Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τίμων ο Μισάνθρωπος


 

Το είδος ανθρώπου που ανθεί στις μέρες μας είναι ο "Τίμων ο μισάνθρωπος".
Ποιος είναι αυτός; 

Είναι μια σχεδόν θρυλική φιγούρα της αρχαιότητας.
Το όνομά του το πήρε από έναν αρχαίο Αθηναίο, τον Τίμωνα, ο οποίος είχε χρήμα και άρα είχε και πολλούς φίλους, πολλούς που παρασιτοζωούσαν γύρω του, πολλούς κόλακες, πολλή "Αυλή", που λένε.
Ώσπου κάποια μέρα, τα λεφτά του τέλειωσαν και οι φίλοι και οι κόλακες εξαφανίστηκαν κι εκείνος έμεινε μόνος σκάβοντας χωράφια για να ζήσει, μακριά απ' όλους που λίγο πριν τον κολάκευαν.
Τότε κατάλαβε την κακία του κόσμου, κατάλαβε πως οι άνθρωποι σου πουλούν αγάπη μόνο για όσο μπορούν να κερδίζουν από σένα και, μόλις δε μπορούν πια να κερδίζουν από σένα, παίρνουν την αγάπη τους στον ώμο και φεύγουν γι' άλλες πολιτείες.
Έτσι, ο Τίμων μίσησε τους ανθρώπους και ορκίστηκε να μην έχει πια καμιά σχέση με κανέναν απ' αυτούς. Αποτραβήχτηκε σ' ένα απόμερο χωράφι και δεν ήθελε ούτε να ακουέι πια για το ον που λέγεται άνθρωπος.
Μόνο μισούσε πια, γι' αυτό και πήρε απ' τους συγχρόνους του το προσωνύμιο "Μισάνθρωπος".

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ






Τελικά τι είναι αυτή η αναθεματισμένη επικοινωνία; Ας ξεκινήσουμε με το εξής: Όλα τα προβλήματα; ξεκινάνε από την έλλειψη επικοινωνίας. Όλα.

Τώρα τι είναι αυτό που μας συνδέει με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Μας συνδέει το γεγονός ότι όλοι προερχόμαστε από τον ίδιο θεϊκό σπόρο που διαφοροποιείται στην μορφή που λέγεται άνθρωπος.

 Η ανθρώπινη λοιπόν μορφή που είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους, περιέχει όλο το θεϊκό απαύγασμα. Έτσι η μορφή παρ΄ όλο που περιέχειταυτόχρονα είναι. Επομένως μέχρι τον βιολογικό μας θάνατο μορφή και πνεύμα είναι Ένα.

Πνευματικά Χρονικά: Η Ασημένια Χορδή - μέρος 2/2




Για τους νεώτερους που ίσως δεν γνωρίζουν, ο Εκκλησιαστής είναι βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Πήρε αυτό το όνομα από τον Εκκλησιαστή, τον υιό του βασιλιά Δαυίδ, τον Σολομώντα. Αυτός έγραψε όσα περιέχονται στο βιβλίο που φέρνει το όνομά του.Θα αναρωτιέστε, ίσως, γιατί ο Σολομώντας έφερε αυτό το "περίεργο" όνομα ...'Εκκλησιαστής'.
Όλα τα βιβλία που αποτελούν την Παλαιά Διαθήκη, αρχικά ήταν γραμμένα στα εβραϊκά. Στη συνέχεια, από το 280 π.Χ. μέχρι τον 1ο αι. π.Χ. μεταφράστηκαν σταδιακά από 72 μορφωμένους ελληνόγλωσσους Ιουδαίους στα Ελληνικά, που ομιλούντο εκείνη την εποχή στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Σολομώντας ήταν Μέγας Μύστης και Αρχιερέας στο Ναό του στην Ιερουσαλήμ και το βιβλίο του θα έφερε σαν τίτλο μια λέξη που προφανώς θα υποδείκνυε ότι ήταν "Του Μεγάλου Αρχιερέως". Έτσι, οι μεταφραστές Ιουδαίοι τον απέδωσαν στα ελληνικά με τη λέξη που θεωρούσαν ότι απέδειδε το νόημα. Εκκλησιαστής λοιπόν είναι εκείνος που ασχολείται με τα πάσης φύσεως πνευματικά θέματα.  

Στον Εκκλησιαστή υπάρχει ένα εδάφιο, που σας αναφέρω παρακάτω, για να δείτε ότι η ασημένια χορδή ήταν γνωστή στον Μύστη Σολομώντα, μόνο που στο αρχαίο ελληνικό κείμενο αναφέρεται ως «αργυρά άλυσος». 

Πνευματικά Χρονικά: Η Ασημένια Χορδή – μέρος 1/2



Κανείς δεν γνωρίζει πότε και με ποιον τρόπο θα αφυπνιστεί. Αιτία μπορεί να είναι κάποιο δανεικό βιβλίο, μια συζήτηση που θ’ ακούσει, μια ταινία που θα δει, ο θάνατος ενός αγαπημένου. Συνηθέστερα η πνευματική αφύπνιση έρχεται μετά από ένα δραματικό γεγονός. Αυτό θα γίνει η αφορμή ώστε το άτομο να σκεφτεί γύρω από την ουσία της ύπαρξής του και, τελικά, η έρευνα θα τον οδηγήσει στο πνευματικό μονοπάτι. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που βιώνουμε οδυνηρές καταστάσεις.  

Ο Εσωτερισμός

Είναι το σύνολο των γνώσεων που προσβλέπουν στην ενδότερη ουσία των πραγμάτων του κόσμου και του ανθρώπου, πέρα από την επιφάνεια και την παρουσία τους. 


Αυτό γίνεται με την συνειδητή ιχνηλάτιση τoυ έσω κόσμου μας, την προσπάθεια δηλ κατανόησης του εαυτού μας η πανάρχαια προτροπή ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ.
Η προσπάθεια αυτή έχει σχέση τόσο με την κατανόηση των δυνάμεων του ανθρώπου, όσο και της σχέσης μας με τον κόσμο του οποίου αποτελεί τμήμα.

Μην παραιτείσαι, πολέμα !





Θανάσιμα λαβωμένος πέφτει ο στρατηγός Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Κείτεται στο πεδίο της μάχης απόλυτα ικανοποιημένος γιατί πολέμησε πλάι στους συναγωνιστές του για ανώτερο ιδανικό· για την ελευθερία και την λύτρωση της πατρίδας του. Πεθαίνει ήρεμος και παραιτημένος.

Βλέπει τις στρατιές του Ξέρξη να διαβαίνουν τις Θερμοπύλες και να κατευθύνονται προς τη νότια Ελλάδα και ειρηνικά υπομένει το κακό που δεν μπορεί να εμποδίσει, έχοντας πράξει το καθήκον του και γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κακό επί της γης που να μην εμπεριέχει το σπέρμα ενός καλού. Μα για να γεννηθεί αυτό το καλό πρέπει να ραγίσει το περίβλημα του σπέρματος. Για να υψωθεί η βελανιδιά πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος το βελανίδι και να πεθάνει.

Πώς η ευτυχία μας αλλάζει όσο μεγαλώνουμε

Πώς η ευτυχία μας αλλάζει όσο μεγαλώνουμεΝέα έρευνα υποστηρίζει ότι όσο αυξάνεται η ηλικία, οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο τις καθημερινές εμπειρίες ενώ οι νεότεροι αυτοπροσδιορίζονται περισσότερο με βάση ασυνήθιστες εμπειρίες.
Στην έρευνα (Bhattachrjee & Mogilner, 2014) ερωτήθηκαν πάνω από 200 άνθρωποι ηλικίας 19-79 ετώνσχετικά με εμπειρίες συνηθισμένες ή ασυνήθιστες που τους κάνουν ευτυχισμένους.  Οι ασυνήθιστες εμπειρίες ευτυχίας – όπως ένα ακριβό ταξίδι -  συμβαίνουν λιγότερο συχνά, ενώ οι συνηθισμένες εμπειρίες – όπως το να βλέπεις την οικογένεια σου – είναι πολύ πιο συνηθισμένες.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκουν ευχαρίστηση σε κάθε είδους εμπειρία, συνηθισμένη ή ασυνήθιστη. Απολαμβάνουν τα χόμπι τους, το να βρίσκονται στην φύση, τα ταξίδια, το φαΐ, τον έρωτα ή απλώς να χαλαρώνουν. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ωστόσο καταφέρνουν να αντλήσουν περισσότερη ικανοποίηση από σχετικά καθημερινές δραστηριότητες. Ευχαριστιούνται περισσότερο το να περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους, το βλέμμα κάποιου ή μια βόλτα στην εξοχή. Οι πιο νέοι αντίθετα, έχουν την τάση να προσδιορίζουν τους εαυτούς τους μέσω ασυνήθιστων εμπειριών.  Οι συγγραφείς της έρευνας εξηγούν:

Σνόουντεν: «Ετσι θα προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο»

 
Στη σημασία της κρυπτογράφησης που κατά την εκτίμησή του παραμένει αποτελεσματική στην προσπάθεια παρεμπόδισης των παρακολουθήσεων ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να προστατεύουν μέσω διαφόρων εργαλείων την προσωπική τους ζωή στάθηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. 

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) μίλησε χθες στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από τη Ρωσία και επισήμανε ότι "πρέπει να έχουμε στο μυαλό της την κρυπτογράφηση όχι ως μιας μορφής μαύρης μαγείας αλλά ως ένα είδος βασικής προστασίας, είναι η προστασία ενάντια στις σκοτεινές τέχνες του ψηφιακού χώρου". 

Στέμμα 6.000 ετών βρέθηκε σε απομακρυσμένη σπηλιά στη Νεκρά Θάλασσα και εκτίθεται για πρώτη φορά

The world's oldest crown: This headpiece dating back to the Copper Age between 4000-3300 B.C. was found in a remote cave in the Judaean Desert in Israel in 1961 

Στην ίδια σπηλιά, ανακαλύφτηκαν κατά την αρχαιολογική έρευνα, περισσότερα από 400 αντικείμενα που χρονολογούνται ανάμεσα στο 4.000 και 3.300 π.Χ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε ταφικές τελετές σημαντικών ανθρώπων της εποχής. Από αυτά, τα 150 περίπου, μεταξύ των οποίων και το αρχαιότερο στέμμα στον κόσμο, ηλικίας άνω των 6.000 ετών - εκτίθενται στο Ινστιτούτο Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Το πανάρχαιο εύρημα της Εποχής του Χαλκού, έχει σχήμα δακτυλίου και το κοσμούν γύπες και μεγαλοπρεπείς πύλες που προεξέχουν από την κορυφή του. 

Πώς ο Τζένγκις Χαν εκμεταλλεύτηκε την κλιματική αλλαγή

Πώς ο Τζένγκις Χαν εκμεταλλεύτηκε την κλιματική αλλαγή

Δεν ήταν μόνο ανελέητος πολεμιστής ο Τζένγκις Χαν, ούτε βασίστηκε απλώς στις, σχετικά μικρές, αλλά επιθετικές ορδές των γεννημένων στις στέπες Μογγόλων του και στα γρήγορα (επίσης σχετικά μικρά) άλογά τους, για να δημιουργήσει την αχανή αυτοκρατορία του πριν περίπου 800 χρόνια. Ήταν επίσης τυχερός, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, επειδή εκμεταλλεύτηκε -με τον καλύτερο τρόπο- ένα «παράθυρο» κλιματικής αλλαγής, όταν για μερικές δεκαετίες ανέβηκε απότομα η θερμοκρασία στην Ασία σε βαθμό που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα 1.000 χρόνια. Χάρη σε αυτόν τον πιο ζεστό, υγρό και ήπιο καιρό, μπόρεσε -με τη βοήθεια των γιών του- να επεκτείνει με τη βία την επικράτειά του από την Κίνα έως την ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας την μεγαλύτερη χερσαία αυτοκρατορία που έχει υπάρξει ποτέ.

Ποια χρώματα παίζουν με την όρεξή μας;



Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς χρωματικά με την κουζίνα ή την τραπεζαρία; Καλό θα είναι, πριν πάρεις τις αποφάσεις σου, να γνωρίζεις την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην πείνα, ώστε να πράξεις αναλόγως (όπως σε συμφέρει). Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αποχρώσεις που ανοίγουν και άλλες που περιορίζουν την όρεξη. Δες ποιες είναι:

Πως μεταφυτεύουμε ένα φυτό από μία γλάστρα σε μία άλλη

Πως μεταφυτεύουμε ένα φυτό από μία γλάστρα σε μία άλλη
  • 106
     




    Share
   Η περίοδος της άνοιξης και ιδιαίτερα ο Μάρτιος, όπως και το φθινόπωρο,  θεωρούνται μία από τις καλές περιόδους για να μεταφυτεύσουμε ένα φυτό από μία γλάστρα σε μία άλλη, μεγαλύτερη, που να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του βοηθώντας το έτσι ν' αναπτυχθεί σωστότερα αλλά και να έχει ενισχυμένη ανθοφορία.
Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να μεταφυτεύσουμε ένα λουλούδι ή ένα φυτό γενικότερα, από μία γλάστρα σε μία άλλη:

Τακτοποιώντας τα ρούχα στα συρτάρια: χρηστικά tips

Τακτοποιώντας τα ρούχα στα συρτάρια: χρηστικά tips
  • 479
     




    Share
 Η τακτοποίηση των ρούχων στα συρτάρια είναι μία απαραίτητη αλλά όχι εύκολη διαδικασία. Κι αυτό γιατί εάν δε γίνεται προσεκτικά, με τάξη αλλά και …υπομονή, τ' αποτελέσματα είναι απογοητευτικά τόσο όσον αφορά τα ρούχα τα οποία και βγαίνουν πιο τσαλακωμένα απ' ότι μπήκαν όσο και γενικότερα την όλη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός, ότι συνήθως οι μαμάδες σε μία οικογένεια επιμένουν ιδιαίτερα στο να μπαίνουν με τάξη τα ρούχα στα συρτάρια - γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία που έχει αυτό!
Μία σειρά από χρηστικά tips λοιπόν για μία από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές δουλειές στο σπίτι:

Ζήλια και εσωτερικό δυναμικό



Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες αισθάνεσαι περίεργα. Βλέπεις κάτι και θέλεις να είναι δικό σου… Νοιώθεις ότι εκείνος που το έχει στην κυριαρχία του εκείνη τη στιγμή, βρίσκεται στη δική σου θέση ή ότι αυτό που κάνει ή κατέχει, δεν είναι δικό του αλλά θα έπρεπε να είσαι εσύ στη θέση του… Αναγνωρίζεις σε αυτό, δικές σου ικανότητες ή προεκτάσεις…
Αν σε ρωτήσουν, έχεις να πεις πράγματα με ένα δικό σου τρόπο… Μπορεί ακόμη να θέλεις να το εξαφανίσεις από εμπρός σου διότι σε πληγώνει η παρουσία του… Είναι σαν να έρχονται ξαφνικά μνήμες από το παρελθόν σου, αλλά εσύ αδυνατείς να αντιληφθείς τη σημασία τους… Δεν μπορείς να κατανοήσεις τι σου συμβαίνει… Κι όλο αυτό το μεταφράζεις με μια μονάχα λέξη: ζηλεύεις…

Το σίγουρο είναι ότι μόλις βρεθείς μέσα σε μια κατάσταση ζήλιας, αυτό σημαίνει ότι με κάποιο περίεργο τρόπο, είσαι ενεργειακά συνδεδεμένος μαζί της… Δεν έχει βρεθεί τυχαία εκεί μπροστά σου, απλά εσύ αδυνατείς να μεταφράσεις και να αποκωδικοποιήσεις την πληροφορία που σου παρέχει…

ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΕΔΙΟ << KILLSHOT >> ( ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ )!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!

Πολλά έχουμε ακούσει για την καταστροφή του κόσμου και πολλά έχουν ειπωθεί το πώς θα γίνει!!!! Πολλές προφητείες από διάφορους λαούς και από μεμονωμένα άτομα κτλ. κτλ.!!!! Σενάρια πολέμου και τρελά άλλα πράγματα για το ανθρώπινο μυαλό!!!! Μα τα ποιο καταστροφικά σενάρια τα οποία έχουν γίνει αληθινά και στο παρελθόν της γης είναι δυο!!!! Οι μετεωρίτες!!!! Και οι ηλιακές καταιγίδες που έχουν χτυπήσει την γη αλλά και που πρόκειται να την ξανά χτυπήσουν στο μέλλον!!!! Για τους μετεωρίτες ο φόβος κατά έναν τρόπο έχει φύγει και λένε ότι θα αντιμετωπιστεί με πυρηνικούς πυραύλους!!!! Τι γίνεται όμως με τον ήλιο!;! Πως μπορεί κάποιος να αντιστρέψει τις θανατηφόρες ακτίνες του όταν χτυπήσουν την γη!;!

Εδώ και 15 με 20 χρόνια σχεδόν όλες οι μεγάλες χώρες φτιάχνουν τεράστια καταφύγια τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα εκατομμύριο κόσμο ως και τέσσερα εκατομμύρια κόσμο!!!! Έχουν φτιαχτεί καταφύγια ονομασμένα τράπεζες σπόρων, ακόμη και υποβρύχια καταφύγια όσο απίστευτο και να σας φαίνεται!!!! Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι το σχέδιο << KILL SHOT >> (  KΙΛ ΣΟΤ ) = ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟ ΧΤΎΠΗΜΑ!!!!

Ησυχία να κάνετε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!!!

berkin
- “Γειά σου Αλέξανδρε, είμαι ο Μπερκίν..” ( “Hi – Alexis, Berkin değilim…”
Berkin Elvan)
15 χρονών νεκρός απο βολή δακρυγόνου…  Άλλη μία ψυχούλα πάει…
Μην κρατήσετε τυπικά  ενός λεπτού σιγή!
Ησυχία να κάνετε  όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!!!

Κούβα: 55 χρόνια ιδεών και αλήθειας…


του W.T. Whitney Jr (*)
Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαβουδάκης
Την 1η Ιανουαρίου 2014, οι Κουβανοί γιόρτασαν την 55η επέτειο της νίκης της επανάστασης τους. Τα λόγια που είπε ο Φιντέλ Κάστρο στο λόγο του την 1η Μαΐου 2000 αντιγράφτηκαν και επαναλήφτηκαν στην ομιλία του προέδρου Ραούλ Κάστρο στο Santiago de Cuba. «Επανάσταση», είπαν, είναι «να πιστεύεις βαθύτατα ότι δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο, ικανή να συντρίψει τη δύναμη της αλήθειας και των ιδεών».
Ο σχολιαστής Ángel Guerra Cabrera υπενθυμίζει ότι: «Για να κατανοήσουμε τη διαμάχη ανάμεσα στην Κούβα και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητο να μελετήσουμε την ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Αυτή δείχνει πως η υπερδύναμη ποτέ δεν ανέχθηκε την ανάπτυξη από τις χώρες μας εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής διαφορετικής από τις προσταγές της».

H Δύναμη του Τραγουδιου και η Mουσικοθεραπεία στην αρχαία Eλλάδα


Η Mουσικοθεραπεία είναι η εφαρμογή της μουσικής και η χρησιμοποίησή της, ως θεραπευτικό μέσο,μέσα από διάφορες μεθόδους και τεχνικές με σκοπό τη βελτίωση και τη διατήρηση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.H μουσική είναι ένα δημιουργικό, μη λεκτικό μέσο που προωθεί την προσωπική έκφραση και ανάπτυξη του ατόμου, όπως και την επικοινωνία και την επαφή του με τους άλλους. 

H θεραπευτική ιδιότητα του ήχου και της μουσικής αποτελεί αντικείμενο έρευνας και μελέτης.O ακριβής χαρακτήρας και η δομή της θεραπευτικής μουσικής είναι βέβαια άγνωστος, αφού μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί για πειραματισμό διάφορα μουσικά ακούσματα, όπως η κλασική, η ελαφρά ποπ, ή η τζαζ μουσική και φυσικα η επιλογή της μουσικής για θεραπευτική χρήση επηρεάζεται από την κουλτούρα με την οποία κάποιος έχει ανατραφεί.
Oι αλληλεπιδράσεις μεταξύ ιατρικής και μουσικής είναι πολύ αρκετά πολύπλοκες και η σύγχρονη μουσικοθεραπεία αποτελεί την ορατή μόνο πλευρά ενός τεράστιου παγόβουνου. 

9 απλά βήματα για καθαρό ψυγείο


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος



Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας. 
Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!
Δείτε μερικές συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:

Τι φανερώνουν οι ρυτίδες για την υγεία μας και τα 7 στοιχεία που τις εξαφανίζουν


Τι φανερώνουν οι ρυτίδες για την υγεία μας
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ήλιος, η κακή διατροφή και οι γκριμάτσες οδηγούν στην εμφάνιση των ρυτίδων. Τι άλλο φανερώνουν όμως οι λεπτές γραμμές του προσώπου – πέρα από το ότι μεγαλώνουμε;

ΕΑΥΤΟΣ (Μέρος Γ)

Εαυτός (ΙΓ΄)


Η λογική σκέψη φυλακίζει τον άνθρωπο στην ύλη, στο φαινομενικό κόσμο.

Η επαφή με την αλήθεια, με την εσώτερη πραγματικότηταδεν μπορεί να συνδυαστεί με τη διασκέδαση ή τη διέγερσητης διάνοιας και των αισθήσεων.

Πρέπει να νηστέψεις από την ύλη που σου προσφέρουν σαν εντυπώσεις οι εξωτερικές αισθήσεις σου.

Ο άνθρωπος ζει με:

* Την ικανοποίηση των ορέξεων του, τους φόβους και τηςματαιοδοξία του.

* Διασκεδάσεις και γιορτές και ηλίθια ανταγωνιστικάαθλήματα.

* Την απληστία για το κέρδος και τον αισθησιασμό.

* Την ανιαρή και νωθρή εργασία και τις έγνοιες και τις αγωνίες της κάθε μέρας.

Πιο πολύ απ’ όλα ζει με την υποταγή και την απόλαυση, (από άγνοια), της υποταγής.

ΕΑΥΤΟΣ (Μέρος Δεύτερο)

Εαυτός (Ζ΄)


Όλη μας η ζωή έχει ένα μόνο σκοπό: Να αποφεύγουμε τα δυσάρεστα συναισθήματα.


Ότι δυσάρεστο συνειδητοποιούμε σχετικά με τον εαυτό μας το αποφεύγουμε,

Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που μας κρατά «κοιμισμένους».

Ευτυχία είναι αρμονία ανάμεσα στις εξωτερικές περιστάσεις και τιςεσωτερικές εκδηλώσεις.

Τίποτα δε συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει, η ανάγκη να συμβείδημιουργήθηκε πολύ καιρό πριν.

Νομίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση και να ενεργήσουμε ανάλογα.

Στην πραγματικότητα μας εξουσιάζουν οι εξωτερικές επιδράσεις και όχιοι εσωτερικές αποφάσεις.

Τίποτα δε χαρίζεται, μόνο αγοράζεται.

Τα πράγματα δεν πέφτουν από τον ουρανό, δεν βρίσκονται τυχαία, πρέπει να τα αγοράσουμε.

Εαυτός (Μέρος Πρώτο)

Εαυτός (Α΄)


Ψυχολογία είναι η μελέτη της εφικτής εξέλιξης του ανθρώπου και η μελέτη του εαυτού μας.

Δε χρησιμοποιούμε ούτε ένα μικρό μέρος των ικανοτήτωνμας και των δυνάμεων μας.

Έχουμε ένα μεγάλο σπίτι γεμάτο με ωραία έπιπλα, με ένα δωμάτιο βιβλιοθήκης και πολλά άλλα δωμάτια και μένουμε στο υπόγειο.

Μιλάμε πάντα για τον εαυτό μας ως εγώ και υποθέτουμε ότι αναφερόμαστε συνέχεια στο ίδιο πράγμα, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε χωρισμένοι σε εκατοντάδες διαφορετικά εγώ.

Αυτά τα εγώ αλλάζουν συνέχεια, το ένα πνίγει το άλλο, το ένα αντικαθιστά το άλλο και όλη αυτή η πάλη αποτελεί την εσωτερική μας ζωή.

'Εχετε Στρες; Κοιτάξτε το Πιάτο σας! Στρες, Άγχος και Διατροφή


'Εχετε Στρες; Κοιτάξτε το Πιάτο σας! 
 
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το άγχος αποτελούν φυσικά πρόβλημα από μόνα τους. Αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινούς τρόπους ζωής- κάτι το οποίο οδηγεί σε περισσότερο στρες και άγχος. Για παράδειγμα, όταν βιαζόμαστε και είμαστε υπό την επήρεια άγχους, έχουμε την τάση να κάνουμε κακές επιλογές τροφής. Δυστυχώς, αυτές οι διατροφικές επιλογές μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερο άγχος μακροπρόθεσμα, όπως ακριβώς γίνεται και με άλλα προβλήματα. Καθώς θα διαβάζετε τους ακόλουθους τρόπους που το στρες μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές μας επιλογές, αναρωτηθείτε το εξής: όταν νιώθετε καταβεβλημένοι, θυμάστε να κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου

GORITSA VOLOU (1)

Το Μυστικό Της Γορίτσας Του Βόλου, Oι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, το Vortex του Βόλου, οι Ερπετοειδείς, οι Κύνες του Σειρίου, οι Κουκουβάγιες και ο Χορός του Ηλίθιου DNA.
[Το άρθρο είχε δημοσιευθεί στην miastala.com το 2010 και την επομένη της δημοσίευσης η Γορίτσα έπιασε φωτιά]
Είχα την συνήθεια να τεκμηριώνω τα άρθρα μου μέχρι αηδίας, γινόταν χειρότερα κι από επιστημονική διατριβή, ούτε πεϊπερολόγος [8] [9] -δόκιμος όρος- να ήμουνα. Σήμερα … φτου φτου, μακριά από ‘μένα. Όποιος θέλει να τεκμηριώσει ας μελετήσει κι ας ερευνήσει μόνος του.
[Αν η ύλη ενός άλλου κόσμου βρίσκεται στην ατμόσφαιρά μας, η ορθόδοξη σκέψη θα δεχόταν – και είναι δεκτό – πως θα επηρεαζόταν από την γήινη βαρύτητα και θα έπεφτε κάτω στη Γη, όχι μόνο η ύλη αυτή, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πάνω στον οποίο βρίσκεται.  Φανταστείτε κάποια αντικείμενα στα ύφαλα του πλοίου. Κάποιες φορές τα αντικείμενα αυτά πέφτουν στον πάτο του ωκεανού. Όχι όμως και το πλοίο.
Τι νόημα όμως έχουν οι εκφράσεις, οι εξηγήσεις και οι παραδοχές;
Ο τρόπος μας είναι ο εξής.
Ορίστε τα στοιχεία. Κοιτάξτε τα μόνοι σας. Συμπεράνετε ό,τι θέλετε.
Τι νόημα μπορεί να έχει το τι πιστεύω εγώ;
Ορίστε τα στοιχεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα