Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΧΑΟΣ


non-violence
Οι δύο χθεσινές δολοφονίες χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο συνεχίζουν έναν κύκλο έντασης και αίματος ο οποίος θα κλείσει μόνο με την επαναφορά της πραγματικής δημοκρατίας στην χώρα. Φυσικά οι δολοφονίες δύο νεαρών εντάσσονται στην εμφυλιοπολεμική τακτική που έχουν ανοίξει η κυβέρνηση και το παρακράτος.
Το σκηνικό είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια από την οποία επωφελούνται μόνο η Χρυσή Αυγή και η κυβέρνηση. Η μεν πρώτη έχει κι αυτή “μάρτυρες” και σίγουρα θα προσπαθήσει να το αξιοποιήσει επικοινωνιακά, ενώ η δεύτερη μπορεί με αφορμή το γεγονός να επαναφέρει την θεωρία των δύο άκρων. Τι άλλο μπορεί να είναι παρά ένα στημένο και οργανωμένο σχέδιο; Αλλιώς ποιος φονιάς θα ήθελε να δώσει νέα ευκαιρία στην κυβέρνηση προς αξιοποίηση της κρίσης;
Κάποιοι βιάζονται να αποδώσουν στους δολοφόνους τα χαρακτηριστικά “ακροαριστερών” για να συντηρήσουν την προπαγάνδα η οποία στοχεύει στα εξής:

Πώς μπορεί να αλλάξει η δομή του σώματος με την άσκηση;



Η άσκηση, από την απλή κίνηση μέχρι και την συστηματική εκγύμναση του ανθρώπου  είναι συνδεδεμένη με την βιολογική και πολιτιστική του εξέλιξη. Με την ορθή άσκηση αποκτάται η απαραίτητη φυσική κατάσταση, βελτιώνεται η υγεία και η ευεξία, ενδυναμώνει ο οργανισμός και μεταβάλλεται η δομή του σώματος προς το καλύτερο!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβούν τα παραπάνω, είναι η συστηματική, ορθή, και οργανωμένη άσκηση. Μόνο με σχεδιασμό, επιμονή και υπομονή θα καταφέρετε να αλλάξετε την δομή του σώματός σας, μακριά από ανώφελες, κοπιαστικές και ατελείωτες ώρες προπόνησης.

Μπορεί το σεξ να απαλύνει τον πόνο;

Μπορεί το σεξ να απαλύνει τον πόνο;
Νέα έρευνα δείχνει ότι το καλύτερο αναλγητικό είναι το σεξ!
Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει από τον πόνο μάλλον θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα παυσίπονα και να πιάσεις τον αγαπημένο σου, καθώς σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cephalalgia , ο πονοκέφαλος μπορεί να περάσει κάνοντας σεξ.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Μίνστερ στης Γερμανία εξέτασαν τις περιπτώσεις 800 ασθενών με ημικρανία και άλλων 200, οι οποίοι έπασχαν από μια σπάνια πάθηση (επηρεάζει το 1% του πληθυσμού) που αποτελείται από ξαφνικούς επώδυνους πονοκεφάλους. Ο κάθε συμμετέχων ρωτήθηκε για την σεξουαλική του ζωή και αποδείχθηκε πως υπήρχε σχέση με τον ρυθμό των συμπτωμάτων του.  

Είμαι λες τρελός!


Μη με κοιτάς, μη μου μιλάς! Είμαι λες τρελός!

 Βάζω όνειρα και ταξιδεύω για να τα πιάσω. 

Σπάζω τα δεσμά του παρελθόντος που με κρατούσαν στην επίγεια φυλακή μου και λειώνω με τις μπότες μου τις σκέψεις της αυτολύπησης και της μεμψιμοιρίας. 

Είμαι μου λες τρελός! Έχω πίστη, έχω όραμα, έχω ελπίδα και φωτιά! Έχω θέληση, έχω πάθος, έχω σκοπό και λιμάνι! 

Είμαι μου λες τρελός! 

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν ξέρω τίποτα για το γύρω μου, μον’ ζω για το σκοπό μου, το όνειρο αυτό το μουρλό, που από παιδί τις νύχτες με βασανίζει. 

Πως είμαι λέει, ο αρχιτέκτονας του μέλλοντός μου και ουχί ο αναπαραγωγός ενός δέσμιου παρελθόντος. 

Είμαι μου λες τρελός. Ίσως. Ποιος ξέρει;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πώς αποσυμπιέζω το ελατήριο για να έχω ελεύθερη ταλάντωση (βήμα πρώτο)

Το ελατήριο...Υπάρχει άραγε τρόπος αποσυμπίεσης ?


 Βήμα πρώτο : Να προσπαθήσω να μην κρίνω, να μην κατατάσσω με αρνητικό τρόπο είτε από μέσα μου είτε σε συζήτηση ανθρώπους και
 
καταστάσεις. Να μη κρίνω επίσης και να μην κατατάσσω ούτε κι εμένα.
Άλλωστε για κάποιους ανθρώπους και για κάποιες καταστάσεις έχουμε μόνο ένα μέρος της εικόνας και όχι όλο, άρα δεν μπορούμε να έχουμε άποψη και να είμαστε αμερόληπτοι.

Όταν κρίνω, κατηγορώ ή κατατάσσω τους συνανθρώπους μου θα ξέρω πως θα μου συμβεί το ρητό… όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.

Θέλησα μια μέρα να ψάξω τον εαυτό μου


Ρώτησα τους γύρω μου και εκείνοι μου είπαν το πώς με έβλεπαν. 

Στράφηκα στους φίλους, αλλά εκείνοι μου είπαν το πώς με περίμεναν. 

Συνάντησα τους γονείς μου, αλλά εκείνοι μου είπαν το πώς με ονειρεύτηκαν. 

ΗΡΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΥ


Μη δίνεις στο νου σου την άδεια να ενοχλείται.

 Ένας ενοχλημένος νους εύκολα επηρεάζεται.
Αυτό θα σου στοιχίσει τη γαλήνη σου.

Μάθε να διατηρείς τη γαλήνη σου
ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από προσκολλήσεις.

Το να ανταγωνίζεσαι ή να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους
δεν θα σου επιτρέψει να συγκεντρωθείς προς τα μέσα.

Η συγκέντρωση  προς τα μέσα
σου επιτρέπει να βλέπεις τον ανώτερο σου εαυτό.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΘΕΤΙΚΟ Αλλάξτε τις αρνητικές συνήθειες, αλφαβητικά! Μέρος Τρίτο

Μέρος Πρώτο
Μέρος Δεύτερο
Αλλάξτε μία μόνο συνήθεια κάθε εβδομάδα!

'ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ'







METATΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ



Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να μετατρέπουν τους μικρούς λόφους σε βουνά. Τους αρέσει να ‘μεγαλώνουν’ τα πράγματα, δίνοντάς τους περισσότερο βάρος από ό,τι χρειάζεται και κάνοντας τα σπουδαιότερα από τη ζωή. Αλλά αυτό το είδος της στάσης και του βλέμματος μας εξυπηρετούν πραγματικά;
Πόσες φορές δεν εκνευριστήκαμε για μικρές καταστάσεις που δεν είχαν πραγματικά  και τόση σημασία;
Εάν κάποιος έχει ένα βλέμμα που υπερβάλλει, σχεδόν πάντα θα βλέπει τα πράγματα δυσανάλογα. Τα πάντα για αυτόν γίνονται υπερβολικά και δεν υπάρχει ενθουσιασμός ή αδρεναλίνη αν δεν είναι! Είναι σχεδόν σαν να ζει μια ιστορία φαντασίας ή περιπέτειας και ηρωισμού κάνοντας το κάθε τι ένα μεγάλο δράμα!

Αρκετά με τους διανοούμενους. Του Χριστόφορου Κάσδαγλη


Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει νεαρούς γονείς που κάθονται πάνω απ’ το μωρό και περιμένουν φορτικά να πει το πρώτο του λογάκι. Κι αν καθυστερεί λίγο -κατά την άποψή τους- δε διστάζουν να φτάσουν μέχρι παιδοψυχίατρο.

Έτσι και η κοινωνία. Κάθεται συνεχώς πάνω από την ευγενή τάξη των διανοουμένων και τους καλεί φορτικά «να μιλήσουν», «να πάρουν θέση».

Το αστείο είναι πως αν το μωρό στην πρώτη του απόπειρα αποτύχει να προφέρει τις εγκεκριμένες λέξεις «μαμά» ή «μπαμπά» και συλλαβίσει μία μη προβλεπόμενη λέξη ή δοκιμάσει να αρθρώσει φθόγγους δικής του επινόησης (που για μένα θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον), το επίτευγμα αυτομάτως αμαυρώνεται. Ε, κάπως έτσι πάει το πράγμα και με τους διανοούμενους…

Καταρχάς είναι παραμύθι ότι οι διανοούμενοι δεν μιλάνε. Αρκετοί απ’ αυτούς φλυαρούν όλη μέρα στο twitter, στο facebook, ως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί μαϊντανοί, ως έγκυροι αρθρογράφοι ή κόλουμνιστ σε εφημερίδες και περιοδικά. Ακόμα και οι πιο γηραλέοι θα κληθούν κάποια στιγμή σε τηλεοπτικό πάνελ και θα δοξαστούν ή θα εκτεθούν, ανάλογα με τις διαθέσεις του παρουσιαστή ή με το αν πέτυχαν το πρωί τη σωστή δοσολογία στα χάπια τους.

Το νου σας... έρχεται αλλαγή !!!


Του Γιώργου Κράλογλου 

Ξεχάστε τον νέο φόρο ακινήτων. Μην πληρώνετε την εφορία. Αγνοείστε τα δάνεια στις Τράπεζες, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα τέλη κυκλοφορίας. Μην μετακινείστε και μην απογράφεστε οι κρατικοί υπάλληλοι. Μηνύστε το κράτος για την μείωση των εφάπαξ. Η μεγάλη «αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανάσα. Την υποσχέθηκε χθες ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Τα πράγματα είναι απλά. 

Την επόμενη ημέρα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων... θα βγουν στην αυλή της Βουλής ο κ. Στρατούλης και ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, που θα ορισθεί εκτάκτως, και θα σχίσουν τα μνημόνια.

Από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι ανοικτός για τα λεφτά του κ. Γ. Παπανδρέου που ασφαλώς και υπάρχουν... αφού από το 2009 μέχρι σήμερα πρώτον δεν βρέθηκαν και δεύτερον όλες οι κυβερνήσεις της πενταετίας τρώνε, με φόρους, μόνο τα δικά μας...

Το μόνο πρόβλημα είναι να κάνουμε εκλογές. 

Στον προθάλαμο του μεγάλου φινάλε


Το χρέος αυτοκαταστρέφεται σε μία περιδήνηση του παραλόγου

Το χρέος είναι ιός που βρίσκει έναν ξενιστή οργανισμό και αναπτύσσεται. Αναπτύσσεται και εξαπλώνεται σε όλα τα υγιή όργανα και φτάνει εν τέλει και στην καρδιά. Μόλις εκφυλιστεί και η καρδία σταματάει να λειτουργεί και τίθεται αυτόματα ολόκληρη η λειτουργία του οργανισμού σε παύση εκτάκτου ανάγκης. Ο οργανισμός ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο έχει δηλώσει αδυναμία αυτοσυντήρησης και για να κρατηθεί εν ζωή απαιτούνται μηχανικά μέσα και δόσεις φαρμάκων που καταρχήν συντηρούν και τουλάχιστον σταθεροποιούν τον οργανισμό στην ημικωματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει. Έτσι ο ιός ουσιαστικα σε εκίνο το σημείο σταματάει να αναπτύσσεται και εν τέλει αυτοκαταστρέφεται μαζί με τον οργανισμο και αναζητά διακαώς νέους ξενιστές.

Τι γίνεται όμως όταν μια ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα ακούνητο εμπόδιο; Μάλλον θα μάθουμε πολύ σύντομα τι γίνεται, όταν το πάρα πολύ μεγάλο χρέος συναντήσει τον πολύ πεπερασμένο κόσμο μας.

Ο καθένας με την παραξενιά του





Τους ενδιαφέρει το διαφορετικό

Το ισλάμ ενάντια στις διαπλανητικές μετακινήσεις

Αλλαχού ακμπάρ μπε! Ένας υψηλόβαθμος σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε ιερατική εγκύκλιο (φάτβα) εναντίον των ταξιδιών στον πλανήτη Άρη. Ο Ali al Hemki θεωρεί ότι η "Mars One Mission", για την οποία έβαλαν υποψηφιότητα πολλές χιλιάδες ενδιαφερόμενοι είναι από ισλαμικής σκοπιάς απορριπτέα.
 
 
Πρόκειται για ένα ολλανδικό σχέδιο που έχεις ως στόχο να μεταφέρει μέχρι το έτος 2023 ανθρώπους στον Άρη που θα δημιουργήσουν εκεί τον πρώτο εξωγήινο οικισμό. Θα επιλεγούν τελικά 40 αστρονάυτες, για τους οποίους δεν προβλέπεται επιστροφή στη Γη, θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Άρη, Αρειανοί! Ο οικισμός αυτός θα αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε μελλοντικά να αποικηθεί ο γειτονικός μας πλανήτης συαθερά από ανθρώπους.

Πόσο αμφιβάλεις γι αυτά που ξέρεις, που βλέπεις, που ακούς;

Erik Johansson (21)

«Η αμφισβήτηση οδηγεί στην αναζήτηση, η αναζήτηση στην αλήθεια»
Αλμπεραντ Πίτερ
«Μη γίνεις μέλος του επιστημονικού συλλόγου,
οι πιο σοφοί όταν μαζεύονται σε συλλόγους γίνονται χυδαίοι μικροαστοί» 

Πυθαγόρης
Πως ξέρεις ότι γνωρίζεις τα πράγματα που γνωρίζεις; Αν δεν απαντήσεις «απλά τα ξέρω» αυτό που απομένει τι είναι; Πως ξέρεις το οτιδήποτε αν στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις το οτιδήποτε; Το γνωστό κρέμασμα από μια κλωστή έχει την τάση να γέρνει την ζυγαριά προς την λογική. Υπήρξε ένας άνθρωπος που είπε «Σκέφτομαι άρα υπάρχω»  κι αυτό σε βάζει να σκέφτεσαι περίπου σαν το «η κότα έκανε το αυγό η το αβγό την κότα;» Με αυτό τον τρόπο ο Ντεκάρτ προτίμησε την λογική πηγή, αντί της θεϊκής πηγής της γνώσης. Ο Ντεκάρτ έφτασε σε  αυτή του την διαπίστωση κάνοντας ένα πείραμα πάνω στην ριζοσπαστική αμφιβολία, δηλ. στο να ανακαλύψει αν υπήρχε κάτι για το οποίο να μπορούσε να είναι σχετικά σίγουρος, κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσε να αμφιβάλει.
Αλλά όσο κι αν αμφέβαλε δεν συνέχισε να ερχόταν αντιμέτωπος με το γεγονός ό,τι υπήρχε ένας αμφισβητίας, δηλ. ο εαυτός του. Έπρεπε ν’ αμφισβητήσει την ίδια την αμφισβήτηση. Θα μπορούσαμε να γλυτώναμε από έναν μεγάλο βαθμό παρερμηνείας και παρεξηγήσεων αν απλά έλεγε «Αμφιβάλω άρα υπάρχω»

«Μπορεί να σκοτωνόταν και κανας άνθρωπος!»


Είναι βέβαιο ότι ο Πρετεντέρης δεν ήθελε να πει αυτό που είπε. Αλλά λένε ότι «γλώσσα λανθάνουσα..» Μπορεί να μη κατάφερε να βγάλει έγκαιρα το ρούχο του χαρακτήρα που έπαιζε εδώ και κανα-δυο μήνες. Του τιμωρού του φασισμού.

Η πραγματικότητα πάντως παραμένει και την άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά: Λέει η Όλγα η Τρέμη στον Γιάννη: «Γιάννη ξέρεις η επίθεση έγινε και 7 παρά κάτι…Είναι νωρίς, είναι απόγευμα ακόμα…»

Και απαντά ο Γιάννης που έχει καταφέρει να μην τον χωνεύουν ούτε οι φιλομνημονιακοί στη χώρα(50 άτομα δηλαδή συνολικά): «Ναι Όλγα έχεις δίκιο, ήταν νωρίς και ήταν γεμάτο κόσμο το μέρος. Μπορεί να σκοτωνόταν και κανας άνθρωπος!»

Το τέλειο συρτάρι για τις κονσέρβες


Λίγο πολύ, όλοι αγοράζουμε κονσέρβες
Πως να το κάνουμε. Και συχνά ψάχνουμε κάτι
Και δεν το βρίσκουμε, ενώ υπάρχει κάπου
Στο βάθος ενός ντουλαπιού, που είτε βρίσκεται ψηλά
Είτε υπάρχουν διάφορα άλλα που μας εμποδίζουν στο να βρούμε αυτό που ψάχνουμε

Η Μαφία δεν υπάρχει



Πολλοί από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δήλωναν πως ψήφισαν Χρυσή Αυγή για χαβαλέ. Δεν ξέρω πώς ακριβώς τον εννοούν τον χαβαλέ –και μέχρι πού φτάνει-, αλλά υποθέτω πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την χτεσινή εκτέλεση των δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής θα έχουν αλλάξει γνώμη.
Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά –γιατί επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν- να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» ήταν …σοφή.
Χτες, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, δεν δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά δυο μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Πολύ ωραίο το σχέδιο για φούσκωμα της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς το ΣΧΕΔΙΟ είναι σε εφαρμογή, μείνετε μακριά και να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα.


Πατριώτες να ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ήρεμα και μακριά από ακρότητες, να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τα
ΤΣΑΚΑΛΙΑ να πάνε στην φωλιά τους πριν τα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ!


Πριν λίγες ημέρες και ένα χρόνο τώρα γράφω σχεδόν μόνος μου ότι αυτά τα 300 προδοτικά ΡΕΜΑΛΙΑ για να αποφύγουν την οργή του λαού, που σημαίνει δίκη και φυλακή, θα μας βάλουν να ΣΦΑΧΤΟΥΜΕ μεταξύ μας, ή θα κανουν πολεμικό ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, η θα σκοτώσουν για να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες!

Πόσο μας επηρεάζουν τα μελαγχολικά τραγούδια



Από τον Κώστα Ζουγρή


Η μελαγχολία μπορεί να πάρει ποικίλες μορφές και να αργήσουν να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στη ζωή μας, αν η διάρκεια και η έντασή της ξεπεράσουν κάποια όρια και οδηγήσουν σε προβληματική σχέση με το περιβάλλον μας.

Η μελαγχολία, που μπορεί να είναι μια πρόσκαιρη ελαφριά ακεφιά ή κακή διάθεση που συνοδεύεται από έλλειψη ενδιαφέροντος για τη δουλειά ή τις καθημερινές μας ασχολίες, μπορεί να φτάσει σε πολύ χειρότερες ψυχολογικές διαταραχές και να δημιουργήσει προβλήματα στις καθημερινές σχέσεις του ατόμου, που δεν μπορεί να αντιδράσει και να ξεπεράσει το συναίσθημα της λύπης ή της θλίψης που τον βασανίζει.

Κάποιοι επιμένουν να παίζουν μαζί μας με σημαδεμένες τράπουλες


Στο τριήμερο έκανα ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο στην Λάρισα και συνειδητοποίησα για μία ακόμα φορά ότι πρόθεση των κυβερνήσεων εδώ και 5 περίπου χρόνια είναι το πώς θα εκμηδενίσουν, όχι μόνο την μεσαία τάξη, αλλά όλους όσους δεν ανήκουν στην ομάδα των 8000 εκατομμυριούχων που υπάρχουν επίσημα στη χώρα μας.

Με θρησκευτική ευλάβεια αυξάνουν συνέχεια φόρους σε κάθε πηγή εσόδων αδιαφορώντας για το αν κάποιοι αδυνατούν πια να πληρώνουν.

Για να πάει κάποιος στην Λάρισα και να επιστρέψει, θέλει περίπου 25 ευρώ για διόδια, ποσό τεράστιο σε σχέση με αυτά που επικρατούν στην λίγες χώρες που επιβάλλουν διόδια στους πολίτες τους.

Κανείς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα του


Μπήκαμε στον Νοέμβριο και σε αντίθεση με άλλες χρονιές το υπουργείο παιδείας επιτέλους έκανε κάτι σημαντικό για τους φοιτητές για τους οποίους εξασφάλισε την με βεβαίωση σπουδών, διακίνηση στα μέσα μεταφοράς με μειωμένο εισιτήριο, μια και δεν έχουν πάσο αφού ακόμα δεν άρχισαν οι εγγραφές.

Το σύνολο σχεδόν του τύπου μας πληροφορεί ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνό τους και θα πρέπει, αν αρχίσουν τα μαθήματα, να μην σταματήσουν για τις γιορτές ή οποιαδήποτε άλλη αργία.

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η πληρωμή τους κανονικά για τις ημέρες της απεργίας, γιατί λένε, αφού απεργούν δεν υπάρχει κάποιος να πιστοποιήσει το ποιος εργάζεται και το ποιος όχι.
Υπάρχει βέβαια και το προσωπικό ασφαλείας που δεν θα μου έκανε έκπληξη αν είναι το 90% των εργαζομένων.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται χαλαρά για τους ελέγχους που διέταξαν οι αρχές για το διάστημα της τελευταίας 5ετίας στα ΑΕΙ, κάποιοι μάλιστα μίλησαν για εκδικητική κίνηση λόγω της μη έναρξης των μαθημάτων.

Το επίσημο πόρισμα της Αρχαιολογίας για την εικόνα του Ταξιάρχη που δάκρυσε στην Ρόδο


capture-20131102-120549
Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεςως Ρόδου δια του Αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πεζουβάνη,  υπεύθυνου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, η 4η Εφορία Αρχαιοτήτων απέστειλε επίσημο έγγραφο με το πόρισμα από την εξέταση της Εικόνας του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό που δάκρυσε στις 26 Οκτωβρίου 2013.
Το πόρισμα αναφέρεται στην κατάσταση της εικόνας και έπειτα από αυτοψία από τους συντηρητές Σωτήρη Πατατούκο και Φώτη Σιδηρόπουλο, αναφέρει επίσημα ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, τα χρώματα και το βερνίκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΕΝΑΡΙΚΟΒΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ


Υπάρχουν κάποιοι τύποι στην πόλη οι απόλυτα γραφικοί. Ένας απ’ αυτούς είναι ο συγγραφέαςΠέτρος Τατσόπουλος. Ταλαντούχος, αξιόλογος, αλλά της πλάκας άτομο. Το ότι κάποιος έχει μια αξία, μια ικανότητα, δεν σημαίνει ότι είναι και σοβαρός. Ένα κάρο ελαττώματα μπορεί να κουβαλάει.
Ο εν λόγω κύριος Τατσόπουλος, ο ασόβαρος, έχει αυτή τη μανία του «φαίνεσθαι», του «υπάρχειν», ότι είμαι κι εγώ εδώ. Αυτή είναι η γραφικότητά του. Γραφικό λέμε αυτόν που «γράφει». Που είναι ένας ασυνήθιστος τύπος, όχι συνήθης, όμως στο απαξιωτικό, στο ειρωνικό.

«ΑΥΓΗ» ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ



Χίλια τα εκατό στημένο έργο. Λέω για τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών, έξω από τα γραφεία του κόμματός τους. Ένα εκατομμύριο τα εκατό δοσμένο το έργο σε συμβολαιογράφο. Σε άνθρωπο μυστικών υπηρεσιών που εξωδίκως αναλαμβάνει συμβόλαια. Δολοφονίες.
 
Δεν υπάρχουν τα αυθόρμητα. Ξέχασέ τα. Ούτε για εκδίκηση, για τιμωρία, για αντίποινα. Είπαμε. Ξέχασέ τα.

Σέχτα για μια αποτελεσματική προβοκάτσια

του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι η Σέχτα; Είναι η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”; Μήπως είναι μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα αυτοχαρακτηριστεί με κάποιο όρο βγαλμένο από ξεχασμένο θεωρητικό βιβλίο ή ακόμη και απ τα αρχεία του παρακράτους και των ευφάνταστων αναλυτών του; Μήπως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και είναι απλώς τύποι που κάποτε διάβαζαν “Μάσκα” μέχρι που έπεσε στα χέρια τους κάποια ανάλυση του Σεργκέι Νετσάγιφε και αποφάσισαν πως η βία δεν είναι το μέσο αλλά ο σκοπός ο ίδιος; Δεν έχει σημασία ποιοί είναι. Άλλωστε ακόμη και αν αποκαλυφθούν, ίσως και οι ίδιοι ανακαλύψουν πως δεν ήξεραν ποιοί είναι. Πως άλλοι τους κινούσαν χωρίς να το καταλάβουν.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ EUROBANK ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ



ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ EUROBANK ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ, για Απάτη, Εκβιασμό και Σύσταση Εγκληματικής οργάνωσης από τον Εισαγγελέα Πατρών, για την έλλειψη νόμιμου ΔΣ (εκπροσώπησης) και πληρ/των (μετά από κοινή μήνυση εμού και του αγωνιστή Γ. Αντωνάτου).. Δηλώστε Μάρτυρες όσοι α) σας κατέσχεσε ή σας έβγαλε σε πλειστηριασμό ακίνητο, β) σας έγραψε αναγκαστική υποθήκη σε ακίνητο η Eurobank από την 1-5-2013 μέχρι σήμερα και στο μέλλον. Τηλ. μου στο 22210-62743. Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ. Καταθέτω στον εισαγγελέα την επόμενη εβδομάδα.

Dimitrios Antoniou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κι όμως Θανάση! Οι Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες!




Παλιέ μου γείτονα και καλέ μου άνθρωπε, πως φαίνεται ότι λείπεις από την Ελλάδα σήμερα. Πως φαίνεται.

του Στρατή Μαζίδη

Γιατί το "Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες; Είναι ντροπή" δεν ήταν απλά μια ακόμη ατάκα για έναν τεράστιο ηθοποιό σαν εσένα. Ήταν κάτι που το ένιωθες και το έλεγες γιατί ακριβώς ήσουν ηθο-ποιός.
Κι όμως Θανάση οι Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες. Και με πολλούς τρόπους Θανάση.

Χάος στο χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ. Συμμορίες και έμποροι ναρκωτικών (Βίντεο)



Λέει η περιγραφή του βίντεο στο YouTube :

Το Ντιτρόιτ είναι σε πτώχευση, αλλά μια φορά κι έναν καιρό, το Ντιτρόιτ ήταν η καρδιά του «αμερικανικού ονείρου». Καλές θέσεις εργασίας, μεγάλα αυτοκίνητα και οι πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο, είχαν τοποθετήσει την πόλη στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά, καθώς η αυτοκρατορία των αυτοκινήτων άρχισε να καταρρέει και οι θέσεις εργασίας να εξατμίζονται, το Ντιτρόιτ έγινε η πρωτεύουσα του εγκλήματος της Αμερικής και μια νέα επιχείρηση, τα παράνομα ναρκωτικά, ανέλαβαν την οικονομία. Τώρα η πόλη βρίσκεται σε χάος : Το Ντιτρόιτ είναι η φτωχότερη και η πιο βίαιη μεγάλη πόλη στην Αμερική. Η καρδιά του αμερικανικού ονείρου έχει καταρρεύσει. Από τον διεφθαρμένο αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών Henry Marzett (φωτο) έως την διαβόητη συμμορία ‘Young Boys Inc’, τον ‘White Boy Rick’ και τις συμμορίες δολοφόνων, όλοι είχαν πατρίδα τους το Detroit και έγιναν οι Χένρι Φορντ της νέας γενιάς. Τι συμβαίνει όταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι πολιτικοί αποτύχουν στα σχέδιά τους ; Το λένε Ντιτρόιτ.

Συνέντευξη με τον Jean Raspail, τον Γάλλο συγγραφέα του best seller βιβλίου ‘Camp of the Saints’: “Ο πολιτισμός μας εξαφανίζεται εξαιτίας της μαζικής μετανάστευσης ”



Στο αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του 1973 Le Camp des saints,(στα αγγλικά: Camp of the Saints’, ‘Το Στρατόπεδο των Αγίων), ο Jean Raspail προαναγγέλλει την σημερινή τραγική κατάστασή μας. Σε εκείνη όπου ορδές τριτοκοσμικών αγρίων ορμάνε στις βάρκες, έρχονται στην Ευρώπη, ως απρόσκλητοι επισκέπτες και απλά εισβάλουν και καταλαμβάνουν την ήπειρό μας. Είναι γεγονός ότι σχεδόν σαράντα χρόνια μετά τη πρώτη δημοσίευσή του, το βιβλίο, το οποίο επηρέασε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και τον Φρανσουά Μιτεράν, επέστρεψε στον κατάλογο των μπεστ-σέλερ το 2011.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα