Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Να είσαι άξιος




Πρόσεχε, οι συγκινήσεις φτιάχτηκαν για να μοιράζονται, η δύναμη και το κουράγιο είναι όπως δυο μπαστούνια που μπορούν να στραφούν ενάντια σ’ αυτόν που τα χρησιμοποιεί άσχημα. Οι άντρες έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να κλαίνε, Άρθουρ, οι άντρες γνωρίζουν κι αυτοί την οδύνη. Τα κοινά όνειρα είναι οι πιο όμορφες αναμνήσεις. Η μοναξιά είναι ένας κήπος όπου η ψυχή μαραίνεται, τα λουλούδια που φυτρώνουν εκεί δεν έχουν μυρωδιά. 

Έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη;


Οι άνθρωποι λατρεύουν να κρίνουν. Τρελαίνονται να λένε μεγάλα λόγια, να δείχνουν με το δάχτυλο, να στιγματίζουν, να περιθωριοποιούν, να κατακρίνουν, να γελάνε… Από την άλλη νευριάζουν όταν κρίνονται. Αρχίζουν τα αυτάρεσκα τύπου “σ’ όποιον αρέσουμε”, παίρνουν το ύφος του αθώου λιθοβολημένου οσιομάρτυρα και κατεβάζουν το κεφάλι φορώντας την πανοπλία του υπεράνω. Αυτό όμως που ξεχνάνε πάντα οι άνθρωποι είναι πως κανείς, μα κανείς, δε νοιάζεται πραγματικά για την κριτική τους. Η κακία και η σπόντα δεν είναι κατόρθωμα, είναι η εύκολη λύση. Όταν μένουν μόνοι τους, δικαιολογούν τις πράξεις και τα λόγια τους ως ετοιμολογία και εξυπνάδα αλλά ακόμα και οι ίδιο καταλαβαίνουν τη μικρότητα των πράξεών τους. Απλά…την κάνουν γαργάρα και συνεχίζουν – και εσύ και αυτοί.

ΒΡΑΔΙΝΈΣ ΣΚΈΨΕΙΣ ΜΕ ΦΌΝΤΟ ΤΗΝ ΖΩΉ!


Βραδινές σκέψεις με φόντο την ζωή
Να ζει κανείς ή να μην ζει; Ιδού η απορία. – Γουίλιαμ Σαίξπηρ
Να ζει! Να απολαμβάνει τις μέρες, τις νύχτες, τα πρωινά, τα δειλινά του. Να αγαπάει και να επιτρέπει στον εαυτό του να αγαπιέται. Να απομακρύνει από κοντά του ότι δεν του ταιριάζει, ώστε να μην φορτώνει την ψυχή του με αρνητικά συναισθήματα, να μην μισεί. Κουβαλάει πολλά βάρη η ψυχή για να της φορτώνουμε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα…

Λάθος Καθρέφτες

αρχείο λήψης
Υπάρχει κάποιο είδος φυσικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο οι οργανισμοί αιχμαλωτίζονται από το περιβάλλον τους. Ο οργανισμός υφίσταται μια μορφή φαντασιακής αιχμαλωσίας σε μια εξωτερική εικόνα. Είναι η φάση του καθρέφτη.
Jacques Lacan, 1901-1981, Γάλλος ψυχίατρος
Και συνήθως αυτοί οι καθρέπτες, μας ακολουθούν και ορίζουν τις ζωές μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και να έχουμε την παραμικρή συναίσθηση αυτού. Η “αιχμαλωσία” στην οποία βρισκόμαστε από το περιβάλλον μας, ξεκινάει από τα παιδικά μας χρόνια και αν δεν γίνει αντιληπτό από εμάς τους ίδιους, εγκαίρως, μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

Μισοάδεια συρτάρια…



τι πήγε πάλι στραβά, τι κάναμε και πάλι λάθος;


Είσαι λυπημένος επειδή σε εγκατέλειψαν και δεν κατέρρευσες.
Antonio Porchia

όσες φορές βρεθήκαμε σε καταστάσεις που μας έκαναν να απελπιστούμε, να λυγίσουμε, τόσο που νομίζαμε πως θα σπάσουμε. Ευτυχώς για εμάς, νομίζαμε μόνο πως θα συμβεί. Δε συνέβη. Δεν σπάσαμε. Λαβωθήκαμε όμως και οι πληγές μας ήταν – κάποιες φορές επιτρέπουμε να είναι ακόμη – εμφανείς.

Πόσες φορές δώσαμε, δοθήκαμε και προδοθήκαμε και μείναμε μόνοι μας να μαζεύουμε τα σκορπισμένα μας κομμάτια, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι πήγε πάλι στραβά, τι κάναμε και πάλι λάθος.

Πόσες φορές ανοίξαμε χώρο στη ζωή μας, παραχωρήσαμε – με λαχτάρα την πρώτη φορά, με δισταγμό τις επόμενες, με καχυποψία τις τελευταίες – ένα συρτάρι, για να βολέψουν και την δική τους ζωή, να την ενώσουν με την δική μας, σε ανθρώπους που πιστέψαμε πως θα γεμίσουν όντως τον χώρο μας, πως τα υπάρχοντα τους θα χωρέσουν, θα ταιριάξουν στα ράφια μας.

Ανθρώπινο Σώμα..Μια Εκπληκτική Μηχανή Προσαρμογής

human body small

Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που πραγματοποιεί εκατομμύρια διεργασίες  ταυτόχρονα, χωρίς εμείς να σκεφτόμαστε ή να δίνουμε εντολή για να συμβούν.

Η κόρη των ματιών μας διαστέλλεται και συστέλλεται ανάλογα με την ένταση του φωτός στο περιβάλλον, η καρδιά μας χτυπάει με έναν ρυθμό που προσαρμόζεται στις ανάγκες των οργάνων για αίμα, τα έντερα μας και το στομάχι μας κινούνται για να προωθήσουν την τροφή, ορμόνες εκκρίνονται όταν πρέπει και όσο πρέπει ενώ εκατομμύρια χημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα, χωρίς εμείς να έχουμε κάποια ενεργή συμμετοχή σε αυτές τις διαδικασίες.
Μέσα από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης το ανθρώπινο σώμα έχει προσαρμοστεί και έχει προγραμματιστεί γενετικά ώστε να αντιδρά με συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με τις περιστάσεις.

Ποιό είναι το χρέος μας;

Τί θα πεί ευτυχία; Να ζεις όλες τις δυστυχίες.

Τί θα πει φώς; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.

Είμαστε ένα γράμμα ταπεινό, μια συλλαβή, μια λέξη από την γιγάντια Οδύσσεια. Είμαστε βυθισμένοι σ' ένα γιγάντιο τραγούδι και λάμπουμε όπως λάμπουν τα ταπεινά χοχλάδια όσο είναι βυθισμένα στην θάλασσα. 

Ποιό είναι το χρέος μας;

Απωθημένο ή Ψευδοφάρμακο;

BeFunky_Underpainting_2
” Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα”
Charles Mauricede Talleyrand( 1754-1838 , Γάλλος διπλωμάτης)
…Και όσο αυτό το μάθημα, αυτή η υποψήφια εμπειρία  δεν καταφέρει να γίνει πραγματικότητα – πραγματικότητα όπως την θέλαμε εμείς -, η μνήμη μας αρνείται να τη βγάλει από μέσα μας και προτιμά να την κρύβει στα πίσω, ξεχασμένα συρταράκια της.
Και που και που, όταν δεν έχει τι να κάνει, όταν η ζωή είναι ανιαρή, όταν οι καινούργιες πραγματικότητες δεν είναι όσα λαχταρά, τότε ανοίγει αυτά τα συρταράκια και αναπολεί. Αναπολεί πόρτες παραδείσων που ποτέ δεν ανοίξαμε, πόρτες παραδείσων, που καμιά φορά δεν είδαμε καν από τις κλεδαρότρυπες τους, τι παραδείσους κρύβουν.
Αυτοί οι παράδεισοι είναι τα απωθημένα μας, οι εμμονές μας. Όλες αυτές οι καταπιεσμένες επιθυμίες, όλα αυτά που ίσως δειλιάσαμε να κάνουμε και ίσως τελικά δεν μας ταίριαζε κιόλας να ζήσουμε. Και όλα αυτά τα μη ολοκληρωμένα κεφάλαια της ζωής μας, μετατοπίζονται στο υποσυνείδητο μας και ενίοτε μας κάνουν να μη βλέπουμε καθαρά.

ΣΥΜΒΟΛΟΝ συμβάλλω...





Βαθιά στις μνήμες του ανθρώπινου γένους χάνετε το ενδιαφέρον και η ενασχόληση με τα σύμβολα...
και σίγουρα στις μέρες μας μια νέα προσπάθεια αποκάλυψης του μυστηρίου που καλύπτει πολλά από τα χρησιμοποιούμενα, γνωστά ή άγνωστα σύμβολα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση...

Πολλοί από τους ενδιαφερόμενους πραγματικά χάνονται μήνες και χρόνια μελετώντας τα σύμβολα... είτε αυτά είναι σύμβολα θρησκειών, είτε τα απλά γράμματα, τα σύμβολα με τα οποία αποθανατίζουμε λέξεις σε γραπτή μορφή...

Ωστόσο όσο προκλητική και ενδιαφέρουσα και να μοιάζει μια τέτοια ενασχόληση... όσα και να υπόσχεται η αποκάλυψη των μυστικών τους... η αλήθεια των συμβολιζομένων παραμένει απλή... τόσο απλή και φωτεινή όση η διαύγεια του νου μας...

Η αναζήτηση της σοφίας σε πανάρχαια μυστήρια και τα σύμβολα τους επιμένει να υπογραμμίζει αυτή την απλότητα: μέσα σου βρίσκεται η αλήθεια... και η σοφία...

Ξεκινώντας από την ετυμολογία της λέξης "σύμβολον" μαθαίνουμε το απλούστερο:

Τα 5 καλύτερα βότανα για την άνοιξη

Botana

Στην Κινέζικη ιατρική, η εποχή της άνοιξης συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου, το οποίο συσχετίζεται με το ήπαρ. Είναι τυχαίο που τόσοι πολιτισμοί συνιστούν νηστείες και αποτοξινωτικά πρωτόκολλα αυτή την εποχή; Όχι βέβαια! Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα βότανα για αυτή την εποχή.

Είμαι μια μορφή, όχι ένας άνθρωπος!



Μμμμ… δε μου πάει τελικά αυτό το χρώμα στα ρούχα, θα βάλω κάτι άλλο. Θα βάλω το DKNY φορεματάκι που είχα χρυσοπληρώσει και αναδεικνύει το σώμα που τόσο καιρό προσπαθούσα να χτίσω! Θα το συνδυάσω και μ’ εκείνα τα υπέροχα παπούτσια, για τα οποία έμεινα στο σπίτι 2 μήνες για να κάνω οικονομία και να τα αποκτήσω! Η καινούρια τσάντα….έτοιμη, τα έβαλα όλα μέσα! Και λίγο από το κραγιόν μου και το άρωμά μου και έτοιμη! Ώρα να φύγω λοιπόν! Ωπ! Μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη… Όλα τέλεια! Έφυγα!
Με κοιτάνε όλοι με συμπάθεια στο δρόμο! Ακούω και θετικά σχόλια, πολύ κολακευτικά! Φτου μου να μη με ματιάσω! Την επόμενη φορά να κάνω διαφορετικό χτένισμα και μακιγιάζ, να μη με βλέπουν πάντα ίδια! Τι σημασία έχει που δε με ξέρουν?? Έτσι θα με γνωρίσουν!

Τι συμβαίνει στο αίμα μετά την εθελοντική αιμοδοσία; (Βίντεο)

bood_donation
Από τη στιγμή που θα πάρετε την απόφαση να πάτε να δωρίσετε λίγο από το αίμα σας, σε κάποιο νοσοκομείο ή, σε κάποιο σταθμό εθελοντικής αιμοδοσίας, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι. Μέχρι τη στιγμή που θα λάβει τα αιμοπετάλια ή το πλάσμα, ο άνθρωπος εκείνος που νοσηλεύεται και το έχει ανάγκη, το αίμα που ξεκινά από την δική σας αιμοδοσία, περνά ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι.
Σε βίντεο που ανέβασε ένας οργανισμός στις ΗΠΑ, επεξηγείται αναλυτικά όλη η διαδικασία ελέγχου, διαχωρισμού, επεξεργασίας και αποθήκευσης τους αίματος από τις σχετικές τράπεζες και δείχνει το πόσοι άνθρωποι και πόσες ειδικότητες συμμετέχουν σε αυτή την αλυσίδα ανθρώπων, για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή που το έχει τόσο ανάγκη.

Εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, να ελέγχετε την ομιλία σας



Υπάρχουν πολλές εντολές στη Βίβλο, το Κοράνι, την Μπαγκαβάτ Γκίτα και στις Ινδικές γραφές όπου τονίζεται η σπουδαιότητα του να ελέγχει κανείς την ομιλία του. 

Εάν μιλάτε πολύ και χωρίς έλεγχο, πραγματικά δημιουργείτε δυσάρεστες συνθήκες στη ζωή σας. 

Η περισσότερη δυστυχία προκαλείται από την έλλειψη ελέγχου της ομιλίας σας. 

Λέτε στον εαυτό σας, “Μακάρι να μην το είχα πει αυτό. Τα κατέστρεψα όλα. Δεν μπορούσα να σταματήσω για ένα λεπτό και να το πάρω με το μαλακό με τα λόγια μου;” 

Ακόμα κι αν δεν είχατε κακή πρόθεση, τα καταστρέψατε ήδη όλα με την φλυαρία σας.

Υπεράνθρωπος…


Είμαι ένας υπεράνθρωπος. Στ’αλήθεια είμαι. Μπορώ να κάνω τα πάντα. Θα σταματήσω τις απολύσεις. Θα φτιάξω σχολεία για τα παιδιά σου. Θα διώξω ολομόναχος εκείνους που καταστρέφουν τα δάση για λίγο ή περισσότερο χρυσό. Θα σώσω απόψε δέκα μετανάστες από τα μαχαίρια των ναζί. Θα βρω δουλειά στην κόρη σου (αλλά όχι και στο γιο του αχώνευτου γείτονά σου, έτσι?). Θα σου αγοράσω ένα καλό (οικολογικό) αυτοκίνητο που να παίρνει μπρος με την πρώτη. Θα αλλάξω τη φορολογία ώστε για μια φορά να ξαλαφρώσεις εσύ και να πληρώσουν οι πλούσιοι.
Θα φτιάξω το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία θα τα στελεχώσω με όσους χρειάζεται. Θα φυτέψω φασίστες στο προαύλιο της ΕΡΤ για να βρεις ένα λόγο να κοροϊδεύεις την κινητοποίηση σε λίγα χρόνια, όπως κάνεις με τις «πλατείες» σήμερα.

Θα ξεμείνουμε από λιβάνι;


Η Γη κινδυνεύει να ξεμείνει από λιβάνι. Σύμφωνα με το BBC, η παραγωγή της μοναδικής αρωματικής ουσίας που είναι έντονα συνδεδεμένη με θρησκευτικές και θεραπευτικές χρήσεις (για τις αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητές της) και αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι, απειλείται σοβαρά, αφού τα δέντρα από τα οποία παράγεται πεθαίνουν με σταθερό ρυθμό.

Το αρωματικό δάκρυ των δέντρων

Η προέλευση του λιβανιού ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστή: Το αρωματικό με τις πλούσιες ιδιότητες προέρχεται από την κολλώδη ρητίνη των δέντρων του γένους Boswellia, που καλλιεργείται μόνο στο Ομάν, την Υεμένη, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Ινδία. Έμπειροι καλλιεργητές συλλέγουν τις (γαλακτώδεις αρχικά και κατόπιν σκουρόχρωμες) σταγόνες που προβάλλουν σαν κόμποι ρετσινιού μέσα από τη σάρκα του δέντρου, αφού χαράξουν τον φλοιό του.

Τι θα γίνει αν η Γη μείνει χωρίς οξυγόνο για πέντε δευτερόλεπτα;




Η καταστροφή της ατμόσφαιρας της Γης, μπορεί να ακούγεται σαν κάτι μακρινό που δε μας αγγίζει, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος αγνοεί πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα, αφού η εξαφάνιση του ακόμη και για πέντε μόλις δευτερόλεπτα θα είναι τρομακτικές συνέπειες για τον πλανήτη Γη.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, σε πρώτη φάση, όλοι όσοι βρισκόμασταν εκτεθειμένοι στο ηλιακό φως θα αποκτούσαμε σοβαρά εγκαύματα. Το Όζον είναι μοριακή ένωση οξυγόνου και εμποδίζει την πλειοψηφία του υπεριώδους φωτός να χτυπήσει τη Γη.

Επίσης, ο πρωινός ουρανός θα σκοτείνιαζε, αφού, έχοντας λιγότερα σωματίδια στην ατμόσφαιρα να σκορπίσουν το μπλε φως, ο ουρανός θα έμοιαζε μαύρος.

ΠΙΟΝΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ, ΑΜΙΛΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ...

ΠΙΟΝΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ, ΑΜΙΛΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ...
Το φαινόμενο διάσπασης της ελληνικής κοινωνίας σε τρία κομμάτια έχει εισέλθει πλέον σε επίπεδο απόλυτου σουρεαλισμού. Ποια είναι τα τρία κομμάτια ? Οι κανίβαλοι ρυθμιστές των εξελίξεων, οι εντελώς αποχαυνωμένοι βολεμένοι ακόμα και οι εντελώς τρομαγμένοι δυστυχισμένοι. Τρεις κόσμοι που βαδίζουν σε τρία διαφορετικά σύμπαντα... Οι πρώτοι έχουν πάρει ένα ψαλίδι και κόβουν ότι περισσεύει από τους λογαριασμούς, λεφτά, μισθούς, συντάξεις, περιουσίες, ζωές... οι δεύτεροι κινούνται όπως ακριβώς και το ανέκδοτο, την ώρα που ολόκληρη η χώρα στενάζει κι ολόκληρος ο πλανήτης γ@μιέται κοιτάνε το ταβάνι και λένε, "μπεζ..να το βάψω μπεζ" κι οι τελευταίοι τριγυρνάνε σαν ζόμπι στις ουρές των ταμείων ανεργίας, στις εφορίες, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ, στα συσίτια, στα επείγοντα των νοσοκομείων ή των ψυχιατρίων...

Δεν υπάρχει σημείο συνάντησης ΚΑΝΕΝΑ...
Καμία επαφή. Τρεις λαοί που κατοικούν στον ίδιο τόπο. 

ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ, ΓΕΛΑ

ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ, ΓΕΛΑ

Δεν συμβαίνει κάτι καλέ μου φίλε. Μην ανησυχείς. Εδώ γύρω τριγυρίζω. Για την ακρίβεια δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως. Η μέρα της μαρμότας αλλά όχι πνευματώδης όπως η σχετική ταινία. Εντελώς βλακώδης. Μια επαναλαμβανόμενη φάρσα η καθημερινότητα. 

Αποφάσισα να μην παίρνω πολύ στα σοβαρά αρκετά πράγματα, ξεκινώντας από εμένα την ίδια. Γιατί μια κατάσταση για να είναι σοβαρή πρέπει να συγκεντρώνει ορισμένα στάνταρ. Ανθρώπους π.χ. που οχι μόνο αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα μιας κατάστασης, αλλά λαμβάνουν   μέτρα ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο , ξυπνάνε, θωρακίζονται με αποφασιστικότητα, δύναμη, για να βρουν λύσεις, να παλέψουν, να αποδείξουν πως έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται τη ζωή τους και τα όνειρά τους. Τα οποία όνειρα τελικά όπως καταλαβαίνεις είναι το άλφα και το ωμέγα της ουσίας. 

Χειρονομίες από όλο τον κόσμο

Κάθε λαός, εκτός από τον λεκτικό τρόπο επικοινωνίας, διαθέτει και ένα πλούσιο «λεξιλόγιο» με χειρονομίες…
Ανάλογα την περίσταση και τη συναισθηματική φόρτιση, γίνεται και χρήση των συγκεκριμένων χειρονομιών. Επειδή όπως σε κάθε χώρα οι χειρονομίες διαφέρουν και υπάρχει πιθανότητα παρεξηγήσεων, μελετήστε καλά τον παρακάτω χάρτη, όπως τον παρουσιάζει η Huffington Post, και το βίντεο. Φυσικά μια θέση έχει και η Ελλάδα.

Πότε θα σταματήσεις να τρέχεις;




Δεν το βλέπεις ότι είσαι εθισμένος στο δράμα και στη φυγή; Δεν το καταλαβαίνεις ότι η αλαζονεία της άγνοιάς σου σε πείθει ότι επιλέγεις ενώ αγνοείς αν θα υπάρχεις την επόμενη στιγμή; 

Ακολουθείς παρορμητικά τις χαοτικές επαναλήψεις της ψυχής σου που σε τραβάει να ξανανιώθεις και να ξαναβιώνεις τα δράματα που πιστεύει πως είναι το πεπρωμένο και η πορεία σου. 

Πότε θα σταματήσεις να τρέχεις για να μπορείς να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια που θέλεις να αποφεύγεις; Θέλεις να ελέγχεις, να ξέρεις και να επιλέγεις, και συνέχεια κυνηγάς αυτό που ποτέ δεν θα έχεις. 

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 2ο: Απόφαση αλλαγής

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 2ο: Απόφαση αλλαγήςΗ αλλαγή είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας! Κανένας δε ζει την ίδια μέρα 2 φορές... Κάθε μέρα είναι και διαφορετική! Ακόμη κι αν δε το βλέπουμε! Ακόμη κι αν δε θέλουμε να το δούμε! Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του πάνω μας για να μας υπενθυμίζει πόσο αλλάζουμε. Κι ενώ βλέπουμε τα εξωτερικά μας σημάδια αλλαγής δε βλέπουμε και τα εσωτερικά σημάδια που ο χρόνος δημιουργεί σμιλεύοντας την αλλαγή μέσα μας, αργά και σταθερά μορφοποιώντας τη ζωή μας. Όταν αφήνουμε τα ηνία στη ζωή για να την οδηγήσει, τότε η ζωή θα μας πάει όπου θέλει, όταν όμως τα ηνία τα κρατήσουμε εμείς, τότε ναι... μπορούμε να κάνουμε αλλαγές σημαντικές στη ζωή μας!
Όταν αφήνουμε τους άλλους να κάνουν τη ζωή μας “όπως πρέπει” τότε έρχεται η ζωή και πραγματικά μας πετάει έξω... μας αδειάζει, μακριά από τη βολική μας θέση, μόνο και μόνο για να μας ωριμάσει... να μας αναδείξει! 

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 1ο: Ευγνωμοσύνη

Η τέχνη της ευτυχίας! - Μέρος 1ο: ΕυγνωμοσύνηΑν ήσουν άραγε ένας Πικάσο, ένας Νταλί, μία Κάλλας δε θα επεδίωκες το αριστούργημα; Δε θα ήθελες το προϊόν που παράγεις να είναι μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης, πρώτα για σένα κι έπειτα για τους άλλους; Αν η ευτυχία είναι τέχνη, τότε μπορείς και μάλιστα επιβάλλεται να γίνεις ο δημιουργός που θα αναδείξει το αριστούργημα της επόμενης ... στιγμής, αν θες να ζεις μία ζωή που αξίζεις να ζεις!
Ένας δεξιοτέχνης αναζητά τα καλύτερα εργαλεία, τους καλύτερους οδηγούς, τα μονοπάτια, τα μυστικά και τη γνώση που θα τον κάνουν να γίνει αριστοτέχνης του είδους. Κι επειδή δεν υπάρχει shortcut,  -τη ζωή δεν την παρακάμπτεις – για να τα αποκτήσεις, δοκιμάζεις τρόπους που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι μέντορες της ζωής, που διδάσκουν ανά τους αιώνες τα μυστικά επιτυχίας στη ζωή, που θα μοιραζόμαστε μέσα από τη στήλη αυτή «Την τέχνη της ευτυχίας».

Ποιες οικιακές συσκευές «ακτινοβολούν» περισσότερο;

727D5
Ποιες οικιακές συσκευές «ακτινοβολούν» περισσότερο;
Και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;
Ζούμε περικυκλωμένοι από συσκευές που εκπέμπουν μη ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, οικιακές συσκευές, πολλές από τις οποίες τις θεωρούμε αθώες (φούρνοι μικροκυμάτων, σεσουάρ).
Ερευνητές από πολλές χώρες έχουν αξιολογήσει τους κινδύνους απ” αυτές τις ακτινοβολίες και έχουν παρουσιάσει, εν καιρό, εργασίες των οποίων τα ευρήματα σοκάρουν.
Ακτινοβολίες που ευθύνονται για καρκινογενέσεις, τη νόσο Αλτσχάιμερ, την καταστροφή του DNA, την παιδική λευχαιμία και διάφορες άλλες βιολογικές βλάβες
Αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ήταν ορατή, τότε τα σπίτια μας θα έμοιαζαν «βγαλμένα» από πείραμα επιστημονικής φαντασίας.

Θεάσεις UFO στο Ντένβερ...Το CNN επιβεβαιώνει! (Βίντεο)


Το CNN προσπαθεί να δώσει μία εξήγηση για τις συνεχείς εμφανίσεις Αγνώστων Ιπτάμενων Αντικείμενων στην περιοχή του Denver

Τα καλύτερα και πιο σημαντικά ειδικά εφέ στην πρόσφατη ιστορία του κινηματογράφου (Βίντεο)

Οι καλύτερες και πιο σημαντικό ειδικά εφέ στην πρόσφατη ιστορία της ταινίας

Ανεξάρτητα αν συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με την επιλογή των ταινιών σε αυτήν την συλλογή με τα πλέον σημαίνοντα ειδικά εφέ από το 1980, ο εγκέφαλός σας θα βρίσκεται σε μια αισθητηριακή υπερφόρτωση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Έξυπνη στάση λεωφορείων κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι...πέφτουν μετεωρίτες!!! (Βίντεο)

Clever στάση λεωφορείου ad κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι οι μετεωρίτες εντυπωσιακό το δρόμο

Αν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφημίσεις παντού, κάπως έτσι διασκεδαστικά θα έπρεπε να είναι, όπως σε αυτή τη στάση λεωφορείου στο Λονδίνο, όπου χρησιμοποιείται επαυξημένη πραγματικότητα για να κάνει τους επιβάτες να πιστεύουν ότι  μετεωρίτες πέφτουν στην πόλη ή ότι μια τίγρη περιφέρεται ελεύθερα  στο δρόμο.

Τα Δώδεκα Πιο Απαίσια Πράγματα Που Ο Θεός Έκανε Στην Παλαιά Διαθήκη!!!

12 Biggest Dick Θεού Μετακίνηση στην Παλαιά Διαθήκη

1
Πριν από την άφιξη του Ιησού και του θεϊκού πατέρα του,  ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ήταν, κατά ειρωνεία της τύχης, το είδος ενός Hellraiser. Δεν ήταν ένας συμπαθητικός τύπος. Πραγματικά του άρεσε να σκοτώνει ανθρώπους. Και μπορεί να ήταν όντως τρελός, αφού ήταν ενδεικτική η προθυμία του να δολοφονήσει, τυχαία, ευσεβείς προσκυνητές όπως ο Μωυσής . Εδώ είναι τα 12 πιο τρελά, πιο απαίσια πράγματα που ο Θεός έκανε στην Παλαιά Διαθήκη, πριν τον <<μαλακώσει>> ο Ιησούς.
1) Στέλνοντας αρκούδες  για να δολοφονήσουν παιδιά

ὴ Μηλιὰ ποὺ κάνει τὰ Χρυσὰ Μῆλα

golden apple (4)
Τα χρυσά μήλα της Ιντούνα. Τα παιδιά του Οντίν: Κάποτε υπήρχε ένας άλλος Ήλιος και μια άλλη Σελήνη, ένας διαφορετικός Ήλιος και μια διαφορετική Σελήνη από αυτά που γνωρίζουμε τώρα. Sol ήταν το όνομα εκείνου του Ήλιου και Mani το όνομα εκείνης της Σελήνης. Όμως πάντα πίσω από τη Sol και το Mani προχωρούσαν λύκοι, ένας λύκος πίσω απο τον καθένα. Τελικά οι λύκοι ορμήσαν πάνω τους και καταβρόχθησαν τη Sol και το Mani. Και από τότε ο κόσμος έγινε σκοτεινός και ψυχρός.
Σε εκείνες τις μέρες έζησαν οι Θεοί, Οντίν και Θωρ, Hodur και Baldur, Tyr και Heimdall, Vidar και Vali, όπως και ο Λόκι, ο πράτων του καλού και ο πράτων του κακού. Και οι όμορφες Θεές έζησαν τότε, η Frigga, η Freya, η Nanna, η Iduna, και η Sif. Όμως τις ημέρες που εξοντώθηκαν ο Ήλιος και η Σελήνη, εξοντώθηκαν και οι Θεοί επίσης – όλοι οι Θεοί εκτός από τον Baldur που είχε πεθάνει πριν από εκείνη την εποχή, τον Vidar και τον Vali, τους γιούς του Οντίν, και τον Modi και Magni, τους γιούς του Θωρ.

Χοληστερόλη και κοινές παρανοήσεις


Υπάρχει η καλή και η κακή χοληστερόλη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβαίνει με την χοληστερόλη, πως επηρεάζει την υγεία σας και πώς να ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σας. Παρακάτω θα δείτε τους μύθους αλλά και το τι πραγματικά ισχύει όσον αφορά τη χοληστερόλη. 

Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ωραία φωνή;


Οι φωνητικές χορδές κινούνται με 16 μυς, που μπορούν να πάρουν 170 διαφορετικές θέσεις. Για να δονηθούν, πρέπει να περάσει μέσα τους ορισμένη ποσότητα αέρα. 

Αν οι χορδές τεντωθούν έτσι ώστε να κινηθούν με συχνότητα περίπου 80 δονήσεων το δευτερόλεπτο, παράγονται μπάσοι ήχοι. Για να δημιουργηθεί ένας λεπτός τόνος, οι χορδές πρέπει να δονηθούν με συχνότητα περίπου 1.000 δονήσεων το δευτερόλεπτο.

TA ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗΣ




Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.

Αγαπητέ αναγνώστη οι εντυπώσεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών μια γνωριμίας με ένα νέο πρόσωπο έχουν μεγάλη και καθοριστική σημασία για την μετέπειτα σχέση σου με το άτομο.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας αν είναι αρνητικές μπορεί να οδηγήσουν στη μειώση των επαφών δυο ατόμων. Αντιθέτως εάν αισθανθείς θετικά με ένα άτομο από την πρώτη στιγμή τότε επικοινωνείς περισσότερο και βρίσκεις κοινά στοιχεία των δυο σας. 

Τα σημαντικά συμπεράσματα για το θέμα προέρχονται από μια έρευνα που έγινε σε 164 φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα στο Οχάιο τους οποίος τους έβαλαν ανά 2 να συναντηθούν για πρώτη φορά.

Αφήστε το να είναι ο εαυτός του!


«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν κατάφερες να μπεις στην ποδοσφαιρική ομάδα;”, λέει ο πατέρας. «Η ηλικία σου είναι κατάλληλη κι είσαι αρκετά δυνατός στη μπάλα. Νομίζω ότι θα πάω να μιλήσω στον προπονητή σου!».

Ο πατέρας του Ανδρέα φαίνεται να είναι πολύ απογοητευμένος. Η βαθύτερη αιτία, όμως, γι’ αυτό, δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι ο γιός του δεν τα κατάφερε να μπει στην ποδοσφαιρική ομάδα. Το πραγματικό του πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο ίδιος πάντα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούσε. «Ο γιός μου, όμως θα τα καταφέρει!» Καθησύχαζε τον εαυτό του. Και τώρα βλέπει ότι ο γιός του δεν τα κατάφερε.

Ο πατέρας υποφέρει από έλλειψη αυτοεκτίμησης. Νοιώθει ένα μεγάλο κενό στη ζωή του. Δεν αισθάνεται τόσο σπουδαίος όσο θα ήθελε. Αν όμως ο γιός του τα κατάφερνε να διακριθεί, τότε, σίγουρα, θα αισθανόταν καλύτερα.

Μέχρι να… Τότε τι;;


Ευτυχία! Τι λέξη!! Και πώς όλη αυτή χωρά στην καρδιά μας, στον κόσμο μας;;

Τις περισσότερες φορές πείθουμε τους εαυτούς μας, ή, τουλάχιστον, προσπαθούμε, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ότι η ζωή θα βελτιωθεί, όταν, για παράδειγμα, παντρευτούμε, όταν αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά άλλο ένα.

«Και ύστερα τι;», αναρωτιόμαστε πολλές φορές!

… και ύστερα νιώθουμε απογοήτευση γιατί τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα κι ότι θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι, τελικά, όταν μεγαλώσουν. Μετά από αυτό, απογοητευόμαστε, γιατί πλέον έχουμε την εφηβεία να αντιμετωπίσουμε και ούτω καθ΄ εξής. Σίγουρα θα είμαστε ευτυχισμένοι όταν εκείνα θα ξεπεράσουν και αυτό το στάδιο, σκεφτόμαστε.

10 μυστικά για να μην αρρωστήσετε ποτέ ξανά!!!

10 μυστικά για να μην αρρωστήσετε ποτέ ξανά

Μερικοί από εμάς πέφτουν πιο εύκολα στο κρεβάτι από κάποιους άλλους, ενώ αυτοί οι άλλοι μοιάζουν άτρωτοι απέναντι σε κρυολογήματα και ιώσεις. Και ενώ ελπίζουμε να ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, οι περισσότεροι μάλλον είστε πιο ευαίσθητοι και περνάτε αρκετές μέρες κάθε χειμώνα στο κρεβάτι, κρυολογημένοι και ηττημένοι.
Αυτό όμως που δημιουργεί αυτές τις δυο κατηγορίες, δεν είναι ούτε κάτι το σπάνιο, ούτε και κάποιο κληρονομικό χάρισμα. Όσο εσείς προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το κοινό κρυολόγημα, εκείνοι έχουν ήδη δράσει προληπτικά και έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους για να μην πέσουν θύμα κανενός ιού. Ανακαλύψτε και ακολουθήστε 10 από τα μυστικά, όσων μοιάζουν να «χλευάζουν» τους ιούς και τις ασθένειες…

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι συγγραφείς των κειμένων των δελτίων ειδήσεων προσπαθούν να χρησιμοποιούν απλά ρήματα και να κρατούν το νόημα απλό. Ακολουθούν την συμβουλή: << Το ακροατήριο θέλει ειδήσεις και όχι Σαίξπηρ>>. Χρησιμοποιούν μια απλοποιημένη γλώσσα που μεταδίδει απλοποιημένα μηνύματα. Με τη χρήση της σωστής γλώσσας ο άνθρωπος μεταμορφώνει το σύμπαν του, γνωρίζει την αλήθεια και κατόπιν δρα σύμφωνα με την αλήθεια αυτή. Η γλώσσα των τηλεοπτικών ειδήσεων είναι μια γλώσσα υποβαθμισμένη. Χρησιμοποιεί πολλά ονόματα, διότι θέλει να κάνει τον αποδέκτη παθητικό. Δεν υπάρχει δημιουργική σκέψη, ούτε κάποια προσπάθεια για να λειτουργήσει ο νους. Τυπώνει απλά μια εικόνα στο μυαλό ενός ατόμου.
Τα τηλεοπτικά νέα μας λένε τα ονόματα των πραγμάτων με ένα φτωχό λεξιλόγιο 850 περίπου λέξεων.
Πριν τον πόλεμο ο Βρεταννός γλωσσολόγος Σ.Κ. Όγκντεν, δημιούργησε μια τεχνητή γλώσσα από την Αγγλική. Την ονόμασε <<βασικά Αγγλικά>> και πολλοί Βρεταννοί διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών συγγραφέων, βρήκαν πως είναι χωρίς νόημα. Ο Όγκντεν πρότεινε η κλασσική λογοτεχνία, συγγραφείς δηλαδή όπως ο Σαίξπηρ, ο Κιτς και ο Σέλλεϋ, να μεταφραστούν στη νέα γλώσσα, ισχυριζόμενος πως η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί να τους κατανοήσει σ’ αυτήν τη σύνθετη μορφή τους. Οι αντίπαλοί του όμως αντετέθησαν πολύ σωστά λέγοντας πως μια τέτοια προσπάθεια θα κατέστρεφε την μεγάλη ικανότητα έκφρασης της Αγγλικής γλώσσας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα