Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός . . . να αντιμετωπίσουμε το χειμώνα!



Το τσουχτερό κρύο και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της χώρας έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους. Αυτό δεν σημαίνει πως ο χειμώνας και γενικά οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μας σταθούν εμπόδιο στις καθημερινές μα συνήθειες και δραστηριότητες.

Ότι αφορά την άσκηση, και πιο συγκεκριμένα την αερόβια, μπορεί να γίνει κάλλιστα και σε εξωτερικό χώρο, πέρα από τον εσωτερικό χώρο του γυμναστηρίου ή του σπιτιού.

Γιατί αρρωσταίνουμε ευκολότερα τον χειμώνα

 


Το κοινό κρυολόγηµα αποτελεί την πιο συχνή µορφή ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, οφείλεται σε περίπου 200 διαφορετικά είδη ιών και μαζί µε τη γρίπη που οφείλεται επίσης σε ιούς, προκαλούν τις συχνότερες χειμερινές επιδημίες. Επομένως για να αρρωστήσουμε πρέπει να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από αυτούς τους ιούς.

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΦΕΤΟΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ COVID-19

 


Η κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών της COVID-19 αποτελεί προάγγελο ενός δύσκολου χειμώνα για την Ευρώπη. Ωστόσο, ένα θετικό γεγονός στην εποχή της πανδημίας είναι ότι προς το παρόν τα περιστατικά της γρίπης βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

2+1 Μύθοι και Αλήθειες για την πρόληψη από τον COVID-19

 


Ο κορονοϊός είναι πλεόν παρόν σε κάθε στιγμή της ζωής μας και η ανησυχία αναφορικά με τους τρόπους πρόληψης έναντι στον ιό είναι εμφανής.

4+1 Μύθοι & Αλήθειες για την καταπολέμηση του COVID-19

 


Ο κορονοϊός είναι πλέον παρόν σε κάθε στιγμή της ζωής μας προκαλώντας πολλές φορές έντονη ανησυχία και πανικό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση του COVID-19.

Κάθε πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με μία πληθώρα πληροφορίων, τις οποίες πρέπει να διαχειριστεί και να τις κατηγοριοποίησει σε ψεύτικες ή μη.

4 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ


Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν τη λέξη «δηλητήριο», η πρώτη τους σκέψη περιλαμβάνει συνήθως εξωτικές ουσίες και συνωμοσίες, για παράδειγμα μία σταγόνα αρσενικού σε ένα πιάτο σούπα σε ένα αριστοκρατικό συμπόσιο ή μία δόση ρικίνης σε ένα ποτήρι τσάι. Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των δηλητηριάσεων προκαλούνται από πολύ πιο κοινές ουσίες. Η φράση «η δόση κάνει το δηλητήριο» είναι αληθής. Ουσιαστικά οποιαδήποτε ουσία, ακόμα και το οξυγόνο ή το νερό, είναι δυνητικά τοξική σε μεγάλες δόσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα