Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πόσα δευτερόλεπτα έχει ένας χρόνος;



Εκατομμύρια δευτερόλεπτα ζούμε κάθε χρόνο. Ακριβώς31.536.000, αφού τόσα έχει κάθε κανονικό έτος 365 ημερών.
Ένας δίσεκτος χρόνος έχει ακόμα 86.400 δευτερόλεπτα (δηλαδή, σύνολο 31.622.400), καθώς διαθέτει μία επιπλέον μέρα.

Ο υπολογισμός

Αιματοκρίτης




 

    

         Αναιμία

Για να ανεβάσουμε τον πεσμένο αιματοκρίτη με φυσικό τρόπο, δεν έχουμε παρά να πάρουμε 250 γραμμάρια σπόρους ιπποφαούς και 250 γραμμάρια μαύρης σταφίδας. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε έναν πολτό, τον οποίον φυλάσσουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κούπα του τσαγιού, βράζουμε νερό, το ρίχνουμε στην κούπα και απολαμβάνουμε το ρόφημα χλιαρό. Τρώμε και τον πολτό που παραμένει στο ποτήρι. Το επαναλαμβάνουμε 2 ή 3 φορές την ημέρα. Από την πρώτη εβδομάδα νιώθουμε τη διαφορά.

Υπόταση

Τρία απίστευτα κόλπα για να σταματήσει ο λόξιγκας

λόξιγκας

Σε όλους μας έχει τύχει να μας πιάσει λόξιγκας μετά από ένα μεγάλο γεύμα, ή αφότου φάγαμε ή ήπιαμε κάτι πολύ βιαστικά.

Υπάρχουν πολλά “γιατροσόφια” για το τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ολόξιγκας, αλλά, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα περισσότερα από αυτά αποδεικνύονται... άνθρακες αντί για θησαυρός.
Δείτε, όμως, και αυτές τις 3 τεχνικές, με τις οποίες ο λόξιγκας θα σταματήσει εγγυημένα:
Πιείτε νερό, ενώ έχετε τα αυτιά σας βουλωμένα

Τρία βήματα για να εκτοξεύσετε την ομορφιά σας!


Αν έχετε τη διάθεση να μείνετε σπίτι και να αράξετε στον καναπέ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να περιποιηθείτε λίγο και τον εαυτό σας!

Αυτοί οι τρεις τρόποι θα σας βοηθήσουν να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα και θα σας κάνουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε πιο όμορφη.

Προσοχή με τις μπατονέτες – Δείτε πώς αλλιώς να καθαρίσετε τα αυτιά σας με ασφάλεια

μπατονέτες

Οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν τα αυτιά τους με μπατονέτες. Αυτό όμως είναι λάθος και το λένε όλοι οι γιατροί. Η χρήση της μπατονέτας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές πληγές στο εσωτερικό του αυτιού και να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρή μόλυνση.
Επίσης, με τις μπατονέτες στα αυτιά, μπορεί να τραυματίσετε το τύμπανο. Η κυψελίδα είναι ένα χρήσιμο και φυσικό μέρος της άμυνας του οργανισμού σας. Καθαρίζει, λιπαίνει και προστατεύει κανάλι του αυτιού σας, παγιδεύοντας σε αυτό τη βρωμιά και επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Τι μπορείτε να κάνετε
  • Μαλακώστε το κερί:Ρίξτε μερικές από baby oil, αιθέριο έλαιο, γλυκερίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) στο κανάλι του αυτιού σας.

Διαβήτης τύπου 1 και προβιοτικά


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία μεγάλη πολυεθνική μελέτη που έγινε σε παιδιά με γενετική προδιάθεση για διαβήτη τύπου 1 έδειξε πως η χορήγηση προβιοτικών στα βρέφη, πριν τον τρίτο μήνα της ζωής τους, μειώνει την πιθανότητα να εμφανίσουν αυτά αργότερα διαβήτη τύπου 1 κατά 33%.  Την νόσο αυτή που οφείλεται σε δημιουργία αντισωμάτων εναντίον των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν την ινσουλίνη για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην παράγεται αυτή από το όργανο.

Το πόσο σημαντική είναι η καλή λειτουργία του εντέρου μας για την κατάσταση του ανοσοποιητικού μας, σας το έχω αναλύσει πολλές φορές.  Τίποτα δεν υπάρχει ασύνδετο στον οργανισμό. Όλα συνδέονται και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Η σωστή διατροφή και ο σωστός τρόπος ζωής (καλή διαχείριση του στρες) ευνοούν την σωστή αναλογία των ωφελίμων/βλαπτικών μικροβίων που ζουν μέσα στον πεπτικό μας σωλήνα. Όταν η αναλογία αυτή είναι σωστή και επικρατούν τα ωφέλιμα μικρόβια, τα τοιχώματα του πεπτικού μας σωλήνα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και έτσι τοξίνες δεν περνούν από εκεί προς το αίμα, ενώ συγχρόνως διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση το ανοσοποιητικό μας σύστημα, του οποίου ένα μεγάλο μέρος παράγεται στο πεπτικό μας, μια που αυτό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον έξω κόσμο μέσω της τροφής και χρειάζεται ανάλογη προστασία.

Τα προβιοτικά, όπως έχουμε ξαναπεί παλαιότερα, είναι τροφές που δίνουν στον οργανισμό ωφέλιμα μικρόβια. Όπως φαίνεται από τις έρευνες, αυτά βοηθούν τόσο περισσότερο, όσο πιο νωρίς χορηγούνται στη ζωή.

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα, ανάλογα με τον παρτενέρ

sexoualika_oneira.jpg
Τα σεξουαλικά όνειρα αναστατώνουν και προβληματίζουν τους ανθρώπους. Κι ενώ "ψάχνονται" για ενδόμυχα ερωτικά συναισθήματα το επόμενο πρωί, φαίνεται ότι τελικά δεν είναι αυτό που νομίζουν.
Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο Ian Wallace, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Τα Top 100 Όνειρα: Τα Όνειρα που Έχουμε Όλοι και τι Πραγματικά Σημαίνουν», ο οποίος αποδίδει τα όνειρα, ακόμα κι αυτά που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, σε πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Σύμφωνα με τον ίδιο,  κάθε χαρακτήρας στα όνειρά μας αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι από τη δική μας προσωπικότητα.
Πώς όμως συνδέεται ο κάθε χαρακτήρας-παρτενέρ με την πραγματική ζωή μας;
Το αφεντικό: Το σεξ στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να είναι το πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο, αλλά η ερμηνεία του ενδέχεται να μην έχει καμία σχέση με το σεξ. Αν και δεν είναι απίθανο να έλκεστε όντως σεξουαλικά από το αφεντικό σας, το να κάνετε σεξ μαζί του σε ένα όνειρο, πιθανώς να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό: ότι το υποσυνείδητό σας αντιλαμβάνεται τη δική σας ικανότητα να αποφασίζετε και να ενεργείτε ως ηγέτης.
Ένας σταρ: Είναι οι δεύτεροι σε συχνότητα πρωταγωνιστές στα σεξουαλικά όνειρα, μετά τα αφεντικά. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βρεθούν στο κρεβάτι με ένα διάσημο πρόσωπο, στα όνειρά τους. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά η ψυχή σας αναγνωρίζει ένα ταλέντο που έχετε από κοινού με τον σταρ που ονειρευτήκατε.
Ένας φίλος/η: Αν ένας φίλος πρωταγωνιστεί στα σεξουαλικά όνειρά σας, ενδεχομένως να έχει μία δεξιότητα που θαυμάζετε ή βλέπετε στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να προβληματιστείτε.  Πιθανόν να έχει κάποια ταλέντα, τα οποία το υποσυνείδητο σας προσπαθεί να αναπτύξει.

Η λύση της δυσκοιλιότητας αλλιώς

Ήρθε ο καιρός να βρεις μόνιμες λύσεις…
Το ζήτημα της αφόδευσης είναι ακόμα θέμα ταμπού που δεν συζητείται εύκολα ακόμα και μέσα στο χώρο ενός διαιτολογικού γραφείου. Όταν ρωτάω «πώς δουλεύει το έντερό σου;» υπάρχει μια διάχυτη ντροπή. Αποτελεί για πολλούς  μια αηδιαστική λειτουργία  του σώματός τους.
Όμως είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες αποτοξίνωσης του, που προάγει τη διατήρηση της ζωής!
«Στην τουαλέτα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του».
Συμφωνώ, κανένας δεν θέλει παρέα εκείνη τη στιγμή! Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να πηγαίνεις κι εσύ!
Δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι χρόνια δυσκοίλιοι είναι γυναίκες! Συμβαίνει, το πιο συχνό ρήμα παίρνοντας ένα ιστορικό από έναν δυσκοίλιο να είναι το «σιχαίνομαι» . Και οι γυναίκες ως «ωραίο φύλλο» έχουμε αρκετές ενοχές γύρω από αυτήν την, κατά τ’ άλλα φυσική, λειτουργία! Οι άντρες φαίνεται να είναι πιο άνετοι με λιγότερα κρούσματα δυσκοιλιότητας αλλά και αυτοί δεν έμειναν τελείως αλώβητοι. Το στρες ή κακή τροφή και η έλλειψη χρόνου δυσκολεύουν τα πράγματα.
Μήπως όμως το θέμα της δυσκοιλιότητάς σου ξεκινάει από παλιά; Θα σου αναφέρω ένα υποθετικό σενάριο και αναλογίσου πόσο σε αντιπροσωπεύει:
Σαν παιδάκι, τη στιγμή που ένοιωθες τον κρύο ιδρώτα της κένωσης,  ο γονιός σου, σου έλεγε «Κρατήσου να πάμε σπίτι μας» , «Δεν κρατιέμαι» έλεγες και σου απαντούσε «Πώς θα σε πάω σ αυτήν τη βρωμοτουαλέτα;» ή στην καλύτερη περίπτωση «Πάμε αλλά μην ακουμπάς τη λεκάνη! Προσπάθησε να σταθείς στον αέρα». Μας πως να αδειάσεις αν είσαι στον αέρα!;

10 τροφές που δεν πρέπει να δίνετε στο σκύλο σας


trofes_sto_skilo_stogiatro.jpg
Κάποιες τροφές μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα σκυλιά. Τόσο επικίνδυνες που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.
Μπορεί ορισμένες τροφές να είναι καλές για τον άνθρωπο, δεν σημαίνει όμως ότι είναι καλές και για τα σκυλιά. Δείτε τι δεν πρέπει να δίνετε στο αγαπημένο σας κατοικίδιο και προστατεύστε το από τους κινδύνους

1.    Λίπος και κόκκαλα
Τα αποφάγια συχνά περιέχουν το λίπος του κρέατος που ένας άνθρωπος δεν τρώει και τα κόκκαλα. Και τα δύο είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά. Το λίπος, τόσο από ψημένο όσο και από ωμό κρέας, μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα. Και, αν και φαίνεται φυσικό να δώσετε σε ένα σκυλί ένα κόκκαλο, δεν είναι απίθανο να πνιγεί με αυτό. Επίσης, τα κόκκαλα διασπώνται και μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη εντέρου ή αμυχές στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

2.    Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
Το γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλες πεπτικές διαταραχές καθώς και τροφικές αλλεργίες, οι οποίεςσυχνά εμφανίζονται ως φαγούρα. Εξαίρεση αποτελεί το γιαούρτι, που δεν προκαλεί προβλήματα και είναι χρήσιμο για το σκύλο, με την προϋπόθεση ότι δεν καταναλώνεται για περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

3.    Αβοκάντο
Ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της περσίνης που αν και είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί είναι ιδιαίτερα τοξική για τους σκύλους, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Η περσίνη βρίσκεται στα φύλλα, στους σπόρους, στις φλούδες, αλλά και στα φρούτα.

Μαζικές δολοφονίες: Καταστροφικές συμπεριφορές χωρίς προφανείς λύσεις

Οι μαζικές δολοφονίες δεν είναι μια παρορμητική πράξη, αντίθετα είναι σχεδιασμένες και προετοιμασμένες.
Οι μαζικές δολοφονίες δεν είναι μια παρορμητική πράξη, αντίθετα είναι σχεδιασμένες και προετοιμασμένες.
Από την Κατερίνα Γερολύμπου,Δικαστική – Εγκληματολογική Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια Εφήβων και Ενηλίκων
Μέσα σε ένα διάστημα επτά ημερών από τις 23 έως και τις 31 Ιουλίου του 2016, σημειώθηκαν δύο περιστατικά μαζικών δολοφονιών σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Το πρώτο περιστατικό αφορούσε τη δολοφονική επίθεση ενός 18χρονου στο Μόναχο, ο οποίος κατόρθωσε να σκοτώσει εννέα άτομα και να τραυματίσει άλλα δεκαεπτά στο Μόναχο. Το δεύτερο περιστατικό εξελίχθηκε στην Ιαπωνία, όπου σκοτώθηκαν με μαχαίρι στον ύπνο τους 19 άτομα με αναπηρίες και τραυματίστηκαν άλλα 24. Τα τελευταία αυτά γεγονότα σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, έχουν καλλιεργήσει το αίσθημα του φόβου στους πολίτες για την ασφάλειά τους, αυξάνοντας τα ερωτηματικά για πιθανή όξυνση του φαινομένου.
Η αλήθεια είναι ότι οι μαζικές ανθρωποκτονίες είναι μια εγκληματική ενέργεια ιδιαίτερα σπάνια, συγκριτικά με το σύνολο των υπόλοιπων των εγκλημάτων του ποινικού κώδικα. Ωστόσο, παρατηρείται μια αυξητική τάση τις τελευταίες δεκαετίες και παρόλο που η πιθανότητα εκδήλωσή τους είναι σπάνια, οι συνέπειές τους είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για το σύνολο της κοινωνίας (Auxemery, 2014; Lee, Lee & Ng, 2007). Ο όρος μαζική δολοφονία, σύμφωνα με το FBI αναφέρεται στην ταυτόχρονη ανθρωποκτονία τεσσάρων ή και παραπάνω ατόμων, στον ίδιο τόπο/μέρος. Είναι σημαντικό να διαφοροποιηθούν οι μαζικές δολοφονίες από τις δολοφονίες κατά συρροή, καθώς συχνά σε δημοσιογραφικά κείμενα συγχέονται αυτές οι δύο καταστάσεις δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινό και κλιμακώνοντας την αίσθηση φόβου. Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε ένα μαζικό δολοφόνο και ένα κατά συρροή δολοφόνο είναι ότι ο δεύτερος εκτελεί πολλά θύματα σε διαφορετικά μέρη, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ενώ ο πρώτος εκτελεί τα θύματά του στο ίδιο μέρος, την ίδια περίπου χρονική στιγμή. Επίσης, ο κατά συρροή δολοφόνος μεταξύ των ανθρωποκτονιών εμφανίζει «νεκρά» διαστήματα, χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων στις μαζικές δολοφονίες εφόσον διαπράττονται την ίδια χρονική στιγμή. Ακόμη, στις μαζικές ανθρωποκτονίες συχνά οι θύτες εγκαταλείπουν τα θύματά τους τραυματισμένα, ενώ οι κατά συρροή δολοφόνοι, σπανίως δημιουργούν συνθήκες που θα επιτρέψουν στα θύματά τους να αποδράσουν. Τέλος, σε όλες σχεδόν τις μαζικές δολοφονίες το μέσο για την επίτευξη της ανθρωποκτονίας είναι τα πυροβόλα όπλα, ενώ στις δολοφονίες κατά συρροή χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα και ο θάνατος συνήθως επιδιώκεται μέσα από τη σωματική επαφή με το θύμα (π.χ. στραγγαλισμός, μαχαίρωμα, κ.α.) (Auxemery, 2014).
Τι είναι όμως αυτό που οδηγεί ένα άτομο να διαπράξει μαζικές δολοφονίες;

Η φιλοσοφία του Σωκράτη (469-399 π.Χ.)

Από τη Δήμητρα Αθανασάκου, Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια *
Ο Σωκράτης πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς ήταν να επικεντρωθεί στην αυτο-εξέλιξη και όχι στο κυνήγι του υλικού πλούτου.

Ο φιλόσοφος Σωκράτης παραμένει ένα αίνιγμα, όπως άλλωστε υπήρξε και όσο ζούσε. Παρόλο που δεν άφησε ούτε δείγμα συγγράμματος, θεωρείται ακόμα και σήμερα ένας από τους φιλοσόφους που άλλαξαν για πάντα το πώς αντιλαμβανόμαστε την φιλοσοφία και επηρέασε σχεδόν όλες τις υπόλοιπες φιλοσοφικές σχολές. Πέρασε τη ζωή του στις αγορές και του δρόμους της Αθήνας και θεωρούσε ότι τα χωράφια και τα δέντρα δεν έχουν κάτι να του πουν. Ό,τι ξέρουμε για αυτόν το γνωρίζουμε μέσω άλλων, όπως τον Πλάτωνα, τον Ξενοφώντα και τον Αριστοτέλη. Η ζωή του θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση για μια φιλοσοφική ζωή – όπως εξάλλου και ο θάνατός του. Είναι πολύ δύσκολο όμως να διακρίνουμε τον ιστορικό Σωκράτη, από τον Σωκράτη όπως τον παρουσιάζει κάθε ένας που γράφει γι’ αυτόν, που τελικά έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση γνωστή ως το “Σωκρατικό πρόβλημα”. Δεν έχουμε τον αληθινό Σωκράτη, αλλά τις πολλές ερμηνείες που αναπαριστούν έναν θεωρητικά πιθανό Σωκράτη.
Ξέρουμε πάντως ότι ήταν γιος του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης από το δήμο της Αλωπεκής. Παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία την Ξανθίππη κι έκαναν 3 παιδιά. Στις φιλοσοφικές του έρευνες τον παρακολουθούσαν πολλοί, κυρίως νέοι και σχηματίστηκε γύρω του ένας όμιλος, που δεν αποτελούσε όμως σχολή, γιατί ο Σωκράτης δεν δίδαξε συστηματικά, αλλά διαλεγόταν σε κάθε σημείο της πόλης, με ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης. Σε αντίθεση με τους σοφιστές δεν έπαιρνε χρήματα από τους μαθητές του. Δήλωνε ότι άκουγε μέσα του μία φωνή, την οποία ονόμαζε «δαιμόνιο» και του απαγόρευε να πράττει κάποια πράγματα, ανεξαρτήτως καλού ή κακού όμως, δεν πρέπει δηλαδή να συγχέεται με την έννοια της συνείδησης. Αυτό βέβαια δεν ακουγόταν πολύ ωραίο στους υπόλοιπους Αθηναίους. Απέφευγε την εμπλοκή στην πολιτική και προτιμούσε να πορεύεται τη δική του ανεξάρτητη πορεία. Μόνη εξαίρεση, όταν η πατρίδα τον καλούσε.
Θεωρούσε τον εαυτό του την αλογόμυγα που τσιμπά, ενοχλεί τους εφησυχασµένους πολίτες, ξυπνώντας τους από το λήθαργο.
Ζωή
Ο Σωκράτης πίστευε ότι η αυτογνωσία ήταν επαρκής για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή. Ταύτιζε την γνώση με την αρετή. Οι άνθρωποι είναι δυνατόν να φτάσουν στην απόλυτη γνώση έλεγε, αρκεί να ακολουθήσουν τη σωστή μέθοδο. Η γνώση δεν είναι δεδομένη και ανώδυνη, παρομοιάζεται μάλιστα με τις ωδίνες του τοκετού. Αν μπορούμε να “μάθουμε τη γνώση”, τότε μπορούμε να διδαχθούμε και την αρετή. Ο τρόπος που ζούσε συνίστατο στην εξέταση της ζωής των ανθρώπων, τη δική του και των άλλων, επειδή “Ο δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ” (η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο). Πρέπει κανείς να αναζητά τη γνώση και τη σοφία πριν από τα άλλα ιδιωτικά του συμφέροντα. Η γνώση αναζητείται ως μέσο για την ηθική δράση. Η λογική αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή, κατά τον Σωκράτη.  Η αληθινή μας ευτυχία εξαρτάται από το αν κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος αν δρας αντίθετα με όσα πιστεύεις. Η ηθική του Σωκράτη έχει έναν τελολογικό χαρακτήρα – η μηχανιστική εξήγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι λανθασμένη. Η ανθρώπινη δράση στοχεύει στο καλό και υπάρχει σκοπός στη φύση. Ο Σωκράτης πίστευε ότι όταν οι άνθρωποι λειτουργούν ανήθικα δεν το κάνουν σκόπιμα, το οποίο είναι γνωστό και ως το Σωκρατικό Παράδοξο. Έλεγε ότι αν κάποιος ξέρει ποιο είναι το σωστό, τότε θα πράξει αναλόγως. Αλλιώς απλώς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό. Αν κάποιος δεν λειτουργεί με τρόπο καλό, τότε μάλλον κάνει λάθος, του λείπει η γνώση για το πώς θα φερθεί σωστά στην όποια περίσταση. Οπότε για τον Σωκράτη, η γνώση σημαίνει αρετή και είναι “καλή”, ενώ η άγνοια είναι “κακή”, άχρηστη. Είναι λοιπόν σαν να είμαστε υπεύθυνοι για το τι γνωρίζουμε και τι όχι, επομένως είμαστε και υπεύθυνοι για την προσωπική μας ευτυχία. Ο Αριστοτέλης βέβαια διαφωνούσε, έλεγε ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο που έχει να κάνει, αλλά και πάλι να δράσει λανθασμένα.

Αυτός που σας απάτησε μία φορά θα το ξανακάνει; Οι ειδικοί απαντούν

Λένε ότι εκείνος/η που θα απατήσει μία φορά, θα το ξανακάνει. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο και στην πραγματικότητα ή αυτή η άποψη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κλισέ; Ψυχολόγοι και...

Λένε ότι εκείνος/η που θα απατήσει μία φορά, θα το ξανακάνει. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο και στην πραγματικότητα ή αυτή η άποψη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κλισέ;

Ψυχολόγοι και θεραπευτές που δουλεύουν με ζευγάρια μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με το αν ένας άπιστος σύντροφος μπορεί να αλλάξει.


Αυτή η πεποίθηση αδικεί τους ανθρώπους.
Όταν υποθέτουμε ότι κάποιος που έχει απατήσει θα το ξανακάνει, υποτιμούμε την ικανότητα που έχουν οι άνθρωποι να αλλάξουν, αναφέρει η Tammy Nelson, θεραπεύτρια ζεύγους και συγγραφέας του βιβλίου «The New Monogamy: Redefining Your Relationship After Infidelity».

«Όσοι λένε ότι κάποιος που έχει απιστήσει δεν μπορεί να αλλάξει δεν έχουν νιώσει την ενοχή που έρχεται όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος. Δεν έχουν πέσει ποτέ για ύπνο κοιτώντας το ταβάνι και να εύχεται ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω τον πόνο που προκάλεσε στον/ην σύντροφό του/της. Αν το είχαν νιώσει δεν θα ήταν τόσο επικριτικοί.»

Πριν αλλάξει κάποιος που έχει απιστήσει, πρέπει να «δουλέψει» πάνω στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το παραστράτημα.

Το μυαλό φοβάται τον Θεό, ενώ η καρδιά Τον αγαπά.



Εκείνος που είναι πραγματικά Ανώτερος από όλους μας δεν παραβιάζει την ελεύθερη βούλησή μας. Και σε κάθε παραδοχή λάθους μας, μας συγχωρεί και μας μηδενίζει. Δηλαδή λειτουργεί σαν να μην κάναμε ποτέ τίποτε. Δεν θυμάται ποτέ τα λάθη μας, γιατί πολύ απλά Εκείνος μετά από τη συγχώρεση θεωρεί ότι το λάθος μας δεν το κάναμε ποτέ.


Όταν λοιπόν εμείς έχουμε έναν τόσο σπουδαίο σύμμαχο που ακούει στο όνομα Θεός. Ο Οποίος είναι η Υπέρτατη Δύναμη, είναι δυνατόν να φοβόμαστε και να νιώθουμε έρμαια ?
Φτάσαμε λοιπόν σε όλους μας σχεδόν τους τομείς να απομονώσουμε τον Θεό από την ζωή μας ή να τον έχουμε ανά περίπτωση ή κάτω από προϋποθέσεις και να μην τον έχουμε συνέχεια μέσα μας. Αυτό δεν μας επιτρέπει να νιώθουμε τον Θεό ως αγάπη, αλλά να τον φοβόμαστε και να τον θεωρούμε υπεύθυνο είτε για αυτά που μας συμβαίνουν εμάς, είτε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Κι όμως δεν είναι έτσι.
Το ότι εμείς δίνουμε το κύριο βάρος μας στην ύλη και στους ανθρώπους, μας έχει οδηγήσει στην δειλία- φόβο και αυτό θα μας μεταφέρει στην δουλεία, στην σκλαβιά.
Ο Θεός λοιπόν είναι ελευθερία, είναι αγάπη, είναι ενότητα, είναι ασφάλεια, είναι μελωδία.
Κι Εκείνος μας είπε να τα αφήσουμε όλα, μα όλα επάνω του χωρίς φόβο.
Εκείνος μας είπε ότι δεν πειράζει να κάνουμε λάθη και όσες φορές κάνουμε λάθος, χρειάζεται να το αντιληφθούμε και να το αφήσουμε επάνω του για να μας συγχωρήσει.

Η πιο διάσημη εταίρα της αρχαιότητας, ήταν η Λαΐδα η Κορίνθια!




«Όλη η Ελλάδα έλιωνε από πόθο μπροστά 
στην πόρτα της», έγραφε
 ο Ρωμαίος ποιητής, Προπέρτιος.
Έζησε την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου, 
από το 431 π.Χ. μέχρι το 404 π.χ. 
Είχε λεπτό και καλλίγραμμο σώμα, με δύο στήθη «σαν κυδώνια».
Άλλοι την περιγράφουν ως ξανθιά και άλλοι μελαχροινή.
 Ήταν τόσο περιζήτητη, που τολμούσε να ζητάει υπέρογκα ποσά από τους πελάτες της. 
Ο μεγάλος Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης, 
ήταν ένας απ’ τους επίδοξους εραστές της Λαΐδας. 
Όταν, όμως, άκουσε το ποσό που θα έπρεπε να καταθέσει, για να απολαύσει
 μία νύχτα μαζί της, άλλαξε γνώμη και της απάντησε «οὐκ ὠνοῦμαι μυρίων δραχμῶν μεταμέλειαν», δηλαδή «δεν αγοράζω με δέκα χιλιάδες δραχμές κάτι που αργότερα 
θα μετανιώσω». Λόγω της ακρίβειας και της απληστίας της, συνήθιζαν 
να την αποκαλούν «Αξίνη». Φημιζόταν, όχι μόνο για την ομορφιά
 και τον αισθησιασμό της, αλλά και για τη μόρφωση και την καλαισθησία της. 
Πολλοί έλεγαν, ότι μπορεί η Αθήνα να είχε για στολίδι τον Παρθενώνα,
 αλλά στην Κόρινθο μπορούσε κανείς να δει το ανάκτορο
 και τους κήπους της εταίρας Λαΐδας, που ήταν αξεπέραστου κάλλους.
Λέγεται ότι η Λαϊς είχε ενοχληθεί από την αδιαφορία του κυνικού φιλόσοφου Διογένη. 
Αν και ανάμεσα στους θαυμαστές της συγκαταλέγονταν μερικά 
απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα της φιλοσοφίας και των τεχνών, ο Διογένης
 έμενε τελείως ανεπηρέαστος. 
Τότε, η εταίρα αποφάσισε να πειράξει. 
Τον πλησίασε και του πρόσφερε να περάσει μία νύχτα μαζί της, χωρίς χρέωση αρκεί 
η συνεύρεση να γινόταν σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο. 
Ο Διογένης συμφώνησε και πήγε να τη βρει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. 
Η Λαΐς, όμως, δεν βρισκόταν στο δωμάτιο. 
Τη θέση της είχε πάρει μία  υπηρέτριά της.
 Ο Διογένης δεν κατάλαβε τίποτα και πέρασε τη νύχτα με την άγνωστη γυναίκα. 
Την επόμενη μέρα, η Λαΐς τον ενημέρωσε για το περιστατικό 
και τον έκανε «βούκινο» σε όλη την Κόρινθο. 
Η αντίδραση του Διογένη, έβαλε στη θέση της την «άταχτη» εταίρα: 
«Λύχνου σβεσθέντος, πάσα γυνή Λαϊς», 
δηλαδή «Στο σκοτάδι, όλες οι γυναίκες σαν τη Λαΐδα είναι».

*Η Αύρα της Ψυχής και τα Ουράνια Σώματα*



Αφιέρωμα στην δύναμη της Αύρας της Ψυχής !!.  

Πιθανόν φίλοι μου, να μην είναι σε όλους σας γνωστός ο αστεροειδής που ονομάζεται Ψυχή.. γι’ αυτό ανοίγω το σημερινό θέμα μου, ενημερώνοντας σας σχετικά με την επιρροή της Ψυχής, στην ανθρώπινη ψυχή:

Ο αστεροειδής η Ψυχή παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κέντρο του Αστρολογικού Κύκλου, όπου πέραν των άλλων, εκπνέει στον κάθε Αστερισμό ψυχική γαλήνη και αισθηματική πληρότητα !!.

Στην αστρολογία η Ψυχή (Asteroid16 ~ Psyche) είναι ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε επίσημα το 1852, από τον Ιταλό Αστρονόμο Annibale De Gasparis. Βάσιμες πληροφορίες λένε ότι έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για θεωρίες που περιστρέφονταν γύρω από τελετουργίες διαφόρων φυλών, με την πίστη πως θα τους σταλθεί δύναμη από πνεύματα ψυχών. 
Μάλιστα, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι πρόγονοι μας ονόμαζαν Ψυχή το μεγάλο φωτεινό αστέρι, που ως ένας μικρός φωτεινός πλανήτης, κρυβόταν πίσω από την Σελήνη. Σπανίως εμφανιζόταν τις νύχτες.. αλλά κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, όποτε εμφανιζόταν.. τότε, φαίνονταν στον ουρανό απ’ άκρη - σε άκρη της Γής !!.
* Υποστηρίζεται λοιπόν.. ότι αυτό ήταν το Μεγάλο Φωτεινό Αστέρι που οδήγησε τους 3 Μάγους στην φάτνη Του Χριστού !!

Αργότερα, οι Αμερικανοί αστρολόγοι Lehman και Morrison μπήκαν στην διαδικασία να αναλύσουν την επιρροή των αστεροειδών στη ζωή μας. Έτσι διαπίστωσαν ότι η Ψυχή κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των μέντιουμ και όσων διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις.. καθώς και σε άτομα που ασχολούνται με τα θέματα της ψυχής, όπως ψυχολόγοι – ψυχαναλυτές κ.ά. Ωστόσο.. οι ψυχικές έρευνες (παραψυχολογία) μας βεβαιώνει πως ο καθένας από εμάς (μηδενός εξαιρουμένου), κρύβει μέσα του τις δικές του άγνωστες ψυχικές δυνάμεις, έως που κάτι να συμβεί μια μοιραία στιγμή.. και τότε σε ανύποπτο χρόνο να τις ανακαλύψει !!.

Το γεγονός αυτό (η ιδιότητα δηλαδή του αστεροειδή Ψυχή), απασχόλησε αρκετούς διάσημους ερευνητές, οι οποίοι συγκλίνουν μεταξύ τους και επιβεβαιώνουν με στατιστικές έρευνες την επιρροή της στο κέντρο του Αστρικού Κύκλου.. όπου και τροφοδοτεί τον κάθε Αστερισμό με «συναισθηματικά ερεθίσματα». Αυτά τα απορροφούν τα Ζώδια που εκπροσωπούν τους Αστερισμούς.. άρα κατ’ επέκταση, “τρέφουν” τις ψυχές όλων μας !!
Οπότε καταλήγουμε στο σαφές συμπέρασμα, ότι, οι διαφορές πλανητικές επιρροές διαπερνούν την ψυχή μας και όχι το υλικό μας μέρος ''τον υπολογιστή του σώματος μας''.. δηλαδή, τον εγκέφαλο μας.

Ανακαλύψτε την δύναμη της Αύρας της Ψυχής σας !!

’Εχω χρόνο

590_14cad489f7fbefab13b4a11a1e32f253.jpg



Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, σωστά; Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι αγχωτικός, πιεστικός, άλλοτε βοηθός ή γιατρός και σε κάθε περίπτωση αναπόφευκτος. Περνάει από πάνω μας, από δίπλα και μέσα μας, χωρίς να έχουμε καμία επίδραση σε αυτό, αντίθετα είμαστε οι αποδέκτες αυτής της έλευσης. Ίσως για κάποιους σαμάνους ή μοναχούς του Θιβέτ ο χρόνος να είναι κάτι σα πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη. Τόσο απλά. Κι όμορφα θα συμπλήρωνα.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάπου το αιώνιο ρητορικό ερώτημα, «τί θα έκανες αν είχες λίγο χρόνο ζωής». Ακόμα κι αυτό το «λίγο», σχετικό είναι και πάλι. Πώς και ποιος το ορίζει; Αλλά πραγματικά, το έχεις σκεφτεί ποτέ; Αν είχες λίγο χρόνο. ‘Η μάλλον αν δεν είχες χρόνο.

Τί θα έκανες; Τί θα σκεφτόσουν; Τί αισθήματα θα σε κατέκλυζαν;

Σε ποιόν θα έλεγες το τελευταίο «σ’αγαπώ»; Σε ποιόν το τελευταίο «συγγνώμη»; Σε ποιόν θα εκστόμιζες τα χειρότερα λόγια που είπες ποτέ στη ζωή σου και σε ποιόν θα έδινες συγχώρεση; Ποιους δρόμους θα διάλεγες να περπατήσεις για τελευταία φορά και ποιους ανθρώπους να συναντήσεις; Ποια μουσική θα σε συνόδευε ως το τέλος της ζωής όπως την ξέρεις και ποια εικόνα θα έπαιρνες μαζί σου φεύγοντας; Ποιο χάδι θα χάριζες απλόχερα και ποιο χαστούκι θα ξοφλούσες; Θα σπαταλούσες έστω κι ένα λεπτό για να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν;

Όλοι πιστεύουμε πως τον έχουμε στο τσεπάκι. Μα φυσικά, τον χρόνο. Τον χλευάζουμε ενώ θα έπρεπε να τον σεβόμαστε. Τον χρησιμοποιούμε για την ικανοποίηση εφήμερων αναγκών, ενώ θα έπρεπε να του δίνουμε την αξία που θα αποδεικνυόταν μετά το θάνατο μας.

Ο μεσαίωνας της επικοινωνίας





871347-epikoinwnia2015_680_399283_0001K1.jpg



Είμαι παιδί της επικοινωνίας. Αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ακόμη και ο «φτερωτός» αγγελιαφόρος των Θεών Ερμής το επιβεβαιώνει με την έντονή παρουσία του στο προσωπικό μου Ωροσκόπιο, κάτι που ως ένθερμη Αστρολόγος δεν μπορώ να προσπεράσω. Όλοι όσοι με γνωρίζουν γνέφουν το κεφάλι τους καταφατικά καθώς το διαβάζουν, είμαι σίγουρη.

Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου αντι-επικοινωνιακό. Ίσως σε κάποιες στιγμές στην ζωή μου να έχω «βγάλει γλώσσα», να έχω αντιμιλήσει, να έχω βαρεθεί να απαντήσω γιατί δεν έχει νόημα ή δεν βγάζει πουθενά, αλλά όπως και να έχει, η επικοινωνία ήταν, είναι και θα είναι το «φανερό» μυστικό του χαρακτήρα μου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάποια χρόνια πριν επέλεξα να το σπουδάσω κιόλας, κάτι που μου άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τους άλλους απέναντί μου ριζικά και άρχισα να σκέφτομαι πιο συγκεκριμένα, όταν ήθελα να πετύχω τον στόχο μου, λεκτικά.

Ο πρόλογος αυτός δεν έχει στόχο να σας επηρεάσει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επιλέγω να τονίζω το χαρακτηριστικό μου, γιατί θέλω τελικά να αποδείξω πως η σωστή επικοινωνία ανοίγει πόρτες και δεν κλείνει σπίτια, όσο διανοητικό «πάτο» και να έχουμε πιάσει τα τελευταία χρόνια.

Όλοι αυτοί οι επικοινωνιολόγοι ανάμεσά μας δεν χάνουν τον χρόνο τους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν την δουλειά τους μέσα σε έναν πραγματικά χαοτικό επικοινωνιακά κόσμο δεδομένων, όπου το ίντερνετ και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν απαξιώσει τον διάλογο και έχουν ανακηρύξει τα κακοήθη σχόλια σε νικητή, προς μεγάλη κρυφή ή φανερή απογοήτευση όλων.

Ποιος από εμάς δεν έχει δεχθεί σε ανύποπτο χρόνο ειρωνικά, σαρκαστικά, κυνικά, ακόμη και υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο χωρίς να τα έχει προκαλέσει στην πραγματικότητα; Ποιος δεν έχει διαβάσει απαντήσεις που μοιάζουν να γράφτηκαν από ανθρώπους που ζουν σε σπηλιές, βγαλμένους από σκοτεινές εποχές, όπου το κυνήγι των μαγισσών ήταν αυτοσκοπός και αυτοθυσία και η φανταχτερή απαξίωση ανθρώπων που τολμούν να πουν την γνώμη τους, χόμπι.

Ναι, τρομάζω μπροστά στο μυαλό αυτών των ανθρώπων εν έτει 2016. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο εγκέφαλός μου. Τα γραπτά μένουν, δεν τα παίρνει ο αέρας, δεν τα σβήνει ο καιρός ούτε το ίντερνετ. Είναι μια βάση δεδομένων που ενθυμείται, που καταγράφει τα πάντα, που έχει «μηχανάκια» και τρέχουν στο πίσω της μέρος, οι αθέατες στατιστικές που ορίζουν τι θέλουμε να φάμε σήμερα, τι αυτοκίνητο ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε, τι παλτό θα ψωνίσουμε και ποια κρυφή επιθυμία έχουμε.

Παλιές και νέες πλάνες



lkjiojio.jpg

Παλιές και νέες πλάνες

Δεν ξέρω τι λένε οι πολλοί αλλά εγώ τις αγαπώ τις παλιές πλάνες μου.

Ταιριάζουν στο χέρι μου, έχουν σημάδια από πεσίματα ή συγκρούσεις, ίχνη από τις πολλές δουλειές που έχω κάνει χρησιμοποιώντας τες και χαίρομαι να τις θεωρώ κομμάτι της ζωής μου.

Ξεχνάω τα λάθη που έκανα μ’ αυτές, πλανίζοντας υπερβολικά κάποια ξύλα, όπως ξεχνάω και τις φορές που δείλιασα και χρειάστηκε να ξαναπλανίσω μερικά.

Πολλές φορές έβγαλα τη λεπίδα τους για να την ακονίσω, να μπορεί να κόβει ξανά όσο και όπως θέλω.

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν αγαπάω τις παλιές μου πλάνες, έχω κατά καιρούς υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αποκτήσω και νέες.

Η νέα πλάνη σου δίνει τη χαρά του καινούριου, είναι λαμπερές και άφθαρτες ακόμη.

Σε ενθουσιάζουν και σου προκαλούν σφοδρή επιθυμία να καταπιαστείς με νέα, μεγαλόπνοα έργα.

Να σχεδιάσεις, να μελετήσεις, να προδιαγράψεις, να υλοποιήσεις.

Αλλά, όπως και να το κάνεις, παλιές ή νέες, οι πλάνες δεν είναι τίποτα περισσότερο από πλάνες.

Μόνο να πλανίζεις μπορείς μ’ αυτές.

Πώς μας επηρεάζουν πράγματα που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.

MUSIC-VIVLIA-CINEMA-DRIVAS-TO-PRESENCE-THS-EIMY-CANDY

Η Εϊμυ Κάντυ, κοινωνική ψυχολόγος, εκπόνησε ένα έργο που είναι πραγματικά χρήσιμο. Πώς δηλαδή μας επηρεάζουν πράγματα που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν γύρω μας.
Ποιό είναι το θέμα του βιβλίου;
Η Έϊμυ Κάντυ, μελετά εδώ και χρόνια τη στάση του σώματος. Πώς αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας και πώς αλληλεπιδρά με τη νοοτροπία και τον ψυχισμό μας. Η λεγόμενη «γλώσσα του σώματος», είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή που νομίζαμε. Άλλωστε, σώμα και ψυχή, συνεργάζονται καθημερινά σε κάθε δραστηριότητα στην οποία αναλωνόμαστε. Aπό τη διαπραγμάτευσή μας σε ζητήματα που αφορούν το επάγγελμά μας και την παρουσίαση μιας ιδέας ενώπιον αρκετών ανθρώπων, μέχρι και την επίλυση των διαφορών μας σε προσωπικό επίπεδο ή τις συζητήσεις μας που αφορούν την έκφραση συναισθημάτων μας, η αλληλεπίδραση αυτοπεποίθησης και γλώσσας του σώματος, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Oι «σωματικές» αρετές που είναι…ψυχικές.
Από τις ομιλίες του ΤΕDx, εκείνη της Έϊμυ Κάντυ, είναι δεύτερη σε views (Your Body Shapes Who You Are). Μεταξύ άλλων, η Κάντυ υποστηρίζει πως πρέπει να ζητάμε (και να δίνουμε βέβαια) σεβασμό από τους άλλους, να έχουμε τη δυνατότητα να τους εμπνέουμε το σεβασμό, να έχουμε χτίσει μια αληθινή εικόνα για τον εαυτό μας την οποία να τη θεωρούμε καλή (αυτοπεποίθηση). Όλα αυτά, αντανακλούν στο σώμα και στον ψυχισμό μας. Τελικά, το σώμα μας, υπακούει σε αυτό που επιθυμεί ο ψυχισμός μας. Τι ζητάει ο ψυχισμός μας; Την υγεία και την πραγματική δύναμη. Χαρακτηριστικά, λέει αναφορικά με την αλληλεπίδραση σώματος και ψυχής που αναφέραμε παραπάνω: «όταν νιώθεις δυνατός, το σώμα σου απλώνεται, στέκεσαι σε στάσεις έκτασης αυτού και όταν το σώμα σου εκτείνεται, πάλι νιώθεις δυνατός». Διπλή συνεπαγωγή δηλαδή!
Αποδεικνύεται η αυτοπεποίθηση επιστημονικά;
Βεβαίως και αποδεικνύεται. Οι έρευνες γύρω από το ζήτημα, έχουν ξεκάθαρα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να κάθονται «μαζεμένοι» και να κάθονται σε «στάσεις συρρίκνωσης» της έκτασης του σώματός τους και απεναντίας, συνηθίζουν να κάθονται σε στάσεις έκτασης αυτού, παρουσιάζουν αύξηση 19% της τεστοστερόνης ενώ ταυτόχρονα, μειώνουν την παραγωγή κορτιζόλης (υπεύθυνη για το άγχος) κατά 25%. Η κορτιζόλη (το άγχος και η ανησυχία δηλαδή) θα μειώνει συνέχεια την αυτοπεποίθηση, καθώς μεγαλώνει το αίσθημα ευαλωσίας. Η ευαλωσία, είναι αδυναμία και ειδικά σε ζητήματα που μας απασχολούν, θα πληρωθεί ακριβά καθώς στηριζόμαστε στο έλεος των προθέσεων των άλλων.
Ενθουσιασμός, η «μαγική» λύση.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα μέσα στο σπίτι σύμφωνα με τη NASA.

PETS-FYSH-MARKOYLIDAKH-FYTA-POY-KATHARIZOYN-TON-AERA

Ήξερες ότι υπάρχει μία ποικιλία τοξικών χημικών ουσιών που κρύβονται στο σπίτι σου και δεν είναι εύκολο να τις ξεφορτωθείς; Πρόκειται για χημικές ενώσεις που εκπέμπονται σε χαμηλά επίπεδα από μία ποικιλία οικιακών οικοδομικών προϊόντων και επίπλων και ενοχοποιούνται για καρκίνο στον άνθρωπο, κρίσεις άσθματος και αλλεργικές αντιδράσεις, όταν υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, εκπέμπονται από σόμπες φυσικού αερίου, κόλλες, χαλιά, δάπεδα, στεγανωτικά, χρώματα, βερνίκια επίπλων και ρούχα.
Τί μπορείς να κάνεις; Να φιλτράρεις τον αέρα του σπιτιού σου με κάποια από τα φυτά που έχει ανακαλύψει η ΝΑΣΑ ότι καθαρίζουν τον αέρα από αυτές τις βλαβερές ουσίες.
  1. Σπαθίφυλλο
Στη δεκαετία του 1980, η NASΑ ανακάλυψε ότι το σπαθίφυλλο απορροφά το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, και πολλά άλλα βλαβερά χημικά, όπως το ξυλόλιο κι αμμωνία Για να μεγιστοποιηθεί η απορρόφηση πρέπει να κρατήσεις το φύλλωμα χωρίς σκόνη. Διατήρησέ το σε χώμα από τον κήπο και, για να έχεις ανθοφορία, χρειάζεται φως.
  1. Δράκαινα
Εξαλείφει: φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο. Κράτησε το χώμα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Όσον αφορά το φως, μπορεί να προσαρμοστεί και στη σκιά άλλο και στο αρκετό φως.
  1. Ζέρμπερα
Αυτό το φωτεινό, πλούσιο σε άνθη φυτό είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση τριχλωροαιθυλένιου. Είναι επίσης, καλό για το φιλτράρισμα του βενζολίου που προέρχεται από μελάνια.  Πρέπει να έχει καλά στραγγιζόμενο χώμα. Χρειάζεται ψέκασμα 2 φορές τη βδομάδα κι άπλετο φως.

Έχεις τρόπους όταν συζητάς; 10 λάθη που κάνουμε σε μία συζήτηση.

EPITYXIA-PARASKEYOYDH-EXEIS-TROPOYS-OTAN-SYZHTAS

Γιατί είναι τόσο αγενής; Είναι μία πολύ συχνή ερώτηση για εκείνους που δεν σέβονται ποτέ τα πλαίσια μίας συζήτησης. Μία συζήτηση έχει όρια και κανόνες. Οφείλεις να γνωρίζεις πότε και εάν θα πρέπει να μιλήσεις, να μην διακόπτεις πολύ συχνά τον συνομιλητή σου και το κυριότερο να μην αγνοείς τον άλλον, κοιτάζοντας το κινητό σου. Ακόμη και αν η συζήτηση που εκτυλίσσεται δεν αφορά τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα πρέπει να μάθεις να ακούς, κυρίως ως ένδειξη σεβασμού. Παρόλα αυτά, είναι ανθρώπινο το να κάνεις άθελά σου κάποιες φορές λάθη σε μία συζήτηση.
  1. Δείχνεις τελείως αδιάφορος σε αυτά που λέει ο συνομιλητής σου
Συχνά, το να μείνεις προσηλωμένη σε αυτό που ακούς απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά αν το μυαλό σου τρέχει σε άλλες σκέψεις κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης. Απλά προσπάθησε για ένα λεπτό να μην σκεφτείς τι θα κάνεις μετά ή τι πρέπει να ψωνίσεις και επικεντρώσου σε αυτό που γίνεται τώρα. Μην ξεχνάς ότι, το να μπορείς να ακούς σωστά τον άλλον είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα. Με το να χασμουριέσαι και να κοιτάς αλλού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φέρεις σε πολύ δύσκολη θέση τον συνομιλητή σου. Σκέψου τι δεν θα ήθελες να σου κάνουν όταν εσύ μιλάς και άρχισε να το εφαρμόζεις ως προς τους άλλους.
  1. Κοιτάς πολύ συχνά το κινητό σου 
Σχεδόν ο καθένας από εμάς, έχει διαπράξει αυτή την τόσο απρεπή χειρονομία. Μπορεί εσύ εκείνη την ώρα να σκέφτεσαι ότι με λίγα λεπτά κοιτάγματος στο κινητό σου δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, παρόλα αυτά ο συνομιλητής σου το εκλαμβάνει ως κάτι εντελώς αγενέστατο και εκνευριστικό. Είναι πλέον συνήθεια το να κοιτάς το κινητό σου ανά πέντε δευτερόλεπτα προσπάθησε όμως όταν κάνεις μία συζήτηση να το βάλεις απλά στην τσάντα σου. Σε περίπτωση που περιμένεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα ενημέρωσε αυτούς που έχεις απέναντί σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το εκλάβουν ως μία πολύ ευγενική χειρονομία.
  1. Μιλάς με γεμάτο στόμα
Μία από τις χειρότερες συνήθειες είναι το να προσπαθείς να μιλήσεις με ανοιχτό στόμα. Συμβαίνει πολλές φορές, κυρίως στα καλέσματα και στα διάφορα γιορτινά τραπέζια. Αυτή η συνήθεια παύει να δικαιολογείται από τη στιγμή που δεν είσαι πλέον μικρό παιδί. Όσο και να βιάζεσαι να πεις κάτι, τελείωσε πρώτα την μπουκιά που πρόκειται να φας και στη συνέχεια πες αυτό που θέλεις.Έτσι όχι μόνο θα δείξεις ότι σέβεσαι τους γύρω σου αλλά και ότι ακολουθείς τους κανόνες του savoir vivre ενός τραπεζιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα