Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η συντριβή της πτήσης της Germanwings: Μήπως δεν μας λένε όλη την ιστορία;

Εικόνα

πηγή: Γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών
Όταν άκουσα για την συντριβή της πτήσης GWI9525 της εταιρίας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις το πρωί της 24ης Μαρτίου, ήμουν σοκαρισμένος, αλλά για να είμαι ειλικρινής, όχι τόσο πολύ. Δεν είναι ότι περίμενα ότι θα συμβεί, αλλά είναι το πέμπτο αντίστοιχο περιστατικό τον τελευταίο χρόνο. Αν αυτή η συχνότητα διατηρηθεί, οι ως τώρα πολύ μικρές στατιστικά πιθανότητες να βρει κάποιος το τέλος του πετώντας με μια εμπορική πτήση, θα πρέπει να αναθεωρηθούν. 

Σε όσα άμεσα επακολούθησαν της συντριβής, εγώ όπως και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο περίμενα υπομονετικά τις λεπτομέρειες. Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σύγχρονο, αν και λίγο γηρασμένο, πρώτης γενιάς Airbus A320 να πέσει ξαφνικά από τον ουρανό και να συγκρουστεί στην πλαγιά ενός βουνού; Είχα κάποιες θεωρίες, μια εκ των οποίων ήταν και οι παραλυτικές συνέπειες ενός πιθανού "EMP" (ηλεκτρομαγνητικού παλμού) προερχόμενου από την έκρηξη στην ατμόσφαιρα ενός εισερχόμενου διαστημικού βράχου. Η σοκαριστική αύξηση στις θεάσεις μετεωριτών τα τελευταία 10 χρόνια καθιστά εύλογο το ενδεχόμενο, και αυτό ίσως να ήταν και αιτία της συντριβής της πτήσης AF447 στον Νότιο Ατλαντικό ωκεανό το 2009. 

Η ναυμαχία – μάχη της Μυκάλης (479 π.Χ)

Ταυτόχρονα (27 Αυγούστου 479 π.Χ) με την ήττα στις Πλαταιές οι Πέρσες υπέστησαν άλλη μια ήττα στη Μυκάλη της Ιωνίας. Ενώ ο ελληνικός στόλος υπό τις διαταγές του Σπαρτιάτη Λεωτυχίδη, βρισκόταν στη Δήλο, έφτασαν από τη Σάμο τρεις άνδρες με ένα μήνυμα· οι άνδρες αυτοί ήταν ο Λάμπωνας, υιός του Θρασυκλή, ο Αθηναγόρας, υιός του Αρχεστρατίδη, και ο Ηγησίστρατος, υιός του Αρισταγόρα, οι οποίοι είχαν σταλεί από τους Σαμίους κρυφά από τους Πέρσες και το Θεομήστορα υιό του Ανδροδάμαντα, τον οποίο είχαν ορίσει οι Πέρσες ως τύραννο.
Αυτοί λοιπόν παρουσιάστηκαν στους διοικητές του στόλου κι ο Ηγησίστρατος έκανε έκκληση με κάθε είδους επιχειρήματα, δηλώνοντας ότι η θέα και μόνο του ελληνικού ναυτικού θα ήταν αρκετή ενθάρρυνση, για να εξεγερθούν οι Ίωνες και οι Πέρσες δε θα τολμούσαν να αντισταθούν, ή αν το έκαναν, θα έδιναν στους Έλληνες ένα έπαθλο πιο πολύτιμο απ’ οποιοδήποτε είχαν ελπίδα να κερδίσουν ποτέ. Κατόπιν στο όνομα όλων των κοινών θεών, τους παρότρυνε να σώσουν τους Ίωνες, που είχαν ίδιο αίμα μ’ αυτούς, από τη σκλαβιά και να διώξουν τον ξένο. Και πρόσθεσε: «Θα είναι αρκετά εύκολο, διότι τα περσικά πλοία είναι αδέξια και πολύ κατώτερα από τα δικά σας. Επιπλέον, αν μας υποψιάζεστε για προδότες, είμαστε πρόθυμοι να σας παραδοθούμε ως όμηροι και να πλεύσουμε μαζί σας».

ΑΠΟΛΛΩΝ



Ο Θεός ΑΠΟΛΛΩΝ είναι ο διαφωτιστής και ο θεραπευτής όλων των Ελλήνων, γι’ αυτό αποκαλείται και  «Χρυσοκόμης». Παίων»…εκ του παίω, όπου θεραπεύει με το χέρι του, δημιουργεί και εμπνέει, είναι «Μουσαγέτης» και συνάμα έχει τη ικανότητα της θεραπευτικο-μαντικής ικανότητας και της «ηλιακής» φωτεινότητας.

Ο θεός ΑΠΟΛΛΛΩΝ γεφυρώνει ως Θεός τον γήινο πολιτισμό των ανθρώπων…με τους Θεούς του Ολύμπου, όπου οι Έλληνες τον λατρεύουν ως «μάντις» Θεός, όπου τιμάται ως ποιμενικός «Καρνείος», «Νόμιος», ως καρποφόρος, ως αυξητικός, ως «Σπερμίος», «Φερέσβιος», «Αρότριος», «Θαργήλιος» και ταυτόχρονα είναι και ο προστάτης των ανθρώπων από τις λοιμικές νόσους – αν και πολλές φορές είναι ο αίτιός τους.

 Είναι Θεός θεραπευτής, «Ακέσιος» αλλά και θανατηφόρος «Λοίμιος», «Αργυρότοξος». 

Επίσης παρουσιάζεται ως «Φοίβος»…δηλαδή αμίαντος, καθαρός, ο με διαύγεια σημαίνων….με κέντρο τη νήσο Δήλο, όπου η ηλιακή πλευρά του ήλθε να συμπληρώσει την αρχαιότερη θεραπευτική-μαντική εκείνη των Δελφών. 

Επίσης είναι «Δήλιος» που σημαίνει όχι μόνον τον γεννηθέντα εις τη νήσο Δήλο, αλλά και τον Θεό που δήλα και ορατά τα πάντα, αλλά και τα πάντα ορά.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ….ΜΠΟΡΕΙΣ…!



 «Η σκέψη του υποσυνείδητου καθορίζει επακριβώς την υγεία των ψυχοσωματικών ασθενειών.»

Το πώς σκεπτόμαστε για τα ζητήματα της ζωής μας σε καθημερινή βάση…και εάν τελικά σκεπτόμαστε θετικά ή αρνητικά…καθορίζει και τις δραστηριότητες των γονιδίων μας που μπορεί να μας αλλάξουν άρδην την υγεία μας προς το καλύτερο ή αντίθετα προς το χειρότερο. 

Η «θετική» και η γόνιμη  υγεία της σκέψης…δημιουργεί την καλή  υγεία του σώματος μας….που επηρεάζεται άμεσα από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και όχι τόσο από τα γονίδια μας. 

Η θετική σου σκέψη απλά προγραμματίζει τον εαυτό σου και «δουλεύει» σαν μηχανή…τη χημεία του σώματός σου….με αποτέλεσμα το νευρικό σου σύστημα να διαβάζει σωστά και να ερμηνεύει το γύρω περιβάλλον ανάλογα και κατόπιν στη συνέχεια να ελέγχει τη χημεία του αίματος σου…ώστε να μπορείς εσύ ο ίδιος…να αλλάξεις τη «μοίρα» των κυττάρων σου στην κυριολεξία….απλά αλλάζοντας και μόνον τη σκέψη σου. Τόσο απλά….!

Έλληνα «Οικουμενικέ», εσύ το αλάτι της γης, εσύ κι ο καταλύτης!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ε,,, ΦΙΛΕ.

Αν συνειδητή επιλογή σου είναι να βαδίζεις σε δύσκολα κακοτράχαλα μονοπάτια (αποφεύγοντας τις ευθείες λεωφόρους), τότε έλα να συμπορευθούμε. 


Να ξέρεις ότι η ανταμοιβή σου θάναι πλούσια στο τέρμα, εκεί που ο κόπος συγκομιδής γίνεται γλυκός καρπός της γνώσης. Διαβαίνοντας της φύσης τα μονοπάτια, νοούμε την ουσία της. Άλλωστε και μείς στοιχεία του ίδιου υλικού δεν είμαστε ; 

Αν δεν σ΄ άγγιξαν «τα θέλω» και «τα πρέπει» κι ανευχαρίστητος ζητάς να Μάθεις «Πως», «Γιατί»,«Πότε» και «Τι», έλα να το ψάξουμε μαζί…. Αδελφέ Έλληνα ! 

Εραστές της Γνώσης, αντάμα να πορευθούμε εκεί στα μέρη που περπάτησαν οι σοφοί μας πρόγονοι. 

Χέρι –χέρι να ξαναγράψουμε απ΄ την αρχή την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας. 

Έλληνα «Οικουμενικέ», εσύ το αλάτι της γης, εσύ κι ο καταλύτης. 

Η πτώση σου, οπισθοδρόμηση λαών κι εθνών, μα η δική σου άνοδος… ελπίδα, φως και ώθηση στα μπρος. 

Στης μνήμης σου τα κύτταρα γραμμένα είναι όλα ! 

«Διάβασε» εκεί την αποθηκευμένη γνώση σου να θυμηθείς και πάλι όσα ξέχασες. 
Τα ξένα πέταξε μακριά… σκουπίδια πάντα είναι.

 Τι κι αν λογοδρόμησες στο διάβα των αιώνων ; 

Αναστήσου και ανάστησε το φως της ιστορίας και δίδαξέ την στα παιδιά με γνώση και σοφία. 

Έχασε 40 κιλά σε ένα χρόνο κάνοντας 3 απλές αλλαγές!


Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη για μερικούς ανθρώπους, αλλά αυτή η γυναίκα έχασε 40 κιλά σε ένα χρόνο κάνοντας τρεις αλλαγές. 


Μην παρατάτε τους στόχους που έχετε βάλει για να χάσετε βάρος, κάντε μερικές απλές αλλαγές και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. 

Αυτή η γυναίκα ξεκίνησε ένα δύσκολο ταξείδι με μοναδικό σκοπό να χάσει τα περιττά κιλά της. 

Άλλαξε κάποια πράγματα στη ζωή της που μεταμόρφωσαν όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση της, αλλά και την εσωτερική υγεία της. 

Αυτή η νεαρή γυναίκα, η Amanda, ζύγιζε 107 κιλά, όταν τελικά αποφάσισε να κάνει κάτι για το βάρος της.

 Έχει τρία μυστικά που την βοήθησαν να επιτύχει το στόχο της. 

Λεμόνι-τζίντζερ για να χάσετε το περιττό βάρος!


Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε μια δίαιτα για να χάσετε κάποιο βάρος, διαβάστε αυτό το άρθρο γιατί θα σας παρουσιάσουμε ένα ρόφημα που θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας, ώστε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. 


Το ρόφημα αποτελείται από συστατικά που θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και θα καθαρίσουν τις τοξίνες που έχουν κατατεθεί στο σώμα σας. 

Όπως και σε κάθε δίαιτα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να υπακούσετε στους κανόνες της. 

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να προετοιμάσετε το ποτό σωστά και να πίνετε τακτικά. 

Το μόνο που μένει είναι να απολαύσετε τα εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι ορατά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

26 ενεργειακά σημεία τα οποία θα σας ελευθερώσουν από τον πόνο μια για πάντα! (Μέρος Δεύτερο)



Η θέση των σημείων:

Ε 1- Στη μέση της εσωτερικής άρθρωσης του γόνατος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, δεδομένου ότι σας δίνει τη δύναμη να ξεπεράσετε τα όρια, να χαλαρώσετε και να αισθάνεστε ελεύθεροι. Υπάρχει ένα υψηλότερο σημείο Ε 1 το οποίο είναι πέντε εκατοστά πάνω από το προηγούμενο E1.
Ε2 -Η κορυφή των γοφών. Σας παρέχει τη δύναμη, τη σοφία και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και βοηθά κατά τη διάρκεια της γρίπης.
Ε3- μεταξύ της κορυφής της ωμοπλάτης και του τρίτου νωτιαίου σπονδύλου. (Αν δεν γνωρίζετε τη θέση, ρωτήστε το γιατρό σας ή οποιονδήποτε φοιτητή της ιατρικής). Είναι ένα πολύ χρήσιμο σημείο στην περίπτωση του φόβου και των κρυολογημάτων.

26 ενεργειακά σημεία τα οποία θα σας ελευθερώσουν από τον πόνο μια για πάντα! (Μέρος Πρώτο)



Σε κάθε μέρος του σώματος, υπάρχουν τουλάχιστον 26 ενεργειακά σημεία τα οποία μερικές φορές σταματούν και εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τους σύγχρονους ανθρώπους, λόγω του τρόπου ζωής τους - όχι αρκετή σωματική δραστηριότητα και πολλή καθιστική ζωή. Όλα τα ενεργειακά σημεία συνδέονται στενά με όλες τις σωματικές λειτουργίες. Όταν η άκρη του δακτύλου τίθεται σε αυτά τα σημεία, τα μπλοκαρίσματα φεύγουν και η ενέργεια μπορεί να συνεχίσει να ρέει ελεύθερα. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν  αισθάνονται τον πόνο από την απλή πίεση σε ένα ορισμένο σημείο, αλλά αυτό είναι απλώς ένα σημάδι ότι το δάκτυλο βρίσκεται στο σωστό μέρος και ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπλοκάρισμα.
Τα δάχτυλα είναι το ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο στο ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να ξεμπλοκάρουμε τα μπλοκαρίσματα και να γίνουμε πιο υγιείς αλλά και να αισθανόμαστε καλύτερα.

Φιλοσοφικός στοχασμός

Κατά τον Πλάτωνα, η πραγματικότητα συγκροτείται από τις ιδέες οι οποίες υπάρχουν στον ουρανό. Για το Λάιμπνιτς η πραγματικότητα ανάγεται σε μονάδες, ο Χιουμ πιστεύει ότι η πραγματικότητα εξαντλείται στις εντυπώσεις και τις ιδέες που συνιστούν το περιεχόμενο της εμπειρίας, ο Καντ την ταυτίζει με το πράγμα καθεαυτό, ο Σοπενχάουερ την συνδέει με τη βούληση και ο Χέγκελ την εξισώνει με το απόλυτο πνεύμα. Σταδιακά, όμως, έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει κάτι άλλο ακόμα πιο ουσιώδες που πρέπει κανείς να ανιχνεύσει στην προσπάθεια κατανόησης της πραγματικότητας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αλήθεια.DiogenesJLGerome[1]
Ο Λούντβιχ Bιτγκενστάιν με το Tractatus Logico-Philosophicus προσπάθησε -όσο ελάχιστοι σύγχρονοι φιλόσοφοι- να λύσει ένα τέτοιο διαχρονικό αίνιγμα: Μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια; Oλοι οι μεγάλοι στοχαστές αναζητούσαν την αλήθεια, κάποια βεβαιότητα, κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να διαψεύσει.

Το χέρι του Θεού


Αυτό έχουμε ανάγκη όλοι μας, το χέρι του Θεού. Την παρέμβασή Του, την αγκαλιά Του, την φροντίδα Του. Τον ζητάμε, του μιλάμε, κάνουμε προσευχές. Οι προσευχές έχουν ανάλογη δονητική, ανάλογα με την δική μας κατάσταση. Όμως ακόμη και με χαμηλή δονητική ο Θεός πάντα ακούει και πάντα ύστερα από μία έκκληση μας μιλά. Αλλά τα θέμα είναι πώς ? 

Σαφώς και δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τον ίδιο τον Θεό να μας χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού μας και να μας πει «ήρθα παιδί Μου».

Ο Θεός έχει πολύ καλύτερη ορατότητα από όλους μας, αλλά και καλύτερη αντίληψη, καθώς τα βλέπει όλα σφαιρικά. Μέσα από αυτή την οπτική γωνία Του αλλά και την αντίληψή Του, ακούει αυτό που ζητάμε και αρχίζει να δομεί τον δρόμο και τον τρόπο για να περάσουμε.

Ενας master μεταμόρφωσης γνωρίζει..

                          

      1...να αγκαλιάζει κάθε κατάσταση την οποία θεωρεί εμπειρία και δεν τη διαχωρίζει σε  καλή ή κακή παρά μόνο απαραίτητη για να μπορέσει να εξελιχθεί. Είναι πρόθυμος να μάθει και όχι να κρίνει.
2 ...ότι πίσω από την συναισθηματική του έκρηξη , την ευθυξία του, ένα δυσάρεστο συναίσθημα που τον βαραίνει  είναι μια πεποίθηση που κινείται στο σώμα σου , μια σκέψη που δεν τον εξυπηρετεί και χρειάζεται να αντικαταστήσει.
3.....δεν καταπιέζει τα συναισθήματα όπως θυμός,  μνησικακία κλπ  με εξαρτήσεις παρά μόνο τα επιτρέπει να έρθουν στην επιφάνεια  να τα αποδεχτεί να τα ακούσει , να τους μιλήσει , να τα ευχαριστήσει, να τα μετασχηματίσει !!!
4 ....γνωρίζει ότι όταν επιλέγει να κάνει αλλαγές χρειάζεται να αλλάξει τις πεποιθήσεις του και ταυτόχρονα να μπει σε δράση, να κάνει την υπέρβαση ακόμα και όταν φοβάται.

Τέσσερις διάσημες συμβουλές από βιβλία αυτοβοήθειας που είναι σκέτες βλακείες

READING BOOK


Παρά τις καλές τους προθέσεις, τα βιβλία αυτοβοήθειας είναι πολλές φορές αυτά που χειροτερεύουν το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει κάποιος, αντί να βοηθήσουν στην επίλυσή του.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως είναι όλα για πέταμα ή δεν παρέχουν βοήθεια. Αξίζει όμως να ξέρετε ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθείτε και ποιες όχι.

Η Sarah Alexander, life coach και συγγραφέας του «Spiritual Intelligence in Leadership: From Manager to Leader in Your Own Life» λέει:

«Από τα 70s, όταν και λανσαρίστηκε από “γίγαντες” της Αμερικάνικης βιομηχανίας όπως ο Tony Robbins και ο Louise Hay, το κίνημα αυτοβοήθειας έχει εξελιχθεί σε μια απίστευτα κερδοφόρα βιομηχανία που προσφέρει τα πάντα, από NLP και πνευματική θεραπεία μέχρι το Νόμο της Έλξης».


Ωστόσο, η Alexander τονίζει πως αυτή η άνθιση της συγκεκριμένης βιομηχανίας οδήγησε και σε μια υπέρ-απλούστευση των πραγμάτων, η οποία «μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, συμπεριλαμβανομένου του ολοένα και αυξανόμενου άγχος, της μειωμένης αυτοπεποίθησης και μιας βαθιάς δυσαρέσκειας για τη ζωή».

Παρακάτω ακολουθούν οι τέσσερις πιο συνηθισμένες -και λανθασμένες- συμβουλές αυτό-βοήθειας, σύμφωνα με την Alexander, και τι πρέπει να κάνετε στην πραγματικότητα.

Τίποτα Δεν Έχει Αλλάξει!




Βρέθηκα σήμερα αυτήκοος μάρτυρας σε μια συζήτηση που μου θύμισε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε τούτον τον τόπο από τις 25 του Γενάρη και μετά. Μ' έκανε να συνειδητοποιήσω ότι έχουν περάσει περισσότερες από 100 μέρες και ότι εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τους (συν)εταίρους, που πάνε κατά διαόλου, τα ίδια και μη χειρότερα, συμβαίνουν και στα καθ' ημάς.

Η μητέρα μιας γνωστής μου, είχε την ατυχία να πέσει και να φάει τα μούτρα της. Κάταγμα του ισχίου, διέγνωσαν οι γιατροί. Άσχημα τα πράγματα για την καημένη τη γιαγιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το σύνθημα των ειδικών, έμαθα, είναι "από το δωμάτιο των επειγόντων στο χειρουργείο". Με άλλα λόγια, αν κάποιος σπάσει τον γοφό του, πρέπει να μεταφερθεί από τον θάλαμο επειγόντων περιστατικών στο χειρουργικό τραπέζι το συντομότερο δυνατόν, το αργότερο μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χάνεται για την εγχείρηση, τόσο πιθανότερο είναι ο ατυχής να εκδηλώσει επιπλοκές λόγω της ακινησίας, όπως θρόμβους του αίματος, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, ακόμα και για τη ζωή του ασθενούς.

Τι συνέβη στην καημένη τη γιαγιά? Μα περίμενε ξαπλωμένη σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι για έξι μέρες χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη της. Η κόρη της, ευλόγως, τα είχε βάλει με την κυβέρνηση, η οποία τρέχει και πληρώνει τις δόσεις στους τοκογλύφους, αντί να διαθέσει, ως οφείλει, την απαιτούμενη ρευστότητα στα δημόσια νοσοκομεία που βουλιάζουν μέσα στο βούρκο της υποχρηματοδότησης.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ



Οι Ρωμαίοι σταύρωσαν 6 χιλιάδες απ΄ τους επαναστατημένους σκλάβους. Άγνωστα παρασκήνια από τη μάχη με την πανίσχυρη Ρώμη...  
 Το 73 π.Χ. εβδομήντα οχτώ μονομάχοι, οπλισμένοι με σούβλες και μαχαίρια που βρήκαν στην κουζίνα, απέδρασαν από τη σχολή μονομάχων στην Καπύη. Ανάμεσά τους ήταν και ο θρυλικός Σπάρτακος, ο σκλάβος που οδήγησε χιλιάδες άντρες εναντίον των Ρωμαίων και παραλίγο να του τους ανατρέψει. Σύμφωνα με τον ιστορικό Πλούταρχο, ο Σπάρτακος γεννήθηκε στη Θράκη. Ελάχιστες πληροφορίες για τη ζωή του, πριν από την επανάσταση των σκλάβων, είναι γνωστές. 

Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι υπηρέτησε στον ρωμαϊκό στρατό, απ’ όπου λιποτάκτησε, συνελήφθη και πουλήθηκε ως δούλος. Τον αγόρασε ο εκπαιδευτής μονομάχων Γναίος Λέντουλος Βατιάτος, που διατηρούσε σχολή στην πόλη Καπύη. Το 73 π.Χ. ο Σπάρτακος και δεκάδες άλλοι μονομάχοι σκότωσαν τον αφέντη τους και απέδρασαν από τη σχολή, κυνηγώντας την ελευθερία τους. Εγκαταστάθηκαν στις πλαγιές του Βεζούβιου, όπου εξέλεξαν τον Σπάρτακο αρχηγό τους. Ο Πλούταρχος έγραψε πως ο Σπάρτακος ξεχώριζε απ’ όλους τους υπόλοιπους σκλάβους. «Δεν είχε μόνο δύναμη και πνεύμα, αλλά ήταν έξυπνος και καλλιεργημένος, πολύ περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε κάποιος στην κατάστασή του. Έμοιαζε πολύ με Έλληνα, παρά με Θρακιώτη»....

Ο σύγχρονος επαναστατημένος άνθρωπος



imageΗ ύπαρξη, ως ύπαρξη, μένει ασημαντότητα χωρίς την ύπαρξη εκ της ιδίας έργου· είτε με τρόπο παθητικό - χρήση (κυρίως για τα άψυχα), είτε με τρόπο ενεργητικό - δημιουργία (για τα έμψυχα και έλλογα). Τα έργα του, χαρακτηρίζουν (ορίζουν) κάθε άνθρωπο - αυτά τον κάνουμε μοναδικό, αυτά είναι που μένουν. 

Ο άνθρωπος διαφέρει, γιατί απέκτησε (με τον χρόνο) την ικανότητα του να δημιουργεί, να ενεργοποιείται, δηλαδή, και να εργάζεται εξοικονομώντας τα προς το ζην και όχι μόνο.

 Αυτό το:"όχι μόνο" ειν' η ουσία της δημιουργικότητας, είναι αυτό που μένει: από ένα σπουδαίο εικαστικό έργο, ένα βιβλίο, ένα τραγούδι, μέχρι μια υγιή, καινοτόμα και χρήσιμη προς την κοινωνία επιχείρηση - υπάρχουν, ευτυχώς, κι επιχειρήσεις έργα τέχνης. 

Ουσιώδες είναι το πώς κανείς δημιουργεί: Ως Νέρωνας που έγραφε ποιήματα εμπνεόμενος από την Ρώμη που καιγόταν (που ο ίδιος είχε διατάξει να καεί), ως Γερμανός ΝΑΖΙ εργοστασιάρχης, που χρησιμοποιούσε ως εργατικό δυναμικού Εβραίους μελλοθανάτους; Όταν συζητούμε για την δημιουργική φύση του ανθρώπου, πρέπει να αφαιρούμε από μέσα της την διαστροφή. 

500 χρόνια από τότε που με παπική βούλα, η τοκογλυφία στην Δύση έπαψε να είναι αμαρτία



Στις 4 Μαΐου 2015, συμπληρώθηκαν 500 χρόνια από τότε (1515) που ο Μέδικος Πάπας Λέων o 10ος (Giovanni di Lorenzo de 'Medici, 1475 – 1521), εξέδωσε μια παπική βούλα (“Inter multiplicis”) με την οποία επέτρεπε τα επιτόκια για τα χρηματικά δάνεια, αν τα δάνεια ήταν για τους φτωχούς. Αυτή η ανατρεπτική άδεια χορηγήθηκε για τις λεγόμενες τράπεζες φιλανθρωπίας, που ήταν γνωστές ως Monte di Pieta*, το οποίο μεταφράζεται ως «τα βουνά της συμπόνιας», αλλά αρκετά από τα έσοδα κατέληξαν στα χέρια των Μεδίκων τραπεζιτών, και όχι στους φτωχούς, και ακόμα και αν αυτή η τοκογλυφία των τραπεζών είχε λειτουργήσει για το υποτιθέμενο όφελος των απόρων και μόνο, παραβίαζε το νόμο του Θεού και έστρωνε το έδαφος για περισσότερη τοκογλυφία.

[Οι Μέδικοι (ιταλ.: Medici) ήταν μια πολύ πλούσια οικογένεια της Φλωρεντίας, που από το 15ο ως τον 18ο αιώνα κυριάρχησε στην οικονομική, πολιτική αλλά και καλλιτεχνική ζωή της πόλης, παίζοντας έτσι ένα καθοριστικό ρόλο στην ιταλική και ευρωπαϊκή ιστορία].

Tο μυστικό του Χίτλερ και μάγευε το ακροατήριό του - βίντεο

 «Ξέρω ότι οι άνδρες κέρδισαν πολύ λιγότερα από την συγγραφή σε σχέση με τον προφορικό λόγο, αφού κάθε μεγάλη κίνηση σε αυτή τη γη οφείλεται σε μεγάλους ρήτορες και όχι σε μεγάλους συγγραφείς." έγραφε ο Αdolf Hitler στο βιβλίο του "Ο Αγών μου"», το 1925.

 Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, ο Hitler έγινε ένας από τους πλέον δεινούς ρήτορες της εποχή τους, δημιουργώντας το μεγαλύτερο γερμανικό πολιτικό κόμμα και κατακτώντας δεκάδες λαούς.

 Ο Hitler, έδωσε πάνω από 5.000 λόγους στους οποίους μεταξύ άλλων υπόσχονταν στο ακροατήριο του μία αυτοκρατορία που θα...
διαρκούσε 1000 χρόνια.

 Σύμφωνα με τον καθηγητή Bruce Loebs, ο οποίος ασχολήθηκε με την "ρητορική του Hitler" τα τελευταία 46 χρόνια, διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, ο Φύρερ δούλευε καθημερινά το χάρισμα του.
 "Έμαθε πως να είναι χαρισματικός ρήτορας και οι άνθρωποι τον ερωτεύτηκαν, αναφέρει ο Loebs στον Business Insider.

Το φίλτρο του έρωτα



2_24 


Η μυρωδιά της μανόλιας και του γιασεμιού θα μπορούσαν να μας κάνουν πιο ελκυστικούς υποστηρίζουν οι ερευνητές
 
Μια αρωματική ουσία, το μόριο Hedione στο άρωμα της μανόλιας και του γιασεμιού ενεργοποιεί τον υποδοχέα φερομονών του εγκεφάλου, σύμφωνα με γερμανική μελέτη από ερευνητές του Τμήματος Κυτταρικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Ρουρ-Μπόχουμ σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Δρέσδης.

Γνωστό ήδη ως το άρωμα της επιτυχίας το μόριο Hedione μυρίζει σαν το γιασεμί και τη μανόλια και αποτελεί συστατικό πολλών αρωμάτων. Η ονομασία του εν λόγω μορίου προέρχεται από τα ελληνικά και συγκεκριμένα από τη λέξη «ηδονή».

Γιατί είναι κακό να σκαλίζεις συχνά τη μύτη σου;

 


Έχεις μανία να σκαλίζεις τη μύτη σου είτε επειδή την αισθάνεσαι φραγμένη είτε από νευρικότητα; Τότε πρόσεχε να μην το παρακάνεις στις ανασκαφές – πηγαίνοντας πιο βαθιά από όσο πρέπει, διότι ιδού τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα:

Πόσα βασανιστήρια κάνουν οι γυναίκες στο στήθος τους;

 


Έρευνα γνωστής εταιρείας γυναικείων εσωρούχων αποκάλυψε ότι το 90% των γυναικών που φορούν στηθόδεσμο διαμαρτύρεται για αίσθημα δυσφορίας, ενώ το 55% χρησιμοποιεί τύπο ακατάλληλο για τη μορφολογία του στήθους του. Τι φταίει; Μάλλον το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν φροντίζουν με αρκετή αγάπη το στήθος τους και παραμελούν την υγιεινή του. Ή, χειρότερα, ότι κάνουν τα πάντα για να είναι αρεστές στους άντρες, ακόμα και εις βάρος της προσωπικής τους καθημερινής άνεσης. Ιδού λοιπόν πέντε λάθη που διαπράττουν συχνότερα οι γυναίκες βασανίζοντας το στήθος τους.

Βάζουν ένα νούμερο μικρότερο

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πιο ελκυστικές, όταν φορούν ένα νούμερο μικρότερο στηθόδεσμο από αυτό που τους ταιριάζει. Το σκεπτικό είναι πως, όταν το στήθος ξεχειλίζει, δίνει την εντύπωση του πληθωρικού και φυσικά αρέσει περισσότερο στο αντρικό φύλο. Ιδεώδες βασανιστήριο, ειδικά για τις εργαζόμενες γυναίκες…

Δεν αποχωρίζονται τον αγαπημένο τους στηθόδεσμο

Κανένας στηθόδεσμος δεν είναι φτιαγμένος να κρατά για πάντα. Οι ελαστικές του ιδιότητες σύντομα εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής (τουλάχιστον ως υποστηρικτικό μέσο). Πριν μετατραπεί σε μια καθημερινή δοκιμασία για το στήθος, καλό είναι να αντικαθίσταται, καθώς επίσης να πλένεται στο χέρι με χλιαρό νερό για να διαρκέσει περισσότερο.

Πως να απαλλαχτείτε φυσικά από την γωνιακή χειλίτιδα, τις καούρες, την βαρυστομαχιά και τον πόνο από την κολίτιδα!


Για να απαλλαχτούμε άμεσα από την γωνιακη χειλιτιδα  δεν έχουμε παρά να βάλουμε σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ίση ποσότητα από μέλι και σόδα φαγητού, 1/4  κουταλάκι του γλυκού, και το χτυπάμε να αποκτήσει κρεμώδη υφή. 

Τοποθετούμε στο χείλος και σε λίγη ώρα σταματούν οι ενοχλήσεις. 

Επαναλαμβανουμε 3 η 4  φορες  την ημερα  αν χρειασθεί .

      Επισης θεραπευουμε το στομαχι και την κολιτιδα . 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα