγούν στο διεθνές κοινό τι σημαίνει η λέξη «Φιλότιμο».
Ο πολιτικός αναλυτής Τζορτζ Στεφανόπουλος, η δημιουργός της δημοφιλούς ενημερωτικής ιστοσελίδας Huffington Post Αριάνα Στασινοπούλου Χάφινγκτον, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος και ο επενδυτής Τζιμ Χάνος είναι μεταξύ των Ελληνοαμερικανών που εμφανίζονται στο βίντεο με τίτλο«Το ελληνικό μυστικό».
Στο βίντεο γίνεται μία προσπάθεια να εξηγηθούν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων βάσει του… φιλότιμου, όπως και η εξοικείωση του διεθνούς κοινού με έναν όρο, που είναι άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο.
Το «Washington Oxi Day Foundation» (www.oxidayfoundation.orgείναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε το 2011. Στόχος του είναι η πληροφόρηση των φορέων χάραξης πολιτικής και του κοινού της Αμερικής σχετικά με τη ζωτική συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, και στην προβολή σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες και συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία και την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δε σκοτώνει το τσιγάρο, αλλά ο λόγος που καπνίζεις





Το υποσχέθηκες ουκ ολίγες φορές στον εαυτό σου. Σε κάθε σου ταχυπαλμία, σε κάθε λαχάνιασμα στις σκάλες. Όταν έκατσες και έβαλες κάτω τα έξοδά σου και αναλογίστηκες πόσο επιζήμιο είναι για τη τσέπη σου. Όταν ξεμένεις και διαλέγεις μία προς μία τις πιο γεμάτες γόπες προς επανάφλεξη στο τασάκι σου. Το ψελλίζεις και όταν πνίγεσαι στο βήχα σου, από ενοχή. «Αυτή τη φορά θα το κόψω».
Δεν μπορείς να φανείς αναξιόπιστος, δεσμεύτηκες. Η αδυναμία σου όμως κάνει τη δήλωση σου να χλομιάζει: «Θα κάνω μονάχα ένα». Το οποίο δεν αργεί να γίνει πέντε την ημέρα. Ο περιπτεράς σε υποδέχεται με τη γνωστή συχνότητα και πάλι. Άλλωστε πώς αλλιώς θα ηρεμήσεις τα τεντωμένα σου νεύρα; Δουλεύεις λες πολύ και έχεις άγχος. Εξάλλου, σε βοηθά να συγκεντρωθείς. Και εδώ που τα λέμε πάντοτε αναρωτιόσουν. Πώς διάολο αξιοποιούν τα διαλείμματα τους αυτοί που δεν καπνίζουν; Φυσικά και δεν είσαι αυτοκαταστροφικός. Καταστροφική είναι όμως η πλάνη σου: «Το τσιγάρο είναι το ελαφρυντικό όλων των υπολοίπων προβλημάτων σου», ισχυρίζεσαι.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα αποτσίγαρα έχεις μετρήσει στο όνομα μιας καψούρας; Ή θεωρείς τυχαίο που σε τόσα τραγούδια που εξυμνούν τον έρωτα οι εκτελεστές κάνουν ενίοτε αναφορά σε αυτή την επιβλαβή συντροφιά; «Είσαι το τσιγάρο που κρατώ», «Σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρο», «Σαν το τσιγάρο που όλο λέω θα το κόψω», ενδεικτικά. Μολονότι ακίνδυνη η χρήση ομολογουμένως στο τραγούδι, εντούτοις, δεν παύει να είναι ρεαλιστική.

Όλα θα πάνε καλά, κοιμηθείτε ήσυχοι

aris

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Σου είπα ότι μάλλον δεν θα σου ξαναέγραφα: OK, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα.

Μου αρέσει κομπανιέρο, η λογική διαχείρισης.

Αφού το Μνημόνιο δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τότε ας δούμε πώς θα το εφαρμόσουμε.
Και επειδή κάποια μέτρα είναι δυσμενή -ενώ τα υπόλοιπα χάρμα οφθαλμών- θα ψάξουμε ισοδύναμα.

Δεν αργεί η μέρα που το κόστος θα μπει πάνω απ” όλα, αν αυτό δεν συνέβη ήδη.

Δεν αργεί η μέρα που ένας μαλακοπίτουρας διευθυντής νοσοκομείου θα δει ότι οι χρόνια πάσχοντες αποτελούν το 70% των εξόδων του νοσοκομείου του και θα το πάει ένα βήμα παραπέρα πετώντας την πρόταση να μην τους περιθάλπει.
Να για πότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.

Κάν” το σαν τον προκάτοχο σου επί ναζί, μεγάλε, και να δεις για πότε ανοίγει το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μη μου λες για Αμυγδαλέζες κτλ, αυτά δεν πιάνονται.

Το κόστος, λοιπόν, πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες.

Η δύναμη της κουτσομπόλας

Η δύναμη της κουτσομπόλας
Η πιο παρεξηγημένη μορφή της ελληνικής κοινωνίας είναι η κουτσομπόλα.
Κανένας δεν τη συμπαθεί, οι περισσότεροι τη φοβούνται αλλά όλοι προσέχουν, έστω και αν δεν το δείξουν ποτέ, αυτά που λέει.
Αεικίνητη πάντα, τους γνωρίζει όλους με τη λεπτομέρειά τους, τα προβλήματά τους, την οικονομική τους κατάσταση, όλα.
Παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει γύρω της, διακριτικά και προσεκτικά, και αναμεταδίδει στο υπόλοιπο περιβάλλον αυτά που θα μάθει.
Παραβιάζει βέβαια την ιδιωτικότητα του καθ’ ένα μεταφέροντας πράγματα που δεν θα ήθελε κάποιος να ειπωθούν ή να μαθευτούν, αλλά με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σαν ένα είδος άτυπου συνδέσμου μεταξύ τους.
Οι πληροφορίες που μεταδίδει, για άλλους είναι χρήσιμες, για άλλους πολύτιμες και για άλλους καταστροφικές.
Η μετάδοση της πληροφορίας για μια κοινωνία είναι πάντοτε κάτι πολύ σημαντικό. Είναι αυτή που καθορίζει συνειδήσεις, δημιουργεί κοινωνικό κλίμα, ξεσηκώνει ομάδες και είναι σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο κάθε πολιτισμού.
Αυτό αναλαμβάνει και η κουτσομπόλα χωρίς να της το αναθέσει κάποιος επίσημα.
Σαν φορέας πληροφοριών την πλησιάζουν διακριτικά όλοι σχεδόν μήπως και μπορέσουν να μάθουν κάτι που τους ενδιαφέρει και είναι γνωστό πως αυτός που έχει την πληροφορία έχει και τη δύναμη.
Μπορεί να πληροφορηθεί κάποιος από τα πιο απλά, όπως αν τον/την θέλει το αντικείμενο του πόθου του ή αν έχει στην άκρη χρήματα ο γνωστός για να δανειστεί, μέχρι πιο σημαντικά όπως είναι τα θέματα υγείας.

Αλκυόνη Παπαδάκη: Ακόμα κι ας μην άξιζα εγώ να αγαπηθώ…



5b706839de2dac9dfd165479e02499c5
Εγώ ό,τι νιώθω, ό,τι σκέφτομαι, ό,τι συναντώ, το ζουλάω άθελά μου,
το γρατζουνάω, το σφίγγω περισσότερο απ΄ ό,τι χρειάζεται,
περισσότερο απ΄ ό,τι πρέπει.
Καμιά φορά και χωρίς να το επιθυμώ, το εγκαταλείπω ή το πετάω.
Ακόμα κι αν είναι το καλύτερο.

έτσι


664b051664e546eaf7602806bc237d3c
Έτσι συνήθως χάνουμε
τα πιο ωραία μας χρόνια…
από ένα Τίποτα …

Πώς θεράπευσα τον όγκο της μήτρας: μια γυναίκα (56 ετών) αποκαλύπτει το ισχυρό φάρμακο που αποτελείται από τρία συστατικά!

πώς-i-επεξεργασία-όγκου-of-the-μήτρα-α-woman-56-αποκαλύπτει-το-πανίσχυρο-φάρμακο-made-of-τρία συστατικά


Είναι ένα μείγμα από τρία συστατικά, τα οποία θα πρέπει να καταναλώνετε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα, μισή ώρα μετά από κάθε γεύμα.
Η 56χρονη Vesselina Stevic είχε διαγνωστεί με καρκίνο της μήτρας. Παρά τις συστάσεις των γιατρών ότι θα πρέπει να αρχίσει αμέσως θεραπεία, εκείνη αρνήθηκε και αποφάσισε να προσπαθήσει να θεραπευθεί με φυσικές μεθόδους.
Άρχισε να θεραπεύει τον εαυτό της με φυσική θεραπεία αλόης . Ακολούθησε την θεραπεία για αρκετό καιρό και όταν πήγε στους γιατρούς, αυτοί έμειναν  έκπληκτοι, ο όγκος είχε εξαφανιστεί εντελώς.
Για θεραπεία ογκολογικών ασθενειών απαιτείται ''σκληρή'' τροφή με πολλές βιταμίνες, τις οποίες παρέχει το ακόλουθο μείγμα:

Κάθε μέρα έδενε δύο δάχτυλα των ποδιών της με ένα λαστιχάκι - Με αυτόν τον τρόπο απαλλάχθηκε από τους πόνους!

every-day-she-tied-two-of-her-toes-with-a-rubber-band-this-may-have-saved-her-life


Τα ψηλά τακούνια υπήρξαν ανέκαθεν σύμμαχοι της κάθε γυναίκας στον δρόμο προσδίνοντας χάρη στο περπάτημά της και κάνοντας τα πόδια να φαίνονται μεγαλύτερα. 

Μπορεί σίγουρα να φαίνεστε πιο σέξι, αλλά πραγματικά πόσο άνετα αισθάνεστε όταν περπατάτε με αυτά;

Αφόρητοι πόνοι στα πέλματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό τέχνασμα που μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα για τα καλά.

Πώς να ξεφορτωθείτε τα λεμφώματα με υγιεινό τρόπο !!

masno_tkivo_2
Στο πεδίο της ιατρικής αυτά τα εξογκώματα ονομάζονται λεμφώματα. 
Τακτικά εμφανίζονται παντού στο ανθρώπινο σώμα. Σήμερα, οι σύγχρονες έρευνες δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο συγκεκριμένος λόγος που εμφανίζονται αυτά τα λεμφώματα, η γενετική είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ενώ το υπερβολικό βάρος ή η αύξηση του σωματικού λίπους δεν θεωρούνται ως παράγοντες εμφάνισής τους.
Εξάλειψη του ιστού με σωματικό λίπος με υγιεινό τρόπο
Έχουμε βρει μια λύση για σας, αν αναρωτιέστε πώς να καταργήσετε αυτά τα εξογκώματα, χωρίς νυστέρι ή άλλα ιατρικά προϊόντα. 

Κουρκουμάς: Που κάνει καλό στην υγεία;

Κουρκουμάς:  Που κάνει καλό στην υγεία;

Το τελευταίο καιρό έχει γίνει το απόλυτο mast. Επώνυμοι και μη το χρησιμοποιούν στην καθημερινά στην διατροφή τους ενώ δε λείπει από κανένα γαστρονομικό πιάτο.
Ο λόγος για τον κουρκουμά ένα μπαχαρικό βαθύ κίτρινο χρώμα  το οποίο  το τελευταίο διάστημα κάνει  τρελές πωλήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κατέχει την πρώτη θέση  στα  βασικά φάρμακα της παραδοσιακής Ινδικής ιατρικής, της Αγιουβέρδα  και πλέον χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μια σειρά από παθήσεις.
Πού ωφελεί;

Μήπως τα νύχια σας σπάνε με το παραμικρό; Όλοι οι λόγοι

Μήπως τα νύχια σας σπάνε με το παραμικρό;  Όλοι οι λόγοι

Τα νύχια που σπάνε εύκολα είναι ένα πρόβλημα το οποίο εκτός από την ενόχληση που προκαλεί ίσως οφείλεται σε πιο σημαντικά προβλήματα υγείας.
Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες που κάνουν τα νύχια να σπάνε εύκολα.

Τα χαρακτηριστικά του ψυχικά υγιούς ατόμου

Από τον Ιωάννη Ν. Νέστορος, Ψυχίατρο, Διδάκτορα της Νευροφυσιολογίας, Συνθετικό Ψυχοθεραπευτή, Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικό Διευθυντή του Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης «Σύγχρονα Αμφιαράεια, Α.Ε.»
Θα δώσω ένα λειτουργικό ορισμό της ψυχικής υγείας ο οποίος βασίζεται στα χαρακτηριστικά που  ενθαρρύνεται να αποκτήσει ένα άτομο κατά την διάρκεια της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του. 
Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι θεωρητικά αλλά προϊόν συστηματικών επιστημονικών παρατηρήσεων (evidence-based) όλων των ψυχοθεραπευτών, τουλάχιστο στον δυτικό πολιτισμό, οι οποίοι αποδέχονται τους κοινούς ψυχοθεραπευτικούς παράγοντες σε όλες ανεξαρτήτως τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (δηλαδή την ψυχαναλυτική, την συμπεριφοριστική, την ανθρωπιστική/υπαρξιστική, την ψυχοθεραπεία Gestalt, την ψυχοθεραπεία κατά Kelly και την συστημική).
Το ψυχικά υγιές άτομο διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:  Θεωρεί φυσιολογικό και αναμενόμενο ότι, εάν δεν φροντίσει από μόνο του για κάτι να γίνει, πιθανότατα αυτό που θέλει και επιθυμεί απλώς δεν θα γίνει.
 Το περιβόητο Αμερικάνικο slogan “There is no free lunch” (ελεύθερη μετάφραση «εάν δεν δουλέψεις, δεν τρως», που θυμίζει την  Ελληνική παροιμία «ότι σπείρεις θα θερίσεις» ή «πριν πεινάσεις, μαγειρεύεις») σε όλες τις παραλλαγές και εκφάνσεις που τονίζουν την ατομική μας ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας
Χωρίς να σημαίνει ότι πάντα αυτό ισχύει (δηλαδή δεχόμαστε την πραγματικότητα ότι συχνά για αυτά που μας συμβαίνουν ευθύνονται κάποιοι άλλοι), καλό είναι να αναζητούμε πάντα τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα, παρά να περιοριζόμαστε στην τοποθέτηση της ευθύνης και του ελέγχου της κατάστασης έξω από τον εαυτό μας. 
Για την αποφυγή του υπερβολικού άγχους που θα μπορούσε να προέρχεται από μία κακώς εννοούμενη τελειομανία (κατάσταση στην οποία το άτομο αγχώνεται υπερβολικά εάν δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς και να ελέγξει τι θα συμβεί στο περιβάλλον του), καλό είναι να θυμόμαστε την πραγματικότητα ότι η ζωή συχνά εξελίσσεται απροσδόκητα και ενάντια στα σχέδια και στις προσπάθειές μας.

10 διατροφικές αλλαγές για να ζήσω περισσότερο

10 διατροφικές αλλαγές για να ζήσω περισσότερο
Δεν χρειάζεται καν να το ρωτήσουμε. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο, και να έχουμε καλύτερη υγεία. Και, με τη σωστή διατροφή, μπορούμε να το πετύχουμε. Μπορεί να τρώμε για να ζούμε, αν τρώμε όμως τα κατάλληλα φαγητά, μπορούμε κυριολεκτικά να προσθέσουμε περισσότερα χρόνια στη ζωή μας. Ας δούμε, λοιπόν, δέκα αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες που μας φέρνουν μακροζωία.

Πιείτε λίγο κρασί

Δεν είναι τυχαίο που το κρασί θεωρείται τόσο σημαντικό κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής. Η (με μέτρο πάντα) κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει την ανάπτυξη προβλημάτων της καρδιαγγειακής λειτουργίας που σχετίζονται με την ηλικία. Επιπλέον, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, όπως και την αντίδραση του σώματος στις φλεγμονές.

Αφήστε το κρέας για λίγο καιρό

Ίσως οι χορτοφάγοι να ξέρουν κάτι παραπάνω. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανακάλυψε πως όσοι τρώνε πολύ μικρές ποσότητες κρέατος, ζουν περισσότερο. Το να ελαττώσουμε το κρέας έχει αρκετά οφέλη: καταναλώνουμε λιγότερα κορεσμένα λίπη, και αναγκαζόμαστε να τρώμε περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Πάρτε παράδειγμα από την Okinawa

Γιατί γκρινιάζω; Πώς θα εκτιμήσω αυτά που έχω

Παραπονιόμαστε για τον καιρό, την κίνηση, το λεωφορείο που άργησε, τις τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν, τα περιττά κιλά. Πώς θα σταματήσουμε την κακιά συνήθεια πριν απομακρυνθούν όλοι από δίπλα μας.


Γιατί γκρινιάζω; Πώς θα εκτιμήσω αυτά που έχω

Γράφει: Μουστάκα Ελευθερία
MSc Κλινικός Ψυχολόγος - Συνεργάτης στο Ιπποκράτειο

Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει γκρινιάξει ποτέ. Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί πως δεν έχει κανένα λόγο να παραπονιέται, πάλι γκρινιάζει. Πολλές φορές γκρινιάζουμε χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Παραπονιόμαστε για τον καιρό, την κίνηση, το λεωφορείο που άργησε, τις τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν, τα περιττά κιλά, τη δουλειά που έχουμε, τις καθημερινές υποχρεώσεις, τους γείτονες που κάνουν πολλή φασαρία, τον σύζυγο που δε βοηθάει. 
Θυμηθείτε εκείνες τις φορές που όλα πήγαιναν στραβά και η γκρίνια αποτελούσε την πιο εύκολη αντίδραση σε όλα αυτά που βιώνατε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να γκρινιάζουμε για μία κατάσταση από το να προσπαθούμε να την επιλύσουμε, να παραπονιόμαστε συνεχώς για ό,τι άσχημο συμβαίνει από το να βλέπουμε ό,τι καλό συμβαίνει στη ζωή μας.
Γιατί όμως η γκρίνια δεν μας βοηθά σε τίποτα;

Πολύ ξηρά μαλλιά – Φυσικές θεραπείες

πολύ ξηρά μαλλιά

Τα πολύ ξηρά μαλλιά είναι εκείνα τα μαλλιά που φριζάρουν έντονα, είναι άγρια και ατίθασα. Εάν τα μαλλιά σου έχουν αυτή την εικόνα σίγουρα σε κάθε αλλαγή καιρού υποφέρεις στην κυριολεξία να τα τιθασέψεις. Τόσο με την υγρασία όσο και με τον ήλιο ακόμα και με την βροχή και γενικά σε κάθε εποχή τα μαλλιά σου δείχνουν να είναι ταλαιπωρημένα και εσύ παγιδευμένη καθημερινά μέσα σε άπειρες συμβουλές για το πώς να τιθασέψεις τα ατίθασα πολύ ξηρά μαλλιά σου για να τα κάνεις επιτέλους να δείχνουν λαμπερά, όμορφα και υγιή. Βέβαια εκτός από τον καιρό τα ξηρά μαλλιά τα επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες όπως οι βαφές μαλλιών οι οποίες δεν είναι κατάλληλες ή είναι χημικές, τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, τα ακατάλληλα σαμπουάν ακόμα και το ίσιωμα των μαλλιών σου μπορεί να είναι μια από τις αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα να έχεις πολύ ξηρά μαλλιά. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ασχοληθούμε με τα πολύ ξηρά μαλλιά προσπαθώντας να σε κάνουμε να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να αποκτήσεις επιτέλους τα μαλλιά των ονείρων σου. Τέλος θα σου δώσουμε φυσικές θεραπείες για να μπορέσεις μόνη σου οικονομικά και απλά να διώξεις την ξηρότητα από τα μαλλιά σου.
Αλλαγή συνηθειών για να μην έχεις πολύ ξηρά μαλλιά

Ψέματα ανδρών – Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

ψέματα ανδρών


Όταν ακούμε την λέξη ψέματα μπορεί το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό να είναι ότι πρόκειται για μια γυναικεία συνήθεια όμως και οι άντρες λένε ψέματα που τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι και περισσότερα αλλά και πιο μεγάλης σημασίας από ότι τα γυναικεία. Η διαφορά ανάμεσα στα ψέματα ανδρών και τα ψέματα γυναικών είναι ότι οι άντρες λένε ψέματα για τελείως διαφορετικούς λόγους από ότι οι γυναίκες και φυσικά έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας κάνουν να τα πιστεύουμε ακόμα και εάν ξέρουμε κατά βάθος ότι λένε ψέματα. Για παράδειγμα μια γυναίκα μπορεί να πει ψέματα για κάτι που αγόρασε, για να καλύψει μια φίλη της ή για να αποφύγει μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία θα στενοχωρήσει τον σύντροφό της ή θα κάνει κακό στην σχέση τους αλλά οι άντρες χρησιμοποιούν το ψέμα για άλλους λόγους τους οποίους θα αναλύσουμε στην συνέχεια του συγκεκριμένου άρθρου. Εάν λοιπόν έχεις πιστέψει πολλές φορές τα ψέματα ανδρών και θέλεις επιτέλους να μάθεις πως θα αναγνωρίζεις τα ψέματά τους έτσι ώστε να ξέρεις εκ των προτέρων πώς να αντιδράσεις και με ποιο τρόπο θα θωρακίσεις την ψυχολογία σου τότε πρέπει να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους οι άντρες μας λένε ψέματα αλλά και θα σου υποδείξουμε τα πιο συνηθισμένα ψέματα ανδρών.
Ψέματα ανδρών – Γιατί και πότε τα χρησιμοποιούν οι άνδρες

Εξι «θαύματα» που κάνει στο σώμα η μείωση των υδατανθράκων

Εξι «θαύματα» που κάνει στο σώμα η μείωση των υδατανθράκων

Δεν είναι εύκολη θυσία. Οταν μιλά κανείς για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες το μυαλό πάει στα νόστιμα «παραστρατήματα» της διατροφής.

Κι όμως, αξίζει να τους αποχωριστεί κανείς. Η μείωση της κατανάλωσής τους μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο σώμα κάποιου. Κάψιμο λίπους, περισσότερη ενέργεια, επίπεδη κοιλιά είναι μόνο μερικά από αυτά.
Το TIME έκανε μία λίστα με τα… θαύματα που προκαλεί η μείωση των υδατανθράκων:

Σεξ: Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες...



Συνήθως είναι οι άντρες εκείνοι που ακούν από τις γυναίκες για κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο με τον οποίο ευθύνονται για την μειωμένη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Είναι, άλλωστε, αλήθεια, ότι οι άντρες δυσκολεύονται να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες του γυναικείου σώματος και ως εκ τούτου γίνονται “εύκολος στόχος” όταν τα πράγματα στο κρεβάτι δεν πάνε καλά.
Αλλά στο σεξ συμμετέχουν (τουλάχιστον ) δύο και η αλήθεια είναι ότι σε κάθε τέτοιο πρόβλημα έχουν και οι δύο το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Δείτε, λοιπόν, μερικά από τα πιο βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ...
 
Δεν επιδιώκουν να ξεκινήσουν/προκαλέσουν ευθέως εκείνες την σεξουαλική επαφή
 
Υπό τον φόβο να μην θεωρηθούν “επιθετικές” και επειδή προτιμούν να αφήνουν αυτόν το ρόλο στον “άντρα-κυνηγό” των ονείρων τους, οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν από εκείνον να κάνει την πρώτη κίνηση για να κάνουν σεξ ως ζευγάρι. Ο καθηγητής Ψυχολογίας Les Parrot από το πανεπιστήμιο Seattle Pacific, όμως, υπογραμμίζει ότι ο άντρας θέλει -όπως και η γυναίκα- να νιώσει ότι τον κυνηγούν, επειδή είναι αρεστός και επιθυμητός. Αν είναι μονίμως εκείνος που πρέπει να “προκαλέσει” την σεξουαλική επαφή, τότε δημιουργείται μια ανισορροπία στη σχέση, ενώ ο ίδιος αρχίζει να πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν τον θέλει πια τόσο πολύ. Και είναι τότε που το ανοιχτό και απροκάλυπτο “ενδιαφέρον” κάποιας άλλης γυναίκας, θα τον κάνει πιο πιθανό να απατήσει τη σύζυγό του.

Δεν αρκούν 30' άσκησης την ημέρα για υγιή καρδιά – Τι λένε οι νέες οδηγίες



Αν φροντίζετε να ασκείστε καθημερινά περίπου 30', επειδή αυτό συνιστούσαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί, προκειμένου να φροντίζετε σε βάθος χρόνου την υγεία της καρδιάς, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε.
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Circulation έδειξε ότι για να παραμείνει υγιής η καρδιά σας, πρέπει να ασκείστε (από γυμναστήριο μέχρι απλό περπάτημα) τουλάχιστον τον διπλάσιο ή και παραπάνω χρόνο κάθε μέρα.
 
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες ανέλυσαν 12 επιμέρους μελέτες επάνω σε συνολικά 370.460 ανθρώπους, οι οποίοι διήγαγαν ζωή με διάφορα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας (από καθιστική ζωή μέχρι και πολύ δραστήριοι). Μέσα σε διάστημα 15 ετών 20.203 άτομα είχαν σοβαρά καρδιακά επεισόδια.

Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο τρώει κάθε μέρα... μπέικον!


Μήπως να αναθεωρήσουμε αυτά που ξέρουμε. Μήπως να αλλάξουμε και τα σοφά λόγια του λαού;... Μήπως τελικά μερικές φέτες μπέικον την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα; 
Το γηραιότερο άτομο που ζει στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, η Susannah Mushatt Jones, από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, δήλωσε πρόσφατα ότι τρώει μια μερίδα μπέικον κάθε μέρα.
 
Η Jones, η οποία έκλεισε 116 χρόνια ζωής στις 6 Ιουλίου και στέφθηκε ταυτόχρονα ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το Guinness World Records, αποκάλυψε τις διατροφικές της συνήθειες σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην διαβόητη New York Post.
 
Αλλά προτού τρέξετε να βάλετε δύο φέτες μπέικον στο τηγάνι μαζί με ένα αυγό, πρέπει να ξέρετε ότι η Jones πρόσθεσε επίσης πως ο πολύ καλός καθημερινός της ύπνος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν πίνει καθόλου αλκοόλ και δεν βάζει ποτέ τσιγάρο στο στόμα της, είναι οι βασικοί λόγοι για την άψογη υγεία της.

ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

Μάχη γίνεται μέχρις εσχάτων. Από δώ οι δανειστές κι από εκεί η κυβέρνηση, που προσπαθεί να βρει τρόπους να μην εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο. Τρομερό πράμα αυτό. Να σου λένε τι να κάνεις αφού είσαι μίνιμουμ άσχετος, κι εσύ να το παίζεις οτι έχεις πρόγραμμα, όραμα και λοιπές μπαρούφες. Δεν τόχες από το 1821 και το βρήκες τώρα.
Κι όλα αυτά, την ώρα που όλα τα νούμερα και οι δείκτες, έχουν αποφασιστικά αποδείξει, οτι η τελική καταστροφή της χώρας, οφείλεται ακριβώς στα περίφημα ισοδύναμα, τα οποία τα σκέφτηκε ο ΓΑΠ αλλά και τα δέχτηκε η τρόικα. Μιλάω για τα ισοδύναμα που εφαρμόστηκαν θεωρητικώς από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο.
Τι ισοδύναμα ρε μπαρούφες; Το λειτουργικό κόστος του δημόσιου τομέα κανείς δεν το κοιτάζει; Αμάν με τις πελατειακές σχέσεις των ληστοσυμμοριών που το παίζουν κόμματα παραγωγής πολιτικής. Έλεος με την μπούρδα των ισοδύναμων μέτρων, που είχαν επίπτωση μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Τον μόνο τομέα που μπορούσε να φέρει κάποια ανάπτυξη έστω και φορομπηχτικά.

Προσπαθώ να αποδράσω από την πραγματικότητα




Η ανάγκη για απόδραση είναι πια και πιο συχνή. Ακούς ξανά και ξανά ανθρώπους να θέλουν να εγκαταλείψουν τη ζωή τους, να έχουν ανάγκη από αλλαγή. Μπορεί όμως η απόδραση αυτή να μην είναι μόνο λεκτική, αλλά να συμβαίνει και μέσα από τα ξεσπάσματά μας.
Ξεσπάσματα που όμως δεν τα αναγνωρίζουμε έτσι.

Όπως για παράδειγμα ο ύπνος- υπερκόπωση, ατονία. Ο ύπνος είναι μία ένσταση από το σώμα μας, αλλά και από το μυαλό μας, όταν θέλει να αποφύγει τα δρώμενα της πραγματικότητας. Αυτό μας δείχνει ότι εμείς κατά τη διάρκεια της ημέρας χάνουμε ενέργεια. Χάνουμε ενέργεια πως ? Με τις σκέψεις, με τους φόβους και τις ανασφάλειες και με το ότι νιώθουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις. Καταστάσεις που έχουν μετατραπεί σε τεράστια κύματα. Εμείς νιώθουμε ότι κάνουμε καθημερινή μάχη με αυτά τα κύματα και έτσι έρχεται ο ύπνος να μοιάζει με ανάγκη. Κι όμως δεν είναι ανάγκη. Είναι μεν μία βιολογική υπερφόρτωση, αλλά δεν έρχεται η κόπωση από το σώμα, αλλά από το αποτράβηγμα μας από την καθημερινότητα. 

Γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται χειρότερα όταν είναι η μαμά τους μπροστά;

Δεν μπορεί, θα έχει συμβεί και εσάς. Αφήνετε για μερικές ώρες το παιδί σε μια φίλη/ γειτόνισσα/ συγγενή, γιατί έχετε μια ανειλημμένη υποχρέωση. Προειδοποιείτε με συγκρατημένο άγχος τον/ την φροντιστή του μικρού σας ότι «είναι λίγο δύσκολος» ή ότι «έχει λίγη γκρίνια σήμερα –δεν έχει κοιμηθεί καλά» και αυτό που στην πραγματικότητα θέλετε να πείτε είναι «Αν τα καταφέρεις να τον κάνεις καλά, χαιρέτα μου τον πλάτανο».
angry
Φεύγετε. Επιστρέφετε. Ρωτάτε όλο αγωνία πόσο της έψησε το ψάρι στα χείλη –λίγο ή πολύ; Και έρχεται η απρόσμενη απάντηση: Ήταν πολύ καλό παιδί, λέει. Δεν της δημιούργησε κανένα πρόβλημα, λέει. Μακάρι όλα τα παιδιά να ήταν έτσι, λέει!
Και τότε έρχεται η δεύτερη ψυχρολουσία: Η είσοδος σας στο χώρο, αργά ή γρήγορα, πυροδοτεί στροφή 360 μοιρών στη συμπεριφορά του παιδιού. Από ήρεμο και ευγενικό μετατρέπεται σε κακότροπο και νευρικό. Γιατί; Τι φταίει και η συμπεριφορά των παιδιών γίνεται πολύ χειρότερη όταν είναι με τη μαμά τους;
Η ιστορία μιας νταντάς: Μια πιθανή εξήγηση

Άρης αντίθεση με Ποσειδώνα και τετράγωνο Ήλιου ~ Πλούτωνα* Μπες στη Ροή*






6. 10. 2015
*~ Άρης αντίθεση με Ποσειδώνα και
τετράγωνο Ήλιου ~ Πλούτωνα ~*

Τα μάτια σου κλείνουν
και τα μέλη του σώματος σου
είναι βαριά*
Δύσκολο να πειθαρχήσεις σήμερα*
Μια γλυκιά αδυναμία απλώνεται παντού 

και το μόνο που θέλεις είναι να ξαπλώσεις*
Είναι δύσκολο να στρέψεις σε εργασίες 
την δύναμη σου
σήμερα*

Ο Άρης, πλανήτης της Δράσης,
μουλιάζει στα Βαθιά Νερά του Ποσειδώνα,
και το μόνο που μπορεί να κάνει εκεί,
είναι να προσευχηθεί*
Ο Άρης καταμεσής του Ωκεανού

σαν ένας στρατός στοιβαγμένος σε καρυδότσουφλο
που επιπλέει στα Νερά,
δεν μπορεί να δώσει εντολή να ανάψει το Πυρ*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα