Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η χημεία του έρωτα αρχίζει με φερομόνες, συνεχίζει με ντοπαμίνη και τελειώνει με ωκυτοκίνη


Ήταν το 2000 όταν δύο επιστήμονες – ο καθηγητής Νευροαισθητικής Σεμίρ Ζέκι από το Εργαστήριο Νευροβιολογίας του University College στο Λονδίνο και ο δρ Αντρέας Μπάρτελς ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στη Γερμανία – επέλεξαν 70 φρεσκοερωτευμένους εθελοντές, για να εξετάσουν τον εγκέφαλό τους. Οι εθελοντές δέχτηκαν να μπουν στον τεράστιο κύλινδρο ενός λειτουργικού μαγνητικού τομογράφου (fMRI) και οι απεικονίσεις που προέκυψαν αποτέλεσαν τις πρώτες στην ιστορία της επιστήμης εικόνες του ερωτευμένου εγκεφάλου.
Οι εν λόγω απεικονίσεις υπήρξαν αποκάλυψη για τους δύο ερευνητές και για όσους ακολούθησαν τα βήματά τους, καθώς έδειξαν ότι ο έρωτας μοιάζει πολύ με τον… εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά! Κι αυτό, διότι όταν ερωτευόμαστε ο εγκέφαλος συσχετίζει κάτι που μόλις του συνέβη με την άκρατη ευχαρίστηση – και ταυτοχρόνως αποδίδει το υπέροχο αυτό συναίσθημα με το εξαίσιο πρόσωπο που βρίσκεται απέναντί του.
Με το εύρημα αυτό συμφωνεί ο δρ Άρθουρ Έιρον, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα του έρωτα. Σε δικές του μελέτες, στις οποίες επανέλαβε το όλο πείραμα, επιβεβαίωσε πως το πολύπλοκο εγκεφαλικό σύστημα που ενεργοποιεί ο έρωτας «ουσιαστικά είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που ενεργοποιείται όταν κάποιος παίρνει κοκαΐνη»!

Μην αφήνετε τον σκύλο να σας γλύφει!


Αμερικανοί επιστήμονες συμβουλεύουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει να φιλάνε το κατοικίδιό τους ούτε να αφήνουν τον σκύλο να γλύφει το πρόσωπό τους διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ουλίτιδα. Τα «φιλιά» ανάμεσα σε σκύλους και ανθρώπους μπορεί να οδηγήσουν σε ανταλλαγή βακτηρίων και ουλίτιδα στους ανθρώπους καθώς πολλοί σκύλοι έχουν περιοδοντίτιδα. Από την άλλη μεριά ανθρώπινα βακτήρια μεταδίδονται στους σκύλους.
Σύμφωνα με την έκθεσή τους, οι περισσότεροι σκύλοι πάσχουν από περιοδοντίτιδα, αλλά μόνο το 5% θα εκδηλώσει κάποια στιγμή τερηδόνα. Αντιθέτως, ποσοστό πάνω από 90% των ανθρώπων παρουσιάζουν τερηδόνα.

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν μηχανισμό που επανακαθορίζει το βιολογικό ρολόι του σώματος

Πηγή:

Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ
Σύνοψη:
Ερευνητές  ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό που ρυθμίζει το πώς τα ρολόγια του σώματος αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση όσον αφορά τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της εργασίας σε βάρδιες (εκ περιτροπής εργασία) και του jet-lag.



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό που ρυθμίζει το πώς τα ρολόγια του σώματος αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος.Και η ανακάλυψη, η οποία δημοσιεύεται στο Current Biology , θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της εκ περιτροπής εργασίας και του jet-lag.

Η πραγματικότητα πίσω από το «success story»

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών οικονομικής κρίσης, πολλοί έλληνες φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Ωστόσο η ομιλία του υπουργού υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε εκδήλωση του Imperial College στο Λονδίνο με τίτλο «Αντιστρέφοντας την παλίρροια, Η ελληνική εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση» ήταν για πολλούς πέρα από τα όρια της λογικής.
Της Julie Tomlin
Δημοσιεύτηκε αρχικά στη Huffington Post. Αναδημοσιεύεται με άδεια.

Ο μεγάλος φιλόσοφος της επιστήμης: Καρλ Πόπερ


Popper
Ο Αυστριακός φιλόσοφος Πόπερ (1902 – 1994) καταγόταν από εβραϊκή οικογένεια ευρείας μόρφωσης και κοινωνικής δραστηριότητας. Στην οικογένειά του υπήρχε μουσική παράδοση και ο ίδιος καλλιεργούσε τη μουσική. Ενάντια στην απαισιοδοξία που ακολούθησε την κατάρρευση της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας και για να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από τους αλαζονικούς διανοούμενους της εποχής, αποφάσισε ο Πόπερ να γίνει εργάτης και να μάθει χειρονακτικό επάγγελμα. Έτσι, παράλληλα με τις σπουδές τού εκπαιδευτικού θετικών επιστημών, έγινε και μαραγκός. Στη συνέχεια δίδαξε σε Γυμνάσια της Βιέννης Μαθηματικά και Φυσική.
Ο Πόπερ έγραψε ότι  τη ζωή του χάραξαν τρεις εμπειρίες, οι οποίες τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια οριστική και αμετάβλητη αλήθεια και ότι ο δογματισμός πρέπει να απορρίπτεται. Οι εμπειρίες αυτές ήταν:
  • Ο θάνατος περίπου 20 νεαρών εργατών και ο βαρύς τραυματισμός άλλων 70 το 1919 κατά τις οδομαχίες στη Βιέννη για την απελευθέρωση εργατών που είχαν συλληφθεί σε διαδηλώσεις και ήταν κρατούμενοι σε ένα αστυνομικό τμήμα,
  • η «Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν και
  • η συνάντησή του με τον ‘Αλφρεντ ‘Αντλερ.

Ζαν Κλοντ Ντιβαλιέ: Ο νεαρός δικτάτορας που έκανε βουντού, παντρεύτηκε τη μάνα του και τεμάχιζε το λαό του




Μετά το θάνατο και την κηδεία του δυνάστη της Αϊτής Φρανσουά «Papa Doc» Ντιβαλιέ, η εξουσία πέρασε στο 19χρονο γιο του Ζαν Κλοντ. Ο «Baby Doc» όπως είναι γνωστός, ήταν ο νεαρότερος ηγέτης του κόσμου. Όλοι έλεγαν ότι δεν θα άντεχε ούτε ένα χρόνο καθώς δεν είχε ιδέα από την άσκηση εξουσίας. Παρόλα αυτά κατάφερε να μείνει στο τιμόνι της χώρας, ένα χρόνο περισσότερο από τον πατέρα του και ήταν εξίσου θανατηφόρος και δυνάστης για το λαό του.

Ο κοσμοπολίτης πλέιμποϊ δικτάτορας


Ο μικρός Ντιβαλιέ στην πραγματικότητα δεν ήθελε το θρόνο του πατέρα του, αλλά να αφιερωθεί στην άσωτη ζωή. Λάτρευε τα γρήγορα σπορ αυτοκίνητα, τις μηχανές, τα πάρτι, το κυνήγι, τις πριβέ κρουαζιέρες και το σεξ με γυναίκες και όχι μόνο. Στο παλάτι βρισκόταν συνέχεια οι φίλοι του από το σχολείο. Έξι μήνες μετά την προεδρία, αποφάσισε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αϊτής, παρά τους άθλιους βαθμούς που είχε ως μαθητής.

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στάση για τον ύπνο!

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στάση για τον ύπνο!

Μια κακή στάση ύπνου επηρεάζει την κατάσταση της υγείας του ατόμου...
Πώς κοιμάστε τα βράδια; Ποια είναι η αγαπημένη σας στάση στον ύπνο; Κοιμάστε στο πλάι, κουλουριάζεστε στην εμβρυακή στάση, προτιμάτε να κοιμάστε μπρούμυτα, ή ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι… σαν να έχετε καταπιεί μια σκούπα;
Μια κακή στάση ύπνου επηρεάζει την κατάσταση της υγείας του ατόμου, καθώς πέρα από τις διαταραχές στον ύπνο που επιδρούν αρνητικά τόσο στη διάθεση, όσο και τα επίπεδα ενέργειας που έχει, αποτελεί αιτία και για επίμονους πόνους στην πλάτη ή το σβέρκο.
Αν περνάτε πολλά βράδια ξάγρυπνοι, μετρώντας προβατάκια μέχρι να καταφέρετε να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα, κι αν έχετε παρατηρήσει ότι την επόμενη 
μέρα υποφέρετε από πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, μάλλον αυτά σχετίζονται με τη στάση του σώματός σας (κεφάλι, πλάτη, χέρια και πόδια) ενώ κοιμάστε.

Σε λίγες ημέρες τα αποκαλυπτήρια - Ω ! Κύριοι Ιλλουμινάτι ... και εσείς εδώ ;



0

Συνωμοσιολόγοι είμαστε , συνωμοσιολογικά εξετάζουμε μυστήρια θέματα όπως αυτό της εξαφάνισης του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών που αναζητείται πλέον για 12η ημέρα χωρίς όμως κανένα θετικό αποτέλεσμα ...
Εχω γράψει στην απαρχή της υπόθεσης της εξαφάνισης την προσωπική μου άποψη για το θέμα την οποία μπορείς να διαβάσεις Παρακάτω.
Όσο περνούν οι ημέρες και το αεροπλάνο δεν βρίσκεται οι επικυρίαρχοι έχουν όλον τον χρόνο για να δημιουργήσουν μία "τεχνητή εύρεση του τόπου της τραγωδίας" στήνωντας μόνοι τους το καταστροφικό σκηνικό και να μας το παρουσιάσουν σαν πραγματικό .
Εάν η άποψη μου έχει βάσεις και προσεγγίζει μέρος της πραγματικής αλήθειας , τότε εκατοντάδες "εργάτες" της Νέας Τάξης Πραγμάτων εδώ και 12 ημέρες δουλεύουν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του σχεδίου , με ότι μπορεί να σας κάνει να σκεφθείτε αυτό

Σαμποτάροντας τον εαυτό μας

Ορισμένες συμπεριφορές μας μάς βλάπτουν, αλλά εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε, βάζοντας έτσι συνεχώς τρικλοποδιές στον εαυτό μας. Ποιες είναι αυτές;
sampotageΥπονομεύουμε τον εαυτό μας όταν, στην προσπάθειά μας να λύσουμε ένα πρόβλημα, τελικά προκαλούμε ένα νέο ή το χειριζόμαστε με τέτοιον τρόπο που παρεμβαίνει στα μελλοντικά μας σχέδια ή αποδεικνύεται καταστροφικός για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αν και όλοι έχουμε κάποια στιγμή υιοθετήσει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μια τέτοια συμπεριφορά, το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή επαναλαμβάνεται τακτικά, μέχρι που γίνεται συνήθεια.

Οι 3 τροφές που θα σώσουν την καρδιά σας

Οι 3 τροφές που θα σώσουν την καρδιά σας
Η καρδιοπάθεια είναι μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε για να κρατήσετε την καρδιά σας σε φόρμα!

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΣΤΟ ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ


Το άτομο λέγεται Νιούτον, αυτό είναι το όνομά του, όμως οι Έλληνες διάβασαν Νεύτων τον Newton κι έτσι πέρασε στα σχολικά βιβλία, στις εγκυκλοπαίδειες. Isaac Newton, Άϊζακ Νιούτον, και τον κάναμε Ισαάκ Νεύτων.
Το μήλο δεν το έφαγε στο κεφάλι, όπως καταγράφηκε στο θρύλο. Ο κορυφαίος επιστήμων της εποχής του, Άγγλος μαθηματικός και φυσικός, που μελέτησε τη βαρύτητα και ανέπτυξε τη θεωρία της παγκόσμιας έλξης, απλά είδε από το παράθυρο να πέφτει στο έδαφος ένα μήλο από το δένδρο. Γιατί έπεσε;
Ε, αποκόπηκε από τη μηλιά ο καρπός και δεν θα έμενε στον αέρα. Ναι, γιατί το μήλο δεν πέταξε στον ουρανό; Και με ποια ταχύτητα έπεσε στο χώμα, το μήλο, το φύλλο της μηλιάς, ένα ψόφιο χελιδόνι, μια πέτρα, ένα σπασμένο κλαρί.

Στο αιώνιο Παρόν



 Όλα τα βιώματα, οι σκηνές των σεναρίων του νου σου, τα συναισθήματα, οι ρόλοι, είναι οι δάσκαλοι της ζωής σου. Όμως, έμαθες να ονομάζεις τα περισσότερα από αυτά «λάθη», να τα κρίνεις και κυρίως να κρύβεσαι από τον Εαυτό σου. Αναγκαστικά… λόγω εκπαίδευσης, με αδιόρατη όμως συγκατάθεση Ψυχής. 

Όμως δεν είναι την Ψυχή σου που πρέπει να υπηρετείς. Ούτε το Πνεύμα, αφού δεν ζητά ποτέ υπηρεσία. Είναι τον Εαυτό σου: τον μεγάλο άγνωστο, που φοβάσαι ν’ αντικρίσεις, αν και κομμάτια (οπτικές) του είναι εμφανές παντού, πάντα. 

Γιατί Ακούμε Μουσική; Δαρβίνος Εναντίον James Brown

Shirtless male drummer & dress-wearing f
«Δεδομένου ότι ούτε η απόλαυση ούτε η ικανότητα παραγωγής της μουσικής είναι χρήσιμες -έστω και στο παραμικρό- για τον άνθρωπο, πρέπει να καταχωριστούν μεταξύ των πλέον μυστηριωδών από τις δεξιότητες με τις οποίες είναι προικισμένος» 
                                             Κάρολος Δαρβίνος, Καταγωγή του Ανθρώπου
«Τόσο οικείος, αυτός ο Σοπέν, που νομίζω ότι η ψυχή του θα έπρεπε να ανασταίνεται μόνο ανάμεσα σε φίλους».
                                           T.S. Elliot, Portrait of a lady
~~{}~~
Ο επιστήμονας και ο ποιητής. Ποιος από τους δύο κατανοεί καλύτερα την ανθρώπινη φύση; Χαμογελάω καθώς κάνω αυτήν την ερώτηση. Σαν εξωγήινος που αντιμετωπίζει συγκαταβατικά το ανθρώπινο είδος.
Ο Άρθουρ Κλαρκ, στο «Τέλος της Παιδικής Ηλικίας», επινόησε ένα εξωγήινο είδος, τους «Επικυρίαρχους». (Η επιστημονική φαντασία είναι το αμάλγαμα επιστήμης και τέχνης;)
Οι Επικυρίαρχοι είναι εκνευριστικά εγκεφαλικοί, με τεχνολογία πολύ πιο προηγμένη από τη δική μας, και… άμουσοι.

Μη φοβάσαι να περάσεις το τούνελ



Πριν λίγες μέρες έγραφα περιληπτικά τις δοκιμασίες και αλλαγές που γνωρίσαμε με την οριστική πια είσοδο μας στην υδροχοϊκή εποχή...

και σαφώς οι δοκιμασίες δεν έφτασαν στο τέλος τους, ούτε θα λήξουν τόσο εύκολα... μιας και η κάθαρση οφείλει να είναι γενική και πολυεπίπεδη... μέχρι να λάμψουν ξανά οι αρετές και οι αξίες...

Ένας ένας, αλλά και όλοι μαζί σαν ανθρωπότητα περνάμε από εσωτερική κάθαρση... παλιά τραύματα, μοτίβα συμπεριφοράς... τρόποι σκέψεις... μπλοκαρισμένα συναισθήματα... γνωστές και άγνωστες φοβίες... Όλα τους έρχονται σταδιακά στο φως της συνείδησης και μας ζητούν να αποδεσμεύσουμε και να ελευθερώσουμε το δυναμικό μας... να βάλουμε τάξη και να διαπεράσουμε τα πέπλα και τη σκόνη που έθαψαν επί χρόνια τη δική μας, αλλά και επί αιώνες ή και χιλιετίες τις ανθρώπινες ικανότητας, αρετές, ιδανικά και αξίες...

Misery, ένα γαλλικό χωριό που δεν βρίσκει υποψήφιους για τις εκλογές της 23ης Μαρτίου 2014...Μήπως πρέπει, πρώτα, να αλλάξει όνομα;

Το χωριό Misery (Μιζέρια) στερείται υποψηφίων ενόψει των δημοτικών εκλογών της 23ης Μαρτίου 2014!

Λοιπόν, ποιος θα ήθελε να γίνει δήμαρχος ενός μικρού χωριού που ονομάζεται MISERY;

Misery Γαλλία, ΓΑΛΛΙΑ: Misery ένα χωριό στερείται της εκλογής, Misery ένα χωριό στερείται της εκλογής, δεν εκλογών στη μιζέρια, lol, lol ειδήσεις, αστείο ειδήσεις, παράξενα νέα, παράξενη french ειδήσεις, παράξενα ονόματα χωριών, παράξενα ονόματα πόλεων, παράξενα ονόματα πόλη, μαύρο ειδήσεις humaor, διασκέδαση ειδήσεις, διασκέδαση πραγματικότητα, αυτό είναι το σημείο εισόδου του Misery, ένα μικρό χωριό στη βόρεια Γαλλία, τη δυστυχία γαλλία, χωριό δυστυχία français, pas de candidat à Misery en France, municipale: pas de candidat à Misery en Γαλλία, Misery Γαλλία δεν είναι υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές
Αυτή είναι η ταμπέλα στην είσοδο του Misery, ενός μικρού χωριού στη βόρεια Γαλλία. Φωτογραφία: AFP

Αιθαλομίχλη Στο Παρίσι: Ο Πύργος Του Eiffel Πριν Και Μετά!!!

Πω πω, πριν δω αυτή τη φωτογραφία, δεν είχα ιδέα την πραγματική βαρύτητα της κατάστασης στο Παρίσι, Γαλλία. Μου θυμίζει ακόμα και την κινεζική αιθαλομίχλη .

νέφος στο Παρίσι και τη Γαλλία (eiffeltower αιθαλομίχλη) Μάρτιος 2014, παρίσι αιθαλομίχλη, η φωτογραφία του Παρισιού αιθαλομίχλης Μαρ 2014, Πύργος του Άιφελ στο νέφος στο Παρίσι Μάρτιο 2014, υπάρχει το νέφος γαλλία Μάρτιο 2014, γαλλία νέφος, tour eiffel αιθαλομίχλη, paris νέφος 2014, paris νέφος Μάρτιος του 2014, παρίσι νέφος φωτογραφία Μάρτιος 2014, το νέφος στο Παρίσι Μάρτης 2014, eiffel νέφος towr paris Μαρ 2014, νέφος Paris Tour Eiffel πριν και μετά, πριν και μετά την φωτογραφία του Tour Eiffel με και χωρίς νέφος, υπάρχει νέφος γαλλία 2014, το νέφος εικόνα Γαλλία Μάρτιο 2014, το νέφος Γαλλία ειδήσεις Μαρ 2014
Πριν και μετά, φωτογραφία του Tour Eiffel (Πύργου του Άιφελ), με και χωρίς νέφος. Φωτογραφίες: AFP / BERTRAND GUAY / KENZO TRIBOUILLARD

Τι είναι αυτό το μυστήριο σύννεφο που εμφανίστηκε στο ραντάρ κοντά στην περιοχή που γίνονται οι δοκιμές Πυρηνικών βομβών στο Νέο Μεξικό ;

Ένα μυστηριώδες νέφος εθεάθη στις εικόνες του ραντάρ στο Νέο Μεξικό στην περιοχή η οποία, το 1945, αποτέλεσε πεδίο δοκιμών πυρηνικών βομβών. Οι μετεωρολόγοι ένιωσαν  αμηχανία.

μυστηριώδες σύννεφο εμφανίζεται πάνω από White Sands Missile Range στα ανατολικά Socorro νομό - Μαρτίου 2014, τα μυστηριώδη λοφίο-σαν σύννεφο πάνω από το Νέο Μεξικό πορεία περιοχή δοκιμής του στρατού 2014 βίντεο, εμπειρογνώμονες Καιρός αμηχανία από μυστήριο λοφίο στο Νέο Μεξικό ραντάρ κοντά στο 1945 πυρηνική βόμβα χώρο δοκιμών, παράξενα σύννεφα πάνω μυστήριο σύννεφο new mexico Μάρτιος 2014 βίντεο, μυστήριο λοφίο νέα πορεία Μεξικό το 2014, δημιουργεί τεράστια έκρηξη νέφους πάνω από Α-βόμβα περιοχή δοκιμής στο Νέο Μεξικό Μάρτη του 2014, μυστήριο βίντεο σύννεφο, μυστηριώδεις μορφές νέφους πάνω από το μυστήριο σύννεφο πάνω από Νέο Μεξικό Μια δοκιμή βόμβας - Μάρτιος 2014, White Sands Missile Range στο Socorro νομού, μυστηριώδη λοφίο στο Plume προήλθε από White Sands Missile Range στο Socorro νομών, ένα μυστήριο »σύννεφο καταιγίδας» πιάστηκε σε ραντάρ καιρού μετά από να εκραγούν από μια αμερικανική στρατιωτική πυραύλων εδάφους δοκιμές στο Νέο Μεξικό έχει αφήσει εμπειρογνώμονες καιρού αμηχανία,
Μυστηριώδες σύννεφο εμφανίζεται πάνω από White Sands Missile Range στα ανατολικά του νομού Socorro - Μάρτιος 2014
  

28 σκυλιά που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο τεράστια είναι!

Εάν έχετε ένα μεγάλο σκυλί, τότε σίγουρα ξέρετε ότι είναι εντελώς απληροφόρητο για το μέγεθός του. Νομίζει ότι μπορεί να χωρέσει παντού, να καθίσει σε όλα τα αντικείμενα του σπιτιού αλλά και ότι μπορείτε ακόμη να το σηκώνετε όπως κάνατε όταν ήταν ακόμη μικρό!
Το αστείο είναι ότι αν και τόσο μεγάλα φοβούνται άλλα σκυλιά πολύ μικρότερα από αυτά! Κάποια τρομάζουν βλέποντας ακόμη και μια γάτα!
Δείτε πιο κάτω μια συλλογή φωτογραφιών από 28 πολύ χαριτωμένα, αξιαγάπητα σκυλιά που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο μεγάλα είναι..

kollima.gr - 28 σκυλιά που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο τεράστια είναι!

Θέαμα βγαλμένο από την Αποκάλυψη...Εκατομμύρια ψάρια νεκρά στην Ινδονησία!!!

Οι κάτοικοι γύρω από τη λίμνη Maninjau αντίκρυσαν ένα απίστευτο θέμα. Εκατομμύρια ψάρια νεκρά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται σε μια ξαφνική αλλαγή των καιρικών συνθηκών!

Αποκαλυπτική Fish Die-off σε Maninjau λίμνη στην Ινδονησία - Μαρτίου 2014, τα Αποκαλυπτική Fish Die-off σε Maninjau λίμνη στην Ινδονησία, Αποκαλυπτική Fish Die-off σε Maninjau λίμνη στην Ινδονησία - Μάρτιος 2014 Η λίμνη καλύπτεται από τα νεκρά ψάρια μάζα die-off Ινδονησία Μάρτιος 2014, τεράστια ψάρια μάζα die-off στην Ινδονησία, η μάζα των ψαριών στη λίμνη Maninjau die-off Μάρτιο του 2014, η μάζα των ψαριών στη λίμνη Maninjau die-off φωτογραφία Μάρτιο 2014, Μάρτιο 2014 μάζας ψάρια πεθαίνουν-off, μάζα die-off ειδήσεις Μάρτη του 2014, Ινδονησία μάζα ψάρια πεθαίνουν-off Μάρτιος 2014
Η λίμνη καλύπτεται από τα νεκρά ψάρια

Ο ποταμός Citarum στην Ινδονησία είναι τόσο μολυσμένος ώστε δεν φαίνεται καν το νερό (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Όταν σκέφτομαι την Ινδονησία, μου έρχονται στο μυαλό, συνήθως, όμορφες παραλίες οι οποίες είναι ο παράδεισος των surfers. Αλλά όταν ανακάλυψα αυτές τις εικόνες του ποταμού Citarum, ένιωσα αηδία ... Είναι τόσο αποτρόπαιο! Αυτό το ποτάμι είναι τόσο μολυσμένο και γεμάτο με σκουπίδια που δεν φαίνεται ακόμη και το νερό. Νομίζετε ότι αστειεύομαι; Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες!

citarum ποτάμι, citarum, η ρύπανση citarum, η ρύπανση citarum ποτάμι, citarum μολυσμένο ποτάμι στην Ινδονησία, τι είναι πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου, citarum ποταμού είναι η πιο μολυσμένη ποταμός στον κόσμο, ποτάμι citarum στην Ινδονησία είναι η πιο μολυσμένη ποτάμι του κόσμου, Οι περισσότεροι μολυσμένο ποτάμι στον κόσμο: Citarum ποταμού στην Ινδονησία

"Η σιωπή δεν είναι χρυσός" του Γ. Αυγερόπουλου



Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία, πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα). Πριν απ αυτό όμως, ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:

ΕΛΛΑΔΑ: Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού-χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων. Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003, για να αποκτήσει τα παραπάνω, ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής ως «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας». Όσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης για την ισότητα των μισθών




«Για μένα, είναι σίγουρο και φανερό ότι βασική προϋπόθεση για να υπάρξει και να μπορέσει να λειτουργήσει μια σοσιαλιστική αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία είναι η απόλυτη ισότητα των μισθών και εισοδημάτων κάθε φύσης. Εννοώ ισότητα απόλυτη του οδοκαθαριστή και του πιο ειδικευμένου χειρουργού ή μηχανικού, εφόσον εξακολουθούν και υπάρχουν απ’ τη μία οδοκαθαριστές κι από την άλλη χειρουργοί. Γιατί, φυσικά, η μεταμόρφωση, ο μετασχηματισμός της κοινωνίας δεν είναι δυνατός σε πιο μακροχρόνια προοπτική, παρά με το ξεπέρασμα της κρυσταλλωμένης κατανομής της εργασίας, της διαίρεσης και της αντίθεσης ανάμεσα στη χειρονακτική και στη διανοητική εργασία.

Η απόλυτη ισότητα των εισοδημάτων κάθε μορφής είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους, ένας από τους κυριότερους είναι η ανάγκη να καταστραφεί η οικονομική νοοτροπία και όλο το σύστημα ψυχικών κινήτρων και «αξιών» που είναι συνυφασμένο μαζί της.

Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!


  
   Από την ημέρα της εφαρμογής του Μνημονίου, τον Μάη του 2010, έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό. Του έχουν αρπάξει πάνω από 63 δισ. ευρώ – καθ’ ομολογία του Στουρνάρα. Αλλά, τώρα, αυτός ο λαός, ο λεηλατημένος, καλείται να πάρει μέρος στο… πανηγύρι που κήρυξε προχτές ο κ.Σαμαράς. Διότι τώρα έχουμε… πλεόνασμα! Από το οποίο πλεόνασμα, ο λαός – ο λεηλατημένος – το 2014 θα λάβει μέρισμα. Πόσο είναι το μέρισμα; Κάντε τη διαίρεση: 500 εκατομμύρια το πλεόνασμα προς 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!
   Περί αυτού πρόκειται! Τόσο αξίζουν οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά: 1,5 ευρώ… Δεν φτάνει, δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στήνει ψηφοθηρικό γλεντοκόπι πάνω στο κοινωνικό νεκροταφείο που προκάλεσε. Δεν φτάνει που το γλεντοκόπι γίνεται με ξένα κόλλυβα. Τα κόλλυβα του 1,5 ευρώ τα βαφτίζει και… «παντεσπάνι»!

2014... το μέγα κύμα κάθαρσης~

Επί... μια δεκαετία περίπου τα μάτια, οι καρδιές και οι νόες όλων ήταν στραμμένες στο συμβολικό έτος 2012... 

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων, συγχυσμένοι από τις καταστροφολογίες και τις ανάλογες χολλυγουντιανές και "επιστημονικές" τοποθετήσεις ή θρησκευτικές εσχατολογικές γραφές, θεωρούσαν πως όλο αυτό το πέρασμα της συνείδησης σε ανώτερα πεδία θα ξεκίναγε με ένα φανερό κοσμογονικό γεγονός... ένα είδος συντέλειας του κόσμου...

Για τους περισσότερους η χρονιά πέρασε με την αίσθηση πως τελικά... "δεν έγινε τίποτε"...

Κι όμως... κι όμως έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται πολλά... πάρα πολλά...
μα η βάση κατανόησης όλων αυτών είναι στα ανώτερα ψυχικά και πνευματικά πεδία και όχι στο επίπεδο της ύλης. (Το Πνεύμα κινεί και δίνει μορφή στην ύλη... όχι αντίστροφα...)

Η μετάβαση, σαν μια γέννα σε ένα νέο συνειδησιακό επίπεδο συνεχίζει να προοδεύει... 
Για όποιον έχει ΚαρΔιά και Νου και μάτια για να δει... βλέπει...

Έλεγξε τη Δύναμη της Σκέψης σου


Τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα στους κύκλους της αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας πολύ συχνά γίνεται λόγος για τη δύναμη του Νου...


Ο Νους, ως ύψιστο εργαλείο συνδυασμού σκέψης, στόχου και συναισθήματος, ως μια χορδή τεντωμένη ανάμεσα στη νόηση και την καρδιά αποτελεί μέγιστο δώρο προς τον άνθρωπο...

Είναι ουσιαστικά αυτός που θέτει σε κίνηση και δημιουργεί την ατομική, αλλά και συλλογική πραγματικότητα γύρω μας...

Τα πάντα γνωρίζουν οι Αμερικανοί για το χαμένο Μπόινγκ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αν όντως είχε συμβεί αεροπειρατεία και πετούσε προς τον νότιο Ινδικό, η πιθανότερη εκδοχή είναι η κατάρριψή του από πολεμικά των ΗΠΑ
Θέατρο παίζει η αμερικανική μυστική υπηρεσία ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλου του πλανήτη, η διαβόητη NSA, όταν τηρεί σιγή ιχθύος για το τι ακριβώς έχει γίνει με το χαμένο Μπόινγκ των μαλαισιανών πολιτικών αερογραμμών με τους σχεδόν τριακόσιους επιβάτες. Θέατρο παίζει και η αμερικανική κυβέρνηση φυσικά, η οποία έχει ενημερωθεί πλήρως για τα πάντα που αφορούν το αεροπλάνο αυτό, του οποίου η τύχη υποτίθεται ότι αγνοείται. Νοτίως της ινδικής υποηπείρου, νοτιότερα των Μαλδίβων Νήσων, βρίσκονται τα νησιά των Βρετανικών Εδαφών του Ινδικού Ωκεανού. Στο νότιο τμήμα αυτού του νησιωτικού συμπλέγματος, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, με τις κοντινότερες ακτές να απέχουν χιλιάδες και χιλιάδες μίλια, βρίσκεται η κολοσσιαίας στρατιωτικής σημασίας αμερικανική αεροναυτική βάση στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία.

32 παιδικά δωμάτια τόσο επικά που θα ξυπνήσουν το παιδί μέσα σας!

Για να φτιάξετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια.
Με μικρό σχετικά κόστος αλλά και με πολύ προσωπική εργασία κάποιοι δημιούργησαν μερικά από τα ωραιότερα παιδικά δωμάτια που έχουμε δει…

kollima.gr - 32 παιδικά δωμάτια τόσο επικά που θα ξυπνήσουν το παιδί μέσα σας!

Τζίντου Κρισναμούρτι: Περί Βίας

3Τι να συζητήσουμε αυτό το πρωί; Η λέξη «συζήτηση» δεν είναι σωστή, είναι περισσότερο ένας διάλογος. Οι γνώμες δεν θα μας οδηγήσουν πουθενά και το να ενδώσουμε σε καθαρά διανοητικές εξυπνάδες θα έχει πολύ λίγο νόημα, επειδή η αλήθεια δεν πρόκειται να βρεθεί μέσω της ανταλλαγής απόψεων ή ιδεών. Έτσι εάν πρόκειται να προσεγγίσουμε ένα πρόβλημα μιλώντας παρέα, αυτό πρέπει να γίνει σε ένα επίπεδο που δεν θα είναι διανοητικό ή συναισθηματικό. 
Ερώτηση: Νομίζω ότι ο πόλεμος εναντίον του Κομμουνισμού είναι με κάποια λογική δικαιολογημένος. Θα ήθελα να ανακαλύψω μαζί σας αν έχω δίκιο ή όχι. Πρέπει να καταλάβετε ότι έζησα δέκα χρόνια υπό το καθεστώς του κομμουνισμού. Ήμουν σε Ρώσικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχω βρεθεί επίσης σε κομμουνιστική φυλακή. Αυτοί καταλαβαίνουν μόνο μια γλώσσα, η οποία είναι η δύναμη. Έτσι η ερώτηση μου είναι: Είναι αυτός ο πόλεμος αυτοπροστασία ή όχι; 
Κρισναμούρτι: Πιστεύω πως οποιαδήποτε ομάδα επιφέρει πόλεμο, πάντα υποστηρίζει πως πρόκειται για πόλεμο αυτοπροστασίας. Πάντα υπήρχαν πόλεμοι, επιθετικοί ή αμυντικοί. Υπάρχουν όμως πόλεμοι που έχουν υπάρξει ως ένα περίεργο, τερατώδες παιχνίδι ανά τους αιώνες. Αποκαλούμαστε, δυστυχώς, μορφωμένοι και πολιτισμένοι, και όμως ενδίδουμε στις πιο άγριες μορφές σφαγής. Θα μπορούσαμε λοιπόν να εμβαθύνουμε στην ερώτηση, τι είναι αυτή η έντονη βία, αυτή η επιθετικότητα του ανθρώπου; - Μπορούμε να δούμε αν είναι διόλου πιθανόν να ελευθερωθούμε από αυτή;

Ο Ρώσικος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή

gdp_political_cartoon_moscowtimes_ru
Κάτι δεν πάει καλά στην ρωσική οικονομία και όλα δείχνουν ότι έχει μπει πλέον στον δρόμο του καταποντισμού της. Και το ερώτημα είναι μήπως τελικά ο Πούτιν, με αφορμή τους αυτοκρατορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.
Η συζήτηση γύρω από την Κριμαία δεν επικεντρώνεται πλέον στο διεθνές δίκαιο: ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναγνωρίσει δημοσίως ότι δεν αισθάνεται δεσμευμένος από αυτό και δεν τον ενδιαφέρει αν ο υπόλοιπος κόσμος καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας ως παράνομες. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το εάν η οικονομία της Ρωσίας μπορεί να αντέξει το βάρος των στόχων του Πούτιν στην Ουκρανίας. Ανεξαρτήτως της αντίδρασης της Δύσης στην κρίση της Κριμαίας, η οικονομική ζημία για την Ρωσία θα είναι τεράστια.

Η κρυφή όψη ενός πλεονάσματος και η θεωρία του τέλους !!!

 «Να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε.», αυτό θα είναι το νέο, εκβιαστικού χαρακτήρα, δίλημμα που θα προτάξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Η σχετική δήλωση του κ. Βενιζέλου  σε συνδυασμό με…τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του κ Σαμαρά σύμφωνα  με τις οποίες: «η δοκιμασία της χώρας φτάνει κοντά στο τέλος και βγαίνουμε οριστικά από την κρίση» συνθέτουν την  επαναδιατύπωση των διλημματικών στρατηγικών με κορυφαίο  το,  «εμείς ή η χρεωκοπία».

Του Αιρετικού

Στην πραγματικότητα ,  ακόμα και σε αυτό , ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος ήταν πρωτότυποι. Απλώς λειτούργησαν ως καλοί αντιγραφείς.   Είχε προηγηθεί , ο κ. Παπανδρέου ο οποίος κατά την διάρκεια των τελευταίων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είχε χαρακτηρίσει την λαϊκή ετυμηγορία  ως δημοψήφισμα για τον ίδιο και την πολιτική του Μνημονίου που είχε σύρει την χώρα. Φυσικά , ακόμα παλαιότερα , οι «πολιτικοί» πρόγονοι του κ. Κουβέλη είχαν προβάλλει το περίφημο «Καραμανλής ή τανκς» που νομιμοποίησε τις πολιτικές θέσεις που είχαν τότε διατυπώσει για επιλεκτικές συμμαχίες με την ΝΔ της εποχής εκείνης.

Μύθοι και αλήθειες για το Σύνδρομο Down. Παγκόσμια ημέρα 2014 (Βίντεο)


Eπιμέλεια: Aλεξανδρος Γιατζίδης, M.D.
H Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down είναι η 21η Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Ελληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για το σύνδρομο Down. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε από τα αριθμητικά δεδομένα του συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21).
Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Αγγλο John Langdon Down, που πρώτος το περιέγραψε το 1866Αφορά μια γενετική κατάσταση, που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι, για τον λόγο αυτό ονομάζεται Τρισωμία 21. Προέρχεται σε ποσοστό 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και συμβαίνει σε μία περίπου από τις 700-800 γεννήσεις παιδιών.

Φίλησε με αυτοπεποίθηση. Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγιεινής η 20η Μαρτίου



Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία(F.D.I.) ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Στοματικής Υγείας τιτλοφορείται "Γιορτάζοντας Υγιή Χαμόγελα".
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι με την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας είναι αρωγοί της πολιτείας στην κατεύθυνση της πρόληψης, προκειμένου να αναδείξουν τον φετινό τίτλο της παγκόσμιας ημέρας

Όμως τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά: ενώ στόχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας το 2010 ήταν το ποσοστό των παιδιών χωρίς τερηδόνα να φτάνει το 90%, στην πατρίδα μας τα αντίστοιχα ποσoστά ανέρχονται στο 64% για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το 37% για τα παιδιά 12 ετών και μόλις το 29% για τα παιδιά 15 ετών!

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ



Τρόποι Για να βοηθήσεις το  λεμφικό σου σύστημα

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων (λεμφαγγείων) που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό, σε συγκεκριμένα σημεία, παρεμβάλλονται αδένες (λεμφαδένες) που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης σκοπό έχουν είτε να βοηθήσουν το υγειές λεμφικό σύστημα να μεταφέρει περισσότερο φορτίο πίσω στο φλεβικό σύστημα ή να μεταφέρουν το οίδημα πίσω στην κυκλοφορία.
Βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα