Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τη διαπλοκή

Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει ένα άρθρο- φωτιά που βασίζεται σε 700 υποκλαπέντα mail στελέχους της ρωσικής πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα έως το 2014 και ο οποίος- όπως φαίνεται μέσα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία- προσπαθούσε να στήσει ένα δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Μέσα από τα mail αυτά, αποκαλύπτεται η στενή συνεργασία του συγκεκριμένου στελέχους της ρωσικής πρεσβείας με Ελληνες δημοσιογράφους και οι στενές σχέσεις του με Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Ντούγκιν και του ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.
Αναλυτικά το άρθρο της Die Zeit έχει ως εξής:
Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την Ευρωπαική Ένωση και αγωνίζονται για την κυριαρχία της Μόσχας. Εκατοντάδες εμπιστευτικά E-Mails καταδεικνύουν τον τρόπο με τον όποιο προσπαθούν να επηρεάσουν την ελληνική κυβέρνηση.
Σ΄ αυτό τον γάμο δεν ήταν η νύφη το σημαίνον πρόσωπο. Ούτε και ο γαμπρός αλλά ο κουμπάρος. Και αυτό εξαιτίας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Διότι στις Βρυξέλλες είναι πεπεισμένοι για την οικονομική υποστήριξη που παρέχει ο Konstantin Malofejew στις φιλορωσικές παραστρατιωτικές μονάδες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται στο μοσχοβίτη μεγαλοεπιχειρηματία, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, να ταξιδεύει στην ΕΕ. Για τους μελλόνυμφους πλούσιους κληρονόμους ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών (Καραγιώργη – Σωτηράκου: http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=637551) αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Για τον Malofejew όμως όχι. Αμέσως ο ζάπλουτος ολιγάρχης διοργάνωσε, στο υπερπολυτελές θέρετρό του νότια της Μόσχας, την γαμήλια τελετή

Προς Υπέργηρους Ευρωπαίους

ΕΥΡΩΠΗ 2015
Γράμματα στην Ευρώπη
H Ευρώπη, αποκαλούμενη συνήθως Γηραιά ήπειρος κατά συνθήκη, θεωρείται ότι είναι μία από τις επτά ηπείρους του κόσμου. Αποτελούμενη από τη δυτικότερη χερσόνησο της Ευρασίας, η Ευρώπη χωρίζεται γενικά από την Ασία στην ανατολή του από το χώρισμα που αποτελείται από τα Ουράλια, τον ποταμό Ουράλη, την Κασπία Θάλασσα, την περιοχή του Καυκάσου (προσδιορισμός των συνόρων) και τον Εύξεινο Πόντο προς τα νοτιοανατολικά. Επίσης, η Ευρώπη συνορεύει με τον Αρκτικό ωκεανό και άλλα υδατικά συστήματα στα βόρεια, τον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά, τη Μεσόγειο Θάλασσα προς νότο, και τον Εύξεινο Πόντο και συνδέεται με υδατικές οδούς προς τα νοτιοανατολικά. Ωστόσο, τα σύνορα της Ευρώπης -μια έννοια που χρονολογείται από την κλασική αρχαιότητα- είναι κάπως αυθαίρετη, όπως ο όρος ήπειρος μπορεί να αναφέρεται σε μια πολιτιστική και πολιτική διάκριση ή μία φυσιογραφική.ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Αγαπητή γηραία κυρία των μεγάλων οφθαλών και  των γηραιών παρηκμασμένων  κυριών,

Ας τους ταράξουμε στη νομιμότητα!




Διάβαζα νωρίτερα, ότι την ίδια ώρα που αυτοκτονούσε ο -από το 2006- μακροχρόνια άνεργος Γερμανός, που από την τελευταία του δουλειά, στη θέση του οικονομικού διευθυντή  της Siemens, ήξερε όλα τα δούναι και τα λαβείν των διαφόρων ταμείων της καλής εταιρείας, αλλά και πριν καν κλείσουν 24 ώρες από τότε που ο εκ των εντιμότατων φίλων μας, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προσπαθούσε, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις γερμανικές εταιρείες που είναι πίσω από υποθέσεις διαφθοράς ελληνικού ενδιαφέροντος, ανέλαβαν δράση τα παπαγαλάκια και άρχισαν οι διαρροές.

Λέει η είδηση, ότι ερευνάται, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα έγγραφο προερχόμενο από την Εισαγγελία, το οποίο ενημερώνει για ορισμένες διαπιστώσεις από έρευνες των γερμανικών και των ελληνικών δικαστικών αρχών, για μίζες ολίγων εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστές και εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς κι έναν Έλληνα.

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι να ξεκινήσει κάποιος επικοινωνιακός πόλεμος, που θα δώσει τροφή σ’ όλους εμάς τους δημοσιολογούντες στα ηλεκτρονικά μέσα, να αναπτύξομε τις θεωρίες μας ή να σηκώσομε το πατριωτικό λάβαρο μας, κατά των δόλιων προμηθευτών και δανειστών ή των πολιτικών των προστατών.

Περιτύλιξη με αλουμινόχαρτο - Ο καλύτερος τρόπος για αποτοξίνωση σώματος και χάσιμο βάρους!

Η περιτύλιξη σε αλουμινόχαρτο έχει γίνει μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση, η επίδραση της οποίας βασίζεται στη δημιουργία του φαινόμενου του θερμοκηπίου.
Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και της λειτουργίας των ιδρωτοποιών αδένων,  εξαλείφει τις τοξίνες και τις επιβλαβείς ουσίες.
wrap-σε-φύλλο-ο-καλύτερος-τρόπος-για-απεξάρτηση-σας-σώμα-και-να χάσουν βάρος 2
Η περιτύλιξη με αλουμινόχαρτο οικιακής χρήσης βοηθάει στο χάσιμο βάρους, στην αποτοξίνωση του σώματος και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.
Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι περιτυλίγματος με αλουμινόχαρτο, καθένας από τους οποίους είναι παραγωγικός με τον δικό του τρόπο.
Σήμερα, προτείνουμε δύο αποτελεσματικές μέθοδους για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και απαλλαγή από την κυτταρίτιδα.

Περιτύλιξη με μέλι

Αόρατα Όπλα

Σιωπηλά Όπλα για Αθόρυβους Πολέμους
Αποτέλεσμα εικόνας για Σιωπηλά Όπλα για Αθόρυβους Πολέμους

Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων
«Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα». (David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).
«Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση». (Paul Warburg, Χρηματιστής, μέλος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων).
Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι πολύ πιθανόν ότι θα γράφει για την εποχή μας: «Στο ξεκίνημα του 21ου μ.κ.ε. αιώνα, ένα πανίσχυρο παγκόσμιο καθεστώς άρχισε να αιχμαλωτίζει με τα ορατά και αόρατα πλοκάμια του ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μία πλανητικών διαστάσεων αόρατη φυλακή με τις πιο εξελιγμένες και εκλεπτυσμένες μεθόδους καταστολής».

Πράγματι, η αλήθεια είναι ταυτόχρονα απλούστερη αλλά και πιο απίστευτη απ’ ό,τι μπορούμε να διανοηθούμε: Οι Επικυρίαρχοι [1] [2] μία απάνθρωπη υπερεθνική ελίτ, έχουν καταστήσει δέσμια την ανθρωπότητα και επιβάλλουν το σχέδιο της Νέας Τάξης μιλώντας για «ανοχή» «πολυπολιτισμικότητα» «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκοσμιοποίηση».

Για…μισό ρε σείς…Για ποιό ακριβώς πράμα, μας εκβιάζει ο 卐οιμπλε;

The-Parthenon-on-the-Acro-006Για συντομία ας πάρω την θέση του 4ου Reich.
Μόνοι μας δανειστήκαμε, δηλαδή μπαίναμε κρυφά βράδυ στην ΕΚΤ τυπώναμε Ευρώ και το πρωι τα περνούσαμε από τα σύνορα σε καμιόνια με Γερμανικό Wurst.
Εμείς διαφθείραμε, την  κατά τα άλλα φιλανθρωπική εταιρία Ζημενς και η καημένη μόνον για τους Ελληνες πολιτικούς είχε ανοίξει κρυφούς λογαριασμούς με 500ευρα, για να αγοράζουμε τα Γερμανικά προϊοντα, που δεν χρειαζόμασταν, και φυσικά ακριβότερα γιατί ήμασταν…large (τυπώναμε τσάμπα το βράδυ όπως είπαμε) και τα υπόλοιπα τα τρώγαμε στα διόδια και τα μπουζούκια.

Και τώρα που μας τσάκωσαν οι απόγονοι των Αουσβιτς, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε όπως οι Γερμανοι (να ανοίγουμε Αουσβιτς;)

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Ραντεβού με την ιστορία...
...ή μήπως μοιραία συνάντηση μ’ αυτήν;
Το μεγαλύτερο ίσως κέρδος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη - είναι η αποκάλυψη του πόσο μικρά και φοβισμένα ανθρωπάκια είναι αυτοί, οι οποίοι κυβερνάνε την Ευρώπη μαζί με τους τοκογλύφους φίλους τους ...Πολύ μας διασκέδασε η αγωνία στα μάτια του Σουλτς. ...Ακόμα και σε "στημένο" παιχνίδι φοβούνται τις αλλαγές. Μόλις ένιωσαν ότι στην Ελλάδα αλλάζουν τα πρόσωπα, τα οποία γνώριζαν στις θέσεις εξουσίας - και άρα ένιωσαν μια έστω και μικρή αβεβαιότητα στο πάντα "στημένο" παιχνίδι με τους "απέναντι"—, άρχισαν να χάνουν "ύψος" ...Άρχισαν να πανικοβάλλονται και να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Αποδείχθηκε αυτό, το οποίο υποπτεύονταν πολλοί, αλλά που δύσκολα θα μπορούσαν να αποδείξουν ...με δεδομένο ότι υπάρχει ένας τρομερός μηχανισμός προπαγάνδας, που προστατεύει τις "εικόνες" των αθλίων. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όλος αυτός ο μηχανισμός "πάγωσε", αφήνοντας μια "χαραμάδα", για να δούμε τους Ευρωπαίους πρωταγωνιστές. Είδαμε μικρά και φοβισμένα ανθρωπάκια, που παριστάνουν τους φοβερούς και τρομερούς τύραννους μόνον όταν έχουν απέναντί τους πληρωμένους αντιπάλους έτοιμους να "παραστήσουν" τους τρομοκρατημένους. Ξαφνικά οι απειλές για την "απειθαρχία" των Ελλήνων έγιναν "καπνός" ...Ξεχάσανε τα Grexit, τα άδεια ATM και τις άλλες αστειότητες που επιστράτευαν, προκειμένου ο ελληνικός λαός να τρομοκρατηθεί και να μην "απολύσει" με την ψήφο του τους υπαλλήλους τους.
Αυτήν τη φορά είχαν πραγματική αγωνία για την έκβαση της εκλογικής "μάχης" και δεν έβαλαν τα γνωστά έντυπα της βορειοευρωπαϊκής "τάξης και ηθικής" να δείχνουν "δάχτυλα" ...Δεν παιζόταν η εξουσία μεταξύ των δικών τους "κομπάρσων" τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ...Δεν παιζόταν η εξουσία μεταξύ τού διεφθαρμένου "χοντρού", που τους χάρισε τον ΟΤΕ και τα ναυπηγεία και του ψυχασθενή των "ταβανιών". Αυτήν τη φορά δεν ήταν σίγουροι για την ταυτότητα εκείνων που θα τοποθετούσε ο ελληνικός λαός "απέναντί" τους. Δεν γνώριζαν αν θα είχαν απέναντί τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην παράσταση "τρόμου" ή ανθρώπους έτοιμους να αντιδράσουν και να ψάξουν να βρουν το δίκιο τους.

Άρθρο των Financial Times: Υπάρχει «χρέος» της Ευρώπης στην Ελλάδα και «κόμπλεξ πολιτιστικής κατωτερότητας» των επικριτών της


Ένας γνωστός αρθρογράφος των Financial Times αποφάσισε να τα βάλει με όσους κατηγορούν την Ελλάδα. Πρόκειται για τον Πίτερ Ασπντεν, ο οποίος γράφει για το «χρέος» της Ευρώπης προς τη χώρα μας. Στη στήλη του, ο αρθρογράφος για πολιτιστικά θέματα υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι έχει και ελληνικό αίμα στις φλέβες του- από την πλευρά της μητέρας του- πριν προχωρήσει στην ανάλυσή του.

Οπως σημειώνει, τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν μετά από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και...
τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. «Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση ήταν το επίπεδο του σαρκασμού και της απερίφραστης εχθρότητας που διακατέχει αυτή τη συζήτηση», σημειώνει ο Ασπντεν.

«Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, ανίκανοι, διεφθαρμένοι. Τους αξίζει να υποστούν τις συνέπειες της ανεπάρκειάς τους. Προτιμούν να χορεύουν αντί να δουλεύουν, να κοιμούνται αντί να ξυπνούν. Θα πρέπει να τους εγκαταλείψουμε. Δεν μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους ή τον πολιτισμό τους. Αν δεν είχε λεηλατήσει ο Λόρδος Ελγιν τα γλυπτά του Παρθενώνα, είπε ένας διακεκριμένος Βρετανός πολιτικός αναλυτής πρόσφατα ''πιθανότατα θα είχαν καταλήξει σε βάση σε κάπου που φτιάχνουν κεμπάμπ», γράφει ο Ασπντεν, που τα αποδίδει όλα αυτά σε ένα βαθύ κόμπλεξ πολιτιστικής κατωτερότητας.

Τσαρλς Ντίκενς Ο Kριτικός της Φτώχειας


Ο Τσαρλς Ντίκενς – γεννήθηκε σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ, χωρίς να προλάβει να φτάσει τα εξήντα. Σήμερα το έργο του μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Σε μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, μαζί με την Αμερική, αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση, με την ανεργία και τις απολύσεις να ανεβαίνουν στα ύψη και τα εισοδήματα των μεσαίων και των κατώτερων τάξεων να συρρικνώνονται με ασυγκράτητο ρυθμό, η ρημαγμένη από την οικονομική εξαθλίωση βικτωριανή Αγγλία, που κυριαρχεί σε όλο το μήκος της μυθιστορηματικής παραγωγής του Ντίκενς, επανακάμπτει εντυπωσιακά στο προσκήνιο, για να υπενθυμίσει μιαν ανυπόφορα βαριά κοινωνική συνθήκη: μια συνθήκη που η ευμάρεια του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα έδειχνε μέχρι και πριν από λίγα μόλις χρόνια πως είχε μπει οριστικά στα αζήτητα της Ιστορίας.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΛΟΥΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ… «ΣΩΘΗΚΑΜΕ»!


korbutΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η «χαριτωμένη» για πολλούς λέξη κολουτούμπα, είχε μπει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας με την έναρξη της μνημονιακής κατοχής και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένους, ανθέλληνες τοκογλύφους.
Τότε για πρώτη φορά εμφανίστηκε η κολουτούμπα από τον αξιότιμο αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ Καρατζαφέρη, που έσπευσε να στηρίξει τον «μεγάλο» ΓΑΠ στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου της χώρας και στην εδραίωση της γερμανικής μνημονιακής κυριαρχίαςς. Ένας αρχηγός υποτίθεται ενός δεξιού, για πολλούς ακροδεξιού κόμματος, συμμαχούσε κάνοντας την μεγάλη κολουτούμπα με τον αρχηγό του υποτιθέμενου αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος προς δόξα της αλυσόδεσης της χώρας στην μνημονιακή κατοχή.

Zu San Li...Το Σημείο Της Μακροζωίας

Το μασάζ ορισμένων σημείων του σώματος είναι μια παλιά θεραπεία της Ανατολής στην οποία οι άνθρωποι έχουν ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια. 

Το σώμα μας έχει 365 σημεία και 12 μεγάλους μεσημβρινούς, που  όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι οι ακριβείς αριθμοί των ημερών και των μηνών ενός έτους.


Αυτά τα σημεία μπορούν να θεραπεύσουν με πιεσοθεραπεία, πίεση με το δάκτυλο σε ορισμένα σημεία, με βάση την διδασκαλία σχετικά με τους μεσημβρινούς και τα κανάλια που συνδέονται με αντίστοιχα όργανα του σώματος. 

Στην κινεζική ιατρική το ανθρώπινο σώμα θεωρείται ως ενεργειακό σύστημα,  και το μασάζ στα σημεία επηρεάζει τη ροή της ενέργειας και τη λειτουργία του κάθε οργάνου.
zu-san-li-the-point-of-μακροζωία-heres-τι-θα-γίνει-αν-you-μασάζ-it
Κινητοποιόντας το σημείο Zu San Li  θεραπεύετε και  αναζωογονείτε το σώμα σας, και προλαμβάνεται την γήρανση. Για τους Κινέζους, είναι «το σημείο της μακροζωίας», και οι Ιάπωνες το αποκαλούν «το σημείο των εκατό ασθενειών." 

Σύμφωνα με έναν παλιό ιαπωνικό μύθο, ένας άνθρωπος ήταν αρκετά τυχερός ώστε να λάβει μία ανεκτίμητη γνώση από τον πατέρα του. Ο πατέρας του τον δίδαξε το σημείο της μακροβιότητας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του πατέρα του, ο νεαρός άνδρας έκανε μασάζ αυτό το σημείο τακτικά και έζησε αρκετά για να δει τη γέννηση και το θάνατο αρκετών αυτοκρατόρων.

Πού βρίσκεται το μαγικό σημείο Zu San 

Li  στο σώμα μας;

Στην Ψυχή μας είναι τα μαργαριτάρια…

Ερωτευόμαστε και κάνουμε σχέσεις για να είμαστε «μαζί» με κάποιον άλλον άνθρωπο…
Τι στο καλό συμβαίνει και οι σχέσεις στο τέλος καταλήγουν σε πόλεμο? Ή, στην καλύτερη, σε μια συμβιβασμένη ειρήνη, που φέρνει έναν ψυχικό θάνατο σε βάθος χρόνου?

Συνήθως οι άνθρωποι στις σχέσεις τους είναι εντελώς μόνοι τους... Ζουν με έναν άγνωστο μέσα τους και κοιμούνται με έναν άγνωστο έξω τους... Δεν θέλουν να γνωρίσουν ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον, πιο βαθιά…

Η πορεία του "μαζί" έχει εκείνο το ζόρι της έκθεσης... Είναι μια ασυνείδητη ανάγκη, όταν έρχεσαι  πιο κοντά  με έναν άνθρωπο, να θέλεις να απομονώνεσαι συναισθηματικά, γιατί το συναισθηματικό δέσιμο χρειάζεται και διαχείριση συναισθημάτων, όπως και τακτοποίηση της καρδιάς των συντρόφων... Και ποιος μας έμαθε την διαχείριση των συναισθημάτων?

Σπάνια τακτοποιούνται οι καρδιές... Τις περισσότερες φορές παραβλέπουν οι άνθρωποι τις συναισθηματικές τους εκκρεμότητες και συνεχίζουν την σχέση, κάνοντας τάχα πως δεν υπάρχει θέμα...

Μετά μισούνται και βολεύονται, βολεύονται και μισούνται  

Η σχέση σε καλεί να είσαι σε εγρήγορση... μα μόνο αν υπάρχει αληθινή Αγάπη θα το κάνει κανείς , γιατί ποτέ δεν αφήνεις να πεθάνει κάτι που αγαπάς πολύ…

Όταν θέλεις να σπουδάσεις μια τέχνη, μαθαίνεις  τα πάντα γύρω από αυτήν…
Μα και ο Έρωτας είναι μια Τέχνη, ένα μυστικιστικό μονοπάτι για δύο, που δεν το παίρνεις από σύμπτωση, ούτε μοιραία…  Το παίρνεις με εκείνη την διάθεση να μάθεις εσένα και έναν άλλον άνθρωπο, βαθύτερα από το βαθιά… Όπως ακριβώς οφείλαμε να κάνουμε και με την Ζωή…

Ποιος ασχολείται όμως με το να γνωρίσει τον Εαυτό του, για να έχει την χαρούμενη διάθεση να γνωρίσει και έναν άλλον άνθρωπο?
 Όσα δείχνουν η εικόνα και οι προσδοκίες μας… Μέχρι εκεί φτάνει το ενδιαφέρον μας…
Λογικό είναι τότε να ξεγελιόμαστε… Όχι από τον Έρωτα, αλλά από την εικόνα και τις προσδοκίες μας… 

Πριν πούμε ότι ο Έρωτας είναι μια βασανιστική κατάσταση που σπάνια πετυχαίνει, καλύτερα είναι να είμαστε ειλικρινείς και να εκθέσουμε τις προσδοκίες μας και εκείνη την ελάχιστη διάθεση που έχουμε να αντιληφθούμε το βάθος, γκρεμίζοντας την εικόνα που έχουμε για τον Εαυτό μας και έναν άλλον άνθρωπο…

Στην Ψυχή μας είναι τα μαργαριτάρια… Μας χωρίζει από αυτήν ένα χάος ασυνείδητων συναισθημάτων και προσδοκιών… Και  ενώ εκείνη είναι ελεύθερη και όμορφη, ότι ξέρουμε για τον Εαυτό μας είναι δεσμευμένο, εξαρτημένο και φτωχό…

Σε μια σχέση δεν πολεμάω εγώ με έναν άλλον άνθρωπο, κι ας φαίνεται έτσι… Πολεμάω εγώ με την εικόνα μου και τις προσδοκίες μου… Καμιά φορά τόσο  λυσσαλέα, που ενώ πεθαίνω από τούτη την μάχη, σέρνομαι για να εξοντώσω και τον άλλον…

Στην Ψυχή μας είναι τα μαργαριτάρια…

Καλημέρα <3 <3 <3

Ερωτευόμαστε και κάνουμε σχέσεις για να είμαστε «μαζί» με κάποιον άλλον άνθρωπο…
Τι στο καλό συμβαίνει και οι σχέσεις στο τέλος καταλήγουν σε πόλεμο? Ή, στην καλύτερη, σε μια συμβιβασμένη ειρήνη, που φέρνει έναν ψυχικό θάνατο σε βάθος χρόνου?
Συνήθως οι άνθρωποι στις σχέσεις τους είναι εντελώς μόνοι τους... Ζουν με έναν άγνωστο μέσα τους και κοιμούνται με έναν άγνωστο έξω τους... Δεν θέλουν να γνωρίσουν ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον, πιο βαθιά…
Η πορεία του "μαζί" έχει εκείνο το ζόρι της έκθεσης... Είναι μια ασυνείδητη ανάγκη, όταν έρχεσαι πιο κοντά με έναν άνθρωπο, να θέλεις να απομονώνεσαι συναισθηματικά, γιατί το συναισθηματικό δέσιμο χρειάζεται και διαχείριση συναισθημάτων, όπως και τακτοποίηση της καρδιάς των συντρόφων... Και ποιος μας έμαθε την διαχείριση των συναισθημάτων?
Σπάνια τακτοποιούνται οι καρδιές... Τις περισσότερες φορές παραβλέπουν οι άνθρωποι τις συναισθηματικές τους εκκρεμότητες και συνεχίζουν την σχέση, κάνοντας τάχα πως δεν υπάρχει θέμα...
Μετά μισούνται και βολεύονται, βολεύονται και μισούνται

Η Επίτευξη της Εγρήγορσης


Στις παραδοσιακές πρακτικές συγκέντρωσης (όπου υπάρχει ακόμα, τουλάχιστον στην αρχή, η διάκριση υποκειμένου-αντικειμένου), πραγματική συγκέντρωση του υποκειμένου, είναι πλήρης, ολοκληρωτική, προσοχή, προς το αντικείμενο.
Όσο βαθαίνει η συγκέντρωση (δηλαδή όσο σταθεροποιείται η προσοχή κι απομακρύνονται οι διασπάσεις, οι ενοχλήσεις, οι διακοπές) η συγκέντρωση μετατρέπεται σε καθαρή προσληπτικότητα (να «κοιτάζουμε απλώς», «γυμνή προσοχή») γεμάτη από το αντικείμενο. Στην πραγματικότητα η επίγνωσή μας έχει μετατοπιστεί από το αντικείμενο στην διαδικασία πρόσληψης, που αγκαλιάζει το αντικείμενο.
Όσο βαθαίνει ακόμα περισσότερο η διαδικασία πρόσληψης γίνεται αντιληπτό ότι μέσα μας επικρατεί απόλυτη ακινησία, σιωπή δραστηριότητας, κενό, «ανυπαρξία», που όμως είναι ζωντανή παρουσία κι όχι το τίποτα: μια ζωντανή παρουσία και μόνο επίγνωση του αντικειμένου. Δεν υπάρχει πλέον υποκείμενο (εγώ) να αντιλαμβάνεται αλλά ένα ζωντανό κενό επίγνωσης που αγκαλιάζει το αντικείμενο.

Ελεύθεροι ή πολιορκημένοι


Και ενώ το μυαλό μας είναι ελεύθερο και κάνει ότι σκέψεις θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει, εμείς μέσα από αυτή την ελευθερία γίναμε πολιορκημένοι.


Το μυαλό μας λοιπόν αν το παρατηρήσουμε κάνει σκέψεις αλόγιστα και αγόγγυστα. Μέσα από την ασφάλεια που έχει γιατί δεν το ακούει κανείς. Σκέψεις εχθρικές, εκδικητικές, καλές ή κακές και τελικά εμείς θα επιλέξουμε ποιες από αυτές τις σκέψεις θα ξεστομίσουμε. Σκέψεις που θα τις στολίσουμε για να μη δώσουμε δικαιώματα κλπ.
Αντί όλο αυτό το μεγαλείο ελευθερίας να το αξιοποιήσουμε υπέρ μας το έχουμε μετατρέψει και μεταστρέψει εναντίον μας.
Εγκλωβισμένοι λοιπόν χρόνια ολόκληρα κάτω από τον ίδιο ζυγό, έναν ζυγό που μας παραθέτει τόση μορφή ελευθερίας. Που τελικά μόνο ελευθερία δεν βιώνουμε.
Γιατί οι σκέψεις που κάνουμε είναι μία δική μας διαδρομή και σε αυτή την διαδρομή κανένας άλλος δεν παρεμβαίνει.
Μπορούμε λοιπόν σε αυτόν τον τόσο «ελεύθερο» μηχανισμό που ακούει στο όνομα μυαλό να βάλουμε ένα τύπου χαλινάρι και να το δαμάσουμε ? Δαμάζω το μυαλό μου όπως δαμάζει ένας θηριοδαμαστής ένα άγριο θηρίο. Γιατί τελικά το μυαλό μας είναι κάποτε σαν λιοντάρι στο κλουβί που βρυχάται και κάποτε είναι σαν γατούλα ήρεμο και γαλήνιο. 

«ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ» ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

samaras-kranidiotis-melissanidisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε πριν από το χείλος της καταστροφής, ενώ κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ελληνισμού και της χώρας αυτής σαν ανεξάρτητη και σαν κυρίαρχο έθνος, αλήθεια, την ίδια ώρα που βρίσκονται όλοι αυτοί οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι που λεηλάτησαν την ελληνική οικονομία, που τους χαριστήκαν δισεκατομμύρια, που ευνοήθηκαν με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο ;
Μια κλασική περίπτωση είναι και εκείνος ο επιχειρηματίας που του χαρίστηκε με σκανδαλώδη τρόπο ένας πολύ κερδοφόρος δημόσιος οργανισμός. Το ιστορικό της υπόθεσης δεν θα δείτε σε κανένα κανάλι και δεν θα το διαβάσετε σε καμία εφημερίδα γιατί τα εκατομμύρια των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τα μοιράζε άφθονα αυτός ο «κύριος» .

AΡΕΙΟΣ ΠΟΤΗΡ (ΧΑΡΗ ΠΟΤΕΡ)

 lifehub-apopseis-40
Η επιστροφή στην αρχαία σκέψη είναι για να ξανακερδίσουμε χάρη σ αυτήν, την ελευθερία της σκέψης μας …
(Ε.Schrodiger,βραβείο Νόμπελ )

Η J.K. ROWLING ,η συγγραφέας του διασημότερου παιδικού λογοτεχνήματος των τελευταίων χρόνων ζήτησε να μεταφραστεί στα αρχαία ελληνικά διότι η ελληνική  γλώσσα είναι μια πραγματική πολεμική μηχανή απέναντι στο μοντέλο του κέρδους της καταναλωτικής κοινωνίας !
 Γιατί η ελληνική γλώσσα;;             Γιατί η ελληνική παιδεία ;; 

Απλή  γλώσσα ,  απλή  σκέψη γράφει ο Οργουελ .
Σήμερα είναι γνωστό ότι κάθε λέξη που έρχεται σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου δημιουργεί μια ηλεκτρική και κατόπιν μια βιοχημική αντίδραση. Αυτή η βιοχημική αντίδραση επικολλάται σε μια πρωτεϊνη (μεταφορικό μέσο), πηγαίνει στο νευρονικό κέντρο του λόγου, στο κέντρο της μνήμης κάνει τις διακλαδώσεις της με το οπτικό ακουστικό σύστημα και την χρησιμοποιούμε ανάλογα και την βελτιώνουμε.
Όσο πιο πολλές λέξεις τόσο πιο πολλές διακλαδώσεις (νευροσυνάψεις)
Άρα γ λ ω σ σ ι κ ή  συρρίκνωση  σημαίνει  ν ο η τι κ ή  συρρίκνωση !

Γιατί Άλλαξες






Εκεί που οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους.
Εκεί που η ανθρωπιά κάνει σπάνιες εμφανίσεις.
Εκεί που κάθε ελπίδα μοιάζει να χάνεται.
Κάτι κινείται μέσα σου, κάτι σου φωνάζει
να μην πέσεις στην παγίδα της εποχής.


Σιωπή.
Για λίγο μόνο.
Μέχρι να ξαναγεννηθούν τα όνειρά σου.
Να ανακαλύψεις ποιος επιτέλους είσαι τώρα πια.

Και τότε θα μιλήσουν οι πράξεις σου.
Αλλαγή πλεύσης.
Τα δάκρυα ξεπλένουν την ψυχή σου,
καθαρίζουν την οπτική σου.

Η ευγενής μας τύφλωση

Το 1893 τα πράγματα στην Ελλάδα ήτανε σκούρα. Μετά από δεκαετίες συσσώρευσης υπέρογκων δανείων και σπατάλης, το κράτος βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης. Λεφτά στο ταμείο δεν υπήρχαν. Η μόνη ελπίδα ήταν ένα νέο, ιλιγγιώδες δάνειο από τους Άγγλους (με τοκογλυφικούς όρους) το οποίο ο βασιλιάς αρνήθηκε να υπογράψει.
 Έτσι, το Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης εμφανίστηκε στη Βουλή (όχι στο Καστελόριζο), και ανακοίνωσε στο έθνος ότι, δυστυχώς, επτωχεύσαμεν. Η χώρα μπήκε σε μια οικονομική επιτήρηση από τους πιστωτές της, η οποία πάντως ήταν χαλαρού χαρακτήρα, καθώς αυτοί δεν μπορούσαν να επιβάλλουν πολιτικές προτάσεις στο εσωτερικό της χώρας. Δεν ήταν κανονικό “μνημόνιο”. 
Αντ’ αυτού, ο Τρικούπης πρότεινε μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος για την περιστολή των δαπανών, οι οποίες ήταν υψηλές (ειδικά στο θέμα της συντήρησης ενός μεγάλου αλλά αναποτελεσματικού στρατού, που ήταν ο ορισμός αυτού που αποκαλούμε σήμερα “δημόσιο”). 

Η Συντριβή Της Πτήσης 235 της Transasia Airways Είναι Μία Τεράστια Φάρσα (ΒΙΝΤΕΟ)



Στις 4 Φεβρουαρίου, 2015, η πτήση 235 της Transasia Airways, υποτίθεται ότι συνετρίβη ... ή δεν συνετρίβη; Το βίντεο που ακολουθεί εκθέτει τα ψευδή πλάνα της dashcam ( ενσωματωμένη κάμερα που συνδέεται με το εσωτερικό του παρμπρίζ του οχήματος), που είναι η  αιτία αυτής της παγκόσμιας φάρσας. Τα CGI (Computer-generated imagery) εφέ που χρησιμοποιούνται σε αυτή την κατασκευασμένη περίπτωση, είναι τόσο προφανή, ώστε ακόμη και ένα παιδί μπορεί να τα δει. 
Η συντριβή της Transasia Airways είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένη και ένα CGI Hoax Η Παγκόσμια Κυβέρνηση πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ηλίθιοι ώστε να μην αμφισβητήσουν τα πλάνα από την dashcam. Έχουμε απορίες. Και έχουμε τα πλάνα από την dashcam . Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει τι πραγματικά συνέβη...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα