Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νιώθουν τα ζώα σεξουαλική ηδονή;


Στα περισσότερα ζώα, όπως και στον άνθρωπο, η σεξουαλική πράξη προκαλεί ευχαρίστηση - αυτό ισχύει τουλάχιστον για τα σπονδυλωτά (αρσενικά και θηλυκά). Η ηδονή είναι ένα στρατήγημα της φύσης -πιο σωστά, της φυσικής επιλογής- για την εξασφάλιση της αναπαραγωγής και της διαιώνισης των ειδών.

Πράγματι η πράξη του ζευγαρώματος απαιτεί τόση σπατάλη ενέργειας (αναζήτηση συντρόφου, φλερτ, μάχη με τους ανταγωνιστές για την κατάκτησή του), ώστε κανείς ποτέ δε θα επιδίδονταν σ' αυτό το "άθλημα" αν απουσίαζε το δέλεαρ της ηδονής. Στα ζώα δεν υπάρχει συνειδητή αναζήτηση της ηδονής αλλά απλώς ενστικτώδης ικανοποίηση της σεξουαλικής ορμής.

Ρατσισμός τι είναι πραγματικά


Για να γράψω αυτή την εγγραφή πήρα αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σε ένα "blog" και τα σχόλια που ακλούθησαν και παρ'οτι ο αρθρογράφος-blogger διευκρίνιζε πως δεν υπάρχει ρατσιστική διάθεση αρκετά σχόλια από κάτω εξέφραζαν αντίθετη άποψη.

Τι είναι ρατσισμός; Σύμφωνα με την wikipedia Ο ρατσισμός (racism) είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων.

Οι ρατσιστές πιστεύουν, σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.

Σήμερα παρ' όλα αυτά για ανεξήγητους λόγους έχει χαθεί το νόημα της λέξης ρατσισμός και θεωρείται ρατσιστική οποιαδήποτε άποψη εναντίον ενός γεγονότος που περικλείει άτομο διαφορετικής κοινωνικής, φυλετικής  η θρησκευτικής ομάδας, ακόμα κι αν δεν κατακρίνετε απλά αυτό το άτομο (π.χ το άρθρο από το όποιο πήρα την αφορμή). Λόγο απλά της έμφυτης συνήθειας κάποιων ατόμων να εναντιώνονται σε οποιαδήποτε άποψη, μη ταυτόσημη με τη δική τους, αλλά συχνά και λόγο πολιτικής προπαγάνδας η λέξη ρατσισμός δίχως την αρχική, πραγματική έννοια της υφίσταται ως ένα ισχυρό επιχείρημα στα χεριά αυτών των "εναντιακιδων".

Αυτό που είμαστε, από τον Ίρβιν Γιάλομ


Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. 
Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα.
Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό). Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι.
Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. Αν και οι σκέψεις αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τα υπαρξιακά θέματα, παρ' όλ' αυτά μας βοηθούν να μετακινηθούμε από ένα επιφανειακό επίπεδο προς βαθύτερα ζητήματα.

Νέοι για πάντα!


Είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να ζούμε μέχρι τα 120. Όμως ο βιογεροντολόγος Όμπρεϊ ντε Γκρέι ξεπερνά αυτό το όριο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, θα μπορούσαμε να ζούμε ακόμα και 500 χρόνια υγιείς. Για να το αποδείξει, του είναι απαραίτητη οικονομική χρηματοδότηση ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Βρετανός επιστήμονας Όντρεϊ ντε Γκρέι παρουσιάζει ένα φιλόδοξο επιστημονικό πρόγραμμα που αποτελεί σημαντική πρόκληση για την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ζητά την επένδυση ενός δις δολαρίων στην τεχνολογία και την έρευνα της γενετικής, προκειμένου να προωθήσει το εκκεντρικό σχέδιό του, που έχει στόχο να μας χαρίσει αιώνια ζωή. «Το ερώτημα που προκύπτει για τη μακροζωία είναι ποια θα είναι η ποιότητα ζωής», επισημαίνει η Μ. Βιολάκη-Παρασκευά, πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (ΕΙΓΕ).

Επιτέλους: βρέθηκαν τα λεφτά..!


 

Τελειώσαν τα βάσανά μας, φίλοι μου!
Τέλος τα μνημόνια, τέλος η λιτότητα, τέλος η κρίση, τέλος η τρόικα!
Είναι οριστικό: τελικά, λεφτά υπάρχουν!
Ο Σαμαράς τα βρήκε θαμένα στην αυλή, τα ανέσυρε και τα μοιράζει στον κόσμο!
Το αφεντικό τρελάθηκε!
Τι φοροελαφρύνσεις, τι ελαφρύνσεις δανείων, τι μείωση τιμής πετρελαίου,τι αυξήσεις μισθών, τι άρση των παλιών μειώσεων σε ενστόλους, τι θέσεις εργασίας, τι δε χρειαζόμαστε το ΔΝΤ...
Επομένως, υπάρχουν τα λεφτά!
Έτσι ομολόγησε χθες ο Αντώνης...

Εσύ τι θα έκανες; Μαζικός Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον ιό Έμπολα σε παιδιά και μεγάλους – Πιθανό σενάριο στο άμεσο μέλλον




Είναι γνωστό πως όποιος έχει την “πίτα και το μαχαίρι” μπορεί να σχεδιάσει την έκβαση οποιασδήποτε κατάστασης όπως αυτός επιθυμεί…
Εξάλλου την ιστορία και τα “διαδικαστικά” πάντοτε τα έγραφαν οι νικητές.
Αυτοί που κρατούν τα “γκέμνια” αυτού του κόσμου δεν θα προβούν σε βιαστικές κινήσεις ,ούτε θα αργοπορήσουν φυσικά στο ραντεβού με το χρονόγραμμα τους.
To polemiko-imerologio παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος του Ιού Έμπολα και κρίνει πως ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να γίνουν κάποιες ερωτήσεις.
Είναι αυτή η στιγμή που θα μπορούσαν να προωθήσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Ιού Έμπολα,ενεργοποιώντας την προπαγάνδα τους μέσω των ΜΜΕ , για να πείσουν την παγκόσμια συνείδηση πως πρέπει να εμβολιαστεί;
Είναι τελικώς τόσο επικίνδυνος ο Ιός, που έχει μετατραπεί σε πανδημία, ώστε να χρειαστεί υποχρεωτικός και μαζικός εμβολιασμός;

Με αυτή τη διατροφή δεν θα αρρωστήσετε το χειμώνα

Με αυτή τη διατροφή δεν θα αρρωστήσετε το χειμώνα


Η διατροφή μας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την αποκατάσταση του οργανισμού μας μετά το καλοκαίρι, όσο και για την θωράκισή του ενόψει του χειμώνα. Είναι η εποχή που κάνουμε μια ανασυγκρότηση και θέτουμε νέους στόχους.

Φθινόπωρο και διατροφή: πως θα θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας για τα κρύα που έρχονται!

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα.

Κάποιες συμβουλές διατροφής θα μας βοηθήσουν ώστε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται.

Ζευγαρωμα σε φυσικό επίπεδο

 ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

  Στην πράξη λοιπόν το ζευγάρωμα σε φυσικό επίπεδο ξεκινά από το: 

  - Πρώτο, κατώτερο σημείο με την επαφή των γεννητικών οργάνων, μεταξύ δύο διαφορετικών, σε φύλο, σωμάτων και είναι μικρής χρονικής διάρκειας.   

- Στο δεύτερο επίπεδο, στο οποίο λειτουργεί η ενστικτώδης παρόρμηση, προκαλείται η έλξη. Έτσι, στο ζευγάρι προκαλείται αμοιβαίο πάθος. Εδώ μπορεί να υπάρξει έλξη και από όμοιο φύλο. Ο χρόνος διάρκειας ορίζεται από την επιθυμία. 

 - Στο τρίτο επίπεδο, που γίνεται η έγχυση του ανδρικού σπέρματος στο γυναικείο κόλπο, προϋποθέτει τρυφερότητα, συμπόνια, προστατευτικότητα. Γι' αυτό ο χρόνος είναι ανάλογος αυτών των συναισθημάτων.  

Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει τα πιστεύω μας για τους εξωγήινους

Πιστεύετε στους εξωγήινους;
Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει την πιθανότητα των πιστεύω μας για τους εξωγήινους μας λέει ο αστρονόμος David Weintraub από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί και έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο αναφέρει το πόσο πιθανό είναι για τις θρησκείες να τους δεχτούν.

Η μελέτη αποκαλύπτει:
Το 55% των Άθεων πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι Το 44% των μουσουλμάνων Το 37% από τους Εβραίους Το 32% των Χριστιανών πιστεύουν σε εξωγήινους

Ανακαλύφθηκαν βραχογραφίες 40.000 ετών - ξαναγράφουν την... προϊστορία της Τέχνης




Βραχογραφίες ηλικίας 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε σπήλαια στην Ινδονησία, οι οποίες μπορεί να είναι οι αρχαιότερες που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. 

Σε κάθε περίπτωση, η ανακάλυψη αναγκάζει τους επιστήμονες να ξαναγράψουν το αρχικό κεφάλαιο στην ιστορία της τέχνης, καθώς αποδεικνύεται ότι, πέρα από τα σπήλαια της Γαλλίας και της Ισπανίας με τις διάσημες βραχογραφίες, μια αντίστοιχη καλλιτεχνική δραστηριότητα αναπτυσσόταν παράλληλα και στην άλλη πλευρά του πλανήτη, κάτι άγνωστο έως τώρα.

Οι ινδονησιακές βραχογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν ζώα και ανθρώπινες παλάμες (που θυμίζουν την τεχνική του «στένσιλ»), έχουν ζωγραφιστεί στο εσωτερικό επτά ασβεστολιθικών σπηλαίων του μεγάλου νησιού Σουλαβέζι. Για τη δημιουργία των περισσότερων βραχογραφιών χρησιμοποιήθηκε μια χρωστική ουσία, που λέγεται ερυθρά ώχρα.

Έως τώρα πιστευόταν ότι η Δυτική Ευρώπη αποτελεί το λίκνο της τέχνης, πριν περίπου 35.000 έως 40.000 χρόνια. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα