Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

3. ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ - ΕΡΩΤΑΣ (Το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης - α μέρος)

ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ

Ο Μπρογκνόλι αποσαφηνίζει πολύ διδακτικά μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η δύναμη της δημιουργίας των Διαβολικών Εγώ. Ήδη μπορεί να ονομαστεί Ιδεοπλαστική, δηλαδή η σεξουαλική παράσταση διεγερμένη από το σεξουαλικό όργανο.

«Όταν ήμουν σταματημένος το 1664 στην Βενετία, ήλθε να με δει ο γενικός εφημέριος ενός επισκόπου της περιοχής, για να μου ζητήσει συμβουλή για την ακόλουθη περίπτωση:

Σε ένα μοναστήρι καλογριών υπήρχε μια αφοσιωμένη στις νηστείες και στις θεληματικές εγκράτειες. Πέρα απ’ αυτό την ευχαριστούσε και την ικανοποιούσε το διάβασμα των βέβηλων βιβλίων που αναφερόντουσαν στις μεταμορφώσεις, όπως αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί από την Κίρκη και άλλες μάγισσες και επίσης από τις αρχαίες Θεότητες που μεταμόρφωναν τους ανθρώπους σε ζώα, πουλιά, φίδια και πνεύματα. 
Κάποια νύχτα παρουσιάστηκε σ’ αυτήν η μορφή ενός νεαρού υπερβολικά ωραίου που, αφού τον θαύμασε έκπληκτη, της είπε:

-Μη φοβάσαι αγαπητή μου αδελφή! Δεν είσαι εσύ εκείνη η μοναχή που ευχαριστιέται με τις νηστείες πάνω από όλα; Και δεν έχεις δώσει τον εαυτό σου στην νηστεία με όλη την καρδιά σου; 
Τότε πρέπει να ξέρεις ότι είμαι ο άγγελος ονομαζόμενος Νηστεία και έρχομαι σε σένα για να σου δώσω τις ευχαριστίες και να ανταποκριθώ στην αγάπη σου με μια ανάλογη. Κάποτε, ήμουν γιος ενός βασιλιά• αλλά επειδή στα παιδικά μου χρόνια, στα οποία βρίσκεσαι και εσύ, αγάπησα και αφοσιώθηκα τελείως στην νηστεία, ο πατέρας μου θύμωνε πολύ και με μάλωνε. 
Αλλά εγώ, αγνοώντας τελείως τις δικές του παραινέσεις, συνέχισα να κάνω ότι ήθελα, μέχρι που αυτός, γεμάτος από οργή, με έδιωξε από το παλάτι. 
Αλλά οι Θεοί, τους οποίους εγώ σεβόμουνα, απορρίπτοντας αυτήν την άρνηση και καλωσορίζοντάς με, με μεταμόρφωσαν σε άγγελο και, αφού μου έδωσαν το όνομα Νηστεία, με προίκισαν επίσης με την ικανότητα να πάρω την μορφή ενός νέου, μέσα στην οποία με βλέπεις και το χάρισμα να μη γεράσω ποτέ. 
Είμαι επίσης προικισμένος με τόση ευκινησία, που σε χρόνο πραγματικά ασύλληπτα σύντομο μπορώ να μετακινηθώ από ένα σημείο του κόσμου σε άλλο, πηγαίνοντας και ερχόμενος αόρατα, αλλά εμφανιζόμενος σε αυτούς που με αγαπούν. 
Και έτσι, αφού με έχουν ενημερώσει οι Θεοί ότι μου έχεις αφιερώσει όλη σου την αγάπη, έρχομαι σε σένα για να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου και για να παραμείνω μαζί σου και να σε υπηρετήσω σε ότι επιθυμείς. Γι’ αυτόν το λόγο έχω πραγματοποιήσει σήμερα αυτό το μεγάλο ταξίδι. Άφησέ με, τότε, να κοιμηθώ αυτή την νύχτα στο κρεβάτι σου, αν σε ευχαριστεί. Μην φοβάσαι την συντροφιά μου, γιατί είμαι φίλος της αγνότητας και της σεμνότητας.

Η μοναχή πάρα πολύ ευχαριστημένη και ξελογιασμένη από αυτήν την εξομολόγηση, δέχθηκε τον άγγελο στο κρεβάτι της. Την πρώτη νύχτα όλα πήγαιναν μια χαρά• αυτός δεν έκανε καμία κίνηση. Αλλά την δεύτερη νύχτα άρχισε να την αγκαλιάζει και να την φιλάει, σαν δείγμα της ευχαριστίας και της αγάπης, χωρίς να την αποχωρίζεται ούτε την ημέρα ούτε την νύχτα, παροτρύνοντάς την να μην πει το μυστικό της ποτέ στον εξομολογητή της ούτε σε κανέναν.

ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΘΥΣΕΙΣ

Τελικά, η κατανάλωση αλκοόλ -αρκεί να γίνεται με μέτρο- δεν κάνει τόσο κακό όσο πίστευες


Για την ακρίβεια, μια μπύρα με ποσοστό αλκοόλ έως και 4% επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση. 

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dietary Supplements έδειξε ότι η cool ξανθιά βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει την καταπόνηση, που έχουν υποστεί οι μύες σου από την προπόνηση. 

Πως να επικοινωνείτε αποτελεσματικότερα με τους γιατρούς

Το καλύτερο για κάθε ασθενή είναι να βρει έναν γιατρό ο οποίος θα προσφέρει φροντίδα επιστημονική, ευγενική και συμπονετική. Όλοι οι ασθενείς οφείλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην συναναστροφή τους με τους επαγγελματίες υγείας. Φυσικά οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα την ιατρική αλλα μερικές φορές υπάρχουν επαγγελματίες που δεν επικοινωνούν σωστά με τους ασθενείς τους.
1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΟι ασθενείς συχνά νιώθουν άβολα στο γραφείο ενός γιατρού. Και όταν κάποιος είναι άρρωστος, νιώθει πολύ πιο ευαίσθητος απ ότι συνήθως. Σχεδιάστε λοίπον απο πρίν τι θέλετε να συζητήσετε με τον γιατρό. Γράψτε τα σ?ένα χαρτί και πάρτε τα μαζί σας. Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε για το πρόβλημα που σας απασχολεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα συμπτώματα και τις ανάγκες σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
  • Το επάγγελμά σας: Έχετε δουλειά με υψηλά επίπεδα στρές;
  • Τρόπος ζωής: Γυμνάζεστε καθόλου;
  • Στρές: Εργάζεστε σε ιδιαίτερα αγχώδες περιβάλλον;
  • Στάση Υγείας: Σκέφτεστε σοβάρα να κόψετε το κάπνισμα αν χρειαστεί ή ν?αλλάξετε διατροφή;
  • Συνήθειες ύπνου: Έχετε προβλήματα με τον ύπνο σας;
  • Οικογενειακό ιστορικό: Υπάρχει ιστορικό ασθενειών στην οικογένειά σας;
  • Σημαντικά γεγονότα ζωής: Έχετε πρόσφατα συνταξιοδοτήθει, παντρεύτει η αποκτήσατε παιδί;
  • Συνθήκες διαβίωσης: Μένετε μόνος/η σας;
2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΑΤΡΩΝ - ΑΣΘΕΝΩΝ

ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ



Δεν γνωρίζω, αν και υποψιάζομαι, πόσοι Έλληνες δεν θα αισθανθούν κομπλεξικά αν πληροφορηθουν πως το σπουδαιότερο μυθιστόρημα του 20ου αιώνα είναι αυτό με τον 
ελληνικότατο τίτλο “Οδυσσέας”. του Ιρλανδού Τζαίημς Τζόυς. Λέω κομπλεξικά, διότι ένα τόσο σπουδαίο βιβλίο, το κορυφαίο αριστούργημα του προηγούμενου αιώνα, δεν το γνωρίζουν, δεν το έχουν διαβάσει.
Στις 2 Φεβρουαρίου το 1922 εκδόθηκε στο Παρίσι το “Οδυσσέας” (στη φωτό η Μέρυλιν Μονρώ διαβάζει το συγκεκριμένο βιβλίο) και στο εξώφυλλο υπήρχαν τα χρώματα της 
ελληνικής σημαίας. Πρωτοκυκλοφόρησε στη γαλλική πρωτεύουσα διότι είχε απαγορευθεί ως πορνογραφικό στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί; Ο Τζόυς, που γεννήθηκε επίσης στις 2 Φεβρουαρίου, το 1882, μισούσε τον καθολικισμό και τις χριστιανικές ενοχές. Απειλούσε τους διώκτες του με την περίφημη φράση “Θα σας πηδήξω με τα γραφτά μου”.
Δεν μπορεί να είσαι συνηθισμένος άνθρωπος όταν συγγράφεις τέτοιο πράμα, τον “Οδυσσέα”. Όπως λένε, για να το καταπιείς αυτό το βιβλίο χρειάζεται να ξέρεις ελληνικά, αρχαία βέβαια, και λατινικά. Να έχεις μια ιδέα για τον Όμηρο και τον Δάντη.
Μπουρδελιάρης ο Τζαίημς Τζόυς, την έβγαζε στους οίκους ανοχής με τις πόρνες μέχρι που γνώρισε την γυναίκα της ζωής του, μια τιποτένια καμαριέρα, με την οποία έκανε έναν ισορροπημένο γιο και μια ανισόρροπη κόρη, με την οποία είχε σεξουαλικές επαφές.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αυτοκτονία 12χρονης σε «απευθείας μετάδοση» στο Facebook

αυτοκτονία

Η αστυνομία της Σένταρταουν στην Τζόρτζια στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ δηλώνει αδυναμία να εμποδίσει τη γρήγορη διάδοση στο Ίντερνετ του βίντεο της αυτοκτονίας ενός κοριτσιού 12 ετών παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της και προσπάθειές της για να κατέβει.

Η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις προέβαλε στη Facebook Live, την εφαρμογή απευθείας μετάδοσης του ιστοτόπου, στις 30 Δεκεμβρίου, ένα βίντεο διάρκειας περίπου 40 λεπτών στο οποίο βιντεοσκοπείται από το κινητό της τηλέφωνο να βρίσκεται σε έναν κήπο, να κρεμάει ένα σχοινί σε ένα δέντρο και στη συνέχεια να λέει αντίο στους φίλους και την οικογένειά της.
"Λυπάμαι που δεν είμαι αρκετά όμορφη. Συγγνώμη για όλα, πραγματικά συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ άλλο", λέει το κορίτσι προτού περάσει το σχοινί γύρω από το λαιμό του και αυτοκτονήσει μπροστά στην κάμερα του κινητού του.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Rome News Tribune, η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις είχε δημοσιοποιήσει στις 27 Δεκεμβρίου ένα άλλο βίντεο στο οποίο έλεγε ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από ένα μέλος της οικογένειάς της. Το βίντεο αυτό κατέβηκε.
Ο λογαριασμός της στο YouTube έχει ήδη τεθεί εκτός σύνδεσης. Ωστόσο η κυκλοφορία του βίντεο στο Ίντερνετ είχε ήδη πάρει φωτιά μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς διαδόθηκε από πολλούς χρήστες του Διαδικτύου που δεν δίστασαν να το αναδημοσιεύσουν παρά το σοκαριστικό περιεχόμενό του.

Σταμάτα να είσαι αναβλητικός!



Θα ξυπνήσεις μια βροχερή μέρα και θα κοιτάξεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη και θ’ αντικρίσεις ρυτίδες να διακοσμούν την άλλοτε νεανική επιδερμίδα σου. Τότε, θ’ αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι γιατί ο φόβος σου νίκησε.

Τα χρόνια περνάνε σαν το νερό που τρέχει κι εσύ στάσιμος θαρρείς πως έχεις τη δύναμη να ελέγξεις τη ροή με την οποία κινείται ο χρόνος.

Όμως εκείνος δε δύναται να σταματήσει το τρένο, ούτε καν ν' αμβλύνει την ταχύτητα με την οποία κινείται. Όποιος θέλησε να το προλάβει, κίνησε γη και ουρανό για να τα καταφέρει. Όποιος δε θέλησε, δεν προσπάθησε αρκετά κι έτσι το έχασε.

Πότε ήσουν παιδί, πότε έφηβος, πότε έγινες παππούς. Και τώρα τι; Τώρα τη νιότη αντικατέστησαν τα λευκά μαλλιά και το ρυτιδιασμένο πρόσωπο, τώρα αναρωτιέσαι τι δεν έκανες, τι ήθελες να κάνεις και γιατί δείλιασες.

Όνειρα που έμειναν στη σκέψη σου μονάχα. Ποτέ δεν πάλεψες γι αυτά, αφήνοντας τα ανεκπλήρωτα. Τώρα μετανιώνεις για όλα όσα μπορούσες να κάνεις αλλά δεν έκανες.

Είχες την τάση ν’ αναβάλεις οτιδήποτε αδημονούσες να κάνεις πράξη. Αυταπατήθηκες πολλές φορές πιστεύοντας πως έχεις χρόνο να υλοποιήσεις όλα όσα ονειρευόσουν. Μα ο χρόνος περνούσε κι εσύ τον γέμιζες με δουλειές που δε σ' εξέλιξαν αλλά σε άφησαν ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόσουν.

Και τα όνειρα; Πού πήγαν; Γιατί τα άφησες ανέμελα να πετάνε; Κάθε βράδυ τα σκεφτόσουν κι έπειτα οι σκέψεις σου εμφανίζονταν στα όνειρα σου όταν βρισκόσουν στην αγκαλιά του Μορφέα. Μα όταν ξυπνούσες όλα άλλαζαν κι επανερχόταν η ρηχή πραγματικότητα.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Είτε νομίζεις ότι μπορείς, είτε νομίζεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο.
Henry Ford
Ο Ρόκι Λάϊονς, γιος του Μάρτι Λάϊονς, ήταν πέντε χρονών όταν βρισκόταν με τη μητέρα του, την Κέλι, στο αυτοκίνητο τους που διέσχιζε την αγροτική Αλαμπάμα. Κοιμόταν στο μπροστινό κάθισμα του μικρού φορτηγού, με τα πόδια του στην ποδιά της μητέρας του.
Καθώς εκείνη οδηγούσε προσεκτικά στον γεμάτο στροφές, με δυο μόνο λωρίδες κυκλοφορίας, δρόμο, έστριψε και μπήκε σε μια στενή γέφυρα. Την ίδια στιγμή, το αυτοκίνητο έπεσε σε μια λακκούβα και γλιστρώντας, βγήκε από το δρόμο και ο μπροστινός δεξιός τροχός βρέθηκε σ’ ένα αυλάκι. Από φόβο μήπως το φορτηγάκι πέσει κάτω από τη γέφυρα, επιχείρησε να το επαναφέρει στη μέση του δρόμου, πατώντας γερά το γκάζι και γυρίζοντας το τιμόνι προς τα αριστερά. Αλλά τα πόδια του Ρόκι βρέθηκαν ανάμεσα στα δικά της και στο τιμόνι κι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
Το φορτηγάκι κατρακύλησε στον γκρεμό, έξι μέτρα ύψος. Με το χτύπημα που έκανε κάτω, ο Ρόκι ξύπνησε. «Τι έγινε μαμά;» ρώτησε. «Οι ρόδες μας βλέπουν προς τον ουρανό».
Η Κέλι είχε τυφλωθεί από το αίμα. Ο μοχλός των ταχυτήτων την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο και της το έσκισε από το χείλος μέχρι το μέτωπο. Τα ούλα της ήταν επίσης σκισμένα, τα μάγουλα της κατακρεουργημένα, οι ώμοι της σπασμένοι. Μ’ ένα θρυμματισμένο κόκαλο να προβάλλει από τη μασχάλη, είχε καθηλωθεί πάνω στη στραπατσαρισμένη πόρτα.
«Θα σε βγάλω από δω, μαμά», της είπε αποφασιστικά ο Ρόκι που, σαν από θαύμα, δεν είχε τραυματιστεί. Τραβήχτηκε πίσω από το σώμα της μητέρας του, που ήταν πεσμένο πάνω του, βγήκε από το ανοιχτό παράθυρο και προσπάθησε να σύρει τη μητέρα του έξω. Αλλά εκείνη δεν κινήθηκε. «Άφησε με να κοιμηθώ», μουρμούρισε η Κέλι που έχανε και ξανάβρισκε τις αισθήσεις της. «Όχι, μαμά», επέμεινε ο Ρόκι. «Δεν πρέπει να κοιμηθείς».

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΣ?

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Μην αφήνετε κανέναν να λέει ότι είστε τελειωμένοι, ξοφλημένοι. Γιατί να παραιτηθείτε? Μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. Παρατήρησα ότι κάποιοι άνθρωποι παραμένουν οι ίδιοι χρόνο με το χρόνο. Τους αποκαλώ ψυχολογικές αντίκες. Και έχω δει και άλλους που άσχετα με το τι τους συμβαίνει είναι πάντα γεμάτοι φιλοδοξία, κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ζωής.
Πολλοί άνθρωποι γερνούν πριν την ώρα τους. Είναι το πνεύμα μέσα σας που σας κρατά νέους. Να είστε ενθουσιώδεις. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που είναι ήδη ψυχολογικά γερασμένοι, σαν νεκροί. Δεν έχουν καμία φιλοδοξία, κανέναν ενθουσιασμό. Δεν προσπαθούν να αλλάξουν. Είστε ξοφλημένοι μόνο όταν το λέτε ή το πιστεύετε. Άσχετα με το πώς σας κρίνουν οι άλλοι, η δική σας απόφαση ότι ηττηθήκατε είναι η χειρότερη απ’ όλες. Παραιτείστε.
Τη στιγμή που θα πείτε: «Προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να έχω επαφή με τον Θεό», έχετε τελειώσει. Δεν θα Τον φτάσετε. Ο Θεός θα έρθει σε σας οποιαδήποτε στιγμή είστε πρόθυμοι να κάνετε την προσπάθεια. Ο Κρίσνα δίδαξε ότι παρά τις κακές συνήθειες, μπορεί κάποιος να βρει τον Θεό αν Τον ψάχνει ένθερμα: «Ακόμα κι ο χειρότερος εγκληματίας, που αφήνει πίσω του όλα τα άλλα για να προσκυνήσει αποκλειστικά Εμένα, μπορεί να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους καλούς εξαιτίας της σωστής απόφασής του. Σύντομα θα γίνει ένας ενάρετος άνθρωπος και θα αποκτήσει ατελείωτη γαλήνη. Πες το σε όλους στα σίγουρα, ω Αρτζούνα, ότι ο πιστός Μου ποτέ δεν χάνεται!»

ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Αν διαποτίσετε με αφοσίωση μια σκέψη για τον Θεό και με την αυτοσυγκέντρωσή σας εντυπώσετε τη σκέψη αυτή βαθιά μέσα σας, τότε στον ναό του υπερσυνειδήτου ο Κύριος του σύμπαντος θα έρθει να παραλάβει αυτή τη γεμάτη αγάπη σκέψη.
Ζητήστε από τον Θεό να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε όλες τις καλές σκέψεις που κάνετε και αποφάσεις που παίρνετε. Αποφασίστε ακλόνητα ότι θα κάνετε αυτό ακριβώς που πιστεύετε πως θα έπρεπε να κάνετε και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα φοβηθείτε μήπως πράξετε διαφορετικά κάτω από την πίεση των παλιών κακών συνηθειών σας.
Αναλύστε τον εαυτό σας. Τι έγινε με τις καλές προθέσεις και τις ευγενείς φιλοδοξίες που είχατε? Τις αφήσατε να πεθάνουν από έλλειψη δυναμικής θέλησης που θα τις εκπλήρωνε? Πάρτε μια ισχυρή απόφαση ότι θα αποφύγετε την επανάληψη των παλιών λαθών από σήμερα. Προγραμματίστε τον χρόνο σας. Αποφασίστε πως δεν πρόκειται να είστε ένα αυτόματο μηχάνημα που κυβερνάται από τον κόσμο κι από τις συνήθειές σας· δεν είναι αυτός ο δρόμος για την αληθινή ευτυχία. Πρέπει να αλλάξετε. Πρέπει να είστε ικανοί να αλλάξετε. Μια ακαθόριστη επιθυμία να βελτιωθείτε δεν αρκεί. Εσείς ήσαστε η αιτία αυτού που είστε τώρα και μπορείτε να γίνετε ό,τι θέλετε, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησης.
Πιο περιοριστικά κι από τους πέτρινους τοίχους είναι τα σίδερα της φυλακής της συνήθειας. Κουβαλάτε την αόρατη αυτή φυλακή μαζί σας οπουδήποτε πηγαίνετε. Αλλά μπορείτε να ελευθερωθείτε! Αποφασίστε τώρα να δραπετεύσετε από τη φυλακή των συνηθειών και να τρέξετε προς την ελευθερία. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ήμουν εγκλωβισμένος από τη συνήθεια δραπέτευσα απ’ όλα τα σιδερένια κάγκελα. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να περιορίζεται από συνήθειες που θα με έκαναν να λέω: «Δεν μπορώ να κάνω αυτό» ή «πρέπει να κάνω εκείνο» ή «μην το κάνεις αυτό γιατί μ’ εκνευρίζει» ή «δεν αντέχω το κρύο» και ούτω καθ’ εξής.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Όταν προσπαθείτε να βιώσετε τις πνευματικές σας πεποιθήσεις, ένας άλλος κόσμος αρχίζει να ανοίγεται για σας. Μη ζείτε σε μια απατηλή αίσθηση ασφάλειας, πιστεύοντας ότι επειδή συμμετέχετε σε μια εκκλησία θα σωθείτε. Εσείς οι ίδιοι πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να γνωρίσετε τον Θεό. Ο νους σας μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το ότι είστε έντονα θρησκευόμενοι, αλλά αν η συνειδητότητά σας δεν ικανοποιηθεί με άμεσες απαντήσεις στις προσευχές σας, κανείς βαθμός τυπικής θρησκευτικότητας δεν μπορεί να σας σώσει. Ποιο είναι το όφελος της προσευχής στον Θεό αν Αυτός δεν απαντά? Αν και δύσκολο να έχετε την ανταπόκρισή Του, είναι εφικτό. Για να εξασφαλίσετε την οριστική σας άφιξη στον παράδεισο, πρέπει να δοκιμάσετε τη δύναμη των προσευχών σας μέχρι να τις καταστήσετε αποτελεσματικές. Όταν ήμουν μικρό παιδί, αποφάσισα πως όταν προσευχόμουν η προσευχή μου έπρεπε να εισακουσθεί. Αυτού του είδους η αποφασιστικότητα είναι ο δρόμος. Τότε έρχεται κάθε δοκιμασία για να κάμψει τη θέλησή σας, αλλά η δύναμη του Θεού να ανταποκρίνεται είναι απεριόριστη. Η επίμονη και συνεχής δύναμη της θέλησής σας θα φέρει την απάντησή Του.
Θα πρέπει να μάθετε να συγκεντρώνετε τις σκέψεις σας. Επομένως είναι σπουδαίο να έχετε χρόνο να μένετε μόνοι. Αποφεύγετε τη συνεχή παρέα με άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι σαν σφουγγάρια. Ρουφούν τα πάντα από σας κι εσείς σπάνια λαμβάνετε κάτι σε ανταπόδοση. Αξίζει να είστε με άλλους μόνον όταν αυτοί είναι ειλικρινείς και δυνατοί κι όταν ο καθένας τους έχει επίγνωση της ειλικρίνειας και της δύναμης του άλλου, έτσι ώστε να ανταλλάσσετε ευγενείς ψυχικές ιδιότητες.
Μη χάνετε τον χρόνο σας σε ραθυμία. Πολλοί άνθρωποι απασχολούνται με άσκοπες δραστηριότητες. Αν τους ρωτήσετε τι έκαναν όλη μέρα, συχνά λένε: «Α, ήμουν απασχολημένος κάθε λεπτό!», αλλά με μεγάλη δυσκολία μπορούν να θυμηθούν για ποιο λόγο ήταν τόσο απασχολημένοι! Οι υπερβολικές διασκεδάσεις επίσης εξασθενίζουν τις νοητικές σας δυνάμεις. Αν πηγαίνετε κάθε μέρα στον κινηματογράφο, οι ταινίες θα χάσουν την ελκυστικότητά τους και θα νιώθετε πλήξη. Οι ταινίες είναι κατά βάση ίδιες όλες – ερωτευμένοι, ήρωες και κακοί. Μπορεί να απολαύσουμε μια υπέροχη ταινία, αλλά η ζωή σπάνια είναι έτσι. Αν, από την άλλη μεριά, είναι πολύ ρεαλιστική, ποιος ενδιαφέρεται να δει πιο πολλά απ’ αυτά που βλέπει καθημερινά γύρω του, όταν πηγαίνει εκεί για να διασκεδάσει?

ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΦΙΑ


Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Όταν η κόρη μου η Sommer ήταν περίπου δύο ετών, και είχε μόλις αρχίσει να μιλάει με τη δική της μοναδική προφορά των λέξεων, πλησίασε μια γυναίκα γύρω στα 20 που είχε επισκεφτεί το σπίτι μας, έδειξε κατ’ ευθείαν το στομάχι της της είπε: «Βλέπω το μωρό σου ‘ναι εκεί». Χρόνια αργότερα ανακαλύψαμε ότι η νέα γυναίκα είχε μόλις μάθει ότι ήταν έγκυος και είχε αποφασίσει να τερματίσει αυτήν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη γιατί είχε δεχτεί επίθεση αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Έχω πει πολλές φορές στο κοινό μου σε όλον τον κόσμο, «Αν η προσευχή είναι το να μιλάς εσύ στον Θεό, τότε η διαίσθηση είναι το να μιλάει ο Θεός σε σένα». Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τόσα πολλά παιδιά φαίνεται να έχουν τέτοιες ιδιαίτερα ανεπτυγμένες διαισθητικές δυνάμεις που τους επιτρέπουν να λένε τα πράγματα που λένε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ιστορίες σχετικά με την παρόμοια με μυστικιστική σοφία που ρέει από τα παιδιά μας, δίνει συναρπαστικά ανεπίσημα στοιχεία μιας πνευματικής διάστασης νοημοσύνης που έχουν βιώσει πριν από την άφιξη τους εδώ πάνω στην Γη. Συχνά λέω ότι όταν μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, στην πραγματικότητα εμπιστεύεσαι την ίδια την σοφία που σε δημιούργησε. Από τις πρώτες προσπάθειες τους να μιλήσουν και να σκεφτούν, τα παιδιά δεν έχουν κανέναν άλλον να εμπιστευτούν εκτός από τον εαυτό τους. Αισθάνονται κάτι μέσα τους και το βγάζουν έξω και όλοι εκείνοι που ακούν αυτές τις οξυδερκείς λέξεις σαστίζουν και εκπλήσσονται. Έχουν πραγματική εμπιστοσύνη στην ίδια την απέραντη σοφία που τα έφερε από τον άμορφο κόσμο του Πνεύματος στον σωματικό κόσμο που έχει απαρχές και καταλήξεις.

Ο Ταγίπ ρίχνει τη λίρα: Νέο κατρακύλισμα του τουρκικού νομίσματος λόγω σουλτάνου

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου αναμένεται να καταγράψει η τουρκική λίρα . HDP. EPA/SEDAT SUNA
Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου αναμένεται να καταγράψει η τουρκική λίρα . HDP. EPA/SEDAT SUNA

Η τουρκική λίρα αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, καθώς οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για περιορισμό της ρευστότητας και τα αιτήματα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους να πουλήσουν δολάρια δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές.

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση άνω του 1% έναντι του δολαρίου, παρόλο που η κεντρική τράπεζα προσπάθησε να στηρίξει το νόμισμα για δεύτερη ημέρα με το να μην προχωρήσει στην εβδομαδιαία χρηματοδότηση των τραπεζών.

Διπλωματική συντριβή της Τουρκίας – Ο Ερντογάν λέει «δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο»

Διπλωματική συντριβή της Τουρκίας – Ο Ερντογάν λέει «δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο»


Μετά τη διπλωματική ήττα και φυγή της Τουρκίας από τη Γενεύη, όπου ο σουλτάνος και τα χανουμάκια του (μεταξύ αυτών και κάποιοι «ελληνοκύπριοι») δεν κατάφεραν να παραδώσουν το νησί και τα πλούσια κοιτάσματά του σε φυσικό αέριο στην Τουρκία, ο Ερντογάν έχει πάθει μεγάλη ταραχή.
Αλλιώς του τα είχαν πει από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Νούλαντ και το παρεάκι της Χίλαρι. Δεν του βγήκε η βρομοδουλειά.
Έτσι, μετά την προσευχή της Παρασκευής, βγαίνοντας από το τζαμί ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής τύραννος της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι για να υπάρξει λύση στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης δεν θα τίθεται θέμα απομάκρυνσης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.
«Το σχέδιο Ανάν πια δεν ισχύει», είπε και πρόσθεσε ότι «η «Βόρεια Κύπρος» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η «Νότια Κύπρος» και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων»

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου



Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη των Ελλήνων. Η πολιτική ζωή της χώρας είναι -εδώ και χρόνια- ένα ανέκδοτο.

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί πολύ καλό δώρο για την αποχή που θα θριαμβεύσει στις επόμενες εκλογές.
Θεωρητικά, τέτοιες κινήσεις έχουν ως σκοπό τη συλλογή ψήφων αλλά πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει πως πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή γιατί είναι προφανές πως η πλήρης κατάρρευση της χώρας δεν θα περάσει χωρίς κάποιοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο, για να εξευμενιστούν οι πολίτες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανάμεσα στα φαβορί.
Όποιος μένει έξω από τη Βουλή, μπορεί να βρεθεί στη φυλακή. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέρει περισσότερα επί του θέματος.
Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο για να μην οδηγηθούν κάποια στελέχη του στην Δικαιοσύνη. Άλλο λόγο ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ δεν έχει.
Τώρα είναι ενδιαφέρον τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως είναι «ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας» να μην συνυπάρξει στο ίδιο κόμμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορεί τον Βενιζέλο πως τον ανέτρεψε.
Ευάγγελος Βενιζέλος και αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, οπότε ο Βενιζέλος θα μείνει κι αυτός στο μαντρί, για να μην τον φάνε οι λύκοι.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Ο λύκος επίσης θα κατοικήσει με το αρνί, και η λεοπάρδαλη θα ξαπλώσει με το παιδί. Και το μοσχάρι και το νεαρό λιοντάρι και το ελάφι μαζί. - Ησαϊας 11:6
Το 2006, έξω από την βορειοδυτική ακτή της Ιρλανδίας, μια ασυνήθιστη φιλία άρχισε. Το κουφάρι ενός δελφινιού ξεβράστηκε στις ακτές της Νήσου Τόρυ. Ένα άλλο δελφίνι, που εντοπίστηκε εκεί κοντά, αρνήθηκε να φύγει από την περιοχή. Κάθε φορά που το σμήνος των δελφινιών περνούσε, πήγαινε και κολυμπούσε μαζί τους για λίγο, αλλά πάντα γύριζε πίσω – μόνη. Οι άνθρωποι υπέθεσαν, δεδομένου ότι τα δελφίνια ζευγαρώνουν για μια ζωή, ότι το ζευγάρι αυτό ήταν σύντροφοι. Ονόμασαν το μοναχικό δελφίνι Dougie.
Δεν πέρασε πολύ καιρός πριν ένα Λαμπραντόρ στην περιοχή με το όνομα Ben ερωτευθεί το δελφίνι. Κάθε μέρα έτρεχε στην προβλήτα και περίμενε. Μόλις έβλεπε την Dougie, ο Ben γλιστρούσε στο νερό, και κολυμπούσαν και έπαιζαν μαζί. Ο ιδιοκτήτης του Ben τους παρατηρούσε να παίζουν μαζί, συχνά μέχρι και τέσσερις ώρες την ημέρα. Μερικές φορές ο Ben ήταν τόσο εξουθενωμένος μετά από μια μακρά συνάντηση ώστε το δελφίνι στήριζε το σώμα του Ben με την μύτη της ενώ εκείνος τραβούσε τα κουρασμένα του πόδια, και οι δύο μαζί επέστρεφαν στο λιμάνι.
Καθόλου λιγότερο αξιοσημείωτη δεν ήταν η αφοσίωση μεταξύ ενός γκρίζου γάτου με το όνομα Gheesy και ενός Γερμανικού κοντότριχου Πόϊντερ με το όνομα Oz. Πραγματικά φιλαράκια, πήγαιναν παντού μαζί. Όταν η υγεία του Oz χειροτέρεψε σοβαρά, η ιδιοκτήτρια του, Ali Le-Mar, κάλεσε τον κτηνίατρο στο σπίτι. Αφού ο γιατρός έκανε μια ένεση ευθανασίας στον Oz, η Ali συνόδευσε τον κτηνίατρο μέχρι την πόρτα. Επέστρεψε μέσα να καθίσει με το σώμα του σκύλου της και βρήκε τον Cheesy τον γάτο, ξαπλωμένο δίπλα στο στέρνο του Oz, όπου και παρέμεινε, ανίκητος, για τρεις ώρες.

Γκεβόρκ Βαρτανιάν. Ο άνθρωπος θρύλος που απέτρεψε τη δολοφονία Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσώρστιλ, στην Τεχεράνη το 1943.

Γκεβόρκ Βαρτανιάν

Όταν πεθαίνει ο κάθε τυχαίος γίνεται χαμός, όταν, όμως, πεθαίνει ο άνθρωπος που απέτρεψε σε ηλικία 19 χρονών την δολοφονία απ΄τους Ναζί, των Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσώρστιλ, στη διάσκεψη της Τεχεράνης, περνάει στα ψιλά.


Ο Γκεβόρκ Βαρτανιάν γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1924 στο Ροστόβ του Ντον και ξεκίνησε την καριέρα του όταν ήταν μόλις 16 ετών. Ο πατέρας του, που ήταν επίσης πράκτορας της ΕΣΣΔ, βρισκόταν τότε σε μυστική αποστολή στο Ιράν και ο νεαρός Γκεβόρκ ανέλαβε επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας που είχε ως στόχο να εντοπίζει πράκτορες

των Ναζί στην Τεχεράνη. Το 1942 κατάφερε να παρακολουθήσει στην ιρανική πρωτεύουσα την εκπαίδευση Βρετανών πρακτόρων που επρόκειτο στη συνέχεια να εκτελέσουν αποστολές στην ΕΣΣΔ.

Ο Γκεβόρκ Βαρτανιάν, ο άνθρωπος-θρύλος που ματαίωσε την όχι πολύ γνωστή απόπειρα των χιτλερικών να απαγάγουν τους Τσόρτσιλ, Ρούζβελτ και Στάλιν στην πρώτη τους διάσκεψη στην Τεχεράνη το 1943, πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2012, σε νοσοκομείο της Μόσχας, σε ηλικία 88 ετών.

Η σύζυγός του, η Γκόαρ, εργαζόταν επίσης για τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τρεις φορές, σε τρεις διαφορετικές χώρες και με διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, καθώς τότε ήταν και οι δύο εν ενεργεία και δρούσαν μυστικά.

Μολονότι ήταν εν ενεργεία ως το 2000, πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά για την δράση του -για την οποία τιμήθηκε το 1984 με το μεγαλύτερο παράσημο της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Αρμένικης καταγωγής και γιος πράκτορα κατατάχθηκε στην σοβιετική αντικατασκοπεία το 1930 και αργότερα «τοποθετήθηκε» στην Τεχεράνη από όπου «παρακολουθούσε τις εξελίξεις» σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την σύζυγο του Γκοάρ.

Στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου η (τότε) Περσία ήταν κέντρο κατασκοπείας άλλα και φιλοχιτλερικής δραστηριότητας. Από μεθυσμένο Γερμανό «έμπορο» ο Βαρτανιάν, ηλικίας μόλις 19 ετών τότε, έμαθε ότι οι Γερμανοί είχαν πληροφορηθεί ότι «κάποιος σπουδαίος, ίσως ο Στάλιν, ίσως και ο Ρούζβελτ» επρόκειτο να φθάσουν στην Τεχεράνη. Γι' αυτό και με εντολη «να τους απαγάγουν και εν ανάγκη να τους σκοτώσουν» η Γερμανία έστειλε ένα μικρό απόσπασμα ειδικευμένων βαθμοφόρων των Ες-Ες οι οποίοι έπεσαν με αλεξίπτωτο στα ορεινά της επαρχίας Κουμ και έφθασαν στην Τεχεράνη με καμήλες ως ζωέμποροι. Σκοπός τους ήταν να οργανώσουν τη επιχείρηση, στην οποία δόθηκε το όνομα «Μακρύ Άλμα», και ανάλογα να κινηθεί το Βερολίνο.

Κούραση


Υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος που έχει αντιληφθεί την κούραση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία δεν συμβαίνει τίποτα δημιουργικό.

Ή, αν συμβαίνει κάτι δημιουργικό, το ξέρουν λίγοι και μας το κρατάνε μυστικό.

Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα σέρνονται σε μια αέναη επανάληψη του θλιβερού εαυτού τους, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμίζουν κάποιους από τους λόγους που οδήγησαν την χώρα σε κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία.

Την κούραση την διαπιστώνεις και στους επαγγελματίες της «χαράς» και της «ευτυχίας». Σέρνονται κι αυτοί.

Επίσης, οι επαγγελματίες «φωνακλάδες» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας μοιάζουν βαριεστημένοι. Ούτε έναν πειστικό καυγά δεν μπορούν να κάνουν πια. Είναι να τους λυπάσαι.

Κούραση, κούραση, κούραση.

Βλέποντας αυτή την πανταχού παρούσα κούραση, θυμήθηκα ένα απόσπασμα από ένα παλιότερο κείμενο:

«Πριν από χρόνια, ένα βράδυ, συζητούσα με έναν ηλικιωμένο κομμουνιστή.

Ήξερα πολλά για τη ζωή του και γνώριζα πως είχε υπογράψει δήλωση «μετανοίας», αν και δεν μου το είχε πει ποτέ ο ίδιος.

Κάποια στιγμή, εκεί που τα πίναμε, γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε χαμηλόφωνα:

«Ξέρεις, εγώ υπέγραψα… Δεν άλλαξα. Όχι… Κουράστηκα… Ήθελα να δω τη γυναίκα μου και τον γιο μου. Ήθελα να δω τη μάνα μου».

Έμοιαζε συντετριμμένος· δεν έμοιαζε, ήταν.

«Κουράζονται κάποτε οι άνθρωποι» του είπα αμήχανα, αλλά συνέχισε:

«Κάποιοι σύντροφοι δεν υπέγραψαν…».

«Μπορεί να μην είχαν τόσο όμορφη γυναίκα όσο εσείς» του είπα και χαμογέλασε.

Αμέσως μετά, άλλαξα την κουβέντα.

Εν αρχή ην το Φως και Φως ην ο Νους ο δε Νους ο Λόγος και ο Λόγος η Ζωή..οι ψυχές στο Φως - Φως ήν το ένα και το ένα ήν το παν και το παν ήν το Όλον Φως.




Εν αρχή ην το Φως και Φως ην ο Νους ο δε  Νους ο Λόγος και ο Λόγος η Ζωή που είναι τα γεννήματα οι ψυχές στο Φως.


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ - Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ -


1. Ο Πατέρας όλων είναι το Όλον Φως.
Όλον Φως ήν το ένα και το ένα ήν το παν το δε παν το Όλον Φως.
Όλα είναι ενωμένα αλλά και μόνα τους. 

2. Το Όλον Φως είναι Αδιαίρετο με το Νου, η δε ένωση τους ο
ο Προϋπάρχων και Αγέννητος κόσμος του Πανάγαθου Νου.

Πανάγαθος Νους είναι ο Αγέννητος και Προϋπάρχων κόσμος του Όλον Φωτός..το δοχείο που έχει μέσα του το Όλον Φως. 

3. Η δε κίνηση του Προϋπάρχων και Αγέννητου κόσμου του Πανάγαθου Νου από τον Φωτεινό του Λόγο, είναι η κοσμοποίηση-γέννηση αυτού του κόσμου ως Υπάρχων, και η Ζωή Υπάρχων είναι αποτέλεσμα αυτής της Αδιαίρετης ένωσης από την οποία γεννήθηκε η παγκόσμια Ψυχή του Φωτός, από την οποία με την βουλή του Πατέρα όλων, γεννήθηκαν και όλες οι Ψυχές του Αρχέτυπου κόσμου από Φως.

4. Πανάγαθος Νους είναι ο Προϋπάρχων Αγέννητος κόσμος του Όλον Φωτός.

5. Φωτεινός Λόγος του Πανάγαθου Νου, είναι ο Προϋπάρχων και Αγέννητος κόσμος που είδε, και έχοντας τον ως πρότυπο κοσμοποίησε αυτόν τον κόσμο ως Υπάρχων γεννώντας την Ζωή με τα γεννήματα του τις Ψυχές.
Δηλαδή ο Φωτεινός Λόγος (Νους και Λόγος Αδιαίρετος), γέννησε έναν άλλο κόσμο, έχοντας ως πρότυπο τον Προϋπάρχων και Αγέννητο Πανάγαθο Νου του Όλον Φωτός, δίνοντας κίνηση στον κόσμο που κοσμοποίησε και γεννώντας ταυτόχρονα την Ζωή στο Φως.

Μην ξεχνάμε ποτέ ότι εδώ όλα ζουν μόνα τους και όλα είναι ενωμένα.

ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ - Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ



Για να καταλάβω..τι γιορτάζουμε σήμερα λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά και εισέλθουμε σε έναν νέο κύκλο ζωής από την αρχή; μήπως κατά βάθος εορτάζουμε την φυλάκιση της ψυχής μας για άλλον έναν κύκλο-χρόνο που θα κάνει μέσα στον ζωφόρο ζωδιακό κύκλο που τρώει τα παιδιά του; και φυλακίζει την αέναη αεικίνητη νοητική ουσία της ψυχής μας; η οποία πληρεί με την δύναμη της όλα τα σύμπαντα των κόσμων! και εμείς εδώ; γιορτάζουμε τον εγκλωβισμό της ψυχής μέσα στον Χρόνο-Κρόνο που τρώει τα παιδιά του φυλακίζοντας συγχρόνως την ψυχή στο να κάνει συνεχώς όμοιους κύκλους γύρω από έναν χώρο και έναν τόπο που αυτό ονομάζουμε ζωή πάνω τον πλανήτη Γη.. ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ-ΚΡΟΝΟ

Παρασκευή και 13: Το ψυχολογικό υπόβαθρο της προκατάληψης

Παρασκευή και 13

Σήμερα είναι 13 Ιανουαρίου του 2017. Τυχαίνει, επίσης, να είναι και Παρασκευή. Καμία τετράγωνη λογική και κανένας φυσικός νόμος δεν μπορεί να συνδέσει αυτά τα δύο και να συμπεράνει, ότι το να πέφτει Παρασκευή η 13η μέρα κάποιου μήνα, επηρεάζει τις δραστηριότητές μας. Γιατί, λοιπόν, υπάρχει αυτή η προκατάληψη για την “Παρασκευή και 13” στο ημερολόγιο;

Ο δρ Clay Routledge, ψυχολόγος και καθηγητής Ψυχολογίας στη πανεπιστήμιο North Dakota State, υποστηρίζει ότι η προκατάληψη για την Παρασκευή και 13 έχει ψυχολογικό υπόβαθρο.
Η Παρασκευή θεωρείται εδώ και αιώνες ως μια “άτυχη μέρα”, το οποίο είναι περίεργο, επειδή στο σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο, η Παρασκευή έχει μια θετική “αύρα” αφού αποτελεί το τέλος της εργασιακής εβδομάδας και την αρχή του Σαββατοκύριακου. Επιπλέον, ο αριθμός 13 θεωρείται επίσης “άτυχος”. Αυτό προέκυψε κυρίως από την... σύγκριση με τον αριθμό 12, που θεωρείτο πάντα ως ένας φυσικός ή “θείος” αριθμός (12 μήνες έχει ο χρόνος, οι 12 Απόστολοι του Ιησού, τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου, κλπ). Ο αριθμός 13, λοιπόν, ήταν πάντα -κατά μία έννοια- μια “παράβαση του ιερού”.
Έτσι, αν συνδυάσετε την “άτυχη” ημέρα της εβδομάδας με τον “άτυχο” αριθμό 13, έχετε τον πολύ... άτυχο συνδυασμό Παρασκευή και 13. Πράγματι, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε Παρασκευή και ο Ιούδας, ο μαθητής που πρόδωσε τον Ιησού, πιστεύεται ότι ήταν ο 13ος “καλεσμένος” στον Μυστικό Δείπνο.

Πώς να γίνεις ο πιο σημαντικός άνθρωπος για τον σύντροφο σου;

eytyxia-life-coaching
Ένας από τους  πιο σημαντικούς στόχους που προσπαθείς να πετύχεις σε μια επιχείρηση είναι να ανακαλύψεις και να καλύψεις τις βαθύτερες ανάγκες των πελατών σου.
Λόγω ότι όσο περισσότερη αξία προσφέρεις στον πελάτη σου τόσο πιο μεγάλη επιτυχία θα έχεις. Σαν όρο αυτό ονομάζεται:
“Raving Fans Customer”
Αλλά ήξερες ότι αυτή η αρχή εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και σε μια σχέση;
Εστιάζοντας πάνω στο πώς να δημιουργήσεις μια “raving fan” κουλτούρα στο σπίτι σου, θα βάλεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση θετική… σε μια κατάσταση αγάπης καθώς παράλληλα θα καλλιεργήσεις εκείνη την νοοτροπία που είναι απαραίτητη για μια ισχυρή, και ασφαλή σχέση μεταξύ εσένα και του συνεργάτη σου ή του συντρόφου σου. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στο σύντροφό σου και στον εαυτό σου. Γιατί ο σύντροφος σου θα στο ανταποδώσει και η σχέση σας θα μπει σε ένα θετικό φαύλο κύκλο που θα σας επιτρέψει να χτίσετε ένα ισχυρό δεσμό και να αναπτυχθείτε μαζί.
  1. Πήγαινε πέρα των προσδοκιών του άλλου ανθρώπου

Είναι εύκολο να τεμπελιάσεις στη σχέση σου. Είναι εύκολο να κάνεις μόνο τα ελάχιστα προκειμένου απλά να επιβιώνει μια σχέση και απλά να τρέχεις στο τέλος να σώσεις ότι μπορείς. Αλλά εστιάζοντας στο να δημιουργήσεις μια “raving fan” κουλτούρα σημαίνει ότι πάντα θα δίνεις πολλά περισσότερα από αυτά που προσδοκά ο σύντροφός σου.
Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να μην ονειρεύεσαι σαν ένα παραμύθι τη σχέση σου αλλά να ζήσεις το δικό σου παραμύθι γιατί θα κάνεις όλα όσα χρειάζεται για να το δημιουργήσεις. Και αυτό θα γυρίσει πολλαπλά πίσω!
  1. Αναγνώρισε τις ανάγκες του συντρόφου σου

Αναγνώρισε και κάλυψε τις συναισθηματικές ανάγκες του συντρόφου σου έτσι ώστε να χτίσεις μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης.
Μάθε τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την αγάπη. Ρώτησε τον: Τι χρειάζεται να συμβεί για να νιώσεις ότι σε αγαπώ;
Ακόμη και εάν έχεις ξανακάνει στο περίπου αυτή τη συζήτηση, αυτή η ερώτηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ακόμη καλύτερα τον εσωτερικό κόσμο του συντρόφου σου. Αυτή η δοτικότητα θα βοηθήσει τον σύντροφό σου να νιώσει περισσότερο σημαντικός και ασφαλής.

Το αλάτι στη διατροφή των παιδιών



Είναι γνωστό πως η αυξημένη κατανάλωση αλατιού αποτελεί μια «ανθυγιεινή» συνήθεια, που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και άλλων νοσημάτων. Μάλιστα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης αλατιού μπορεί να εμφανιστούν από μικρή ηλικία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι οι διατροφικές συνήθειες που διαμορφώνονται κατά την παιδική ηλικία είναι πολύ πιθανό να διατηρηθούν και στην ενήλικο ζωή, συστήνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης αλατιού στα παιδιά.


Ειδικότερα, κατά τον πρώτο χρόνο ζωής, η αυξημένη πρόσληψη αλατιού μπορεί να επηρεάσει τη νεφρική λειτουργία του βρέφους και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η προσθήκη αλατιού στο φαγητό, η χρήση κύβων κι έτοιμων ζωμών στην προετοιμασία σούπας ή άλλων φαγητών, καθώς και η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Βασικές Αρχές διαπραγμάτευσης - Εθνικά Θέματα (Κύπρος/Ελλάδα/Τουρκία)



Είναι σημαντικό  να καταλάβουμε πώς η στρατηγική της Τουρκίας είναι η καθαρή επέκταση (το είπαν ήδη δημόσια... πόσο πιο ξεκάθαρα πια; ) και η επικράτηση στην ΝΑ Μεσόγειο ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. Αν τώρα εμείς δείχνουμε εκ νέου καλή θέληση, δεν λέω να μην γίνει καθώς θα δώσει πόντους στην Ελληνική πλευρά από άποψη εικόνας σε διεθνή πεπραγμενα... αλλά να γίνει με καλύτερη θέση, με τους βέλτιστους όρους και όταν και όποτε το θελήσουμε εμείς.. χωρίς βιασύνες και επιπολαιότητες. Με αυτό ως σκεπτικό παραθέτω κάποιες βασικές αρχές που επί το πλείστον δεν τηρήθηκαν στην έναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό κατά την άποψη μου.


- Απαραίτητο να έχεις ίση ή μεγαλύτερη ικανότητα ισχύος από τον αντίπαλο σου.

- Πρέπει να έχεις πάντα την ευελιξία να κινηθείς εκτός πλαισίου και να απορρίψεις συνολικά ή να επικυρώσεις ολικά και γρήγορα οτι προκύψει. Αν πας συρρόμενος και υποχρεωμένος σε μια διαπραγμάτευση, μόνο να χάσεις μπορείς.

- Όταν ξεκινάς μια διαπραγμάτευση, ξεκινάς πάντα από απόλυτη θέση και παίζεις ένα αντίστροφο "tit for tat" αποκλιμακώνοντας όσο αποκλιμακώνει ο αντίπαλος σου. Δεν ξεκινάς ποτέ από μειονεκτική θέση αλλιώς πάς για ολική παράδοση.

- Σε μια διαπραγμάτευση έχεις πάντα στρατηγική που θα κάνει τον αντίπαλο να πονέσει αν θελήσει να σε υποτιμήσει με τις απαιτήσεις του

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΝΕΥΡΩΝΑ

Έναν προσομοιωτή εγκεφαλικών νευρώνων, που μιμείται θεμελιώδεις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε ταχύτητες όμως μεγαλύτερες κατά πολλές τάξεις μεγέθους, δημιούργησαν Έλληνες ερευνητές σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, σε έναν χώρο, ο οποίος αποτελεί το «Αγιο Δισκοπότηρο» της επιστήμης και φυσικά δε θα μπορούσε παρά να έχει την αντίστοιχη αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η έρευνα δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο περιοδικό "Scientific Reports" του "Nature".
12-161134thumbnail_photonic neuron team
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Οπτικών Επικοινωνιών και Φωτονικής Tεχνολογίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Συβρίδη και υπεύθυνο ερευνητή τον Δρα Χάρη Μεσαριτάκη. Πρόκειται για την υλοποίηση στο εργαστήριο ενός Φωτονικού Νευρώνα με χρήση ολοκληρωμένων ημιαγωγικών laser κβαντικών τελειών (quantum dot lasers).
Σε …απλά ελληνικά;

Madre de Deus – Πώς η πειρατεία άλλαξε την ιστορία (και τη μόδα)



Η Ιστορία έχει τους δικούς της κανόνες. Ένας απ’ αυτούς είναι ότι κάποια τυχαία γεγονότα μπορούν ν’ αλλάξουν το ρου της ή -τουλάχιστον- να επισπεύσουν τις αλλαγές. Έτσι, τυχαία, άλλαξε κι η ένδυση στην Ευρώπη.
Το 1592 η Ισπανία με την Πορτογαλία είχαν δημιουργήσει την Ιβηρική Ένωση, τη μεγαλύτερη σε έκταση αυτοκρατορία που είχε δει μέχρι τότε ο κόσμος, αφού περιλάμβανε όλα τα εδάφη του Νέου Κόσμου και κάποια της Ασίας.
Μόνοι ανταγωνιστές ήταν οι Ολλανδοί, που δραστηριοποιούνταν κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό και στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος. Οι Άγγλοι αρκούνταν να κουρσεύουν τα πλοία των Ισπανών που επέστρεφαν απ’ το «Ελντοράντο». Όμως στις 3 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς όλα -στον κόσμο- θα άλλαζαν.
Μια εγγλέζικη ναυτική μοίρα που καιροφυλακτούσε στις Αζόρες για ισπανικά πλοία κατέλαβε ένα πορτογαλικό εμπορικό ιστιοφόρο.
Ήταν το Madre de Deus, τρεις φορές μεγαλύτερο απ’ το πιο μεγάλο αγγλικό πλοίο. Κι οι θησαυροί που κουβαλούσε ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνους που έρχονταν απ’ τον Νέο Κόσμο.
Κασέλες ξέχειλες με μαργαριτάρια και κεχριμπάρια. Υφάσματα άξια μόνο για ανάκτορα. 425 τόνοι πιπέρι, 45 τόνοι γαρύφαλλα κι άλλοι τόσοι κανέλα, μοσχοκάρυδο. Μπαχαρικά, αρωματικές ουσίες και έβενος.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!

PsmdS_1482832344_6911Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια μια φανερώνονται οι τουρκικές προθέσεις για την λεγόμενη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, που όπως φαίνεται η Άγκυρα την θεώρει σαν εκπλήρωση των δικών της στρατηγικών επιδιώξεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικά άρθρο της εφημερίδας Χουριέτ, του γνωστού παλαιμάχου αρθρογράφου, Fikret Bila, η επίτευξη μιας συμφωνίας για την επίλυση του Κυπριακού στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη προϋποθέτει αυτόματα ακύρωση όλων των συμφωνιών που είχε κάνει η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία για την κυπριακή ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλουσίων ενεργειακών κοιτασμάτων της.
Συγκεκριμένα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνάψει ήδη από το 2003 συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ και την δικαιωματική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα έχουν υπογραφεί ανάλογες συμφωνίες με το Ισραήλ, αποκλείοντας την Τουρκία, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, από τα δικαιώματα της στην περιοχή.
Εκτός από αυτό, αναφέρει ο Fikret Bila, δεν μπορούν να αγνοηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στον οικονομικό και στρατηγικό τομέα στην νήσο, γι’ αυτό και θεωρείται αυτονόητη η παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων σαν απαραίτητος όρος για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ δεν είναι αποδεκτή μια συμφωνία των ευρωπαϊκών στάνταρτ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα