Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι 7 βασικές αιτίες που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό…

οργασμός

Ο γυναικείος οργασμός είναι κάτι που ακόμα και σήμερα η επιστήμη δεν έχει κατανοήσει πλήρως τον τρόπο που αυτός προκαλείται και τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτόν.

Μπορεί να έχουμε καταφέρει να αναλύσουμε σε βιοσωματικό επίπεδο πλήρως τα επιμέρους στοιχεία, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες. Εκείνες που κάνουν μια γυναίκα να φτάνει σε οργασμό κάθε φορά που θα έχει σεξουαλική επαφή.
Απ' ότι φαίνεται, μάλιστα, ούτε οι ίδιες οι γυναίκες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τον οργανισμό τους σε αυτό το θέμα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι επιλέγουν πολύ συχνά να προσποιηθούν ότι έφτασαν σε οργασμό, παρά να βρουν με τον σύντροφό τους μία από κοινού λύση σε αυτό το πολύ βασικό πρόβλημα στο σεξ.
Αμερικάνικη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine τεκμηρίωσε ότι μόνο το 28% των γυναικών παραδέχεται ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό απλά μέσω του σεξ.
Το υπόλοιπο ποσοστό  παραδέχεται ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται... βοήθεια είτε από τον ίδιο το σύντροφο του είτε (συνηθέστερα) από κάποιο σεξουαλικό βοήθημα.
Όμως γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

Βουλγαρία: Νέος νόμος εξουσιοδοτεί το Στρατό να συλλαμβάνει πολίτες




«Νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στους στρατιώτες να συλλαμβάνουν πολίτες», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα


Δεκέμβριος 15, 2016


«Ο στρατός αναλαμβάνει δράση όπως οι αστυνομικές δυνάμεις, με συλλήψεις πολιτών, σε καταστάσεις τρομοκρατικής απειλής. Η διάταξη προβλέπει, ακόμη,  την απαγόρευση απόκτησης πάνω από 10 προπληρωμένων καρτών SIM και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου οφείλουν να δίνουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με δεδομένα, κατόπιν αιτήματος», αυτό προβλέπεται σε νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.




Η υιοθέτηση του νόμου ξεκίνησε χθες και αναφέρει ότι οι περιορισμοί σχετικά με τις κάρτες SIM- που δεν αναφέρεται εκτενώς-  γίνονται γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οργάνωση εγκληματικών πράξεων.



Μια άλλη αλλαγή που προβλέπει ο αντιτρομοκρατικός νόμος είναι ότι οι πάροχοι  πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα συνεργάζονται με τις κρατικές υπηρεσίες όταν απαιτείται.

Λίγες ἑβδομάδες ἀπέμειναν…

Λίγες ἑβδομάδες ἀπέμειναν...
…γιὰ νὰ πιάσουμε (οἰκονομικά) τὸν «πάτο» μας.
Μὰ παραλλήλως μερικὲς ἑβδομάδες ἀπέμειναν γιὰ νὰ βροῦμε τόπο νὰ πατήσουμε τὰ πόδια μας γερὰ καὶ νὰ ἀρχίσουμε νὰ σηκωνόμεθα…
Ἔρχονται δύσκολες ἡμερες καὶ δύσκολες νύκτες.
Ἔρχονται στιγμὲς τρόμου, φόβου, ὁλοκληρωτικῶν ἀνατροπῶν καὶ φυγῆς. Μεγάλης καὶ μακρᾶς φυγῆς…
Ἔρχεται πόνος ἀβάστακτος…
…μὰ ἔρχεται, κυρίως, πίσω ἀπὸ ὅλα αὐτά, ἡ Ἀπελευθέρωσις.
Ἀξίζουν οἱ θυσίες πού θά γίνουν;
Ἀξίζει τό αἷμα;
Ἀξίζουν οἱ ἀπουσίες πού θά καταγραφοῦν;
Σκεφθεῖτε κι ἀποφασίστε.
Ἔχετε λίγες ἑβδομάδες γιὰ νὰ φύγετε μακρυά, νὰ ἀποφύγετε τὰ ὅσα ἔρχονται.
Νὰ γλυτώσετε τὶς ἀναταραχὲς καὶ τὸν πόνο.
Μὰ ἐὰν μείνετε νὰ ξέρετε ἕνα: Δὲν ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ περισσεύῃ!!! Ὅλοι μας χρειαζόμεθα στὸν Μεγάλο Ἀγῶνα τοῦ Γένους, ζωντανοὶ καὶ νεκροί! 
Ὅλοι μας εἴμαστε ἀναγκαῖοι καὶ χρήσιμοι καὶ σημαντικοί…
Ὅλοι, ἄλλος περισσότερο κι ἄλλος λιγότερο, ἔχουμε ἔργο νὰ παράξουμε.

Απίστευτο βίντεο: Πως με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο μπορείτε να ηρεμήσετε τα κύματα σε μια λίμνη



Καθηγητής του Χάρβαρντ δείχνει πώς να ηρεμήσετε το νερό σε μία λίμνη με μία κουταλιά ελαιόλαδο.

Σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας λέκτορας του Χάρβαρντ διεξάγει ένα πολύ απλό μα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πείραμα, αποδεικνύοντας ότι μια μόνο κουταλιά ελαιόλαδου αρκεί για να εξαφανίσει το ελαφρύ κυματάκι και μάλιστα σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων!

Το λάδι απλώνεται γρήγορα στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάχους μόλις ενός μορίου, το οποίο εμποδίζει τον άνεμο να δημιουργήσει κύματα.

Ο Δρ. Greg Kestin, λέκτορας φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δημοσίευσε το βίντεο στο YouTube πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο σήμερα αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Daily Mail και από άλλα διεθνή ΜΜΕ, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του λαδιού έχουν δύο πόλους. Ο ένας έλκεται από το νερό και έτσι αναποδογυρίζει προς το μέρος του ενώ ο άλλος απωθείται και μένει στην επιφάνεια. Όταν λοιπόν βάζεις λάδι μέσα στο νερό, κάθε μόριο εκτελεί την παραπάνω κίνηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το πολύ λεπτό στρώμα που «σβήνει» τα κύματα.

9 είδη πόνου που συνδέονται άμεσα με συναισθηματικές καταστάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για 9 Types Of Pain That Are Directly Linked To Emotional States
1. Πόνος στο Κεφάλι
Οι πονοκέφαλοι προκαλούνται συχνά από το στρες, που σημαίνει ότι αν ψάχνετε έναν τρόπο για να ανακουφίσετε τον πόνο, φυσικά, θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα, να χαλαρώσετε και να μετριάσετε το καθημερινό στρες.
2. Πόνος στον Αυχένα
Ο πόνος στον αυχένα συχνά σημαίνει ότι έχετε κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν, αλλά ακόμα δεν έχετε συγχωρέσει τον εαυτό σας . Ως εκ τούτου, το κλειδί βρίσκεται στο να μάθουμε πώς να συγχωρούμε τον εαυτό μας, καθώς και τους γύρω μας.
3. Πόνος στους Ώμους
Ο πόνος στους ώμους συχνά σημαίνει ότι μεταφέρετε συναισθηματικό φορτίο, το οποίο πρέπει να ληφθεί μέριμνα και να μοιραστεί και σε άλλους ανθρώπους γύρω σας.
4. Πόνος στο Πάνω Μέρος της Πλάτης
Αυτό το είδος του πόνου συχνά σημαίνει ότι σας λείπει η συναισθηματική υποστήριξη, που σας κάνει να νιώθετε ανεπιθύμητοι. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που είστε ακόμα μόνοι, βγείτε και επικεντρωθείτε στην προληπτική επίλυση προβλημάτων.

 5. Πόνος στο Κάτω Μέρος της Πλάτης

Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε ορισμένα οικονομικά προβλήματα. Αντί να ανησυχείτε για τα χρήματα και να αγχώνεστε, ζητήστε βοήθεια ή συμβουλευτείτε έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

Μη λεκτική επικοινωνία και κατάθλιψη

κατάθλιψη
Η μη λεκτική συμπεριφορά στην κατάθλιψη.
Η μη λεκτική ή εξωλεκτική επικοινωνία, είναι η διαδικασία μέσα απο την οποία επικοινωνούμε, δηλαδή επηρεάζουμε την συμπεριφορά, την νοητική διεργασία ή τα συναισθήματα των άλλων,  κάνοντας χρήση ενός ή περισσοτέρων μη λεκτικών καναλιών.
Ποιά είναι όμως τα μη λεκτικά κανάλια;  
Αυτά είναι, πολύ απλά, όλες οι πηγές από όπου μπορούμε να μεταδώσουμε πληροφορίες και συναισθήματα, εκτός του λόγου. Τα μη λεκτικά μηνύματα στους ανθρώπους μεταδίδονται με τους εξής τρόπους :
Με την γενικότερη εντύπωση: Είναι η εικόνα που δίνουμε στον περίγυρο.
Περιλαμβάνει την στάση του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου του, το βλέμμα του, τις χειρονομίες που κάνει, τις κινήσεις, τον προσανατολισμό, τις αντιδράσεις του στην σωματική επαφή, την «απόσταση»  που κρατάει από τους συνομιλητές του , την ενδυμασία του καθώς και άλλα πολλά που καθορίζουν την εντύπωση που μπορεί να αφήσει ένα άτομο σε ένα άλλο.
Με τη «φωνητική επικοινωνία»: Δηλαδή ο τόνος της φωνής, η σταθερότητα, οι παύσεις, η ένταση, η αλλοίωση της, η προφορά και η ταχύτητα ροής του λόγου.
Σύμφωνα με τους Richmond , McCroskey & Payne (1991),  η ολική επικοινωνία ανάμεσα στα άτομα λαμβάνει χώρα μεταδίδοντας το γνωστικό κομμάτι μέσα από την λεκτική οδό και το συναισθηματικό αυτής, μέσα από την μη λεκτική οδό.  Έπομένως μπορούμε να συμπεράνουμε οτι τα άτομα με συναισθηματικές διαταραχές  επηρεάζονται με  ιδιαίτερο τρόπο ως προς τις παραπάνω πτυχές της εξωλεκτικής συμπεριφοράς.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΧΩΡ ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ  ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Μια μυστική προσέγγιση στην Πρωτοχρονιά
Η 1η Ιανουαρίου καθιερώθηκε σαν ημέρα της πρώτης του χρόνου από τους Ρωμαίους το 153 π.Χ. Στο Βυζάντιο η 1η Ιανουαρίου υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε σαν ημέρα πρωτοχρονιάς το 1000 μ.Χ.
Η αρχιχρονιά, ή Πρωτοχρονιά, όπως έχουμε περισσότερο συνηθίσει να την λέμε, είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρης σχεδόν της ανθρωπότητας. Έχει καθιερωθεί στους περισσότερους λαούς του κόσμου να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου και είναι γεγονός πλέον η ύπαρξη δορυφορικών εκπομπών από όλες τις χώρες προς όλες τις χώρες της γης, για μια όσο το δυνατόν πιο «συντονισμένη» αλλαγή του χρόνου, παρ’ όλη τη διαφορά της ώρας. Από την Αυστραλία και την Ιαπωνία μέχρι τη Βρετανία και την Ισλανδία, έως τις χώρες της Μεσογείου, οι άνθρωποι γιορτάζουν με χαρά και πανηγυρισμούς την Πρωτοχρονιά, ίσως γιατί κάθε νέος χρόνος φέρνει μαζί του την ελπίδα για καλύτερες μέρες.
Η 1η Ιανουαρίου καθιερώθηκε σαν ημέρα της πρώτης του χρόνου από τους Ρωμαίους το 153 π.Χ. Στο Βυζάντιο η 1η Ιανουαρίου υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε σαν ημέρα πρωτοχρονιάς το 1000 μ.Χ.
Πριν από το 153 π.Χ., σαν πρώτη του έτους ημέρα, εορταζόταν η 1η Μαρτίου, ενώ σε άλλες περιοχές του τότε γνωστού κόσμου η πρώτη ή η ενδέκατη Σεπτεμβρίου, αλλά και η πρώτη νουμηνία (αρχή της νέας Σελήνης) μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21η Ιουνίου), όπως συνέβαινε στο αττικό σεληνιακό ημερολόγιο ή η πρώτη νουμηνία μετά την φθινοπωρινή ισημερία, όπως ίσχυε στο μακεδονικό ημερολόγιο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάτι που συνήθως διαφεύγει της προσοχής μας. Εάν η πρώτη Μαρτίου εκληφθεί σαν η πρώτη ημέρα του χρόνου, τότε δικαιολογείται και μιας άλλη μορφής αρίθμηση των μηνών του έτους, σύμφωνα με την οποία ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι ανιστοίχως ο έβδομος (επτά-Σεπτέμβριος), ο όγδοος (οκτώ-Οκτώβριος) ο ένατος (εννέα-Νοέμβριος] και ο δέκατος (δέκα-Δεκέμβριος) μήνας του χρόνου. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι ο 11ος και 12ος μήνας αντιστοίχως του έτους σε αυτήν την περίπτωση. Κατανοούμε ότι μέσα από μια εσωτερική μυστική παράδοση όπου ο Μάρτιος είναι ο μήνας της εαρινής ισημερίας, όπου έχουμε ίση ημέρα – ίση νύκτα, ίσο φως – ίσο σκοτάδι και αρχίζει κατόπιν μια σταδιακή αύξηση του φωτός εις βάρος του σκότους μυημένοι των ιερατείων «περνούν» το συμβολισμό της σύλληψης του εμβρύου του θεού του φωτός ή σε άλλο κωδικοποιημένο συμβολισμό την ανάσταση το Θεού.

Από την αρχαία ειρεσιώνη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και στα κάλαντα


Ο στολισμός των κλαδιών και τα άσματα, έθιμα με βαθιές ρίζες
Η ειρεσιώνη ήταν ένα αρκετά μεγάλο κλαδί ελιάς ή δάφνης που διακοσμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες με όλων των ειδών τους καρπούς, κάστανα, καρύδια, αμύγδαλα κ.ά. –εξαιρουμένων του μήλου και του αχλαδιού– πλεγμένους με λευκό ή κόκκινο μαλλί (έριον, εξ ου και το όνομά της). Κρεμούσαν ακόμη στο κλαδί μικρά φυαλίδια με μέλι, γάλα και κρασί.
Ήταν το σύμβολο της ευφορίας, της γονιμότητας και της ζωής, η οποία γεννιέται ξανά μετά τον χειμερινό θάνατό της. H παράσταση της ίδιας της γης, γι’ αυτό η παρουσία της και η επαφή μαζί της μετέδιδαν στον άνθρωπο τις γονιμικές δυνάμεις που ενυπήρχαν σε αυτήν.
Nέο έτος οι αρχαίοι είχαν την πρώτη νέα Σελήνη του μηνός Εκατομβαιώνα (Ιούλιος-Αύγουστος). Το θρησκευτικό όμως εορτολόγιο του αττικού ημερολογίου άρχιζε με την άροση για τη νέα σπορά κατά τον μήνα Πυανεψιώνα που ήταν ο τέταρτος μήνας του αττικού ημερολογίου (μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου) και συνοδευόταν από πολλά έθιμα για καλή έναρξη και πορεία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ευετηρία (η καλή χρονιά) ήταν θεοποιημένη από τους αρχαίους και σε πολλές πόλεις υπήρχαν αγάλματα προς τιμήν της.
Στις 7 του μηνός του Πυανεψιώνα, λοιπόν, οι Αθηναίοι γιόρταζαν τα Πυανέψια ή Πυανόψια, προς τιμήν του Απόλλωνος. Τότε προσέφεραν στον θεό τις απαρχές των οσπρίων ανακατεμένων με κριθάρι (πύανοι), περιφέροντας σε πομπή κατά τη διάρκεια της εορτής την ειρεσιώνη που ήταν στολισμένη με ό,τι προαναφέραμε, και αποτελούσε το έμβλημα όλης της εορτής.

Μια άλλη επίσης θρησκευτική εορτή των Αθηναίων αλλά και άλλων ιωνικών πόλεων, τα Θαργήλια, που τελούνταν στις 6 και στις 7 του μηνός Θαργηλιώνος (μέσα Μαΐου-μέσα Ιουνίου), γινόταν και αυτή κυρίως προς τιμήν του Απόλλωνος αλλά και της αδελφής του Αρτέμιδος, επειδή θεωρείτο ότι ήτο η γενέθλιος ημέρα τους. Η λέξη «Θάργηλος» σήμαινε τους πρώτους, άγουρους καρπούς, τους οποίους προσέφεραν ως «απαρχή», προσφορά στον θεό, είτε μέσα σε «θάργηλον χύτραν» είτε φτιάχνοντας «θάργηλον άρτον». Στη διάρκεια και αυτής της εορτής, που συνοδευόταν από μουσικούς αγώνες, περιέφεραν σε πομπή πάλι την ειρεσιώνη, για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους θεούς για τη γονιμότητα της χρονιάς που πέρασε, παρακαλώντας τους να συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο και ζητώντας τους να έχουν τη βοήθειά τους σε εποχή πείνας, επιδημίας, ή άλλης δυσκολίας.
Το μεγάλο κλαδί της ελιάς για την ειρεσιώνη κοβόταν κατά την εορτή των Παναθηναίων από τις μορίες. Οι μορίες ήταν 12 ιερά ελαιόδενδρα που ανήκαν στη θεά Αθηνά, την επονομαζόμενη Μορία. Πιο γνωστές ήταν οι μορίες του άλσους της Ακαδήμειας, που θεωρούνταν καταβολάδες των ιερών ελαιών της Ακρόπολης, και εποπτεύονταν από τον Άρειο Πάγο και τους άρχοντες. Το κλαδί κρατούσε ένας αμφιθαλής παις, που ζούσαν δηλαδή και οι δύο του γονείς, και το περιέφερε στη διάρκεια της πομπής. Κατά την περιφορά, όπως μας παραδίδει ο Πλούταρχος, έλεγαν ένα θρησκευτικό άσμα, παρακαλώντας για την ευμένεια της θεάς, που και αυτό λεγόταν ειρεσιώνη.

Η θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων



της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη


Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αρχαία Ελλάδα και συνεχίζει και σήμερα να είναι σημαντική στην πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων καθώς διαμόρφωσε τη μυθολογία τους και τη θέαση και προσέγγιση του κόσμου τους.Ο άνθρωπος πάντα ένιωθε την ανάγκη να πιστεύει σε μια ανώτερη, θεϊκή δύναμη. Ο Δωδεκαθεισμός ήταν η θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων. Μέσω της θρησκείας αυτής οι άνθρωποι της αρχαίας Ελλάδος μπορούσαν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.


Ο Αρχαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε πολύ εξαιτίας της θρησκείας. Οι άνθρωποι άρχιζαν να χτίζουν ναούς, να φτιάχνουν αγάλματα, τοιχογραφίες προς τιμή των θεών που μερικές από αυτές σώζονται ως σήμερα. Όλα αυτά αποτελούν ταυτότητα για τον Έλληνα αφού πολλοί ξένοι έρχονται στην χώρα μας και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και για τα αρχαία αντικείμενα που σχετίζονται με αυτήν, σώζονται και αποτελούν μεγάλα έργα τέχνης.

Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία βοήθησε όχι μόνο τους αρχαίους Έλληνες αλλά και τους σημερινούς αφού μεγάλο μέρος του τουρισμού και της οικονομίας της Ελλάδος στηρίζεται στην αρχαιότητα και στην κληρονομιά που άφησε σε μας ( μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ). Βέβαια, έχουν γραφεί πολλά βιβλία για την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία, φιλοσοφικού και διδακτικού περιεχομένου. Σε όλη την γη διαβάζονται είτε από ενδιαφέρον είτε για μάθηση και εμβάθυνση στον αρχαίο πολιτισμό είτε από απλή περιέργεια. Πολλές ταινίες εξάλλου έχουν παιχθεί στον παγκόσμιο κινηματογράφο που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα, την  θρησκεία της και τους ήρωές της.


Ουρανος-Γη-Κρονος

Οι σχέσεις μεταξύ του Ουρανού και των παιδιών του δεν ήταν πολύ φιλικές. Η οργή του μεγάλου Θεού έπεσε πάνω στους Τιτάνες τους οποίους φυλάκισε στα έγκατα της γης. Η μητέρα τους, εξοργισμένη από την αδικία, ζήτησε από τους γιους της να σκοτώσουν τον πατέρα τους.

Ο Κρόνος ,ο μικρότερος γιος, επειδή ήταν απ’τους πιο θαρραλέους, το βράδυ κρύφτηκε στο δωμάτιο των γονιών του και έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα. Από αυτά τα όργανα γεννήθηκε η Αφροδίτη ,οι Ερινύες, οι Νύμφες και οι Γίγαντες.

Κρόνος – Ρέα- Διας

Μετά την πτώση του Ουρανού, αρχηγός του σύμπαντος έγινε ο Κρόνος. Αμέσως αποφυλάκισε τα αδέλφια του και παντρεύτηκε την Ρέα. Από την ένωσή τους γεννήθηκαν η Δήμητρα, η Εστία, η Ήρα, ο Άδης και ο Ποσειδώνας.  Ο Κρόνος όμως αποδείχθηκε χειρότερος από τον πατέρα του – φοβούμενος ότι τα παιδιά του θα τον εκθρόνιζαν,  τα κατάπινε όταν γεννιόνταν. Η Ρέα, πριν γεννήσει τον Δία, το τελευταίο της παιδί, συμβουλεύτηκε τον Ουρανό και την Γη. Με την βοήθεια τους έκρυψε τον Δία σε μια σπηλιά στην Κρήτη και έδωσε στον Κρόνο να καταπιεί μια πέτρα αντί για τον γιο της. Όταν μεγάλωσε, ο Δίας νίκησε τον Πατέρα του και με τα αδέλφια του έγιναν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου.

Καταναλώστε αυτό το χυμό για 7 μέρες και ξεχάστε το λίπος στη κοιλιά!

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταναλώστε αυτό το χυμό για 7 μέρες και ξεχάστε το λίπος στη κοιλιά!

Το παραπανίσιο βάρος είναι μία από τις κύριες αιτίες κινδύνου για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση , σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Γνωρίζουμε όλοι ότι πολλοί άνθρωποι παλεύουν με αυτό το πρόβλημα κάθε μέρα.
Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες ιατρικές μελέτες, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από παχυσαρκία, έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, και τουλάχιστον 5% των θανάτων στον πλανήτη σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα.
Μπορεί να προκληθεί, λόγω της περίσσειας υγρών στο εσωτερικό του σώματος ή άλλους λόγους. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι υποβάλλονται συνήθως σε αυστηρές δίαιτες ή λιποαναρροφήσεις, προκειμένου να χάσουν το λίπος, αλλά γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι φυσικό;
Πείτε αντίο στο κοιλιακό λίπος
Για να χάσετε βάρος και κυρίως για να μειώσετε το μέγεθος της κοιλιάς σας, πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να λάβετε υπόψη τι τρώτε κάθε μέρα αλλά και τις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε. 
Θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τα ζαχαρώδη γλυκά αμέσως!
Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε πιο φυσικές επιλογές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος! 
Έχουμε ένα ρόφημα που μπορεί να σας βοηθήσει και περιλαμβάνει μόνο ένα αγγούρι, λίγο σέλινο, ένα φλιτζάνι μαϊντανό και 3 φέτες ανανά. 

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

697Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σκηνικό έντασης και θερμής κατάστασης φαίνεται πως στήνουν οι Τούρκοι καθώς όπως μεταδίδουν τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ, έχουμε θερμό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων με 10 Έλληνες ψαράδες που ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και προκάλεσαν την επέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.
2125
Το επεισόδιο όπως αναφέρεται, έγινε σε απόσταση τριών μιλίων από την τουρκική ακτή της Αλικαρνασσού, με ένα ελληνικό καΐκι προερχόμενο από την Κάλυμνο.
Οι Τούρκοι έστειλαν την ακτοφυλακή αλλά και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω έσπευσε προς βοήθεια στους Έλληνες ψαράδες. Παράλληλα ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, (φαίνεται πως αρχίσαμε και αντιμετωπίζουμε δραστικά τους Τούρκους), απογειώθηκε από την Λέρο και έφτασε στο σημείο όπου οι Τούρκοι προσπαθούσαν να κυνηγήσουν τους Έλληνες ψαράδες.

Έρευνα: Το ανθρώπινο πέος είχε οστό και το έχασε, όταν ο άνθρωπος έγινε μονογαμικός

Τα πολυγαμικά ζώα, έχουν κάθε λόγο να το διαθέτουν 

Oστά από πέη θηλαστικών

Το ανθρώπινο πέος μπορεί να σκληραίνει, αλλά δεν διαθέτει οστό στο εσωτερικό του, αντίθετα με τους πιθήκους και πολλά άλλα θηλαστικά ζώα. Γιατί όμως ο άνδρας έχασε το οστό στο δικό του γεννητικό όργανο; Γιατί, αφότου το έριξε στη μονογαμία, απλούστατα δεν το χρειαζόταν! Αυτή είναι η σύντομη απάντηση των επιστημόνων.   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κιτ Όπι του Τμήματος Ανθρωπολογίας του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society B'» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το «Science» και τη βρετανική «Guardian», μελέτησαν την εξελικτική ιστορία του οστού στα αρσενικά γεννητικά όργανα.   

Το εν λόγω οστό εκτιμάται ότι πρωτοεμφανίσθηκε πριν από 145 έως 95 εκατ. χρόνια. Ποικίλει εντυπωσιακά από είδος σε είδος (σε μήκος και όχι μόνο), γι' αυτό έχει θεωρηθεί ως το πιο διαφοροποιημένο οστό που έχει υπάρξει ποτέ. Όμως στην πορεία μερικά ζώα το έχασαν και οι πρόγονοι του ανθρώπου ήσαν μεταξύ αυτών.   

Το οστό του πέους βοηθά στην παρατεταμένη συνουσία. Τα πολυγαμικά ζώα, όπως οι χιμπατζήδες και οι μπονόμπο, που αλλάζουν συντρόφους συνεχώς, έχουν κάθε λόγο να διαθέτουν ένα πέος με κόκαλο, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εύρεσης συντρόφου και, στη συνέχεια, της γονιμοποίησης της συντρόφου. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χρονικό όριο για τη διάρκεια της διείσδυσης του αρσενικού οργάνου, πέρα από το οποίο το οστό κρίνεται αναγκαίο, είναι τα τρία λεπτά. Κάτω από τα τρία λεπτά συνουσίας, το οστό αρχίζει να γίνεται περιττό (και αυτή είναι η περίπτωση του ανθρώπου!).   

Η υγεία πεθαίνει. Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να παίρνουν φάρμακα που θεραπεύουν από σοβαρές ασθένειες


του Αλέξανδρου Γιατζίδη


Χρόνια και πριν ακόμα από τα μνημόνια το φάρμακο και φυσικά οι παραγωγοί του, βρίσκονταν στο στόχαστρο. Απλά ήρθαν τα μνημόνια και επέβαλαν την περικοπή, σε όλο τον χώρο της υγείας. Κάποιοι κατάλαβαν λάθος, φαίνεται και την περικοπή δαπανών του κράτους, προκειμένου η χώρα να ελέγξει τα έξοδά του, θεώρησαν ότι μπορεί να την κάνουν πολύ εύκολα και γρήγορα. 
Από που; 
Από την υγεία. 

Αρχίσαν να επιβάλουν μέτρα, να εφεύρουν όρους που πρώτη φορά μαθαίναμε στην χώρα όπως το clawback και το rebate, που αλλού χρησιμοποιούνται σε έκτακτες καταστάσεις, εδώ επιβλήθηκαν μόνιμα. Φαίνεται έχουμε μια μόνιμη, έκτακτη, κατάσταση. 

Και κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και ο κουβάς που αντιστοιχεί στην υγεία, αδειάζει και ο χώρος της υγείας πλήττεται. 

Η φαρμαβιομηχανία σε αυτό το κράτος έχει παίξει ένα ιδιαίτερο ρόλο αφού έπρεπε να πληρώνει για την έρευνα, για την εκπαίδευση, για τα συνέδρια, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Πράγματα, που το κράτος δεν έκανε ή τα έκανε περιορισμένα. 

Χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη και σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία τα πράγματα οδηγούνται σε ολέθρια αποτελέσματα. Και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση που εξελίσσεται από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του τομέα της οικονομίας να χάνεται αφού βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από πέντε χρόνια ένα απίστευτο brain drain. Άξιοι επιστήμονες εγκατέλειψαν την χώρα μας για να πάνε να εργαστούν στο εξωτερικό. 

Βομβαρδισμένοι


Το πολιτικό θέμα των ημερών είναι αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα ακυρώσει την εξαγγελία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, για την παροχή βοηθήματος -για μια φορά- στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα αυτή τη στιγμή.
Μπορώ να πω ότι ντρέπομαι ή θα θεωρηθώ λαϊκιστής;
Επιτρέπεται να επιθυμώ να ζήσουν με ένα μίνιμουμ ανθρώπινης αξιοπρέπειας οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι, όλοι οι Έλληνες, τέλος πάντων;
Πείτε μου, επιτρέπεται;
Δεν απαντάει κανείς, οπότε συνεχίζω.
Έχω ένα φίλο από τη Συρία που μένει στην Ελλάδα. Παντρεμένος με Ελληνίδα, έχουν δυο παιδιά. Ουσιαστικά, είναι Έλληνας πια.
Αυτός ο φίλος μου είναι από το Χαλέπι. Το ξακουστό Χαλέπι που αυτές τις ημέρες είναι μια πόλη-φάντασμα.
Τα αδέρφια του ζουν εκεί. Ζουν, σκοτώθηκαν, δεν έχει ιδέα. Δεν μπορεί να μάθει.
Όταν πέθανε η μητέρα του, δεν υπήρχε τρόπος να πάει στη Συρία. Άλλωστε, η «κηδεία» της δεν έγινε σε νεκροταφείο αλλά σε ένα πάρκο, γιατί στα νεκροταφεία τους πυροβολούσαν. Δηλαδή, έσκαψαν στο πάρκο, την έβαλαν στο χώμα και έφυγαν τρέχοντας.
Αυτός ο φίλος μου από τη Συρία παρακολουθεί από μακριά αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα του.
Θεατής του δράματος της χώρας του, των ανθρώπων του, του λαού του.
Θεατές είμαστε κι εμείς. Όχι μόνο της ανθρώπινης τραγωδίας στη Συρία αλλά και της κατάστασης στην Ελλάδα.
Άλλοι Έλληνες παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα από το εξωτερικό, άλλοι από την Ελλάδα.
Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, με την επιθυμία να βγει η χώρα μας από τον δρόμο της ταπείνωσης, του εξευτελισμού και της υποδούλωσης.
Θεατές, όμως. Κάπως ανήμποροι.
Η Ελλάδα δεν είναι Συρία, γιατί δεν βομβαρδίζεται, ούτε ζει σε μια διαρκή θηριωδία, αλλά εγώ, πολύ συχνά, έχω ένα αίσθημα βομβαρδισμένου.
Σκέφτομαι κάποιες φορές πως θα ήθελα να ήμουν στο εξωτερικό και να βλέπω όσα γίνονται στην Ελλάδα από μακριά.

Όταν στην Λίστα Φίλων του Facebook κρύβονται ορκισμένοι εχθροί

%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%ce%af%ce%bb%cf%89%ce%bd
Η λεπτομέρεια κάνει ΠΑΝΤΑ την Διαφορά.
Η αλλαγή ενός και μόνο συμφώνου μετατρέπει το ΚΑ(Λ)Ο σε ΚΑ(Κ)Ο.
Η αλλαγή ενός και μόνο φωνήεντος μετατρέπει το ΦΑΡΜΑΚ(Ο) σε ΦΑΡΜΑΚ(Ι).
Αν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γράμμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη μια Λέξη, και κατ’ επέκταση την Πραγματικότητα γύρω της, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ άνθρωπος στην ίδια μας την Ζωή;
Καλό είναι λοιπόν, για να μην επέλθει Κρίση στην Ζωή μας, να έχει προϋπάρξει σωστή Διά-Κριση των συμπρωταγωνιστών μας σε Αυτήν… τόσο στην «πραγματική», όσο και στην, εξίσου πραγματική και ακόμη πιο σημαντική, «διαδικτυακή».
Όταν βιώνουμε μια κατάθλιψη, θέλουμε να ξεσπάσουμε.
Αυτό μας το ξέσπασμα όμως όταν το δημοσιοποιούμε, ανοίγουμε μια «πόρτα», σε επίδοξους «διαρρήκτες» που στόχο έχουν τα αγαθά μας.
Και το πολυτιμότερο Αγαθό που έχουμε είναι ο Εαυτός μας.
Η Λίστα Φίλων μας στο Φατσοβιβλίο δεν αποτελείται μονάχα από… φίλους.

Η ευτυχία μου είμαι εγώ… όχι εσύ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ευτυχία μου είμαι εγώ… όχι εσύ..

όχι μόνο γιατί εσύ μπορεί να είσαι περαστικός,
αλλά κι επειδή εσύ θέλεις να είμαι αυτό που δεν είμαι..
Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη όταν αλλάζω
μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τον εγωισμό σου!
Ούτε μπορώ να νιώσω ήρεμη όταν με κριτικάρεις που δεν σκέφτομαι σαν
εσένα…
Ή που δε σε βλέπω όπως εσύ.
Με φωνάζεις επαναστάτρια.
Κι όμως κάθε φορά που απέρριψα τα πιστεύω σου, εσύ επαναστάτησες
ενάντια στα δικά μου.
Δε μπορώ να διαμορφώσω το μυαλό μου.
Ξέρω πως είναι δύσκολο να είσαι απλά εσύ..

Ψυχικές επιθέσεις και αντιμετώπιση




Από το Ζάχο Σκαφίδα

Κατά διάρκεια της πορείας μου στη μεταφυσική υπήρξαν πολλά άτομα με παράπονα για ψυχικές επιθέσεις, απώλεια ενέργειας, πιθανές επιθέσεις μαύρης μαγείας, επιθέσεις με κατάρες, προσκόλληση προσφάτων αποβιωσάντων πνευμάτων, πολτεργκάιστ ή άτακτα πνεύματα,  ματιάσματα, κλ.  Επειδή τα άτομα αυτά ήταν πολύ αναστατωμένα και ίσως και κάποιοι άλλοι να ενδιαφέρονται για τα φαινόμενα αυτά, θα τα αναφέρω περιληπτικά, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης τους.

Πνεύματα προσκολλημένα στη γη

Στην πλειοψηφία των αναδρομών οι ψυχές κατά τον θάνατο τους παραμένουν λίγο στο τόπο του θανάτου παρατηρώντας πάντα το σώμα τους, οι περισσότερες δεν έχουν πλέον έντονα συναισθήματα. Νοιώθουν ηρεμία, αγαλλίαση και ανακούφιση που έφυγαν από την ζωή, ακόμα και αν έζησαν τέλεια. Παραμένουν στο μέρος που βρίσκονταν για ένα μικρό διάστημα που ποικίλει και φεύγουν, είτε στο φως, είτε σε ανώτερα πνευματικά πεδία. (Βλέπε, Επιθανάτιες εμπειρίες μέσα από αναδρομές). Όταν καλούνται να αναλογιστούν την προηγούμενη ζωή τους, ουδόλως τους ενδιαφέρει, αυτό πλέον που βιώνουν είναι ανώτερο από αυτό που ζούσαν στη γη.


Υπάρχει όμως μια πολύ μικρή κατηγορία ψυχών, κάποιοι που αυτοκτόνησαν, που πέθαναν βίαια, με μεγάλη προσκόλληση σε γήινες απολαύσεις, με πεποιθήσεις αρνητικές για τη μεταθανάτια ζωή κ.α.  που παραμένουν στο γήινο πεδίο. Οι ψυχές αυτές έλκονται από συγγενικά πρόσωπα και γενικά από πρόσωπα με τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτούς και προσκολλούνται απορροφώντας ψυχική ενέργεια. (Βλέπε, Αστρική προβολή, Hemi-Sync και ο κόσμος των πνευμάτων κατά τον Robert Monroe). Π.χ. ένα μέθυσο πνεύμα θα προσκολληθεί σε ένα μέθυσο άνθρωπο, ένα πνεύμα ναρκομανούς σε ένα ναρκομανή. Στους ναρκομανείς τα πράγματα είναι ευκολότερα διότι οι παραπάνω άνθρωποι έχουν ρωγμές στην αύρα τους, με κίνδυνο προσκόλλησης πολλών προσγείων πνευμάτων.

Τα πνεύματα αυτά απομυζούν ενέργεια από το πρόσωπο που έχουν προσκολληθεί και αισθάνεται ενεργειακά εξουθενωμένο με πιθανότητα να εμφανίσει ψυχική ή σωματική ασθένεια. Μετά από πάροδο κάποιου χρόνου βρίσκουν το δρόμο τους με την βοήθεια πνευματικών οδηγών, για τα ανώτερα πνευματικά πεδία, την κάθαρση και την επαναγέννηση. (Βλέπε “Το σπίτι μας (Nosso Lar)” του Chico Xavier που γυρίστηκε ταινία το 2010).

Δεν έχω συναντήσει ψυχές να ζήσουν τα στάδια της Θιβετιανής ή Αιγυπτιακής βίβλου των νεκρών, της περιγραφές της χριστιανικής θρησκεία με τα διάφορα τελώνεια, ίσως διότι οι σύγχρονες πεποιθήσεις για τη μεταθανάτια ζωή έχουν αλλάξει.

Πνεύματα που έχουν εκπέσει

Είναι πνεύματα που για διαφόρους λόγους έχουν εκπέσει στη γη. Συνήθως είναι πνεύματα που έχει αποτύχει οι θεραπεία τους στα πνευματικά επίπεδα και έχουν αθεράπευτα χαμηλά ένστικτα. Πχ. μίσος, ακόλαστες επιθυμίες, νοιώθουν ότι έχουν αδικηθεί έντονα, αθεράπευτο πόνο κ.λ. Τα πνεύματα αυτά τα αποκαλούν εκπεσόντα ή δαιμονικά. Ας θυμηθούμε το απόσπασμα της Καινή Διαθήκης. (Βλέποντας, όμως, από μακριά τον Ιησού, έτρεξε, και τον προσκύνησε· Και κράζοντας με δυνατή φωνή, είπε: Τι υπάρχει ανάμεσα σε σένα και σε μένα, Ιησού, Υιέ τού Ύψιστου Θεού; Και τον ρώτησε: Ποιο είναι το όνομά σου; Και απάντησε, λέγοντας: Το όνομά μου είναι λεγεώνα· επειδή, είμαστε πολλοί).

Δαιμονισμός ή κατάληψη

για την ανοικειότητα και την ξενότητα

του λάμπε ρατ

Υπάρχουν φορές που τη μεγαλύτερη, την πυκνότερη ανοικειότητα και ξενότητα την αισθανόμαστε σε οικεία, γνώριμα, ασφαλή (safe), ακόμα και οικογενειακά, φιλικά ή/και συντροφικά περιβάλλοντα. Αυτή η αίσθηση συνήθως σωματοποιείται, εκδηλώνεται με διάφορους ένσαρκους τρόπους: κουλούριασμα του σώματος, χωρική απόσταση από το επίκεντρο ή από τα διερευνητικά βλέμματα, συνοφρύωμα, αλαλία, νευρικές, σπασμωδικές κινήσεις, τρέμουλο, απασχόληση των χεριών με κάτι, άβολες στάσεις του σώματος, και πολλούς άλλους. Αυτή η αίσθηση μπορεί ενίοτε να προκληθεί από κάτι εντελώς δευτερεύον, ακόμα και ασήμαντο, κάτι ανεπαίσθητο, κάτι δυσεξήγητο, και, παραδόξως, είναι συνήθως σ΄αυτή την περίπτωση που λαμβάνει τη μεγαλύτερη οξύτητα. Τις περισσότερες φορές μοχθούμε να απωθήσουμε νοητικά αυτή την αίσθηση, να την υποβαθμίσουμε αξιολογικά, να τη διαχειριστούμε με κάποιον εσωτερικευμένο, σχετικά ανώδυνο τρόπο. Στη σκέψη και μόνο ότι αυτή η αίσθηση δεν χωρά κανονικά σε αυτά τα περιβάλλοντα τρομάζουμε. Και τον τρόμο αυτόν επιτείνει η φαντασιακή προβολή μιας ενδεχόμενης παράλυσης ή κατάρρευσης εν μέσω οικείων προσώπων.

Κι όμως νομίζουμε ότι αυτή η αγωνιώδης αίσθηση, της ανοικειότητας και της ξενότητας, χωρά κατεξοχήν σε αυτά τα περιβάλλοντα, και ότι αυτά τα περιβάλλοντα είναι μάλιστα προνομιακά γι’ αυτήν. Γιατί η ασφάλεια, η θαλπωρή, η βολή, η συνήθεια, η οικειότητα ενέχουν μια τυρρανία που συνήθως μας διαφεύγει, κι αυτή δεν είναι άλλη από την τυραννία της ενοποιητικής, ολοποιητικής ταυτότητας: η κατάσταση όπου ο εαυτός τείνει να γίνει μια ζελατινώδης μορφή, χωρίς σαφές περίγραμμα, χυμένος σε μια ενιαία αρμονική λάβα. Εδώ, η διαφωνία και η σύγκρουση εξοβελίζονται ή αναστέλλονται επ’ αόριστον, τα σώματα ακουμπάνε το ένα το άλλο με περισσή ευκολία, σχεδόν θράσος, η λαλιά παίρνει διαστάσεις καταιγιστικές και επεκτατικές, η επικοινωνία δεν διαμεσολαβείται από δεύτερες ή πίσω σκέψεις, η ταυτοχρονία επιβάλλεται συντριπτικά στη συγχρονία, η εμπειρία ομογενοποιείται, και (φαινομενικά παραδόξως) οι εγωισμοί δεν αμβλύνονται αλλά ενισχύονται από την εντατική, εκτατική, επιπόλαιη και ενθουσιώδη προσπάθεια του καθενός να διακριθεί έστω και στο ελάχιστο από τους άλλους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι η ατομικότητα εξεγείρεται, ακόμα και με τρόπους υπόγειους, αόρατους, συχνά ασυνείδητους και ασυναίσθητους, ενάντια σε αυτή τη μειλίχια, συγκαταβατική, εναρμονίζουσα κατάσταση, ενάντια στην αποστέρηση από τα ειδοποιά γνωρίσματά της, ανάμεσα στα οποία είναι και η χιαστί συγκρότηση του εαυτού, δηλαδή όχι μόνο ως εγώ αλλά και ως άλλου.

Η NASA ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ HAWKING ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΚΑΦΟΣ-ΝΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Σε συνεργασία με τον Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με τον Ρώσο μεγιστάνα Γιούρι Μίλνερ με σκοπό την εύρεση εξωγήινων μορφών ζωής, η NASA θέλει να δημιουργήσει ένα διαστημόπλοιο-νάνο, το οποίο θα μπορεί να φτάσει έως και το ένα πέμπτο της ταχύτητας του φωτός! Στην πραγματικότητα, το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Χόκινγκ ήδη από τον περασμένο Απρίλιο έχει ως στόχο την δημιουργία ενός διαστημοπλοίου σε μορφή τσιπ, που θα τροφοδοτείται με ενέργεια από laser.
nasa_12
Αν η ιδέα του σπουδαίου φυσικού δουλέψει, τότε το μίνι διαστημόπλοιο θα μπορέσει να ταξιδέψει μέχρι το κοντινότερο μας αστρικό σύστημα (το Αλφα του Κενταύρου) μέσα σε μόλις 20 χρόνια. Με άλλα λόγια, 100 φορές ταχύτερα από τα διαστημόπλοια που χρησιμοποιούνται σήμερα!
Οι προσπάθειες του Χόκινγκ, που συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας, κόλλησαν πάνω σε σημαντικές δυσκολίες, που αφορούσαν κυρίως την ασφάλεια της ζωής του τσιπ, μέσα σε μία διάρκεια 20 χρόνων. Βάσει των πιθανολογικών υπολογισμών, το διαστημόπλοιο-νάνος πολύ είναι απίθανο να φτάσει στο «γειτονικό» αστρικό σύστημα χωρίς κατάλληλη προστασία.
Σε αυτό το σημείο, αναλαμβάνει… ρόλο η NASA για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η διαστημική υπηρεσία έχει ήδη προτείνει μια σειρά από επιλογές ώστε να προχωρήσει το σχέδιο στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμα χρειάζεται πολύ σκέψη για να βρεθεί το κατάλληλο πλάνο.
Πρώτη πρόταση της NASA, είναι να προσαρμοστεί η πορεία του διαστημοπλοίου έτσι ώστε να αποφευχθούν οι περιοχές υψηλής ακτινοβολίας. Αυτό ωστόσο, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, θα αυξήσει σημαντικά την διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς απαραίτητα να εγγυάται την ασφάλεια του σκάφους.

Άνθρωπος – Εγκέφαλος: Ανακάλυψη ερευνητών στην αρχιτεκτονική της Λεκτικής Εργαζόμενης Μνήμης χρήσιμη για την Τεχνητή Νοημοσύνη

20161214_verbal working memory300x340
Μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, εντοπίζει ότι η νευρωνική δομή που χρησιμοποιείτε για να αποθηκευθούν και επεξεργαστούν πληροφορίες στην Λεκτική Εργαζόμενη Μνήμη, στον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι περισσότερο σύνθετη από ότι είχε θεωρηθεί προηγουμένως. Η μελέτη δείχνει ότι η επεξεργασία της πληροφορίας στην Εργαζόμενη Μνήμη περιλαμβάνει δυο διαφορετικά δίκτυα στον εγκέφαλο μάλλον, παρά ένα – μια ανακάλυψη που σίγουρα θα έχει συνέπειες στη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα εργαλεία μετάφρασης του λόγου.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο εγκεφαλικά δίκτυα που είναι ενεργά όταν διαχειριζόμαστε πληροφορίες ομιλίας και γλώσσας στο μυαλό μας», εξηγεί ο Bijan Pesaran, αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο για την Νευρωνική Επιστήμη, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και κύριος συγγραφέας της έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Neuroscience.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δώσει έμφαση στο πώς ένας απλός «κεντρικός επεξεργαστής» επέβλεπε τη διαχείριση της πληροφορίας που αποθηκεύεται στην Εργαζόμενη Μνήμη(*). Η διάκριση είναι σημαντική, παρατηρεί ο Pesaran, επειδή τα τρέχοντα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπαράγουν την ανθρώπινη ομιλία, τυπικά, υποθέτουν ότι οι υπολογισμοί που εμπλέκονται στην λεκτική εργαζόμενη μνήμη εκτελούνται από ένα απλό νευρωνικό δίκτυο. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη βαθμιαία γίνεται περισσότερο όμοια με του ανθρώπου», λέει ο Pesaran. «Με την καλύτερη κατανόηση της νοημοσύνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μπορούμε να προτείνουμε τρόπους να βελτιώσουμε τα συστήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εργασία μας δείχνει ότι απαιτούνται συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης με πολλαπλά δίκτυα εργαζόμενης μνήμης».

Η ΕΠΙΒΗΤΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ: Ο ΝΕΟΣ, ΕΝΑ ΑΝΕΡΑΣΤΟ ΒΟΥΒΑΛΙ. Η ΝΕΑ, ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ Ή «ΑΝΤΡΟΓΥΝΑΙΚΑ»





Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη για τον έρωτα, ο έρως είναι μια σωματική τάση «προς πλησμονήν και κένωσιν», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ερυξίμαχος στο συμπόσιο του Πλάτωνος. Δηλαδή είναι μια διαδικασία σαν την ενούριση και την αφόδευση με την οποία αποβάλλονται κάποιοι περιττοί χυμοί, που αν δεν αποβληθούν ανεβαίνουν στον εγκέφαλο και αποβλακώνουν τον άνθρωπο...

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την αντίληψη, η ερωτική παιδεία είναι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τουτέστι περιγράφονται με αυτήν έμβολα και αντλίες, εμβολές, εκβολές, και αποβολές. Δηλαδή εξωτερικά και εσωτερικά όργανα του σώματος και ο τρόπος που εισέρχονται, διέρχονται εκκενώνονται και εξέρχονται. Ακόμη στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γίνεται λόγος για σπερματοζωάρια, ωάρια, μείξεις και επωάσεις, αιματορρύσεις, βλενόρροιες, συφίλιδες, κονδυλώματα και αντισυλληπτικά.

Και αφού ο νέος διαφωτισθή και προπαρασκευασθή με όλες αυτές τις τόσο … ερωτικές περιγραφές, αναλαμβάνει μία τεράστια οδοστρωτηριακή μαμά, τόσο ερωτική όσο η βιομηχανία χάλυβος, να οδηγήση, ένα «μοντέρνο» σύζυγο με τον αέρα του μπασμένου και περπατημένου στη ζωή, που από τις ερωτικές του εμπειρίες δεν θα είχαν να ζηλέψουν τίποτε οι τράγοι και τα κριάρια, ολοκληρωτικά ευνουχισμένο από τον τεράστιο μόνιμο ανθυπασπιστή του πεζικού, τουτέστι την χαριεστάτην σύζυγόν του, να αποκαλύψη στον επίσης ολοκληρωτικά ευνουχισμένο και αξιοθρήνητο έφηβο γιο του τα μυστικά του έρωτα.

Και τότε ακολουθεί μια σκηνή που θα μπορούσε να είναι πολύ κωμική αν δεν ήταν τόσο τραγική και απάνθρωπη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα