Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ


Κατακτήθηκε το αυτονόητο. Η άδεια... - Διασώστης-Πλήρωμα ...

Ο ορισμός του επαγγελματία διασώστη στην Ελλάδα καθορίζεται υπό τη μορφή της περιγραφής καθηκόντων στο 1ο Τεύχος της εφημερίδας της κυβέρνησης στις 22/03/2007 στο τεύχος 70 του προεδρικού διατάγματος υπ΄ αριθμόν 64 και στα άρθρα 4 και 5, όπου περιγράφονται οι επείγουσες πράξεις που ασκούνται από τους κατόχους διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου» και προσδιορίζονται στην εφαρμογή δεξιοτήτων για βασική υποστήριξη της ζωής, για εφαρμογή και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για εφαρμογή εξειδικευμένων δεξιοτήτων με εντολή γιατρού και προβλέπουν τη μεταφορά των ασθενών με ασφαλή τρόπο σε υγειονομικό σχηματισμό. 

Ο επιστήμονας που έλυσε το πρόβλημα της μετάγγισης αίματος στα μέτωπα του Β΄ΠΠ. Έσωσε χιλιάδες στρατιώτες και η ανακάλυψή του άλλαξε την ιατρική




Όσο ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν προ των πυλών και η πιθανότητα συμμετοχής των ΗΠΑ ολοένα αυξανόταν, τέθηκε μια βασική στρατιωτική προτεραιότητα, που δεν είχε να κάνει με εξοπλισμούς και πολεμική εκπαίδευση. Η διευκόλυνση και η αναβάθμιση των μεταγγίσεων αίματος. ...

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αναδείχθηκε το τεράστιο πρόβλημα, καθώς χιλιάδες στρατιώτες έχαναν τη ζωή τους από αιμορραγία. Παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες εκείνη την περίοδο, όπως η εφεύρεση της πρώτης τράπεζας αίματος, ο Β Παγκόσμιος έθεσε τον πήχη ψηλότερα. Οι στρατιώτες έπρεπε να σωθούν. Για να θεραπευθούν και να ριχτούν στην επόμενη μάχη. ...

Από την μετάγγιση αίματος στην μετάγγιση πλάσματος. Η καινοτομία του Έντουιν Κον Ο Αμερικανός βιοχημικός και καθηγητής φυσικών επιστημών στο Χάρβαρντ, Έντουιν Κον, μαζί με την ομάδα του, προχώρησαν σε μια διαπίστωση. 

Παραφυσικά Φαινόμενα

Νικόδημος

1. Για να κατανοήσουμε τη λειτουργία της Νοόσφαιρας πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα του ίδιου του ανθρώπου και φυσικά της σχέσης του με τη Γαία. Αρκετά στοιχεία έχουν δοθεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα δίχως συνοχή ή σύστημα. Μα χρειάζεται κάτι πιο ξεκάθαρο.

Οι επιστήμονες, δυστυχώς, και ειδικά το μηχανιστικό σύνολο της Φυσικής που εδραιώθηκε από τους Bacon, Descartes, Galileo, Gilbert και άλλους ως το τέλος του 17ου αιώνα, και μετά υιοθετήθηκε η μεθοδολογία του (μόνο μετρήσιμα πράγματα και φαινόμενα) από όλες τις άλλες μελέτες, ακόμα και τις ανθρωπιστικές (ιστορία, λογοτεχνία, ψυχολογία κλπ.), δεν μπορούν να μας δώσουν μια ικανοποιητική συνολική περιγραφή του ανθρώπου.

Ναι, γνωρίζουμε αρκετά για την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος στο οργανικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο (εγκέφαλος, καρδιά κλπ., νευρώνες, βακτήρια κλπ., πρωτεΐνες, νουκλεϊκά οξέα κλπ.).

Αλλά οι επιστήμες δεν μπορούν να γνωρίζουν για τις λειτουργίες – επιθυμία, συνήθεια, κατανόηση, έμπνευση και παρόμοια.

2. Η τηλεπάθεια μεταξύ αδελφών (κυρίως διδύμων) ή μητέρας (σε μια άκρη του πλανήτη) και γιου (σε άλλη άκρη) είναι κοινότατο και γνωστότατο φαινόμενο. Υπάρχουν πολλά άλλα. Όπως το (déjà vu) να γνωρίζεις έναν τόπο ή ένα πρόσωπο που δεν έχεις ξανασυναντήσει σαν να το έχεις συναντήσει στο παρελθόν. Η ΕΣΕ εξωσωματική εμπειρία (ΟΒΕ = Out–of–Body Experience) όπου βλέπεις το σώμα σου ολόκληρο όπως άλλα ξένα σώματα, έμψυχα και άψυχα (ιδίως αν έχεις κάποια έντονη αρρώστια, αναισθησία κλπ.). Η τηλεκίνηση με την οποία κάποιος μετατοπίζει αντικείμενα. Και άλλα.

Όσο κι αν μεγαλώνω τη γεύση της "αλητείας" δεν την χάνω ποτέ από τα χείλη μου


Άκου λοιπόν…

Όσο κι αν μεγαλώνω τη γεύση της "αλητείας" δεν την έχασα ποτέ από τα χείλη μου….  
Πούλησα τον καθωσπρεπισμό σε όσους ήθελαν να τον αγοράσουν και από τότε περπατώ ξυπόλητη στα μαρμαρένια αλώνια της ζωής μου…

Όσο για τη δυστυχία…
Ευτυχώς έμαθα γρήγορα ότι η δυστυχία μέσα μας κάνει τα βήματά μας δυστυχισμένα… 
Έτσι, απλώνω τα χέρια και με ένα Ζορμπίστικο τσαμπουκά χορεύω το δικό μου χορό. Με το δικό μου ρυθμό ζωγραφίζω τα βήματά μου και χαμογελώ πλατιά στην κάθε μέρα που αντικρίζω…

Γιατί; Τι νομίζεις ότι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε πιο χαρούμενοι, πιο ελεύθεροι; Λίγη θάλασσα το βλέμμα μας και μια γεύση ουρανού τα χείλη μας…


Ζω συνειδητά και οι επιλογές μου τιμούν τον εαυτό μου...

Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω σε κανέναν την αξία μου και δεν υποκύπτω σε καμιά φοβική και χειραγωγική συμπεριφορά…

Αναπνέω ελευθερία και έχω σταματήσει προ πολλού να κάνω όνειρα… Κάνω πράξεις!!!

Έχω αναλάβει την ευθύνη μου και προχωρώ με το κεφάλι ψηλά…

Οι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη (JEROME K. JEROME)



ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ
Σε αυτό το θέμα μπορώ στ’ αλήθεια να καυχηθώ ότι είμαι εξπέρ. Ο δάσκαλος που, όταν ήμουν μικρός, με έλουζε στο σιντριβάνι της γνώσης για εννέα γκινέες το τρίμηνο -και ούτε πένα παραπάνω- συνήθιζε να λέει ότι ποτέ δεν είχε γνωρίσει αγόρι που να μπορεί να κάνει λιγότερη δουλειά σε περισσότερη ώρα· και θυμάμαι τη δύστυχη γιαγιά μου να σχολιάζει κάποτε συμπτωματικά, στα πλαίσια των οδηγιών της για τη σωστή χρήση του προσευχηταρίου, πως όχι μόνο δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνω πράγματα που δεν ήμουν υποχρεωμένος να κάνω, αλλά και πως ήταν απολύτως βέβαιη ότι και τα πράγματα που έπρεπε να κάνω θα τα άφηνα λίγο-πολύ στη μέση.
Φοβάμαι ότι, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, διέψευσα την προφητεία της αγαπημένης μου γιαγιάς, αφού -ο Θεός να με φυλάει!- έχω κάνει μπόλικα πράγματα που δεν έπρεπε να τα κάνω, παρ’ όλη την τεμπελιά μου. Δικαίωσα όμως πλήρως την ακρίβεια της κρίσης της στο γεγονός πως παραμέλησα ό,τι δεν θα ‘πρεπε να παραμελήσω κανονικά. Η τεμπελιά ήταν ανέκαθεν το δυνατό μου σημείο. Δεν υπερηφανεύομαι γι’ αυτό, είναι κάτι σαν χάρισμα και ελάχιστοι το διαθέτουν. Υπάρχουν πολλοί οκνηροί άνθρωποι και πολλοί χασομέρηδες, αλλά ένας αυθεντικός τεμπέλης είναι σπάνιο είδος. Δεν είναι κάποιος που περιφέρεται άσκοπα με τα χέρια στις τσέπες του. Αντιθέτως, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως είναι πάντα τρομερά πολυάσχολος.
Κανείς δεν μπορεί να απολαύσει την τεμπελιά αν δεν έχει άφθονη δουλειά να κάνει. Δεν έχει πλάκα να μην κάνεις τίποτα όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το χάσιμο χρόνου γίνεται απλώς μια απασχόληση, και μάλιστα εξαντλητική.

Η αποτυχημένη αποστολή μου να βρω τον Θεό - και αυτό που βρήκα αντ' αυτού - Anjali Kumar

Το βίντεο και ανάλυση κειμένου. Μεγάλωσα στην Αμερική από Ινδούς γονείς, πολιτιστικά Ινδουιστές, Τζαϊνιστές. Ήμουν  μια «Καμία» «μη απολυτήστρια». Η περιπετειώδης αναζήτηση μου. Η καταλυτική επαφή μου με το θεραπευτή Τζον του Θεού. Η μεγάλη διαπίστωση. Free downloadΗ επιστήμη της αυτοπραγμάτωσης του Χαρουτίν Τόρκομ Σαραϊνταριάν


Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Μετάφραση: Tania Ioannou Επιμέλεια: Anastasia Gkika

Μεγάλωσα στην Αμερική από Ινδούς γονείς, πολιτιστικά Ινδουιστές, Τζαϊνιστές

Πριν λίγα χρόνια, ξεκίνησα μια αποστολή να βρω τον Θεό. Λοιπόν, θα σας πω εξαρχής ότι απέτυχα, το οποίο ως δικηγόρος, μου είναι πολύ δύσκολο να το παραδεχθώ. Αλλά σ' εκείνο το αποτυχημένο ταξίδι, πολλά από όσα ανακάλυψα ήταν διαφωτιστικά. Κι ένα συγκεκριμένο πράγμα μου έδωσε πολλή ελπίδα. 'Έχει να κάνει με το μέγεθος και τη σημαντικότητα των διαφορών μας.

Λοιπόν, μεγάλωσα στην Αμερική από Ινδούς γονείς, πολιτιστικά Ινδουιστές, αλλά εξασκούσαν μια αυστηρή και σχετικά άγνωστη θρησκεία εκτός Ινδίας που ονομάζεται Τζαϊνισμός. Για να σας δώσω μια ιδέα του πόσο μειονότητα αποτελώ οι Ινδοί αντιπροσωπεύουν το 1% του πληθυσμού της Αμερικής, οι Ινδουιστές περίπου το 0,7%, οι Τζαϊνιστές το πολύ το 0,00046%.

Για να σας δώσω μια εικόνα, πιο πολλοί είναι οι επισκέπτες του εργοστασίου παιχνιδιών στο Βερμόντ ετησίως από τους πιστούς της θρησκείας του Τζάιν στην Αμερική. Σαν να μην έφτανε αυτό οι γονείς μου αποφάσισαν, «Τι υπέροχη ιδέα! Ας τη στείλουμε σε Καθολικό Σχολείο», όπου η αδελφή μου κι εγώ ήμασταν οι μόνες έγχρωμες μη καθολικές μαθήτριες σε ολόκληρο το σχολείο.

Στη Σχολή Του Βρέφους Ιησού της Πράγας στο Φλόσμουρ, Ιλινόι, -ναι, ακριβώς έτσι ονομαζόταν- μας δίδαξαν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μοναδικό Υπέρτατο Όν, που είναι υπεύθυνο για όλα, για όλο το πακέτο, από τη δημιουργία του σύμπαντος, μέχρι την ηθική ποιμαντορική για μια αιώνια ζωή. Αλλά στο σπίτι, διδασκόμουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οι ιστοί του Τζαϊνισμού δεν πιστεύουν σ' ένα μοναδικό Υπέρτατο Όν, ούτε καν σε μια ομάδα Υπέρτατων Όντων. Αντιθέτως μας διδάσκουν ότι ο Θεός φανερώνεται ως η τελειοποίηση του καθενός μας ως άτομα και ότι στην ουσία περνάμε ολόκληρη τη ζωή μας αγωνιζόμενοι να αφαιρέσουμε το κακό Κάρμα που στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία του θεϊκού, τέλειου εαυτού μας.

Φιλικό ή εχθρικό σύμπαν;


Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι η πιο σημαντική απόφαση που παίρνουμε είναι αν ζούμε σ΄ένα φιλικό ή σ΄ένα εχθρικό σύμπαν.


Αυτή την απόφαση την παίρνουμε υποσυνείδητα στα πρώτα χρόνια της ζωής μας και καθορίζει τα μέλλοντα σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Ένα παιδί έχει δικαιώματα: χρειάζεται αγάπη, προσοχή, θαυμασμό, ασφάλεια, αγνή τροφή, γαλήνιο σπιτικό, σταθερότητα, αξίες και οι γονείς να αγαπιούνται.
Αν λείπουν όλα ή κάποια από αυτά, φτάνουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν κείτεται εχθρικά προς εμάς και ο σκορπιός της αμφιβολίας για τον εαυτό μας και το φάντασμα του φόβου για το αύριο, θα ζουν και θα κινούνται ύπουλα στα σκοτάδια του νου.


Σε κάθε στροφή του δρόμου της ζωής θα εμφανίζεται η αμφιβολία και ο φόβος με αλλαγμένο πρόσωπο, θα υλοποιούνται σε διαφορετικές καταστάσεις έλλειψης.
Αν πιστέψαμε ότι το σύμπαν είναι φιλικό, η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η αφθονία θα είναι από την αρχή οι αχώριστοι σύντροφοί μας.

Το μυστικό της αφθονίας



Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την προσέλκυση της υλικής αφθονίας.
Υπάρχει μια αλήθεια πίσω από όλη αυτή τη κινητικότητα και τη προσέγγιση, καθώς οτιδήποτε σκεφτόμαστε, οραματιζόμαστε επίμονα, κάποια στιγμή εμφανίζεται στο υλικό πεδίο.


Το εύλογο ερώτημα όμως που ακολουθεί είναι, αν αυτά τα επιθυμητά αγαθά είμαστε σε θέση να τα κρατήσουμε και να παγιωθεί η αφθονία ή μήπως αρχίσει το άγχος , η αμφιβολία για τη διατήρησή τους και αυτή η ανησυχία ταεξανεμίσει;
Όπως η επιθυμία βρίσκει και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, έτσι και ο φόβος παίρνει τον αντίστροφο.


Καθένας τελικά θα έχει αυτό που η συνειδητότητά του και το ατομικό και συλλογικό κάρμα του επιτρέπει.

Αφθονία και έλλειψη



Γιατί μερικές φορές ενώ κάποιος είναι στο πνευματικό δρόμο βιώνει συνθήκες έλλειψης;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι διαφορετική για κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει γενικός κανόνας και εδώ έχει λόγο και το συλλογικό κάρμα.
Οι καταστάσεις που ζούμε είναι μια χαρτογράφηση του νου μας. Ο νους περιλαμβάνει τόσο το συνειδητό αλλά και το υποσυνείδητο, που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του.
Είναι οι κρυμμένες εντυπώσεις, παλιές εγγραφές του, που μπορεί να εκφράζονται αυτή την εποχή.
Μπορεί να υπάρχει μια κρυμμένη ζήλεια, μίσος, μια επικριτική στάση, μια υπερηφάνεια ή και αυτοοίκτος και έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Αυτά θα εκφραστούν σε αντίστοιχες καταστάσεις.
Ειδικά με τη ζήλεια όμως ο αναζητητής χρειάζεται να τελειώνει άμεσα. Είναι τελείως ασύμβατη με το Δρόμο.
Με την ορθή νοητική τοποθέτηση μπορούμε να εξουδετερώσουμε σχετικά εύκολα, αυτό το πνευματικό δηλητήριο.
Την προσωρινή ένδεια ίσως την επέτρεψε ο νοήμων καρμικός νόμος, γιατί τώρα μπορούμε και να διδαχθούμε από αυτή και να τη διαχειριστούμε.

Θα τα πω όλα στο Θεό!


-Θα τα πω όλα στο Θεό!
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του ετοιμοθάνατου μικρού Σύριου, θύμα του ανελέητου πολέμου συμφερόντων που μαίνεται στη Συρία.
Κι ο μικρός σίγουρα θα το έκανε αυτό που είπε…
Και μαζί με αυτόν όλα τα παιδιά του κόσμου που πεθαίνουν από πείνα, από έλλειψη φαρμάκων, από τη σύγχρονη δουλεία εργασίας, από τη σεξουαλική κακοποίηση, από το εμπόριο οργάνων που λυσσομανά στις μέρες μας.
Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να απελπίζονται, να λείπουν από το σπίτι τα απολύτως αναγκαία.
Ποια είναι η δύναμη άραγε της κραυγής των παιδιών αυτών;
Υπάρχει μια ιστορία στην ανατολή.
Ένα μικρό σπουργίτι άφησε τα αυγά του κάποτε στην παραλία και τα κύματα του ωκεανού τα πήραν.
Το σπουργιτάκι άρχισε απελπισμένο να προσεύχεται στο θεό των μικρών πουλιών για το κακό που το βρήκε.
Ο θεός αυτός προσευχήθηκε στο Γκαρουντά τον αετό-όχημα του Σίβα και ο Γκαρουντά στο Σίβα.
Ο Σίβα διέταξε τότε τον ωκεανό να επιστρέψει πίσω τα αυγά και τώρα ο πανίσχυρος ωκεανός εκλιπαρούσε το πουλί να τον συγχωρέσει, αφού του τα επέστρεψε.
Αυτή είναι η δύναμη της προσευχής.
Ο Καζαντζάκης έλεγε πως μια καθαρή συνείδηση βαραίνει στη ζυγαριά της μοίρας πιο πολύ από τη βούληση μιας αυτοκρατορίας.
Οι αυτοκρατορίες όπως εμφανίζονται έτσι κι εξαφανίζονται, στα σαγόνια του χρόνου.
Αντίθετα το ντάρμα είναι αιώνιο.

10 συμβουλές ενός μοναχού Σαολίν για να μείνεις υγιής για πάντα

10 συμβουλές ενός μοναχού Σαολίν για να μείνεις υγιής για πάντα

Ένας μοναχός Σαολίν, από τους Κινέζους μοναχούς που ζουν σε μοναστήρια και εκπαιδεύονται στη φιλοσοφία και στην τέχνη του Kung Fu, μας μεταφέρει τις δικές του 10 συμβουλές για να παραμείνεις νέα για πάντα αλλά και υγιής.


1. Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ. Η σκέψη απαιτεί ενέργεια. Η σκέψη μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη.
2. Μην μιλάς πάρα πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μιλάνε είτε πράττουν. Καλύτερα να πράττεις.
3. Όταν δουλεύεις, δούλεψε για 40 λεπτά και μετά σταμάτα για 10. Όταν κοιτάζεις κάτι όλη την ώρα, αυτό μπορεί να βλάψει τα μάτια σου αλλά και τα εσωτερικά σου όργανα και την εσωτερική σου γαλήνη.
4. Όταν είσαι χαρούμενη, πρέπει να ελέγχεις τη χαρά σου, εάν χάσεις τον έλεγχο τότε καταστρέφεις την ενέργεια των πνευμόνων σου.
5. Μην ανησυχείς πάρα πολύ και μη θυμώνεις επειδή αυτό βλάπτει το συκώτι και το πεπτικό σου.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΦΥΣΗ ....


Οι Κρύσταλλοι της Επίφυσης Συντονίζονται με τα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία.
Τεχνολογία vs Αφύπνισης
Το μυαλό μας συντονίζεται με το Ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον μας. Η συμπεριφορά, η υγεία και η ύπαρξη μας βασίζονται σε αυτές τις επιδράσεις της ηλεκτρικής ενέργειας
Η επίφυση ή κωνάριο είναι ένας ενδοκρινής αδένας του σώματος. Είναι η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα, δίνοντας της προηγμένες ικανότητες.
Έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού και βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε μία αύλακα, η οποία δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων.
Οι λειτουργίες τις επίφυσης είναι πολύ σημαντικές ως προς την επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος.
📷

Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΑΔΕΝΑΣ:

Παράγει την ορμόνη μελατονίνη.
Δημιουργεί το αίσθημα της νύστας με την έκκριση της παραπάνω ορμόνης.
Μετατρέπει τα σήματα του νευρικού συστήματος σε «ενδοκρινή σήματα» (δηλαδή ουσίες).

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Οι άνθρωποι φοβούνται την ιερότητα, όπως και την ωραιότητα, όσο τίποτε άλλο.


Ένοχοι, μέχρι τα μπούνια, ούτε την ενοχή τους θέλουν αντιμετωπίσουν και να αποδεχτούν, ούτε την ευθύνη τους για αυτήν τους την απροθυμία να σηκώσουν.
Κατηγορούν, ειρωνεύονται και χλευάζουν –κυρίως φοβούνται-, φορτώνοντάς τους με τις σκιερές τους ψυχικές γωνιές, τους εκπρόσωπους της ιερότητας, χωρίς να έχουν ιδέα πως εκείνο που φοβούνται πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίσουν, πως αυτό που θέλουν να ξεκάνουν μια για πάντα είναι η ενοχή τους.
Ενοχή για μια ζωή υπεκφυγών. Μια ζωή στηριγμένη στην απώθηση του ιερού στοιχείου, στον τρόμο της εντός τους ενότητας, και της ιερής ολοκλήρωσης.
Για να αποσιωπήσουν και να εξορθολογήσουν την αθέτησή του εσωτερικού στόχου που είναι η ιεροποίηση της ζωής, θεσμοθετούν νοητικά σχήματα και θεωρίες, στοιχειοθετούν καταρτισμένες μομφές που απαξιώνουν ιερείς, ιερατεία, ιερούς σκοπούς, και ιερά.
Έχουν την εντύπωση πως αν θάψουν στο ασυνείδητο τις βαθιές τους ανάγκες, εκείνες θα πεθάνουν.

Πλανήτης «φυλακή»: Θα βρίσκουν τους πάντες σε πόλεις, βουνά & σπηλιές - Όλα «για το καλό μας» δήθεν για τον Covid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολλοί ακούν για τον «Μεγάλο Αδελφό» που έχει ήδη επιβληθεί και έλεγχοι τις ζωές μας αλλά ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τις δυνατότητές του και ότι ο Τζορτζ Όργουελ με το «1984» και ο Άλντους Χάξλει με τον «Θαυμαστό καινούριο κόσμο» έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Μάλιστα οι λεγόμενες δυτικές «δημοκρατίες» (με τριπλά εισαγωγικά θα λέγαμε) είναι αυτές οι οποίες παίρνουν ιδέες από τα λεγόμενα «ολοκληρωτικά» καθεστώτα τύπου Κίνας στα οποία έχουν την ευχέρεια να δουν πως «δουλεύει» στην πράξη ένα ολοκληρωμένο σύστημα χειραγώγησης και παρακολούθησης.

Η Κίνα αυτή την στιγμή θεωρείται ότι έχει το απόλυτο σύστημα «παρακολούθησης των πάντων» το οποίο ήδη βρίσκεται σε λειτουργία και βασίζεται σε εξελιγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν ένα σύστημα εκατοντάδων εκατομμυρίων καμερών παρακολούθησης που βρίσκονται παντού, στις κινεζικές μεγαλουπόλεις.

Η αλήθεια είναι πως μάλλον βρίσκονται και στην κινεζική ύπαιθρο.

Οι πανίσχυροι αυτοί αλγόριθμοι, επιτρέπουν την αναγνώριση προσώπου ακόμη και αν το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μάσκα ή φορά καπέλο.

Όλα αυτά έγιναν περισσότερο κατανοητά γιατί όλο αυτό «παιχνίδι» χρησιμοποιήθηκε για την ανάγκη ελέγχου της θερμοκρασίας του πληθυσμού που κυκλοφορεί εν καιρώ κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός όμως είναι η «βιτρίνα» τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο σημαντικά.

Στην Κίνα υπάρχουν εγκατεστημένες αυτή τη στιγμή 200-250 εκατομμύρια κάμερες και πρόκειται για κάμερες παρακολούθησης. Aυτές τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν 600 εκατομμύρια! Στο δίκτυό τους προστίθεται και ένας αριθμός καμερών ασφαλείας διαφόρων κτιρίων όπως είναι τράπεζες, γραφεία, μαγαζιά ενώ πλέον μπαίνουν και σε εισόδους κατοικιών και πολυκατοικιών.

Όλες μαζί αποτελούν ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που σημαίνει πως μπορεί κάποιος να εντοπίσει αυτόν που θέλει από κάμερα σε κάμερα χωρίς διακοπές.

''ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ'' .....Η .... ''Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ''.......ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΥΛ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΝΤΙΝΑΧ..... ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ.... ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ....


Μια από τις αναμφισβήτητες αρχές του κόσμου στον οποίο ζούμε, είναι πως τα πάντα μπορούν να ισχύουν και ταυτόχρονα τίποτα όσον αφορά στα μεγάλα ερωτήματα που οδήγησαν την ανθρώπινη ύπαρξη στο σημερινό της εξελικτικό στάδιο.
Οι υποθέσεις και οι εικασίες άπειρες για να εξηγηθούν πράγματα που δεν μπορούν να βρουν απόλυτη επιστημονική εξήγηση. Κάποιος το αποκαλεί θεό, άλλοι κάνουν λόγο για μια ζωή ψευδαίσθησης στην οποία εμείς είμαστε σαν απεικάσματα και όχι πραγματικές υπάρξεις, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το ερωτηματικό του σήμερα θα βρει στο μέλλον την απάντηση.
Στη βάση αυτών, πόσο εύκολα θα αποκαλούσατε σήμερα τρελό κάποιον που πριν από σχεδόν έναν αιώνα ξεκίνησε να ισχυρίζεται πως βρέθηκε στο 3906 μ. Χ. και είδε τι είχε συμβεί στον πλανήτη Γη;
Το 1922 ο Πολ Αμαντέους Ντίναχ ήταν δεδομένο πως θα θεωρηθεί τρελός και άνετα θα μπορούσε να γίνει το νεότερο θύμα ενός μεσαιωνικού κυνηγιού μαγισσών. Ο μόνος λόγος που του συνέβη είναι γιατί δεν έδειξε ποτέ διάθεση να επικοινωνήσει σε μεγάλη κλίμακα αυτά που ισχυρίζεται ότι έζησε.
Ο ακαδημαϊκός Ντίναχ είχε ένα ατύχημα το 1921 που τον έριξε σε κώμα για έναν χρόνο, κατά τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Γενεύης. Το 1922 ξύπνησε και άρχισε να καταγράφει στο ημερολόγιο του πράγματα που έζησε σε αυτόν τον ένα χρόνο. Πώς όμως είχε συνείδηση και αντίληψη ένα σώμα ημιθανές; Δεν είχε. Πολύ απλά γιατί ο Ντίναχ υποστήριξε ότι δεν έζησε αυτόν τον ένα χρόνο στο σώμα του, αλλά η ψυχή του ταξίδεψε στον χρονικό ορίζοντα – καμπύλη ή ευθεία, κανείς δεν ξέρει – και βρέθηκε σε ένα σώμα, του Άντριου Νόρθαμ, στο μακρινό 3906 μ. Χ.
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του, οι τότε άνθρωποι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί στο σώμα του Νόρθαμ και θέλησαν να εξηγήσουν στην ψυχή από το μακρινό παρελθόν τι συμβαίνει στον κόσμο για να γυρίσει πίσω και να το μοιραστεί. Ο μύθος του Ηρός ξαφνικά είχε βρει πιο στέρεο ανταγωνισμό.

Τεχνητή Νοημοσύνη Και Ανθρώπινη Βούληση

 Πόσες φορές έχετε δει μια διαφήμιση στο διαδίκτυο ή στα κοινωνικά δίκτυα για κάτι που μόνο έχετε σκεφτεί ή έχετε συζητήσει με ανθρώπους, χωρίς όμως να ψάξετε κάτι σχετικό;

Αν και φαίνεται σαν να σας ακούει το κινητό σας (και μπορεί να σας ακούει κάποιες φορές) η αλήθεια είναι πως μια μηχανή έχει καταφέρει να μαντέψει μια σας ανάγκη, πριν καν την καταλάβετε εσείς.

Η εξέλιξη του AI (Artificial Intelligence) σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που «αφήνουμε» στο διαδίκτυο, μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε μια εποχή που οι μηχανές όχι μόνο καταλαβαίνουν και αποκωδικοποιούν την καταναλωτική, κυρίως, συμπεριφορά μας, αλλά μπορούν και να την προβλέψουν.

Φυσικά, αυτό γεννά ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με το αν πραγματικά υπάρχει ανθρώπινη βούληση ή αν είμαστε απλώς μια σειρά από δεδομένα, στοιχεία και αιτίες που λειτουργούμε σύμφωνα με κανόνες.

Ο νόμος του Pareto, η αρχή του 80-20 στην υγεία.


Πώς μπορούμε να επιτύχουμε το 80% των αποτελεσμάτων καταβάλλοντας το 20% της προσπάθειας.

 


του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά

Ο Vilfredo Pareto ήταν ένας Ιταλός οικονομολόγος που έζησε κατά τον προηγούμενο αιώνα και έκανε μια πολύ σημαντική παρατήρηση η οποία διδάσκεται σήμερα σε όλα τα οικονομικά Πανεπιστήμια όλου του κόσμου ως ο νόμος του Pareto.

O Pareto παρατήρησε ότι το 80% της του πλούτου στην Ιταλία (και σε άλλες χώρες όπως παρατήρησε στη συνέχεια) ανήκε στο 20% του πληθυσμού. Μια σημαντικά μικρότερη ομάδα του πληθυσμού κατείχε δηλαδή την πλειοψηφία του πλούτου.

Αυτή η ανισομερής κατανομή όπου λίγοι ζωτικοί παράγοντες (20%) έχουν ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα (80%) είναι ένας κανόνας που έχει ευρύτερες εφαρμογές. Ο Pareto επεκτείνοντας την παρατήρησή του, είδε ότι αυτή η αναλογία 80/20 ή παραλλαγές της (90/10 ή και 95/2.5) ισχύουν και σε άλλους τομείς της ζωής. 

Η ψεύτικη εικόνα που έφτιαξε για τον εαυτό του και την παρουσίαζε στον κόσμο των social media, του στοίχισε τη ζωή...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και αυτοκίνητο

Γράφει ο ψυχολόγος Στ. Σιδηρόπουλος
"Ένας τραγουδιστής της rap μουσικής, ο Mota Jr , από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ανέβαζε στα social media φωτογραφίες από τον "ακριβό τρόπο" ζωής του, επιδεικνύοντας την οικονομική του ευρωστία άλλοτε με πολλά μετρητά και ακριβά κοσμήματα, άλλοτε με πολυτελή αυτοκίνητα και άλλοτε με selfie σε ακριβές βίλες και μεγάλες πισίνες... στην πραγματικότητα όμως ήταν σχεδόν απένταρος αλλά το ήξερε μόνο αυτός!!! 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Δανείζομαι μια περιγραφή ενός φίλου σπινερά μέσα από το οποίο, μας περιγράφει στην ουσία το πώς παραλίγο να χάσει την ζωή του εχθές την ώρα των καταιγίδων στην Χαλκιδική, καθώς από καθαρή τύχη δεν έκλεισε το καλάμι του το κύκλωμα νέφους εδάφους. 
Με απλά λόγια, το καλάμι και το σώμα του, να γίνουν δίαυλος εκτόνωσης μερικών δεκάδων χιλιάδων βόλτ του νέφους. 

"Αυτοάμυνα σε Μαχαίρι”

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο
Αυτοάμυνα σε μαχαίρι, είναι η ικανότητα να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε πιθανή επίθεση μαχαιριού που θα δεχτείς, εφόσον εσύ είσαι άοπλος.
Στο χώρο της Αυτοάμυνας, είναι πολλοί εκείνοι που διδάσκουν μαχαίρι και δυστυχώς οι περισσότερες τεχνικές που παρουσιάζουν μέχρι και σήμερα, ακόμα και γνωστές εταιρίες και συστήματα αυτοάμυνας (ομοσπονδίες κλπ), είναι εσφαλμένες και άκρως επικίνδυνες. Όπως για παράδειγμα, το να διδάσκουν αυτοάμυνα χωρίς τη γνώση της χρήσης ή στο κομμάτι της αυτοάμυνας, σε περίπτωση που το μαχαίρι πέσει από τον επιτιθέμενο, να το κλωτσήσεις μακρυά……και τα δύο, είναι κάτι σαν αυτοκτονία.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ (Μέρος Πέμπτο)

Έρευνα: Πόσοι σκοτώνονται στην Ελλάδα σε τροχαία δυστυχήματα ...

Ο άνθρωπος οδηγεί όπως ζει. Εάν η προσωπική του ζωή χαρακτηρίζεται από ανοχή, προνοητικότητα, σύνεση, και σεβασμό απέναντι στους άλλους, τότε θα οδηγεί και με τον ίδιο τρόπο. Εάν η προσωπική του ζωή στερείται αυτών των επιθυμητών χαρακτηριστικών, τότε και ο τρόπος που οδηγεί θα έχει υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων Tillman and Hobbs (1949, σελ. 329) στον Shinar (2007, σελ. 322).

 Το παρόν κεφάλαιο περιγράφει πώς ο τρόπος ζωής μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τη συμπεριφορά υγείας και ιδιαίτερα με την οδηγική συμπεριφορά. Γίνεται προσπάθεια να αναλυθεί η καθημερινή ζωή των ατόμων, των κοινωνικών ομάδων και των κοινωνικών θεσμών πολυδιάστατα και πολυπαραγοντικά, έχοντας σαν κεντρική ιδέα την διαμόρφωση συνθηκών και όρων που θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νέου προτύπου υγιούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Εισαγωγή 

Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι η σύνθετη αντανάκλαση πολλαπλών κοινωνικο-πολιτισμικών παραγόντων οι οποίοι δρουν σε ένα προϋπάρχον βιολογικό υπόστρωμα. Το αποτέλεσμα της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι η περιορισμένη κατανόησή της (Ulmer, 1984). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα