Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Χωροθέτηση Ιπτάμενων Μέσων - Διαχείριση Περιστατικού (Μέρος Όγδοο)

Η χωροθέτηση των διατιθέμενων εναέριων μέσων για αποστολές αεροδιακομιδών, όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2003 με την ένταξη των ελικοπτέρων Α-109 στον στόλο της Π.Α., φαίνεται στην Εικόνα 22. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας μελέτης στατιστικών στοιχείων ή κάποιας οικονομικής ανάλυσης αλλά ήταν μια ανάπτυξη δυνάμεων, η οποία εξυπηρετούσε πρωτίστως ανάγκες Έρευνας Διάσωσης σε συνδυασμό με Εθνικούς σκοπούς. Η χωροθέτηση αυτή αυτόματα χώριζε την επικράτεια σε πέντε τομείς ευθύνης των εναέριων μέσων.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!


- .. "Μην νομίζετε ότι οι πολλοί έχουν δίκαιο επειδή είναι πολλοί. Όταν διαφωνείτε με κάποιον δεν χρειάζεται να τον πείσετε επιμένοντας στις απόψεις σας. Με τη βία δεν μαθαίνει κανένας. Αφήστε τους ήσυχους και συνεχίστε την προσπάθεια της πνευματικής αναζήτησης. Ακολουθήστε τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας και ας είστε μόνοι σας. Συνεχίστε να περπατάτε και κάπου θα σας βγάλει. Αυτό το κάπου δεν το γνωρίζουν οι άλλοι.. Όταν φθάσετε στο τέρμα, θα είστε όμοιοι με αστέρια που λάμπουν πιο πολύ από τον ήλιο για τις Ουράνιες Οντότητες που θα σας βλέπουν και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βαδίσετε τον δρόμο που διαλέξατε.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ 11/7-15/12 ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ


Με τον Ιωάννη Κόκκινο.

Ο Χείρωνας είναι καινοφανής, ανακαλύφθηκε μόλις το 1977. Ενώ μερικοί αστρολόγοι σπεύδουν να του προσδώσουν μέχρι και κυριαρχία σε κάποιο ζώδιο και κάποιοι άλλοι του προσάπτουν εντυπωσιακά ονόματα όπως ο «πληγωμένος θεραπευτής» ή ο «μεγάλος διδάσκαλος», είμαστε και μερικοί που κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να γίνουν πιο εκτεταμένες μελέτες, χωρίς να απορρίπτουμε οτιδήποτε αλλά και χωρίς να κάνουμε κάτι σημαία. Ας δεχθούμε όμως την κρατούσα άποψη, μιας και για να ανατραπεί κάτι ή όχι πρέπει πρώτα να υπάρξει εκτεταμένη γνώση του.
Η τυπική θεώρηση του Χείρωνα είναι ότι γιατρεύει πληγές και αποκαθιστά θεραπείες με σκληρό τρόπο. Αυτό συνήθως αφορά τραύματα που έχουν δημιουργηθεί νωρίτερα στη ζωή μας, έχουν συσσωρευθεί, έχουμε αδιαφορήσει για αυτά, και από κάποιο σημείο και πέρα δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε. Όπως π.χ. ένα μικρό σκίσιμο στην πατούσα που δεν το περιποιηθήκαμε στην αρχή και περπατώντας εξελίχθηκε σε εκτεταμένη μόλυνση ισχίου, ή μια μικρή τρύπα στο δόντι που από τον φόβο του οδοντογιατρού κατέληξε να σαπίσει ολόκληρο και να το χάσουμε παίρνοντας πολύ μεγαλύτερους πόνους. Αυτά όμως σε αντιστοιχία στην ψυχή μας.
Κατά μία επαγωγή ο Χείρωνας φροντίζει να καταπνιγούν οι εσωτερικές μας ανασφάλειες. Είναι πολύ λογικό όπως όταν σε πονάει το πόδι σου να φοβάσαι να περπατήσεις -πόσο μάλλον να σκεφτείς να τρέξεις- ή όταν έχεις σάπιο δόντι η θέα ενός νόστιμου πράσινου μήλου να σε κάνει να σφίγγεσαι, έτσι και όταν έχεις ένα ψυχικό τραυματικό βάρος μέσα σου απωθείς οτιδήποτε στη ζωή σου σχετίζεται με τον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό σημαίνει μια φτωχότερη από εμπειρίες ζωή που, διορθώνοντας ή ξεπερνώντας το τραύμα, θα μπορέσεις πλέον να απολαύσεις δυναμικά και με εμπιστοσύνη. Επειδή όμως η μισή φύση του Χείρωνα είναι ζωώδης, όλα αυτά τα κάνει με στεγνό και στυγνό τρόπο. Χωρίς αναισθητικό. Ενδιαφέρεται μόνο για το βέλτιστο αποτέλεσμα και όχι για τον δρόμο προς αυτό.

Μια απρόθυμη έρευνα στον κόσμο, πέρα απ’ όσα φαίνονται.


ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .....
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 2016 .....ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ....
Gordon Duff, 19 Μαρτίου 2016
Μια απρόθυμη έρευνα στον κόσμο, πέρα απ’ όσα φαίνονται.
📷
Πρόλογος
Υπάρχουν λατρείες παγκοσμίου εμβέλειας στην συμμετοχή των οποίων περιλαμβάνονται πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου που διαπράττουν κακοποίηση και δολοφονία παιδιών; Οι κοινωνικές οργανώσεις, οι ομάδες προβληματισμού, τα πρακτορεία ειδήσεων, οι τσιλιαδόροι και αυτοί που καταγγέλλουν συχνά θεωρούν ή ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζονται πλήρως με αυτές τις μυστικές κοινωνίες, οι οποίες, λειτουργώντας σε συνεργασία, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο αίσθημα απελπισίας και φόβου από την μια ήπειρο μετά την άλλη;
Οτιδήποτε κατατάσσουμε πρώτο ως κίνδυνο για την επιβίωσή μας, έστω πως είναι πλανήτες που καταρρέουν επάνω μας, πυρηνικός πόλεμος, ασθένειες, ή "σήμα κινδύνου" λόγω κλιματικής αλλαγής, η ανεξήγητη ανθρώπινη συμπεριφορά, είναι σαφώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και είναι τα κέντρα που θα εστιάσουμε.
Είμαστε αναγκασμένοι είτε να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι τόσο ανήθικοι από την φύση τους, ικανοί απαράδεκτης συμπεριφοράς όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά και εντός των κοινοτήτων υποκουλτούρας, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι τις κλίκες των επιχειρήσεων, αλλά και ακόμη μέσα στις εθνικές κυβερνήσεις.
📷
Ο φιλοξενούμενος του Scalia John Poindexter, όταν ρωτήθηκε, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Τάγμα του Αγίου Ουμβέρτου.
Πάνω και πέρα απ 'όλα, ισχυριζόμαστε ότι είναι μυστικές κοινωνίες που μοιράζονται σχεδόν πάντα ένα εσωτεριστικό υπόβαθρο οιονεί θρησκευτικής προσκόλλησης σε αγγέλους, δαίμονες, αρχαίους θεούς ή οικιακά αντικείμενα με ανθρώπινη μορφή.
Αυτές οι οργανώσεις, αποκαλούνται εκφυλισμένες υποκουλτούρες αν θέλετε, αν και κάτω από πολλές μορφές, τώρα φαίνεται να είναι μία και μόνον. Δεν υπάρχουν αθώες μικρές ομάδες από πλούσιους και ξεδιάντροπους, που φορούν τις κεφαλές κατσικιών, χορεύουν γύρω από τη φωτιά πριν να φάνε ένα μωρό ή να φτύσουν τον σταυρό πριν από την τελετή.
📷
περισσότερες μάσκες Ciblo
Για να επιβιώσουμε, και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, πρέπει τελικά να παραδεχτούμε ότι αυτές οι λατρείες είναι πραγματικές, ότι έχουν ανέλθει στην πρωτοκαθεδρία του κόσμου - είναι οι δικαστές μας, οι τραπεζίτες μας, οι πρόεδροί μας, αυτοί που διευθύνουν τις ομάδες προβληματισμού μας, αυτοί που ελέγχουν τα πυρηνικά μας οπλοστάσια – αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει μαθαίνουμε, τι να βλέπουμε, τι να ακούμε και τι να πιστεύουμε.
Εάν κοιτάξετε τον κόσμο γύρω σας και δεν τον αναγνωρίζετε ως έργο της ανθρώπινης ψυχής, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε και να αναζητήσετε μια λογική εξήγηση που να εξηγεί το παρατηρούμενο φαινόμενο.

Θα σκοτώσουν η μαφία και οι γκάνγκστερ την Γκισλάιν Μάξγουελ; (σημ. μτφρ: Μία άποψη)

Την Παρασκευή στο δικαστήριο η Γκισλέιν Μάξγουελ - κατηγορείται ...


Του Jonas E. Alexis
μετάφραση: Μάρη Λιώκη

Μας λένε ότι η Ghislaine Maxwell, η Βρετανίδα - μέλος της υψηλής κοινωνίας- που στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για τον Jeffrey Epstein και ολιγάρχες όπως ο πρίγκιπας Andrew, «έχει αντίγραφα όλων όσων είχε ο Epstein», συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών ταινιών του παιδόφιλου που θα μπορούσαν εύκολα να εμπλέξουν ανθρώπους όπως τους Alan Dershowitz, Donald Trump κ.λπ. Ένας ανώνυμος φίλος της Maxwell ανέφερε:

«Η Ghislaine υπήρξε πάντα πολύ ευφυής και πονηρή. Δεν θα ήταν με τον Epstein όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει κάποια εξασφάλιση. Η μυστική καταγραφή ταινιών σεξ που πιστεύω ότι η Ghislaine έχει φυλάξει θα μπορούσε να αποτελέσει το διαβατήριό της για να βγει από τη φυλακή αν οι αρχές αποφασίσουν να διαπραγματευθούν. Έχει αντίγραφα όλων όσων είχε ο Epstein. Θα μπορούσαν να εμπλέκουν κάποιους διεστραμμένους υποκινητές.

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΡΑ ΜΑΣ .....ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ....


Η λέξη «αύρα» είναι οπωσδήποτε αρχαιοελληνική και σήμαινε περίπου ό,τι και σήμερα: πνοή, δροσερός αέρας. Οι ποταμοί εκπόρευαν δροσερές αύρες, τα λουλούδια και τα θυμιάματα εξέπεμπαν ευώδεις αύρες, η αγνή ψυχή άδολες αύρες και οι όμορφοι άνθρωποι ελκυστικές.
Η ΙΔΕΑ ότι οι άνθρωποι και η φύση εκπέμπει αύρα υπάρχει σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις και δεν πρόκειται για μια ανακάλυψη των διορατικών της Δύσης και των σύγχρονων φιλοσοφικών συστημάτων.
Η αύρα πιστεύεται ότι είναι μια λεπτοφυής αόρατη ουσία που εκπορεύεται από τα ανθρώπινα σώματα, από τα ζώα, τα φυτά, ακόμη και από τα άψυχα αντικείμενα. Διαπερνιέται από τη συνείδηση και επάνω της είναι αποτυπωμένες οι σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε όντος. Γι” αυτό και οι θεοσοφιστές χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη αύρα “ακασική”.
Κάποια χαρισματικά άτομα που έχουν την ικανότητα της διόρασης, μπορούν και βλέπουν την αύρα και λένε ότι παρουσιάζεται ποικιλόχρωμη και με διάφορα σημάδια ή κηλίδες, που δείχνουν τη συναισθηματική και πνευματική κατάσταση του ατόμου. Οι χρυσές αποχρώσεις δείχνουν την πνευματικότητα του ατόμου· το απαλό γαλάζιο και το πορφυρό σχετίζονται με τη θεραπευτική δύναμη· το ροζ δείχνει την αγνή αγάπη και τη συμπάθεια· το θολό κόκκινο αποκαλύπτει την επιθυμία και τα αισθήματα οργής, ενώ οι καφετιές και μαύρες κηλίδες δείχνουν πιθανές ασθένειες.
Η γνώση αυτή υπήρχε και στην αρχαία Ελλάδα, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από το κηρύκειο του Ερμή (δεξιά). Σε αυτό τα πέντε κατώτερα κέντρα σημειώνονται από τις περιελίξεις των δύο φιδιών, το τρίτο μάτι αντιπροσωπεύεται από τα φτερά και το κέντρο της κεφαλής από τη σφαίρα στην κορυφή.
Η αύρα δεν είναι πάντα ενιαία σε όλο το σώμα αλλά εξαρτάται από την κατάσταση των ενεργειακών κέντρων του σώματος που οι Ινδοί αποκαλούν τσακρά. Αυτά τα κέντρα έχουν, όπως θα λέγαμε, τη δική του αύρα το καθένα και ανάλογα με την κατάστασή τους ακτινοβολούν το αντίστοιχο χρώμα.

Έτσι σχετικά με τα επτά κύρια κέντρα του ανθρώπινου σώματος έχουμε τα εξής χρώματα:

Κοιλιακοί: Η μόνη άσκηση που πρέπει να κάνεις, διαρκεί 10 δευτερόλεπτα



Στην περίπτωση που έχεις κάνει τα πάντα σε κοιλιακούς και είτε βαρέθηκες και θες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, είτε δεν έχεις δει το αποτέλεσμα που ήθελες, πριν πεις το οριστικό «αντίο» στη γυμναστική, δώσε μία ευκαιρία σε αυτό εδώ το πρόγραμμα.

Κοιλιακοί πέτρα, δύσκολα μεν, γρήγορα δε

Οι “L-Sit” δεν είναι εύκολοι. Γίνονται όμως στο άψε σβήσε, κι αυτό κάνει το συγκεκριμένο τύπο ενδυνάμωσης κοιλιακών υποφερτό και πολύ μα πολύ αποτελεσματικό. 
Λέγονται έτσι γιατί ακολουθούν το σχήμα που παίρνει το σώμα σου κατά την εκτέλεσή τους, ένα L. 

Mahamudra: Ο απόλυτος βουδιστικός διαλογισμός

Πώς να ελευθερωθείτε από τα δεινά. Το μονοπάτι χωρίς δράση. Χαλαρώστε με γυμνή συνειδητοποίηση. Άναψε το φως. Η αλήθεια του μη-εαυτού. Το μυαλό ως κενό διάστημα. Η Ένωση Κενών και Ευαισθητοποίησης. Ο μεγάλος αγέννητος. Ξυπνήστε τη φύση.
Πως προτείνει ο Osho να γίνεται ο Διαλογισμός Mahamudra. 
Πώς να κάνετε διαλογισμό Mahamudra από τον Dzogchen Ponlop Rinpoche
Free download: Η διδασκαλία του Κυρίου Καπίλα


                                    

Μετάφραση επεξεργασία από τον Ζάχο Σκαφίδα

Πώς να ελευθερωθείτε από τα δεινά

Ο διαλογισμός Mahamudra είναι ο απόλυτος βουδιστικός διαλογισμός που ξεκίνησε στην Ινδία και άνθισε στο Θιβέτ, και σας διδάσκει πως να χαλαρώνετε φυσικά μέσα στο μυαλό σας. Ο Mahamudra είναι η υψηλότερη μορφή διαλογισμού στο Θιβέτ, είναι μια προηγμένη πρακτική διαλογισμού από τη Θιβετιανή Βουδιστική Σχολή Kagyu. Ήρθε στο Θιβέτ μέσω της παράδοσης Mahasidhi από την Ινδία που επικεντρώθηκε στον διαλογισμό και την αυτοπραγμάτωση. Αυτό σημαίνει ότι έδωσε έμφαση στην πραγματική προσωπική εμπειρία στο διαλογισμό, παρά στην επιστημονική ή διανοητική κατανόηση της διαδικασίας. Στο Θιβέτ, η παράδοση Kagyu όπου ενσωματώνεται ο διαλογισμός Mahamudra ονομάζεται συχνά γενεαλογία εξάσκησης.

Ο διαλογισμός Maha-mudra μεταφράζεται συνήθως ως Great-Seal, (σημαίνει, μεγάλη σφραγίδα  και αναφέρεται στο γεγονός ότι: όλα τα φαινόμενα αναπόφευκτα σφραγίζονται από το γεγονός της σοφίας και του κενού που δεν χωρίζεται), αλλά αυτό είναι βαρετό και δεν λέει πολλά. Η μετάφρασή μου είναι ο απόλυτος διαλογισμός που είναι πιο κοντά στην αλήθεια κατά τη γνώμη μου. Μερικοί δάσκαλοι ισχυρίζονται ότι ο Mahamudra περιέχει μέσα του όλους τους άλλους διαλογισμούς και είναι ο πιο πλήρης και ισχυρός διαλογισμός που υπάρχει.

Ο διαλογισμός Μαχαμούτρα άλλαξε τη ζωή μου. Όχι με τον τρόπο που ισχυρίζονται οι υπερβολικοί δόλωμα τίτλοι στο Facebook όπως, "Αυτό θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα" - στην πραγματικότητα άλλαξε τη ζωή μου.
(Ο διαλογισμός Mahamudra δίνει έμφαση στην πραγματική προσωπική εμπειρία).

Το μονοπάτι χωρίς δράση

Ήμουν ένας μοναχός από το Θιβέτ που ζούσε σε ένα βουδιστικό κέντρο στην ακτή Sunshine Australia, εξασκώντας επιμελώς τον διαλογισμό και τις τελετουργικές ρουτίνες μου κάθε πρωί και βράδυ και μελετώντας με τον Γκουρού μου την υπόλοιπη μέρα, μέχρι που μια μέρα ενώ βρισκόμουν στη βιβλιοθήκη είδα ένα κουτί με παλιά βιβλία. Μου είπαν ότι ήταν από άλλη παράδοση πολύ προχωρημένη για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά το απαγορευμένο φρούτο ήταν πολύ δελεαστικό για μένα και όταν ήμουν μόνος μου στη βιβλιοθήκη άρχισα να το διαβάζω με ανυπομονησία, και μάλιστα το έπαιρνα κρυφά στο δωμάτιο μου για να το διαβάσω.

Μία γραμμή από το διάσημο κείμενο Mahamudra με έκανε να αμφισβητήσω ολόκληρη την πνευματική μου πρακτική και με έκανε να βγάλω τις ρόμπες μου και να συνεχίσω σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο, που αποκαλείται ο δρόμος χωρίς δράση. Η γραμμή
που μου άλλαξε τα πάντα ήταν από τον δάσκαλο που ονομάζεται 
Τιλόπα, ένα mahasiddhi  του 10 ου αιώνα που ήταν ο πρώτος δάσκαλος του Μαχαμούντρα:

Η διαφορά μεταξύ ενός μορφωμένου και ενός πολυμαθούς ατόμου

Η παιδεία δε φαίνεται στις γνώσεις αλλά στη συμπεριφορά - Όμορφη Ζωή

Πολλοί άγιοι άνθρωποι, μοναχοί και ασκητές είχαν πολύ λίγη σχολική παιδεία, αλλά έχουν ένδοξη ύπαρξη. Αφού μιλήσει μαζί τους, κάποιος ανακαλύπτει ότι δεν είναι αμαθείς, δεν έχουν το φως των σπουδών, αλλά έχουν το φως της ύπαρξης. Λόγω αυτού του φωτός, μπορούν να συζητήσουν σύγχρονα προβλήματα και να παρουσιάσουν απλά κλειδιά για λύσεις.

Είναι πιθανό να γνωρίζει κανείς πολλά, αλλά στην ουσία να είναι φτωχός. Είναι επίσης πιθανό κάποιος να είναι φτωχός σε μόρφωση, αλλά πλούσιος σε παιδεία. Το ιδανικό άτομο είναι εκείνο που είναι πλούσιο σε ύπαρξη και γνώση και του οποίου η ύπαρξη ελέγχει τις γνώσεις του.

Ένα μορφωμένο άτομο ζει με απλότητα. Είναι ευθύ και απλό στις σχέσεις του και στην προσωπική του ζωή. Ένας πολυμαθής έχει μια περίπλοκη ζωή. Πρέπει να προσποιείται, να λέει ψέματα, να μιμείται, να περιπλέκει θέματα και να φέρνει στην επιφάνεια πράγματα που πρέπει θα έπρεπε να ξεπεραστούν. Το κάρμα του είναι περίπλοκο και η ζωή του είναι γεμάτη αντιφάσεις.

Πραγματικές ή κατασκευασμένες κρίσεις


Αρχική - elaliberta.gr

Υπάρχουν πραγματικές κρίσεις, επινοημένες κρίσεις και κατασκευασμένες κρίσεις. Οι πραγματικές κρίσεις είναι το αποτέλεσμα Κοσμικών σοκ. Οι επινοημένες κρίσεις είναι τα αποτελέσματα των δικών μας φόβων και φαντασιών. Για να αποφύγουμε τις επινοημένες κρίσεις, πρέπει να μάθουμε πώς να ελέγχουμε τη φαντασία και τα συναισθήματά μας. Οι κατασκευασμένες κρίσεις παράγονται από εκείνους που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, που θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν και να μας χειραγωγήσουν.

Να φεύγεις αν σε κάνουν να νιώθεις λίγος

Σίγουρα, μπορούμε να πούμε πως οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι απλά μαθηματικά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν μπορεί να υπολογιστεί μελλοντικά με απόλυτη ακρίβεια, αφού ο άνθρωπος κι οι πράξεις του είναι απρόβλεπτες, καθώς διαρκώς αλλάζουν τα δεδομένα και οι συνθήκες.


Επομένως, ο δικός μας τρόπος, όσο ευγενικός και καλοσυνάτος κι αν είναι, δεν μπορεί να καθορίσει και τον τρόπο που θα μας φερθεί ο άλλος. Απλώς ελπίζουμε να είναι ανάλογος και να μην αδικηθούμε.
Πόσες φορές, όμως, έκανες πράγματα για κάποιον, είτε φίλο είτε σύντροφο, χωρίς να δεις απ’ τον ίδιο την αποδοχή που περίμενες; Αναμφισβήτητα, έχεις κι εσύ, κι εγώ, κι όλοι μας αρκετές τέτοιες εμπειρίες. Αυτό δεν πρέπει να παρεξηγηθεί, ότι δηλαδή κάνεις κάτι περιμένοντας αντάλλαγμα, είναι απλή λογική πως αν φερθώ ή μου φερθεί κάποιος με σωστό τρόπο τότε θα –έπρεπε να– έχει κι ο δέκτης την αντίστοιχη συμπεριφορά.

Πώς να βελτιώσω την αυτοεκτίμησή μου; Αξιολογείστε την αυτοεκτίμησή σας με την κλίμακα αυτοεκτίμησης του Morris Rosenberg

βελτίωση αυτοεκτίμησης

Αν δεν εκτιμούμε τον εαυτό μας, τότε είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τη θέση μας ανάμεσα στους άλλους έτσι ώτε να μας υπολογίζουν και να μας ακούν. Αυτοεκτίμηση ονομάζεται η κρίση ή η αξιολόγηση που κάνουμε για τον εαυτό μας και την προσωπική μας αξία. Δείχνει σε ποιο βαθμό θεωρούμε τον εαυτό μας ικανό, αξιόλογο και σημαντικό με βάση τους προσωπικούς μας κανόνες.

Η αυτοεκτίμηση δημιουργεί αυθεντικούς δεσμούς

Πρόκειται επομένως για μια αξία βαθύτατα υποκειμενική. Θα λέγαμε ότι είναι η υπόληψη που έχουμε για τον εαυτό μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα τα οποία έχουν επίγνωση της προσωπικής τους αξίας δημιουργούν πιο αυθεντικούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους. Το κουράγιο μας να ανοιχτούμε στους άλλους βασίζεται στην αυτοεκτίμηση, στο συναίσθημα ότι αξίζουμε κάτι, ότι είμαστε αποδεκτοί, γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε τέλειοι.
Στην Ινδία δένουν τα μωρά ελέφαντες με σχοινί σε έναν χρωματιστό στύλο και μεγαλώνοντας εξακολουθούν να τα δένουν με ένα σχοινί του ίδιου πάχους, όπως όταν ήταν μικροί, παρότι είναι πλέον ικανοί, ακόμα κι αν τους έδεναν σε ένα δέντρο με μια αλυσίδα, να το ξεριζώσουν τραβώντας την.
Ο άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο. Μαθαίνουμε πράγματα για τον εαυτό μας όταν είμαστε παιδιά, τα οποία συνεχίζουμε να πιστεύουμε και στην ενήλικη ζωή. Ακόμη κι αν δεν είναι αλήθεια, λειτουργούμε σα να ήταν αληθινά.
Ευτυχώς, έχουμε την ικανότητα να αλλάζουμε και να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές. Μπορούμε να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας με διαφορετικό τρόπο, να τον κρίνουμε θετικά, αν αυτό δε γινόταν έως τώρα, και να του δίνουμε αξία. Με άλλα λόγια, αποκτούμε τη λεγόμενη «αυτοεκτίμηση»!

Eίναι ωραίο να πετάς αλλά δεν μπορείς να πετάξεις με δανεικά φτερά.


Κανένας δεν μπορεί να αποφασίσει για κανέναν άλλον παρά μόνο για τον εαυτό του…

Αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε, κανένας δεν μπορεί να το πετύχει αυτό για μας. Εμείς είμαστε αυτοί που κρατάνε το κλειδί της ελευθερίας αλλά και το λουκέτο της σκλαβιάς μας.

Αν επιμένουμε να μένουμε μέσα σε μίζερες, βαλτωμένες καταστάσεις απλά και μόνο για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα