Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ασφαλείς οι αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού

Εκκενώθηκε το αμερικανικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Οι έξι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι ασφαλείς και έχουν καταφύγει στο ρωσικό τμήμα του ISS, αφού σήμανε ο συναγερμός στο αμερικανικό τμήμα του, ανακοίνωσε σήμερα η Nasa.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι αιτία του συναγερμού ήταν η διαρροή αμμωνίας, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ρωσικές αρχές.
«Οι ελεγκτές της πτήσης του ISS δεν γνωρίζουν εάν ο συναγερμός σήμανε λόγω της αύξησης της πίεσης, εξαιτίας κάποιου ελαττωματικού αισθητήρα ή λόγω προβλήματος στο λογισμικό» ανέφερε η Nasa μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Το πλήρωμα είναι ασφαλές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία διαρροή αμμωνίας. Το πλήρωμα αντέδρασε μετά την αύξηση της πίεσης στο κύκλωμα ψύξης», πρόσθεσε.

Εχέφρονες σε μέρη για παράφρονες


alice

Lewis Carroll, Alice in Wonderland
Ήταν 1972. Μόλις είχε παραιτηθεί ο Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Σπύρος Άγκνιου. Ο Τόμας Σαζ είχε γράψει το βιβλίο The Myth of Mental Illness. O Ρ. Ν. Λανγκ είχε προκαλέσει τους ψυχιάτρους να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τη σχιζοφρένεια και να τη δουν σαν μία πιθανή μορφή ποίησης. Μέχρι πρότινος, οι σημαίες κυμάτιζαν ακόμα στην άκρη της κάνης των όπλων σηματοδοτώντας την κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ. Ο Ντέιβιντ Ρόζενχαν, που είχε προσφάτως «πολιτογραφηθεί» ψυχολόγος και ήταν επίσης πτυχιούχος Νομικής, δεν είχε πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ, αλλά σύμφωνα με κάποιο συνεργάτη του είχε παρατηρήσει πόσοι άνδρες κατέφευγαν στο πρόσχημα της ψυχικής νόσου για να αποφύγουν τη στρατολογία. Ήταν σχετικά εύκολο να προσποιηθείς κάποια συμπτώματα – άραγε πόσο εύκολο ήταν ακριβώς; Ο Ρόζενχαν αποφάσισε να δοκιμάσει πόσο ικανοί είναι οι ψυχίατροι να διαχωρίζουν τους «εχέφρονες» από τους «παράφρονες».

Σακχαρώδης διαβήτης στα παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μια νέα ινσουλίνη δίνει λύση προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής (degludec)


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Όλο και περισσότερα βρέφη και παιδιά πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. 
Ο διαβήτης είναι μια πάθηση όπου το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τη γλυκόζη που λαμβάνουμε από τα τρόφιμα για τη μετατροπή της σε ενέργεια. Χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης έκκρισης της ινσουλίνης από το πάγκρεας, είτε λόγω ελάττωσης της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη.

O σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι το δεύτερο σε συχνότητα χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας μετά το άσθμα και παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αύξηση 3-5% ετησίως. 
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF), εκτιμάται ότι 497.100 παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 με τα ποσοστά του διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά να είναι επίσης σε αύξηση.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 130 νέες περιπτώσεις σε παιδιά ηλικίας 0-14 ετών. Στη χώρα μας περισσότερα από 35.000 παιδιά πάσχουν από διαβήτη και χρειάζεται να κάνουν καθημερινά 4 ενέσεις ινσουλίνης. Δεν είναι λοιπόν λίγα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβήτη στις μέρες μας και για αυτό ακριβώς το λόγο οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι ούτως ώστε να είναι σε θέση να τους παράσχουν την απαραίτητη φροντίδα και βοήθεια.

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον. Αυτά είναι ευχάριστα νέα για του λάτρεις της νοικοκυροσύνης. Τι γίνεται όμως με τους μη οργανωτικούς τύπους ανθρώπων?
Είναι καταδικασμένοι να κυλιούνται αβοήθητοι μέσα στους σωρούς ακαταστασίας που τους περιβάλλει, αιωνίως? Και φυσικά όχι! Με λίγη προσπάθεια, ο κάθε ένας μας μπορεί να γίνει επιδέξια οργανωτικός και να απολαύσει τα οφέλη μιας μεθοδικής ζωής.
Αν η ακαταστασία, σας έχει κατακλίσει,

αρχείο λήψης

Δώστε μια ευκαιρία στο πρόγραμμα των 10-βημάτων για το πώς θα οργανώσετε την ζωή σας.

Οι προφητείες του Βασίλη Λεβέντη από το 1992 για αυτά που ζούμε μέχρι σήμερα. (Βίντεο)


Ξετυλίγουμε σε ένα 13λεπτο βίντεο το κουβάρι της φαύλης Μεταπολίτευσης που περνά μπροστά από τα μάτια μας σα ταινία με τις προφητείες και τις προβλέψεις του Βασίλη Λεβέντη...

Διάλεξε την ζωή σου

σκαααααScreenshot_1 (1)Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας κάποτε χαρακτηρίστηκαν αδύνατα και κάποιος απέδειξε ότι το αδύνατο ήταν δυνατό.
Άνθρωποι που κρίθηκαν ετοιμοθάνατοι σηκώθηκαν πάνω και είπαν. Στο διάβολο, εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω. Και δεν πέθαναν.
Μιλάμε ότι δεν πέθαναν! Διαβάστε την Ανατομία της ασθένειας του Νόρμαν Κάζιν. Τον είχαν θεωρήσει ετοιμοθάνατο και του είχαν δώσει μόνο δυο μήνες ζωή. Αντί γι΄αυτό ο άνθρωπος γράφει τώρα άρθρα για το Saturday Review, κάνει διαλέξεις σ΄όλο τον κόσμο, έγραψε ένα βιβλίο. Είναι γεμάτος ενέργεια, θαυμάσιος – αρνήθηκε να πεθάνει!
Πες ναι στη ζωή! Ναι… στο θαύμα, στη χαρά, στην απελπισία. Ναι… στον πόνο, ναι σ΄αυτό που δεν καταλαβαίνεις. Δοκίμασε το ελπίζω. Δοκίμασε το θα το κάνω. Δοκίμασε το μπορώ.

Εγγυημένη Λεύκανση Δοντιών Μέσα Σε Μια Εβδομάδα!



Για να έχετε πιο λευκά δόντια, το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι ενεργός άνθρακας! 
Ακόμα κι αν μπορεί να φαίνεται βρώμικο και αηδιαστικό, πολλοί άνθρωποι λευκαίνουν με επιτυχία τα δόντια τους με αυτό το συστατικό. 
Ο σκούρος πολύτιμος λίθος της φυσικής ιατρικής, το κάρβουνο, είναι μία από τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες που βοηθούν στη θεραπεία πολλών ασθενειών, από τη δυσεντερία έως τις παρενέργειες από την έκθεση σε ακτινοβολία. 
 Λαμβάνεται μέσω επεξεργασίας του άνθρακα σε ένα θάλαμο ατμού μέσα στον οποίο ανοίγει, αυξάνοντας την επιφάνεια του προσελκύοντας περισσότερα συστατικά. 
Δεν υπάρχουν παρενέργειες ενώ χρησιμοποιείται στη θεραπεία της οξείας δηλητηρίασης. 

Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας με τη χρήση ενεργού άνθρακα 

Νους, καρδιά και συμπληρωματικότητα


Δείξτε μου έναν άνθρωπο να πιστεύει πως είναι κακός… πολύ σπάνιο! Καθένας από εμάς πιστεύει πως η θεώρησή του είναι τις περισσότερες φορές η σωστή. Πώς είναι όμως δυνατόν σε ένα τόσο πολύπλοκο κόσμο, να έχουν όλοι δίκιο; Υπάρχουν κανόνες που ορίζουν την ηθική, τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας. Ακόμα και αυτούς τους ρητούς κανόνες, κάθε άνθρωπος τους αντιλαμβάνεται και τους μεταφράζει διαφορετικά, ανάλογα με την αντίληψή του.


Συνήθως, ο νούς είναι εκείνος που εξάγει συμπεράσματα και καθοδηγεί τις επιλογές μας. Στο νου εδρεύουν κάθε λογής εμπειρίες, πεποιθήσεις, κίνητρα και θέλω, τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο που κρίνουμε τους άλλους ή τον εαυτό μας. Δηλαδή, αντιλαμβανόμενοι το περιβάλλον μας, αντιδρούμε και πράττουμε με βάση το δικό μας λογισμικό. Εξού και οι χίλιες δυο απόψεις περί καλού, κακού και μέτριου.

Όταν ο άνθρωπος περπατήσει το μονοπάτι της αυτογνωσίας, στην πορεία θα ανακαλύψει τις ποιότητές του: τα θετικά, τα αρνητικά και τα ιδανικά του. Αφού τα κατηγοριοποιήσει με βάση τα προσωπικά του κριτήρια για το καλό και το κακό, αναλόγως θα τα εξελίξει ώστε να βελτιώσει το είναι του. Ανεξάρτητα από το ποια ταμπέλα θα αποδοθεί σε κάθε ποιότητα, όλες αυτές αποτελούν ένα είδος προσωπικής ταυτότητας.

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ


Όλο το νομικό οπλοστάσιο της χώρας στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Ελγινείων κατέρρευσε από μία βλακεία που πέρασε στο βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ` Λυκείου.
Εδώ και περίπου 35 χρόνια, το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ήταν ότι τα γλυπτά εκλάπησαν από τον Έλγιν, άρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστραφούν, Τι λέει τώρα το σχολικό βιβλίο. Λέει ότι τα μάρμαρα –και όχι τα γλυπτά, παρακαλώ- απλώς μεταφέρθηκαν στην Αγγλία. Με κούριερ η με τη συνοδεία τσολιάδων δεν το εξηγεί.
Και καλά, οι συγγραφείς του βιβλίου έκαναν την πατάτα.΄Έκτοτε, και μιλάμε από το 2003, κανείς δεν το πήρε χαμπάρι; Κανείς δεν το διάβασε; Άντε τώρα να αποδείξει η Αλαμουντίν, συγνώμη η κυρία Κλούνι ήθελα να πω, ότι αυτό που γράφτηκε στο σχολικό βιβλίο, είναι όχι μόνο ανιστόρητο αλλά και τερατώδες.

ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΟΠΛΟΠΩΛΕΙΑ!


Δεν βλέπεις σήμερα, κύριε, αν δεν γνωρίζεις Ιστορία. Σε τι βοηθάει η προσφυγή στα γεγονότα του κοντυνού έστω παρελθόντος; Συνειδητοποιείς τουλάχιστον ποια είναι τα κυβικά σου. Και ότι τον πρώτο λόγο δεν τον έχεις εσύ για πάρτη σου, αλλά οι ξένοι. Πολύ περισσότερο όταν οι πολιτικοί σου είναι παικτάκια, δεν τα έχουν βαρειά.
Δεκέμβριος 1877, πεθαίνει ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κανάρης, ο γνωστός μπουρλοτιέρης, σε μια Ελλάδα που βρίσκεται στο τσεπάκι της Αγγλίας. Βασιληάς και κυβέρνηση κάνουν ό, τι αποφασίζει η Αγγλία, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα.
Έχει ήδη ξεσπάσει ο ρωσοτουρκικός πόλεμος και πέφτει η κυβέρνηση Κουμουνδούρου, διότι αρνείται να μπει στον πόλεμο, βεβαίως στο πλευρό της Ρωσίας, όπως θέλουν όλοι οι Έλληνες, διότι έχει αντίρρηση η Αγγλία. Σχηματίζεται κυβέρνηση υπό τον γέρο πια ναύαρχο Κανάρη και μετά το θάνατό του ξαναγίνεται πρωθυπουργός ο Κουμουνδούρος.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Φοβερά πράγματα.  «Προκειμένου να μείνω μαζύ σου για μια νύχτα θα πέταγα στα σκουπίδια όλη μου τη ζωή». Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να αποτυπώσει την ερωτική σχέση των συγγραφέων Χένρυ Μύλερ και Αναϊς Νιν. Πάθος. Κι όμως η λέξη ακούγεται φτωχή. Πάθος, πόθος, επιθυμία. Τίποτα περισσότερο.
Η άλλη σου λέει και το εννοεί Μια νύχτα μαζύ σου και ας πεθάνω, ας τελειώσω, ό,τι έχω τα ξεχνάω. Αν είναι δυνατόν οι λέξεις να μιλήσουν γι’ αυτό που την άλλην, τον άλλον φέρνει εκτός ορίων. Γράφει στα «Ημερολόγιά» της, το βιβλίο της Αναϊς Νιν που στηρίζεται στηναλληλογραφία της με τον Χένρυ Μύλερ και που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό της: «Μια νύχτα μαζύ σου και θα πέταγα στα σκουπίδια Όλη μου τη ζωή, θα θυσίαζα εκατό ανθρώπους, είμαι ικανή για όλα. Είμαι ξέχειλα, απεγνωσμένα ερωτευμένη μαζύ σου, όπως δεν ήμουνα ποτέ και με κανέναν».

«Ο ΘΕΟΣ ΈΔΩΣΕ ΔΩΡΕΆΝ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ»




....Όταν το Φως το ίδιο,
το Φως της Γνώσης,
το Φως της Ενότητας,
είναι από μόνο του ΜΟΙΡΑΣΜΈΝΟ σε ίσα "κομμάτια_μέρη",
σε ίδιες "ποσότητες",
για τον ίδιο λόγο,
προς την ίδια κατεύθυνση,
όταν το Φως του Θεού με όποιο όνομα κι αν του βάζει ο άνθρωπος,
(που ο ίδιος είναι μισός Θεός).....

....Όταν το Φως αυτό που «Ο ΘΕΟΣ ΈΔΩΣΕ ΔΩΡΕΆΝ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ»,
πωλείται από τον ίδιο τον άνθρωπο,
ή ανταλλάσσεται από αυτόν,
με τη λογική πως ο ίδιος δούλεψε για να το αποκτήσει,
ή 
είναι αυτός «Ο Επί της Γης Θεός»
ο οποίος κραυγάζει με όση δύναμη έχει...
«ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΊΜΑΙ,
ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΆΝΩ,
ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΙ ΈΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΏΣΩ,
ΚΟΙΤΆΞΕΤΕ ΈΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΏ ΘΑ...
ΠΟΥ ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ...
ΠΟΥ ΕΓΏ,
ΕΓΏ ΚΙ ΕΓΏ
ΚΙ ΕΓΏ.....»

Οι διαφορές των δύο φύλων


Οι διαφορές των δύο φύλων

Γράφει η Κατερίνα Νίκου
 Οι επιστήμονες, οι κοινωνιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι σήμερα γνωρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Δεν είναι οι μεν καλύτεροι και οι δε χειρότεροι είναι απλά διαφορετικοί. Σήμερα, η κοινωνία μας προσπαθεί να προβάλλει ότι άνδρες και γυναίκες έχουν ακριβώς τις ίδιες ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητες όμως η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα δύο φύλα διαφέρουν μεταξύ τους. Πώς προέκυψαν όμως αυτές οι διαφορές;
Οι άνδρες και οι γυναίκες εξελίχθηκαν διαφορετικά εξαιτίας της αναγκαιότητας. Οι άνδρες ιστορικά έπρεπε να προστατεύσουν την οικογένεια και να κυνηγήσουν για να φέρουν τροφή και οι γυναίκες να αναθρέψουν τα παιδιά και να φροντίσουν την οικογένεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο εγκέφαλός τους όσο και το σώμα τους να εξελιχθούν διαφορετικά. Έτσι λοιπόν, ο εγκέφαλος των ανδρών και των γυναικών ακολούθησαν διαφορετική πορεία εξέλιξης για εκατομμύρια χρόνια και σήμερα γνωρίζουμε ότι τα δύο φύλα επεξεργάζονται τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο. Επιπλέον, άνδρες και γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά, πιστεύουν διαφορετικά πράγματα και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, προτεραιότητες και συμπεριφορές.

Ναι, ρε, οι γλάστρες στη Βουλή.Και υποψήφιες είναι και θα εκλεγούν.Γιατί, δηλαδή, οι προηγούμενοι είχαν κάτι παραπάνω;Θαυμάστε την επερχόμενη "Νέα (sexy) Όψη της Βουλής"


Life is so simple...anima...animism...animals...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Νέλη, σου' χω μια πρόταση για δουλειά...ούτε φαντάζεσαι περί τίνος πρόκειται καλή μου...

- Κοίτα, Λάκη, είπαμε...είμαι μεγάλη για τσόντες, ΟΚ;

- Όχι μωρή, ποιός μίλησε για τσόντα;

- Καμιά ερωτική φωτογράφηση πάλι; Τά 'παμε αυτά. Ούτε λολίτα είμαι πια, αλλά ούτε και στα MILF γουστάρω να με χώσουν κάποια τσογλάνια, ΟΚ;...Κι όσο για το COUGAR που πέταξε εκείνη η φαρμακόγλωσσα η κλώσσα προχτές στον αέρα και με' κανε τούρμπο, προτιμώ να το ξεχάσω...

- Ω, μα σκάσε πια, θα με κάνεις να πιστέψω κι εγώ πως παρά την ομορφιά σου, είσαι τόσο, μα τόσο πια αγάμητη....Και πάλι όχι...ούτε που φαντάζεσαι κουκλίτσα μου...

- Λέγε μωρή τρελή θα με σκάσεις πρωινιάτικα...

- Μωρό μου, πας για Βουλευτίνα...αλλάζεις ζωή πλέον...σοβαρεύεις...τέλος τα πολλά σατέν, "αποκαλύψεις" και  "μεσημεριανά ξεκατινιάσματα" για τις πλαστικές στα οπίσθια και τις 1000 και μια στάσεις καμα σούτρα...για την ώρα τουλάχιστον...μέχρι να εκλεγείς...μετά δεν θα ασχολείται πια κανείς μαζί σου έτσι κι αλλιώς - τουλάχιστον όχι όπως μέχρι τώρα - θα κάθεσαι και θα ροκανίζεις αυτά που έβγαλες.... μπορείς να ξεβρακωθείς και πάλι κατόπιν για όσο και με όποιον γουστάρεις...εντάξει, λίγο πιο διακριτικά...σαν μια ακριβή διακριτική συνοδός πολυτελείας ας πούμε...

- Δηλαδή, τέλος οι π.....ς;

Βίντεο από το μετρό της Ουάσινγκτον που δείχνει την αποπνικτική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι επιβάτες μέσα στο γεμάτο καπνό τρένο!

Screenshot (91)

Προστατέψτε Το Υποσυνείδητό σας Από Τις Αρνητικές Υποβολές

Προστατέψτε Το Υποσυνείδητό σας Από Τις Αρνητικές Υποβολές
Εάν ανοίξετε την τηλεόραση και δείτε ειδήσεις, θα δείτε δεκάδες εικόνες που θα μπορούσαν να σπείρουν μέσα σας τους σπόρους της δυστυχίας, της ματαιότητας, του φόβου και της ανησυχίας. Εάν αποδεχτείτε τις σκέψεις που προκαλούν τα παραπάνω, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τη θέλησή σας για ζωή.

Οι Αρνητικές Υποβολές Είναι Καταστροφικές

Όλοι έχουμε υποφέρει από αρνητικές υποβολές κατά την παιδική ηλικία και στη διάρκεια της εφηβείας. Αν γυρίσετε με τον νου σας πίσω και θυμηθείτε εκείνες τις εποχές, θα αντιληφθείτε πόσο συνέβαλαν οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι δάσκαλοι σε αυτόν τον αρνητικό «προγραμματισμό» μέσω των αρνητικών υποβολών.
«Δεν μπορείς», «Θα αποτύχεις», «Δεν θα τα καταφέρεις», «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν», «Κανείς δεν θέλει το καλό σου», «Τα πράγματα πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο», «Η ζωή είναι μαρτύριο»«Δεν έχεις καμία πιθανότητα», είναι μερικές μόνο από τον τεράστιο όγκο των αρνητικών υποβολών που οι περισσότεροι έχουμε δεχτεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας, και πάντα προκαλούν μορφές συμπεριφοράς που έχουν ως αποτέλεσμα την αποτυχία στην προσωπική και κοινωνική ζωή.

Πάει, έχει τρελλαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν…

Πάει, έχει τρελλαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν…
Φρουροί με υψωμένες λόγχες, πολεμιστές με αλυσιδωτούς θώρακες και ψεύτικα μουστάκια: ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε σήμερα στην Άγκυρα, στο νέο του μέγαρο, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, περιστοιχισμένος από μια εντυπωσιακή σωματοφυλακή που προκάλεσε… ντελίριο στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), αντί να περιοριστεί στην παραδοσιακή φρουρά που αποδίδει τιμές στους προεδρικούς καλεσμένους, ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας επέλεξε να φωτογραφηθεί με τον προσκεκλημένο του στο καινούριο —και αμφιλεγόμενο— προεδρικό μέγαρο, στη βάση μιας σκάλας, στις δύο πλευρές της οποίας είχαν στηθεί 16 άνδρες με στολές εποχής, βγαλμένοι, θα ‘λεγε κανείς, από μουσείο.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πάντως οι χρήστες σχολίασαν ότι οι στολές έδειχναν “καινούριες”, αμφισβητώντας την αυθεντικότητά τους.

Γιατί το Κοράνι απαγορεύει την απεικόνιση του Μωάμεθ




Προκλητικό και ταυτόχρονα συναισθηματικό μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο εξώφυλλο της Charlie Hebdo μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκε στα γραφεία της αφήνοντας πίσω της 12 θύματα και μία πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.

Η προκλητική(;) όψη
Η απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται  απαγορευτική. Όπως τόνισε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Αλγερινός ισλαμολόγος και φιλόσοφος Μαλέκ Τσεμπέλ, συγγραφέας του βιβλίου «Μανιφέστο για ένα Ισλάμ των Φώτων» το Κοράνι αναφέρει ότι οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, που είναι το Ισλάμ, ο ιουδαϊσμός και ο χριστιανισμός, έχουν ως κοινό γνώρισμα την αποδοχή του ενός και μοναδικού Θεού και την απαγόρευση της απεικόνισής του.

Ο θυμός είναι δείκτης...καλής υγείας;

Ο θυμός συνδέεται με καλύτερη βιολογική υγεία σε ορισμένους πολιτισμούς, έδειξαν τα αποτελέσματα νέας έρευνας που ανατρέπουν την πεποίθηση ότι συνδέεται με κακή υγεία.

Ο θυμός είναι δείκτης...καλής υγείας;

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο θυμός συνδέεται με καλύτερη υγεία, σε ορισμένους πολιτισμούς.
Ο μεγαλύτερος θυμός συνδέεται με καλύτερη βιολογική υγεία στους Ιάπωνες, έδειξαν τα αποτελέσματα.
Ο επιστήμονας Shinobu Kitayama από το University of Michigan, δήλωσε ότι η κοινοτυπία που συνδέει το θυμό με τη νόσο μπορεί ενδεχομένως να ισχύει μόνο εντός των πολιτισμικών ορίων της δύσης, όπου ο θυμός λειτουργεί ως δείκτης φτώχειας, σύγχυσης, χαμηλού status και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία.
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία ανθρώπων από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Είναι οι καταθέσεις «περιουσιακές δυνάμεις» κατά το Σύνταγμα;



Απ τη πρώτη στιγμή της κρίσης οι καταθέσεις ήταν το Άγιο δισκοπότηρο που έπρεπε να προστατευτεί. Όλοι για αυτές ανησυχούσαν. Εκτός απ αυτούς που δεν είχαν βέβαια.
Όσο μάλιστα αυξάνονταν οι κραυγές περί Tιτανικού και χρεοκοπίας το 2010, τόσο οι μεγαλοκαταθετες τις έβγαζαν στο εξωτερικό. Και υπήρχαν ήδη μπόλικες από παλιότερα έξω. Και αυτό φαινόταν φυσιολογικό και για τους κατάθετες και για όλους, δηλαδή προπάντων ασφάλεια.
Ένα λεπτό όμως. Είναι δυνατόν σε μια χώρα που τις διαστάσεις της κρίσης κάναμε 5 χρονιά να τις εννοήσουμε, πόσο γιγαντιαίες ήταν και πόσο εξοντωτικές για τους μίσους Έλληνες, με ανθρώπους χωρίς ρεύμα, με άπειρα χρέη, χωρίς εισόδημα, χωρίς περίθαλψη, να αφήσουμε τελικά το θέμα αυτό, να περάσει έτσι?
Όταν κληθήκαν οι ανωτέρω εξαθλιωμένες τάξεις να πληρώσουν Eνφια, Eετηδε και Φόρο εισοδηματος και εισφορές, αυτό δικαιολογήθηκε λογω των επειγόντων  μέτρων δημοσιονομικής ανάγκης, και αρα λογω της υποχρέωσης (δικαιώματος κανονικά) συνεισφοράς στα δημοσιά βάρη και της κοινωνικής αλληλεγγύης κλπ. (παρότι παραβιάζονταν αλλά δικαιώματα, ατομικά)

Αφιερωμένο στο Θεριό

Από την Καλλιόπη Πατέρα
Οι τόποι έχουν το στοιχειό τους. Είναι η ψυχή τους, η τύχη τους, το δαιμόνιο, το στοιχείο τους. Αυτό ήταν το Θεριό για το Ρ. Για μένα ήταν σαν το τριαντάφυλλο στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, μοναδικό.
P8200228
Δένεται κανείς με αυτούς που αγαπά, ακόμη και αν τους βλέπει 20 μέρες το χρόνο, μόνο τον Αύγουστο, στις διακοπές. Έτσι κι εγώ δέθηκα με το Θεριό. Θα μου πείτε, πώς το ξέρεις ότι το αγαπάς; Το ξέρω γιατί το σκέφτομαι το χειμώνα που δεν το βλέπω, και όταν το σκέφτομαι, η καρδιά μου χτυπά πιο δυνατά και έχω μια χαρά και μια αγωνία μαζί. Είναι καλά; Θα είναι εκεί όπως πέρυσι; Θα με θυμάται; Θα παίζουμε;
Τέσσερα χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Κάθε φορά το Θεριό ήταν καλά, και με θυμόταν και παίζαμε. Και φέτος, όταν φτάσαμε στο Ρ., το πρώτο βράδυ πήγαμε να το βρούμε. Ήταν εκεί, στο πόστο του. Μας καλωσόρισε, δείχνοντας τη χαρά του που γυρίσαμε στον τόπο του. Γιατί ο τόπος ήταν του Θεριού και κανενός άλλου. Ως συνήθως, ανέβηκε στην ποδιά της Κ., θρονιάστηκε, και δεν με άφηνε καν να την πλησιάσω. Πάντα το έκανε αυτό, καθόταν στην αγκαλιά της και απαιτούσε να το χαϊδεύει συνεχώς ή απλώς κοιμόταν εκεί ή πάνω στην τσάντα της. Αυτό με νευρίαζε αρκετά και επίσης ζήλευα πολύ την έκδηλη αγάπη και αδυναμία που του είχε η Κ. Δεν ήταν καν δίκαιη. Είχε μάτια μόνο για το Θεριό. Αλλά το αγαπούσα και του συγχωρούσα ακόμη και το ότι ήθελε τη δικιά μου Κ. δικιά του. Εξάλλου, ό,τι βρισκόταν στην επικράτειά του του ανήκε δικαιωματικά. Και την Κ. τη συγχωρούσα… Εμένα με έχει όλο το χρόνο, το Θεριό μόνο 20 μέρες.

17.000 ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Φωτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Ευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωρύονται για την ισλαμική τρομοκρατία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι κατεβαίνουν σε ογκώδης διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας, την ίδια ώρα στις τάξεις των Τζιχαντιστών βρίσκονται και πολεμούν χιλιάδες Ευρωπαίοι σύμφωνα με μια μεγάλη αποκαλυπτική έρευνα της τουρκικής εφημερίδας, Türkiye, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τις ιρακινές μυστικές υπηρεσίες καθώς και από ανώτερες τουρκικές κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, τουλάχιστον 17 χιλιάδες Ευρωπαίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο και πολεμούν στις τάξεις των Τζιχαντιστών υπό τις «ευλογίες» του ισλαμικού χαλιφάτου που έχει διαπράξει τα φρικτά εγκλήματα κυρίως σε βάρος των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Τα 3 μπαχαρικά που σας προστατεύουν από τον καρκίνο

Με την κατανάλωση αυτών των θεραπευτικών μπαχαρικών, δεν θα πρέπει να φοβάστε τον καρκίνο. Η ακόλουθη  αρχαία  παράδοση  από την  Ανατολική Ινδία αποδεικνύεται από τις σημερινές ιατρικές έρευνες.
Οι ερευνητές έχουν αποδίξει σε μελέτες τους ότι αυτός ο συνδυασμός μπαχαρικών προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του καρκίνου του προστάτη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, και τον  καρκίνου του μαστού. 
Να τι πρέπει να κάνετε.

Εκπληκτικό Φωτοστέφανο Πάγου Πάνω Από Τον Κόκκινο Ποταμό Στο Νέο Μεξικό!!!

awesome ice halo

Πως να φτιάξετε γάντια από το παλιό σας πουλόβερ!

pos-na-ftiaxete-gantia-apo-to-palio-sas-poulover

Αν έχετε ένα παλιό πουλόβερ μου έχει συλλέξει όλη τη σκόνη στο ντουλάπι σας, αλλά δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε, τότε δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό!
Θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά και θα σας ζεσταίνει όλο το χειμώνα!
Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα ακόλουθα υλικά:
Ένα παλιό πουλόβερ
Ένα μαρκαδόρο
Ένα ψαλίδι
Καρφίτσες
βελόνα και κλωστή για ράψιμο (μια που να ταιριάζει με το χρώμα του πουλόβερ)
Κουμπιά, επιπλέον νήμα για διακόσμηση

Ασθενής που επιβίωσε από τον καρκίνο μοιράστηκε την συνταγή που της έσωσε τη ζωή!



Μια γυναίκα που παρακάλεσε να διατηρηθεί η ανωνυμία της και η οποία ζούσε στη Βοσνία, θέλησε να μοιραστεί τη συνταγή της για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστεί τα δεινά της φρικτής αυτής ασθένειας, του καρκίνου.
Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μόνο δύο συστατικά, το τζίντζερ και το μέλι, και είναι εξαιρετικά εύκολο να προετοιμαστεί. Η Βόσνια υποστηρίζει ότι αυτή η συνταγή την έφερε πίσω στη ζωή. Υπέφερε από καρκίνο των ενδοκρινών αδένων και εξαιτίας αυτού ήταν συνδεδεμένη σε μηχανήματα για 3 εβδομάδες. Ωστόσο, κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό της χωρίς χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, χάρη σε αυτό το φάρμακο.

Αν δεν υπάρχει ένας εχθρός, δημιούργησέ τον…

islam_PH_92802 (1)

Προς μια ευρωπαϊκή «τάξη» και «ασφάλεια»

Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το πώς θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το μακελειό του Παρισιού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: θα κάνουν ότι ακριβώς και οι Αμερικανοί μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους…
Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έπραξαν οι αμερικανικές κυβερνήσεις:
1. Κήρυξαν ένα «παγκόσμιο- ασύμμετρο- πόλεμο» κατά ενός ακαθόριστου εχθρού διακηρύσσοντας μάλιστα ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»
2. Αναδιοργάνωσαν τις εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτοντας ασύλληπτους οικονομικούς πόρους, παραχωρώντας τους ταυτόχρονα ευρεία δικαιοδοσία για τη δράση τους

Πώς καταντήσαμε λαχεία ?


Σου είπαν ότι δεν έχουμε λεφτά.
Σου είπαν ότι δεν δούλευες.
Σου είπαν ότι έκλεβες.


Σου είπαν κάποτε να μαζεύεις χρήματα «μάζευε κι ας είναι και ρόγες» .
Σου είπαν κάποτε να ζεις για τα χρήματα.
Σε άφησαν να δημιουργήσεις, να μαζέψεις χρήματα χάνοντας πολύτιμες στιγμές με την οικογένειά σου.
Έμαθες να είσαι νοικοκύρης, να έχεις το κούτελό σου καθαρό, να μη δίνεις δικαιώματα. Να δουλεύεις και να τρως τα 2 από τα 10 που έβγαζες, για μια ώρα «ανάγκης» όπως έλεγες.
Τα μάζεψες τα χρήματα γι’ αυτή την ώρα ανάγκης και τώρα ? Τι έγιναν αυτά τα χρήματα ? 

"Να είσαι ο εαυτός σου": μια παρεξηγημένη συμβουλή

Η φράση "να είσαι ο εαυτός σου" είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη φράση στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας. Η λέξη "εαυτός" μπορεί να αναφέρεται σε πολλά και διαφορετικά πράγματα χωρίς να ορίζεται επακριβώς, έχοντας ως κεντρικό νόημα την προτροπή "κάνε ό,τι σου αρέσει, όπως σου αρέσει, χωρίς να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι".
relationshipΣτην πραγματικότητα, όταν οι περισσότεροι ακούν αυτή τη φράση, χωρίς να το καταλαβαίνουν, την ερμηνεύουν ως εξής: "Μη φοβάσαι να ζεις και να ξαναζείς το παρελθόν σου και να το προβάλλεις στο παρόν". Ως εαυτό εννοούν όλα τα αυτοματοποιημένα μοτίβα σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών που έχουν διδαχθεί και υιοθετήσει εντελώς ασυνείδητα κατά το παρελθόν.
Γιατί, τι άλλο μπορεί να εκφραστεί αυθόρμητα, όταν κάποιος δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει το ασυνείδητο μέσα του από τη συνειδητή επίγνωση αυτών των μοτίβων; Αναγκαστικά, κάποιος που πείθεται ότι πρέπει "να είναι ο εαυτός του", αν παρακάμψει το στάδιο της συνειδητής αυτοπαρατήρησης, θα πέσει στην παγίδα τού να επαναλάβει τα παρελθοντικά μοτίβα, έχοντας μάλιστα την ψευδή εντύπωση ότι αυτή τη φορά εκφράζουν απόλυτα τη μοναδικότητά του.

ΤΑ ΠΑΙΖΑΚΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ

Ξεπέρασα με σχετική ευκολία την σκηνή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά. Εκεί δηλαδή που ο Αλέτσης, τρέμοντας από το κρύο, κρατούσε ένα περιστέρι και περίμεναν και τα δυό την τελική σκηνή : Και το περιστέρι να φύγει αλλά και, ο Αλέτσης να μπει σε κανά καφενείο μπας και ζεσταθεί. Ελάχιστοι βέβαια κατάλαβαν οτι ο ανήρ συμμετείσχε στην τελετή διότι ήθελε να στείλει μήνυμα στην σύζυγο του, αλλά τέλος πάντων. Όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα τις ημέρες που αντί για αργία και μοιρασιάς των οικιακών εργασιών, ο ένας από τους δύο τρέχει δήθεν σε δουλειά.
Αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω όμως, είναι τα τηλεοπτικά  σποτάκια που βλέπουμε αυτές τις μέρες για να ψηφίσουμε τα παιζάκια. Που παίζουν, τι άλλο έχουν να κάνουν; Σάμπως διώξανε τις τρόικες και κυβερνάνε; Ό,τι τους λένε κάνανε, κάνουν και θα κάνουν. Οπότε βγάλανε ξανά τον παλιμπαιδισμό τους. Λέμε τώρα και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα. Ουδέποτε ανδρώθηκαν,  δηλαδή εννοώ. Όταν δεν έχεις βαρέσει ούτε ένα ένσημο, πώς να ξεφύγεις από την παιδική ηλικία; Επειδή απλά μεγάλωσες;

Προς διαγραφή στεγαστικά δάνεια 200.000 νοικοκυριών


της Νένας Μαλλιάρα

Στη διαγραφή στεγαστικών δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται οι τράπεζες στο πλαίσιο των ρυθμίσεων «κόκκινων» δανείων που έχουν θέσει σε εφαρμογή τυπικά από 1/1/2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισόποσο κόστος που θα επωμιστούν οι τράπεζες σχεδιάζεται να καλυφθεί από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαγραφές δανείων θα αφορούν περίπου 200.000 νοικοκυριά, τα οποία κρίνεται πως βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να αποπληρώσουν την οφειλή τους. Μάλιστα, η προοπτική διαγραφής των δανείων αυτών και το κόστος των 2 δισ. ευρώ που θα βαρύνει τις τράπεζες φαίνεται να έχουν πάρει τη σύμφωνη γνώμη και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο οποίος και θα εγκρίνει την σχετική εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα