Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ο Ήλιος σε φάση «ηλιακού ελάχιστου»: Τι σημαίνει αυτό για τη θερμοκρασία στη Γη



Στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, ο Ήλιος, είναι η συνεχής δύναμη που κρατά σε τροχιά τους πλανήτες, παρέχοντας στη Γη την απαραίτητη για τη ζωή αναλογία φωτός και θερμότητας. Κι ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε απλώς την ανατολή και τη δύση του, ο ίδιος ο ήλιος είναι απίστευτα δυναμικός
Ως τέτοιος περνάει από φάσεις και αλλαγές. Με τον καιρό, οι αλλαγές αυτές έχουν γίνει προβλέψιμες. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν περνάει μια λιγότερο ενεργή φάση, που ονομάζεται ηλιακό ελάχιστο. 
Ο ήλιος, κάθε 11 χρόνια περνάει από ενεργειακές κορυφώσεις της δραστηριότητάς του, οι οποίες με τη σειρά τους ακολουθούνται από χαμηλά σημεία.
Στις κορυφώσεις, ο ήλιος εμφανίζει περισσότερες ηλιακές κηλίδες και ηλιακές εκλάμψεις.
Κατά τη διάρκεια ενός ηλιακού ελάχιστου, ο ήλιος είναι πολύ πιο ήσυχος, γεγονός που σημαίνει λιγότερες κηλίδες και ενέργεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, o ήλιος περνάει ένα «Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο».
Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν μεταξύ 1650 και 1715, κατά τη διάρκεια αυτού που είναι γνωστό ως Μικρή Εποχή των Παγετώνων στο βόρειο ημισφαίριο όταν, σύμφωνα με τη NASA, ο συνδυασμός της χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας και της ψύξης από τα ηφαιστειακά αερολύματα, οδήγησαν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες».

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ! ΞΕΚΙΝΑΜΕ! Καλωσορίζουμε το Μεγάλο Κοσμικό Κύμα της Αλλαγής

Universal Blessing

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ! ΞΕΚΙΝΑΜΕ!
Αγαπημένοι μου
Η Δύναμη της Ζωής γεννά ανθρώπους…
Η Δύναμη της Αγάπης χτίζει Κόσμους…
H Δύναμη της Αλήθειας λυτρώνει από την αδυναμία της ύπαρξης…
Η Δύναμη των ψυχών μας είναι το όπλο και το τρόπαιο της νίκης μας…
Ζούμε την «επόμενη μέρα» πάνω σε έναν πληγωμένο και τσακισμένο Πλανήτη…
Την «επόμενη μέρα» του γενναίου ανθρώπου, που έμαθε μόνος να αγωνίζεται, μόνος να αρρωσταίνει, μόνος να πεθαίνει…
Του ανθρώπου που έμαθε να συμπονά και να νοιάζεται, που έμαθε να πορεύεται κοιτώντας τη σκληρή πραγματικότητα κατάματα, που έμαθε να σιωπά, να διδάσκεται, να μοιράζεται, να αγαπάει…
Εκείνου που έμαθε να δέχεται την προσφορά με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια…
Εκείνου που ένιωσε τη δύναμη του, ένιωσε την αλήθεια του, τόσο γυμνή όσο ποτέ, που ένιωσε την ενωμένη με τα αδέρφια του ύπαρξή του, που κατάλαβε όσα ποτέ…
Ζούμε την «Ημέρα του Ανθρώπου» που ψηλάφησε ξανά τις αξίες της ύπαρξης που αντέχουν στο χρόνο, όμως γνώρισε και νέες άγνωστες ως τώρα για αυτόν αξίες και πραγματικότητες… Του Ανθρώπου, που αναζητά ένα νέο Όραμα Ζωής που θα τον εμπνεύσει, για να σταθεί όρθιος και να πατήσει ξανά σε στέρεα γη, αναζητά ένα μοντέλο νέων Αξιών, Ηθών, θεσμών, προτύπων, τρόπων σκέψης, που δεν θα προδίδουν πια την εμπιστοσύνη του, την ελπίδα και την προοπτική του, αλλά θα τον βοηθούν να γίνει καλύτερος και να ξεπεράσει τις δυσκολίες προσαρμογής, που φέρνει η αλλαγή στους τρόπους επιβίωσης και συνύπαρξης κι ο επακόλουθος απολογισμός ζωής και επαναπροσδιορισμός της ύπαρξής του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα