Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

O ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!

 lifehub-apopseis-43

Αυτό το χρονικό διάστημα εξελίσσεται μία σκληρή ιστορία. Ένα νεαρό παιδί αγνοείται (μέχρι τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχει βρεθεί). Έφυγε διότι δεν άντεξε την ψυχολογική βία που υπέστη επανειλημμένα από τους συνομήλικούς του. Υπέστη αυτό που επικρατεί να αποκαλείται bullying. Το ψευτονταηλίκι. Τζάμπα μάγκες τους λέγαμε στην γειτονιά που μεγάλωσα. Θρασύδειλοι που τα βάζουνε με όποιον οσμίζονται ότι δεν συμφωνεί μαζί τους.

Είναι αυτονόητο ότι θεωρώ πως αυτό που έγινε είναι ανήθικο διότι παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα ενός ανθρώπου να υπάρχει και να αναπτύσσεται ελεύθερα. Η ευθύνη σαφώς βαρύνει τους ψευτονταήδες που δεν άφηναν το παιδί σε χλωρό κλαρί. Εκείνο που αναρωτιέμαι όμως είναι το εξής: βγαίνουν μαρτυρίες στο φως. Οι μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν το παιδί να υφίσταται βία και τραμπουκισμούς. Μάρτυρες από την σχολή, μάρτυρες από την καφετέρια που το παιδί πήγε να πιει τον καφέ του, μαρτυρίες ότι οι πρυτάνεις δεν προστάτευσαν το παιδί αν και το γεγονός είχε υποπέσει στην αντίληψή τους. Κανένας βέβαια από αυτούς δεν ήθελε το κακό του παιδιού. Και προφανώς κανένας από τον περίγυρο δεν  αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν έδρασε για να προστατεύσει τον άνθρωπο και την ζωή.

Πότε γεννιέται ένας θύτης και πότε γεννιέται ένα θύμα; Πώς γεννιέται ένας τραμπούκος; Πότε γεννιέται ένας φασίστας;

Να ταξιδέψω στα αλήθεια…

Μια ζωή ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις! 


Μια ζωή ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις! Μια ζωή, όλοι οι γύρω σου με τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα και καράβια φεύγουν και έρχονται, και εσύ μένεις εκεί, να τους κοιτάς… να λαμβάνεις τα σουβενίρ που σου φέρνουν, χωρίς ποτέ να μπορείς να τους ακολουθήσεις. Οι λόγοι πολλοί…άλλες φορές γραφειοκρατικοί, άλλες οικονομικοί και άλλες φορές απλά και μόνο επειδή σου φαίνεται αδιανόητο «το ταξίδι» οπότε και παύεις να προσπαθείς.

Όχι όμως αυτή τη φορά! Αυτή τη φορά, είπα θα το κάνω και το έκανα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρεις απόφαση και να κάνεις αυτό το βήμα. Είναι απίστευτο το πώς μπορεί ένα ταξίδι να σε κάνει να δεις τα πράγματα τόσο διαφορετικά, τόσο καθαρά˙ σαν κάποιος να καθάρισε το οπτικό σου πεδίο και έπαψες να τα βλέπεις θολά. Τα ταξίδια είναι ευλογία, είναι μαθήματα που παίρνεις ζώντας τα!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΟΣ...



Το αυτί το λέμε αυτί, δεν χρειάζεται άλλη λέξη να βρεις. Ποιος ασχολείται με το αυτί που είναι ένα «νεκρό» κομμάτι του σώματος, με την έννοια ότι κάνει μία χαρά τη δουλειά του χωρίς να «κινείται», να μεγαλώνει, να χαλαρώνει, όπως το πέος...

Το ίδιο και η μύτη. Την λες μύτη και δεν πας παραπέρα, όπως κάνεις για το πέος, που σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί από 50 έως 100 διαφορετικές λέξεις. Στην Ελλάδα το πέος, ο φαλλός είναι και πούτσος, ψωλή, τσουτσούνι, σαρμέλα, μαλαπέρδα, μαραφέτι, ματζαφλάρι, παλαμάρι, δοξάρι, ναργιλές, δαυλός, κοντάρι, παλούκι, σύρτης, κρεατόβεργα, μαγιόξυλο, ματσούκι, μπανάνα, σωλήνας, λίστα ατελείωτη. Γιατί;

Τι θα πει «Γιατί»; Είπαμε. Επειδή δεν είναι αυτί, ούτε μύτη το «εργαλείο» με το οποίο ο άνδρας ασχολείται πολύ σωματικά αλλά και σα ψυχοσύνθεση. Κατ' αρχήν πάντα και στους αιώνες των αιώνων θα τον απασχολεί μέχρι ψυχολογικού αυτοβασανισμού το μήκος, λέω για τους μικροψώληδες.

Απλά Μερικές Απλές Αλήθειες που Μαθαίνουμε στον Δρόμο της Ζωής…



1. Η διαδρομή προς τον προορισμό μας δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή. – Παίρνουμε αμφισβητήσιμες στροφές και χανόμαστε. Αλλά δεν έχει πάντα σημασία από ποιο δρόμο θα ξεκινήσουμε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε ξεκινήσει. Όπως και να ‘χει η ζωή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει λίγο περίπλοκη και θα φέρει απροσδόκητα εμπόδια και αλλαγές. Αλλά είναι εντάξει. Μερικές φορές πρέπει να σκοντάψεις και να νιώσεις αδύναμος για λίγο για να συνειδητοποιήσεις το πόσο δυνατός είσαι πραγματικά.

2. Οι αληθινοί φίλοι δεν θα σου ζητήσουν να αλλάξεις το ποιος είσαι. – Οι ΣΩΣΤΟΙ άνθρωποι για εσένα θα αγαπάνε όλα τα πράγματα σχετικά με εσένα από τα οποία οι ΛΑΘΟΣ άνθρωποι θα εκφοβίζονται. Μην αλλάξεις έτσι ώστε να σε συμπαθούν οι άνθρωποι. Να είσαι υπομονετικός, συνέχισε να είσαι ο φοβερός εαυτός σου και πολύ σύντομα οι ΣΩΣΤΟΙ άνθρωποι θα αγαπήσουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εαυτό σου.

3. Η εξαπάτηση είναι επιλογή, δεν είναι λάθος και δεν αποτελεί δικαιολογία. – Αν αποφασίσεις να εξαπατήσεις και τα καταφέρεις να κοροϊδέψεις κάποιον για κάτι, μην νομίζεις ότι αυτό το άτομο είναι ανόητο. Συνειδητοποίησε ότι αυτό το άτομο σε εμπιστεύτηκε πολύ περισσότερο από ότι σου άξιζε και πήρε ένα μάθημα για το ποιος είσαι πραγματικά.

Είναι καλό να καθαρίζουμε τα δόντια μας με οδοντογλυφίδες;


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.

Όταν μιλάμε για τις κοινές οδοντογλυφίδες η απάντηση είναι όχι. Όλες αυτές, ανεξαρτήτως σχήματος, καταλήγουν σε μυτερό άκρο που κατά τη χρήση τους τραυματίζουν τα ούλα.

 Εξ άλλου εκείνο που επιδιώκουμε είναι όχι μόνο  η απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών αλλά και της μικροβιακής πλάκας στα μεσοδόντια διαστήματα ως μέρος της γενικότερης στοματικής υγιεινής.
Υπάρχουν όμως ειδικά σχεδιασμένες οδοντογλυφίδες , ξύλινες ή πλαστικές, με τριγωνικό σχήμα που είναι κατάλληλες. 

Η ομοφυλοφιλία στον πλατωνικό μύθο

Το εγκώμιο του Αριστοφάνη στο Συμπόσιο του Πλάτωνα
Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης

Πηγή
«Για να γίνεις τέλειος, πρέπει να αισθάνεσαι τέλειος για τον εαυτό σου-απέφευγε να προσπαθείς να είσαι κάτι που δεν είσαι»Rick Riordan, The Lost Hero
Μετά τον ρηχό και επιστημονικοφανή εγκωμιασμό του έρωτα από τον Ερυξίμαχο, ο Πλάτωνας δίνει τον λόγο στον Αριστοφάνη, ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προηγούμενο. Ο λόγος του είναι εύθυμος, ουσιαστικός, συνοπτικός χωρίς να μένει στην επιφάνεια, ενώ χρησιμοποιεί τον μύθο, όχι για να επικαλεστεί μια δήθεν αυθεντία, αλλά για να εξηγήσει τις θέσεις του. Η ευτραπελία της μυθικής προέλευσης της αναγκαιότητας και της αξίας του έρωτα, γρήγορα μετατρέπεται σε ουσιώδες σχόλιο της ανθρώπινης κατάστασης.
Ο Αριστοφάνης περιγράφει τον ευρέως γνωστό πλατωνικό μύθο των δίφυλων όντων. «Στην αρχή της δημιουργίας τα γένη των ανθρώπων ήταν τρία και όχι όπως σήμερα δύο, δηλαδή το αρσενικό και το θηλυκό»σελ.139. Τα τρία γένη ήταν διπλά σε σχέση με τα σημερινά. Υπήρχε το διπλό αρσενικό, το διπλό θηλυκό και το αρσενοθήλυκο. Το τρίτο γένος αυτό δε υφίσταται σήμερα και υπάρχει μόνο στο όνομα, και μάλιστα «σαν βρισιά». Τα τρία γένη είχαν τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, δύο πρόσωπα σε στρογγυλό κεφάλι και διπλά γεννητικά όργανα. Το αρσενικό ήταν γέννημα του ήλιου, το θηλυκό της γης και το αρσενοθήλυκο της σελήνης, που έχει στοιχεία και της γης και του ήλιου.

Καλώς ορίστε την Περίοδό σας



Η περίοδος Απελευθέρωσης και Αυτό-ίασης 
Όπως η Μάνα Σελήνη αδειάζει κάθε μήνα και ξανά γεμίζει φως, έτσι και οι γυναίκες στην Γη έχουν τις μέρες τις απελευθέρωσης και τις μέρες της ενδυνάμωσης. 


 Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι γυναίκες πως το γεγονός της περιόδου είναι μια ευλογία και ένα δώρο, σκεφτείτε μόνο πως έχετε ένα φοβερά έξυπνο σύστημα για να καθαρίζετε από βαριές ενέργειες και αρνητικά μπλοκαρίσματα, πέρα από την σωματική υγιεινή και κάθαρση. 


 Δυστυχώς σε πολλές χώρες, ακόμη και στην δική μας, υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται την περίοδο και δεν την θέλουν καθόλου, αυτό φυσικά έχει δημιουργηθεί είτε από τους γονείς για το πως διαχειρίστηκαν το γεγονός αυτό στην πρώτη περίοδο της κόρης τους ή από το κοινωνικό αρνητικό συλλογικό γύρω από αυτή την διαδικασία. 

 Γιατί κάποιες κοπέλες πονάνε και κάποιες άλλες όχι ;  

Λάθη διατροφής που μας παχαίνουν και κάνουν κακό στην υγεία μας




επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος
Είναι γνωστό πως η διατροφή μας επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής μας. Όσο πιο γρήγοροι οι ρυθμοί, τόσο πιθανότερο θα είναι να μην προσέχουμε την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού μας. Για κάποιο λόγο το μυαλό μας αρνείται να συμβιβαστεί, να συμμορφωθεί και να αλλάξει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τις αιτίες που συμβάλλουν στο να βάλουμε τελικά κιλά. Παρόλο που γνωρίζουμε κάνουμε επανειλημμένα τα ίδια λάθη. Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες. Ορισμένες φορές κάνουμε σοβαρά διατροφικά ατοπήματα, τα οποία κοστίζουν τόσο στη σιλουέτα όσο και στην υγεία μας. 
Ποια, όμως, είναι τα συνηθέστερα λάθη και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε;

H Γαλαξιακή μου Κούνια* Και τα Δώρα του Χείρωνα και του Πλούτωνα*




4. 3. 2015 


 ....Κουνιόμουν σε μια Κούνια Γαλαξιακή*



Όλος ο Γαλαξίας μια Παιδική Χαρά*



Το ένα σκοινί της Κούνιας 


στηριζόταν  στον Πλανήτη Χείρωνα*


Το άλλο σκοινί της Κούνιας στον Πλούτωνα*



Ο Χείρωνας κι ο Πλούτωνας 

έσπρωχναν την Κούνια

απ' τα δυό άκρα της 

για να Κουνηθώ πέρα ως τον Ήλιο*

Η ευαισθησία είναι Δύναμη





Θα σε πολεμήσουν.
Θα σε φθονούν.
Θα σου βάλουν εμπόδια.
Θα σπείρουν ζιζάνια.
Θα σου βάλουν τρικλοποδιές.


Για να σε κάνουν σαν κι εκείνους..
σκληρό!
Εσύ όμως ξέρεις πως η αληθινή δύναμη
βρίσκεται στην ευαισθησία.

Ευαισθησία δεν σημαίνει να κλαψουρίζεις.
Ευαισθησία δεν είναι να δειλιάζεις,
να τα παρατάς.
Ευαισθησία είναι η ευγένεια της ψυχής,
να εκφράζει όσα νιώθει με αγάπη και σεβασμό.
Να συμπονεί.
Να συμπαραστέκεται.
Να κατανοεί.
Να αγαπά.

Η ξένη και οι ξένοι…

mobile_phones_swimming-374261
Σήμερα, θα σας μεταφράσω απ΄τα γαλλικά μια ιστορία που μου έστειλε η συμμαθήτρια μου η Λένα Λ. και έχει τίτλο, "Η ξένη".
"Η Ξένη".
Μερικά χρόνια πριν τη γέννηση μου, ο πατέρας μου
γνώρισε μια ξένη που μόλις είχε φτάσει στο χωριό μας.
Απ΄τη πρώτη στιγμή ο πατέρας μου, έμεινε αποσβολωμένος
απ' αυτή τη γνωριμία, τόσο που καταφέραμε να την προσκαλέσουμε σπίτι.
Η ξένη δέχτηκε και από τότε είναι μέρος της οικογένειας μας.
Εγώ μεγαλώνοντας, ποτέ δεν ρώτησα από που ερχόταν,
όλα μου φαινόντουσαν φυσικά.
Οι γονείς μου ήταν δάσκαλοι:
Η μητέρα μου, μου έμαθε τι ήταν το καλό και το κακό
και ο πατέρας μου, μου έμαθε την υπακοή.
Αλλά η ξένη ήταν μια παραμυθού, μια πλανεύτρα.
Μας κρατούσε για ώρες μαγεμένους, με τις μυστηριώδεις
ή διασκεδαστικές της, ιστορίες.
Είχε άποψη για ότι έχει σχέση με την πολιτική, την ιστορία, τη τέχνη
ή την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, ούτε θεοί, ούτε δαίμονες…

"Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, ούτε θεοί, ούτε δαίμονες…

Όλα τα δημιουργεί ο Άνθρωπος και ο άνθρωπος… 

Η Δημιουργικότητά μας δεν έχει όρια, παρά μόνο αυτά που βάζει ο φόβος μας και η απώλεια του Εαυτού μας, μέσα σε έναν στυγνό προγραμματισμό, ο οποίος τρέφει το ασυνείδητο… 
Ξεκινάμε με τις καλύτερες προθέσεις και στην πορεία τούτες διαμορφώνονται ασυνείδητα, χωρίς καμία καλή προαίρεση… και το σπουδαίο είναι ότι κανείς δεν αναρωτιέται γιατί…

Υπάρχει και ο Ανώτερος Εαυτός! Τι μας χωρίζει από αυτόν?  Μια άβυσσος ασυνειδησίας, διαμορφωμένη έτσι, ώστε να συγκαλύπτει τον βαθύτερο πόνο μας… Η ουτοπία, η ψευδαίσθηση, η πλάνη… Όλα συναινούν στο να συγκαλύπτουν τον πόνο, σαν τον γύψο που συγκαλύπτει το σπάσιμο ενός μέλους μας, που το κρατάει σταθερό για να μην πονάμε…

Πριν από αυτό το επίπεδο του αληθινού μας Εαυτού, υπάρχει ένα επίπεδο συναισθηματικού χάους… κρυμμένο, ύπουλο, απειλητικό, άγνωστο και γνωστό συγχρόνως… Άγνωστο, γιατί κάνουμε πως δεν το ξέρουμε, και γνωστό γιατί είναι εμφανές μέσα σε όλη μας την Ζωή, σε τούτον τον Κόσμο… Διαβάλλει, εξουσιάζει, πολεμάει, ελέγχει και στραγγίζει από ενέργεια την Ψυχή μας… Μας κλέβει την ζωντάνια, τον Σκοπό μας, την Ζωή μας… Και τούτο το επίπεδο αλληλεπιδρά με τους άλλους, δημιουργώντας συστηματικά και επαναληπτικά τραύματα σε όλους μας! Απογοητεύσεις, θυμούς, ματαιότητες που δεν έχουν τελειωμό… Και εκεί τελειώνει και ο Έρωτας, η Έμπνευση, η Συνύπαρξη… τελειώνει η Σοφία της Δημιουργίας και ξεκινά ένας κύκλος ανοησίας, που επιβουλεύεται κάθε Λογική και Κρίση… Και όλα μετά «χώνονται» στο «γύψο»… έτσι απλά για να μην πονάμε…

Ας κοιτάξουμε με ειλικρίνεια  τι δημιουργούμε… Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον Κόσμο, χρειάζεται να δημιουργούμε και Καλή Ημέρα για εμάς και για τους άλλους, καθημερινά… 

Καλή Ημέρα να φτιάξουμε, που λένε… <3  <3  <3"
Όλα τα δημιουργεί ο Άνθρωπος και ο άνθρωπος…
Η Δημιουργικότητά μας δεν έχει όρια, παρά μόνο αυτά που βάζει ο φόβος μας και η απώλεια του Εαυτού μας, μέσα σε έναν στυγνό προγραμματισμό, ο οποίος τρέφει το ασυνείδητο…
Ξεκινάμε με τις καλύτερες προθέσεις και στην πορεία τούτες διαμορφώνονται ασυνείδητα, χωρίς καμία καλή προαίρεση… και το σπουδαίο είναι ότι κανείς δεν αναρωτιέται γιατί…
Υπάρχει και ο Ανώτερος Εαυτός! Τι μας χωρίζει από αυτόν? Μια άβυσσος ασυνειδησίας, διαμορφωμένη έτσι, ώστε να συγκαλύπτει τον βαθύτερο πόνο μας… Η ουτοπία, η ψευδαίσθηση, η πλάνη… Όλα συναινούν στο να συγκαλύπτουν τον πόνο, σαν τον γύψο που συγκαλύπτει το σπάσιμο ενός μέλους μας, που το κρατάει σταθερό για να μην πονάμε…

Ίσως να έχει πόνο ο δρόμος. Ίσως και μοναξιά. Αλλά είναι ο δικός σου δρόμος, και έχει χαραχτεί από το πάθος σου.

"Ο πόθος, μέχρι να γίνει πραγματική ζωή, θέλει πάθος. Μπορεί να σου είπαν ότι αν σκεφτείς θετικά, το σύμπαν θα στα δώσει όλα. Αν δεν στα έχει δώσει, μην απογοητεύεσαι. Θέλει και πολύ δράση το παιχνίδι αυτό.
Την κάθε στιγμή είσαι σε ένα σταυροδρόμι. Η απόφαση που θα πάρεις για το που θα τραβήξεις, είναι αυτή που μετράει.
Μείνε διψασμένος, άγρυπνος και πεινασμένος. Μην δεχτείς τίποτα λιγότερο από τον πόθο σου. Το βήμα που θα κάνεις, είναι αυτό που θα σε οδηγήσει ή θα σε απομακρύνει. Η θετική σκέψη, χρειάζεται για να κάνεις τα θετικά βήματα.
Δημιουργείς συνέχεια. Σε κάθε σταυροδρόμι. Ίσως να έχει πόνο ο δρόμος. Ίσως και μοναξιά. Αλλά είναι ο δικός σου δρόμος, και έχει χαραχτεί από το πάθος σου.
Στη ζωή αυτή, ίσως να καταφέρεις να κατακτήσεις κορυφές, ίσως και να φτάσεις μόνο μέχρι κάποιο σημείο. Κάνε το σημείο αυτό τη δική σου κορυφή! Αυτοί που απλά συμβιβάστηκαν, αυτοί που ποτέ δεν ακολούθησαν το όραμά τους, αυτοί που είπαν πως από αύριο θα ξεκινήσουν, έχουν μείνει ακόμα στους πρόποδες.
Να ξέρεις, πως σε κάθε σταυροδρόμι, η πορεία που θα σε κάνει να ιδρώνεις στη σκέψη της, που θα σου κόβει τα πόδια από το φόβο, που θα σε κάνει να θες να οπισθοχωρήσεις, που θα στεγνώνει το σάλιο από το στόμα σου, είναι πιθανότερα αυτή που οδηγεί στον πόθο σου. Γιατί αυτή, έχει δράση μέσα της. Και η δράση, πάντα φέρνει κάποιο αποτέλεσμα."

Ο πόθος, μέχρι να γίνει πραγματική ζωή, θέλει πάθος. Μπορεί να σου είπαν ότι αν σκεφτείς θετικά, το σύμπαν θα στα δώσει όλα. Αν δεν στα έχει δώσει, μην απογοητεύεσαι. Θέλει και πολύ δράση το παιχνίδι αυτό.

Την κάθε στιγμή είσαι σε ένα σταυροδρόμι. Η απόφαση που θα πάρεις για το που θα τραβήξεις, είναι αυτή που μετράει.

Μείνε διψασμένος, άγρυπνος και πεινασμένος. Μην δεχτείς τίποτα λιγότερο από τον πόθο σου. Το βήμα που θα κάνεις, είναι αυτό που θα σε οδηγήσει ή θα σε απομακρύνει. Η θετική σκέψη, χρειάζεται για να κάνεις τα θετικά βήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα