Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Πως ξεχωρίζουμε μια οχιά




Από τα φίδια που υπάρχουν στην Ελλάδα το πιο γνωστό δηλητηριώδες φίδι είναι η οχιά. 
Όταν η οχιά δαγκώσει τη λεία, τότε εκκρίνεται δηλητήριο από τα δόντια του φιδιού κατευθείαν στην πληγή του θύματος. 
Αυτό μπορεί να προκαλεί ακόμα και τον θάνατο αν το θύμα δεν δεχθεί έγκαιρη ιατρική φροντίδα.
Όλα τα υπόλοιπα φίδια είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος - Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος - Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Και φτάσαμε σχεδόν στο απόλυτο μηδέν του σήμερα ...Ρόδος 2020

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Μόλις τελείωσε ο β΄παγκόσμιος πόλεμος, άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει η Ρόδος "τα πάνω της " Βρήκε αρκετές υποδομές από την περίοδο της ιταλοκρατίας όπου στηρίχτηκε προκειμένου να γίνει σχεδόν αυτάρκης σε πολλούς τομείς για αρκετά χρόνια.!..
Διέθετε Αλευρόμυλο που παρήγαγε αλεύρι και τα περίφημα ΡΟΣΟΛ που έκανε και εξαγωγές.
Διέθετε Καπνοβιομηχανία που προκειμένου να στηριχτεί είχε απαγορευτεί η πώληση αθηναικών τσιγάρων.
Διέθετε εργοστάσια παρασκευής αεριούχων ποτών (ΜΑΠΟΛΕ, ΒΑΠ και άλλες μικρότερες.
Διέθετε εργοστάσια παραγωγής κρασιών και ούζου ( ΚΑΙΡ , Φωκιαλη, Τριανταφύλλου κ.α.)

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΟΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Μ. Παπανικολάου) (Μέρος Δεύτερο)

Κακοί δρόμοι και κακοί οδηγοί

Συνυπαίτιος σε ποσοστό 30% σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται ο συνοδηγός που γνωρίζει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι μεθυσμένος και δέχεται να επιβιβαστεί 
Απόφαση του Αρείου Πάγου
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/448345/ .

Φύλο –Ηλικία –Xρήση ουσιών –Aλκοόλ 

Στο παρόν κεφάλαιο παραθέτουμε δημοσιεύσεις που ασχολούνται με κοινωνικοδημογραφικές μεταβλητές όπως Φύλο-Ηλικία κλπ. Επίσης το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται ιδιαίτερα σε μελέτες που έχουν γίνει στον ελληνικό χώρο και περιλαμβάνει επίσης μεταβλητές όπως χρήση ουσιών, αλκοόλ, κούραση, περιοχή καθώς και ώρα της ημέρας που συνέβη η σύγκρουση.

Το κεφάλαιο διατρέχεται ακόμη από ευρήματα ερευνών που συσχετίζουν τον τρόπο ζωής, τη χρήση κινητού σαν μεταβλητές που παρεμβάλλονται στην διακινδυνευμένη οδηγική συμπεριφορά.


Σε κάποιους από αυτούς τους παράγοντες αναφερόμαστε αναλυτικότερα και σε επόμενα κεφάλαια. 

Πεθαίνουν πρόωρα όσοι έχουν αυτές τις δέκα συνήθειες – Τι έδειξε μεγάλη έρευνα!

πρόωρος θάνατος

Το κάπνισμα, το διαζύγιο και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι οι τρεις κυριότεροι κοινωνικοί παράγοντες και συμπεριφορές που έχουν τη στενότερη σχέση με τον πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική μελέτη.


Μάλιστα, καθένας από αυτούς τους παράγοντες, καθώς και άλλοι, όπως η οικονομική ανασφάλεια και ο ρατσισμός, έχει μεγαλύτερη επίπτωση στην πρόωρη θνησιμότητα ενός ανθρώπου από ό,τι η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Έλι Πάτερμαν του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου 1992-2008 για 13.611 ενηλίκους, ηλικίας 52 έως 104 ετών, και εστίασαν σε εκείνους τους παράγοντες που είχαν μεγαλύτερη σχέση με όσους πέθαναν τα επόμενα έξι χρόνια (2008-2014).

Ελκώδης Κολίτιδα – Νόσος του Crohn: Oι ψυχολογικές επιπτώσεις στο άτομο


Οι περισσότερες από τις ασθένειες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος στις ανεπτυγμένες, τουλάχιστον, χώρες είναι χρόνιες. Οι χρόνιες ασθένειες δεν θεραπεύονται οριστικά, αλλά αποτελούν καταστάσεις που προσπαθούμε να ελέγξουμε και στις οποίες ο ασθενής καλείται να προσαρμοστεί. 
Η προσαρμογή στην χρόνια ασθένεια είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, η οποία επηρεάζεται από όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης λειτουργικότητας, αλλά και τους επηρεάζει σχεδόν όλους.

Κοροναϊός: Tι έδειξε η έρευνα για τα «διαβατήρια ανοσίας»


Ερωτήματα για τα «διαβατήρια ανοσίας»: Τι έδειξε έρευνα σε ...

H διάρκεια της ανοσίας από τη νόσο Covid-19 είναι ένα ζήτημα που ακόμα απασχολεί τους ερευνητές, χωρίς να μπορούν ακόμα να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση.

Μια νέα κινεζική έρευνα σύμφωνα με την οποία το επίπεδο των αντισωμάτων όσων ανέρρωσαν από τον κοροναϊό μειώθηκε σημαντικά 2 με 3 μήνες μετά τη μόλυνσή τους, είτε αυτοί ήταν ασυμπτωματικοί, είτε εμφάνισαν συμπτώματα, εγείρει ερωτήματα σχετικά με αυτή τη διάρκεια.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine στις 18 Ιουνίου, φέρνει στο φως τους κινδύνους που ενέχει η δημιουργία «διαβατηρίων ανοσίας» για τον κοροναϊό και στηρίζει την παρατεταμένη εφαρμογή υγειονομικών μέτρων, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η απομόνωση των ομάδων υψηλού κινδύνου, αναφέρουν ερευνητές.

Προβλήματα υγείας στις παραλίες – Πώς θα αποφύγετε εγκαύματα και αφυδάτωση

Έγκαυμα από τον ήλιο: Αντιμετωπίστε το σε 5 βήματα | daypress.gr
Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Οι μοναδικές ελληνικές παραλίες προσφέρονται για χαλάρωση ενώ η κολύμβηση είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάκτηση καλής φυσικής κατάστασης για τους συμπολίτες μας που εγκατέλειψαν την άσκηση και στράφηκαν στην πολυφαγία κατά την παραμονή τους στο σπίτι την περίοδο του κορονοϊού. 
Ωστόσο δυσάρεστα απρόοπτα υγείας δεν λείπουν από τις παραλίες και τα μέτρα πρόληψης είναι απαραίτητα. Κοινά προβλήματα υγείας που συνδέονται με τις παραλίες και μέτρα πρόληψης σοβαρών προβλημάτων:

♥ * ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ – Η ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ 2020 ΑΝΟΙΓΕΙ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ! * ♥

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΛΕΙΑΔΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΩΤΟΣ 21/6/2020

Michael Love

* Για άμεση πλανητική μετάδοση στους αστρόσπορους της Γης *

Ένα μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας που έρχεται απ΄ευθείας από τους Πλειάδιους!
Έναρξη μετάδοσης….
Σπουδαίοι μας,
* Σήμερα, είναι το Μεγάλο Σημείο Καμπής!
* Σήμερα, όλα αλλάζουν!
Σήμερα “ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ” μπαίνει στην τελική του φάση!
Η Γήινη Συμμαχία λαμβάνει και αποκωδικοποιεί ροή ειδικών αιθερικών πληροφοριών από τις Δυνάμεις Φωτός που είναι αγκυροβολημένες στο ηλιακό σύστημα της Γης εδώ και λίγον καιρό, και οι τελευταίες μεταδόσεις των Δυνάμεων Φωτός παρουσίασαν πληροφορίες-κλειδιά που δείχνουν πως το γεγονός της εξελικτικής Ανάληψης της ανθρωπότητας είναι πράγματι επικείμενο και θα προκύψει πριν φτάσει στο τέλος του το Μεγάλο Έτος 2020!
Μια σειρά από ειδικές γήινες ημερομηνίες, που περιέχονταν στις αποκωδικοποιημένες φωτεινές μεταδόσεις, επίσης δείχνουν αυτή την ίδια γήινη ημέρα, την 21/6/20, ως ένα μεγάλο ενεργητικό σημείο καμπής στη χρονογραμμή της γήινης Ανάληψης!
Σκεφτείτε τη σημερινή ημέρα (21/6/2020) ως την ημερομηνία των Μάγια 21/12/2012, την πρώτη αληθινή αναλαμπή της Χρυσής Νέας Εποχής Φωτός, και γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί μεγαλύτερη αλήθεια απ΄όσο μπορεί να συνειδητοποιείτε!
Καθώς σήμερα άνοιξε η μεγαλειώδης ουράνια αστροπύλη του θερινού ηλιοστασίου 2020, οι Δυνάμεις Φωτός χρησιμοποίησαν την ισχυρή αυτή ενέργεια του ήλιου και των συνόδων άλλων πλανητών για να στείλουν πολύ περισσότερο Γάμμα Φως των 40HZ 5D στην ατμόσφαιρα της Γης!
Αυτή η ενέργεια υψηλών δονήσεων θα φωτίσει το ενεργειακό πεδίο της Γης με πολύ ισχυρούς τρόπους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες!

ΤΗΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ'' ΜΑΣ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ...... ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.....


Μήπως η απάντηση στο αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν βρίσκεται ή όχι βαθιά μέσα στον καθένα μας, κωδικοποιημένο στο DNA μας, περιμένοντας να αποκαλυφθεί;
Είναι ένα μεθυστικό θέμα, που έχει γοητεύσει την ανθρωπότητα για αιώνες και μας οδήγησε ακόμη και να χτίσουμε διαστημόπλοια για να εξερευνήσουμε τους ουρανούς πέρα ​​από το όραμά μας.
Αλλά τι γίνεται αν οι εξωγήινοι έχουν έρθει και έχουν φύγει ήδη;
Φανταστείτε αν πράγματι επισκέφτηκαν αυτόν τον πλανήτη και άφησαν ενδείξεις για την παρουσία τους σε αυτό που κάνει τον καθένα μας μοναδικό, περιμένοντας την ημέρα που θα συνειδητοποιήσουμε επιτέλους την πραγματική προέλευση της ανθρώπινης φυλής.
Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται λίγο μακρινά και πολύ έξω από τα κανονικά κανάλια επιστημονικού λόγου, αλλά όπως σημειώνει η Αρχαία Προέλευση , μερικά πολύ διακεκριμένα μυαλά στον κόσμο της επιστήμης πιστεύουν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει σύνδεση μεταξύ ανθρώπινου DNA και εξωγήινων:

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Το μοτίβο του δέντρου εμφανίστηκε νωρίς στη μινωική κεραμική και σε χρυσά σφραγιστικά δαχτυλίδια, άλλοτε ίσως για να τονίσουν τον αγροτικό χαρακτήρα της κοινωνίας των Μινωιτών (καμαραϊκά αγγεία), άλλοτε με τον ιδιαίτερο συμβολισμό του κύκλου της ζωής (μικρογλυφία).
Η Μεγάλη Θεά, της οποίας η ταύτιση με τη φύση υποβάλλεται στην κρητομυκηναϊκή τέχνη με ποικίλους τρόπους, εμφανίζεται κάτω από το δέντρο να δέχεται προσφορές υποδεικνύοντας σκηνές υπαίθριας λατρείας], ή λατρευτής φέρνει σφάγιο στο ιερό δέντρο, μπροστά από το οποίο έχει τοποθετηθεί κινητός τραπεζιόσχημος βωμός. άλλοτε πάλι το δέντρο, στημένο σε βωμό, μεταφέρεται με πλοίπ, ή πλαισιώνεται από δύο ζώα. Η επίκληση της θεότητας γίνεται με το άγγιγμα ή το σείσιμο των κλαδιών του δέντρο.
Η λατρεία της φύσης διατηρήθηκε, ακόμη κι όταν η Μεγάλη Μητέρα Θεά παραγκωνίσθηκε από τον πολυθεϊσμό της Μυκηναϊκής εποχής που παγιώθηκε αργότερα στο ολυμπιακό δωδεκάθεο.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ (Μέρος Πρώτο)

Ευρωβαρόμετρο για την οδηγική ασφάλεια και τον χαρακτήρα των ...

Ένα εργαλείο διαχείρισης συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά την οδήγηση για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα

Στην καθοµιλουµένη, η έννοια του κινδύνου εκφράζει το «επικείµενο κακό» καθώς επίσης και την «πιθανή δυσάρεστη έκβαση» ενός συµβάντος. 

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/_Ektimisi.1113226784021.pdf 
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας 

Η έννοια του κινδύνου 

Ο κίνδυνος, «Risk» καθορίζεται από τους περισσότερους που θέλουν να τον μετρήσουν ως το προϊόν της πιθανότητας κάποιου μελλοντικού γεγονότος. Το μέλλον είναι αβέβαιο και αναπόφευκτα υποκειμενικό, δεν υφίσταται παρά μόνον στο μυαλό των ανθρώπων που προσπαθούν να το προβλέψουν. Οι προβλέψεις μας σχηματίζονται προβάλλοντας στο μέλλον περασμένες εμπειρίες. Η συμπεριφορά μας καθοδηγείται από τις προβλέψεις μας. Εάν προβλέπουμε τραυματισμό, αποφεύγουμε να αναλάβουμε δράση.

Οι τιμές των ατυχημάτων, γενικά, δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως μετρήσεις του ρίσκου γιατί εάν είναι χαμηλές δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Μπορεί να σημαίνει ότι ένας υψηλός κίνδυνος έγινε αντιληπτός και αποφεύχθηκε. Ο στόχος, ωστόσο, της έρευνας για το ρίσκο είναι η μείωση του ρίσκου. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα