Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το καλύτερο φαγητό του Έλληνα!

Το καλύτερο φαγητό του Έλληνα!
Το Φαγητάκι του φτωχού
Μετά χαράς διαπιστώνω ότι το άλλοτε εθνικό φαγητό επιστρέφει στις δόξες του.
Αναφέρομαι, φυσικά, στα όσπρια και, κυρίως, στα φασόλια. Χιλιάδες Έλληνες επέζησαν στην κατοχή με φασόλια, μπομπότα και πατάτα. Τα φασόλια, όπως εξάλλου και όλα τα υπόλοιπα όσπρια, κατηγορούνται, συχνά, ότι προκαλούν δυσπεψία, φουσκώματα και, κυρίως, αέρια. Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλα τα όσπρια από τη φύση τους θεωρούνται μια σύνθετη τροφή, καθώς περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό άμυλο (υδατάνθρακες) αλλά και πρωτεΐνες. Και όπως, ήδη, έχω αναφέρει στο άρθρο περί συνδυασμού τροφίμων,άμυλα και πρωτεΐνες δε συνδυάζονται ιδανικά στο ίδιο γεύμα. Να, όμως, μια εξαίρεση του κανόνα. Τα όσπρια, λοιπόν, είναι χορταστικά από μόνα τους, ακριβώς για το λόγο της πολυσύνθετης σύστασής τους. Γι' αυτό και όσοι εργάζονται χειρωνακτικά ή στην ύπαιθρο δείχνουν μια σαφή προτίμηση σε όλα τα όσπρια, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η φασολάδα τους «πιάνει» και τους «κρατάει». Τους χορταίνει, δηλαδή, για πολλές ώρες. Ομολογώ, όμως, ότι τα όσπρια προκαλούν πολύ συχνά δυσπεψία και, ιδιαίτερα, αέρια. Και γι' αυτό το λόγο, όποιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το στομάχι του θα πρέπει να τα αποφεύγει, τουλάχιστον για τους 3 (τρεις) πρώτους μήνες της θεραπείας. Στην πορεία θα πρέπει να τα εισάγει σταδιακά και σε μικρές ποσότητες, ακολουθώντας πάντα τις πολύ σημαντικές οδηγίες που ακολουθούν.
Από την εμπειρία μου έχω καταλήξει σε αρκετές διαπιστώσεις, οι οποίες αποτελούν τις κυριότερες αιτίες, εξαιτίας των οποίων, τα όσπρια προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα.

Από την τέταρτη στην πέμπτη διάσταση


Η νόηση - το νοητικό πεδίο - σχετίζεται με ένα μυστηριακό τρόπο με τον κόσμο του μονοδιάστατου σύμπαντος. Η νόηση εκτελεί τις λειτουργίες ανάλυσης, επεξεργασίας και σύνθεσης με σκοπό να κάνει αντιληπτό στην συνείδηση αν κάτι είναι αλήθεια ή όχι. Η μη εξελιγμένη νόηση του μέσου ανθρώπου διακρίνεται από μονολιθικότητα και μονοδιαστατικότητα. Μια τέτοια κρίση της νόησης του απλού ανθρώπου αληθεύει μεν, αλλά πρέπει να μην βιαστούμε να ακολουθήσουμε την συνήθη υποτίμηση της μονοδιαστατικότητας και οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα για την φύση του μονοδιάστατου σύμπαντος. Είναι δε, άλλο η συνείδηση του μονοδιάστατου κόσμου και άλλο το να λειτουργούμε στο τρισδιάστατο σύμπαν μονοδιάστατα.

Είναι γεγονός ότι το φυσικό μας σώμα είναι πάρα πολύ εξελιγμένο και τελειοποιημένο λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του και της τεράστιας εμπειρίας του. Επίσης καλά οργανωμένο και εξελιγμένο είναι το σώμα του πεδίου που συμμετέχουμε με τη θυμική μας πλευρά, τα συναισθήματα και τις επιθυμητικές λειτουργίες μας. Η νόηση όμως της ανθρωπότητας στην παρούσα φάση εξέλιξης δεν είναι ακόμα οργανωμένη, και το αντίστοιχο νοητικό σώμα είναι στους περισσότερους ανθρώπους σε υποτυπώδη, σε εμβρυακή φάση. 

Αυτό που απαιτείται λοιπόν δεν είναι η κατάργηση και η αντίθεση στον κόσμο της νόησης μόνο και μόνο επειδή κάποιοι λειτουργούν εκεί με λάθος τρόπο. Αν κάποιοι λειτουργούν με λάθος τρόπο την νόηση τους, γι’ αυτό δεν ευθύνεται φυσικά η νόηση. Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να μάθουμε να σκεφτόμαστε και όχι να δραπετεύουμε προς χώρους διαφορετικούς από την νόηση επειδή αυτό μας φαίνεται σαν λύση. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την νόηση, αλλά να αποκτήσουμε και να οργανώσουμε τη νόηση μας. 

Αν αυτό δεν γίνει, ο άνθρωπος πέφτει στον αυτοματισμό, την θυμικότητα, τον συναισθηματισμό και ακόμα και η διαισθητικότητα θα λειτουργεί από κατώτερα κίνητρα, ορμώμενη και επηρεαζόμενη-κατευθυνόμενη από την θυμική απάτη και την ενστικτώδη όψη. Πρέπει λοιπόν πρώτα να φθάσει κάποιος να διακρίνει και να εφαρμόζει αυτά που αντιλαμβάνεται κατά τον προβληματισμό του για το τι είναι αληθινό και τι όχι, και ύστερα να επιχειρήσει να διευρυνθεί ερχόμενος σε επαφή με το ουσιαστικό κέντρο της συνείδησης. Αν δεν αποκτηθεί ο ορθός λόγος και η ζωή δεν είναι σύμφωνη με τα πορίσματα του αληθινά ορθού λόγου, ο άνθρωπος δεν είναι ακόμα έτοιμος να προχωρήσει. Αν κάποιος δεν ασκήσει τη νόηση του στον διαρκή αγώνα του τι είναι αληθινό και τι όχι και η άμεση επιλογή και  εφαρμογή αυτού που βρέθηκε ως αληθινό, ε τότε δεν κάνει άλλο από το να παλινδρομεί, να πισωγυρίζει στο βόλεμα του γνωστού θυμικού τρόπου.

Γανυμήδης και Υδροχόος


Η μυθολογία είναι μια ανώτατου επιπέδου επιστημονική καταγραφή, που περιέχει μεν όλους τους κόσμους, αλλά το συνειδησιακό της επίκεντρο είναι ο κόσμος της ψυχής και ο θείος κόσμος.
Γι' αυτό πρέπει όταν την προσεγγίζουμε και την μελετάμε, να προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, να ανάγουμε, να ερμηνεύουμε και να κατανοούμε τα γεγονότα που καταγράφονται επί του θεϊκού επιπέδου.

Αυτό σημαίνει πρώτα ότι πρέπει να έχουμε αντιληφθεί την ύπαρξη αυτού του θείου κόσμου και να έχουμε έστω μία ελάχιστη αντίληψη του τι είναι, ή «προς τα που βρίσκεται». Διότι αν επιχειρήσουμε να μεταγλωττίσουμε την μυθολογία σε όρους της κατώτερης θνητής ζωής της προσωπικότητας των ανθρώπων, θα καταλήξουμε σε μία διαστροφική υποβάθμιση της, όπως συνήθως είναι ο κατώτερος κόσμος της προσωπικότητας των ανθρώπων. Ένα παράδειγμα τέτοιο είναι ο μύθος του Γανυμήδη. Δεν θα χρειαστεί νομίζω να κάνουμε μια ογκώδη αναφορά. Η κατανόηση της Θείας Μηχανικής που ενυπάρχει στην Ελληνική γλώσσα και περιέχεται στα ονόματα των πραγμάτων θα είναι αρκετή να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε το θέμα αυτό.

Το όνομα <Γανυμήδης> προέρχεται από την σύνθεση παραγώγων των ρημάτων «γάνυμαι» και «μήδομαι». Το <γάνυμαι> σημαίνει λαμπρύνω, είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος από καρδιάς. Το <μήδομαι> σημαίνει σχεδιάζω, έχω κατά νου, είμαι ευσυνείδητος, επιλύω (κάποιο πρόβλημα), αλλά και μηχανεύομαι, εφευρίσκω, δρω δεξιοτεχνικά, κλπ. Το ρήμα <μήδομαι> κατά συνέπεια αναφέρεται σε λειτουργίες της νόησης, ενώ το <γάνυμαι> αναφέρεται στην συνειδησιακή λειτουργία της καρδιάς. Ο Γανυμήδης λοιπόν, είναι αυτός που έχει συνθέσει τον νου με την καρδιά του και αυτό δεν έχει προσεχθεί καθόλου και δεν έχει γίνει κατανοητό από την μεγάλη πλειοψηφία των μελετητών της μυθολογίας μας. Βέβαια είναι ένας ωραιότατος νέος αυτός που έχει ενώσει την καρδιά με τον νου, όπως αναφέρεται για τον Γανυμήδη και μπορεί νομίζω να το φανταστεί τουλάχιστον αυτό το πολύ επιθυμητό επίπεδο συνείδησης, όποιος ασχολείται έστω λίγο με την εσωτερική αναζήτηση.

Πολύπαθη Λογική


Πολύπαθη Λογική
Εύκολα ανακαλύπτεις τον χαζό
ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (και τ’ ανάποδο) βάζει τα πράματα στην θέση τους και κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
Αυτό θεωρώ πως είναι ένα κύριο γνώρισμα-χαρακτηριστικό των ανθρώπινων έλλογων όντων. Μα δυστυχώς δεν είναι έτσι. Αυτή η ίδια η Παρατήρηση του Ολοφάνερου και η Διάκριση δείχνουν, πέραν πάσης αμφισβήτησης ή αμφιβολίας, πως τα έλλογα (κατ ευφημισμό) όντα, ελάχιστα χρησιμοποιούν την πολύπαθη λογική τους ικανότητα, όταν απαιτείται να λύσουν λογικά προβλήματα.
Διαβάζοντας το άρθρο του James Stevenson, παίρνουμε μια ιδέα περί του θέματος.
[Ας δούμε μία απλή ερώτηση μαθηματικών. Μία ρακέτα και ένα μπαλάκι κοστίζουν ένα ευρώ και δέκα λεπτά. Η ρακέτα κοστίζει ένα ευρώ περισσότερο από το μπαλάκι. Πόσο κοστίζει το μπαλάκι; Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων απαντά με σιγουριά και γρήγορα ότι το μπαλάκι κοστίζει 10 λεπτά. Η απάντηση είναι προφανώς λάθος. Η σωστή απάντηση είναι ότι το μπαλάκι κοστίζει 5 λεπτά και η ρακέτα, 1 ευρώ και 5 λεπτά.
Για περισσότερες από 5 δεκαετίες, ο Daniel Kahneman, υποψήφιος για Nobel και καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Princeton έκανε τέτοιες ερωτήσεις και αναλύει τις απαντήσεις που δίνουμε σε αυτές. Τα αφοπλιστικά απλά του πειράματα έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την σκέψη. Ενώ οι φιλόσοφοι, οικονομολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες θεωρούσαν για πολλούς αιώνες ότι οι άνθρωποι βασίζονται στη λογική, επιστήμονες όπως ο Kahneman, o Amos Tversky και άλλοι, έχουν αποδείξει ότι δεν είμαστε τόσο λογικοί όσο πιστεύαμε.

Ο εγωισμός και η ανισότητα συνδέονται με την εξωτερική ομορφιά;



beautiful couple large
Όσο πιο όμορφος είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να έχει απόψεις που προωθούν τον εγωισμό και την ανισότητα. Αλλά και οι άλλοι γύρω του τείνουν να τον θεωρούν πιο εγωιστή και επιρρεπή στον ανταγωνισμό και την ανισότητα, άσχετα με το τι πραγματικά πιστεύει ο ίδιος, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ του Λονδίνου που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας Evolutionary Psychology, μελέτησαν 125 άτομα και των δύο φύλων.

Γιατί οι άνδρες τρώνε πιο γρήγορα από τις γυναίκες


men and women eat differently
Οι άνδρες τρώνε με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με τις γυναίκες, σε σημείο που «καταβροχθίζουν» το γεύμα τους σε λίγα μόλις λεπτά, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Physiology and Behaviour.
Ερευνητές από την Κορέα έρχονται να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό: πολύ απλά οι άνδρες και οι γυναίκες μασάνε με διαφορετικό τρόπο τις τροφές τους. Όπως αναφέρουν, οι άνδρες λαμβάνουν μεγαλύτερες μπουκιές, που σημαίνει ότι τελειώνουν πιο γρήγορα το γεύμα τους, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Mail Online, οι ερευνητές στρατολόγησαν 24 άνδρες και 24 γυναίκες από το Πανεπιστήμιο Semyung στη Νότια Κορέα, και επεξεργάστηκαν το μέγεθος των μπουκιών και το συνολικό χρόνο που μασάνε τα δύο φύλα τις τροφές τους.

Σκόπια: Η «βόμβα Ζάεφ», τελικά, πυροδοτήθηκε


Φεβρουάριος 9, 2015. βίντεο.

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Σκόπια.

Ο  Ζόραν Ζάεφ,  πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της FYROMSDSM,  ξεκίνησε την «έκρηξή του», που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν «Βόμβα Ζάεφ» μια μεταφορική έννοια για τις φερόμενες παραβιάσεις της κυβέρνησης της FYROM.


Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του SDSM,  στην πόλη των Σκοπίων, ο Ζάεφ, επιτέλους, αποκάλυψε , ως καθήκον του προς τον πολίτη, μια σειρά από περιπτώσεις, προφανώς, παράνομων ηχογραφήσεων επικοινωνιών, μιας πληθώρας  ανθρώπων από την πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική ζωή της FYROM,  συμπεριλαμβανομένων,  τον σημερινό πρόεδρο του VMRONP (Λαϊκό Κόμμα), Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, τον εμφανώς υπέρ του VMRO-DPMNE, συντάκτη και δημοσιογράφο, Ντράγκαν Πάβλοβιτς-Λάτας, όπως, επίσης,  τον επικεφαλής της σχισματικής, λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και έναν αριθμό άλλων προσώπων.

Πόση πρωτεΐνη φάγατε σήμερα;


Θεμέλιος λίθος στο χτίσιμο γερών οστών έχουν οι πρωτεΐνες οι οποίες γεμίζουν με περισσότερη δύναμη τους μύες ενώ κρατούν την καρδιά γερή,ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ μειώνουν και την πίεση.
Ποια τρόφιμα περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης;
Φάτε γιαούρτι το οποίο έχει υπολογισθεί ότι κεσεδάκι μπορεί να έχει μέχρι και 18-20 γραμμάρια πρωτεΐνης.
 
Μην αφήνετε εκτός από την διατροφή σας τα φασόλια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι  ονομάζονται και το κρέας του λαού αφού όσο και αν τα περιφρονείτε καλό είναι να γνωρίζετε ότι περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνη.
Ενδεικτικό είναι ότι ένα μπώλ με φασόλια περιέχει 29 γραμμάρια πρωτεΐνης  περισσότερο από μια μπριζόλα

Πώς μπορούμε να ψυχολογούμε τους γύρω μας

anapnoes.gr : body language Πώς μπορούμε να ψυχολογούμε τους γύρω μας
Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να είχατε την μαγική δύναμη να διαβάζετε το μυαλό των άλλων; Όσο και αν δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι έχουμε πέσει κι εμείς σε αυτήν την παγίδα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μια από τις σοφότερες συμβουλές που έχουμε ακούσει ποτέ λέει να προσέχεις τι εύχεσαι. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα θέλαμε να ξέρουμε τι ακριβώς σκέφτεται ο (εκάστοτε) άλλος για εμάς. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, και έχοντας την επίγνωση ότι, ευτυχώς, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι άλλοι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικούς ασφαλείς τρόπους να «μαντεύετε» την σκέψη των γύρω σας, διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματος –η οποία λέει πολλά, και ελέγχεται δύσκολα, ακόμα και από αυτούς που ξέρουν να τη διαβάζουν.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ.."




....Κάποτε άκουσα να λένε πως η Εσωτέρα Μύηση 
διαρκεί περίπου 7 χρόνια..
 
Οι δυνατές αλλαγές ας πούμε…
Ύστερα από κάποιον άλλο άκουσα 
πως διαρκεί 9 χρόνια..


~Τον Αύγουστο του 2015 θα μετρήσω μια Δεκαετία στο μονοπάτι αυτό, 
της Εσωτέρας_Μύησης.


…ακόμα πάει, 
ποτέ δεν τελειώνει..
Ο πόνος και οι Εσωτερικές μάχες εργάζονται ασταμάτητα σε καθημερινό επίπεδο!

~Το μόνο που αλλάζει τελικά είναι το μέγεθος της Πίστης, 
στο σκοπό,
"στο Φως το της γνώσης,
 
την Αγάπη".
~Και η πίστη φέρνει τη δύναμη της υπομονής και της διάκρισης, 
της εγκράτειας και της ισορροπίας.


…κι έτσι περνά ο καιρός, 
ο πόνος,
 
ο φόβος,
 
η χαρά,
 
το γέλιο και το κλάμα,
 
φεύγουν όλα μέχρι να πεις Κύμινο..

Οι άμυνες της ψυχής.


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Άλλα λέμε, άλλα εννοούμε, άλλα καταλαβαίνει ο συνομιλητής μας και αντιδρά σύμφωνα με εκείνα που εκείνος γνωρίζει. Σχεδόν μοιάζει να μην μας ακούει εμμένοντας στις δικές του αλήθειες.

Πράγματι είναι παράξενο το πώς καταφέρνουμε και συνεννοούμεθα μεταξύ μας. Βεβαίως αυτή η συνεννόηση δεν ξεπερνά το ‘’περίπου’’ μα τη δουλειά μας δείχνουμε να την κάνουμε. Μοιάζουμε συνηθισμένοι.

Για αυτό και οι παρεξηγήσεις.

Όλες οι παρανοήσεις επίσης… Επιφανειακές και βαθύτερες. Ας δούμε δύο παραδείγματα.
Η γυναίκα στέκει στη κουζίνα απορροφημένη στη νέα της συνταγή. Η προηγούμενη που είχε διαβάσει και είχε εκτελέσει μια μέρα πριν, πέτυχε ή απέτυχε. Η ίδια -βαθιά της- καθόλου δεν νοιάζεται ασχέτως τι λέει. Το χρέος της η συνταγή το επιτέλεσε στο έπακρο. Το μυαλό της γυναίκας έμεινε έξω από τα χρονίζοντα προβλήματά της, από όλα εκείνα που δεν κατάφερε επιτυχώς να απωθήσει. Εξακολουθεί επισταμένως να καταπιάνεται με εκείνο που λέει ότι της αρέσει ίσως γιατί εξυπηρετεί και όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Άλλοθι.

‘’Μετάθεση’’ λέγεται η πράξη της στη Φροϋδική ψυχολογία και είναι μια από τις πολλές –άμυνες- που υπάρχουν –και λειτουργούν ασυνηδείτως- για την αντιμετώπιση του άγχους το οποίο προέρχεται από τις ενορμήσεις που εδρεύουν στο ασυνείδητο και βαδίζουν έχοντας προσπεράσει το υπερεγώ (στο οποίο βρίσκονται όλοι οι νόμοι-απαγορεύσεις της κοινωνίας) προς το συνειδητό. Απλά δεν το καταλαβαίνει, δεν νοιάζεται, δεν γνωρίζει. Αμύνεται. 

Η αλήθεια πίσω από τις λέξεις.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Μία όψη ενός προσώπου άλλες τόσες. 

Μία κατάφαση δίχως λόγια, μια στάση του σώματος, το πετάρισμα του ενός ματιού, καταφέρνουν από μόνα τους να αποδώσουν όλα εκείνα που θα χρειαζόταν διαλέξεις για να αποδειχθούν και πάλι θα άφηναν στο τέλος κάποιες λεπτές υποψίες για λάθος κατανόηση.

Μιλάω όπως θα έχετε καταλάβει για εκείνη τη στάση του σώματος η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Αυθορμητισμό και ειλικρίνεια…

Όσο και εάν προσπαθήσει κανείς δεν θα καταφέρει ποτέ να αποδώσει στα μάτια τον πόνο του αποχωρισμού των ερωτευμένων, ομοίως και τη χαρά στο πρόσωπο της μάνας για το παιδί της, εάν δεν βιώνει το -ανάλογο- συναίσθημα.

Το σώμα έχει τον τρόπο του και το ασυναίσθητο τον δικό του να κεντρίζει το συνειδητό. Όλα ωραία...

Υπάρχουν χίλιες περιπτώσεις όπου τα λόγια παραμένουν ανίκανα να μας πείσουν για την αλήθεια του συνομιλητή. Υπάρχουν άλλες τόσες ‘’αδικαιολόγητες’’ υποψίες που ωρύονται ‘’όχι’’, όταν τα πάντα ομολογούν ‘’ναι’’.

Το ασυνείδητο σπανίως λαθεύει καθώς έχει την ικανότητα (της οποίας τον τρόπο, μας κρατάει κρυφό) να αντιλαμβάνεται πριν από εμάς -και λέγοντας ‘εμάς’’ εννοώ ασφαλώς το ΕΓΩ μας  το ταιριαστό σύνολο στην κάθε περίπτωση. Σώμα, έκφραση, λόγια. 

Ιθαγένεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ πριονίζει το κλαδί που κάθεται...(ΑΝΕΛ πόση ζωή λέτε έχετε ακόμη; Για κοιτάξτε προς ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ)


 
 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Κάποτε, πριν πολύ λίγα χρόνια, κάποιοι (συν)υπέγραψαν για το πρώτο Μνημόνιο.
Ήταν ένα μικρό κόμμα που στήριζε την κυβέρνηση του Μνημονίου.
Τα μέτρα θα πέρναγαν ούτως ή άλλως.
Αλλά θέλησαν (ποιός ξέρει για ποιόν λόγο) να προσμετρηθούν και οι δικές τους ψήφοι.
Έκτοτε, το κόμμα αυτό καταβαραθρώθηκε.
Γκρεμίστηκε...χάθηκε...
Όταν τους το χτυπούσαν ξανά και ξανά, "πως διαννοήθηκαν να υπερψηφίσουν το μνημόνιο", η απάντησή τους ήταν:
«...μα δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, το πρώτο άρθρο μόνον ψηφίσαμε για να πάρουμε τα λεφτά»...
Τόσο ηλίθια δικαιολογία ξεστομίζεται μόνον όταν θεωρείς τον άλλον απέναντί σου ΠΟΛΥ ηλίθιο...
Η δικαιολογία δεν έπεισε βεβαίως ποτέ κανέναν.
Όλοι ένοιωθαν πως κάποιοι υποτιμούσαν την νοημοσύνη τους.
Και φυσικά, το πλήρωσαν ακριβά αυτοί οι κάποιοι.
Εξαφανίστηκαν από την πολιτική σκηνή.
Μετά ακολούθησε ένα άλλο μικρό κόμμα που φιλοδόξησε να «μπλέξει» με τους «μεγάλους».
Για να τους «ελέγξει» δήθεν.
Τάχαμου;
Ποιός ξέρει;
Μπορεί όντως να πίστευαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν...έστω κι αν κι αυτό ακούγεται εξίσου ηλίθιο και αφελές...
Γεγονός είναι πως κι αυτοί χρησιμοποίησαν τέτοιες γελοίες δικαιολογίες, από την «ανάποδη» όμως.
Από την πλευρά της αριστεράς.
Το πλήρωσαν κι αυτοί.
Εξαφανίστηκαν παρομοίως με τους προηγούμενους.
Οι σημερινοί επίδοξοι «διάδοχοί» τους πάνε να κάνουν τα ίδια «λάθη».
Θεωρούν άραγε πως η «κοινωνική τους βάση» τρώει «κουτόχορτο»;
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ξεκάθαρα πως θα περάσει ο εγκληματικός για την Εθνική Ασφάλεια νόμος περί απόδοσης ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες.
Η στάση του μικρού εταίρου τους, των ΑΝΕΛ είναι η εξής:
«Αποτελεί κόκκινη γραμμή για μας, δεν το ψηφίζουμε»...
Ε, και;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ: Το ομολόγησε και ο Άδωνις! Το έλλειμμα ήταν 10% και το πήγαν στο 15,7%!!

Μέχρι και ο Άδωνις παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 10% αλλά η ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου το έφτασε στο 15,7% !!! 

Έπεσε και ο τελευταίος υπερασπιστής της "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης!

Η εξεταστική θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΣΕ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ 112 ΧΡΟΝΙΑ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Θυμώνω πολύ όταν ακούω τη φράση «...θα χιονίσει ακόμη και στην Αθήνα». Λες και η Αθήνα βρίσκεται στην Κεντρική Αφρική. Μπορεί η ελληνική πρωτεύουσα να είναι της γης το δακτυλίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άχιονη.
Η ιστορία αναφέρει ότι από το 1900 μέχρι το 2012 στην Αθήνα είχε 500 μέρες χιονόπτωσης, δηλαδή 4,5 μέρες το χρόνο κατά μέσο όρο. Μάλιστα, το χειμώνα 1991-1992 σημειώθηκαν 19 μέρες χιονόπτωσης, 13 το 1929 και 12 μέρες το 1983 και το 1911.

Η μαγική λέξη


Πάμε ένα μαγικό ταξίδι. Αν σου έλεγα πως όλα όσα βιώνεις δεν ήταν στον δρόμο σου να τα βιώσεις. Αν σου έλεγα πως το κάρμα, πεπρωμένο «ανοίγει» μετά από τη δική μας συμμετοχή ? Αν σου έλεγα πως όλες σου οι δυσκολίες δεν ήταν στον δρόμο της ζωής σου. Αλλά στον δρόμο της ζωής ήταν η ευκολία. Πώς όμως εμείς ανοίξαμε όλους αυτούς τους «λάκκους» στις ζωές μας ? Πώς καταφέραμε να βιώνουμε μόνο πόνο. Πώς φτάσαμε στο σημείο ο ένας πόνος να φεύγει και να έρχεται ο άλλος ?

Η απάντηση είναι μία. Μα αφού στη ζωή μας δεν ανοίξαμε το μαγικό βιβλίο της ψυχής μας, που έχει οδηγίες από την Ουράνια πατρίδα, αλλά είπαμε να συνεχίσουμε το βιβλίο όλων των προγόνων μας από εκεί που το είχαν αφήσει εκείνοι. Με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε την ιστορία τους μέσα στην δική μας ζωή. Και η ψυχή μας να παραμένει ο αφανής ήρωας που προσπαθεί απεγνωσμένα να έρθει στη ζωή μας.
Να ανοίξουμε το βιβλίο της ψυχής σου, το οποίο έχει μέσα του τον δρόμο της πληρότητας, της αρμονίας, της ισορροπίας, της γαλήνης, της ευτυχίας.  

Ο «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


σάρωση0001 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον Μαϊο του 2006 τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν κοντά στην βάση της Σούδας να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο συληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση χωρίς να δοθεί έκταση στο συμβάν. Ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2005, συλλαμβάνονται έξω από ένα τουρκικό στρατόπεδο στο Αϊδίνη, ανατολικά της Σμύρνης, οι Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Υ.Π, Ε. Π. και Κ. Τ. να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι δυο Έλληνες αφού ανακριθήκαν και εξεταστήκαν, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα.

Όλα αυτά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου ενός μυστικού πολέμου που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της κατασκοπείας και της συγκέντρωσης πληροφοριών. Κάποια επεισόδια αυτού του μυστικού πολέμου είναι ιστορικά για την σημασία τους και είναι χρήσιμο να δούμε πως τα πρόβαλλαν οι ίδιοι οι Τούρκοι για ν καταλάβουμε και τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου.

Τον Ιανουάριο του 1998 η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» και στη συνέχεια τα τουρκικά κανάλια, έκαναν αναφορά για την υπόθεση του Έλληνα στρατιωτικού ακόλουθου, Ε. Χ. που είχε απελαθεί τον Δεκέμβριο του 1997 από την Τουρκία.

Οίδημα: Αιτίες, αντιμετώπιση και θεραπείες


 Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από οίδημα. Το οίδημα είναι μία κατάσταση κατά την οποία συσσωρεύεται υγρό κάτω από το δέρμα σε κάποιο σημείο του σώματος, δημιουργώντας πρήξιμο. 

 Εμφανίζεται πιο συχνά στα πόδια, αλλά μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο σώμα, ακόμα και στο εσωτερικό του, αλλά βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι εύκολα ορατό.  Συνήθως μπορείτε να πείτε ότι έχετε οίδημα όταν βλέπετε μια περιοχή του δέρματος πρησμένη που φαίνεται τεντωμένη και λαμπερή. Αν το πρήξιμο είναι στα κάτω άκρα σας, τότε έχετε πρόβλημα με τη μετακίνησή σας.

 Αν το οίδημα είναι στους πνεύμονές σας, τότε μπορεί να έχετε δυσκολία στην αναπνοή.  Τα καλά νέα για το οίδημα είναι πως συχνά είναι θεραπεύσιμο στο σπίτι με αλλαγή του τρόπου ζωής και με θεραπείες. 

Μερικές από τις πιο σοβαρές μορφές μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα που ενθαρρύνουν την αποστράγγιση του υγρού, αλλά είναι προτιμότερο να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που προκαλεί το οίδημα και να αντιμετωπίσετε την αιτία στην πηγή της.  Εάν έχετε ήπιες μορφές οιδήματος, συνήθως μπορείτε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα, αλλά αξίζει μια επίσκεψη στον γιατρό σας, για να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν άλλα υποκείμενα ιατρικά προβλήματα. Στη συνέχεια, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποστραγγίσετε το υγρό από το σώμα σας και να απαλλαγείτε από το οίδημα μια και καλή. 

Ά(τομο) Μ(ε) Ε(γκεφαλικές) Α(νάγκες)..

     Είναι θλιβερό με τόσα προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα, να αναγκάζεται κάποιος ν' ασχοληθεί με την εγκεφαλική λετσαρία αυτού του τόπου.

     Όταν όμως αναλογίζεται κανείς πως ένα τέτοιο άτομο απέσπασε εβδομήντα χιλιάδες και κάτι σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εκλογές,
     ..δηλαδή το 1,1% των συνολικών ψηφοφόρων,
     ..γίνεται αντιληπτό ότι το ζήτημα δεν είναι αμελητέο!

     Είναι δραματικό να παραδεχτούμε ότι σε κάθε εκατό συμπολίτες μας, το 1,1% είναι σαν κι αυτόν! Εξωφρενικό! Too much!
     Είναι δραματικότερο το γεγονός ότι κόμμα της ελληνικής Βουλής έχει για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (έναν απ' τους τρείς), τον διαφυγόντα κάτοικο του Σινούρη. Η κατάντια ενός πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματος!
     Και είναι ξεφτίλα προσωπική για έναν πρώην πρωθυπουργό να δέχεται να καθίσει στα βουλευτικά έδρανα δίπλα ακριβώς από το πολιτικό κατακάθι.

Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος του 1898

 


Μετά την πτώχευση του 1893, όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που ακολούθησαν, προσπάθησαν να έρθουν σε συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι ξένοι αυτοί κεφαλαιούχοι και τραπεζίτες τηρούσαν σκληρή στάση απαιτώντας την άμεση καταβολή όλου του χρέους.

Οι ξένοι κεφαλαιούχοι που είχαν αγοράσει το Ελληνικό χρέος στηρίζονταν από τις κυβερνήσεις τους και περισσότερο από την Γερμανία, την Αγγλία και την Γαλλία που πίεζαν την Ελλάδα να φανεί συνεπής.

Είναι αδιαμφισβήτητο Ιστορικά πως η Ελλάδα εξωθήθηκε στον ατυχή πόλεμο του 1897 από την Γερμανία Κάιζερ Γουλιέλμου ΙΙ, η οποία προεξοφλώντας την Ελληνική ήττα αρχικά στήριξε με θέρμη τις Ελληνικές απόψεις για την ανεξαρτησία της Κρήτης, αλλά μετά την συντριβή του Ελληνικού στρατού, αξίωνε την επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα.
Οι Μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν για να σταματήσει ο πόλεμος του 1897, επιδικάζοντας στην Ελλάδα να πληρώσει αποζημίωση 95.000.000 χρυσά φράγκα στην οθωμανική Αυτοκρατορία, ποσό μεγάλο για την εποχή εκείνη που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να το εξασφαλίσει χωρίς εξωτερικό δανεισμό. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί τους δυσμενείς αυτούς όρους της αρχικής συμφωνίας που υπογράφτηκε ως συνθήκη ειρήνης τον Σεπτέμβριο του 1897.
Στο άρθρο 2 της συνθήκης προβλεπόταν πως η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα καθυστερούσε την ικανοποίηση των παλαιών δανειστών της Ελλάδος και προέβλεπε την ίδρυση επιτροπής Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου από αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων. Η Επιτροπή αυτή θα βρίσκονταν μονίμως στην Αθήνα και θα επέβλεπε την τήρηση των συμφωνιών, την εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας και την καταβολή της αποζημίωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα