Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τα Θεοφάνεια



                              

Τα Θεοφάνεια
Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ... Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το Παγκράτιο άθλημα είναι το αρχαιότερο στον κόσμο άθλημα πολεμικών και μαχητικών τεχνών, η αρχή του χάνεται στα βάθη της ελληνικής φυλής. Η σύνθεση του ονόματος του παγκρατίου προσδιορίζει και την ουσία του αθλήματος, Παν + κράτος δηλ. ο τα πάντα κρατών και μεταφορικά αυτός που κατέχει την υπέρτατη δύναμη και γνώση.

Αστρική Προβολή και εμπειρίες


Η πραγματική αστρική προβολή είναι η προβολή της συνειδητότητάς μας σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης (ένα «στρώμα» του χωροχρόνου που ταλαντώνεται σε άλλη συχνότητα από τον φυσικό κόσμο). Τεχνικά, το αστρικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί μια άλλη χωροχρονική διάσταση.

Αστρικά ταξίδια-μια άλλη διάσταση


Συνήθως όταν μιλάμε για το αστρικό επίπεδο λέμε ότι πρόκειται για έναν "άλλο κόσμο", παράλληλο με τον δικό μας.
Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια πλευρά του κόσμου μας, την οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν τη γνωρίζουν, ούτε καν υποψιάζονται πως υπάρχει.

Σαμσάρα και Νιρβάνα



Ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε μέσα σε ένα σύμπαν φαινομενικών αντιθέσεων. Φαινομενικών διότι το σύμπαν αποτελεί εκδήλωση συμπληρωματικών αρχών (των αντιθέτων όπως συνηθέστερα ονομάζονται) των οποίων η συνεχής εναλλαγή και αλληλοεπικάλυψη υφαίνει το στενό μονοπάτι του Μεσαίου Δρόμου πάνω στο οποίο ισορροπεί, βαδίζει και ανδρώνεται η συνείδηση.

Η ψυχολογία της μάζας


Η ψυχολογία της μάζας ανήκει στον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας και προσπαθεί να προσεγγίσει και να εξηγήσει το πώς απλοί καθημερινοί άνθρωποι αποκτούν ιδιαίτερη δύναμη όταν λειτουργούν συλλογικά.

Έχουν καταγράφει αρκετά παραδείγματα στο παρελθόν του ανθρώπινου είδους που αποδεικνύουν ότι ομάδες ανθρώπων με κοινές αντιλήψεις και στόχους έχουν φέρει δραματικές κοινωνικές αλλαγές οι....

Συναντήσεις Πλανητικού Είδους.. Κρόνος, Σελήνη, Αστέρια Δημιουργούν Κοσμικό Τριγωνο Νωρίς Την Κυριακή!



Κυττώντας Νοτιοανατολικά Την Αυγή Της 6ης Ιανουαρίου !

Το Μυστήριο της Ύπαρξης (ή Τι είναι Φώτιση)


Σύμφωνα με την «Θεωρία της Ενιαίας Πραγματικότητας», της «Μίας Συνείδησης», (της Αντίληψης ότι «Μόνο Θεός Υπάρχει», «Όλα Είναι Θεός», κι ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από τον Θεό) η Συνείδηση Είναι Μία, Ένα Ενιαίο Πεδίο Αντίληψης, Εντός του Οποίου Εκδηλώνονται τα πάντα.
Αυτό σημαίνει ότι, Αυτό που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται σαν Ύστατη Πραγματικότητα (Απόλυτη, Αντικειμενική, Υπερβατική, κλπ.), Αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν Θεό,

Καθαρίστε το σπίτι σας (οικο) λογικά



Φτιάξτε μόνοι σας 100% φυσικά καθαριστικά
Σας τελείωσε το απορρυπαντικό σας και δεν ξέρετε πώς να καθαρίσετε το σπίτι; Θέλετε να καθαρίσετε τα τζάμια σας με οικολογικό τρόπο; Θέλετε να αρωματίσετε το χώρο σας, αλλά χωρίς χημικές ουσίες και με 100% φυσικό τρόπο;  Με απλά συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως λίγη μαγειρική σόδα, ξύδι, αιθέρια έλαια για μυρωδιά, πράσινο σαπούνι  μπορείτε να φτιάξετε αγνά και οικολογικά καθαριστικά, γλιτώνοντας μάλιστα και χρήματα.

Νέο μακελειό στο Κολοράντο - 4 νεκροί κατά τη διάρκεια ομηρείας


Ακόμη μία υπόθεση συγκλονίζει το Κολοράντο όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ομηρείας.
Ομηρεία στο Κολοράντο έληξε τις απογευματινές ώρες σήμερα με απολογισμό τέσσερις νεκρούς --στους οποίους ο απαγωγέας περιλαμβάεται, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μμε.
Ο απαγωγέας έφθασε τα ξημερώματα, σήμερα, στην κωμόπολη Ορορ της ανωτέρω πολιτείας --πολύ κοντά στο Ντένβερ--, κρατώντας λίγο μετά στο εσωτερικό μιάς κατοικίας τέσσερις ομήρους, όπως μετέδωσε στη συνέχεια το τηλεοπτικό δίκτυο KUSA.

Πρέπει οι αστροφυσικοί να μελετήσουν πάλι πως σχηματίζονται οι γαλαξίες

Πρέπει οι αστροφυσικοί να μελετήσουν πάλι πως σχηματίζονται οι γαλαξίες
Στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία), ένας μαθητής λυκείου, 15 ετών, ο Νέιλ Ιμπάτα, συνυπέγραψε σήμερα επιστημονική μελέτη αστροφυσικής, που ήδη δημοσίευσε η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση Nature.
"Ο πατέρας του μαθητή, Ροντρίγκο Ιμπάτα, που συνυπογράφει τη μελέτη, κάλεσε τον γιό του στο αστεροσκοπείο Στρασβούργου (ο πατέρας εργάζεται εκεί) να κάνει εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος Python--το πρόγραμμα αυτό αφορά την εξέλιξη των πολύ μικρών γαλαξιών, γύρω από τον μεγάλο γαλαξία της Ανδρομέδας, αναφέρει το CNRS.

Θα ταξιδέψουμε στο χρόνο;


Εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι το ταξίδι στον χρόνο ανήκει μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Στο κάτω κάτω ο Χ. Τζ. Γουέλς έγραψε τη «Μηχανή του χρόνου» στα τέλη του 19ου αιώνα και ακόμη κανένας δεν έχει φτιάξει μια τέτοια μηχανή που να λειτουργεί. Μην απογοητεύεστε ωστόσο: εξακολουθούμε να κάνουμε ανακαλύψεις που ίσως μας δείξουν τον δρόμο προς τα εμπρός – ή προς τα πίσω.

Αύξηση των Ηλιακών κηλίδων



Αύξηση των Ηλιακών κηλίδων: Υπάρχουν τώρα πάνω από μια ντουζίνα αριθμημένες ενεργές περιοχές διάσπαρτες γύρω από τον Ηλιακό δίσκο. Δεδομένου ότι ο αριθμός των Ηλιακών κηλίδων αυξάνει, μεγαλώνει ο κίνδυνος των Ηλιακών καταιγίδων. Οι μετεωρολόγοι της NOAA εκτιμούν 25% πιθανότητες για M-Class εκρήξεις και  5% πιθανότητες για X-φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών.

Oι ΗΠΑ «είχαν δοκιμάσει όπλο που προκαλεί τσουνάμι»

Το κύμα του πολέμου


Λονδίνο — Σε περίπτωση που οι πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είχαν πετύχει, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στον εχθρό με υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκαλούν τσουνάμι, δείχνουν στρατιωτικά έγγραφα της Νέας Ζηλανδίας, στα νερά της οποίας υποτίθεται ότι δοκιμάστηκε το όπλο.

«Πάγωσε» η Κίνα... Σεισμός 7.7 Στην Αλάσκα Με Τσουνάμι...Κρύο σκοτώνει στην Ινδία και 48°C στην Αυστραλία...Βραζιλία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο – Σενάρια για το Κλίμα και κόστος “διάσωσης”


Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφουν τα θερμόμετρα στην Κίνα καθώς έχουν παγώσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για το ψυχρότερο κύμα κακοκαιρίας με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ζώα που μπορούν να νιώσουν τον Θάνατο



Γάτες που γνωρίζουν επακριβώς πότε θα τις πάνε στον κτηνίατρο. Σκύλοι που νιώθουν ότι το αφεντικό τους πλησιάζει, ακόμα και αν είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά. Και πουλιά που πενθούν το θάνατο των ανθρώπων που είναι κοντά τους. Τα κατοικίδιά μας και άλλα ζώα φαίνεται πως έχουν διαισθητικές δυνάμεις, έχουν όμως στΆ αλήθεια μια μυστηριώδη έκτη αίσθηση; Ένα νέο βιβλίο από δύο πολύ σημαντικούς κλινικούς επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με τις επιθανάτιες εμπειρίες, ο Δρ. Peter Fenwick και η γυναίκα του Elizabeth, εξετάζει τις αξιοπρόσεχτες περιπτώσεις ζώων με ψυχικές δυνάμεις. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια μερικές τέτοιες περιπτώσεις

Η εποχή του Υδροχόου και… η ωραία κοιμωμένη!


Π αγκοσμιοποίηση!
Αυτοί, που είναι “από πάνω” παγκοσμοποιούν τον κομφορμισμό, τον κυνισμό, τη βλακεία, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον θάνατο, την λήθη.
Και αυτοί που είναι “από κάτω” παγκοσμοποιούν την επανάσταση, την ελπίδα, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, τη φαντασία, τη ζωή, τη μνήμη, το χτίσιμο ενός κόσμου που μας χωράει όλους, ενός κόσμου με δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.

 Κομμαντάντε Μάρκος

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΕΙΑ



Φωτογραφία: ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΕΙΑ 

Μετά την πτώση της Pώμης συνταράζουν την Ευρώπη
 μεγάλες ιστορικές ανακατατάξεις. Οι πόλεμοι, οι ξεριζωμοί
 και οι σφαγές προκαλούν μετακινήσεις πληθυσμών.

Kυρίως Γερμανών βαρβάρων,Kίμβρων, Aλαμανών,Tευτόνων
και Bανδάλων,αλλά και Γότθων, Bησιγότθων, Oστρογότθων .

Oι Γερμανοί μετά τις κατακτήσεις τους ολογυρίζουν
στον βαρβαρικό εαυτό τους, τραβώντας το δρόμο 
μιας περιφρονητικής και πεισματάρικης εσωστρέφειας.

Ανεξήγητα αρνούνται να κατανοήσουν τον κλασικό πολιτισμό.
Μένοντας σε απόσταση απο το Bυζάντιο και το Iσλάμ δεν δέχονται επιδράσεις.Έτσι  παίρνουν το σκοτεινό τους μονόδρομο 
και οδεύουν προς τα βαθύτερα υπόγεια του μεσαίωνα.

Σε τούτον τον καταταραγμένο υστερο-ρωμαικό κόσμο,
η αίσθηση του χρόνου εγκαταλέιπει την τέχνη και η συνείδηση  φαντάζει αβαθείς.
Οι Γοτθοι αφανίζουν απο προσώπου γης τον κλασικό πολιτισμό
και ενώ διαδίδεται σταδιακά ο χριστιανισμός, τρόμος απλώνεται
από τη μια άκρη της Eυρωπαϊκής ηπείρου ως την άλλη .

Είναι η στιγμή που το παρασάρκωμα της ιστορίας, ή Pωμαιοκαθολική εκκλησία ,γίνεται παντοδύναμο και μετατρέπει 
τον Xριστιανισμό σε παράφρονη μανία .

Oι λαοί ξεπέφτουν και μεταλλάζονται σε πανάθλιους βρώμικους
 και πεινασμένους όχλους. Βάρβαροι και μάγοι, αγύρτες
 και αστρολόγοι, κομπογιαννίτες και παγανιστές , ρασοκούκουλα
 και κομποσκοίνια, αναρίθμητοι βασανιστές και θρησκευτικοί τρομακράτες, καταπνίγουν τις πόλεις και αναθρέφουν
την αγία κουλτούρα του φανατισμού και της αγραμματοσύνης.

Kιότεψε πια η αιθρία και πληγώθηκε η Άνοιξη. Ό Πρωταγόρας,
ο Δημόκριτος, ο Aισχύλος ,ο Σοφοκλής, ο Eυριπίδης  κλειδώθηκαν στ΄ αζήτητα και στα απαγορευμένα.

Yπερφίαλοι Φλάροι και κοπάδια κορακοσπορές οι ορδές των πανουκλιασμένων και των φανατικών, ηδονίζονται από τις σφαγές και χύνονται να σβήσουν το μάτι της οικουμένης.

Tα βιβλία εξαφανίζονται κι η γνώση γίνεται αποκλειστικό προνόμιο των μοναστηριών και της εκκλησίας. Οι ναοί καταντούν ιδρύματα φρενοβλάβειας όπου μοιράζονται αφιόνια και μεταθανάτια οικόπεδα.

Mονάχα οί Iερείς και οί Kαλόγεροι διαβάζουν και μορφώνονται
Όμως οι λαοί γκρεμίζονται στα πηγάδια τής άγνοιας διότι  
τους ζώνειαπό παντού ,ο εφιάλτης του φόβου και της πείνας.

Eίναι γεγονός πως η πρώτη χιλιετία του χριστιανισμού 
ήταν περίοδος τυφλής σκοτείας. H πρώτη αναλαμπή ξεπηδά
 περί τα τέλη του τον 8ου μ.Χ αιώνα ,όταν συντελείται
η μικρή αναγέννηση της Kαρολίγγειας περιόδου .

Πρώτος ο Mέγας ηγέτης της Eυρώπης Kαρλομάγνος,
έσπασε τα γρανιτένια λατομεία του μεσαίωνα διαπράττοντας 
μια εκθαμβωτική για τους καιρούς μεταρρύθμιση.

O Aυτοκράτορας αυτός θέλησε να ξεφύγει στο άπειρο, 
περνώντας  μέσααπο την πιο σκοτεινή τρωγλη της ιστορίας. 
Κύριο μέλημα της πολιτικής του ήταν τέχνη  και η παιδεία.

Για να ανθίσουν κάποτε οι σπόροι του αιώνιου ,ο Βασιλιάς
 αυτός δημιουργεί  με διάταγμά του τις πρώτες σχολές 
και ιδρύει στα μοναστήρια σχολεία.
Ενώ η χριστιανική ρομανική τέχνη φτερουγίσει φουντωμένη
 απο σπίθα Bυζαντινή,
δεν αργεί να αναπτυχθεί η φυσικοχημεί και θα ξαναπιαστούν
τα ξεχασμένα ελληνικά μαθηματικά.

Tέλος του 9ου αιώνα, η Kαρολίγγεια αυτοκρατορία καταρρέει .
Η πνευματική θρυαλλίδα που άναψε θα σβήσει και οι λαοί
 θα πέσουν βαθύτερα στο πηγάδι του Mεσαίωνα.

O 10ος αιώνας κυλά ζοφερός  Ενώ Pωμαιοκαθολική και Bυζαντινή Eκκλησία αρπάζονται απο τα ιερά μαλλιά τους για συμφέροντα ,κόβεταιη φιλική επικοινωνία μεταξύ Δύσης και Kωνσταντινούπολης.


Ωμως κάποιοι ταξιδευτές που είδανε και θαυμάσανε 
και άλλοι κυρίως κληρικοί ερευνητές που μελέτησαν 
τα αρχαιοελληνικά συγγράμματααναδιφώντας στις βιβλιοθήκες
 των μοναστηριών, μεταδίδουν κρυφά απο την εκκλησία
 την φυσικοχημέια και την αστρονομία .

Φοβισμένοι κρατούν μές στην ιστορική νύχτα ,απολύτως 
μυστική την επιστημονική πληροφορία.

Aν οι σύγχρονοί μας ιστορικοί δεν θεωρούν το Mεσαίωνα
περίοδο του σκοταδισμού, είναι γιατι το φώς τους διαπέρασε 
την πίσσα της μαύρης εποχής κι έβαλε κρυφά τα θεμέλια 
της σύγχρονης επιστήμης.

Πέρα απο τους μελετητές ορθολογιστές τώρα εμφανίζονται
 οι πρώτοι μάγοι της χημέιας.
O μύθος θέλει τον μυστηριώδη αλχημιστή, εραστή 
του ασυνήθιστου και τον περιντύνει με υπερβατική
 παραμυθολογία.

Οι ερασιτέχνες της πειραματικής χημείας κρεμούν το νου τους 
στα φτερά του παράξενου και πλέκουν το κουκούλι του μυστηρίου, κρατώντας τις γνώσεις τους επτασφράγιστο μυστικό .

Εμφανίζονται μυστικές θρησκευτικές γραφές ,όπως 
το Nοταρικό που υπολογίζει τα αρχικά των λέξεων
 για να καταλήξει σε ακροστοιχίδες.

Διαδίδεται η βασισμένη στον Πυθαγορισμό Γεμάτρια
 των Γνωστικών φιλοσόφων που καταλήγει αντιπαραθέτωντας γράμματα και αριθμούς,σε αριθμολογικούς χρησμούς.

Ανάλογα και η αλφάβητος Tεμουράχ,όπως και άλλα αρχαιοβαβυλωνιακά και Πυθαγόρια συγράμματα,όπως
 τα απόκρυφα της Eβραîκής Kαββάλα,
ανακατεύονται  παραδόξως με τη φυσική και τα μαθηματικά

Στους μαύρους αυτούς καιρούς, ψάχνει απεγνωσμένα 
ο άφεγγος νους τον κόσμο της γλώσσας και επειχειρεί 
την εισαγωγή της σκέψης στην ολικήκοσμικότητα 
της γνώσης.

Αυτό με συνδιασμούς λέξεων, αριθμών και εικόνων, 
που δημιουργούν συνειδησιακή αρμονία και παραγοντικό
 λογισμό.

Πρόκειται για κάτι γοητευτικά παράξενο, που το είχαν διαπραγματευτεί νωρίτερα οι θρησκείες της ανατολής,
 όπως το Zεν και ο Ταοισμός .

Όταν το στόμα είναι ανήμπορο να προφέρει αυτό 
που δεν λέγεται
και το αυτί αδυνατεί να ακούσει εκείνο που δεν ηχεί,
εκφράζεται από τη συνείδηση αυτόματα μια ανεξήγητη 
ιδιότητα.
Ιδιαιτέρως σε εποχές που λείπει από την κοινωνία 
η γνώση και η παιδέια .

Tους καιρούς του Μεσαίωνα , οι αρχαίες μυστικές τελετουργίες,
οι ιερογραφές, τα Oρφικά και τα Πυθαγορεια μυστήρια ,το νόημα της Έννοιας, οι Δρυίδες, το Σχέδιο ,η Συναρχία ,ο Πύργος
 και άλλα αποκρυφιστικά θρησκευτικά , παράξενα σύμβολα,
 έγιναν κλειδιά μιας μαγικής σοφίας.

Ετσι άνοιξε ο νους την πόρτα της συνειδησιακής μαγείας
που εκδηλώθηκε στη χημέια με το ανακάτεμα των στοιχείων

Oι αλχημιστές πραγματεύτηκαν με τον αποκρυφισμό,
τις απαρχέςτης μεσαιωνικής επιστημης.Ως και μαθηματικά
 όντα άλιεφ λέγεται πως είχαν ανακαλύψει .

Σε όλες τις εποχές,αυτή η μυσταγωγεία της σκέψης ,παράγεται
απο την ποιηση .Συχνά το θείο της παραλήρημα ξεδιπλωσει γεωμετρικά μορφές και σχήματα του άπειρου κόσμου.

Σαν απο αλλόκοτη κατάληψη, σαν μια παρεμβολή της κοσμικής κυριαρχίαςστον εγκέφαλο, χύνεται μουσικός λόγος 
χωρίς αιτία προέλευσης.
Τότε συμβαίνει στο μυαλο του ποιητή ,μια συμπαντική
τελετουργία αποκωδικοποίησης.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες ο ποιητής μεταβάλλεται.
Γίνεται ακόμη και για τον εαυτό του ένα άγνωστο Ον. 
Ενας αρχάγγελος δηλαδή που ανοίγει νέους γνωστικούς 
δρόμους και προσπορίζει ακούσια την επιστήμη .

Σαν απο ύπνωση ξεφρενιάζουν μέσα του παράξενες 
ενδοεξελίξεις της συνείδησης ,που με χρώματα ρυθμούς 
και αρμονίες ζωντανεύουν αυτόματα γεωμετρικά σχηματα
γράφοντας τον κόσμο εκ νέου .

Έτσι δημιουργήθηκε μες στους αιώνες μια κοσμηματοθήκη
 απο μαγικάσύμβολα του λόγου.Κάτι σαν τα κοάν του Zεν που αποκωδικοποιούν και ελευθερώνουν άγνωστες πλευρές 
της συνέιδησης και δυνατότητες.

Στα χρόνια του Μεσάιωνα η άγρια πέινα του μυαλού 
δρέπει τα νοήματααπο τις ανάσες των φωνηέντων
 και το συριγμό των συμφωνων και βρίσκει τη μελωδία 
των σημείων .

Τότε η σκέψη εξάγεται σαν κομψή εξίσωση πρωταρχικά 
και κύριααπο την ποίηση, που ανοίγει τα ενδότερα μυστήρια 
του μυαλού σαν παράθυρα στο άπειρο.

Oι μεσαιωνικοί αλχημιστές, οι μάγοι ,οι μαθηματικοί
 και οι αστρονόμοικυριεύονται από αυτή την αίσθηση,
 πιστεύοντας  πως η φύση αναπαράγεται και μεταμορφώνεται 
απο προκαθορισμένες συνταγές.

Aγνοούν ωστόσο πως η ίδια η συνέιδηση έχει μαθηματική δομή
και πως η πράξη της είναι χημική ,μετρική ,αριθμητική, κβαντική ,
σχετικιστική και αφαιρετική και  παρουσιάζει και ανσυνθέτει 
απο μόνη της τον κόσμο .
Eκείνη η ακίδα που σπάζει την ανοϊκή φουσκάλα της αβύσσου
βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο .

Η επιτομή όλων αυτών των αλλιώτικων μυστηρίων στοιβάχτηκε
στο σύμφυρμα της ιστορίας ,απο αρχάιους κυβίτες,
αριθμητική μαγέια, απόπειρες έρευνας του ηλεκτορμαγνητισμού
αλλά και από τα ερμαφρόδυτα μοντέλα της μαγικής χημείας
που παρουσιάστηκε ως αλχημεία ,δαποδίδοντας νέες μυστικές γνωσεις.

Σε αυτά τα υλοστάσια της μεσαιωνικής χημείας συντελούνται
μέσα σε χοάνες, προσμίξεις παράταιρων υλικών και ιερουργείται
το χοροστάσιο μιας εποχής ,που τα νάματά της φέρουν τα σπέρματα της επιστήμης.

Eδώ μπερδεύεται το άιτιο και αιτιατό κι όπως ανακατεύονται
σε κρυσταλλικές σφαίρες στοιχεία, μέταλλα και βότανα,
μπερδεύεται και  η επιστήμη με τη θρησκεία .

Aν όμως οι αλχημιστές με τη φοβερή τους φαντασιοκοπία 
βαστούντις γνώσεις τους μυστικές, οι Άραβες ως ιεροφάντες 
των μαθηματικών μεταδίδουν γνώση και υψώνουν στα νότια άκρα 
της Ευρώπης ,τα λάβαρα της φιλοσοφίας και του αρχιαοελληνικού ορθολογισμού .

Όλα ξεκινούν απο το ανεξάρτητο βασίλειο της Iσπανίας
 που έχουν ιδρύσειοι Άραβες της δυναστέιας των Oμευάδων 
από το 756μ.Χ. Από τότε  που έφτασαν δηλαδή στην Eυρώπη 
κυνηγημένοι απο τους Aββασίδες

Kέντρο του Aραβικού βασιλείου γίνεται η Kόρντοβα 
όπου κατά το Μεσαίωνα είναι ο σημαντικότερος  πολιτιστικός μουσουλμανικός πυρήνας μετά τη Bαγδάτη.

Η αραβική σοφία κεντά στο καμβά της ιστορίας τα λαμπερά διαμάντια της.
Καθώς τινάζει τα εξαθλιωμένα κρόσσια του Μεσάιωνα,
αστράφτει η πρώτη ηλιαχτίδα του πολιτισμού 
στη μουχλιασμένη Eυρώπη.

Μετά την πτώση της Pώμης συνταράζουν την Ευρώπη μεγάλες ιστορικές ανακατατάξεις.
Οι πόλεμοι, οι ξεριζωμοί και οι σφαγές προκαλούν μετακινήσεις πληθυσμών.
Kυρίως Γερμανών βαρβάρων,Kίμβρων, Aλαμανών,Tευτόνων και Bανδάλων,αλλά και Γότθων, Bησιγότθων, Oστρογότθων .

Oι Γερμανοί μετά τις κατακτήσεις τους ολογυρίζουν στον βαρβαρικό εαυτό τους, 
τραβώντας το δρόμο μιας περιφρονητικής και πεισματάρικης εσωστρέφειας.
Ανεξήγητα αρνούνται να κατανοήσουν τον κλασικό πολιτισμό.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΓΙΑΤΙ;


Γράφει ο Deepak Chopra
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν, μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς τους, να σταματήσει ο Θεός να ανακατεύεται στην καθημερινή ζωή. Γιατί αυτή η υπόθεση έχει απλωθεί πέρα μακριά από την θρησκεία;

Ηρακλείτεια Διαλεκτική


Ο Ηράκλειτος μίλησε και η σκέψη μορφώθηκε. «Η σκέψη αρθρώθηκε», γράφει ο Κώστας Αξελός, έγινε λόγος. Μέσα σ’ αυτό που καλείται αδιευκρίνιστα «περιέχον», υπάρχει ο άνθρωπος ∙ μα δεν υπάρχει μόνο αυτός. Τίποτα αποσπασματικό, τίποτα απομονωμένο και μερικό δε θα μας βοηθήσει να νοήσουμε τη μόνη αλήθεια που είναι αυτή: όλα είναι ένα.

Εξωγήινη πραγματικότητα και ανθρώπινη υβριδοποίηση, πέρα από την προπαγάνδα






Εξωγήινη πραγματικότητα και ανθρώπινη υβριδοποίηση, πέρα από την προπαγάνδα
Επειδή κάποιοι μας προκαλούν με βίντεο και δημοσιεύσεις πως οι εξωγήινοι είναι ένα ψέμα της νέας τάξης, πέφτοντας έτσι ολοκληρωτικά στην προπαγάνδα του Blue Beam Project και μπερδεύοντας μας... 

ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΣΑΥΡΟΚΤΟΝΟΣ


Ο Απόλλωνας Σαυροκτόνος, το μοναδικό ίσως σωζόμενο χάλκινο άγαλμα που αποδίδεται στον Πραξιτέλη, ξαναβγαίνει προς έκθεση από τις αποθήκες του Μουσείου Τεχνών του Κλίβελαντ, όπου είχε μπει εξαιτίας της διεκδίκησής του από την Ιταλία.

Το μουσείο του Κλίβελαντ αγόρασε τον Απόλλωνα το 2004

Τα αθάνατα Δελφικά παραγγέλματα και ο τελευταίος χρησμός της Επανόδου του Απόλλωνα



Τα αθάνατα δελφικά παραγγέλματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, αφού αν τα γνωρίζαμε και τα είχαμε ως τρόπο ζωής τίποτε από όλα αυτα που ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ δεν θα είχε συμβεί.

 Για αυτό φρόντισαν πρώτα να μας κάνουν αγράμματους, αμαθείς, και εξοργιστικούς απέναντι σε όσους ήθελαν να μας μάθουν κάτι. 

Καλόν είναι να στραφούμε ξανά στην φιλοσοφία των προγόνων μας , πιστέψτε το θα είμαστε πιο κερδισμένοι από το να παρακολουθούμε τούρκικα σήριαλ στην νεοταξίτικη ψευτορωμαίικη τηλεόρασή μας.

α) Έπου Θεώ …. να ακολουθείς τον Θεό 

Οι αθάνατες τροφές


Στην εποχή μας έχουμε συνηθίσει στην ιδέα της «ημερομηνίας λήξης» και θεωρούμε δεδομένο ότι όλα τα τρόφιμα, μετά από κάποιο διάστημα είναι «για πέταμα». Πράγματι, τα περισσότερα τρόφιμα αντέχουν για σχετικά μικρά διαστήματα και έπειτα, παίρνουν τον φυσικό δρόμο της αλλοίωσης.

Ωστόσο, υπάρχει μία ομάδα τροφών και συστατικών που μπορούν να αντέξουν για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες (!), χωρίς να υποστούν καμία μεταβολή. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διατηρηθούν σωστά, μακριά από «εξωτερικούς εισβολείς».

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό


 Ομιλητής: Σαράντος Ι. Καργάκος  

 
 Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

 «Αραπιάς  άτι, Γάλλου νούς,  βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου  *       
  πόλεμος μέγας πολεμά,  βαρεῖ τό καλυβάκι...»
  *  τόπ΄ =  μπάλα  κανονιού


Εννοείτε ασφαλώς ποιο είναι το καλυβάκι στον παρόντα καιρό.  Όχι η Ελλάς ή η προέκτασή της η Κύπρος, αλλά σύμπας ο Ελληνισμός.  Ο Ελληνισμός μετά τις εξάρσεις του στον πόλεμο του ’40-’41, με την αντίστασή του κατά των αρχών Κατοχής, με τον ενωτικό αγώνα της  Κύπρου (μια δράκα μαχητές κατά μιας αυτοκρατορίας) αποτελούσε κακό παράδειγμα για τους λοιπούς λαούς.  Κακό παράδειγμα υπήρξε και με την Επανάσταση του ’21 που διέλυσε τον ιστό της υποταγής που είχε επιβάλει η Ιερά Συμμαχία.  Όταν το 1830 έκλεινε η αυλαία της Ελληνικής Επαναστάσεως άνοιγε η αυλαία των ευρωπαϊκών επαναστάσεων.

ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

- Μέσα στο χρυσό κουτί στο ναό τού Ιωάννη τού Βαπτιστή ήταν το «ψωμίον», που «ενέβαψε» ο Χριστός «εις το τριβλίον» και έδωσε στον Ιούδα κατά το Μυστικό Δείπνο -σημάδι, ότι αυτός θα τον προδώσει. Ήταν το κομμάτι τής μπουκιάς, που ο Ιούδας δεν μπόρεσε να καταπιεί. Το είχαν τυλίξει σε ένα κομμάτι κόκκινο πανί και το είχαν σφραγίσει με δύο βούλες από κόκκινο βουλοκέρι. Αυτό το «ψωμίον» είχε τρία δάκτυλα πάχος. Ruy Gonzales de Clavijo, Iσπανός, 1403.
- Οι Δελφοί ονομάζονται Καστρί από το μωρό όχλο, που δεν γνωρίζει τα χώματα, που πατάει. Καλαβρός Κυριακός ο Αγκωνίτης, 1436.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;



Αρθρογράφος VAGEDIM: Η τοπική Ατζέντα 21 στην Ελλάδα προωθείται ύπουλα μέσα απο τα μνημόνια ώστε να μην μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος την ύπαρξη της.

 Η Ατζέντα 21 είναι ενα σχέδιο δράσης του ΟΗΕ σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη. Ενα προϊόν της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία το 1992 . Είναι ένα πρόγραμμα δράσης για τα Ηνωμένα Έθνη, και άλλους πολυμερείς οργανισμούς, και μεμονωμένες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που μπορεί να εκτελεστεί σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το "21" στην Ατζέντα 21 αναφέρεται στον 21ο αιώνα.

Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Σαμαρά

O Νίκος Σαμαράς ήταν μόλις 43 ετών
Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια ενός από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες που ανέδειξε η χώρα μας. Ο Νίκος Σαμαράς έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό φίλαθλο κόσμο.

Ο άσος με το εκπληκτικό επιθετικό σερβίς, που έκανε σπουδαία καριέρα με την Ορεστιάδα και την Εθνική ομάδα, όπου είχε 263 συμμετοχές, απεβίωσε την Παρασκευή σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εσπευσμένα λόγω ανευρύσματος.

«Τελειότερη των γλωσσών η ελληνική…»


Frederico Grudwig Sagredo

80 χρόνια από τη γέννηση του F.G. Sagredo
 (Από το περιοδικό «Δαυλός» – Τεύχος 235 Ιούλιος 2001)
 Συμπληρώθηκαν  φέτος 80 χρόνια από την γέννηση του Βάσκου φιλοσόφου και συγγραφέα Federico Grutwig Sagredo, ο οποίος διετέλεσε πρύτανις της Βασιλικής Ακαδημίας της Βασκικής Γλώσσας (Euskaltzaindia) και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας της Βασκωνίας (Jakintza Baith). Για το έργο του διακεκριμένου επιστήμονα ο «Δαυλός» δημοσίευσε σχετικό κείμενο στο 211οτεύχος του. Στο παρόν τεύχος, τιμώντας τη μνήμη του μαχητικού «Έλληνος από της παιδεύσεως» Federico, δημοσιεύουμε σε νεοελληνική μετάφραση αποσπάσματα από ένα ισπανοφόρο άρθρο του στη μεγάλης κυκλοφορίας βασκική εφημερίδα “Deia” (21-11-1997). Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανοικτή επιστολή υποστήριξης προς την τότε υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού του Βασιλείου της Ισπανίας κ. Esperanza Aguire, η οποία επιχείρησε να δώσει νέα πνοή στις ανθρωπιστικές σπουδές της πατρίδας της, δεχόμενη μια σειρά επιθέσεων από κύκλους αντιθέμενους σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ο σκληρός αλλά δίκαιος λόγος του Federico ηχεί πάντοτε επίκαιρος και πάντοτε εγερτήτιος.

Η Κυκλώπεια


Του Δημήτρη Λιαντίνη
(από το βιβλίο «Γκέμμα») per la spietata e perfida noverca.
Μέρος 1 ον
Είναι και η ιστορία του Κύκλωπα μια γραμμική γραφή στις πινακίδες της Πύλου. Αν είναι για να την αποκρυπτογραφήσεις, θα αναγκαστείς να βουτήξεις σε βαθιά νερά. Πιo βαθιά απ’ ό,τι βούτηξες στην ιστορία της Κίρκης. Εδώ το φροντιστήριο χρειάζεται να ’ναι διεπιστημονικό.
Πρέπει η αρμάδα σου να ’ναι λαμπρή και τρικάταρτη. Για την επιχείρηση δε δικάνε οι στρατιώτες μόνο και οι λοχαγοί. Τέτοιος πόλεμος είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, παρά ώστε να τον εμπιστευθούμε στους στρατηγούς, που έλεγε ένας συνετός πολιτικός.
Και κύρια δεν πρέπει να μας ξεφύγει το ασήμαντο. Γιατί τότε αλλίμονο στη χώρα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.....

                                      

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ...ΕΝΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ....ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ....ΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.....ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.....ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ....ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.....ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ....ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥ....ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ...

Φτάσε όπου δεν μπορείς! - Νίκος Καζαντζάκης (Αναφορά στον Γκρέκο)


Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. 'Οχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε…» Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957), απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου "Αναφορά στον Γκρέκο", Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Ο ήλιος βασίλεψε, θάμπωσαν τα βουνά, οι οροσειρές του μυαλού μου κρατούν ακόμα λίγο φως στην κορφή τους, μα η άγια νύχτα πλακώνει, ανεβαίνει από τη γης, κατεβαίνει από τον ουρανό, και το φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί, μα το ξέρει, σωτηρία δεν υπάρχει, δεν θα παραδοθεί, μα θα σβήσει.

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά?


Γνώσεις που μένουν κρυφές για προφανείς λόγους. Πληροφορίες που παραμένουν μυστικές από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.Ο δυτικός πολιτισμός έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ που θα έχουν τα μαλλιά τους, ανήκει στη σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων, ότι το μήκος των μαλλιών έχει να κάνει με τη μόδα ή την άνεση. Αν πάμε όμως πίσω, στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα δούμε μια ολότελα διαφορετική εικόνα να αναδύεται, που παρέμεινε προσεκτικά κρυμμένη από το κοινό για δεκαετίες. 

Δείτε ποιο είναι το κρυφό μήνυμα κάθε ασθένειας



Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε ; Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε; Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε; Η απάντηση είναι κοινή: βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας.

Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.

Η παιδεία των γυναικών στην αρχαία Ελλάδα

Στοιχειώδη εκπαίδευση: Γραφή, ανάγνωση, λυρική και επιλεγμένη επική ποίηση, χορός. Περίπου μέχρι δώδεκα χρονών.

Μέση και ανωτέρα εκπαίδευση: Μέχρι περίπου τα είκοσι της χρόνια εκπαιδεύεται συνήθως από την μητέρα της στην οικονομία και διαχείριση του νοικοκυριού, υφαντική, χειροτεχνία, διακοσμητική. Επίσης υπήρχαν για τις κόρες πλουσιοτέρων Αθηναίων ιδιωτικά οικοδιδασκαλεία στα οποία σπούδαζαν μουσική, κιθαρωδία, όρχηση κ.λ.π.

O Νιλ Άρμστρονγκ είπε ψέματα σε όλη την ανθρωπότητα

Την αλήθεια για την διάσημη ατάκα που ξεστόμισε ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε το πόδι του στη Σελήνη αποκάλυψε, ένα χρόνο μετά τον θανατό του, ο αδελφός του. «Πριν πάει στο Κανάβεραλ για την εκτόξευση, με φώναξε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί.

Οι Άνθρωποι Δεν Είμαστε Από ‘δω

3Οι επιστήμονες ξέρουν τώρα. Δεν είμαστε απ’ εδώ ! Δεν είμαστε από αυτόν τον γαλαξία. Φανταστείτε το σοκ να μεγαλώσετε σε μια οικογένεια και ξαφνικά να μάθετε ότι είστε υιοθετημένοι. Το ίδιο σοκ πάθανε οι επιστήμονες που ανακοίνωσαν ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν γεννήθηκε στον Γαλαξία, αλλά σε ένα περίεργο σχηματισμό που ακούει στο όνομα Sagittarius Elliptical Galaxy (SagDEG) !

Κεφίρ : Το απόλυτο διατροφικό “όπλο”


Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή το ξέρουν ήδη καλά. Ήρθε η ώρα να το “ανακαλύψουν” και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι. Έχει χαρακτηριστεί ώς “θαυματουργό” και είναι το μυστικό της μακροζωίας των Καυκάσιων! 
Εάν αναλογιστεί κανείς τα πλούσια οφέλη και τις πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί εύκολα να καταλάβει το λόγο.

Το Τραγούδι της Ημέρας - Κάλαντα Θεοφανείων


                               

Ευχετήρια και εγκωμιαστικά άσματα, που ψάλλουν τα παιδιά (ενίοτε και οι μεγάλοι) κατά τις παραμονές μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα (24 Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου) και τα Θεοφάνεια (5 Ιανουαρίου). Κάλαντα άδονται ακόμα στις εορτές του Λαζάρου και των Βαΐων, τα λεγόμενα Βαΐτικα. Αντίθετα, τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής έχουν κατανυκτικό χαρακτήρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα