Αυτό είναι που πλήττει άτομα και οικογένειες στον πλανήτη ως βάση επιβίωσης ή ολικής καταστροφής από χρέη και υποχρεώσεις της ακριβής πραγματικότητας. Οι προβληματισμοί είναι βασανιστικοί με ορατή την εικόνα για το πόσο άσχημα μπορεί να είναι αυτό. Και μην ξεχνάτε ποτέ - οι περισσότεροι πολίτες και καταναλωτές πληρώνουν ακριβά τις οικονομικές καταστροφές.

Παρόλο που τα ποσοστά του κορωνοϊού δείχνουν να κορυφώνονται, η πορεία της επόμενης μέρας με τις οικονομίες, είναι άγνωστη, καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα μας κάτσει από ένα δεύτερο κύμα, τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις RNA, αλλά και ακόμη τι πραγματικά συμβαίνει με την ανοσία.

Έπειτα δεν υπάρχουν εγγυήσεις για ένα καθαρό εμβόλιο σύντομα, απαλλαγμένο από τις σαρκαστικές παρεμβολές του Γκέιτς, νέες θεραπείες ή φάρμακα. Υπάρχει και ο φόβος για αυτό που πιστεύουν πολλοί ότι τα μέτρα αποστασιοποίησης με άλφα ή βήτα τρόπο θα μπορούσαν να συνεχιστούν για χρόνια - γράφοντας το τέλος για την αεροδιαστημική και τον τουρισμό που αντιπροσωπεύουν το 14% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Θα υπάρξει κρίση και για πολλούς άλλους τομείς, φυσικά... Ο πλανήτης βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, οι φούσκες πετούν τον αέρα τους και η κάθε επανεκίννηση απαιτεί το θάψιμο του παλιού.