Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Ναρκισσιστική Προσωπικότητα και οι σχέσεις με τους άλλους

Ναρκισσιστική Προσωπικότητα
Οι σχέσεις ανάμεσα στα ναρκισσιστικά άτομα και τους άλλους φορτίζονται υπερβολικά με το πρόβλημα της αυτοεκτίμησης. Ένα από τα προβλήματα της ωρίμανσης των ατόμων αυτών είναι να κατανοήσουν πώς είναι να δέχεσαι ένα άλλο πρόσωπο χωρίς κριτική και χωρίς διάθεση εκμετάλλευσης, να αγαπάς χωρίς να εξιδανικεύεις και να εκφράζεις γνήσια συναισθήματα χωρίς να ντρέπεσαι.

Τα εαυτο-αντικείμενα

Οι ψυχολόγοι της θεωρίας του Εαυτού έχουν επινοήσει τον όρο «εαυτοαντικείμενα» για τα άτομα στη ζωή μας που τροφοδοτούν την αίσθηση της ταυτότητάς μας με την επιβεβαίωση, το θαυμασμό και την αποδοχή τους.

Τα «εαυτοαντικείμενα» συμβάλλουν στη ρύθμιση της αυτοεκτίμησης, έτσι ώστε να επαυξάνουν ή να αντικαθιστούν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε εσωτερικά. Όλοι μας έχουμε «εαυτοαντικείμενα» και όλοι τα χρειαζόμαστε. Εάν τα χάσουμε, αισθανόμαστε σαν να έχει πεθάνει κάποιο ζωτικό κομμάτι του εαυτού μας. Ωστόσο, η πραγματικότητα και η ηθική απαιτούν οι άλλοι να είναι κάτι περισσότερο από «εαυτοαντικείμενο» και να τους αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με αυτό που είναι οι ίδιοι και όχι μόνο με ό,τι κάνουν για μας.

Η ρηχή αγάπη

Το πιο θλιβερό κόστος ενός ναρκισσιστικού προσανατολισμού είναι η υπανάπτυκτη ικανότητα του ατόμου να αγαπά. Παρά τη σπουδαιότητα που έχουν οι άλλοι για την εξασφάλιση της ισορροπίας ενός ναρκισσιστικού ατόμου, η βασανιστική ανάγκη του για επιβεβαίωση της αξίας του δεν αφήνει διαθέσιμη ενέργεια για τους άλλους, εκτός βέβαια από τη λειτουργία τους ως «εαυτοαντικείμενα» και ναρκισσιστικές προεκτάσεις. Έτσι, τα ναρκισσιστικά άτομα στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα στους φίλους και στις οικογένειές τους: η ανάγκη των άλλων είναι βαθιά, αλλά η αγάπη τους γι’ αυτούς είναι ρηχή.

Ενοχή και ντροπή

Του Τάσου Δαφνομήλη-Συνθετική Συμβουλευτική
Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα γνώριμο και μάλιστα είναι από τα πρώτα που έρχεται σε επαφή ένα παιδί. Αν κάνουμε μία αναδρομή στις παιδικές αναμνήσεις μας, όλοι μας έχουμε να θυμηθούμε στιγμές ντροπής, στιγμές που μας έπιασαν να κάνουμε κάτι απαγορευμένο, κάτι που δεν θέλαμε να ξέρουν άλλοι για αυτό ή όταν μας έκαναν παρατήρηση και μας μείωναν μπροστά σε άλλους. Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί «ας ανοίξει η γη να με καταπιεί», ή «αν μπορούσα να εξαφανιστώ τώρα», δεν αντέχω τόση ντροπή.
Η ντροπή είναι κοινωνικό συναίσθημα και το νοιώθουμε τη στιγμή που «εκτιθόμαστε» μπροστά σε άλλους, είναι όταν οι άλλοι με βλέπουν έτσι ακριβώς όπως είμαι, με τα ελαττώματά μου, τα οποία εγώ δεν τα έχω αποδεχτεί και δε θέλω να τα βλέπουν οι άλλοι, ντρέπομαι για αυτά. Οι πρώτοι άλλοι είναι η οικογένεια, εκεί πρωτοεμφανίζεται η ντροπή. Είναι σημαντική η στάση των γονέων προς τα παιδιά, ο τρόπος και ο χώρος που επιλέγουν να κάνουν μία παρατήρηση στα παιδιά τους, αν νοιώσουν τα παιδιά μειονεκτικά για κάτι θα νοιώσουν ντροπή και αν η ντροπή αυτή είναι οδυνηρή εξελίσσεται σε ταπείνωση.
Η ντροπή βέβαια εκτός από τα παραπάνω είναι και ένα συναίσθημα που μας φέρνει άμεσα σε επαφή με κάποια ατέλεια, είτε του σώματός μας είτε μιας συμπεριφοράς, μας βοηθά και μας παροτρύνει να δεχτούμε ότι δεν είμαστε τέλειοι και ότι έχουμε το δικαίωμα ως άνθρωποι να κάνουμε λάθη και να μαθαίνουμε από αυτά.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμίσω ότι πολλές φορές το συναίσθημα της ντροπής το συνοδεύει η ενοχή.

Πώς ο εγκέφαλός σας αποφασίζει τι είναι όμορφο

Εξελικτική ψυχολογία και γνωσιακή νευροεπιστήμη - Πώς ο εγκέφαλός σας αποφασίζει τι είναι όμορφο.

Ο Άντζαν Σάτερτζι χρησιμοποιεί εργαλεία από την εξελικτική ψυχολογία και τη γνωσιακή νευροεπιστήμη για να μελετήσει μια από τις πιο συναρπαστικές έννοιες της φύσης: την ομορφιά. Μάθετε περισσότερα για την επιστήμη που κρύβεται πίσω από το ερώτημα πώς κάποιες συνθέσεις γραμμής, χρώματος και σχημάτος μάς συναρπάζουν, σε μια εκπληκτική βαθιά μελέτη μέσα στον εγκέφαλό σας. 
Είναι 1878. Ο Σερ Φράνσις Γκάλτον δίνει μια εξαίσια ομιλία. Μιλάει στο ανθρωπολογικό Ινστιτούτο της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. Γνωστός για την πρωτοποριακή του δουλειά στην ανθρώπινη ευφυία, ο Γκάλτον είναι ένας λαμπρός πολυμαθής. Είναι εξερευνητής, ανθρωπολόγος, κοινωνιολόγος, ψυχολόγος, και στατιστικολόγος. Είναι επίσης ευγενιστής. Σε αυτή την ομιλία, παρουσιάζει μια νέα τεχνική με την οποία μπορεί να συνδυάζει φωτογραφίες και να φτιάχνει σύνθετα πορτραίτα. Αυτή η τεχνική μπορεί να συμβάλλει στο χαρακτηρισμό διαφορετικών τύπων ανθρώπων. Ο Γκάλτον πιστεύει ότι εάν συνδυάσει φωτογραφίες βίαιων εγκληματιών, θα ανακαλύψει το πρόσωπο της εγκληματικότητας. Προς έκπληξή του, όμως, το σύνθετο πορτραίτο που παρήγαγε είναι όμορφο. 
Το ασυνήθιστο αυτό εύρημα του Γκάλτον εγείρει ουσιώδεις ερωτήσεις: Τι είναι η ομορφιά; Γιατί ορισμένοι συνδυασμοί γραμμής, χρώματος και σχήματος μάς ενθουσιάζουν; Για μεγάλη περίοδο της ιστορίας, αυτές οι ερωτήσεις έχουν διερευνηθεί με λογική και εικασίες. Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, επιστήμονες χρησιμοποίησαν στην εξέταση του ερωτήματος της ομορφιάς τις ιδέες της εξελικτικής ψυχολογίας και τα εργαλεία της νευροεπιστήμης. Έχουμε αρχίσει να διακρίνουμε τα «γιατί» και τα «πώς» της ομορφιάς, τουλάχιστον σε σχέση με το ανθρώπινο πρόσωπο και σχήμα. Και σε αυτή τη διαδικασία, συναντάμε κάποιες εκπλήξεις. 

Πώς να καθαρίσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες

Πώς να καθαρίσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες

Βασικές αρχές που πρέπει να έχουμε στο νου μας:

-    Αντιμετωπίζουμε τους λεκέδες όσο πιο σύντομα γίνεται. Είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν όσο είναι ακόμη φρέσκοι.

-   Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε διαλύτη (ασετόν, μαγειρική σόδα, οινόπνευμα κ.λπ.), το δοκιμάζουμε σε ένα σημείο του ρούχου που δεν φαίνεται, ώστε να μην καταστρέψουμε το ύφασμα.

Οι πιο συνηθισμένοι λεκέδες

Λάδι

Ρίχνουμε βενζίνη στο ρούχο κι έπειτα ταλκ ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή του λεκέ, ενώ κάτω από το λεκέ τοποθετούμε ένα απορροφητικό άσπρο κομμάτι ύφασμα. Το αφήνουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια το πλένουμε τοπικά με απορρυπαντικό πιάτων που βγάζει τους λεκέδες [τρίβοντας πολύ ελαφριά για να μη φύγει το χρώμα του].
Λύση στιγμής για όταν φοράτε το ρούχο, ρίξτε ταλκ (ή αλεύρι) πάνω στο λεκέ για να απορροφήσει μεγάλο μέρος του. Στη συνέχεια βάλτε λίγο καθαριστικό για τα πιάτα ακριβώς όπου έχει πέσει το λαδι (ή στο πίσω μέρος του) και βάλτε το ύφασμα για πλύσιμο.

Κόκκινο κρασί

Όταν είμαστε στο τραπέζι με τους καλεσμένους μας και τρώμε σαν λύση στιγμής για το τραπεζομάντηλο, βάζουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πάνω στο σημείο που χύθηκε το κρασί για να μην απλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια του ρούχου και στη συνέχεια βάζουμε αλάτι πάνω στο λεκέ. Το αλάτι θα ρουφήξει τη μεγαλύτερη ποσότητα του κρασιού. Μουλιάζουμε το ύφασμα σε ζεστό νερό και το βάζουμε στο πλυντήριο.
Δεύτερη λύση, ο νωπός λεκές από κρασί διαλύεται αμέσως με ούζο! Βάλτε ένα απορροφητικό χαρτί από την πίσω πλευρά και έπειτα βρέξτε τον με το γνωστό ποτό. Απρόσμενη μέθοδος με εγγυημένα αποτελέσματα.

Δε νιώθεις πόνο χωρίς αγκάθι, αλλά δε νιώθεις ούτε την καρδιά σου… (Χόρχε Μπουκάι)



Η μαμά είναι άνθρωπος πολύ αισιόδοξος, ικανή να βρει εξηγήσεις για τα πάντα. Δεν κρίνει τους ανθρώπους, κι όλο προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου. Όταν της εξηγώ πως είμαι θυμωμένη με κάποιον, μου λέει να προσπαθήσω να φανταστώ πώς πρέπει να ένιωθε ο άλλος, και τα κίνητρα που είχε για να φερθεί όπως φέρθηκε. Μερικές φορές μου σπάει τα νεύρα αλλά, γενικά, αν κάτι με ανησυχεί, με ενοχλεί ή με θυμώνει, νιώθω καλύτερα από τη στιγμή που το έχω συζητήσει μαζί της.
Φαντάζομαι ότι θα έχει την ίδια στάση και απέναντι στη γιαγιά, αλλά δεν καταφέρνω να καταλάβω πώς μπορεί να δικαιολογεί τη συμπεριφορά της απέναντι μας. Σήμερα, επιτέλους, η μαμά θέλησε να μιλήσει μαζί μου γι’ αυτό το θέμα. Χωρίς εγώ να την ξαναρωτήσω μου εξήγησε γιατί, πριν χρόνια, μου είχε πει πως η καρδιά της γιαγιάς είχε σκληρύνει.
«Είναι βέβαια μεταφορικό, τρόπος του λέγειν, μα εκφράζει και κάτι πολύ πραγματικό… Θεωρείται πως η καρδιά είναι το μέρος όπου φωλιάζει η αγάπη, και πολύ πιθανό να είναι πράγματι έτσι. Όταν μια απώλεια μας ταρακουνήσει, άξαφνα, η καρδιά υποφέρει και νομίζει πως θα πεθάνει. Μετά, για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, ψάχνει έναν τρόπο να μετριάσει τον πόνο της, να προστατευτεί, να κρυφτεί, να γίνει σκληρή.»
«Αυτό έπαθε κι η γιαγιά;»
«Κάτι τέτοιο.Έχεις ακουστά τον Αντόνιο Ματσάδο;»
«Συγγραφέας δεν ήταν;»
«Ποιητής. Μεγάλος ποιητής. Έγραψε ένα απ’τα πιο σκληρά και όμορφα ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ. Απ’ ό,τι θυμάμαι, λέει:

Όσκαρ Ουάιλντ - «Ο Σκοπός της Zωής είναι η Eξέλιξη του Eαυτού μας»

Όσκαρ Ουάιλντ - «Ο Σκοπός της Zωής είναι η Eξέλιξη του Eαυτού μας»

Εκείνος τότε δεν έχει τον δικό του φυσικό τρόπο σκέψης, δεν τον φλογίζουν τα δικά του πάθη.

Οι αρετές του δεν είναι αληθινές. Οι αμαρτίες του, αν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε αμαρτία, είναι δανεικές.

Γίνεται η ηχώ της μουσικής κάποιου άλλου, ο ηθοποιός ενός έργου που δε γράφτηκε για αυτόν.

Ο σκοπός της ζωής είναι η εξέλιξη του εαυτού μας. Να πραγματοποιήσουμε τις επιταγές της φύσης μας –γι’ αυτό το σκοπό ήρθαμε στη γη.

Οι άνθρωποι φοβούνται τον εαυτό τους στις μέρες μας. Έχουν ξεχάσει το ύψιστο καθήκον, το χρέος που έχουμε απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Φυσικά είναι γεμάτοι ευσπλαχνία. Ταΐζουν τους πεινασμένους και ντύνουν τους ζητιάνους.

Αλλά οι ίδιες τους οι ψυχές πεινούν και είναι γυμνές.

Γιγάντια «μαύρη τρύπα» στον Ήλιο!

Μια πελώρια στεφανιαία οπή σχηματίστηκε στο βόρειο ημισφαίριο του μητρικού μας άστρου



















Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε πριν από λίγες μέρες το διαστημικό παρατηρητήριο SDO το οποίο παρατηρεί μόνιμα τον Ήλιο. Το SDO φωτογράφισε μια γιγάντια στεφανιαία οπή στο βόρειο ημισφαίριο του Ήλιου.

Οι στεφανιαίες οπές είναι σκούρες, χαμηλής πυκνότητας περιφέρειες στην ακραία ατμόσφαιρα του Ήλιου, το στέμμα. Έχουν έκταση εκατοντάδων χιλιάδων χλμ., περιέχουν λίγο ηλιακό υλικό, έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, και ως εκ τούτου, φαίνονται πολύ πιο σκούρες από το περιβάλλον τους. Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν τη δεκαετία του 1970 και τόσο ο αριθμός όσο και η έκτασή τους σχετίζονται με τον 11ετη κύκλο δραστηριότητας του Ήλιου.

Αφαιρέστε Κάθε Σάλτσα από το Χαλί σας με Δύο Κινήσεις

Αφαιρέστε Κάθε Σάλτσα από το Χαλί σας με Δύο Κινήσεις

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια: κανείς δε μπορεί να αποφύγει τα διάφορα μικροατυχήματα που προκαλούμε εμείς ή οι καλεσμένοι μας. 
Αν λοιπόν, έσταξε σάλτσα στο χαλί ή τη μοκέτα σας, μη βιαστείτε να μετρήσετε ένα ακόμα «θύμα». 
Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και απλά ακολουθήστε τη συμβουλή μας!
Καταρχήν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να αφαιρέσετε την περιττή σάλτσα από την επιφάνεια του χαλιού.

Ο Πυθαγόρας και οι μετενσαρκώσεις του


Μία από τις πλέον σημαντικές και αινιγματικές προσωπικότητες όλων των εποχών, που εμφανίστηκαν επάνω στον πλανήτη Γη, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος δάσκαλος Πυθαγόρας.

Ο Πυθαγόρας από τη Σάμο, όχι μόνο θεωρεί ως δεδομένο τον περίφημο νόμο των επανενσαρκώσεων, στην εφαρμογή του οποίου στηρίζεται ολόκληρο το μετέπειτα εκπαιδευτικό και θρησκευτικό σύστημα της Αρχαίας Ελλάδος, αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι είναι σε θέση να θυμάται και να αναγνωρίζει επακριβώς τις προηγούμενες ζωές του!

Αυτήν την άκρως σημαντική πληροφορία μας την μεταφέρει ο Διογένης Λαέρτιος στο βιβλίο του «Βίοι Φιλοσόφων» στο ειδικό κεφάλαιο που έχει γράψει για την ζωή και το έργο του Πυθαγόρα.

Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αξίζει να ανατρέξουμε στο Ιερό Αρχαίο κείμενο, για να διαπιστώσουμε επακριβώς τα όσα ισχυριζόταν ο Πυθαγόρας: …Αυτό το γεγονός (των μετενσαρκώσεων του Πυθαγόρα) το αναφέρει ο Ηρακλείδης από τον Πόντο, ο οποίος ισχυρίζεται τα εξής:

Θεωρούσε δηλαδή ότι (ο Πυθαγόρας), πιθανώς είχε ζήσει κάποτε (σε κάποια άλλη ζωή) με το όνομα Αιθαλίδης και μάλιστα στην ζωή αυτή, ήταν γιος του Ερμή.

Αναφέρει επίσης, ότι ο Ερμής είχε πει στον Πυθαγόρα ότι θα μπορούσε να ζητήσει από αυτόν οποιαδήποτε χάρη, εκτός από το να τον κάνει Αθάνατο! Λέγεται λοιπόν, ότι αυτό που ζήτησε ο Πυθαγόρας από τον Ερμή, ήταν να του χαρίσει την δυνατότητα να γνωρίζει καθόλη την διάρκεια της ζωής του, αλλά και μετά τον θάνατό του, ότι συμβαίνει γύρω του.

Διαστημόπλοιο σε σχήμα πούρου ή αστεροειδής;

• Ένας αστεροειδής με παράξενο σχήμα που θυμίζει μακρύ διαστημόπλοιο, ή μήπως είναι διαστημόπλοιο που έχει μεταμφιεστεί σε… μετεωρίτη;

• Βίντεο με θεάσεις UFO σε σχήμα πούρου στο τέλος του άρθρου.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται Οουμούαμουα, έχει μήκος 400 μέτρα, μέγεθος που είναι δεκαπλάσιο του πλάτους του αντικειμένου. Photo: ESO / M. Kornmesser. Πηγή: Supplied
ΩΣ ΕΝΑ από τα πιο επιμήκη αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο διάστημα χαρακτηρίζεται ο πρώτος αστεροειδής που επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα, προερχόμενος από το διαστρικό χώρο. Οι αστρονόμοι που τον παρακολούθησαν με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή, ανακάλυψαν ότι το σχήμα του είναι πολύ μακρύ και πεπλατυσμένο, μοιάζοντας με μακρύ διαστημόπλοιο.
Το μήκος του αγγίζει τα 400 μέτρα και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο του πλάτους του. Κανείς αστεροειδής ή κομήτης έως τώρα δεν έχει βρεθεί να έχει τέτοιες διαστάσεις.

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ 2017;(Βίντεο)


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ματθ. 24,31        Και θα στείλη τους αγγέλους του, οι οποίοι με φωνήν μεγάλην, σαν από ισχυράν σάλπιγγα, θα συγκεντρώσουν τους εκλεκτούς του από τα τέσσαρα σημεία του ορίζοντος, από την μίαν άκρην του ουρανού έως την άλλην.
Η NASA και η JPL μόλις κυκλοφόρησαν ένα νέο διαδραστικό χάρτη διαβάθμισης που αναλύει τις επιπτώσεις των αυξανόμενων επιπέδων της θάλασσας σε όλο τον κόσμο! Τα πάντα πλημμυρίζουν! Αν και δεν δίνονται ημερομηνίες, φαίνεται να είναι ένα τεράστιο προειδοποιητικό σημάδι για όσους ζουν σε παράκτιες πόλεις γύρω από τις ΗΠΑ! Προωθούν την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο αναμένεται κάτι πολύ σημαντικό για το ερχόμενο Σάββατο.

Αξία και ωφελιμότητα


'Οταν ρωτήθηκε ο Χένρυ Φορντ,
Τι θα έκανε στην περίπτωση που έχανε όλα του τα χρήματα, αυτός απάντησε 
“Θα έβρισκα μιά μοναδική ανθρώπινη ανάγκη και θα την ικανοποιούσα. Είμαι σίγουρος ότι με τον τρόπο αυτό θα ξανακέρδιζα όλα όσα έχασα”. Ετσι είναι φίλοι μου, όλοι οι νικητές της ζωής είναι “δότες”.  
 « Ο πλούτος δεν πρόκειται ποτέ να αποκτηθεί αν τον αναζητάτε απ ευθείας.. θα σας έρθει μόνο σαν υπο-προϊόν της παροχής χρήσιμων υπηρεσιών στους άλλους ανθρώπους» 

Μια φοβερή δήλωση που την έκανε κάποιος που άλλαξε τη ροή της ιστορίας. 
Μάλιστα, Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει η δοτικότητα με την επιτυχία; 
Τα πάντα !
Ενας μεγάλος πωλητής και μάνατζερ (Ο William Todd),  όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό είπε ότι «Για να πετύχει κάποιος θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται την επιτυχία για τον εαυτό του. Θα πρέπει να βγάλει τον εαυτό του απέξω και να αρχίσει να σκέφτεται τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τους άλλους»

Εσείς που έχετε εστιάσει την προσοχή σας; 
Μήπως έχετε κολήσει τα δικά σας εγωϊστικά κίνητρα; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν. Αρα, αν αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν, πώς εσύ θα το ανακαλύψεις για να τους βοηθήσεις να το αποκτήσουν;  Η απάντηση είναι απλή : Θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε ΠΩΣ μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους ανθρώπους να δημιουργήσουν αυτό που θέλουν.

Ετσι λοιπόν, έχουμε μιά πολύ απλή φόρμουλα για επιτυχία :

Το νόημα της διαδρομής...


Κάποτε δυο αδέρφια αποφάσισαν να σκάψουν μια βαθιά τρύπα πίσω απ’ το σπίτι τους. Καθώς δούλευαν, δύο άλλα παιδιά σταμάτησαν παραδίπλα και κοίταζαν. «Τι κάνετε;» ρώτησαν οι επισκέπτες. 

«Θα σκάψουμε μια τρύπα απ’ τη μια μεριά της γης μέχρι την άλλη!», προθυμοποιήθηκε να απαντήσει ενθουσιασμένο το ένα από τα δύο αδέρφια.

Τα άλλα αγόρια άρχισαν να γελούν, λέγοντας στα αδέρφια ότι ήταν αδύνατο να σκάψουν μια τρύπα απ’ τη μεριά της γης ως την άλλη. 

Ο σαμουράι και ο Διδάσκαλος





Κάποτε ένα σαμουράι, πολύ περήφανος πολεμιστής, πήγε να επισκεφθεί έναν δάσκαλο του Ζεν. Ο σαμουράι αυτός ήταν πολύ διάσημος αλλά όταν είδε τη μεγαλοπρέπεια και ωραιότητα του Διδασκάλου ένιωσε ξαφνικά κατώτερος.
Γύρισε και του είπε, «Γιατί νιώθω κατώτερος; Μόλις πριν από λίγο όλα ήταν εντάξει. Καθώς όμως έμπαινα στην αυλή σου, ξαφνικά ένιωσα κατώτερος. Ποτέ άλλοτε δεν έχω νιώσει έτσι. Πολλές φορές έχω δει τον θάνατο καταπρόσωπο κι ουδέποτε ένιωσα φόβο. Γιατί τώρα αισθάνομαι τρομοκρατημένος;»
Ο Διδάσκαλος είπε, «Περίμενε. Όταν θα έχουν φύγει όλοι, θα σου απαντήσω».
Όλη την ημέρα κόσμος συνέχισε να έρχεται να δει τον Διδάσκαλο κι ο σαμουράι ένιωθε όλο και πιο κουρασμένος περιμένοντας. Προς το βράδυ η αίθουσα άδειασε οπότε ο σαμουράι είπε, «Μπορείς τώρα να μου απαντήσεις;»
«Πάμε έξω», είπε ο Διδάσκαλος.

Τα κλειδιά της καθημερινής επιβιώσης








Μια οδοντογλυφίδα για να σας θυμίζει να ξεχωρίζετε τις καλές ποιότητες των άλλων ανθρώπων.

Ένας ελαστικός επίδεσμος για να σας θυμίζει να είστε ευέλικτοι όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα θέλατε να έρθουν.

Ένας επίδεσμος πρώτων βοηθειών για να σας θυμίζει να γιατρεύετε πληγωμένα συναισθήματα  (δικά σας ή κάποιου άλλου).

Ένα Μολύβι για να σας θυμίζει να γράφετε καθημερινά τις ευλογίες που έχετε

Μια γόμα για να σας θυμίζει ότι όλοι κάνουν λάθη.

Ένα σωληνάριο με κόλλα για να σας θυμίζει να μείνετε κολλημένοι σ αυτό που θέλετε και να το πετύχετε.

Για το κουτσομπολιό (Α’ μέρος)


Ερώτηση: Το κουτσομπολιό έχει αξία, για την ανακάλυψη του εαυτού μου, επειδή μου αποκαλύπτει τους άλλους. Σοβαρά: γιατί να μη χρησιμοποιούμε το κουτσομπολιό σαν  μέσο ανακάλυψης εκείνου που πραγματικά συμβαίνει; Δεν με τρομάζει η λέξη «κουτσομπολιό» απλώς και μόνο επειδή το καταδικάζουν αιώνες τώρα.

Κρισναμούρτι: Αναρωτιέμαι γιατί κουτσομπολεύουμε;
Όχι επειδή αποκαλύπτονται οι άλλοι σε μας. Και γιατί θα πρέπει οι άλλοι να αποκαλύπτονται σε μας;
Γιατί θέλετε να ξέρετε για τους άλλους;
Γιατί αυτό το εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους άλλους;
Και πρώτα απ’ όλα, γιατί κουτσομπολεύουμε;
Είναι μια μορφή ανησυχίας, δεν είναι;
Όπως και οι σκοτούρες, είναι κι αυτό μια ένδειξη ενός ανήσυχου νου.
Και γιατί αυτή η επιθυμία να ανακατευόμαστε στη ζωή των άλλων, να ξέρουμε τι κάνουν ή τι λένε;
Ο νους που κουτσομπολεύει είναι ένας πολύ ρηχός νους, δεν είναι; Είναι ένας νους που  ψάχνει, αλλά κατευθύνεται λάθος.
Εκείνος που έκανε την ερώτηση, δείχνει να νομίζει ότι άλλοι του αποκαλύπτονται επειδή ενδιαφέρεται να μάθει γι’ αυτούς· του αποκαλύπτονται με αυτά που κάνουν, σκέφτονται και λένε.
Μπορούμε, όμως, να γνωρίσουμε τους άλλους όταν δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Μπορούμε να κρίνουμε τους άλλους, όταν δεν ξέρουμε πώς δουλεύει η ίδια μας η σκέψη, τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε και γιατί συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε;
.
.
 Και ποιος ο λόγος γι’ αυτό το τρομερό ενδιαφέρον για τους άλλους; Αυτή η επιθυμία μας να ανακαλύψουμε τι σκέφτονται και τι νοιώθουν οι άλλοι και να τα κουτσομπολεύουμε πάνω σ’ αυτά, δεν είναι στην πραγματικότητα μια φυγή;
Το κουτσομπολιό, δεν μας προσφέρει μια φυγή από τον εαυτό μας; Κι ακόμα, δεν υπάρχει σ’ αυτό και η επιθυμία να επεμβαίνουμε στη ζωή των άλλων;
Δεν είναι η δική μας η ζωή αρκετά δύσκολη, αρκετά περίπλοκη, αρκετά επίπονη και χωρίς να καταπιανόμαστε με τους άλλους, χωρίς να ανακατευόμαστε στη ζωή των άλλων;
(…) Γιατί το κάνουμε αυτό; Ξέρετε, όλοι το κάνουν.
Στην πραγματικότητα, όλοι –με κάποιο τρόπο- κουτσομπολεύουν κάποιον άλλον. Γιατί;

Ο φόβος - Λύκος (Οροβάγχη)




Ο φόβος είναι το βασικότερο συστατικό της ανθρώπινης υπόστασης. Βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων μας και τροφοδοτείται διαρκώς,  - ατομικά και συλλογικά – με νέες απειλές υπαρκτών και ανύπαρκτων κινδύνων.

Είναι ακριβώς το σημείο που εκμεταλλεύονται όσοι διαφεντεύουν τη μοίρα  των ανθρώπων. Χάρη σε αυτόν, κάθε εποχή έχει και τη μαζική της υστερία, που κρατά τους πληθυσμούς πειθήνια όντα στις βουλές των κρατούντων.

Ο ISIS και ισλαμοτρομοκρατία σήμερα, πυρηνικά ολοκαυτώματα σήμερα και χθες, Ναζισμός με τα φασιστοειδή του, προχθές, ο κομουνισμός που γεννά Μακαρθισμούς και ψυχρούς πολέμους αντιπροχθές, και όλα αυτά απλώνονται σαν το ζιζάνιο του λύκου, κίτρινα κόκκινα και μαβιά, πάνω στις ψυχές των ανθρώπων.

Οι θρησκείες και κυρίως οι ονομαζόμενες θρησκείες εξ αποκαλύψεως, όπου η αλήθεια και η γνώση δεν είναι θέματα αναζήτησης και ανάπτυξης αλλά αποκάλυψη άπαξ δια παντός κάποιων μύθων από τον όποιο θεό, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, στηρίχθηκαν σε μια ανοιχτή θέση εξουσίας. Μια εξουσία που πηγάζει από την δαμόκλειο σπάθη της κόλασης και της τιμωρίας όσων δεν συμμορφωθούν  με τις γραφές τους.

Ρίζωσε για τα καλά ο φόβος στη ζωή μας και διασπείρεται όπως ακριβώς το ζιζάνιο του λύκου, παρασιτικά.

Ακουσέ με σε παρακαλώ!




Τι θέλεις να κάνω για σένα;

Τίποτα. Ή μάλλον κάτι δύσκολο και … διστάζω να στο ζητήσω.


Τι;


Θα ήθελα να με ακούσεις.


Να σε ακούσω; Αυτό ειν’ όλο; Μα αυτό είναι πολύ εύκολο. 
Μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε!


Όχι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Γιατί, δεν εννοώ 
να είσαι απλά παρόν με το σώμα σου. 

                  Αλλά να είσαι εδώ! 
 
Ολόκληρος!
                     Όχι αλλού! Όχι ο μισός!



Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο….


Δε θέλω να με συμβουλέψεις, να με παρηγορήσεις, 
να μου βρεις λύσεις. Μόνο να μ’ ακούσεις θέλω.
Μπορείς;

«Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!»



Οι απόψεις του George Carlin για τα γηρατειά. Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά…

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!»

Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.

«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!»

Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16!

Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.

ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Αλλά τότε περνάς στα 30.

22 και συγχρονικότητα: όταν βλέπετε τον αριθμό 22



Ο αριθμός 22 είναι δύο φορές ο αριθμός 2. Σημαίνει πως η δύναμη του αριθμού 2 διπλασιάζεται.

Ο αριθμός 2 είναι αυτός που αντιπροσωπεύει τον σκοπό της ψυχής, τον στόχο της ζωής, την συμβίωση, την ισορροπία και τη δυαδικότητα, τη διπλωματία, τη διορατικότητα, την ανιδιοτέλεια, την ικανότητα προσαρμογής και την ευαισθησία.
Θεωρείται ως κυρίαρχος αριθμός λόγω της δύναμης που κατέχει.

Συνολικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο αριθμός 22 είναι ο αριθμός της εκπλήρωσης και της δύναμης.

Ο αριθμός αυτός έχει ένα σημαντικό νόημα το οποίο είναι να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

Θα μπορούσε να εμφανιστεί στη ζωή σας με πολλούς τρόπους όπως όταν κοιτάτε το ρολόι και δείχνει 2:22 ή όταν ένας λογαριασμός είναι 22.2€

Όταν αυτός ο αριθμός εμφανίζεται συνεχώς και ειδικότερα όταν σκέφτεστε ένα σοβαρό θέμα, τότε η συγχρονικότητα του αριθμού 22 είναι σημάδι πως κάτι καλό πρόκειται να συμβεί σύντομα και θα πρέπει να παραμείνετε αισιόδοξοι.

Καιρολογικά fake newz σχετικά με την φονική κακοκαιρία



Επειδή η πόλεμος της πληροφόρησης καλά κρατεί και πολλά συστημικά σάιτς κάνουν λόγω για fake news δημιουργώντας μάλιστα ξεχωριστή κατηγορία, συνήθως πολιτικού περιεχομένου για διάφορες αντιπαραθέσεις, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο με ειδική κατηγορία:

All-Fake-Newz!

Και ξεκινάμε με τι άλλο; Με τους αξιαγάπητους ντόπιους και ξένους καιρολόγους.
Πρώτα απολαύσαμε μια αμηχανία σε κάποιες σελίδες καιρολόγων, όπου έπρεπε να απολογηθούν γιατί η κακοκαιρία “Ζήνων” άλλαξε τελευταία στιγμή πορεία, κι αντί να πηγαίνει προς Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο έκανε ντου ξανά προς τη Δυτική Αττική. Ο κόσμος ρωτούσε τι συνέβη και οι αοριστολογίες στις απαντήσεις δήλωναν προφανή έλλειψη σοβαρής και τεκμηριωμένης επιστημονικής εξήγησης. Τη μέρα “έσωσαν” τα γνωστά τρολ που την έπεφταν στους ερωτώντες οπαδούς της σελίδας λέγοντας, Ζήτα του και τα ρέστα τώρα γιατί δεν πλημμύρισε το σπίτι σου!
Στη συνέχεια έσκασαν μύτη διάφορα “επιστημονικά” άρθρα δήθεν εξήγησης της δημιουργίας της πρώτης κακοκαιρίας, της “Ευρυδίκης” όπως την ονόμασαν τα δικά μας σαΐνια, ή αλλιώς NUMA, όπως την ονόμασαν τα αντίστοιχα Γερμανικά σαΐνια. Αυτής που πήρε τη ζωή από 21 άτομα ενώ ένα ακόμα αγνοείται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα