Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Όταν η αρνητική εμπειρία εξελίσσεται σε τραύμα


Της Ελένης Γιουμίδου, Ψυχολόγου, Εξειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία

H μετατραυματική διαταραχή είναι μια ιδιαίτερα συχνή και διαδεδομένη διαταραχή που συνδέεται με σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου. Η μετατραυματική διαταραχή είναι η αντίδραση σε τραυματικά γεγονότα όπως είναι μια φυσική καταστροφή, μία επίθεση ή κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Η διάρκεια της διαταραχής καθώς και τα συμπτώματά της ποικίλουν. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη και ανεπιθύμητη αναβίωση του τραυματικού γεγονότος, υπερδιέγερση, συναισθηματικό μούδιασμα, αποφυγή ερεθισμάτων που μπορεί να λειτουργήσουν ως υπενθύμιση του συμβάντος (συμπεριλαμβανομένων και των σκέψεων). Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τουλάχιστον κάποια από αυτά τα συμπτώματα αμέσως μετά το τραυματικό γεγονός. Ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων αυτών μπορεί να ανακάμψει στις επόμενες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες, όμως σε μία σημαντική ομάδα τα συμπτώματα επιμένουν για χρόνια.  Αυτή είναι η ομάδα που εμφανίζει τη διαταραχή μετατραυματικού τραύματος και αναζητά θεραπεία. Για αυτούς τους ανθρώπους η κοινωνική και επαγγελματική λειτουργικότητα πλήττονται σε μεγάλο βαθμό.

Μην Ξεκινάτε Αντιπαράθεση Με Τον Πρώτο Τυχόντα

  


Οξύνοντας το πνεύμα, η αντιπαράθεση είναι πράγματι ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές, προκειμένου να διορθώσει κανείς εσφαλμένες σκέψεις και να αντιληφθεί νέες απόψεις.


 
 Όμως στη μόρφωση και την πνευματική δύναμη, οι δύο αντίπαλοι πρέπει να είναι σε κάποιο βαθμό ισοδύναμοι. Αν ένας εκ των δύο στερείται παιδείας, δεν θα μπορέσει να καταλάβει τον άλλον, καθώς δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον ανταγωνιστή του. Εάν στερείται πνευματικής δύναμης, θα πικραθεί, θα οδηγηθεί σε ανέντιμα τεχνάσματα και θα καταλήξει να γίνει αγενής.


Άρα, λοιπόν, ο μόνος ασφαλής κανόνας είναι να μην ξεκινήσετε μια αντιπαράθεση με τον πρώτο τυχόντα, παρά μόνο με όσους γνωστούς σας ξέρετε πως κατέχουν αρκετή ευφυΐα και αυτοσεβασμό ώστε να μην προβούν σε παραλογισμούς· με εκείνους που επικαλούνται τη λογική κι όχι την εξουσία, που υπακούουν στη λογική και ακολουθούν τις επιταγές της, και, τέλος, εκείνους που αγαπούν την αλήθεια, που είναι πρόθυμοι να δεχτούν τη λογική ακόμα κι από το στόμα του αντιπάλου τους, ενώ είναι αρκετά δίκαιοι ώστε να αντέξουν την ήττα σε περίπτωση που η αλήθεια είναι με το μέρος του άλλου.

Να θέλει η πόρνη να κρυφτεί κι ο Τραμπ να μην την αφήνει...

 γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς


 

Μας τρέλανε πάλι ο Donald! (Δονάλδος ελληνιστί)... Αναρωτιόμουν τόσες ημέρες, γιατί είναι τόσο ψύχραιμος. Αναρωτιόμουν, πώς γίνεται να ζητάει τη διακοπή καταμέτρησης ψήφων. Κάτι δε μου έβγαινε στο μέτρημα. Μέχρι τώρα, μας έδειχνε ότι είναι σκέτη μπουλντόζα και ξαφνικά βγήκε ήρεμος και χαμογελαστός; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, σκέφτηκα!

Και ο λάκκος εμφανίστηκε! Κι ο λάκκος λέγεται «ballots». Δηλαδή, ψηφοδέλτια! Τα ψηφοδέλτια στις ΗΠΑ, δεν είναι σαν αυτά που έχουμε στο Αυνανιστάν... εεεεε... συγγνώμη! Στην Ελλάδα ήθελα να πω. Εκεί, καθώς υπάρχει η επιστολική ψήφος, τα πράγματα είναι αλλιώς. Τα ψηφοδέλτια έχουν ένα ειδικό υδατογράφημα το οποίο βεβαιώνει την εγκυρότητα του ψηφοδελτίου. Έλα όμως που ο φίλος μας ο Δονάλδος είναι και πονηρός... Τι έκανε λοιπόν;

Σταμάτα να φοβάσαι το ΦΟΒΟ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ

 

Για δεύτερη φορά εντός του καθρέπτη...

ο κόσμος μοιάΖει να σταμάτησε να γυρνά.

Οι άνθρωποι ως μέρος του κρατούν την ανάσα τους...

την Άνασσα τους...

Κάποιος τους διέταξε να σωπάσουν... 

να διώξουν τη βασίλισσα Πνοή της ζωής τους...

Τη βασίλισσα του Πνεύματος, της Λογικής και της ομορφιάς της Ζωής τους...

Σε νιώθω...

Αισθάνομαι τον φόβο που πάει να σε κερδίσει...

Πολλά χρόνια πίσω σε καλούσα να ξυπνήσεις, να έρθεις να δούμε παρέα πως θα φτιάξουμε τον κόσμο μας καλύτερο για τα παιδιά μας...

Γιατί συνάντησα τη φρίκη στις έρευνες μου και έκλαψα όταν ακόμη δε γνώριζες...

Εσείς θα φταίτε για όσα πάθει ο κόσμος!!!

Ο σκοπός της ενορχηστρωμένης «Πανδημίας» του COVID είναι να δημιουργήσει μια δυστοπία στην οποία δεν υπάρχει ανθρώπινη ανεξαρτησία.

The Purpose of the Orchestrated Covid “Pandemic” Is to Create a Dystopia in which there Is No Human Independence

By Paul Craig Roberts

PaulCraigRoberts.org

November 5, 2020

Η Ψηφιακή Επανάσταση χρησιμοποιείται για να μας καταστρέψει.

Ο ναζισμός του Bill Gates είναι τόσο ακραίος που κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει με τον Ιησού.

Το Προγραμματισμένο Μέλλον μας ή μια Θεωρία Συνωμοσίας;

Οι Χριστιανοί θα παρατηρήσουν ότι η κατάστασή μας είναι Βιβλική. Πληγές εξαπολύονται. Κάθε μορφή σεξουαλικής διαστροφής έχει νομιμοποιηθεί εκτός από την παιδεραστία. Και καθώς η παιδεραστία πιστεύεται ότι είναι μια διαδεδομένη πρακτική μεταξύ των εκφυλισμένων ελίτ, η τελική αποδοχή της είναι βέβαιη. Είναι το ετεροφυλόφιλο σεξ που απονομιμοποιείται ως «τοξική αρρενωπότητα» και «καταπίεση των γυναικών». 

Μην παραιτείσαι… (ALVARO YUNQUE)

 


Ήταν μια φορά μια κάμπια που είχε ερωτευτεί ένα λουλούδι.

Ήταν, οπωσδήποτε, ένας αδύνατος έρωτας, αλλά το έντομο δεν σκόπευε να αποπλανήσει το λουλούδι ούτε να κάνει σχέση μαζί του. Ούτε καν ήθελε να του μιλήσει για έρωτα. Ονειρευόταν μόνο να φτάσει μέχρι το λουλούδι και να του δώσει ένα φιλί. Μόνο ένα φιλί.

Κάθε πρωί και κάθε απόγευμα η κάμπια έβλεπε τον αγαπημένο της όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μακριά. Κάθε νύχτα, ονειρευόταν πως τελικά τον έφτανε και τον φίλαγε.

Μια μέρα, η μικρή κάμπια αποφάσισε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει να ονειρεύεται κάθε νύχτα το λουλούδι και να μην κάνει τίποτα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Έτσι, θαρραλέα, ανακοίνωσε στους φίλους της τους σκαραβαίους, τα μυρμήγκια και τα σκουλήκια ότι θα σκαρφάλωνε στο κοτσάνι, για να φιλήσει το λουλούδι.

Ο κόσμος ανάποδα

 


 

Ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα ίσως. Όλα που ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν δημιουργική, ευεργετική ενέργεια, πρέπει να φύγουν.

Για να πάρεις έστω μια αμυδρή ιδέα, σκέψου για λίγο αυτό που έγραφα χρόνια πριν.

Φαντάσου να μπορούσες να νοιώσεις το συναίσθημα του κάθε ανθρώπου που συναντούσες, να έβλεπες καθαρά τα χρώματα των συναισθημάτων του, να διάβαζες την κάθε του σκέψη, να γνώριζες τα πραγματικά του κίνητρα.

Σκέψου τώρα να συμβαίνει αυτό και ανάποδα. Να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, όποιος κι αν είναι, να σε βλέπει, κάθε στιγμή, γυμνό: όπως πραγματικά είσαι. Όσα αισθάνεσαι, σκέφτεσαι, θέλεις, φοβάσαι, σχεδιάζεις.

Επέκτεινε τώρα τη φαντασία σου, κάτι που η δογματική «λογική» σου ούτε κατά διάνοια δεν επιτρέπει (το λέει και η φράση αλλά δεν έμαθαν να κοιτάς πραγματικά τις λέξεις), για να αντιληφθείς πως αυτοί που θα μπορούν να σε βλέπουν, θα είναι όλοι!

- Ο άνθρωπος που ξυπνάει μαζί σου τα πρωινά, από τον οποίο κρύβεις τις πραγματικές σου σκέψεις και συναισθήματα.

- Οι άνθρωποι που συναντάς μέσα στη μέρα σου και έμαθες να χαιρετάς αλλά και να συναλλάσσεσαι μαζί τους τυπικά, ξύλινα, ψεύτικα.

Η ΤΥΡΑNΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 


(Έκτακτος υπότιτλος: Eπόμενο μέτρο o Στρατιωτικός Νόμος;)

 

Κλεάνθης Γρίβας

4 Νοεμβρίου 2020

 

Αλλά τα στρατόπεδα των σκλάβων που οργανώνονται κάτω από τη σημαία της ελευθερίας και οι σφαγές που γίνονται με κίνητρο την αγάπη για τον άνθρωπο ή το κέφι του υπεράνθρωπου, φέρνουν σε αμηχανία την κρίση. Όταν το έγκλημα ντύνεται με τη φορεσιά της αθωότητας -σε μια παράδοξη αντιστροφή των ρόλων που συμβαίνει συχνά στην εποχή μας- είναι η αθωότητα εκείνη που πρέπει να απολογηθεί».

ΑlbertCamus,Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος

(Αθήνα, Μπουκουμάνης, 1971, σ. 18)

 

Με το αφιόνι της κορωνο-τρομοκροτίας, οι πολίτες των δημοκρατικών χωρών θα κοιμηθούν φορώντας «αναπνευστικό φίμωτρο» και θα ξυπνήσουν φορώντας ένα «σιδερένιο προσωπείο», απογυμνωμένοι από τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους και μεταλλαγμένοι από τα εμβόλια που περιέχουν γενετικό υλικό (συνθετικό DNA και RNA). Ας μη ξεχνάμε ποτέ  ότι «η προστασία των λαών υπήρξε ανέκαθεν το άλλοθι όλων των τυράννων»...

 

Η ενατένιση της ατέλειωτης ουράς των ανθρώπων που περίμεναν πολλές ώρες σε όλη την έκταση της παραλίας, προκειμένου να υποβληθούν στα «δωρεάν» αναξιόπιστα τεστ «για» τον κορωνοϊό (που δεν είναι ούτε ειδικά για τον κορωνοϊό και εμφανίζουν ένα μεγάλο ποσοστό ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων), πυροδότησε ένα πλήθος απαισιόδοξων σκέψεων για το παρόν και το μέλλον μας (εάν, φυσικά, υπάρξει).

 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, αγνοώντας ότι η προδιαγεγραμμένη αύξηση των εντοπιζόμενων «κρουσμάτων» (δεδομένου ότι όσο πιο πολλά τεστ γίνονται τόσο περισσότερα «κρούσματα» εντοπίζονται),θα χρησιμοποιούνταν εναντίον όλων μας σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο: σε ατομικό επίπεδο επειδή ένα θετικό αποτέλεσμα θα έθετε το «κρούσμα» σε καθεστώς καραντίνας και  σε συλλογικό επίπεδο επειδή θα χρησιμοποιούνταν εναντίον όλων μας, ως δικαιολογία για την –επαναλαμβανόμενη– καταστροφή της καθημερινότητάς μας μέσω των Lockdown, όταν οι διαχειριστές της εξουσίας θα έκριναν ότι αυτό θα εξυπηρετούσε τις αλλότριες σκοπιμότητές τους.

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ*

 


5.11.2020


ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ

ΚΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ*




Η Αστρολογία Είναι Εδώ

η Ιερή Γεωμετρία των Πλανητών

είναι εδώ και Μιλάει Ξεκάθαρα,

η Επιστήμη των Επιστημών Αστρολογία

μιλάει την Κωδικοποιημένη Γλώσσα

της Ροής, και μακάρι να είμαστε άξιοι

να την Αποκωδικοποιούμε πάντα*

Από 21 Σεπτεμβρίου τόσο στις εκπομπές μας

που ανεβάζουμε στο καναλι του Youtube 1234.gr

όσο και στα κείμενα

μίλησα και έγραψα για lockdown μετά τον Οκτώβριο

και για ολικό σε όλη την ανθρωπότητα

τον Δεκέμβριο, και περιορισμό και καταστολή

Ιανουάριο και Φεβρουάριο*

Πώς λές αντίο σε κάποιον που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν;

 

Δεν λές.
Φεύγεις αθόρυβα, στις μύτες των ποδιών.

Μαζεύεις σε μια βαλίτσα ότι σου απέμεινε και φεύγεις.
Φεύγεις χωρίς να κοντοσταθείς, χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου.

Φεύγεις χωρίς εξηγήσεις, ξέρεις πώς ήρθε η στιγμή.
Και άργησες να φύγεις…και το ξέρεις, κι είναι ένας απ?τους λόγους που δυσκολεύεσαι πιά ν?αντικρύσεις το ειδωλό σου στον καθρέφτη.
Γιατί έμεινες…Έμεινες πού περισσότερο απ?όσο έπρεπε να μείνεις, πολύ περισσότερο απ?όσο άντεχες.
Έμεινες από φόβο μην τον χάσεις…μά έμεινες τόσο που στο τέλος έχασες εσένα.
Είναι βλέπεις, στις κατάρες του έρωτα, ο ένας απ΄τους δυό πάντα να μένει, μέχρι να δεί τι θα συμβεί, μέχρι να εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής, μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Ωροσκόπιο - Προεδρική εκλογή των Ηνωμένων Πολιτειών 2020


 Η Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Θα είναι η 59η προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 538 εκλέκτορες, οι οποίοι στις 14 Δεκεμβρίου 2020 θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Από τις αρχές του 2020 πολλοί πολιτικοί έχουν ξεκινήσει προεδρικές εκστρατείες, από τους οποίους πολλοί παραιτήθηκαν από τον αγώνα ενώ άλλοι προκρίθηκαν για την επόμενη φάση της προεδρικής εκλογής. Κάθε κόμμα κλήθηκε να προτείνει έναν μοναδικό υποψήφιο για Πρόεδρο και τον συνυποψήφιό του για Αντιπρόεδρο, η επιλογή των οποίων έγινε με ενδοκομματικές προκριματικές εκλογές και αρχαιρεσίες.

Κοντοζαμάνης: Τι θα κάνουμε αν εξαντληθούν οι κλίνες ΜΕΘ – Μέχρι 350 διασωληνωμένους τους αντέχουμε

 


Σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που εξαντληθεί η δυναμικότητα της χώρας σε κλίνες ΜΕΘ. Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσίασε στην ενημέρωση των 6:00 μμ, το plan b της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία.

Πώς απορροφάται τo αλκοόλ από τον οργανισμό;


 Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, το αλκοόλ ταξιδεύει στο στομάχι και στην κυκλοφορία του αίματός μας. Στη συνέχεια, κάνει το ταξίδι του σε ολόκληρο το σώμα, τον εγκέφαλο και τους μύες.

Κορονοϊός: Εξπρές μετακινήσεις υγειονομικών ακόμη και ιδιωτών – Τι προβλέπεται για το ΕΚΑΒ

 


Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς αλλά και ιδιώτες θα μπορεί υποχρεωτικά να μετακινεί το υπουργείο υγείας σε πληττόμενες από τον κορονοϊό περιοχές

Σχεδόν το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ αλλά ακόμη και γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα θα μπορεί να μετακινεί με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Υγείας, λόγω της κρίσης του κορονοϊού. 

Ασπιρίνη: Πιθανό φάρμακο για την αντιμετώπιση της COVID-19 – Έρευνα

 


Η ασπιρίνη, το φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιθρομβωτικό, θα δοκιμαστεί τώρα ως πιθανή θεραπεία για την COVID-19 σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που γίνονται στη Βρετανία για την αξιολόγηση μιας σειράς από πιθανές θεραπείες για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Κορωνοϊός: Γιατί τα παιδιά έχουν λιγότερα αντισώματα


Τα παιδιά και οι ενήλικες παράγουν διαφορετικά είδη και διαφορετικές ποσότητες αντισωμάτων που χρειάζεται ο κορωνοϊός για να καταπολεμηθεί. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. 

Οι διαφορές αντανακλούν το γεγονός ότι η πορεία της λοίμωξης Covid-19 είναι διαφορετική ανάλογα με την ηλικία. Δείχνει πως τα περισσότερα παιδιά «καθαρίζουν» εύκολα τον ιό από τον οργανισμό τους. Έτσι τα αντισώματα που αναπτύσσουν είναι και πιο εξασθενημένα αντισώματα.

Γινόμαστε η ενσάρκωση τής κυρίαρχης σκέψης μας

 


Ο απλούστερος τρόπος για να κατανοήσετε τον νόμο τής έλξης είναι να παρομοιάσετε τον εαυτό σας με μαγνήτη. Έτσι γνωρίζετε ότι ένας μαγνήτης θα προσελκυστεί σε αυτόν.Είστε ο ισχυρότερος μαγνήτης τού Σύμπαντος! Εμπεριέχετε μία μαγνητική δύναμη ισχυρότερη από ό,τιδήποτε άλλο σε τούτο τον κόσμο, κι αυτή η ασύλληπτη μαγνητική δύναμη εκπέμπεται μέσω των σκέψεων σας.

Σάς έχει τύχει ποτέ να αναλογιστείτε κάτι με το οποίο είστε δυσαρεστημένοι και, όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο χειρότερο να φαίνεται? Αυτό συμβαίνει γιατί όσο εμμένετε σε μία σκέψη, ο νόμος τής έλξης προσελκύει αυτόματα και άλλες όμοιες της. Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, έχετε προσελκύσει τόσο πολλές όμοιες δυσάρεστες σκέψεις, που η κατάσταση μοιάζει να χειροτερεύει, αν και τίποτα δεν έχει συμβεί. Και όσο πιο πολύ σκέφτεστε την πιθανότητα αυτή, τόσο περισσότερο αναστατώνεστε.

Είναι η αγάπη που μετράει, όχι η γυναίκα ούτε ο άνδρας




Αν ρωτήσετε έναν άνδρα τι τού αρέσει σε μία γυναίκα, θα σάς απαντήσει το στήθος της, ή οι γάμπες της, ή το στόμα της, τα μαλλιά της, τα μάτια της... Ναι, η φύση χρησιμοποιεί αυτά τα ελκυστικά "σημεία" για να αποφύγει την εξαφάνιση τού ανθρώπινου είδους. Αλλά τα "σημεία" δεν είναι παρά το πρόσχημα, και οι ερωτευμένοι δεν ξέρουν ότι στην πραγματικότητα, αυτό που τούς ελκύει είναι κάτι το μυστηριώδες που βρίσκεται πιο πέρα από τα "σημεία", μία εκπόρευση, ένα ρευστό, κι όταν δεν υπάρχει πια αυτή η εκπόρευση ή αυτό το ρευστό, δεν νιώθουν να έλκει ο ένας τον άλλον.

Ο συμβολισμός της Λίλιθ και ο αριθμός 9


 Για τη Λίλιθ έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς με ιδιαίτερη έμφαση στα γνωστά θέματα της "κακιάς γυναίκας", της "αντροχωρίστρας", της μνηστής του εξαπωδώ, κ.ο.κ.

Το σύμβολο της Λίλιθ όμως δεν έχει μελετηθεί επαρκώς επιστημονικά από την αστρολογική κοινότητα, παρά περισσότερο επηρεαζόμαστε από τους μεταφυσικούς συνειρμούς που μας φέρνει το συγκεκριμένο όνομα και αρχίζουμε να αραδιάζουμε όλες τις μεσαιωνικές προκαταλήψεις για τη Λίλιθ.
Ποιος έχει μελετήσει για παράδειγμα και διαπιστώσει το γεγονός ότι η Λίλιθ συνδέεται στην περιφορά της με τον αριθμό 9; Πράγματι η Λίλιθ αλλάζει ζώδιο κάθε 9 μήνες ενώ κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε 9 περίπου χρόνια.
Και μόνο αυτή η τάση της να έχει περιφορά σε αριθμό που δε διαιρείται με το δύο, δείχνει μία τάση να απαγκιστρωθεί από το αρσενικό αρχέτυπο του ηλιακού 12. Παρόμοια απαγκίστρωση αποπειράται και ο Κρόνος βέβαια, που διατρέχει το ζωδιακό σε αριθμό πολλαπλάσιο του 7, αλλά και η προοδευτική Σελήνη, που ακολουθεί παρόμοια περιφορά. Εν μέρει πετυχημένα βέβαια, καθώς συνεχίζουν και χρειάζονται το έτερο πολλαπλάσιο του 4. Αντίθετα ο Δίας, ως υπάκουος διάδοχος πρίγκιπας του Ήλιου, ακολουθεί κι αυτός περιφορά σε πολλαπλάσιο του 12, έστω κι αν είναι σε ετήσια κι όχι μηνιαία βάση.

Ωδή στο Ιερό Αρσενικό και σε όλη την Ιερότητα που έχει

 


Πιστεύω σε ευαίσθητους και ευγενικούς άνδρες.

Πιστεύω στους μυστικιστές που πιστεύουν στον εαυτό τους.
Πιστεύω στους άνδρες που αναζητούν την ιδιοσυγκρασία και την ειρήνη μέσα τους.
Πιστεύω στους άνδρες ποιητές, ονειροπόλους, μάγους, συγγραφείς, αλχημιστές, καλλιτέχνες, δασκάλους και αγγέλους.
Πιστεύω σε άνδρες που τους αρέσει να χορεύουν και να τραγουδούν και να κάνουν τη ζωή μια γιορτή.
Πιστεύω στους άνδρες που αναγνωρίζουν το τραυματισμένο εσωτερικό τους παιδί, το ακούν και το αγκαλιάζουν αληθινά.
Πιστεύω στους άνδρες που θέλουν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν τους άλλους να θεραπευτούν.

Γιουχάν: Χωρίς «δεύτερο κύμα» πανδημίας, γιόρτασαν το Χαλοουίν!

 


Με ένα μόλις διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, η πόλη Γιουχάν της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε η “πανδημία”, δείχνει να έχει μπει σε μια… “κανονική” κανονικότητα και μάλιστα έκανε και μεγάλο εορτασμό με θέμα το Χαλοουίν

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε σε ένα λούνα παρκ στη Γιουχάν για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση αποκριών λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η κινεζική πόλη έγινε διαβόητη ως το επίκεντρο της πανδημίας κορονωϊού.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν μια παρέλαση στο λούνα παρκ Happy Valley Wuhan την Πέμπτη το βράδυ, με την οικονομία της Κίνας να ξαναζωντανεύει, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου υποφέρει από ιστορική ύφεση.

Απόλυτα παραδομένοι στη λατρεία της θεάς του Έρωτα… την Γυναίκα… Αυτοί είναι οι πραγματικοί εραστές…



 Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εραστές…

Από τη μια υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να γίνουν εραστές, αυτοί που σκέφτονται λίγο ή πολύ και από την άλλη αυτοί που γλιστράνε στο ρυθμό του έρωτα… χωρίς σκέψη, χωρίς τεχνική, χωρίς έλεγχο, χωρίς νου.
Απόλυτα παραδομένοι στη στιγμή…
Απόλυτα παραδομένοι στη λατρεία της θεάς του Έρωτα… την Γυναίκα…
Αυτοί είναι οι πραγματικοί εραστές…
Ταξιδεύουν πάνω στο σώμα της γυναίκας απολαμβάνοντας το σπιθαμή προς σπιθαμή. Δεν σκέφτονται, δεν αναρωτιούνται: άραγε είμαι καλός; Άραγε θα ευχαριστηθεί ή ο προηγούμενος ήταν καλύτερος; Ανασφάλειες, φρένα, μυαλουδίλα.... όλα έξω…
Ο πραγματικός εραστής δεν έχει προδιαγραφές στον έρωτα. Στέφει την Αφή βασίλισσα των Αισθήσεων και αφήνει τα χέρια του να κυλήσουν πάνω στο σώμα, να νιώσουν τον παλμό, το ξεσήκωμα του… μετά βάζει στο ερωτικό παιχνίδι τα χείλη, τη γλώσσα… όλο του το σώμα συμμετέχει οργασμικά…

Εφαρμογή κινητού για βελτίωση στη διαδικασία διάσωσης από το Euro NCAP

 


Μέσω της εφαρμογής Euro Rescue, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP καταθέτει τη δική του πρόταση για βελτίωση των υπηρεσιών διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Θηλασμός



Πόσο καιρό θα πρέπει να θηλάσω;

Ο αποκλειστικός θηλασμός συνίσταται για τους πρώτους 6 μήνες της  της ζωής του μωρού.

Ο θηλασμός θα πρέπει να συνεχίζεται μέχρι τον 1ο χρόνο της ζωής του μωρού, παράλληλα με την εισαγωγή νέων τροφών. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου, μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό για όσο εσείς και το μωρό επιθυμείτε.

«Τροχαία περίπτωση»

 Τροχαία περίπτωση: ένα διήγημα του Μάριου Χάκκα (1931-1972) που δημοσιεύτηκε το 1966 στη συλλογή διηγημάτων του «Τυφεκιοφόρος του εχθρού».

 

ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ που πρέπει, τις ώρες που είναι απαραίτητο να κυκλοφορήσω, ένα καθόλα ελεγμένο δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και τανάπαλιν.

Πολλά τα τροχαία ατυχήματα στις μέρες μας, πολλές οι αναποδιές που συμβαίνουν στους δρόμους.

Κορονοϊός: 70χρονη ασυμπτωματική μετέδιδε τον ιό επί 70 μέρες στις ΗΠΑ

 



Μία γυναίκα 71 ετών στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ βρέθηκε να μεταδίδει μολυσματικά σωματίδια του κορονοϊού SARS-CoV-2 επί 70 ημέρες μετά την αρχική λοίμωξή της, παρόλο που σε όλο αυτό το διάστημα δεν εμφάνισε ποτέ το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου Covid-19. 

Νυχτερινή υπέρταση: Οι κίνδυνοι για την καρδιά



Οι επαγγελματίες υγείας συνήθως βασίζονται σε μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να προσδιορίσουν την χορηγούμενη αντιυπερτασική φαρμακευτική αγωγή.

Πολλοί ασθενείς ωστόσο, μπορεί να έχουν μη εντοπισμένη νυχτερινή υπέρταση, δηλαδή αυξημένη αρτηριακή πίεση ενώ κοιμούνται.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα επτά βασικά συμπτώματα



«Κλειδί» στη μελέτη του κορωνοϊού από τους επιστήμονες ήταν ο εντοπισμός των πιο βασικών συμπτωμάτων που προκαλεί, καθώς χρειάστηκε αρκετός χρόνος από την εμφάνιση του ιού για να καταλήξει η επιστημονική κοινότητα στο ποια είναι τελικά τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι ασθενείς.

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος

 


Τι είναι;

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ορίζεται ως ο θάνατος που συμβαίνει απροσδόκητα εντός 1 ώρας από την έναρξη των συμπτωμάτων (αν υπάρχουν μάρτυρες) ή, εάν δεν υπάρχουν μάρτυρες του συμβάντος, εντός 24 ωρών από τη στιγμή που το άτομο ήταν προηγούμενα χωρίς συμπτώματα, ελλείψει μιας προφανούς μη καρδιακής αιτίας θανάτου.

Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος Σε Μαζικούς Αθλητικούς Χώρους - Παρουσία Απινιδωτή, Διασώστη, Ασθενοφόρου - Συμπεράσματα (Μέρος Έβδομο)

 




Από τον πίνακα 13 προκύπτει ότι το σύνολο των ομάδων της Super League και το 81% των ομάδων της Football League διαθέτουν απινιδωτή. Η διαφορά μετά τη σύγκρισή τους χαρακτηρίζεται στατιστικά μη σημαντική. Επιπρόσθετα, μόνο μία ομάδα έχει απινιδωτή διαθέσιμο για χρήση του κοινού.

(Μέρος Πέμπτο) Ψυχολογία ασθενή - ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 



2.7. Ψυχολογία ασθενή 

Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια, αλλά ένα σύνολο νόσων, που προκαλούν ποικίλα έντονα και δυσάρεστα προβλήματα. Οι ασθενείς με καρκίνο βιώνουν έντονα συμπτώματα σε κάθε στάδιο της πορείας της νόσου, όπου διαταράσσεται η οργανική, η συναισθηματική, η κοινωνική και πνευματική ισορροπία της ζωής του. Με την έναρξη της θεραπείας οι πάσχοντες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παρενέργειες που προέρχονται από την τοξική δράση των φαρμάκων. Τα συχνότερα συμπτώματα που αναδεικνύει η βιβλιογραφία είναι ψυχοσωματικής φύσης όπως κόπωση, πόνος, κατάθλιψη, διαταραχές του ύπνου, απώλεια όρεξης, δυσκοιλιότητα, υπνηλία, δύσπνοια, ναυτία, έμετος, ξηροστομία, αιμωδίες και πυρετός (Yamagishi et al., 2009). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα