Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον Κένεντι! Η ερωτική σχέση με τον γκέι φίλο του!

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον Κένεντι! Η ερωτική σχέση με τον γκέι φίλο του! | Newsit.gr

Φαίνεται πως η σχέση του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής John F. Kennedy με τον ομοφυλόφιλο κολλητό του Lem Billings ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, με την Τζάκι Κένεντι να έχει σχέση αγάπης - μίσους μαζί του.

Ο Lem Billings είχε αποκαλύψει τον έρωτά του στον Τζον Κένεντι σε ένα φύλλο χαρτιού υγείας από τότε που πήγαιναν μαζί σχολείο. Ο νεαρός τότε Κένεντι του είχε απαντήσει πως «σε παρακαλώ μη μου γράφεις άλλο, δεν είμαι τέτοιο αγόρι». Ωστόσο ο Lem σημείωσε πως η φιλία του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής περιελάμβανε στοματικό σεξ.
Οι δύο άντρες παρέμειναν κοντά ακόμα και μετά την εκλογή του Τζον Κένεντι στο προεδρικό αξίωμα παρά τις προειδοποιήσεις των συμβούλων του που πίστευαν ότι οι Ρώσοι πράκτορες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη σχέση τους για να τον εκβιάσουν. Μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, ο Lem Billings ανέπτυξε ρομαντικά αισθήματα για τον ανιψιό του δολοφονημένου προέδρου Bobby Kennedy Jr.
Ανάμεσα σε μια σειρά φωτογραφιών είναι και αυτή του νεαρού Τζον Κένεντι να κάνει ηλιοθεραπεία στο Palm Beach και κοντά του να κάθεται χωρίς μπλούζα και μαυρισμένος ο καλύτερός του φίλος Kirk LeMoyne ‘Lem’ Billings. Ενώ ο Τζον Κένεντι είναι θρυλικά γνωστός ως γυναικάς, η περίεργη σχέση του με τον Billings δείχνει κάτι παραπάνω από μια απλή φιλία.

Τζάκι Κένεντι: Πήγε με 2 αδερφούς του προέδρου και ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ!

Τζάκι Κένεντι: Πήγε με 2 αδερφούς του προέδρου και ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ! | Newsit.gr

Μια απίστευτα σκανδαλώδη ζωή κατάφερε να κρύψει από τον κόσμο η άλλοτε Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι.

Μπορεί η Τζάκι Κένεντι να εμφανιζόταν ως η τέλεια χήρα μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, αλλά αγωνίστηκε για να φτιάξει την εικόνα αυτή και να κρύψει τη ζοφερή αλήθεια. Ήταν ένας γάμος χωρίς αγάπη και κάτω από έντονη πίεση μέχρι και τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου στο Ντάλας τον Νοέμβριο του 1963.
Κανείς δεν γνώριζε την άγρια μυστική ερωτική της ζωή, με την Τζάκι Κένεντι να έχει για εραστές δύο από τους αδερφούς του νεκρού συζύγου της και ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων ο Μάρλον Μπράντο και ο κωμικός Peter Cook.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Τζάκι Κένεντι αποδείχτηκε ότι είναι καλή στο να διατηρεί αναλοίωτη την εικόνα της και να διαμορφώνει την κληρονομιά του Τζον Κένεντι. Μετά τον θάνατό της από καρκίνο στα 64 το 1994, έγιναν γνωστά πολύ περισσότερα πράγματα για την παράνομη ερωτική της ζωή.
Το πιο σοκαριστικό ήταν το πόσο κοντά βρέθηκε στα δύο νεότερα αδέρφια του Τζον Κένεντι, Τεντ και Μπόμπι, που ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Ακόμα και πριν από τη δολοφονία του συζύγου της, ο Μπόμπι περνούσε πολύ χρόνο μαζί της στο σπίτι της οικογένειας στη Μασαχουσέτη όταν έλειπε ο Τζον Κένεντι.

CIA: Τα νοσηρά σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο

CIA: Τα νοσηρά σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο | Newsit.gr

- Απίστευτες αποκαλύψεις από τα έγγραφα της δολοφονίας του Τζον Κένεντι που δημοσιοποιήθηκαν με... εντολή Τραμπ! - Αποκαλύπτουν τη νοσηρή φαντασία της CIA και τα αμέτρητα σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο! - Πώς σκόπευαν να βγάλουν από τη μέση τον ηγέτη της Κούβας χρησιμοποιοώντας ως δόλωμα το... ίδιο του το πάθος! - Απ' όλα... είχε ο μπαξές: Μόλυνση με φυματίωση, δηλητηρίαση μέσω της αναπνευστικής συσκευής την ώρα κατάδυσης, ακόμα και αμοιβή 150.000 δολαρίων σε Ιταλό μαφιόζο για να δολοφονήσει τον Κάστρο! - Αποκαλύπτεται εμπλοκή και του αδελφού του δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ - Διαβάστε όλα όσα αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα της CIA και δείτε ιστορικές φωτογραφίες

Η CIA ήθελε τον Φιντέλ Κάστρο νεκρό, κάτι που δεν είναι παγκοσμίως άγνωστο. Όπως δεν είναι άγνωστο πως οι απόπειρες δολοφονίας του ήταν αμέτρητες. Αυτό που ήταν άγνωστο μέχρι πριν λίγες ώρες, ήταν πως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (σ.σ. η CIA δηλαδή) είχε πολλά και… ευφάνταστα σχέδια δολοφονίας του.
Μερικά εκ των οποίων ήταν αρκετά παράξενα, αλλά και αρκετά μακάβρια… 
Οι αποκαλύψεις ήλθαν στο «φως» με την δημοσιοποίηση των εγγράφων για την δολοφονία του αμερικανού προέδρου, Τζον Φ. Κένεντι. Μια απόφαση που πάρθηκε από τον τωρινό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αποκαλύπτει τα νοσηρά σχέδια της CIA για την δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο. Και λέμε νοσηρά, διότι κάποια από αυτά δεν είχαν μοναδικό στόχο τον θάνατου του κουβανού ηγέτη. Κάποια είχαν στόχο τον μαρτυρικό του θάνατο

Σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Φιντέλ Κάστρο μέσω του… πάθους του!

Το επίμαχο έγγραφο χρονολογείται από το 1975 και αναλύει τα σχέδια της CIA. Ένα από αυτά, είχε ως πρωταγωνιστή τον στρατηγό Ντόνοβαν. Ο οποίος εκείνη την περίοδο διαπραγματεύονταν με τον Φιντέλ Κάστρο (σ.σ. τον τότε πρωθυπουργό της Κούβας). Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν στην απελευθέρωση κρατουμένων από την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων. Ποιο ήταν το σχέδιο λοιπόν; Να του δώσει μια στολή δύτη η οποία ήταν μολυσμένη!

Σε πρόβα απόκρουσης πλανήτη-φονιά προχώρησε η Ρωσία; Οι εξωγήινοι και το σενάριο της ΝΤΠ στο παγκόσμιο «ποίμνιο»

 

Πλήθος «δημοσιευμάτων» κατακλύζει το διαδίκτυο προαναγγέλλοντας λοιμούς και καταποντισμούς από την  παρουσία «εξωγήινων»,  σε μια κατευθυνόμενη από την νέα τάξη πραγμάτων εκστρατεία ενημέρωσης του παγκόσμιου «ποιμνίου».
Προχθές το βράδυ ο ουρανός της βόρειας Σιβηρίας “στολίστηκε” από μία τεράστια φωτεινή μπάλα που πολλοί άνθρωποι την πέρασαν για UFO.
Στα social media εκδηλώθηκαν ισχυρισμοί ότι οι «εξωγήινοι έφθασαν» και οι ντόπιοι τρόμαξαν από αυτό που είδαν.

Ενώ η πηγή του φωτός δεν έχει επιβεβαιωθεί, ορισμένοι αναφέρουν ότι ήταν το ίχνος μιας ρουκέτας που ξεκίνησε από το ρωσικό στρατό και προκάλεσε αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο στον ουρανό.
Παρόμοιο φως παρατηρήθηκε στον ουρανό στη Νορβηγία, το Δεκέμβριο του 2009, το οποίο προκλήθηκε από βλάβη ενός πυραύλου.
Κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού, το περίεργο σπειροειδές σχήμα φωτός δημιουργήθηκε από την αντανάκλαση του ήλιου στη διαρροή καυσίμου.
Ο Vasily Zubkov δημοσίευσε το εξής: “Πήγα έξω για να καπνίσω ένα τσιγάρο και νόμιζα ότι ήταν το τέλος του κόσμου.”
Οι εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν από τον κορυφαίο σιβηριανό φωτογράφο Sergey Anisimov στην πόλη Salekhard.
“Ήμουν ξαφνιασμένος για λίγα λεπτά, δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε,” είπε ο φωτογράφος.
“Η λαμπερή μπάλα σηκώθηκε πίσω από τα δέντρα και κινήθηκε προς την κατεύθυνσή μου.”
“Η σφαίρα άρχισε να μετατρέπεται σε τόξο και να διαχέεται σταδιακά.”

Το ινστιτούτο Smithsonian αναγνώρισε ότι έχει καταστρέψει χιλιάδες σκελετούς γιγάντων! (Βίντεο)



Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα στην ιστορία της ανθρωπότητας αν ανακαλύψουμε ότι αυτά τα πλάσματα υπήρχαν πραγματικά, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα έχει ξεχάσει;

Το Smithsonian, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μουσείο στον κόσμο,  κατέστρεψε χιλιάδες γιγάντιους σκελετούς, προκειμένου να «διατηρήσει» αυτό που ξέρουμε σήμερα.

Υπάρχουν φήμες ότι υπήρξε μια μυστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για να καταστραφούν  οι σκελετοί των γιγάντων και των νεφελωμάτων. 


Ο μεγαλύτερος σκελετός που βρέθηκε ποτέ,  μετρήθηκε και ήταν 8 πόδια και 11 ίντσες.


Ωστόσο, αυτά τα όντα είχαν ένα πολύ μεγαλύτερο μέγεθος: 

Πουλί χτύπησε το αεροπλάνο; Μμ...μάλλον όχι!



Picture
Ένας δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη, ένα δυνατό τράνταγμα και ακολούθησε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της ομάδας των Oklahoma City Thunder.
Η αμερικάνικη ομάδα έζησε μία μεγάλη περιπέτεια στα 30.000 πόδια, καθώς ταξίδευε το βράδυ του Σαββάτου από τη Μινεάπολη, στο Σικάγο. 

Ξαφνικά, το αεροπλάνο σύστηκε από κάτι που έπεσε πάνω του, κατατρομάζοντας τους αστέρες της αμερικανικής ομάδας. Τελικά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μάλλον ένα πουλί συγκρούστηκε με τη μύτη του Boeing 747 της εταιρείας Delta, το οποίο υπέστη τεράστια ζημιά, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που ανέβασαν στα social media οι αθλητές.

Ποιο μεγαλο πουλι πεταει τοσο ψηλα;

Αστροναύτες Vs UFO's



Κατά την αποστολή στη Σελήνη (Apollo 11), καταγράφηκαν παράξενοι θόρυβοι οι οποίοι ακούστηκαν στο διαστημόπλοιο, χωρίς να δοθεί ποτέ μια ικανοποιητική απάντηση από την NASA.


Το Μάρτιο του 1989, πιάστηκε η φωνή του αστροναύτη John Blaha του Discovery, καθώς μιλούσε σε ένα μυστικό δίαυλο της NASA. Τι είπε; Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! 

Πώς να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας πάντα σε φόρμα



1 Συστηματική φυσική άσκηση: όλοι γνωρίζουμε ότι η περιστασιακή γυμναστική, ακόμη και ένας μεγάλος περίπατος με γρήγορο βήμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική μας διάθεση.
Ομως η συχνή (τρεις φορές την εβδομάδα) και συστηματική σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας σωματική άσκηση βελτιώνει εντυπωσιακά τις σωματικές και διανοητικές μας επιδόσεις.
Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση του σώματος αυξάνει την αιμάτωση του εγκεφάλου, συνεπώς τα κύτταρα του εγκέφαλου εμπλουτίζονται με περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία τους.
Ανακάλυψαν μάλιστα ότι η συχνή άσκηση του σώματος έχει αποτέλεσμα την υψηλότερη συγκέντρωση ενός ενδογενούς νευροτροφικού παράγοντα του εγκεφάλου (του BDNF), μιας πολύτιμης ουσίας που ενισχύει την ανάπτυξη, την επικοινωνία και συνεπώς την επιβίωση των νευρώνων.
2 Οι σωστές διατροφικές συνήθειες: ο εγκέφαλός μας, όπως και κάθε άλλο όργανο του σώματος, χρειάζεται «καύσιμα» για να λειτουργεί σωστά. Αραγε, ποιες τροφές συμβάλλουν στη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου μας και ποιες, αντίθετα, τον «ρίχνουν» ή τον αποδιοργανώνουν;

Μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε τον καιρό;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε τον καιρό;
Το Χόλιγουντ έχει ένα είδος «εξάρτησης» από τις ταινίες καταστροφής, ιδίως αυτές που παραπέμπουν σε «Αποκάλυψη». ‘Ισως αυτό να αποτελεί ακόμη μία «αντανάκλαση» ενός στοιχείου του «πυρήνα» της ψυχοσύνθεσης της αμερικανικής κοινωνίας, όπως το είχε θέσει ο σπουδαίος, Στίβεν Κινγκ: «Οι Αμερικανοί είναι εκ φύσεως οπαδοί της αποκάλυψης. Ο λόγος είναι ότι πάντα είχαμε τόσα πολλά, που ζούμε με τον θανάσιμο φόβο ότι θα έρθουν κάποιοι και θα μας τα πάρουν».
Κατά καιρούς, οι «κάποιοι» είναι κομμουνιστές, εξωγήινοι, φαντάσματα, τέρατα, ξένοι, Ινδιάνοι, μετανάστες ή απλώς εξαθλιωμένοι. Τις τελευταίες δεκαετίες, σε αυτό το χολιγουντιανό «Πάνθεο» των «φοβερών» και «τρομερών» «κάποιων», προστέθηκαν και οι φυσικές καταστροφές μεγάλης, πλανητικής, κλίμακας. Ταινίες όπως το περίφημο «2012», όταν το φοβερό ηφαίστειο του Yellowstone εκρήγνυται, το «The Day After Tomorrow», όπου η Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε παγωμένη τούνδρα και το «Snowpiercer», όταν ένα αποτυχημένο κλιματικό πείραμα σκοτώνει τους πάντες εκτός από μερικούς «εκλεκτούς», έρχονται αποφασισμένες να τρομάξουν τους θεατές με κάτι που είναι ή που φαίνεται πιο πιθανό: Τις θανατηφόρες συνέπειες της κλιματικής - περιβαλλοντικής, βίαιης αλλαγής.
Το τελευταίο «πόνημα» αυτού του κινηματογραφικού είδους - το οποίο σε γενικές γραμμές δεν αντέχει στην κριτική προσέγγιση με καλλιτεχνικούς όρους αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτή η πρόθεσή του - είναι η φετινή ταινία «Geostorm», η οποία, παρεμπιπτόντως, διασύρθηκε από την κριτική στο εξωτερικό, κάτι που είχε αντανάκλαση και στα έσοδά της. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η επιστήμη κατάφερε να «υποτάξει» τον καιρό. «Χάρη σε ένα σύστημα δορυφόρων, οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει παρελθόν», δηλώνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην ταινία (σσ. δεν υπάρχει ταινία αποκάλυψης χωρίς πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα), προσθέτοντας βαρύγδουπα: «Μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό».
Σε αυτό το φανταστικό μέλλον λοιπόν, η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται να λαμβάνει επιθετική δράση εναντίον της κλιματικής αλλαγής (σσ. άραγε ο Τραμπ είδε την ταινία;) και μάλιστα επιτυχώς, αντιμετωπίζοντας τις ιδιοτροπίες του καιρού χρησιμοποιώντας προηγμένη δορυφορική τεχνολογία.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Όταν ο φαινομενικά τέλειος συγχρονισμός δύο ή περισσότερων γεγονότων δημιουργεί μια ευεργετική μεταμόρφωση περιστάσεων ή κατανόησης, μπορεί να βιώνουμε αυτό που ο Carl Jung ονόμασε συγχρονικότητα. Αυτός επινόησε τον όρο. Ο Jung γοητεύτηκε από αυτό το φαινόμενο, κατά το οποίο φαίνεται σαν να μην υπάρχει χρόνος, τα γεγονότα παρατάσσονται ή φαίνεται να επαναφέρονται σε κάποια θεία τάξη, και συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν.
Οι τέλειες αυτές συνδέσεις δεν προκύπτουν από μια κατάσταση χάους. Αντίθετα, συμβαίνουν όταν ευθυγραμμιζόμαστε με το σύμπαν μέσω της θετικής, θεραπευτικής ενέργειας της αγάπης. Όταν παίρνουμε αποφάσεις και επιλέγουμε συμπεριφορές που βελτιώνουν την ζωή, τα θετικά αποτελέσματα των ανθρώπων και των πραγμάτων που έρχονται στην ζωή μας δεν είναι σύμπτωση.

Είχα μόλις γράψει ένα βιβλίο σχετικά με ένα αγόρι το οποίου ο σκύλος, ο Buddy, πεθαίνει. Το αγόρι δεν μπορεί να ξεπεράσει την θλίψη του, και βλέπει ένα όνειρο σχετικά με τον παράδεισο, όπου όλοι οι σκύλοι που έχουν πεθάνει πρόσφατα κυκλοφορούν, κρατώντας ένα κερί με το ένα τους μπροστινό πόδι. Αλλά το κερί του σκύλου του δεν είναι αναμμένο. Όταν το αγόρι μαθαίνει από τον σκύλο του ότι άσχετα με το πόσο συχνά το ανάβουν, τα δάκρυα του αγοριού σβήνουν το κερί του Buddy, αφήνει την θλίψη του να φύγει και αρχίζει να κάνει τα πράγματα εκείνα που ο Buddy θα ήθελε να κάνει και θα τα απολάμβανε. Μετά από αυτό, ο Buddy δεν είναι πιά στο σκοτάδι, και το πνεύμα του μπορεί να φύγει και να κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Το Κερί του Buddy».

Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Φαντάσου ότι ταξιδεύεις σε μια αρχαία χώρα. Είναι νωρίς το πρωί και ξυπνάς αργά-αργά. Ο ήλιος τρυπώνει μέσα από μια σχισμή του τοίχου που είναι φτιαγμένος από λάσπη και χόρτα. Η οικογένεια σου ακόμη κοιμάται, και είσαι μόνος στην ησυχία της καινούριας ημέρας. Πριν αρχίσεις να ετοιμάζεις το πρωινό γεύμα, μπαίνεις μέσα στην κουζίνα και ανάβεις ένα και μοναδικό κερί πάνω στον βωμό της κουζίνας, ευχαριστώντας τον Δημιουργό και ζητώντας ευλογίες για την οικογένεια σου και για την ημέρα που είναι μπροστά. Προσεύχεσαι για το φαγητό που θα ετοιμαστεί για την ημέρα να είναι γεμάτο με ενέργεια και τη δύναμη της ζωής. Από τη στιγμή αυτή μπροστά στον βωμό της κουζίνας, παίρνεις την δύναμη που χρειάζεσαι για την ημέρα.
_______________________
Στον σημερινό κόσμο, πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι οι βωμοί βρίσκονται μόνον στις εκκλησίες. Εν τούτοις, για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι τους κατασκεύαζαν μέσα στα σπίτια τους. Ο βωμός του σπιτιού ήταν μια υπενθύμιση για τα βαθιά μυστήρια της δημιουργίας που έφερναν νόημα στις συνηθισμένες στιγμές της ζωής και λειτουργούσαν σαν επίκεντρο για την επικοινωνία με τις πνευματικές διαστάσεις. Αν και η παράδοση της κατασκευής βωμών μέσα στην κουζίνα ακόμη υπάρχει σε μερικούς πολιτισμούς, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Δύση μεγαλώνουν χωρίς κανένα είδος οικιακού βωμού, πολύ περισσότερο ενός βωμού μέσα στην κουζίνα. 

Κάθε ἡμέρα καὶ μία ἐπιτυχία…

Κάθε ἡμέρα καὶ μία ἐπιτυχία...Μικρή… Ἤ μεγάλη.
Δὲν ἔχει σημασία.
Δὲν χρειάζεται νὰ εἶναι κάτι ποὺ οἱ ἄλλοι θὰ ἀναγνωρίσουν. Ἀρκεῖ νὰ ἀναγνωρίζουμε ἐμεῖς τὰ δικά μας Ἅλματα. Μικρά, ἤ μεγάλα.
Κάθε ἡμέρα κι ἕνας μικρὸς ἤ μεγάλος, στόχος.
Μία μικρή, ἤ μεγάλη, δέσμευσις.
Κάθε ἡμέρα κι ἕνα ἀκόμη βῆμα…

Αυτό είναι το άγνωστο.. αδελφάκι του Παρθενώνα

Τον αποκαλούν και «Παρθενώνα της Πελοποννήσου». Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα βρίσκεται πάνω σε έναν χαμηλό λόφο στις Βάσσες Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του νομού με την Μεσσηνία.

Αυτό είναι το άγνωστο.. αδελφάκι του Παρθενώνα

Την «συγγένεια» του με τον Παρθενώνα την οφείλει στον Ικτίνο, τον μεγάλο αρχιτέκτονα της αρχαιότητας που κατασκεύασε και τους δυο ναούς.
Το υπέροχο αυτό στολίδι αρχιτεκτονικής ήταν το πρώτο από τα θαυμαστά μνημεία της Ελλάδας, το οποίο αναγνωρίστηκε από την UNESCO το 1986 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Αυτό είναι το άγνωστο.. αδελφάκι του Παρθενώνα

Ακολούθησε το 1987 ο αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασσικής Ελληνικής περιόδου, τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και τον ναό της Αθηνάς Νίκης, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν σύμβολα της ιδέας της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Νικόλαος Γαλάτης – Οι Φιλικοί

Κατά πως γράφει ο χαρισματικός συγγραφέας, με την οξυδερκή, διεισδυτική ματιά και τη γοητευτική γραφίδα Κωστής Παπαγιώργης, στο έξοχο δοκίμιό του περί Εμμανουήλ Ξάνθου του Φιλικού: «Σε αντίθεση με την Επανάσταση που βρήκε πρόθυμους Έλληνες και ξένους ιστορικούς, η Φιλική Εταιρεία ατύχησε σ’ αυτό το θέμα. Ευτυχώς, όμως, είχαμε την απερίγραπτη εχθρότητα μεταξύ Εμμανουήλ Ξάνθου και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, η οποία ήταν αφορμή για να γραφτεί η ιστορία του συνωμοτικού σωματείου. Αν ο Ξάνθος παρέμενε άφωνος, η Φιλική Εταιρεία θα είχε στερηθεί τον ιστορικό της”. Το κακό ξεκίνησε όταν ο Φιλήμων έγραψε στο δοκίμιό του ότι, οι 3 ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας ήταν: Σκουφάς, Τσακάλωφ και Αναγνωστόπουλος. Δηλαδή, ο Ξάνθος δεν ήταν στην αρχική τριάδα. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον εφοβήθηκε! Άρχισαν συκοφαντίες μεταξύ των δύο. Αυτό ήταν το σκηνικό, όταν το 1816 εμφανίστηκε ο Γαλάτης στη νεοϊδρυθείσα Φιλική Εταιρεία.
Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1816 στην Οδησσό από τους Σκουφά, Τσακάλωφ, και Ξάνθο. Ήταν μια μυστική εταιρεία (συντροφική οργάνωση). Σκοπός της ήταν η οργάνωση και προετοιμασία της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία. Οι Φιλικοί εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του Ρήγα, αλλά η μέθοδος του Ρήγα ερχόταν σε αντίθεση με τα σχέδια των διαφωτιστών (Κοραή κ.ά.) που ήθελαν την επιμόρφωση του λαού αλλά όχι επανάσταση, ενώ ο Ρήγας συνδύαζε και τα δύο παραπάνω. Η οργάνωση άρχισε από τη Ρωσία και από εκεί στην Πόλη και μετά στην Ελλάδα. Όμως, μετά τον θάνατο του Σκουφά το 1818 προεκλήθηκαν έριδες, μεταξύ των μελών, περί των Αρχών (διοίκησης) και προς αποφυγήν ναυαγίου, έφτιαξαν κατά τόπους «υπό εταιρείες» που με τους αποστελλομένους « Αποστόλους» ενεργούσαν την κατήχηση των εταίρων και την είσπραξη των χρηματικών καταβολών για τον εξοπλισμό του Έθνους.
Οι Φιλικοί είχαν περάσει την εντύπωση ότι πίσω από την κίνησή τους κρύβεται το Ανακτοβούλιο της Πετρουπόλεως. Όταν το 1820 αυτό διεψεύσθη, ανέθεσαν τη Διοίκηση της Εταιρείας στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, αφού πρώτα αρνήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Έτσι, μετά τη συνάντηση της 1ης Οκτωβρίου 1820 στη Βεσσαραβία, η Εταιρεία ουσιαστικά διελύθη. Έκτοτε κατηγορήθηκαν για όλες τις στρατιωτικές και διπλωματικές αποτυχίες του αγώνα, ότι δηλαδή αυτοί ήταν απαράδεκτοι, ελλιπείς σε διαφώτιση, ενώ υπήρξαν και πολλές οικονομικές ατασθαλίες. Προς υπεράσπιση της Εταιρείας ο Ιωάννης Φιλήμων έγραψε το “Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας”

Τι προσπαθεί να σας πει το υποσυνείδητό σας με βάση τις συνήθειες που σας σαμποτάρουν


Σκεφτήκατε ποτέ πως το υποσυνείδητό σας προσπαθεί να σας πει κάτι;
Όλοι αγωνιζόμαστε στο να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες, κάτι το οποίο σίγουρα μοιραζόμαστε με τους άλλους. Τα προβλήματα μας ίσως να είναι διαφορετικά, αλλά όλοι βασικά περνάμε λίγο-πολύ τα ίδια, να το πω έτσι. Το χειρότερο, ωστόσο είναι το αυτο-σαμποτάζ που κάνουμε στον εαυτό μας. Οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τι θέλει το υποσυνείδητό σας να ξέρετε με βάση τον τρόπο που σαμποτάρετε τον εαυτό σας.

Ο χειρότερος εχθρός
Κάποιες φορές εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός μας. Αντί οι άλλοι να προσπαθούν να μας σαμποτάρουν εμείς το κάνουμε στον εαυτό μας. Χάρη στον κατάλογο των σκέψεων υπάρχει τώρα ένας περιεκτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτό το ζήτημα κοιτώντας στο υποσυνείδητό μυαλό μας ώστε να ανακαλύψουμε τις καλύτερες συστάσεις του και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

Η αρνητική επιστροφή
Είναι ασφαλές να πούμε πως αρκετοί από εμάς έχουμε βρεθεί σε μίζερες σχέσεις. Αυτό που επίσης αληθεύει είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να επιστρέφουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μετά τον χωρισμό ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι καλοί για εμάς. Θυμόμαστε τις καλές στιγμές, αλλά ποτέ τις κακές και ως αποτέλεσμα καταλήγουμε να υποφέρουμε.

Η απάντηση
Το υποσυνείδητό σας θέλει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι καλή κίνηση από μέρος σας. Αν απολαμβάνετε το να είστε με κάποιον που σας πληγώνει, τότε ίσως το θέμα να είναι κάτι πιο σοβαρό. Ίσως αισθάνεστε πως πρέπει να τιμωρήσετε τον εαυτό σας με αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν κάνατε τίποτα κακό.

Β) ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ: Το μονοπάτι των φιλοσόφων #1

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά (*)

Ξοδεύουμε τη ζωή μας αλόγιστα, δίχως κάποιον ουσιαστικό σκοπό, ρίχνοντας νερό σ’ ένα τρύπιο βαρέλι. Και ο χρόνος κυλά και φεύγει…

John William Waterhouse: Οι Δαναΐδες (1906). Aberdeen Art Gallery.

Οι πίθοι των Δαναΐδων

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να κοπιάσει κανείς αναζητώντας τη σοφία, αφού η ίδια η ζωή είναι ένα απέραντο σχολείο. Πραγματικά, η ζωή είναι ένα απέραντο σχολείο, με αιώνια στάσιμους μαθητές. Οι τύποι αυτοί υποδιαιρούνται σε δυο κατηγορίες: σ’ εκείνους που σπαταλούν όλη τους τη ζωή προσπαθώντας να γνωρίσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς ανθρώπους και να αποκτήσουν όσο μπορούν πιο πολλές εμπειρίες, και σ’ εκείνους που γυρνούν από δάσκαλο σε δάσκαλο σαν άδεια δοχεία που ζητούν ένα πλαίσιο στήριξης. Όπως το θέτει ο Καβάφης στο ποίημα “Από την σχολήν του περιωνύμου φιλοσόφου”**:
Έμεινε μαθητής του Αμμωνίου Σακκά δυο χρόνια
αλλά βαρέθηκε και την φιλοσοφία και τον Σακκά…
Την περιέργειάν του είλκυσε
κομμάτ’ η Εκκλησία· να βαπτισθεί
και να περάσει Χριστιανός. Μα γρήγορα
τη γνώμη του άλλαξε…
Τουλάχιστον για δέκα χρόνια ακόμη
η καλλονή του θα διαρκούσεν. Έπειτα
ίσως εκ νέου στον Σακκά να πήγαινε.
Κι αν εν τω μεταξύ απέθνησκεν ο γέρος,
πήγαινε σ’ άλλου φιλοσόφου ή σοφιστού…
Ή τέλος, δυνατόν και στα πολιτικά
να επέστρεφεν… ενθυμούμενος
τες οικογενειακές του παραδόσεις,
το χρέος προς την πατρίδα, κι άλλα ηχηρά παρόμοια.
Αλλά ο σοφός το μόνο που έχει να στηριχθεί είναι ο εαυτός του. Το πρώτο βήμα στην κατάκτηση της σοφίας είναι η απόκτηση εκείνης της εσωτερικής ωριμότητας, που εξοβελίζει από μέσα μας κάθε παιδιάστικη ιδιοτροπία.

Α) ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ: Το μονοπάτι των φιλοσόφων #1

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά

Κύρια επιδίωξη των μεγάλων πνευμάτων του παρελθόντος ήταν η κατάκτηση της σοφίας. Κανείς τους δεν σπατάλησε τη ζωή του σε πράγματα μικρά και ασήμαντα.

Θεά Αθηνά. Μαρμάρινο άγαλμα του Κηφισόδοτου ή του Ευφράνορα (4ος αι. π.Χ.) Μουσείο Λούβρου, Παρίσι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΑ ΘΝΗΤΑ. Το γένος των βροτών ανθρώπων. Πλάσματα με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Αφού λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, θα έπρεπε κανονικά να εκμεταλλευτούμε το δώρο της ζωής και να ασχοληθούμε με τα κύρια και τα ουσιώδη. Ποια είναι αυτά; Σίγουρα κάθε άνθρωπος έχει να προτείνει και κάτι διαφορετικό. Για κάποιον πρωταρχική αξία μπορεί να έχουν τα χρήματα, για έναν άλλον η υγεία και οι καλές συνθήκες της ζωής, για έναν τρίτο το ουσιώδες μπορεί να βρίσκεται στην οικογένεια ή στο πολιτικό του κόμμα. Άλλοι θα προτείνουν άλλα πράγματα. Όμως υπερβαίνοντας το ατομικό και το περιορισμένο και αναζητώντας έναν κοινό για όλους παρονομαστή, κανείς δεν θα διαφωνήσει πως ένα από τα υπέρτατα αγαθά είναι η επιδίωξη της σοφίας.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, θα έπρεπε να επιδιώκει πώς θα γίνει πιο ολοκληρωμένος και σοφός. Όπως το θέτει ο Αναξαγόρας, «σκοπός της ζωής είναι η θεώρηση [της σοφίας] και η ελευθερία που απορρέει από αυτήν».
Αυτός τουλάχιστον ήταν ο κοινός τόπος όλων των μεγάλων στοχαστών της ανθρωπότητας· ιδίως εκείνων που άκμασαν στον ελλαδικό χώρο πριν, κατά τη διάρκεια και ύστερα από την εποχή του Σωκράτη. Οι στοχαστές αυτοί, έχοντας αναζητήσει και κατακτήσει την ύψιστη εκείνη γνώση, με την οποία εμβαθύνει κανείς στα μυστήρια του σύμπαντος, μας πρόσφεραν ένα δώρο. Κάθισαν και την κατέγραψαν, με τη μορφή λογικού συστήματος, ώστε να μπορέσουν να ωφεληθούν τόσο οι συγκαιρινοί τους όσο και οι μεταγενέστεροι. Αφαιρώντας καθετί σκοτεινό και γριφώδες, μας έδωσαν τον διαυγή και απαστράπτοντα εκείνο θησαυρό που αργότερα ονομάστηκε «μονοπάτι των φιλοσόφων».
Όμως, στο διάβα των αιώνων, πολλά τμήματα αυτού του δρόμου σκεπάστηκαν από βρύα και λειχήνες, άλλα χάθηκαν και άλλα μετατράπηκαν σε βαλτοτόπια, απωθώντας ή παγιδεύοντας τους κατοπινούς στοχαστές. Άλλοι πάλι πίστεψαν ότι ο δρόμος δεν υπήρχε καθόλου κι ότι κάθε αναφορά σ’ αυτόν ήταν αποκύημα φαντασίας. Παρ’ όλα αυτά, ο δρόμος υπάρχει και μεταμορφώνει όποιον τον ακολουθεί από συνηθισμένο άνθρωπο σε σοφό. Καταλήγει δε στην Πύλη της Ελευθερίας που καταργεί τη νομοτέλεια αυτού του κόσμου και οδηγεί τον άνθρωπο κατευθείαν στον μαγικό κόσμο.

Προσοχή: Καμία “αφύπνιση” δεν είναι βασανιστήρια!

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν κάτι περίεργα άρθρα από δήθεν αφυπνιστικά, ενορατικά, new age σάιτ, που λένε ότι αν έχεις κάποιες διαταραχές με τον ύπνο σου δεν πρέπει να στεναχωριέσαι, είναι για καλό σου, γιατί… αφυπνίζεσαι πνευματικά!

Δηλώνω μετά βεβαιότητος αλλά και απολύτου βδελυγμίας, ότι… μεγαλύτερη μπούρδα δεν έχω ακούσει! Και υποψιάζομαι, δυστυχώς, ότι δεν είναι καθόλου αθώα.
Γράφει μία όνομα και μη χωριό:

“Σημάδια πνευματικής αφύπνισης” 

Οδεύουμε πλέον σταθερά σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης, σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης, αυτό που ονομάζουμε πνευματική αφύπνιση […] τα συμπτώματα αυτά είναι τα πιο κοινά και τα πιο συχνά καταγεγραμμένα:
  • Απώλεια ταυτότητας
  • Έλλειψη προσανατολισμού
  • Αστάθειες στον ύπνο
  • Απώλεια μνήμης
  • Έλλειψη διάθεσης και ανάγκη παραίτησης
  • Υπερευαισθησία σε εξωτερικά ερεθίσματα
  • Πόνοι στο σώμα
  • Απότομες αλλαγές διάθεσης
  • Αίσθηση μοναξιάς
Σιγά καλέ! Κόψτε κάτι. Σε λίγο θα μας πείτε ότι αν πάθεις Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά Πλάκας – και λοιπές νευρολογικές ασθένειες δεν είναι κακοοό… αφυπνίζεσαι!
Ένας άλλος δίνει συμπτώματα αφύπνισης με… το ένα πόδι στον τάφο. Διαβάστε παρακάτω στο + :
Σημάδια Ανάληψης

Ψέ-μα!

Δολοφονία Κένεντι: Αποκαλύψεις με… πολλές ελλείψεις!

Picture



  • Γιατί ο Πρόεδρος Πρόεδρος Trump διέταξε την δημοσίευση των αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία του John F. Kennedy, 54 χρόνια μετά
  • Γιατί κάποια αρχεία παραμένουν ακόμα κρυφά
  • Ποιος ο ρόλος των ΕΣΣΔ και Κούβας
  • Γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια…
Ο Πρόεδρος Trump διέταξε την δημοσίευση περισσότερων από 2.800 αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία του John F. Kennedy, αλλά υπό την πίεση της CIA, του FBI και άλλων οργανισμών δέχθηκε να καθυστερήσουν να αποκαλύψουν ορισμένα από τα πιο ευαίσθητα έγγραφα για άλλους έξι μήνες. Ακόμα και έτσι, οι χιλιάδες σελίδες που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά από το Εθνικό Αρχείο το βράδυ της Πέμπτης περιγράφουν δεκαετίες κατασκοπίας, επιτήρησης, πληροφοριοδότες και σχέδια δολοφονίας.
​Απ’ ό,τι “φαίνεται”, το FBI γνώριζε ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζον Κένεντι, αλλά απέτυχε να τον προστατέψει. Αυτό προκύπτει από τα περίπου 2.800 απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ 300 ακόμα αρχεία καθυστερούν να δοθούν. 
Ωστόσο, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με όσα σταδιακά έρχονται στο φως από τα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ που τα έχουν δει και επιχειρούν να τα αποκωδικοποιήσουν, λένε ότι καμία από τις επικρατούσες θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963 δεν φαίνεται να επαληθεύεται. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία που να επιτρέπουν να απορριφθεί κάποια από αυτές, οι αρχές δείχνουν να θέλουν να μην πιστεύει ο κόσμος πλέον σε καμία από αυτές!
Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα ενημερωτικά έγγραφα, τα οποία είχαν σταλεί στα γραφεία του στη Νέα Ορλεάνη, το FBI, βάσει «πληροφοριοδοτών στην Κούβα» προσπαθούσε να εντοπίσει τον Όσβαλντ πριν από τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι. Οι πληροφορίες αυτές είχαν προωθηθεί στις αρχές του Ντάλας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του ισχυρού τότε επικεφαλής τους, Έντγκαρ Χούβερ, το FBI προειδοποίησε την αστυνομία του Ντάλας για την απειλή κατά της ζωής του Κένεντι, αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να τον προστατέψουν.

Επιχείρηση συγκάλυψης;​

Οι μύθοι και τα μυστήρια του Παγγαίου



To όρος Παγγαίο είναι πολύ γνωστό από τα μυθολογικά χρόνια. Το χρυσάφι του έκανε τον Ευριπίδη στην τραγωδία του “Ρήσος” να το ονομάσει “όρος με τους όγκους χρυσού, του οποίου η γη κρύβει άργυρο”. Για αιώνες τα πλούσια μεταλλεία του παρείχαν σε μεγάλη αφθονία το χρυσό και τον άργυρο και αποτελούσαν πόλο έλξης για πλήθος λαών και φυλών στην γύρω από το Παγγαίο περιοχή.
Εκτός όμως από το χρυσάφι του, το Παγγαίο συνδέεται με έναν “θησαυρό” μύθων που αφορούν δύο σημαντικές όψεις του αρχαίου κόσμου, τη διονυσιακή θρησκεία και τον Ορφισμό. Η Θράκη, κατά τη μυθική αντίληψη ήταν μια περιοχή πολύ ευρύτερη από το γνωστό γεωγραφικό χώρο. (Οι θράκες, άλλωστε ήταν ο λαός που ήδη από τα αρχαϊκά χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Παγγαίου και γενικά της μεταξύ του Στρυμόνα και Νέστου χώρας). Για τους Έλληνες του Νότου ήταν ο τόπος απ' όπου ξεκινούσε ο ορμητικός Βορέας με τα παιδιά του, τους Βορεάδες και τη Χιόνη, και ο άγριος πολεμικός θεός Άρης. Ήταν όμως και ο τόπος του Ορφέα, του Μουσαίου, του θάμυρη και του Εύμολπου, που είχαν διδάξει στους ανθρώπους τα θεία μυστήρια και τη μουσική.


Η Θράκη ήταν ο τόπος όπου γεννήθηκε και κατοικούσε ένας από τους Δώδεκα θεούς, ο Άρης. Άγριος και αιμοβόρος, όπως ήταν αυτός ο θεός, άφησε απογόνους σαν τον Τηρέα, τον Λυκούργο και τον Διομήδη, που έμειναν στη μνήμη των ανθρώπων σαν βασιλιάδες της Θράκης γεμάτοι σκληρότητα και βαρβαρότητα. Κατά τη μυθολογία το όνομα του το Παγγαίο το πήρε από τον Παγγαίο, το γιο του Άρη και της Κριτοβούλης, ο οποίος επειδή δεν μπόρεσε να αντέξει τις τύψεις της συνείδησης του για την αιμομιξία που εν αγνοία του διέπραξε με την κόρη του, αυτοκτόνησε πάνω στο όρος αυτό, όπως για όλα αυτά μας πληροφορεί η Γεωγραφία περί Θράκης του Μελετίου.

Πώς λες σε ένα παιδί ότι «η γιαγιά πέθανε»;



4 τρόποι για να γίνει η ανακοίνωση μιας απώλειας ευκολότερη
Ο πατέρας μου έχασε τον δικό του πατέρα στην πολύ τρυφερή ηλικία των 7 ετών. Όταν, σε πολύ μικρή ηλικία κι εγώ, το έμαθα και ήμουν σε θέση να καταλάβω τι σημαίνει αυτό, η πρώτη ερώτηση που του έκανα ήταν πώς του το ανακοίνωσαν και πώς το πήρε. Η αφέλεια της ηλικίας, βλέπετε.
Όμως, αλήθεια, πάντα με προβλημάτιζε αυτό, δηλαδή το πώς ανακοινώνεις σε έναν δικό σου άνθρωπο την απώλεια ενός άλλου δικού σας ανθρώπου και ειδικά αν αυτός ο άνθρωπος που θες να ανακοινώσεις την απώλεια είναι κάπως μινιόν, είναι παιδί ακόμα.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που μοιράζεστε κι εσείς τον ίδιο προβληματισμό για το πώς να γνωστοποιήσετε στο παιδί/ανίψι/οτιδήποτε άλλο σε μικρή ηλικία την απώλεια ενός δικού του προσώπου, την απάντηση δίνει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Omega Journal of Death and Dying και η οποία υποστηρίζει ότι οι animation ταινίες της Disney και της Pixar δείχνουν το δρόμο, αφού θίγουν σε πολύ συχνά και το θέμα του θανάτου, συνοψίζοντας σε 4 βασικές συμβουλές.
1) Να είστε ήρεμοι και ειλικρινείς απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών σας. Ακούστε την ερώτηση, απαντήστε σε αυτήν και όχι σε κάτι που δεν σας ρώτησαν. Αποφύγετε φράσεις όπως «η γιαγιά κοιμήθηκε» γιατί μπορεί να δημιουργήσουν στο παιδί φόβο για τον ύπνο. Επίσης, δεν «χάσατε» τη γιαγιά επειδή αυτό ενδεχομένως δημιουργεί μια προσδοκία επιστροφής. Η γιαγιά πέθανε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα