Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Κλόουν: Ο Σκοτεινός Γελωτοποιός & το αρχέτυπο του Φόβου

Γελωτοποιός


Υπάρχει κάτι το Μυστηριώδες στους Κλόουν, κάτι που μαγνητίζει τα βλέμματα, κάτι μυστικιστικό,μαγικό, πολυδιαστατικό αλλά και τρομερό ταυτόχρονα. Οι Κλόουν είναι το αρχέτυπο του όντος που επιφέρει το γέλιο σε όσους παρακολουθούν τις άτσαλες κινήσεις του στον χώρο, την πολύχρωμη μάσκα που φορά.. Τι είναι αυτό όμως που προκαλεί τον υποσυνείδητο τρόμο και τον κάνει να μετατρέπεται σε Σκοτεινός Γελωτοποιός;
Οι Κλόουν είναι λες και ξεπετάχτηκαν από κάποια άλλη σφαίρα ύπαρξης. Αρνούνται να υποκύψουν σε κανόνες που θεσπίζονται από τα κοινωνικά μοτίβα και πλαίσια.
Στήνουν φάρσες για να προκαλέσουν το γέλιο δίχως να νιώθουν τύψεις και δεν παίρνουν τίποτα στα σοβαρά. Όμως πέρα από το γέλιο μπορούν να προκαλέσουν και τον ανείπωτο τρόμο.
Το Αρχέτυπο του Κλόουν
Οι Κλόουν ως γελωτοποιοί και αστεία πλάσματα του μύθου υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες. Εμφανίζονται στους περισσότερους πολιτισμούς – Πυγμαίοι Κλόουν προκαλούσαν το γέλιο στους Αιγύπτιους Φαραώ 2500 χρόνια πριν, και στην Αρχαία Κίνα ένας Κλόουν με όνομα YuSze ήταν ο μόνος που μπορούσε να επηρεάσει τον cklΑυτοκράτορα Qin Shih Huang. Οι Ιθαγενείς Χόπι περιείχαν στην παράδοσή τους χαρακτήρες που έμοιαζαν με κλόουν, οι οποίοι διέκοπταν τα χορευτικά τελετουργικά με τα χαζά αστεία τους. Οι Γελωτοποιοί των Δικαστηρίων της Μεσαιωνικής Ευρώπης εξέφραζαν τον τρόπο της Φεουδαρχίας να διασκεδάζει με τους κατηγορούμενος, και φτάνοντας στον 18ο και 19ο αιώνα, εμφανίστηκε στην Δυτική Ευρώπη και την Βρετανία, ο Μίμος Κλόουν.

Αϊτή: Δεν έχουν τροφή και νερό, αλλά ο ΟΗΕ στέλνει εμβόλια για τη χολέρα που ίδιος έχει προκαλέσει!

haiti-2
Η Αϊτή μετράει τις πληγές της μετά τον φονικό τυφώνα Μάθιουπου άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μια κατεστραμμένη χώρα, που ακόμα δεν έχει συνέλθει από το άλλο φονικό “φαινόμενο”, το σεισμό του 2010
Δεν έχουμε καθαρό νερό, λένε οι κάτοικοι, γιατί τα λιμνάζοντα ύδατα από τα οποία πίνουμε, είναι γεμάτα πτώματα ανθρώπων και ζώων.
Δεν έχουμε τροφή, λένε, το 80% από τις καλλιέργειες καταστράφηκε.
Έχουν όμως εμβόλια, κιλά από εμβόλια, που τα στέλνει ο ΠΟΥ, γιατί “φοβάται” επιδημία χολέρας. ΟΚ, θα πουν κάποιοι, αν είναι αυτές οι συνθήκες που επικρατούν ας κάνουν εμβόλιο να μην πάθουν χολέρα. Κι ας πίνουν μολυσμένο νερό, κι ας πεθάνουν από την πείνα; Άσχετο. Δεν θα πάνε από χολέρα, θα πάνε από κάτι άλλο.
Η είδηση έγινε viral στα ΜΜΕ: Ο ΠΟΥ στέλνει εμβόλια για χολέρα στην Αϊτή. Τι ΔΕΝ λένε τα ΜΜΕ;
Ότι ο ΟΗΕ είναι υπεύθυνος για την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, από το 2010!
Η επιδημία χολέρας στην εν λόγω χώρα, δεν είναι τωρινή υπόθεση. Χρονολογείται από το 2010, όπου ξέσπασμα χολέρας κόστισε τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους. Έφταιξε ο σεισμός; Ήταν πάλι οι ίδιες συνθήκες που ευνοούσαν το ξέσπασμα;

Ο «τρίτος» που φέρνει αναστάτωση



Ποιος είναι ο «τρίτος» που εισβάλει και μας αναστατώνει?
Ο «τρίτος» εισβάλει στη ζωή μας και γίνεται δυνάστης μας και δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε με ηρεμία.


Ο «τρίτος» γενικά δεν είναι άνθρωπος, αλλά είναι τα προβλήματα που καταφέρνουν και καταλαμβάνουν «χώρο» από τη ζωή μας και μας εξουσιάζουν τόσο πολύ, που φτάνουμε σε σημείο, από τον πανικό και τον φόβο, να μην έχουμε το έλεγχο και να αλλάζουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας.
Όλοι μας έχουμε φτάσει να έχουμε σχέση στη ζωή μας. Και οι σχέσεις μας αυτές ενώ στην αρχή είναι γεμάτες από γλύκα, κατανόηση, στοργή, τρυφερότητα, γέλια, χαρές κλπ, έρχεται σταδιακά η στιγμή που όλα αλλάζουν.
Χάνουμε εμείς το ενδιαφέρον μας ? Το χάνει ο άλλος ? Και πως το χάνουμε τελικά ? Πώς γίνεται τα συναισθήματα που είχαμε στην αρχή να χάνονται ? Ή εμείς δεν έχουμε σωστή αντίληψη και ορθή επιλογή ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Να γράψω λοιπόν πως όταν η καρδιά «χτυπηθεί» από το βέλος του έρωτα τότε δεν υπάρχει λάθος. Καθώς η καρδιά ξέρει πολύ καλά γιατί και τι ερωτεύτηκε.
Το λάθος έρχεται από το μυαλό μας αργότερα.

ΜΑΡΙΑ Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΣΣΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΨΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ!





Στην πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ., έγιναν φρικιαστικά και ανείπωτα γεγονότα!
  
Μια γυνή από τους κατοικούντας πέραν του Ιορδάνου, καλουμένη Μαρία, θυγάτηρ του Ελεαζάρου, από την κώμην Βαθεζώρ – το όνομα σημαίνει οίκος υσσώπου –, επίσημος δια το γένος και τον πλούτον, καταφυγούσα εις τα Ιεροσόλυμα με το άλλο πλήθος συνεπολιορκείτο και αυτή. Τα άλλα αγαθά αυτής, όσα είχε συσκευάσει και μετέφερεν από την Περαίαν εις την πόλιν, διήρπασαν οι τύραννοι, τα δε λείψανα της περιουσίας και οσάκις εύρισκε κάτι διά τροφήν εισβάλλοντες καθημερινώς οι ένοπλοι ήρπαζον. Δεινή δε αγανάκτησις κατέλαβε την γυναίκα, η οποία, λοιδορούσα και καταρωμένη τους άρπαγας, τους εξηρέθιζεν εναντίον της.

Επειδή δε δεν την εφόνευε κανείς είτε από οργήν είτε από οίκτον, και όταν εύρισκε κάποιαν τροφήν, εκοπίαζε δι’ άλλους, ενώ ήτο από πάσης πλευράς ήδη αδύνατον και να εύρη, ο δε λιμός διεπέρα τα σπλάχνα και τους μυελούς, και ο θυμός της έκαιε περισσότερον από τον λιμόν, λαβούσα σύμβουλον την οργήν και την ανάγκην, επροχώρησε κατά του φυσικού νόμου˙ αρπάσασα το τέκνον – είχε δε υιόν θηλάζοντα –, είπε˙ “βρέφος άθλιον, διά ποίον σε διατηρώ εις τον πόλεμον, τον λιμόν και την επανάστασιν; Από τους Ρωμαίους δουλείαν θα έχωμεν, και αν ζήσωμεν υπ’ αυτούς, την δουλείαν δε υπερβάλλει ο λιμός, οι δε συμμορίται είναι χειρότεροι και από τους δύο. Εμπρός, γίνε εις εμέ τροφή, εις τους συμμορίτας ερινύς και εις τον κόσμον μύθος, ο μόνος που λείπει από τας συμφοράς των Ιουδαίων”.

Γαλαξίας: Ογκώδες νέφος σε τροχιά σύγκρουσης με τον Γαλαξία μας (Βίντεο)

20161012_Cloud-Smith-Milky-Way300x340
Gail Smith: Το 1963 σπούδαζε αστρονομία όταν σε εργασία σε παρατηρητήριο στην Ολλανδία ανακάλυψε κάτι παράξενο – ένα ογκώδες νέφος αερίου σε τροχιά γύρω από τον Γαλαξία μας. Το Νέφος Smith περιέχει αρκετό αέριο για να διαμορφωθούν 2 εκατομμύρια άστρα στο μέγεθος του δικού μας Ήλιου και κινείται με 1,13 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα. Για τα επόμενα 40 και πλέον χρόνια το νέφος παρέμενε ένα παράξενο αντικείμενο, ένα από έναν αυξανόμενο αριθμό των αποκαλούμενων νεφών υψηλής ταχύτητας που περικυκλώνουν τον Γαλαξία μας. Ενδιαφέρον αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό.
Τότε, κάτι άλλαξε. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο ραδιοαστρονόμος Jay Lockman και οι συνεργάτες του έριξαν μια πιο κοντινή ματιά στο Νέφος Smith χρησιμοποιώντας το ραδιοτηλεσκόπιο Green Bank στην Δυτική Βιρτζίνια και μπόρεσαν να υπολογίσουν την τροχιά του νέφους. Προκύπτει ότι το Νέφος Smith είναι σε τροχιά σύγκρουσης με τον Γαλαξία μας. Σε 30 εκατομμύρια χρόνια από τώρα, με ένα σφάλμα μερικά εκατομμύρια χρόνια, θα συγκρουστεί με τον βραχίονα του Περσέα, ενός από τους δυο κύριους σπειροειδείς βραχίονες του Γαλαξία μας. Η πρόσκρουση θα συμπιέσει τα νέφη του αερίου σε αυτό τον σπειροειδή βραχίονα, προκαλώντας μια λαμπρή έκρηξη σχηματισμού άστρων.
Φυσικά δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τον Γαλαξία μας, επειδή το Νέφος Smith είναι μικροσκοπικό συγκρινόμενο με το γιγάντιο σπιράλ των άστρων που αποτελεί την σπονδυλική στήλη του Γαλαξία. Όμως η επερχόμενη σύγκρουση έχει αυξήσει απότομα το ενδιαφέρον για το Νέφος Smith. «Δεν έχουμε πλήρως κατανοήσει την προέλευση του νέφους Smith», λέει ο Andrew Fox του Ινστιτούτου Επιστήμης του Διαστημικού Τηλεσκοπίου. «Υπάρχουν δυο κυρίαρχες θεωρίες. Η μία είναι ότι έχει τιναχθεί από τον Γαλαξία μας, ίσως από ένα άθροισμα εκρήξεων υπερκαινοφανών. Η άλλη είναι ότι το Νέφος Smith είναι ένα εξωγαλαξιακό αντικείμενο που συνελήφθηκε από τον Γαλαξία μας».

ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Η ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΖΩΟ; ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ - Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ





Ερμής ο Τρισμέγιστος

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

- Ο νους στα ζώα που στερούνται λογικής ενεργεί με τον τρόπο της φύσης, συνεργαζόμενος  με τις επιθυμίες τους, οι επιθυμίες, όμως, των ζώων χωρίς λογική, όπως τουλάχιστον πιστεύω, είναι πάθη, αν, λοιπόν, ο νους συνεργάζεται με τις επιθυμίες είναι πάθη, τότε και ο νους δεν αποτελεί πάθος, αφού συναναστρέφεται με πάθη;

- Μπράβο, παιδί μου, σωστά αυτά που ρωτάς και είναι δίκαιο και 'γω να σου απαντήσω. Όλα τα ασώματα, παιδί μου, που βρίσκονται μέσα στο σώμα υπόκεινται σε πάθη, και για την ακρίβεια και τα ίδια είναι πάθη, γιατί καθετί που δημιουργεί κίνηση είναι ασώματο, και καθετί που κινείται είναι σώμα, και τα ασώματα, όμως, κινούνται από το νου, αλλά και η κίνηση είναι πάθος,  και τα δύο, λοιπόν, υπόκεινται σε πάθη, και αυτό που δημιουργεί κίνηση και αυτό που κινείται, το ένα ως καθοδηγητής, το άλλο ως καθοδηγούμενο, αν απαλλαγεί λοιπόν, κανείς από το σώμα, θα απαλλαγεί και από το πάθος, μάλλον, όμως, τίποτα δεν είναι ποτέ χωρίς πάθη, παιδί μου, όλα υπόκεινται σε πάθη, διαφέρει, όμως, το πάθος από αυτό που υπόκειται σε πάθος, καθώς το πρώτο ενεργεί, ενώ το δεύτερο παθαίνει, όμως, τα σώματα ενεργούν και από μόνα τους, καθώς είτε κινούνται είτε είναι ακίνητα, και όποιο από τα δύο και αν συμβαίνει, ενυπάρχει σ'αυτό και το πάθος.

Αλλά και τα ασώματα πάντα δέχονται την ενέργεια του Νου γι'αυτό και υπόκεινται σε πάθη.
Μην σου ξενίζουν οι ονομασίες, καθώς η ενέργεια και το πάθος είναι το ίδιο πράγμα, μη σ'ενοχλεί, όμως, αν χρησιμοποιηθεί η πιο εύηχη λέξη.

-Με σαφήνεια ανέπτυξες τον λόγο σου πατέρα.

- Πρόσεξε, όμως, και εκείνο, παιδί μου, ότι δηλαδή ο Θεός αυτά τα δύο χάρισε στον άνθρωπο, κατ'εξαίρεση  από όλα τα άλλα θνητά ζώα, το Νου και τη λογική,ισότιμα και στην αθανασία, (και έχει και τον προφορικό λόγο).
Αν, λοιπόν, κανείς τα χρησιμοποιήσει όπως πρέπει δεν θα διαφέρει καθόλου από τους αθάνατους.
Και μάλιστα, αφού εξέλθει από το σώμα του, θα οδηγηθεί από αυτά τα δύοστη χορεία των θεών και των μακάριων.

-Τα υπόλοιπα ζώα , δε χρησιμοποιούν πατέρα το Λόγο;

Ποιος είμαι; Αυτό που Είμαι; ή αυτό που Είναι;




Ποιος είμαι; 

Αυτό που ζω είναι το υλικό μου σώμα που ατενίζει την ζωή μέσα στον χώρο; ή είμαι αυτό που είναι μέσα στον Νου και Νοεί, ζει, βλέπει, αντιλαμβάνεται τις εικόνες, ενός υποτιθέμενου υλικού κόσμου που ονομάζουμε πραγματικότητα;

Είμαι το σώμα που ζει και αντιλαμβάνεται την ζωή σε έναν χώρο υλικών σωμάτων; ή Είναι ο Νους που ζει που αντιλαμβάνεται την ζωή γεννώντας την ζωή τον χώρο τα σώματα και τον κόσμο;


Ποιος είμαι; είμαι σώμα υλικό; ή Νους; 
Αν είμαι σώμα υλικό, πως είναι δυνατόν να ζήσω ατενίζοντας την ζωή που αντιλαμβάνομαι ως υλική πραγματικότητα, μέσα από ένα σύνολο από σκέψεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες δίχως να έχω Νου;

Ο Νους όμως, δεν είναι υλικό σώμα, υλικό σώμα είναι οι ψευδαισθήσεις του υλικού εγκεφάλου, οι νευρώνες είναι η παραίσθηση που γεννά η εικόνα του Νου, είναι ο νοητός υλικός κόσμος της εικονικής πραγματικότητας matrix.

Kαι ότι είναι νοητό, δεν είναι σώμα από ύλη, ούτε είναι υλικός κόσμος και πραγματικότητα αυτό που βλέπει ζει και αντιλαμβάνεται το υλικό σώμα, μα είναι ένας κόσμος νοητός.

Οι αισθήσεις τα συναισθήματα τα πάθη και οι επιθυμίες, δεν ανήκουν στο σώμα, διότι το ίδιο ακριβώς μπορεί να ζήσει ένας Νους στον δικό του αγέννητο κόσμο, μέσα από οράματα, όνειρα, σκέψεις, που δημιουργούν τον δικό του "υλικό" κόσμο και πραγματικότητα.

Αυτός ο νοητός κόσμος ενυπάρχει μέσα στον Νου ο οποίος γεννά τις εικόνες, και γίνεται υπάρχων με τον Λόγο, δηλαδή η ζωή.

Οδύσσεια – Τα πλοία των Φαιάκων

post-157
Οι Φαίακες ήταν ειρηνικός λαός που αποστρεφόταν τον πόλεμο, εργατικοί και εύθυμοι, αγαπούσαν το καλό φαγητό, τα λουτρά, τον έρωτα, τα τραγούδια και τον χορό.
 «Η εντολή αυτών είναι να παραπέμπωσιν ακινδύνως εις την πατρίδα των πάντας τους προς αυτούς πλέοντας», πράγμα το οποίο κατόρθωναν με τα θαυμαστά πλοία τους. Τα πλοία αυτά δεν είχαν κουπιά, ούτε πηδάλιο και διέτρεχαν τη θάλασσα σαν να ήταν φτερωτά (Οδύσσεια, η 34-35), προικισμένα με αυτό το χαρακτηριστικό από τον θεό Ποσειδώνα, ενώ είχαν νου και μυαλό ανθρώπινο.
Γιατί δεν έχουν τα γοργά καράβια των Φαιάκων
σαν τ’ άλλα τα πλεούμενα τιμόνια ή κυβερνήτες,
μόν’ βρίσκουν έτσι μόνα τους τη σκέψη των ανθρώπων
και ξέρουν όλων τα χωριά, τα καρπερά χωράφια,
και γοργοτάξιδα περνούν της θάλασσας τα πλάτια,
κρυμμένα μες στην καταχνιά και στην πυκνή θολούρα
κι ούτε φοβούνται να χαθούν μήτε κακό να πάθουν.

Εγκεφαλική αφύπνιση: Επ.Φαντασία ή Ανθρώπινο Μέλλον;

Εγκεφαλική αφύπνιση
Εγκεφαλική αφύπνιση: Επιστημονική Φαντασία ή το Μέλλον;  Ζούμε πάνω σε έναν πλανήτη για τον οποίο λίγα γνωρίζουμε. Για την ακρίβεια γνωρίζουμε περισσότερα για τι υπάρχει πάνω από εμάς, παρά για κάτω μας. Ωστόσο αυτά που γνωρίζουμε μπορεί να μας βάλουν σε σκέψεις.
Εάν και το μεγαλύτερο κομμάτι γνώσης που κατέχουμε ακόμα αποτελείται από εικασίες, χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι, θεωρείται ως «αληθές» μέχρι να αποδειχθεί το ίδιο ή κάτι άλλο. Έτσι το εσωτερικό της Γης αποτελεί ένα τεράστιο αντιδραστήρα. Ο εσωτερικός πυρήνας της Γης είναι στερεός και αποτελείται από ατόφιο σίδηρο, ενώ ο εξωτερικός αποτελείται από μάγμα, με τη θεωρία να συμπληρώνει πως στον πυρήνα αυτόν συμβαίνουν παρόμοιες πυρηνικές αντιδράσεις όπως και στον Ήλιο. Αυτό είναι και ένα κριτήριο που κάνει ένα πλανήτη να θεωρείται «magnetic-field-earthενεργός». Η ύπαρξη ρευστού πυρήνα που με τη σειρά της επηρεάζει το ανάγλυφο του πλανήτη και τον διαμορφώνει.Λόγω αυτών των διεργασιών είναι αποδεκτό πως,  η θερμική μεταφορά του εξωτερικού πυρήνα σε συνδυασμό με την περιστροφή της Γης (για περισσότερα πάνω σε αυτό δείτε περισσότερα για την δύναμη Coriolis) προκαλεί το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Με τον τρόπο αυτόν η Γη αποτελεί από μόνη της έναν τεράστιο φυσικό μαγνήτη με όλα τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Έτσι έχει τον Βόρειο Μαγνητικό Πόλο, τον Νότιο και τον Μαγνητικό Ισημερινό. Το 1838 μάλιστα ο Γερμανός φυσικός Κάρολος Φρειδερίκος απέδειξε με μαθηματική ανάλυση ότι το 95% του γήινου μαγνητικού πεδίου προέρχεται από το εσωτερικό της Γης.  Αντίστοιχα θα σκεπτόταν κανείς ότι ανάλογες μαγνητικές δυνάμεις υπάρχουν σε όλους τους ενεργούς πλανήτες. Γιατί όμως μπλέκω με γεωμαγνητικές και πλανήτες;

Εμπιστοσύνη και δυσπιστία

Η εμπιστοσύνη είναι ο πυρήνας όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Όταν δεν έχουμε εμπιστοσύνη, είναι αδύνατο να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δεθεί, να δώσει και να ανοιχτεί στον άλλο.
confidence
Κατ’ επέκταση, είναι αδύνατον να αποκτήσουμε σχέσεις με βάθος και νόημα. Ίσως αυτός ο φόβος ότι μία μέρα ίσως προδοθούμε δε μας οδηγεί μόνο σε δυσπιστία και δυσκολία στο να ανοιχτούμε, αλλά ταυτόχρονα μας αποτρέπει από το να δούμε την πραγματική φύση των σχέσεων που χαρακτηρίζεται από το ρίσκο και την τρωτότητα. Η εμπιστοσύνη δεν είναι ταυτόσημη με την αφελή ευπιστία που δεικνύει μάλλον ανικανότητα διάκρισης και κριτικής σκέψης.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνει το αίσθημα μοναξιάς
«Η εμπιστοσύνη πάντα συνεπάγεται την τρωτότητα και το ρίσκο γιατί τίποτα δεν θα μετρούσε ως εμπιστοσύνη εάν δεν υπήρχε η πιθανότητα της προδοσίας.»
Robert C. Solomon
Philip-GrosssΜιλώντας για ρίσκο, άραγε ποιό είναι μεγαλύτερο; Το ρίσκο του να εμπιστευτείς κάποιον ή το ρίσκο του να μην εμπιστεύεσαι κανέναν; Συχνά ακούω από ανθρώπους που έχουν αισθανθεί προδομένοι στις σχέσεις τους ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναεμπιστευτούν άλλους ανθρώπους. Ενώ αυτό είναι μια φυσική και κατανοητή άμυνα μας, ίσως να μην εξυπηρετεί καθόλου την ευτυχία μας. Η δυσπιστία είναι ένας τοίχος που υψώνουμε προς τους άλλους και πίσω από αυτόν τον τοίχο είναι πιθανό να νιώσουμε μόνοι και αποκλεισμένοι. Όμως, όπως ακριβώς όλοι κινδυνεύουμε από την προδοσία, έτσι και όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη και την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι δικαίωμα μας και καλό θα ήταν να το προστατεύσουμε και να μην αφήσουμε να μας το αφαιρέσουν!

Εξωγήινοι Είχαν Απαγάγει τον Ναπολέοντα;

Ναπολέων

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης έχει ισχυριστεί πως έχει απαχθεί από εξωγήινους.
Συγκεκριμένα, είχε εξαφανιστεί από προσώπου Γης για μία περίοδο αρκετών ημερών τον Ιούλιο του 1794, όταν ακόμα ήταν 25 ετών, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Themidorian, και αργότερα είπε ότι είχε κρατηθεί αιχμάλωτος από κάποιους παράξενους ανθρώπους, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα αρχείο της σύλληψής του παρά μόνο οι αναφορές του.
Από τη στιγμή της μυστηριώδης εξαφάνισης του και μετά, η άνοδος του Ναπολέοντα ήταν ραγδαία.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ:ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1922!!! (βίντεο)


kadir-misiroglu-1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κυριολεκτικά σοκ προκαλεί στην τουρκική επικαιρότητα η δήλωση του Τούρκου ιστορικού, ερευνητή, νομικού και λογοτέχνη, Kadir Mısıroğlu,  σε τηλεοπτική εκπομπή σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβήτησε την συνθήκη της Λοζάνης, ότι μακάρι να… νικούσαν οι Έλληνες στο πόλεμο της Μικράς Ασίας το 1924!
Ο Τούρκος ιστορικός που μετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή σε σχέση με την ανεύθυνη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί ιστορικοί στην Τουρκία την αμφισβήτηση από τον Ερτνογάν της συνθήκης της Λοζάνης, προχώρησε σε μια πραγματικά σοκαριστική δήλωση με ιδιαίτερο ύφος όπως δείχνει και το βίντεο, παραδεχόμενος πως καλύτερα θα ήταν οι Έλληνες να είχαν νικήσει το 1924 και έτσι δεν θα υπήρχε η συνθήκη της Λοζάνης!

«ΝΕΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΑΝΟΣ» ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρέα του Πλούτωνα φαίνεται ότι μεγάλωσε: ένα νέο σώμα που ανακαλύφθηκε στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος είναι πιθανό να αναγνωριστεί επίσημα ως ο έκτος πλανήτης νάνος. Το μάλλον μικρό αντικείμενο έχει διάμετρο 530 χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση 13,8 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο -τόσο μακριά ώστε χρειάζεται μια χιλιετία και έναν αιώνα για να συμπληρώσει μια περιφορά…
dwarf
Οι πέντε αναγνωρισμένοι πλανήτες νάνοι και οι δορυφόροι τους. Η λίστα μπορεί να μεγαλώσει
Συγκριτικά, ο πλανήτης νάνος Πλούτωνας έχει διάμετρο 2.370 χιλιόμετρα και το έτος του διαρκεί 248 γήινα χρόνια.
Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε στο NPR.org από τον Ντέιβιντ Γκέρντες, αστρονόμο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να επιβεβαιώσει ότι όντως εντόπισε ένα νέο σώμα. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν η μελέτη έχει υποβληθεί για δημοσίευση στον επιστημονικό Τύπο, ωστόσο η ανακάλυψη του αντικειμένου, με την ονομασία 2014 UZ224, έχει επιβεβαιωθείαπό το αρμόδιο Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών (MPC).

Εκείνοι οι άνθρωποι οι φαινομενικά σκληροί


Ας το παραδεχτούμε… Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να κρατάμε τα ηνία στη ζωή μας. Να έχουμε τον έλεγχο. Αυτή η ανάγκη συνεπάγεται τη δυνατότητα να αποφασίζουμε και να δρούμε αυτόνομα, να βάζουμε την προσωπική μας «σφραγίδα» στα πράγματα, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και τη γενικότερη αίσθηση ικανοποίησης στη ζωή.


Το ζήτημα είναι να μην αναπτύσσεται σε υπερβολικό βαθμό μέσα μας και να φτάνουμε στο σημείο να μεταμφιεζόμαστε στους λεγόμενους «παντοδύναμους» ανθρώπους. Γιατί αυτό δημιουργεί συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα στις σχέσεις με τους γύρω μας.
Κάποιοι από εσάς έχετε πέσει στην παγίδα αυτή και σε σας απευθύνομαι, λοιπόν, απόψε.

Ναι, σε σας που κρύβεστε  πίσω από τη σκιά σας, γιατί κάποτε πληγωθήκατε από κάποιον πολύ . Θέλοντας να νιώθετε άτρωτοι πια, φασκιωθήκατε, φορέσατε και την ασπίδα που θα κρατήσει αλώβητη την άμυνα σας απέναντι στα πάντα. 

Στην επαφή σας  με την ανθρώπινη φύση, δεν αφήνεστε ποτέ, ενώ πάντα φροντίζετε να προβάλλετε  σ’ όλους την παντοδυναμία σας. Όλα τα αντέχετε, όλα τα μπορείτε.
Βλέπετε πίσω από το προσωπείο σας τους ανθρώπους, αλλά σας κατακλύζει ο φόβος και η ανάγκη του ελέγχου, ώστε δεν συνδέεστε μαζί τους. Απλά σας προσπερνούν και ποτέ δεν ακουμπούν.

Εξάλλου πώς να το κάνουν, όταν το τείχος που ορθώνετε για την αυτοπροστασία σας, είναι τόσο γερό;  
Ακούτε πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες την καρδιά τους να χτυπάει, αλλά το άγγιγμα τους δεν το νιώθετε. 

Μια μεγάλη καρδιά ξέρει να γεμίζει με λίγα

post-93b
Ο φτωχός στερείται πολλά πράγματα που ποτέ του δεν ονειρεύτηκε ν’ αποκτήσει. Ο φιλάργυρος, ο πλεονέκτης και ο μίζερος στερούνται όλα όσα κεντρίζουν τις ανικανοποίητες επιθυμίες τους.
Σενέκας
Αυτή είναι για μένα – και για όλους σχεδόν – η δυσκολότερη πρόκληση.
Και είναι φυσικό να είναι έτσι, με δεδομένο ότι για την πλειονότητα των πνευματικών δασκάλων, η δυσκολία αυτής της δοκιμασίας ισοδυναμεί με το βάρος που μας κρατά δεμένους μακριά από την οριστική γνώση της αλήθειας.
Είναι η χειρότερη παγίδα, αυτή της προσκόλλησης στα κεκτημένα και σε κάποια επιθυμία μας.
Άλλοι θέλουν ένα σπίτι λίγο πιο μεγάλο, έναν μεγαλύτερο λογαριασμό στην τράπεζα, λίγη παραπάνω φήμη, ένα καλύτερο όνομα ή ακόμα περισσότερη εξουσία. Άλλος θέλει να φτάσει να γίνει πρόεδρος, άλλος πρωθυπουργός κι άλλη Μις Κόσμος.
Αυτή η πρόκληση ξεπερνιέται μόνο αν βρούμε το κουράγιο να ξεφορτωθούμε ορισμένα απ’ αυτά τα πράγματα, και καταφέρουμε να παραιτηθούμε, αν χρειαστεί, από τα ματαιόδοξα σχέδιά μας.
Ο άνθρωπος που αναζητά πρέπει να μάθει ότι όλα όσα επιθυμεί – κι εκείνα ακόμα που δεν έχει σκεφτεί να επιθυμήσει – ίσως και να τα’ αποκτήσει μια μέρα. Δεν μπορεί, όμως, ν’ αλλάξει το γεγονός ότι αυτά τα πράγματα, οι τόποι ή οι δεσμοί φέρνουν χαρές τόσο κίβδηλες, όσο κι αυτά τα ίδια τα πράγματα.
Λένε οι σούφι:
Το μόνο πολύτιμο πράγμα που έχεις, είναι αυτό που δεν θα μπορούσες να χάσεις σ’ ένα ναυάγιο.

Το όραμα ενός «Σουλτάνου»


Όνειρα με οθωμανικές βλέψεις και στόχους

Από την εποχή της κυριαρχίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (ΑΚΡ) το 2002, οι αναλυτές έχουν τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιό τους επί της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Τα γραπτά του πρώτου υπουργού Εξωτερικών του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχαν ιδιαίτερη επιρροή στην επανένταξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως πρότυπο για τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε περιφερειακό επίπεδο. Η παλιά αυτοκρατορική τάξη, υποστήριξε ο Νταβούτογλου, αντιπροσώπευε μια χρυσή εποχή συνεργασίας και διασύνδεσης στην άμεση γειτονιά της Τουρκίας. Επιπλέον, ο ανεκτικός νομικός πολιτισμός και το κύρος της αυτοκρατορίας ως το πιο ισχυρό μουσουλμανικό κράτος στον κόσμο, βοήθησαν στην ειρηνική ενοποίηση των πολλών πολιτισμών και θρησκειών της περιοχής. Τα αισθήματα του Νταβούτογλου είχαν απήχηση στον Τύπο και το ενδιαφέρον στην οθωμανική ιστορία είχε σημειώσει άνοδο στην ευρύτερη κοινωνία. Πολλοί Τούρκοι αρχισαν να βλέπουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και κατ’ επέκταση και την Τουρκική Δημοκρατία, ως πηγή έμπνευσης και ηγεσίας μεταξύ των λαών της Μέσης Ανατολής.

Το σχέδιο του Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης

Κτυπά στο Αιγαίο, βλέπει την Κύπρο και ακρωτηριάζει την Συρία

Η Συνθήκη τη Λωζάννης είναι η καταστατική πράξη γέννησης της σύγχρονης Τουρκίας. Με αυτήν τη συνθήκη γεννιέται και τυπικά το νέο κεμαλικό κράτος, αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα η νίκη του Κεμάλ στο εσωτερικό ξεκαθάρισμα και περιγράφονται τα νέα σύνορα της Τουρκίας μετά τη Συνθήκη των Σεβρών.

Έκτοτε, ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να επιδρά στις εξωτερικές τις σχέσεις, ίσως λόγω αυτού του ταυτόχρονου προσδιορισμού εσωτερικού και εξωτερικού διαγράμματος. Οι αναλύσεις για το διεθνή ρόλο της γίνονται σε συνάρτηση με το τί συμβαίνει στην πολιτική και στρατιωτική ζωή της χώρας, σχεδόν σε μια… «μεταφυσική εκδοχή των Διεθνών Σχέσεων».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας, να απαντήσει κανείς «Πού το πάει ο Ερντογάν», θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στο DNA της πολιτικής του βρίσκεται το                                 νεο-oθωμανικό δόγμα, δηλαδή η μέχρι πρότινος υφέρπουσα και πλέον, φανερή αμφισβήτηση του κεμαλισμού, η νοσταλγία για την Οθωμανική Αυτοκρατορίας και στο τέλος, η αναθεώρηση της τουρκικής Ιστορίας με την αντικατάσταση της μορφής του Κεμάλ στους δημόσιους χώρους, με τη δική του μορφή.

Εξάλλου στην Ιστορία, μια ιδέα, ένα ρεύμα ή πολύ περισσότερο μια ιστορική πραγματικότητα, δεν πεθαίνουν ποτέ οριστικά - μπορεί να μεταβάλλονται, αλλά δεν εξαφανίζονται. Έτσι δεν θα πρέπει να παραβλέπεται πως η Συνθήκη της Λωζάννης αποτέλεσε και «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επί δεκαετίες κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την Συνθήκη – ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν. Ως πρωθυπουργός της Τουρκίας και αργότερα ως Πρόεδρος αναφερόταν σε αυτήν με θεσμικό τρόπο: την υμνούσε. Για παράδειγμα, μόλις στις 24 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, όταν δεν είχε ακόμα αποτιμηθεί η κατάσταση στο σύνολό της – τουλάχιστον όχι όσο τώρα -  την 93η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης, στο καθιερωμένο μήνυμά του, ανέφερε:

«Η νίκη που απέκτησε το ιερό Έθνος μας με πίστη, θάρρος και θυσίες, μεταφέρθηκε και καταχωρήθηκε στη διπλωματία και στο διεθνές δίκαιο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Η συνθήκη αυτή έχει την ιδιότητα τίτλου ιδιοκτησίας του νεοϊδρυθέντος κράτους μας».

Φυσικές άμυνες


Προσαρμόστε την καθημερινότητα σας στην εποχή των ιώσεων
Βρισκόμαστε  πάλι στην  εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Μπορείτε να αφεθείτε στην τύχη ή να πάρετε πρωτοβουλίες που θα σας προστατέψουν; Όπως λένε οι ειδικοί, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας απέναντι σε αυτούς τους ιούς.

Καταρχήν κρίσιμο είναι να έχετε καθαρά χέρια αφού το άγγιγμα με μολυσμένα χέρια αποτελεί την κύρια οδό διαδικασίας μετάδοσης των ιών του κοινού κρυολογήματος . Ακόμα και οι επιφάνειες σε ένα δωμάτιο,  "φιλοξενούν" μικρόβια. Οι διακόπτες, τα στυλό, τα τηλέφωνα, τα χερούλια στις πόρτες, οι βρύσες και τα τηλεχειριστήρια, είναι εστίες μικροβίων. Για αυτό να πλένετε καλά τα χέρια σας τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, ιδίως έπειτα από κάθε βήχα, φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης. Καλό πλύσιμο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε ζεστό (όχι καυτό) τρεχούμενο νερό και σαπούνι, θα τρίψετε καλά όλες τις επιφάνειες των χεριών (κρατώντας τα μακριά από το νερό), θα τα ξεβγάλετε προσεκτικά και μετά θα τα στεγνώσετε καλά.

Ύπνος: Ποια είναι η σχέση του με τα κιλά

Η έλλειψη ύπνου μας παχαίνει; Ποια είναι η σχέση της πείνας με τον ύπνο; Τι λένε οι έρευνες.


Ύπνος: Ποια είναι η σχέση του με τα κιλά

Όσοι θέλουν να μηn παχύνουν, πρέπει να φροντίσουν να κοιμούνται καλά. Η έλλειψη ύπνου μάς παχαίνει τουλάχιστον ένα κιλό τον χρόνο - και οι ειδικοί έχουν πια αρχίσει να συνιστούν αύξηση της διάρκειας του ύπνου, ώστε να ελαττωθεί ο κίνδυνος αύξησης του σωματικού βάρους.
Η εξάρτηση της παχυσαρκίας από τον ύπνο έχει επισημανθεί από τους ειδικούς. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι όταν κάποιος κοιμάται λίγο έχει εντονότερο αίσθημα πείνας. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο: η πείνα επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που αισθάνεται έλλειψη τροφής, να κοιμάται λιγότερο. Και αυτές είναι λογικές αντιδράσεις του οργανισμού καθώς επηρεάζονται οι ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα και ελέγχουν τον μεταβολισμό.
Άλλωστε όταν είμαστε ξύπνιοι, για τον οργανισμό είναι μέρα, συνεπώς πρέπει να φάμε ενώ όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός ξέρει ότι είναι νύχτα, συνεπώς δεν είναι απαραίτητη πολλή ενέργεια και φαγητό. Κοντολογίς ο οργανισμός του ανθρώπου που είναι ξενύχτης αισθάνεται ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι κάνει εκείνη την ώρα, το αίσθημα της πείνας είναι παρόν. Η δραστηριότητα αυτή του οργανισμού καθορίζεται από ορμόνες, όπως την ορμόνη του στρες.

Αγάπη εν ελευθερία

post-447

Ο έρωτας και η ελευθερία είναι δύο δώρα της ζωής που θα έπρεπε να πηγαίνουν μαζί, αν και δυστυχώς δε γίνεται έτσι πάντα. Πολλά καβγαδάκια ζευγαριών έχουν ως υπόβαθρο την ψευδή πίστη ότι ο ένας είναι κτήμα του άλλου.
Λάθος.
Αντίθετα προς αυτή την περιοριστική πλευρά των ζητημάτων της καρδιάς, ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ, εμπνευστής του εμβληματικού «Ζήτω η ελευθερία, προπαντός η δική μου», λέει σε τούτο το ποίημα για την αγάπη εν ελευθερία:
Πήγα στο πανηγύρι των πουλιών
κι αγόρασα πουλιά
για σένα
αγάπη μου
Πήγα στο πανηγύρι των λουλουδιών
κι αγόρασα λουλούδια
για σένα
αγάπη μου

Προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν

0009876668

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα απλά συμβαίνουν σε αυτούς, αλλά καθώς συνδεόμαστε πιο στενά με τη διαίσθησή μας, μας γίνεται ορατό ότι οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι δημιούργημά μας. Ίσως να μην έχουμε πλήρη γνώση του τι δημιουργούμε κάθε στιγμή, αλλά ευτυχώς το σύμπαν μας παρέχει πολλά σημάδια ώστε να γνωρίζουμε πότε είμαστε στον σωστό δρόμο και (το πιο σημαντικό) πότε είμαστε στον λάθος δρόμο.  Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στα προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν.
Γενικά, τα προειδοποιητικά σημάδια από το σύμπαν έρχονται με τη μορφή ανεπιθύμητων καταστάσεων και γεγονότων. Αυτά τα σημάδια είναι μια ένδειξη ότι η ενέργειά σας κατευθύνεται (ή κολλάει) προς μία χαμηλή δονητική συχνότητα. Οι σκέψεις σας, τα αισθήματά σας και οι πράξεις σας εστιάζονται αρνητικά και αυτό δημιουργεί ανεπιθύμητες καταστάσεις.
Αντίθετα, όταν οι σκέψεις σας, τα αισθήματά σας και οι πράξεις σας κινούνται προς μια υψηλή δονητική συχνότητα, η ζωή θα ευθυγραμμιστεί τέλεια. Θα έχετε εξαιρετικό συγχρονισμό και καλή τύχη όλη την ημέρα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ανεβάσετε τη δόνησή σας με το να επιλέγετε συνειδητά τις θετικές σκέψεις.

*Ότι δεν με σκοτώνει.. με κάνει πιο δυνατό* !!


Γνωστή η έκφραση «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, την έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρκετές δύσκολες στιγμές μας !!.

Συμβαίνει όμως να εξαντλείται το κουράγιο μας ορισμένες φορές, και έτσι έχουμε την αίσθηση ότι χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας. Οι ψυχοσωματικές παθήσεις αρχίζουν να μας καταβάλουν, και τότε παύουμε να πιστεύουμε στην δύναμη μας. Όσο δε για την παραπάνω φράση.. τότε πλέον, ακούγεται ωραία μόνο ως θεωρία !!.

Ωστόσο, η δύναμη στον άνθρωπο δεν είναι στις αντοχές του στον πόνο (είτε ψυχικό, είτε σωματικό), αλλά είναι στην νοημοσύνη του, που μπορεί να μετατρέπει τους “εφιάλτες” του, σε όμορφα όνειρα για την επόμενη μέρα. 
Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να περπατούν χέρι - χέρι με τους φόβους τους, καθώς ο φόβος σε απομακρύνει απ’ τον γκρεμό !!. 
Είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η αλήθεια πονάει, αλλά την προτιμούν απ' το ψέμα που κάθε μέρα σκοτώνει λίγο - λίγο !!. 
Είναι εκείνοι που δεν λιγοψυχούν όταν πέφτουν, αλλά σηκώνονται αγέρωχοι και τολμούν απ' την αρχή !!. 
Είναι εκείνοι που έχουν μάθει να ζητούν συγνώμη στον εαυτό τους .. για τις όποιες λάθος επιλογές τους !!. 

Κρατήστε τα παρακάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας:

*Πίσω από κάθε εφιάλτη.. κρύβεται και ένα Μήνυμα*


Το Δίδαγμα ενός Εφιάλτη !!.


Αγαπημένοι μου φίλοι. Το σημερινό μου άρθρο είναι ένα από αυτά που δεν αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά, παρότι θα μπορούσε κάποιος να έχει βιώσει τον παρακάτω εφιάλτη..  καθότι η πραγματικότητα είναι πως «πίσω από κάθε εφιάλτη.. κρύβεται και ένα μήνυμα» !!.  

Θα επιδιώξω να αναλύσω το δίδαγμα με τις δύο του όψεις. Η μία όψη αντιπροσωπεύει το αυταπόδεικτο στον κόσμο που ζούμε, ενώ η άλλη, αυτό στο οποίο απλά πιστεύουμε, δίχως να θέτουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» !!. 

* * * *  Κάποτε ένας καθηγητής υλιστής, την ώρα παράδοσης του μαθήματος του, εξηγούσε στους μαθητές του την αναγκαιότητα να αναρριχηθούν κοινωνικά και επαγγελματικά.. δίχως αναστολές και ελπίζοντας στην καλή τους μοίρα.
Τότε κάποιος από τους μαθητές του, του έθεσε το ερώτημα, «πως συμβαίνει κατά την γνώμη του, ενώ ο άνθρωπος είναι από την φύση του ατομιστής, εντούτοις να ενεργεί βάσει συνείδησης, ευελπιστώντας για μια θέση στον Παράδεισο». 

Ο καθηγητής μην περιμένοντας προφανώς μια τέτοια ερώτηση, απάντησε φανερά εκνευρισμένος πως «αφού κανείς δεν γύρισε από τον άλλον κόσμο για να ξέρουμε εάν όντως υπάρχει Κόλαση ή Παράδεισος, αυτό που θα πρέπει να επιδιώκουν οι άνθρωποι, είναι η καταξίωση τους όσο βρίσκονται στην ζωή» !!.

Το ίδιο βράδυ ο καθηγητής, μετά από ένα πλουσιοπάροχο δείπνο, ξάπλωσε να κοιμηθεί. Κοιμήθηκε βαθιά, και τότε άρχισε ο εφιάλτης του.

*Κάθε κλειδαριά, έχει το κλειδί της*


Ο Θεός δεν δημιουργεί μια κλειδαριά δίχως το κλειδί της .. διότι ο Θεός δεν δίνει προβλήματα δίχως την λύση τους !!

Ζήτησα ευημερία… αλλά η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
Ζήτησα καλοτυχία… αλλά η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες για να πετύχω.
Ζήτησα έναν στόχο… αλλά η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τον φτάσω.
Ζήτησα αντοχή… αλλά η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
Ζήτησα σοφία… αλλά η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
Ζήτησα έναν σκοπό στην άχαρη καθημερινότητα μου… και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω !!.

Πικρά παράπονα.. που όλοι μας τα κάναμε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Μάλιστα αρκετοί από εμάς, ακόμη δεν έλαβαν την απάντηση στο "γιατί" !!. Γι' αυτό και ορισμένοι έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ, που συχνά χάνουν την ελπίδα για να βρούν «το κλειδί της λύσης του προβλήματος τους». 

Απογοητεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητες, και τότε πλημμύρα άσχημων συναισθημάτων ξεσπούν  σαν τσουνάμι σε ανύποπτους χρόνους.  Οι δε απογοητεύσεις, οφείλονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι αποφεύγουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα τυχών χειρότερα σενάρια. Και ο βασικότερος λόγος που αποφεύγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την όποια χειρότερη εκδοχή - εξέλιξη των πραγμάτων, είναι διότι πάντα σκεφτόμαστε το τελειότερο για μας.. αλλά ακόμη και τότε, αναζητάμε όλο και περισσότερα !!.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να ωραιοποιούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε.. κι έτσι δημιουργούμε προβληματισμούς μέσα στο μυαλό μας, γι’ αυτό που θα θέλαμε και δεν μας δίνεται στην ζωή. Νομίζουμε πως το κλειδί για την πόρτα της ευτυχίας έχει χαθεί. Και τότε η σκέψη αυτή προκαλεί την απογοήτευση, η οποία μας τσακίζει ψυχολογικά !!.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα