Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

13 διαταραχές που προκαλούνται από έλλειψη νερού

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να ανησυχούν για την αφυδάτωση. Για αυτούς, η αφυδάτωση είναι κάτι που συμβαίνει σε ταξιδιώτες στην έρημο, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό. Αλλά υπάρχει μία χρόνια μορφή αφυδάτωσης που δεν έχει την ξαφνική και έντονη φύση της οξείας μορφής. Η χρόνια αφυδάτωση είναι ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας και επηρεάζει όλους όσους δεν πίνουν αρκετά υγρά.
Ο κατάλογος των 13 συμπτωμάτων θα σας εμπνεύσει να πιείτε ένα ποτήρι νερό, και στη συνέχεια ένα άλλο, και άλλο ...
νερό, γυαλιά
Μετά από κάθε σύμπτωμα η παρακάτω λίστα θα σας δείξει πώς η έλλειψη υγρών σας επηρεάζει .

Γιατί Αγαπώ περισσότερο από όσο Αγαπιέμαι;


Αν δεν αισθάνεστε έκπληξη ή αποτροπιασμό στην ιδέα ενός ανθρώπου που σκέφτεται στα σοβαρά να αυτοκτονήσει επειδή το τηλεφώνημα που περιμένει δεν έρχεται, τότε είτε έχετε υπερεμπλεκόμενο στυλ δεσμού, είτε μπορείτε να μπείτε στη θέση κάποιου που σχετίζεται με αυτό τον τρόπο.

Με εξαίρεση τους τυχερούς που μεγάλωσαν με ασφάλεια και τα πηγαίνουν μια χαρά στις σχέσεις τους (ασφαλές στυλ δεσμού), όσοι έχουν μεγαλώσει μέσα στην ανασφάλεια, έχουν υιοθετήσει κάποιους παράξενους ή ανορθόδοξους τρόπους να σχετίζονται με τους άλλους.  

Κάποιοι αποφεύγουν τις σχέσεις (απορριπτικό στυλ δεσμού), κάποιοι φοβούνται τις σχέσεις (φοβικό στυλ δεσμού) και κάποιοι άλλοι, που σκέφτονται να βλάψουν τον εαυτό τους επειδή εκείνος που αγαπούν δεν παίρνει τηλέφωνο, είναι άνθρωποι που ζουν και να αναπνέουν για τις σχέσεις (υπερεμπλεκόμενο στυλ δεσμού).
  

Έχω κόλλημα με τις σχέσεις

Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο μούμια τραγουδιστή του Άμμωνα





Η σαρκοφάγος του τραγουδιστή του Άμμωνος

Αποστολή Ισπανών αρχαιολόγων στην Αίγυπτο, ανακάλυψε στην πόλη του Λούξορ μούμια που πιθανολογείται ότι ανήκει σε τραγουδιστή του θεού Άμμωνος και είναι ηλικίας 3.000 ετών, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της ομάδας των αρχαιολόγων,  Francisco Martín Valentín.


O Valentín εξήγησε ότι αυτή είναι μια «ειδική σαρκοφάγος με πρωτότυπα σχέδια» που αναφέρονται σε έναν τραγουδιστή-ιερέα της  20ης ή 21ης φαραωνικής δυναστείας.
Ο Ισπανός αιγυπτιολόγος είπε ότι το εύρημα είναι σημαντικό, διότι δεν είναι συνηθισμένες οι μούμιες μέσα σε σαρκοφάγους, λόγω της βεβήλωσή τους από τους αρχαιοκάπηλους.

4 μύθοι για το πρωινό που «ξεσκεπάζουν» οι νέες έρευνες

4 μύθοι για το πρωινό που «ξεσκεπάζουν» οι νέες έρευνες

Είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας μας και μας βοηθάει να την ξεκινήσουμε με ενέργεια. Τι ισχύει, όμως, και τι όχι από όλα αυτά που λέγονται για το πρωινό;
Το πρωινό για τον κάθε άνθρωπο έχει διαφορετική σημασία. Για κάποιους είναι ένα φλιτζάνι καφές για να ξυπνήσουν, για άλλους μια μπάρα δημητριακών την οποία τρώνε βιαστικά στο τρένο για τη δουλειά, ενώ άλλοι προτιμούν να το κάνουν να μοιάζει με ένα πλήρες γεύμα, με χυμό, δημητριακά, καφέ κ.ο.κ.
Το σίγουρο είναι ότι η μέρα μας πρέπει να ξεκινάει με πρωινό, προκειμένου να πάρουμε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας και να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με αυτό, τους οποίους αποκάλυψε το cnn.com με βάση πρόσφατες έρευνες και αξίζουν τον κόπο να διαβάσετε.

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις γιορτές: 10 φαγητά που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν!

Επίπεδη κοιλιά μέχρι τις γιορτές: 10 φαγητά που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν απειλητικά και εσείς δεν έχετε χάσει ακόμη τα περσινά κιλά και αναρωτιέστε πώς θα χωρέσετε στο φόρεμα για το ρεβεγιόν; Μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύση να αδυνατίσετε έγκαιρα χωρίς να πεινάσετε.
Οι 10 τροφές που ακολουθούν μπορεί να φαίνονται καθημερινές και συνηθισμένες ωστόσο έχουν μία μοναδική ιδιότητα. Μπορούν να σας χορτάσουν χωρίς να σας επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες.

Βρέθηκε ο Mηχανισμός της Aπληστίας για Γλυκό



Μια ερευνητική ομάδα στο Imperial College of London, ανακάλυψε έναν μηχανισμό, βάση του οποίου ρύθμίζεται η επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης.

Πιο συγκεκριμένα το κέντρο της όρεξης και πιο εξειδικευμένα της επιθυμίας για πρόσληψη υδατανθράκων βρίσκεται στον υποθάλαμο, ένα τμήμα στη βάση του εγκεφάλου.

 Στο κέντρο αυτό υπάρχει μια ουσία η γλυκοκινάση, τα επίπεδα της οποίας βρέθηκε ότι σχετίζονται με την κατανάλωση της ζάχαρης και των υδατανθράκων. 

Πως να βγάλετε χρήματα


Πως να βγάλετε χρήματα
Ποιον να ακούτε αν θέλετε να βγάλετε χρήματα
Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που θα πρέπει να ακούτε και να εμπιστεύεστε αν θέλετε να βγάλετε χρήματα και αυτός ΔΕΝ είμαι εγώ, λέει προς τους επίδοξους αλλά και τους νυν επενδυτές, ο γκουρού της αγοράς, Jim Rogers.
Ο κόσμος διαρκώς με ρωτάει πού να επενδύσει και δίνω πάντα την ίδια απάντηση: Μην ακούτε εμένα, μην ακούτε κανέναν. Η συνταγή για να γίνετε επιτυχημένοι επενδυτές είναι να επενδύετε στους τομείς για τους οποίους γνωρίζετε πολλά.
Ο καθένας από εμάς γνωρίζει πολλά πράγματα τουλάχιστον για έναν τομέα. Αυτοκίνητα, μόδα, οτιδήποτε. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι είναι αυτό που γνωρίζετε καλά, απλώς ανατρέξτε σε μια ημέρα από τη ζωή σας, λέει ο Rogers.

Οι πολιτικοί θάβουν τη χώρα… τη σπρώχνουν εκτός ευρώ;

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες – εκτιμήσεις που έλαβε πριν από λίγη ώρα το «defence-point.gr» από πηγή εγνωσμένης αξιοπιστίας και ψυχραιμίας, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο.
Όταν ζητήθηκε η άποψη της πηγής για τα τεκταινόμενα, η απάντηση ήταν εξαιρετικά ανησυχητική. Μας μετέφερε κλίμα μεγάλης ανησυχίας για το τι κρύβει η στάση των εταίρων και δανειστών, ενώ κάποια καινοφανή χαρακτηριστικά της δεν προσφέρονται καθόλου για αισιοδοξία στη διαχείριση της κατάστασης.
Η τεράστια ανησυχία που επικρατεί οφείλεται στο ότι οι εγχώριοι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, άκαπνοι ρεμπεσκέδες, καθώς ελάχιστοι από αυτούς έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν αντιδρούν ενώ βλέπουν, ότι σε αυτή την κρίση, στα τέλη του 2014, μόνο τα ελληνικά ομόλογα «υποφέρουν», ενώ οι υπόλοιποι «προβληματικοί του νότου» παραμένουν ανέγγιχτοι.
Με απλά λόγια, όπως χαρακτηριστικά , Μ
μας ανέφερε επί λέξει, «Ήρθε το ΤΕΛΟΣ… ό,τι ήξερες ξέχασε το. Δε βλέπεις ότι μόνο τα δικά μας ομόλογα διαλύονται, τριετές, πενταετές, δεκαετές, μια τιμή 10%… τα CDS είναι φωτοβολίδα… τη ίδια στιγμή, τα ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά ομόλογα, ησυχία. Αν πρόκειται να μας βγάλουν εκτός ευρώ, προφανώς τώρα είναι η στιγμή που όλοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, η αντιπολίτευση θεωρείται ‘κουκουρούκου’ και όλος ο κόσμος τελεί σε νιρβάνα».

Hyper-sonic οπλικά συστήματα για την Κίνα προβληματίζουν

Μια νέα υπέρ-υπερηχητική (hyper-sonic) κεφαλή κρούσης δοκίμασε η Κίνα, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της να επηρεάσει τους αμερικανικούς σχεδιασμούς ασφαλείας. «Η ανησυχία των ΗΠΑ έγκειται στο γεγονός ότι η Κίνα δοκιμάζει οπλικά συστήματα που μπορούν να κινηθούν με υπέρ-υπερηχητική ταχύτητα, γεγονός που τα καθιστά μη αντιμετωπίσιμα», ανέφερε Ρώσος αναλυτής.
Η Κίνα είχε και παλαιότερα δοκιμάσει παρόμοιο όπλο, με την ονομασία WU-14 το οποίο ανέπτυσσε οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου, ενώ φαίνεται πως ήταν ικανό να αναπτύξει δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου (12.359 χλμ. ανά ώρα) και να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.
Τα πειραματικά όπλα αυτά σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην μπορούν να αναχαιτιστούν από τα αντιπυραυλικά συστήματα. Είναι δε ικανά να προσεγγίζουν στον στόχο τους, με τρόπο ώστε να εντοπίζονται δύσκολα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του αντιπάλου να τα αντιμετωπίσει.

Και το φετινό βαρδινο-βραβείο "καλύτερης ερμηνείας για επανάσταση"... στο ΚΚΕ!



 
Στη χώρα που ο Ρουβάς εκτιμήθηκε για τα προσόντα του στην... υποκριτική (βαρδινο-)τέχνη και βραβεύτηκε με το (βαρδινο-)βραβείο "καλύτερης ερμηνείας" του Θεάτρου Κουν, είναι λογικό να περιμένει κανείς να συμβεί οτιδήποτε.

Έτσι, δε φαίνεται παράλογο πουτο τελευταίο αποκούμπι μας,ο φάρος μας, η ελπίδα μας (πήδα-πήδα-πήδα μας), η φωνή της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας και της ανιδιοτέλειας, το αραξοβόλι μας, το λιμάνι των μη προνομιούχων, η αγκαλιά που μας περιμένει όλους...
...το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης, που το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι να προετοιμάζει τους προλετάριους για να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, το ΚΚΕ δηλαδή, στο επίσημο προπαγανδιστικό όργανό του, τον Ριζοσπάστη, έβαλε ολοσέλιδη διαφήμιση... της ALPHA BANK!

(Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο καθώς τα βλέπει κανείς μαζί δεν μπορεί παρά να νομίζει ότι αποτελούν κομμάτι κωμωδίας του Ντάριο Φο...)

Μπορείτε να μειώσετε το βάρος σας χωρίς να μετράτε θερμίδες;


από την  Βέρα Ζαχαρού Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πόσοι και πόσοι ''ειδήμονες'' υγείας πλασάρουν δίαιτες ισχυριζόμενοι ότι μόνο οι "κακές" θερμίδες προωθούν την αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά μήπως τελικά δεν υπάρχουν ''καλές'' και ''κακές'' θερμίδες;
 Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η μείωση του σωματικού βάρους, επιτυγχάνεται με θερμιδικό έλλειμμα και μόνο! Δηλαδή αύξηση ενεργειακής δαπάνης ή μείωση της ενεργειακής πρόσληψης.
Δίαιτες , δίαιτες, δίαιτες... !
Πολλές δημοφιλείς δίαιτες ισχυρίζονται ότι εφόσον ακολουθείς ορισμένους κανόνες, μπορείς να φας όση ποσότητα φαγητού θέλεις και να χάσεις βάρος. Συνήθως, οι «κανόνες» αυτοί απαιτούν την κατάργηση ορισμένων τροφών ή ομάδες τροφίμων (όπως υδατάνθρακες, ή ζάχαρη, ή κρέας, ή γαλακτοκομικά ή δημητριακά) από τη διατροφή σας.
Για παράδειγμα :

12 UFO αναστατώνουν την αμερικάνικη βάση Edwards στις 7 Οκτωβρίου 1965


Την 7η Οκτωβρίου 1965, στη βάση Edwards Air Force Base κοντά στο Palmdale της Καλιφόρνια στην έρημο Mojave, 12 UFOs εντοπίστηκαν και παρατηρήθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό.

Μέχρι 12 φωτεινά ΑΤΙΑ πέταξαν πάνω από την υψίστης ασφαλείας βάση, και τουλάχιστον ένα μαχητικό F-106A τα αναχαίτησε από τη George Air Force Base στο Victorville. Όλη αυτή η επικοινωνία και η αναστάτωση μεταξύ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των πιλότων καταγράφηκε σε κασέτες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που τώρα έχουν αποχαρακτηριστεί και να είναι στη διάθεση του κοινού μαζί με επίσημα έγγραφα.
Τα αντικείμενα που περιγράφονται να έχουν «κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν στο κάτω μέρος και πράσινα, λαμπερά φώτα στην κορυφή», εκτελούσαν εξαιρετικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης (συμπεριλαμβανομένων ορθή γωνία στροφές) πάνω από το εναέριο χώρο της βάσης Edwards.

Από τις 40 ώρες καταγεγραμμένων συνομιλιών στις εν λόγω μαγνητοταινίες μόνο 6 ώρες έχουν αποχαρακτηριστεί από το αρμόδιο Τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω* Μην Αφήνεις τον Κήπο Σου Απότιστο*




Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω Υλοποιεί Αγάπη*

Ο Αιγόκερως ανήκει στο Στοιχείο της Γης.

Γειώνει. 

Σου δείχνει με Πράξεις αυτό που Συμβαίνει.





Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω

είναι η Αγάπη που Φαίνεται από τις Πράξεις.



Όταν Δεν υπάρχουν Πράξεις, Δεν Υπάρχει Αγάπη*



Όταν ο Άλλος Δεν σου Αφιερώνει Χρόνο ~ Κρόνο

δεν σ' Αγαπάει*



Όταν Δεν Είναι Δίπλα σου Δεν σ' Αγαπάει*

Ιδέες Χριστουγεννιάτικων δώρων για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!


mother-and-daughter-smiling


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλες θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα!!

Επειδή όμως τα οικονομικά των περισσότερων από εμάς δεν μας επιτρέπουν να ξοδέψουμε μεγάλα ποσά για δώρα, σας προτείνουμε τα πιο ωραία και οικονομικά!

Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας


mother-and-daughter-smiling

Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας:
Από τις παρεμβάσεις διαμελισμού των σχέσεων, στις παρεμβάσεις αλλαγής της αλληλεξάρτησης των ανθρώπων.

Ο συνήθης τρόπος αντίληψης και κατ’ επέκταση, αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας, είτε από τους θεσμούς (Δικαστικό Σύστημα, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας….) είτε από την ίδια την Κοινωνία, είναι ο εξής: ο θύτης διαπράττει μια κακοποιητική πράξη προς το θύμα το οποίο υφίσταται αυτή την πράξη. (Γραμμική αντίληψη). Έτσι αντιλαμβανόμαστε ένα άτομο δράστη-ένοχο, προς τον οποίο διακείμεθα αρνητικά (είναι το τέρας, ο εγκληματίας ) και ένα άλλο αθώο, προς το οποίο η στάση μας είναι συμπονετική, που κακοποιείται. Έτσι ταυτιζόμαστε με το θύμα, το καλό και προβάλλουμε το κακό στον θύτη.

Ωστόσο μια τέτοια οπτική, είναι εξαιρετικά απλουστευτική όταν εξετάζουμε φαινόμενα μεγάλης πολυπλοκότητας όπως είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε ζώντες οργανισμούς. Αναμφίβολα  αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιες απλοποιήσεις για να μπορέσουμε να δράσουμε με κάποιο τρόπο και να λειτουργήσουμε με στόχο τον έλεγχο της πράξης και παράλληλα να ισορροπήσουμε ψυχολογικά. Νοιώθουμε υποχρεωμένοι να εξαφανίσουμε τέτοιες συμπεριφορές, ως εν δυνάμει απειλητικές για την ζωή του θύματος και κατ’ αρχήν σωστά πράττουμε. Όμως έτσι προβαίνουμε σε τακτικές Διαμελισμού σχέσεων και Οικογενειών. 

Αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της βίας με μια ακόμα βίαιη συμπεριφορά.

Το savoir vivre του facebook


mother-and-daughter-smiling

Οι καλοί τρόποι είναι πολύ σημαντικοί όχι μόνο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά και στις διαδικτυακές. Δείχνει το χαρακτήρα , τις αξίες και τις αρχές μας.Το gynaikoparea.gr σας συμβουλεύει να προσέχετε τα παρακάτω :



Όταν σας στέλνει κάποιος φίλος σας προσωπικό μήνυμα στο facebook πρέπει να του απαντάτε. Μην ξεχνάτε ότι γράφει κάτω από το μήνυμα αν το διαβάσατε , οπότε αν καθυστερήσετε να απαντήσετε για μέρες ή καθόλου μόνο αγένεια μπορεί να δηλώσει αυτή η κίνηση σας ή αδιαφορία. Αν σας στείλει μήνυμα κάποιος άγνωστος ή κάποιος που σας ενοχλεί τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το προτιμότερο θα ήταν να του ξεκαθαρίσετε την θέση σας και αν δεν συμμορφωθεί να τον κάνετε μπλοκ.

 
Πολλοί βάζουν σε περιορισμένη λίστα φίλους τους. Πριν μπείτε στην διαδικασία αυτή σκεφτείτε :

800 Ετών Φυσική Θεραπεία Για Τις Καρδιοπάθειες Με Εκπληκτικά Αποτελέσματα!!



800-year-old-φυσικά-καρδιοπάθειας-θεραπεία
Για όλους εκείνους που θέλουν να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις παρουσιάζουμε μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία που είναι 800 ετών. Το φάρμακο είναι εύκολο να παρασκευαστεί και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.
Η αρχική συνταγή ανήκει στην Opatika Hildegard von Bingen που έζησε τον 13ο αιώνα και πέθανε σε ηλικία 81 ετών.
Αργότερα η συνταγή της για καρδιακές παθήσεις εξαγοράστηκε από διάσημους γιατρούς και συνταγογραφήθηκε σε ασθενείς.
Η Opatika συμβουλεύει κάθε οικογένεια να αποκτήσει αυτήν την υπέροχη συνταγή, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι επιτυχής σε πολλές καρδιακές παθήσεις και δυσλειτουργίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα