Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Αλέξανδρος ο Μέγας


Νικόδημος

1. Δεν μπορεί να μην αναφερθεί ο Αλέξανδρος (356-323 πκχ) όταν γίνεται λόγος για μεγάλους στρατηγούς. Διότι δημιούργησε μια μεγάλη αυτοκρατορία από τα Βαλκάνια ως τη βόρεια Ινδία και σε αυτή την προσπάθεια δεν ηττήθηκε σε καμιά μάχη στην οποία συμμετείχε.

Προτού εκστρατεύσει εκτός του Ελλαδικού χώρου, καθυπόταξε τους Θηβαίους (6.000 θανατώθηκαν και 30.000 πουλήθηκαν δούλοι), ένωσε την Ελλάδα, εγκαθίδρυσε νέες πόλεις, κατέλυσε την Περσική αυτοκρατορία, έδωσε ανεξαρτησία σε πολλά έθνη και σταμάτησε στην Ινδία διότι, όπως λέγεται, οι στρατιώτες του είχαν κουραστεί στους πολέμους και ήθελαν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Ήταν χάρη στη μητέρα του σε μεγάλο βαθμό φιλόδοξος, ήταν φιλήδονος και κυκλοθυμικός, μα συχνά αναγνώριζε το ορθό και δίκαιο. Πιστεύω, μάλιστα, πως η εκστρατεία του στην ανατολή έγινε σε αναζήτηση γνώσης.

2. Ο Αλέξανδρος θεωρείται ο θεμελιωτής της χρήσης του ιππικού ως όπλου κρούσης. Χρησιμοποίησε επίσης πολιορκητικές μηχανές, καταπέλτες και παρόμοια, ιδίως στην Τύρο (332 πκχ).

Εκτός από το ιππικό ο Αλέξανδρος βελτίωσε σημαντικά τη χρήση της φάλαγγας, που ήταν πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα. Οι Μακεδόνες έβαλαν σε χρήση το μακρύ δόρυ «σάρισσα» (ίσως επινόηση του Φιλίππου Β’). Η σάρισσα είχε μήκος 6 μέτρα κι έτσι μπορούσε να προεξέχει μπροστά της πρώτης σειράς από την 4η σειρά των πεζικάριων!

Η φάλαγγα αποτελούνταν από πεζεταίρους (πεζοί στρατιώτες οπλίτες). Μα υπήρχαν και σώματα τοξοτών, πελταστών και ακοντιστών. Ο πυρήνας ήταν Μακεδόνες μα υπήρχαν και στρατιώτες από τις Ελληνικές Πολιτείες και τα βασίλεια της Μικράς Ασίας. Όταν σε διάταξη μάχης οι πεζέταιροι σήκωναν και ένωναν τις ασπίδες ενώ πρότασσαν τις σάρισσες, το σώμα γινόταν μια αμυντική μηχανή που δύσκολα θα διασπούσε ακόμα και ένα ισχυρό επιτιθέμενο ιππικό.

Ο Αλέξανδρος είχε και το ιππικό του το οποίο επάνδρωναν οι Εταίροι, οι ευγενείς Μακεδόνες.

Όπλο βιοχημικού πολέμου (που ξέφυγε από το εργαστήριο της Ουχάν) ο ιός φονιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για Όπλο βιοχημικού πολέμου (που ξέφυγε από το εργαστήριο της Ουχάν) ο ιός φονιάς
Από εργαστήριο μελέτης θανατηφόρων ιών, επιπέδου ασφαλείας Biohazardlevel 4, είναι πιθανόν να απέδρασε ο θανατηφόρος ιός Covid-19 ή αλλιώς κορωνοϊός, ο οποίος πλήττει την παγκόσμια κοινότητα και οδηγεί σε μαζικό lockdown.
Του Νίκου Σιδέρη
Σε αυτή την εκδοχή καταλήγουν όλα τα, αδημοσίευτα, συμπεράσματα ειδικής μελέτης η οποία έχει εκπονηθεί προκειμένου η διεθνής επιστημονική κοινότητα να αντιληφθεί τη ρίζα του κακού. Παρόλο που η επίσημη εκδοχή από την Κίνα αναφέρει ότι στην αγορά εξωτικών ζώων της πόλης Wuhan, κάποια νυχτερίδα που ήταν στον πάγκο της λαϊκής, είχε τον ιό μέσα της και αφού καταναλώθηκε, μετέδωσε την ασθένεια στον ασθενή μηδέν ή patient zero όπως τον λένε έξω, η συγκεκριμένη εκδοχή συγκεντρώνει, πλέον, πολύ λίγες πιθανότητες.
Πλέον, όλες οι μυστικές έρευνες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο του ατυχήματος. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι το μοναδικό στην Κίνα για «πειράματα» τέτοιου είδους και το πιο σύγχρονο του κόσμου καθώς η κατασκευή του που διήρκησε 10 χρόνια, ολοκληρώθηκε το 2018.
Στο εργαστήριο αυτό μελετάνε τους πιο θανατηφόρους ιούς όπως ο Ebola, το SARS και το MERS και ψάχνουν να ανακαλύψουν εμβόλια. Όμως, είναι αυτονόητο ότι σε τέτοια εργαστήρια, παράλληλα με τα επίσημα projects λειτουργούν και τα μυστικά προ – γράμματα του στρατού, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη βιοχημικών όπλων. 
Οι πληροφορίες, λοιπόν, λένε ότι ένα από αυτά τα βιοχημικά όπλα το οποίο μάλιστα βρισκόταν σε φάση εξέλιξης (beta phase) και όχι στην τελική του μορφή, ήταν και ο COVID-19, ο οποίος από ατύχημα μέσα στο εργαστήριο διέφυγε στο περιβάλλον. Με άλλα λόγια, ο ιός που αντιμετωπίζουμε είναι πιθανότατα όπλο βιοχημικού πολέμου, το οποίο δεν ήταν και έτοιμο, ώστε να υπάρχει αντίδοτο και ξέφυγε από το εργαστήριο. Η Κίνα φυσικά δεν πρόκειται να το παραδεχθεί ποτέ αυτό, ακόμη και αν συνέβη και το πιο πιθανό είναι να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Άπαντες, πάντως, κάνουν λόγο περί ατυχήματος, καθώς θεωρείται τελείως απίθανη η θεωρία συνωμοσίας. Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την οικονομική καταστροφή του πλανήτη με ρίσκο να πεινάσει ο λαός και να ξεσηκωθεί εναντίον των οικονομικά ισχυρών και των κυβερνήσεων. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πανδημία. Το 1918 με την ισπανική γρίπη πέθαναν 200 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο COVID-19 ή κορωνοϊός όπως τον αποκαλούμε στην Ελλάδα, έχει r0 (ρυθμό εξάπλωσης) περίπου 4-6 και θνησιμότητα 2-3%. Με άλλα λόγια, είναι 20-30 φορές πιο φονικός από τη γρίπη και μεταδίδεται από 4 έως 6 φορές πιο εύκολα.
Για το r0 (ρυθμό εξάπλωσης)αξιοθαύμαστο είναι το παράδειγμα της Νότια Κορέας για τον μοναδικό λόγο ότι είναι η μόνη χώρα που έχει επαρκή αριθμό test kits για να εντοπίζει έγκαιρα τους μολυσμένους πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι η Ν. Κορέα προβαίνει σε χιλιάδες τεστ τη μέρα (τη στιγμή που σε όλη την Αμερική αυτή την στιγμή υπάρχουν 10.000 τεστ διαθέσιμα) και άρα εκ του λόγου τούτου είναι η μοναδική χώρα η οποία καταγράφει τον αληθινό ρυθμό εξάπλωσης. Ακόμη και το SARS που είναι σχεδόν ίδιο με τον νέο κορωνοϊό, παρόλο που είχε υψηλό r0 και θνησιμότητα, δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη «ζημιά», πριν 10 χρόνια που παρουσιάστηκε, όσο ο COVID-19.
Τρόπος μετάδοσης
Υποτίθεται ότι ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι παρόμοιος με της κοινής γρίπης, δηλαδή με τα σταγονίδια που μεταδίδονται μέσω του φτερνίσματος, βηξίματος ή μέσω αφής σε μολυσμένες επιφάνειες. Η αλήθεια είναι ότι ο ιός COVID-19 δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Καταρχάς είναι πολύ πιο μικρός και ελαφρύς, έχοντας διάμετρο μόνο 0,1 microns και μπορεί να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ταξιδεύοντας μεγάλες αποστάσεις.
Εάν κάποιος άνθρωπος περπατήσει μέσα από τα σωματίδια αυτά, μπορεί ακόμη και χωρίς να τα εισπνεύσει, να γίνει διείσδυση του μικροβίου από τα μάτια. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός είναι αερόβιος (airborne) που σημαίνει ότι ταξιδεύει ακόμη και μέσα από αεραγωγούς, air conditions και γενικά μένει για μεγάλη διάρκεια στον αέρα.
Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα δύο παρακάτω περιστατικά.

Τι είναι ο φόβος και πως μπορεί να επηρεάσει ή και να καθορίσει τις επιλογές μας

Του Τάσου Δαφνομήλη-Συνθετική Συμβουλευτική
Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα το οποίο διακρίνεται σε δύο κατηγορίες, τον πραγματικό φόβο και τον κατασκευαστικό φόβο.
Τον πραγματικό φόβο τον νοιώθουμε όταν απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα από ένα εξωτερικό ερέθισμα, για παράδειγμα: καθώς περπατάμε στο δρόμο μπορεί να εμφανιστεί ένας σκύλος που γαυγίζει και δείχνει να χει επιθετική διάθεση και πόσο μάλλον όταν έρχεται καταπάνω μας, είμαστε σε ένα ύψωμα συνήθως φοβόμαστε να πλησιάσουμε στην κόχη επειδή υπάρχει η πιθανότητα να γλιστρήσουμε και αν γλιστρήσουμε θα χτυπήσουμε. Δεν περνάμε έναν δρόμο όταν βλέπουμε ότι περνάνε αμάξια επειδή υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουμε, φοβόμαστε στην πραγματικότητα. Τα παραπάνω παραδείγματα αντιστοιχούν σε έναν πραγματικό φόβο ο οποίος λειτουργεί προστατευτικά προς εμάς, είναι σαν ένα καμπανάκι συναγερμού προς την σωματική ακεραιότητα που αν δεν το ακούσουμε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βλάψουμε τον εαυτό μας.
Ο κατασκευαστικός φόβος δημιουργείται ύστερα από κάποια νοητική διεργασία, δεν είναι υπαρχτός, κατοικεί μόνο μέσα στον νου μας.
Όλοι μας κάποιες στιγμές έχουμε πλάσει ένα σενάριο για κάποιο άτομο ή σύνολο, για παράδειγμα:
«ο γείτονας είχε ένα πόνο στο λαιμό του, τον άφηνε και τώρα έχει μεγάλο πρόβλημα, λες να πάθω και εγώ κάτι αντίστοιχο πονάει και μένα ο λαιμός μου, πω πω αν πάθω κάτι αυτός θα με έχει κολλήσει».

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ. Η 16ΕΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ. Η 16ΕΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
μετάφραση: Μάρη Λιώκη
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ:
Εκτίμηση του δημιουργού του βίντεο πως το σχέδιο των Πατριωτών επιταχύνεται και πως μπαίνοντας ο Απρίλιος θα δούμε την ανατροπή
- Μιλά για το Judicial Watch μια αμερικανική ομάδα συντηρητικών ακτιβιστών που αρχειοθετεί αγωγές για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA) προκειμένου να διερευνήσει την υποτιθέμενη παράβαση από κυβερνητικούς αξιωματούχους και το πώς άσκησε τρομερές πιέσεις και πέτυχε ώστε ο δικαστής να αποφανθεί πως η Κλίντον πρέπει να καταθέσει σχετικά με τα μέηλ της. Επίσης αναφέρει πως το Judical Watch ισχυρίζεται πως δικηγόροι της πρώην υπουργού εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον και της πρώην προσωπάρχη της, Cheryl Mills ζήτησαν από το Εφετείο να ανατρέψει μια εντολή που είχε δοθεί από ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ , που αφορούσε στις καταθέσεις τους σχετικά με τα μέηλ και τα αρχεία της επίθεσης στο Megaziεξάγοντας το συμπέρασμα πως προσπαθούν να ξεφύγουν από όλα αυτά.
- Αναφέρεται σε tweet του Τραμπ που απευθύνεται στο Judicial Watch λέγοντας τα εξής:
« Οι Judicial Watch έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού. Είναι πάρα πολύ κακό που δεν σας δίνεται περισσότερη βοήθεια, αλλά όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.»

- Το FBI έχασε τα στοιχεία για την υπόθεση του Στρ. Φλυν και ως εκ τούτου καταρρέει η κατηγορία, οπότε θα πρέπει ο δικαστής να την απορρίψει. Αν αυτό δεν γίνει τότε όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τραμπ σε tweet του: «Σκέφτομαι σοβαρά την απόδοση χάριτος».

-O Τραμπ και οι Πατριώτες επιτίθενται στο Βαθύ Κράτος και τους Δημοκρατικούς και θα τους βγάζουν από το παιχνίδι έναν έναν. Οι Δημοκρατικοί από τη μεριά τους ωθούν τη δική τους ατζέντα και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο πιο σκληρά γίνεται. Όμως τα περιθώριά τους στενεύουν. Θα δούμε όμως με όπλο τον Κορωνοϊό να εξαπολύουν απίστευτη τρομοκρατία στον κόσμο. Ήδη προβάλλουν μέσω των συστημικών ΜΜΕ. τόσο πολύ τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό τη στιγμή που η εποχική γρίπη έχει πολλαπλάσια θύματα. Διοχετεύουν πληροφορίες με νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προκαλώντας ένα χάος παγκοσμίως . Τα ίδια έκαναν με τον Εμπολα και το Sars. Σε απάντηση όλων αυτών ο Τραμπ και το Κογκρέσο κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ποσό των 42 δις για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού και 7 δις για δανειοδότηση ώστε να ενδυναμωθούν οι μικρές επιχειρήσεις.
(Αναφέρεται αναλυτικά στις ενέργειες που έχει προβεί ο Τραμπ και η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσουν την κρίση του Κορωνοϊού)

Ο πλανήτης καθαρίζεται. Ο ιός Corona είναι ένα "κάλυμμα"

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα
🔳 Στις 16/3 διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις θα αρχίσουν να διακόπτονται εξαιτίας του κορονοϊού. ⎷⎷ (νωρίτερα τελικά)
🔳 Εν συνεχεία στις 23/3 αναφέρει το κείμενο ότι η Αμερική θα μπει σε καραντίνα που θα κρατήσει 21 ημέρες εξαιτίας του κορονοϊού. ⎷⎷ (νωρίτερα τελικά)
🔳 Σύμφωνα με το κείμενο πάντα που δημοσίευσε ο ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου μετά την καραντίνα στην Αμερική θα ισχύσει στρατιωτικός νόμος. Σε αυτό το σημείο αναφέρεται ότι ο κορονοϊός είναι μία μυστική επιχείρηση του Λευκού Οίκου και όχι μία υπαρκτή απειλή για την ανθρωπότητα.⁇
🔳 Ακολουθούν πιθανόν 7 μηνύματα του Προέδρου της Αμερικής προς τους πολίτες μέσω του Συστήματος Επείγουσας Ειδοποίησης (EAS) ενημερώνοντας τους για το τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ⁇
🔳 Στις 30/3 η Αμερική θα επιστρέψει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του Χρυσού. (Gold Standard)⁇
🔳 Στις 12/4 σύμφωνα με το κείμενο θα λάβει μέρος η πρώτη επίσημη σύλληψη ενός πολύ διακεκριμένου προσώπου - του Μπαράκ Ομπάμα - η οποία ουσιαστικά θα αναγκάσει το ευρύ κοινό να αφυπνιστεί σε ένα βαθμό ως προς το τι συμβαίνει στον πλανήτη. Σε αυτή τη φάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους.⁇
🔳 Τη σύλληψη του Ομπάμα θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες συλλήψεις μελών της κλίκας.⁇
🔳 Τέλος τον Ιούλιο του 2020 θα συμβεί η αποκάλυψη της εξωγήινης ζωής στην ανθρωπότητα.⁇

Ο Θεός βοηθά αυτούς που βοηθούν τον εαυτό τους

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Αν σκέφτεστε συνέχεια ότι ο Θεός είναι μαζί σας και σας προσέχει, νιώθοντας την παρουσία Του όλη την ώρα, θα δείτε ότι αυτό που λέω είναι αλήθεια. Πηγαίνετε στον Θεό. Προσευχηθείτε και κλάψτε σ’ Αυτόν, μέχρι να σας δείξει τη λειτουργία των νόμων Του και να σας καθοδηγήσει.

Να θυμάστε, ακόμα κι από ένα εκατομμύριο λογικά επιχειρήματα και σκέψεις του νου, είναι σπουδαιότερο το να καθίσετε σε διαλογισμό στον Θεό μέχρι να νιώσετε ηρεμία μέσα σας. Τότε πείτε στον Θεό: «Δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα μόνος μου, ακόμα κι αν κάνω εκατομμύρια διαφορετικές σκέψεις. Μπορώ όμως να το λύσω αφήνοντάς το στα χέρια Σου, ζητώντας πρώτα την καθοδήγησή Σου και μετά ακολουθώντας την, εξετάζοντας το πρόβλημα από κάθε άποψη για να βρω τη λύση του».

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ...

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Μπορείτε να κυριαρχήσετε στις ψυχολογικές διαθέσεις σας, άσχετα με το πόσο φρικτές κι αν φαίνονται. Αποφασίστε ότι δεν πρόκειται πλέον να έχετε ψυχολογικές μεταπτώσεις. 

Γιατί τόσοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι?

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι ρίσι της Ινδίας, οι μεγάλοι σοφοί της, θεωρούσαν τη θρησκεία επιστήμη, η εφαρμογή της οποίας σπάει τα δεσμά του ανθρώπινου πόνου και επανενώνει τη συνειδητότητα με τη συμπαντική χαρά του Θεού κατά την εικόνα του Οποίου είμαστε πλασμένοι. 

Εντούτοις πολλοί άνθρωποι διστάζουν: «Α, δεν είμαι έτοιμος για πνευματικότητα». Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναλήθεια που μπορεί να πει κάποιος. Γιατί?

Κανένας δεν μπορεί να σας διδάξει το πώς να επικοινωνείτε με τον Θεό

Αποτέλεσμα εικόνας για Κανένας δεν μπορεί να σας διδάξει το πώς να επικοινωνείτε με τον Θεό

Κανένας δεν μπορεί να σας διδάξει το πώς να επικοινωνείτε με τον Θεό. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να το κάνει. Όταν ήμουν στην Ιταλία, πήγα σε ένα μοναστήρι χτισμένο από τον Άγιο Φραγκίσκο. Είδα το δέντρο μπροστά από το οποίο δίδασκε τα πουλιά. Μιλούσε για μεγάλες ιδέες στα πουλιά που συγκεντρώνονταν εκεί. Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν τρελός.

Όλα τα πλάσματα είναι μετασχηματιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα τα πλάσματα είναι μετασχηματιστές

Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να αισθανόμαστε τον Θεό σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, τόσο περισσότερο θα είναι τα μάτια μας ανοικτά στο θαύμα και την ομορφιά του Θεϊκού Σκοπού στη δημιουργία. Όταν σκέφτεστε για τα λουλούδια και τα πουλιά - ή οποιοδήποτε πλάσμα - δεν είναι μόνο αυτό που φαίνονται στην επιφάνεια.

Όταν ένα πουλί τραγουδάει, ενεργεί ως διυλιστήριο, ως μετασχηματιστής στη Φύση, για να αναβαθμίσει τη ζωή της ανθρωπότητας σε αυτόν τον πλανήτη. Τα πουλιά που τραγουδούν λαμβάνουν τις ενέργειες από τον ήλιο και τις μετατρέπουν σε κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να αφομοιώσουν και στην πραγματικότητα να αυξήσουν τη χαρά, την υγεία και την ευτυχία της ζωής τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα